Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Ακύρωση Αποστολής Email, Βούρτσες GIMP, Περιεχόμενα Στο Word
QuickSteps#60 - Ακύρωση Αποστολή Email, Βούρτσες GIMP, Περιεχόμενα στο Word

Ακύρωση Αποστολής Email, Βούρτσες GIMP, Περιεχόμενα Στο Word

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτήν την εβδομάδα, περιστρέφουμε εικόνες χρησιμοποιώντας μόνο την εξερεύνηση των Windows και αποκτούμε άμεση πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου από κάθε φάκελο. Προσθέτουμε πίνακα περιεχομένων σε έγγραφα με το Word, εγκαθιστούμε βούρτσες στο GIMP, και ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα στο Gmail. Τέλος, ακυρώνουμε την αποστολή email με την εφαρμογή του Gmail και μαθαίνουμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε στο Facebook.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Γρήγορη περιστροφή εικόνων με την εξερεύνηση των Windows 10

Είτε τραβήξουμε μία φωτογραφία με το κινητό μας, είτε με κάποια φωτογραφική μηχανή, υπάρχει περίπτωση να έχει λάθος προσανατολισμό.

Για παράδειγμα, ίσως θέλουμε να βγάλουμε φωτογραφία κάποιον ώστε να φαίνεται ολόκληρος, από την κορυφή ως τα νύχια. Σε μία τέτοια περίπτωση, το αποτέλεσμα ίσως μοιάζει με το παρακάτω.

QuickSteps#60 - Ακύρωση Αποστολή Email, Βούρτσες GIMP, Περιεχόμενα στο Word

Δεν χρειαζόμαστε κάποιο ειδικό πρόγραμμα για να διορθώσουμε τον προσανατολισμό της φωτογραφίας. Μπορούμε να περιστρέψουμε την εικόνα με τη βοήθεια της εξερεύνησης των Windows.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε τον φάκελο που περιέχει τη φωτογραφία, την επιλέγουμε, και πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εργαλεία εικόνας”.

Πάνω αριστερά υπάρχουν δύο επιλογές, μία για περιστροφή προς τα αριστερά και μία για περιστροφή προς τα δεξιά. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε για να διορθώσουμε τον προσανατολισμό της εικόνας, είναι να πατήσουμε το ανάλογο κουμπί.

Στην εικόνα του παραδείγματος μας, κάναμε κλικ μία φορά στην “Περιστροφή προς τα αριστερά”.

Αυτό ήταν, διορθώσαμε τον προσανατολισμό της φωτογραφίας, με μόλις ένα κλικ, και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων.

Η περιστροφή μιας εικόνας είναι μία απλή διαδικασία. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τα σωστά εργαλεία, μπορούμε να προσθέσουμε εντυπωσιακά εφέ στις φωτογραφίες μας.

Εύκολα και Εντυπωσιακά Κόλπα με Εικόνες, με Δωρεάν Εργαλεία

Το να εφαρμόσει κανείς μερικά απλά εφέ σε μία εικόνα, ή να κάνει κάποια απλά κόλπα, δεν απαιτεί να είναι επαγγελματίας. Υπάρχουν αρκετά εργαλεία στο…

Πώς να έχω άμεση πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου από κάθε φάκελο

Η εξερεύνηση των Windows έχει μία περιοχή που ονομάζεται “Παράθυρο περιήγησης”. Σε αυτό το σημείο, βρίσκουμε τη “Γρήγορη πρόσβαση”, το μενού “Αυτός ο υπολογιστής”, το “Δίκτυο”, και άλλα.

Κάθε ένα από αυτά τα μενού εξυπηρετεί και διαφορετικό σκοπό. Για παράδειγμα, στο “Αυτός ο υπολογιστής” βρίσκουμε διάφορους φακέλους συστήματος, όπως οι “Εικόνες” ή οι σκληροί δίσκοι του υπολογιστή μας.

Πέραν των φακέλων, υπάρχουν δύο τοποθεσίες των Windows που επισκεπτόμαστε σχετικά συχνά. Η μία είναι ο “Κάδος ανακύκλωσης” και η δεύτερη ο “Πίνακας ελέγχου”.

Συνήθως ανοίγουμε τον κάδο ανακύκλωσης από τη συντόμευσή του στην επιφάνεια εργασίας. Όμως, για να μπούμε στον πίνακα ελέγχου, πρέπει να τον αναζητήσουμε στο μενού της έναρξης ή να προσθέσουμε μία συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας.

QuickSteps#58 - Σκούρο θέμα Opera, Επαναφορά κάδου ανακύκλωσης, Διεπαφή VLC
Σκούρο θέμα Opera, Επαναφορά κάδου ανακύκλωσης, Διεπαφή VLC

Αυτήν την εβδομάδα, επαναφέρουμε τον χαμένο κάδο ανακύκλωσης στα Windows 10 και προσαρμόζουμε τη διεπαφή χρήστη στο VLC. Προβάλουμε και μετατρέπουμε αρχεία Photoshop με τη…

Η πρώτη περίπτωση απαιτεί περισσότερο χρόνο από ό,τι θα έπρεπε. Όσο για τη δεύτερη, αυτή δεν συμβαδίζει με την έξυπνη οργάνωση αρχείων και φακέλων στα Windows.

Η καλύτερη λύση για άμεση πρόσβαση στον κάδο ανακύκλωσης και τον πίνακα ελέγχου, είναι να τους προσθέσουμε στο “Παράθυρο περιήγησης”.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε την “Εξερεύνηση των Windows”, κάνουμε δεξί κλικ στο “Παράθυρο περιήγησης”, και επιλέγουμε την “Εμφάνιση όλων των φακέλων”.

Ο “Κάδος ανακύκλωσης” και ο “Πίνακας ελέγχου” θα εμφανιστούν άμεσα στο “Παράθυρο περιήγησης”.

Παράλληλα, ο “Πίνακας ελέγχου” έχει ένα πλήρες μενού επιλογών, μέσω του οποίου έχουμε πρόσβαση σε αρκετές ρυθμίσεις.

Αν ενδιαφέρεστε για τη σωστή οργάνωση των αρχείων και των φακέλων σας, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Έξυπνη Οργάνωση Αρχείων και Φακέλων στα Windows

Στον υπολογιστή μας μπορεί να επικρατεί χάος, και οι βασικοί λόγοι είναι δύο. Πρώτον, δεν κάνουμε σωστή οργάνωση των αρχείων μας, και δεύτερον, όλοι οι…

Πώς προσθέτω περιεχόμενα σε έγγραφα κειμένου με το Word

Όταν ένα έγγραφο έχει έκταση δύο-τρεις σελίδες, η ανάγνωσή του δεν αποτελεί πρόβλημα. Εάν όμως ένα κείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλο, τότε η αναζήτηση κάποιας πληροφορίας μπορεί να αποδειχθεί επίπονη.

Η χρήση περιεχομένων διορθώνει κατά πολύ την κατάσταση. Κι αυτό, διότι μπορούμε να μεταβούμε άμεσα στην ενότητα που περιέχει την πληροφορία που θέλουμε.

Με το Microsoft Word μπορούμε να προσθέσουμε περιεχόμενα στα έγγραφά μας, εύκολα και γρήγορα.

Αρχικά, πηγαίνουμε στην κορυφή της πρώτης σελίδας, και μετά κάνουμε κλικ στις “Αναφορές”. Έπειτα, από τον πίνακα περιεχομένων, επιλέγουμε την πρώτη αυτόματη ρύθμιση, κάνοντας κλικ σε αυτή.

Το πρόγραμμα δημιουργεί αυτόματα έναν πίνακα περιεχομένων, σύμφωνα με τις επικεφαλίδες που έχουμε διαμορφώσει στο έγγραφό μας. Ωστόσο, το κείμενο αρχίζει αμέσως μετά τον πίνακα περιεχομένων.

Για να αλλάξουμε σελίδα στο κείμενο, απλά πατάμε τα κουμπιά “Ctrl+Enter”. Πλέον, τα περιεχόμενα βρίσκονται στη πρώτη σελίδα, και το κείμενο ξεκινά από τη δεύτερη σελίδα του εγγράφου.

Αυτό ήταν, πλέον έχουμε περιεχόμενα στο έγγραφό μας, και μπορούμε να βρίσκουμε άμεσα την πληροφορία που χρειαζόμαστε.

Πώς εγκαθιστώ νέες βούρτσες στο GIMP

Οι βούρτσες είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο σε κάθε πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Αν χρησιμοποιούμε συχνά το συγκεκριμένο εργαλείο, θα γνωρίζουμε καλά ότι όσες βούρτσες κι αν έχουμε δεν είναι ποτέ αρκετές.

Παλαιότερα είχαμε δει πώς κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε βούρτσες στο Photoshop. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς πραγματοποιούμε εγκατάσταση βουρτσών στο δωρεάν GIMP.

GIMP: Ένα δωρεάν Photoshop για Windows και Linux

Το Adobe Photoshop είναι η κορυφαία εφαρμογή στην κατηγορία της, τόσο που χρησιμοποιείται και σαν φράση: “Κάνω Photoshop”. Παρ' όλα αυτά, για έναν αρχάριο χρήστη…

Οι βούρτσες του GIMP έχουν τρεις διαφορετικούς τύπους αρχείου, που ο καθένας τους προσφέρει και διαφορετικές δυνατότητες:

  • GBR: Είναι η πιο συνηθισμένη μορφή αρχείου βούρτσας, και η χρήση του αφορά αποκλειστικά συμβατικές ή χρωματιστές βούρτσες.
  • GIH: Πρόκειται για μία πιο εξελιγμένη μορφή αρχείου βούρτσας. Οι βούρτσες αυτής της μορφής είναι κινούμενες, και έχουν δημιουργηθεί από πολλαπλές εικόνες ή layer.
  • VBR: Οι VBR είναι διανυσματικές βούρτσες, των οποίων μπορούμε να αλλάζουμε το μέγεθος χωρίς να χάνουν την ποιότητά τους.

Επίσης, το GIMP υποστηρίζει και τις βούρτσες του Photoshop, οι οποίες έχουν κατάληξη αρχείου ABR.

Μία απλή αναζήτηση για βούρτσες στο Google ή την αγαπημένη μας μηχανή αναζήτησης, θα μας επιστρέψει αρκετά αποτελέσματα. Επίσης, δύο καλές πηγές για τη λήψη βουρτσών είναι το DeviantArt και το Brusheezy.

Πλέον, γνωρίζουμε τις μορφές αρχείων βούρτσας που υποστηρίζει το GIMP, καθώς και από πού μπορούμε να κατεβάσουμε μερικές. Οπότε, εντοπίζουμε τη βούρτσα που θέλουμε και την κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε την εξερεύνηση των Windows, πηγαίνουμε στη διαδρομή “C:\\Χρήστες\ΟΝΟΜΑ_ΧΡΗΣΤΗ\.gimp-2.8\brushes”, και αντιγράφουμε το αρχείο σε αυτόν τον φάκελο.

Τέλος, ανοίγουμε το GIMP και οι νέες μας βούρτσες θα είναι έτοιμες για χρήση.

Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε βούρτσες στο GIMP, ακόμη κι αν το πρόγραμμα είναι ανοιχτό. Απλώς θα πρέπει να κάνουμε κλικ στο κουμπί της ανανέωσης, μετά την αντιγραφή του αρχείου.

Πώς ακυρώνω τη αποστολή ενός email με την εφαρμογή του Gmail

Σε όλους μας έχει τύχει να στείλουμε κάποιο λανθασμένο email. Μπορεί να το στείλαμε σε λάθος διεύθυνση, ή να ξεχάσαμε να επισυνάψουμε κάποιο αρχείο.

Ωστόσο, σχεδόν κάθε υπηρεσία email και πρόγραμμα διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας επιτρέπει να ακυρώνουμε την αποστολή των email.

Ακύρωση Αποστολής Email με Κάθε Τρόπο

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε στείλει ένα λανθασμένο email, είτε πρόκειται για λάθος παραλήπτη, είτε γιατί ξεχάσαμε να προσθέσουμε κάποια επισύναψη, είτε γιατί στείλαμε το email σε μια στιγμή…

Πλέον, έχουμε τη δυνατότητα ακύρωσης της αποστολής ενός ηλεκτρονικού μηνύματος και μέσω της εφαρμογής του Gmail για smartphone.

Όταν πατήσουμε το κουμπί της αποστολής, στο κάτω μέρος της οθόνης θα δούμε το μήνυμα “Αποστολή…”, και ακριβώς δίπλα την επιλογή “ΑΚΥΡΩΣΗ”.

Αν πατήσουμε στην “ΑΚΥΡΩΣΗ,” η εφαρμογή ακυρώνει την αποστολή και μας μεταφέρει πάλι στον επεξεργαστή κειμένου του email.

Στην περίπτωση που το μήνυμα έχει σταλεί, έχουμε στη διάθεση μας μερικά δευτερόλεπτα για να ακυρώσουμε την αποστολή του.

Σε αυτήν την περίπτωση, στο κάτω μέρος της οθόνης βλέπουμε το μήνυμα “Απεσταλμένα”, και δίπλα υπάρχει η επιλογή “ΑΝΑΙΡΕΣΗ”.

Μόλις πατήσουμε στην “ΑΝΑΙΡΕΣΗ,” ακυρώνουμε την αποστολή του μηνύματος, και επιστρέφουμε στην επεξεργασία του email.

Έχοντας ακυρώσει την αποστολή του μηνύματος, μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις και να το στείλουμε εκ νέου.

Πώς ενεργοποιώ το σκούρο θέμα στο Gmail

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε αρχίσει να ασχολούμαστε με την εφαρμογή σκούρων θεμάτων στους πιο δημοφιλείς browser. Ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκούρο θέμα και στο Gmail μας.

Για να ενεργοποιήσουμε το σκούρο θέμα στο Gmail, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο των ρυθμίσεων, και μπαίνουμε στα θέματα.

Ανάμεσα στα θέματα, υπάρχει και ένα που ονομάζεται “Σκοτάδι”, το επιλέγουμε και πατάμε “Αποθήκευση”.

Η εμφάνιση του Gmail αλλάζει άμεσα, και πλέον όλο το περιβάλλον εργασίας του είναι σκούρο.

Πώς βλέπουμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε στο Facebook

Το Facebook αποφάσισε να καταγράφει τον χρόνο που περνάμε, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του. Η συγκεκριμένη πληροφορία μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, ειδικά αν ενδιαφερόμαστε για την παραγωγικότητά μας.

Για να δούμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε χρησιμοποιώντας το app του Facebook, πατάμε στις τρεις γραμμές, έπειτα στις “Ρυθμίσεις και απόρρητο”, και τέλος στο “Ο χρόνος σας στο Facebook”.

Στη σελίδα που θα ανοίξει βλέπουμε τον χρόνο που αφιερώνουμε στο Facebook, ενώ μπορούμε να πραγματοποιήσουμε διάφορες ρυθμίσεις.

QuickSteps#60 - Ακύρωση Αποστολή Email, Βούρτσες GIMP, Περιεχόμενα στο Word

Αν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας, και το κινητό αποτελεί προέκταση του χεριού σας, τότε θα πρέπει να διαβάσετε τον ακόλουθο οδηγό.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Αύξηση της Παραγωγικότητας σε Android

Όπου πάμε έχουμε μαζί μας το έξυπνο τηλέφωνό μας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός smartphone και οι αμέτρητες δυνατότητές του, το καθιστούν τον απόλυτο προσωπικό μας…

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps