Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Σκούρο Θέμα Chrome, VLC Skins, Άνοιγμα PSD Χωρίς Photoshop
QuickSteps#56 - Σκούρο Θέμα Chrome, VLC Skins, Άνοιγμα PSD Χωρίς Photoshop

Σκούρο Θέμα Chrome, VLC Skins, Άνοιγμα PSD Χωρίς Photoshop

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, ρυθμίζουμε την αυτόματη εκτέλεση στα Windows 10, αλλάζουμε την εμφάνιση του VLC, και τρέχουμε πολλαπλά αντίγραφα εφαρμογών στο Android. Στη συνέχεια, συγκρίνουμε δύο έγγραφα χρησιμοποιώντας το Word, ενώ προβάλουμε και μετατρέπουμε αρχεία Photoshop με το IrfanView. Τέλος, αντιγράφουμε ελληνικούς συνδέσμους σωστά με ένα κλικ, και ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα στον Chrome.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Ρύθμιση της αυτόματης εκτέλεσης στα Windows 10

H αυτόματη εκτέλεση είναι η λειτουργία που πραγματοποιεί αυτόματα διάφορες ενέργειες, όταν συνδέσουμε μία συσκευή στον υπολογιστή μας.

Για παράδειγμα, αν βάλουμε ένα DVD στον υπολογιστή, τότε η αυτόματη εκτέλεση φροντίζει ώστε να αρχίσει άμεσα η αναπαραγωγή του DVD.

Στα Windows 10 έχουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε τη συμπεριφορά της αυτόματης εκτέλεσης. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις”, πηγαίνουμε στις “Συσκευές”, και επιλέγουμε την “Αυτόματη εκτέλεση”.

QuickSteps#56 - Σκούρο Θέμα Chrome, VLC Skins, Άνοιγμα PSD Χωρίς Photoshop

Σε αυτό το παράθυρο θα βρούμε κάποιες βασικές επιλογές, και ίσως κάποιες από τις συσκευές που συνδέουμε συχνά στον υπολογιστή.

Από εδώ, επιλέγουμε τι θα κάνει η αυτόματη εκτέλεση όταν συνδέουμε κάποια αφαιρούμενη μονάδα δίσκου, ή μία κάρτα μνήμης.

Οι επιλογές που έχουμε είναι:

  • Καμία ενέργεια, όπου δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα κατά τη σύνδεση της συσκευής.
  • Άνοιγμα φακέλου για προβολή αρχείων. Με ενεργή τη συγκεκριμένη ρύθμιση όταν συνδέσουμε ένα μέσο αποθήκευσης, η αυτόματη εκτέλεση θα ανοίξει άμεσα την Εξερεύνηση των Windows.
  • Να γίνεται πάντα ερώτηση. Με αυτή τη ρύθμιση, η αυτόματη εκτέλεση θα μας ρωτά πάντα τι θέλουμε να κάνει, όταν συνδέουμε την εκάστοτε συσκευή.

Τις παραπάνω επιλογές θα τις βρούμε σχεδόν σε κάθε συσκευή. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ακόμη που εξαρτώνται από τον τύπο της συσκευής και τις εφαρμογές που έχουμε εγκατεστημένες στον υπολογιστή μας.

Αν θέλουμε να ρυθμίσουμε την αυτόματη εκτέλεση με μεγαλύτερη ακρίβεια, θα πρέπει να επισκεφθούμε τον “Πίνακα Ελέγχου”.

Οπότε, κάνουμε κλικ στην αναζήτηση, γράφουμε “Πίνακας Ελέγχου”, και πατάμε το πρώτο αποτέλεσμα.

Φροντίζουμε ώστε πάνω δεξιά να είναι επιλεγμένη η προβολή κατά “Κατηγορία”, και κάνουμε κλικ στο “Υλικό και Ήχος”.

Στο επόμενο παράθυρο, πατάμε στην “Αυτόματη Εκτέλεση”, και πλέον βλέπουμε τις αναλυτικές ρυθμίσεις της αυτόματης εκτέλεσης των Windows.

Μέσω του συγκεκριμένου παραθύρου μπορούμε να ορίσουμε τη συμπεριφορά της αυτόματης εκτέλεσης, ανάλογα με τη συσκευή ή και τους τύπους των αρχείων που περιέχει.

Για παράδειγμα, μπορούμε να ορίσουμε τη συμπεριφορά της αυτόματης εκτέλεσης κατά τη σύνδεση ενός USB stick, ανάλογα με το περιεχόμενό του.

Αν το στικάκι περιέχει βίντεο ή μουσική, επιλέγουμε να ξεκινά άμεσα η αναπαραγωγή τους μέσω του VLC.

Αντίστοιχα, αν το USB έχει μέσα φωτογραφίες, λέμε στην αυτόματη εκτέλεση να ανοίγει το πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών.

Μόλις ολοκληρώσουμε τη ρύθμιση της αυτόματης εκτέλεσης, κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”, και κλείνουμε όλα τα παράθυρα.

Πλέον, κάθε φορά που θα συνδέουμε κάποια συσκευή, η αυτόματη εκτέλεση θα κάνει ακριβώς αυτό που εμείς επιλέξαμε.

Πώς αλλάζω την εμφάνιση στο VLC Media Player

Ο VLC Media Player προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στον χρήστη, και είναι η αγαπημένη εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων αρκετών χρηστών. Ωστόσο, η εμφάνιση του παραμένει ίδια εδώ και χρόνια.

Ευτυχώς, μπορούμε να αλλάξουμε την εμφάνιση του VLC, χρησιμοποιώντας κάποιο από τα δεκάδες skin που έχουν φτιάξει άλλοι χρήστες.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, κατεβάζουμε το skin που μας αρέσει από την επίσημη σελίδα πρόσθετων για το VLC.

Έπειτα, αποσυμπιέζουμε το αρχείο, και τοποθετούμε το αρχείο τύπου “*.vlt” στον φάκελο “C:\Αρχεία Εφαρμογών\VideonLAN\VLC\skins\”.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τον VLC και πηγαίνουμε “Tools → Προτιμήσεις”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε τη “Χρήση προσαρμοσμένης πρόσοψης”, και κάνουμε κλικ στην “Επιλογή…”.

Διαλέγουμε το skin που κατεβάσαμε, κάνουμε κλικ στο “Άνοιγμα”, πατάμε “Αποθήκευση”, και κλείνουμε τον VLC.

Την επόμενη φορά που θα ανοίξουμε το πρόγραμμα, η εμφάνιση του θα έχει αλλάξει, και θα μοιάζει με το skin που επιλέξαμε.

Πώς κάνω σύγκριση δύο εγγράφων στο Microsoft Word

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλουμε να συγκρίνουμε δύο έγγραφα είναι αμέτρητοι. Για παράδειγμα, ίσως ετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε κάποιο συμβόλαιο, και οι δικηγόροι πραγματοποίησαν κάποιες τελικές αλλαγές σε αυτό.

Σε μία τέτοια περίπτωση έχουμε δύο επιλογές. Ο δύσκολος τρόπος είναι να βάλουμε τα έγγραφα το ένα δίπλα στο άλλο, και να προσπαθούμε να βρούμε τις διαφορές γραμμή-γραμμή.

Ο εύκολος τρόπος είναι να συγκρίνουμε αυτόματα τα ψηφιακά αντίγραφα τους, χρησιμοποιώντας την ειδική λειτουργία του Word.

Πρώτα από όλα, ανοίγουμε το Word, και στη συνέχεια πηγαίνουμε στην καρτέλα “Αναθεώρηση”. Εδώ, επιλέγουμε τη “Σύγκριση”, και κάνουμε κλικ στη “Σύγκριση δύο εκδόσεων ενός εγγράφου (νομική αλλαγή)”.

Πλέον βρισκόμαστε στο παράθυρο της σύγκρισης εγγράφων, κι εδώ θα πρέπει να επιλέξουμε τα δύο αρχεία που θέλουμε να συγκρίνουμε.

Κάνουμε κλικ στον φάκελο δίπλα από το πλαίσιο “Αρχικό έγγραφο”, εντοπίζουμε το αυθεντικό αρχείο, και πατάμε στο “Άνοιγμα”.

Με τον ίδιο τρόπο διαλέγουμε και το “Αναθεωρημένο έγγραφο”, και κάνουμε κλικ στις “Λεπτομέρειες”.

Με το πάτημα των λεπτομερειών, προβάλουμε τις αναλυτικές ρυθμίσεις της σύγκρισης. Έτσι, μπορούμε να διαλέξουμε τα κριτήρια με τα οποία θα συγκρίνει τα δύο αρχεία το Word.

Για παράδειγμα, μπορεί να ελέγξει αν προστέθηκαν σχόλια, αν έγινε αλλαγή στην μορφοποίηση του κειμένου, και τα λοιπά.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε το επίπεδο της σύγκρισης των αρχείων. Οπότε, μπορούμε να συγκρίνουμε τα δύο έγγραφα είτε χαρακτήρα προς χαρακτήρα, είτε λέξη προς λέξη.

Τέλος, το Word μας επιτρέπει να επιλέξουμε πώς θα προβάλει τις διαφορές των δύο εγγράφων.

Οι επιλογές που έχουμε στη διάθεση μας είναι τρεις: είτε να τις υπογραμμίσει στο αρχικό κείμενο, είτε να τις σημειώσει στο αναθεωρημένο έγγραφο, είτε να τις εμφανίσει σε ένα νέο αρχείο.

Μόλις τελειώσουμε με όλες τις ρυθμίσεις, πατάμε το “ΟΚ”, και περιμένουμε μέχρι το Word να ολοκληρώσει τη σύγκριση των κειμένων.

Στο παράθυρο του Word βλέπουμε την αναφορά των αναθεωρήσεων, ένα έγγραφο με σημειωμένες τις αλλαγές, και τα δύο αρχεία που συγκρίναμε.

Το Word προσφέρει αρκετά εξελιγμένα εργαλεία, που μπορεί να μας λύσουν τα χέρια, σε ποικίλες περιπτώσεις. Στα QuickSteps έχουμε δει αρκετά από αυτά τα εργαλεία, και πρόκειται να δούμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

QuickSteps#54 - PDF σε Word, Γρήγορες Απαντήσεις Android, Σκούρο Θέμα Firefox
PDF Σε Word, Γρήγορες Απαντήσεις Android, Σκούρο Θέμα Firefox

Αυτήν την εβδομάδα, αλλάζουμε το χρώμα των περιγραμμάτων στις εφαρμογές των Windows 10, και αφαιρούμε σπυράκια και ατέλειες με το Photoshop. Μετατρέπουμε ένα αρχείο PDF…

Πώς προβάλω και μετατρέπω ένα αρχείο Photoshop με το IrfanView

Το Photoshop είναι το πιο γνωστό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και δημιουργίας γραφικών. Ωστόσο, δεν είναι μία εφαρμογή που έχουμε όλοι στον υπολογιστή μας. Οπότε, τι κάνουμε στην περίπτωση που θέλουμε να ανοίξουμε ένα αρχείο *.PSD;

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές, τόσο από άποψη προγραμμάτων, όσο και από πλευράς online εργαλείων. Σήμερα θα δούμε πώς προβάλουμε και μετατρέπουμε αρχεία Photoshop (*.PSD), χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή IrfanView.

Για να ανοίξουμε ένα αρχείο Photoshop με το IrfanView, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο → Άνοιγμα”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, εντοπίζουμε το αρχείο που θέλουμε, και πατάμε στο “Άνοιγμα”.

Η μετατροπή του αρχείου είναι μία εξίσου εύκολη διαδικασία. Με ανοιχτή την εικόνα, μπαίνουμε στο “Αρχείο” και επιλέγουμε “Αποθήκευση ως…”.

Στο επόμενο παράθυρο, διαλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί η εικόνα, το όνομα που θα έχει, τον τύπο του αρχείου που επιθυμούμε, και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Αυτό ήταν, μόλις προβάλαμε και μετατρέψαμε ένα αρχείο Photoshop (*.PSD) σε jpg, χωρίς το Photoshop.

Πώς τρέχω πολλαπλά αντίγραφα μιας εφαρμογής στο Android

Δεν θα ήταν πολύ βολικό να έχουμε ανοιχτά ταυτόχρονα το προσωπικό, και το επαγγελματικό Facebook; Είτε να διαθέτουμε δύο εκδόσεις του Whatsapp, μία για προσωπική χρήση, και μία για επαγγελματική;

Αν και το Android δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα, έρχεται να καλύψει το κενό η εφαρμογή “Parallel Space”.

Αρχικά, κατεβάζουμε την εφαρμογή από το Google Play, την ανοίγουμε, και στην πρώτη οθόνη πατάμε “Start”.

Το Parallel Space ελέγχει άμεσα τη συσκευή μας για εφαρμογές τις οποίες μπορεί να κλωνοποιήσει, και μας τις παρουσιάζει.

Οπότε, επιλέγουμε τα app που μας ενδιαφέρουν, και πατάμε στο “Add to Parallel Space”.

Στην κύρια οθόνη του Parallel Space βλέπουμε τα αντίγραφα των εφαρμογών. Επίσης, πατώντας στο “Add app” μπορούμε να κλωνοποιήσουμε ακόμη περισσότερες εφαρμογές.

Η εκκίνηση των εφαρμογών γίνεται κατά κύριο λόγο μέσω του Parallel Space. Ωστόσο, μπορούμε να δημιουργήσουμε συντομεύσεις των εφαρμογών στην αρχική οθόνη του κινητού μας.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε παρατεταμένα στο εικονίδιο του app που μας ενδιαφέρει, και το σύρουμε πάνω αριστερά στο “Create shortcut”.

Στο μήνυμα που θα εμφανιστεί επιλέγουμε “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”, και αμέσως θα δημιουργηθεί μία συντόμευση της εφαρμογής, στην αρχική οθόνη της συσκευής.

Τα αντίγραφα των εφαρμογών που δημιουργεί το Parallel Space λειτουργούν κανονικά, όπως και οι αυθεντικές εφαρμογές.

Οπότε, μπορούμε να έχουμε συνδεδεμένο έναν λογαριασμό στο αυθεντικό app και κάποιον άλλον στον κλώνο της εφαρμογής.

Η μόνη διαφορά που παρουσιάζουν τα δύο app είναι το όνομα και το εικονίδιο τους. Ο κλώνος έχει στο όνομα του ένα “+” και το εικονίδιο του περιέχει το σήμα του Parallel Space.

Το Parallel Space είναι μία αρκετά αξιόλογη εφαρμογή, που μας επιτρέπει να τρέχουμε πολλαπλά αντίγραφα άλλων εφαρμογών.

Ωστόσο, το Second Space της Xiaomi, αν έχουμε συσκευή της εταιρείας, μας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες δυνατότητες.

Δεύτερος Λογαριασμός Χρήστη Android Με το Xiaomi Second Space

Στα Windows έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε όσους λογαριασμούς χρηστών θέλουμε. Παράλληλα, κάθε λογαριασμός έχει διαφορετικά δικαιώματα, επιλέγει ο ίδιος την εμφάνιση των Windows, και…

Πώς ενεργοποιώ το σκούρο θέμα στον Chrome

Σε αντίθεση με τον Microsoft Edge και τον Firefox, ο Chrome δεν έχει ακόμη κάποιο ενσωματωμένο σκούρο θέμα. Ωστόσο, στο Chrome Web Store θα βρούμε αρκετά σκούρα θέματα, που μπορούμε να εγκαταστήσουμε στον browser με ένα κλικ.

Το πιο αξιόλογο σκούρο θέμα που κυκλοφορεί το Chrome Web Store είναι το “Morpheon Dark”.

Για να εγκαταστήσουμε το “Morpheon Dark”, μπαίνουμε στη σελίδα του στο Chrome Web Store και κάνουμε κλικ στη “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα το θέμα εφαρμόζεται άμεσα, και η εμφάνιση του Chrome αλλάζει ριζικά.

Μερικά ακόμη αξιόλογα σκούρα θέματα για τον Chrome είναι το “Material Simple Dark Grey” και το “Dark Theme v3”.

Αντιγραφή διευθύνσεων στον Chrome με ένα κλικ

Η αντιγραφή συνδέσμων οι οποίοι περιέχουν ελληνικούς χαρακτήρες είναι ένα πρόβλημα που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει. Στη γραμμή διευθύνσεων οι χαρακτήρες φαίνονται κανονικά, αλλά όταν τους αντιγράφουμε εμφανίζεται μία παράξενη αλληλουχία από “%CE%B1”.

Στον Chrome υπάρχει η επέκταση “Rich Copy URL”, που επιτρέπει την αντιγραφή συνδέσμων με ένα κλικ, και υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες. Έτσι γλιτώνουμε χρόνο, και ξεχνάμε τους περίεργους “σιδηρόδρομους” από “%CE%B1”.

Αρχικά, μπαίνουμε στη σελίδα του “Rich Copy URL” στο Chrome Web Store, και κάνουμε κλικ στη “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί πατάμε “Προσθήκη επέκτασης”.

Πάνω δεξιά, έχει εμφανιστεί το εικονίδιο του “Rich Copy URL”. Ωστόσο, πριν το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να αλλάξουμε μερικές από τις ρυθμίσεις του. Γι’ αυτό κάνουμε δεξί κλικ, και πατάμε τις “Επιλογές”.

Στη σελίδα των ρυθμίσεων του “Rich Copy URL”, φροντίζουμε να επιλέξουμε το “Make a copy”, και στο μενού ακριβώς από κάτω διαλέγουμε το “URL as text”.

Κατεβαίνουμε στο τέλος της σελίδας, και κάνουμε κλικ στο “Save settings” για να αποθηκεύσουμε τις επιλογές μας.

Αυτό ήταν, τώρα μπορούμε να αντιγράφουμε όποιον σύνδεσμο θέλουμε, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης. Κι όσον αφορά τους ελληνικούς χαρακτήρες, όλα λειτουργούν όπως πρέπει, και δεν υπάρχει ίχνος από “ιερογλυφικά”.

QuickSteps#56 - Σκούρο Θέμα Chrome, VLC Skins, Άνοιγμα PSD Χωρίς Photoshop

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους συνδέσμους στα Ελληνικά, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Σύνδεσμοι στα Ελληνικά: Πώς Κάνω Επικόλληση Σωστά, χωρίς %CE%B1

Σε όλους έχει συμβεί: θέλουμε να κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση ένα σύνδεσμο με ελληνικούς χαρακτήρες στο Facebook, το email, ή οπουδήποτε. Ενώ φαίνεται κανονικά στη γραμμή διευθύνσεων…

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps