Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Ειδοποιήσεις Android Στοπ, Ευέλικτο Κουμπί Power, Offline Google Drive
QuickSteps#49 - Κουμπί τροφοδοσίας, κουτί βοήθειας Excel, ειδοποιήσεις Android

Ειδοποιήσεις Android Στοπ, Ευέλικτο Κουμπί Power, Offline Google Drive

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτήν την εβδομάδα, ρυθμίζουμε πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε το τι θα κάνει το κουμπί power του υπολογιστή και απενεργοποιούμε τις γραμμές κύλισης στα Windows 10. Χρησιμοποιούμε το κουτί βοήθειας του Excel, εγκαθιστούμε βούρτσες στο Photoshop και ρυθμίζουμε τα δικαιώματα ειδοποιήσεων στο Android κινητό μας. Τέλος, χρησιμοποιούμε το Google Drive χωρίς σύνδεση στο internet και ενεργοποιούμε τη βιβλιοθήκη emoji του Chrome.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς ρυθμίζω τι κάνει το κουμπί power στα Windows 10

Για όσους έχουμε προλάβει τα Windows πριν τα XP, εκείνα τα χρόνια αν πατούσαμε το κουμπί power στο κουτί του υπολογιστή, το σύστημα απλά έκλεινε απότομα, σαν να είχαμε τραβήξει την πρίζα. Φυσικά, αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα Windows.

Γιατί Χρειάζεται Διαδικασία ο Τερματισμός Υπολογιστή?

Σε όλη την ιστορία της τεχνολογίας, η πιο εύκολη κίνηση ήταν το να κλείσουμε μια συσκευή. Για να σβήσουμε μια λάμπα, πατάμε ένα διακόπτη. Για…

Από τα Windows XP και μετά, πλέον ακόμα και το κουμπί τροφοδοσίας στο κουτί έχει γίνει “έξυπνο”. Από προεπιλογή σε σταθερό υπολογιστή ξεκινάει τη διαδικασία τερματισμού λειτουργίας των Windows. Σε laptop, βάζει το σύστημα σε αναστολή λειτουργίας.

Γνωρίζατε όμως πως μπορείτε μέσα από τις ρυθμίσεις των Windows να ρυθμίσετε ακριβώς τι θα κάνει το κουμπί Power;

Πρώτα από όλα, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις των Windows, και πλοηγούμαστε στη διαδρομή “Σύστημα → Παροχή ενέργειας και αναστολή λειτουργίας”.

QuickSteps#49 - Κουμπί τροφοδοσίας, κουτί βοήθειας Excel, ειδοποιήσεις Android

Μεταξύ των λοιπών επιλογών, θα βρούμε τις “Πρόσθετες ρυθμίσεις ενέργειας” όπου και κάνουμε κλικ.

Πλέον, βρισκόμαστε στις “Επιλογές παροχής ενέργειας”, και στα αριστερά υπάρχουν διάφοροι σύνδεσμοι, που μας παρέχουν πρόσβαση σε επιπλέον ρυθμίσεις.

Κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Επιλογή ενέργειας κουμπιού τροφοδοσίας”.

Σε αυτό το παράθυρο ρυθμίζουμε τι θα κάνει το κουμπί τροφοδοσίας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε φορητό υπολογιστή, οι επιλογές είναι ακόμη περισσότερες.

Αρχικά, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενέργειας για το καπάκι της οθόνης. Έπειτα, επιλέγουμε χωριστά τι θα συμβαίνει όταν το laptop είναι συνδεδεμένο στην πρίζα, ή χρησιμοποιεί την μπαταρία.

Μόλις πραγματοποιήσουμε όλες τις αλλαγές που επιθυμούμε, απλώς κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση αλλαγών”.

Διαβάστε τον οδηγό μας, για τις επιλογές παροχής ενέργειας των Windows, και τις διαφορές της αδρανοποίησης με την αναστολή λειτουργίας.

Πώς Διαφέρει η Αδρανοποίηση και η Αναστολή Λειτουργίας στα Windows
Πώς Διαφέρει η Αδρανοποίηση και η Αναστολή Λειτουργίας στα Windows

Οι περισσότεροι από εμάς σβήνουμε εντελώς τον υπολογιστή όταν δεν τον χρειαζόμαστε. Όμως, εκτός από τον τερματισμό λειτουργίας, έχουμε και άλλες επιλογές, προκειμένου ο υπολογιστής…

Πώς κάνω τις γραμμές κύλισης στα Windows 10 μονίμως ορατές

Η Microsoft με τα Windows 10 έχει εισάγει πολλαπλά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο λειτουργικό της σύστημα. Μία από τις νέες λειτουργίες των Windows 10 είναι η αυτόματη απόκρυψη των γραμμών κύλισης, σε σχεδόν όλες τις εφαρμογές.

Κάποιοι ενδέχεται να βρίσκουν χρήσιμη αυτή τη λειτουργία. Ωστόσο, υπάρχουμε κι εμείς που την θεωρούμε εκνευριστική. Ευτυχώς η απενεργοποίηση της είναι εύκολη υπόθεση, και γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις των Windows.

Χωρίς να χάνουμε χρόνο, ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” και πηγαίνουμε στη “Διευκόλυνση πρόσβασης”.

Στην κατηγορία “Οθόνη”, θα βρούμε τη ρύθμιση “Αυτόματη απόκρυψη των γραμμών κύλισης στα Windows”.

Αλλάζουμε τη θέση του διακόπτη από το “Ενεργό”, στο “Ανενεργό”, και είμαστε έτοιμοι.

Από εδώ και πέρα, οι γραμμές κύλισης δεν θα εξαφανίζονται κάθε φορά που παίρνουμε το ποντίκι από πάνω τους.

Αν ποτέ στο μέλλον θελήσουμε να ενεργοποιήσουμε την αυτόματη απόκρυψη, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία θέτοντας το διακόπτη στο “Ενεργό”.

Για περισσότερα άγνωστα κόλπα, και ρυθμίσεις των Windows 10, ρίξτε μία ματιά στον παρακάτω οδηγό μας.

Πώς το κουτί βοήθειας του Excel βοηθάει με τις λειτουργίες του

Στο Excel μπορούμε να κάνουμε αμέτρητα πράγματα, κάποια από τα οποία έχουμε δει μέσα από τα QuickSteps. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι καινούργιο, και βαριόμαστε να ψάχνουμε στο διαδίκτυο; Η λύση ακούει στο όνομα “Πείτε μου”.

Το “Πείτε μου” είναι το κουτί βοήθειας του Excel. Ό,τι κι αν θέλουμε να κάνουμε αρκεί να το πληκτρολογήσουμε εκεί, και το πρόγραμμα θα μας δείξει όλη τη διαδικασία.

Ουσιαστικά, είναι κάτι σαν τον παλιό, “καλό” συνδετήρα σε παλιές εκδόσεις του Office, που έχουμε γελάσει τόσο με αυτόν. Με τη διαφορά πως δεν πετάγεται για να μας ενοχλήσει και έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Έστω, για παράδειγμα, ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα γράφημα. Κάνουμε κλικ στο “Πείτε μου” και πληκτρολογούμε “γράφημα”. Άμεσα το Excel θα μας εμφανίσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Εμείς, για το παράδειγμά μας, επιλέξαμε το “Γράφημα Sparkline στήλης”, και το πρόγραμμα εμφάνισε αμέσως το σχετικό παράθυρο.

Η χρήση του κουτιού βοήθειας “Πείτε μου” θα μας γλιτώσει πολύ χρόνο. Mε τη βοήθειά του βρίσκουμε άμεσα αυτό που θέλουμε, και δεν χρειάζεται να ψάχνουμε στις χαοτικές καρτέλες των μενού του Excel.

Τώρα που μιλήσαμε για γραφήματα, αν σας ενδιαφέρουν οι δυναμικές γραφικές παραστάσεις, ρίξτε μία ματιά στον αναλυτικό οδηγό μας.

Πώς Φτιάχνω Δυναμικές Γραφικές Παραστάσεις Αυτόματα Στο Excel

Όλοι γνωρίζουμε τις γραφικές παραστάσεις, κι όσοι χρησιμοποιούμε το Excel, ξέρουμε πόσο βαρετές φαίνονται. Ωστόσο, με μία σχετικά απλή διαδικασία, μπορούμε να μετατρέψουμε τις στατικές…

Πώς εγκαθιστώ νέες brushes στο Photoshop

Οι βούρτσες στο Photoshop είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο. Σε κάθε νέα έκδοση του προγράμματος η Adobe προσθέτει όλο και περισσότερες brushes.

Ωστόσο, αν χρησιμοποιούμε συχνά το συγκεκριμένο εργαλείο θα γνωρίζουμε καλά ότι, όσες κι αν έχουμε ,δεν είναι ποτέ αρκετές.

Μία απλή αναζήτηση στο Google ή την αγαπημένη μας μηχανή αναζήτησης, θα μας επιστρέψει αμέτρητα αποτελέσματα. Πώς όμως γίνεται η εγκατάσταση τους στο Photoshop;

Έχοντας κατεβάσει το αρχείο βούρτσας που θέλουμε, το οποίο έχει κατάληξη .ABR, πηγαίνουμε στο “Window → Brushes”. Με αυτό τον τρόπο εμφανίζουμε το panel των brushes.

Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στις τρεις γραμμές, πάνω δεξιά στο panel, και επιλέγουμε “Import Brushes…”.

Εντοπίζουμε το αρχείο στον υπολογιστή μας, πατάμε “Load” και οι βούρτσες έχουν προστεθεί στη λίστα με τις brushes μας.

Αν διαβάζετε τακτικά την στήλη μας με τα QuickSteps θα γνωρίζετε ήδη αρκετά μυστικά του Photoshop. Αν πάλι όχι, ίσως είναι καιρός να αρχίσετε.

QuickSteps #20: Σύντομες και Χρήσιμες Συμβουλές

Αυτή την εβδομάδα θα γίνουμε λίγο πιο ειδικοί στη Γραμμή Εντολών, και θα επιλέξουμε ποιοι φάκελοι θα προβάλονται στην Έναρξη των Windows 10. Στη συνέχεια,…

Πώς να μειώσω και να σταματήσω τις ειδοποιήσεις εφαρμογών Android

Σχεδόν κάθε εφαρμογή στο κινητό προβάλλει ειδοποιήσεις, είτε για λόγους ενημέρωσης είτε για διαφημιστικούς σκοπούς.

Ωστόσο, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε συνεχείς ειδοποιήσεις, ούτε να θέτουμε το κινητό μας στο αθόρυβο επειδή παίρνουμε πολλά μηνύματα.

Μπορούμε απλά να απενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις, σε κάθε εφαρμογή που δεν μας ενδιαφέρει να μας ενημερώνει για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή. Αρχικά, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις του κινητού μας, στη συνέχεια ψάχνουμε την επιλογή “Ειδοποιήσεις”.

Σε ορισμένα κινητά, θα τη βρούμε σαν “Εφαρμογές και ειδοποιήσεις”

Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγουμε διαδοχικά “Ειδοποιήσεις” και ξανά “Ειδοποιήσεις”.

Σε αυτό το σημείο βλέπουμε όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο κινητό μας. Οπότε, επιλέγουμε αυτή που θέλουμε να της αφαιρέσουμε το δικαίωμα των ειδοποιήσεων και πατάμε πάνω της.

Για κάθε εφαρμογή υπάρχουν πολλαπλά είδη ειδοποιήσεων. Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε συγκεκριμένο είδος ειδοποιήσεων, ή γενικά όλες τις ειδοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση γυρνάμε τον ανάλογο διακόπτη στην “Ανενεργό” θέση.

Τη διαδικασία αυτή μπορούμε να την κάνουμε για όσες εφαρμογές δεν θέλουμε να μας εμφανίζουν ειδοποιήσεις.

Το Android ως λειτουργικό σύστημα κρύβει πολλά μυστικά. Διαβάστε τον σχετικό οδηγό μας για να τα μάθετε όλα.

Τα Καλύτερα Κόλπα Για Android Χωρίς Root

Μία θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στο Android και τα Windows σαν λειτουργικά συστήματα, είναι πως μόνο τα Windows μας δίνουν πλήρη δικαιώματα διαχειριστή. Για το Android,…

Πρόσβαση στους φακέλους του Google Drive χωρίς σύνδεση

Στις μέρες μας κάνουμε σχεδόν τα πάντα online. Τι γίνεται όμως αν δουλεύουμε χρησιμοποιώντας υπηρεσίες cloud, όπως το Google Drive, και βρεθούμε κάπου όπου δεν έχουμε σύνδεση στο internet;

Ευτυχώς η Google έχει προσθέσει σχετικές ρυθμίσεις, που μας επιτρέπουν να κρατάμε τοπικά αντίγραφα των αρχείων μας. Μάλιστα, οι ρυθμίσεις αυτές είναι διαθέσιμες τόσο στην ιστοσελίδα του Drive, όσο και στην εφαρμογή για κινητά.

Αρχικά θα χρειαστούμε τον Chrome, καθώς το απαραίτητο πρόσθετο λειτουργεί μόνο σε αυτόν. Έπειτα, πηγαίνουμε στην σελίδα του πρόσθετου “Google Docs Offline”, στο “Chrome Web Store”, και το εγκαθιστούμε.

Μετά ανοίγουμε το Google Drive μας, και μπαίνουμε στις ρυθμίσεις.

Μεταξύ των ρυθμίσεων υπάρχει και η επιλογή “Εκτός σύνδεσης”. Κάνουμε κλικ στο πλαίσιο δίπλα της, ώστε να την ενεργοποιήσουμε, και πατάμε “ΤΕΛΟΣ”.

Από εδώ και πέρα τα έγγραφα που επεξεργαζόμαστε με τα εργαλεία της Google θα αποθηκεύονται και τοπικά στον υπολογιστή μας.

Σε μελλοντικό QuickSteps θα δούμε πώς κάνουμε διαθέσιμα εκτός σύνδεσης αρχεία από το Google Drive στο κινητό μας.

Αν δεν έχετε ήδη επιλέξει την αγαπημένη σας cloud υπηρεσία, διαβάστε τον οδηγό μας με τα καλύτερα δωρεάν cloud backup.

Αποθήκευση Αρχείων στο Internet Τα Καλύτερα Δωρεάν Cloud Backup Α5
Αποθήκευση Αρχείων στο Internet | Τα Καλύτερα Δωρεάν Cloud Backup

Στην εποχή του ίντερνετ, η αποθήκευση αρχείων στο cloud είναι η πλέον απαραίτητη ενέργεια για την ασφάλεια των δεδομένων μας. Η απώλεια αρχείων είναι πολύ…

Ενεργοποίηση της βιβλιοθήκης των emoji στον Chrome

Δεν υπάρχει πλέον σελίδα στο διαδίκτυο όπου δεν χρησιμοποιούμε emoji. Είτε γράφουμε στο Twitter είτε δημοσιεύουμε στο Facebook είτε κάνουμε κάποιο σχόλιο στο YouTube, σχεδόν σίγουρα θα περιέχει emoji.

Κάποιες σελίδες παρέχουν σχετικό μενού μέσα από το οποίο μπορούμε να προσθέσουμε emoji στο μήνυμα μας. Για όλες τις άλλες όμως θα πρέπει να ψάχνουμε στο διαδίκτυο και να τα αντιγράφουμε.

Ευτυχώς, ο Chrome διαθέτει μία βιβλιοθήκη emoji που μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε σε κάθε πεδίο κειμένου.

Για να ενεργοποιήσουμε την βιβλιοθήκη των emoji γράφουμε στη γραμμή διευθύνσεων “chrome://flags/”, και πατάμε ENTER.

Τώρα, πληκτρολογούμε στην αναζήτηση τη λέξη “emoji” και αλλάζουμε την ρύθμιση του “Emoji Context Menu” στο “Enabled”.

Για να εφαρμοστεί η αλλαγή θα χρειαστεί να επανεκκινήσουμε τον Chrome. Μόλις ανοίξει και πάλι ο browser, η βιβλιοθήκη θα είναι ενεργή.

Πλέον μπορούμε να κάνουμε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε πλαίσιο κειμένου θέλουμε και να επιλέγουμε το “Emoji”. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανίζεται το σχετικό μενού, κι εμείς μπορούμε να χρησιμοποιούμε φάτσες στα κείμενά μας.

QuickSteps#49 - Διπλό κλικ ποντικιού, κουτί βοήθειας Excel, ειδοποιήσεις Android

Για να μάθετε ακόμη περισσότερα κόλπα του Chrome, διαβάστε τον παρακάτω οδηγό μας.

23+3 Δυνατότητες του Chrome Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Ο Google Chrome είναι αναμφίβολα ο δημοφιλέστερος browser, αλλά στους περισσότερους από εμάς ενδέχεται να διαφεύγουν αρκετές λειτουργίες που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά….

Σας άρεσαν τα 7 QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps