Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Σκούρο θέμα Opera, Επαναφορά κάδου ανακύκλωσης, Διεπαφή VLC
QuickSteps#58 - Σκούρο θέμα Opera, Επαναφορά κάδου ανακύκλωσης, Διεπαφή VLC

Σκούρο θέμα Opera, Επαναφορά κάδου ανακύκλωσης, Διεπαφή VLC

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτήν την εβδομάδα, επαναφέρουμε τον χαμένο κάδο ανακύκλωσης στα Windows 10 και προσαρμόζουμε τη διεπαφή χρήστη στο VLC. Προβάλουμε και μετατρέπουμε αρχεία Photoshop με τη βοήθεια ενός δωρεάν online εργαλείου και αντικαθιστούμε αυτόματα κείμενο με εικόνες στο Word. Ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα στον Opera, διαλέγουμε από ποιον θα λαμβάνουμε μηνύματα στο Twitter, και ενσωματώνουμε τις κάρτες Google στον Nova Launcher.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Επανεμφάνιση εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10

Τα Windows αντιμετωπίζουν διάφορα παράξενα προβλήματα. Όπως για παράδειγμα, την αδικαιολόγητη εξαφάνιση του κάδου ανακύκλωσης από την επιφάνεια εργασίας. Ωστόσο, η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι ιδιαίτερα απλή.

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέγουμε την “Εξατομίκευση”.

QuickSteps#58 - Σκούρο θέμα Opera, Επαναφορά κάδου ανακύκλωσης, Διεπαφή VLC

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων, πηγαίνουμε στα “Θέματα” και στην ενότητα “Σχετικές ρυθμίσεις” κάνουμε κλικ στις “Ρυθμίσεις εικονιδίων επιφάνειας εργασίας”.

Από εδώ, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης, του φακέλου των αρχείων του χρήστη, και άλλα.

Επίσης, επιλέγοντας οποιοδήποτε συντόμευση, και πατώντας στην “Αλλαγή εικονιδίου”, μπορούμε να αλλάξουμε το προεπιλεγμένο εικονίδιο με ένα της προτίμησής μας.

Όταν πραγματοποιήσουμε όλες τις αλλαγές που θέλουμε, κάνουμε κλικ στο “ΟΚ”, ώστε να τις αποθηκεύσουμε.

Προσαρμογή διεπαφής χρήστη στο VLC

Ο VLC player προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στον χρήστη, και είναι η αγαπημένη εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων αρκετών χρηστών. Ωστόσο, η βασική διεπαφή του προγράμματος μας δίνει πρόσβαση σε ελάχιστες λειτουργίες.

Ευτυχώς, έχουμε τη δυνατότητα να τροποποιήσουμε τη διεπαφή του VLC, μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο “Tools” και έπειτα πατάμε στην “Προσαρμογή διεπαφής”.

Εδώ θα βρούμε τέσσερις καρτέλες:

  • την “Κύρια γραμμή εργαλείων” που αφορά το πεδίο των κουμπιών ελέγχου του VLC.
  • τη “Γραμμή εργαλείων χρόνου”, που είναι η μπάρα χρόνου, καθώς και οι σχετικοί μετρητές για τη διάρκεια του βίντεο.
  • τα “Γραφικά στοιχεία για προχωρημένους”, που έχουν σχέση με τα προηγμένα στοιχεία ελέγχου του VLC.
  • και τον “Ελεγκτή πλήρους οθόνης”, από όπου τροποποιούμε την εμφάνιση του μενού του VLC, όταν έχουμε ενεργή τη λειτουργία πλήρους οθόνης.

Για να διαμορφώσουμε τη διεπαφή του VLC, απλώς σύρουμε στοιχεία από το πεδίο “Στοιχεία γραμμής εργαλείων” στο σημείο που θέλουμε να τα τοποθετήσουμε.

Μπορούμε να προσθέσουμε κουμπιά που εκτελούν διάφορες λειτουργίες, καθώς και διαχωριστές ή κενά διαφόρων μεγεθών.

Μόλις πραγματοποιήσουμε όλες τις αλλαγές που θέλουμε, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Κλείσιμο” και η διεπαφή του VLC αλλάζει άμεσα.

Με την παραπάνω διαδικασία, προσαρμόζουμε τη διεπαφή χρήστη του VLC στις ανάγκες μας. Ωστόσο, μπορούμε να αλλάξουμε εξ ολοκλήρου την εμφάνιση του προγράμματος, χρησιμοποιώντας κάποιο skin.

QuickSteps#56 - Σκούρο Θέμα Chrome, VLC Skins, Άνοιγμα PSD Χωρίς Photoshop
Σκούρο Θέμα Chrome, VLC Skins, Άνοιγμα PSD Χωρίς Photoshop

Αυτή την εβδομάδα, ρυθμίζουμε την αυτόματη εκτέλεση στα Windows 10, αλλάζουμε την εμφάνιση του VLC, και τρέχουμε πολλαπλά αντίγραφα εφαρμογών στο Android. Στη συνέχεια, συγκρίνουμε…

Αυτόματη αντικατάσταση κειμένου με εικόνα στο Microsoft Word

Σήμερα θα δούμε ένα αρκετά ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Word και το πώς αυτό μας βοηθά να αντικαθιστούμε κείμενο με εικόνα.

Έστω λοιπόν ότι θέλουμε να τοποθετήσουμε μία εικόνα στο έγγραφό μας, την οποία δεν έχουμε ακόμη έτοιμη. Έτσι, στη θέση της εικόνας γράφουμε “[Θέση_Εικόνας]”.

Όταν έχουμε έτοιμη την εικόνα, πηγαίνουμε στον φάκελο που την αποθηκεύσαμε, κάνουμε δεξί, και πατάμε “Αντιγραφή”. Πλέον, η εικόνα είναι αποθηκευμένη στο πρόχειρο.

Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στο Word και πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Ctrl+H”, για να ανοίξουμε το εργαλείο εύρεσης και αντικατάστασης.

Στο πεδίο “Εύρεση του:” γράφουμε το “[Θέση_Εικόνας]” και στο πεδίο “Αντικατάσταση με:” πληκτρολογούμε το “^c”. Με το “^c” υποδεικνύουμε στο Word να χρησιμοποιήσει το τελευταίο αντικείμενο που αντιγράψαμε στο πρόχειρο.

Τέλος, πατάμε “Εύρεση επόμενου”, κάνουμε κλικ στην “Αντικατάσταση”, και έτσι αντικαταστήσαμε το κείμενο με την εικόνα που είχαμε στο πρόχειρο.

Αντί για το “[Θέση_Εικόνας]”, μπορούμε να γράψουμε ό,τι θέλουμε. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε όσες θέσεις εικόνων θέλουμε.

Για παράδειγμα, μπορούμε να γράψουμε “[Θέση_Εικόνας_1]”, “[Θέση_Εικόνας_2]”, και “[Θέση_Εικόνας_3]”. Και στη συνέχεια, να αντικαταστήσουμε το κάθε κείμενο με μία διαφορετική εικόνα.

Το Word διαθέτει αρκετά ενδιαφέροντα εργαλεία, που μπορούν να μας γλιτώσουν χρόνο με διάφορους τρόπους. Στα QuickSteps έχουμε δει αρκετά από αυτά τα εργαλεία, όπως η σύγκριση δύο εγγράφων.

QuickSteps#56 - Σκούρο Θέμα Chrome, VLC Skins, Άνοιγμα PSD Χωρίς Photoshop
Σκούρο Θέμα Chrome, VLC Skins, Άνοιγμα PSD Χωρίς Photoshop

Αυτή την εβδομάδα, ρυθμίζουμε την αυτόματη εκτέλεση στα Windows 10, αλλάζουμε την εμφάνιση του VLC, και τρέχουμε πολλαπλά αντίγραφα εφαρμογών στο Android. Στη συνέχεια, συγκρίνουμε…

Πώς προβάλω και μετατρέπω ένα αρχείο Photoshop online

Το Photoshop είναι το πιο γνωστό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και δημιουργίας γραφικών. Ωστόσο, όπως είδαμε σε παλαιότερο QuickSteps, δεν χρειάζεται να διαθέτουμε την εφαρμογή για να προβάλλουμε και να μετατρέψουμε αρχεία *.PSD.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δωρεάν προγράμματα, όπως το IrfanView, είτε κάποια δωρεάν online εργαλεία, σαν το Photopea.

Για να δούμε ένα αρχείο *.PSD με το Photopea, πηγαίνουμε στη σελίδα του, πατάμε στο “File” και έπειτα στο “Open”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, εντοπίζουμε το αρχείο που μας ενδιαφέρει και κάνουμε κλικ στο “Άνοιγμα”.

Το Photopea θα πρέπει να ανεβάσει το αρχείο στους server του. Οπότε, ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι να ανοίξει το αρχείο εξαρτάται από το μέγεθός του και την ταχύτητα της σύνδεσής μας.

Σε κάθε περίπτωση, όταν το αρχείο έχει ανοίξει, μπορούμε να το επεξεργαστούμε ή απλά να το μετατρέψουμε σε κάποια άλλη μορφή.

Πηγαίνουμε στο “File → Export as” και κάνουμε κλικ στον τύπο αρχείου που μας ενδιαφέρει.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε στο “Save”, διαλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί το αρχείο, και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Το Photopea δεν είναι ένας απλός μετατροπέας αρχείων εικόνας. Αντιθέτως, διαθέτει αρκετά εργαλεία και το περιβάλλον του μοιάζει πολύ με αυτό του Photoshop.

Οπότε, αν θέλουμε κάποιο δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας εικόνας, που να υποστηρίζει και layers, τότε το Photopea είναι μία άριστη επιλογή.

Πώς ενσωματώνω τις κάρτες του Google Now στο Nova Launcher

Οι κάρτες της Google ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του Google Now. Ταυτόχρονα, αποτελούσαν έναν από τους κύριους λόγους που αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούσαν τον συγκεκριμένο launcher.

Λίγο πριν σταματήσει την ανάπτυξη του Google Now, η εταιρεία αποδέσμευσε τον κώδικα του λεγόμενου Google Feed. Ως εκ τούτου, αρκετές εταιρείες χρησιμοποίησαν τον κώδικα αυτό και ενσωμάτωσαν τις κάρτες της Google στους δικούς τους launcher.

Τι γίνεται όμως αν ο κατασκευαστής του κινητού μας δεν έχει ενσωματώσει τις κάρτες της Google στον δικό του launcher; Ευτυχώς υπάρχει λύση, και ακούει στο όνομα “Nova Google Companion”.

Το Nova Google Companion είναι ένα μικρό app, που προσαρτάται στον Nova Launcher και προσθέτει στην αρχική του οθόνη τις κάρτες Google.

Για να εγκαταστήσουμε το Nova Google Companion, θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία της πλάγιας εγκατάστασης εφαρμογών. Γι’ αυτό, πρέπει πρώτα να προετοιμάσουμε κατάλληλα το κινητό μας.

Για συσκευές με Android Nougat (7.Χ) ή παλαιότερο, πηγαίνουμε “Ρυθμίσεις → Ασφάλεια” και ενεργοποιούμε τη ρύθμιση “Άγνωστες πηγές”. Στο παράθυρο με την προειδοποίηση ασφαλείας πατάμε “ΟΚ”.

Αντίστοιχα, σε συσκευές που τρέχουν Android Oreo (8.X), πηγαίνουμε “Ρυθμίσεις → Εφαρμογές και ειδοποιήσεις → Πληροφορίες εφαρμογής”.

Βρίσκουμε τον browser που χρησιμοποιούμε και πατάμε πάνω στην καταχώρησή του.

Στην επόμενη οθόνη, πηγαίνουμε στην ενότητα “Σύνθετες ρυθμίσεις” και πατάμε στην “Εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών”.

Σε αυτό το σημείο, ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Να επιτρέπεται από αυτήν την πηγή”.

Τώρα πλέον μπορούμε να πραγματοποιούμε πλάγια εγκατάσταση εφαρμογών στη συσκευή μας, τις οποίες κατεβάζουμε με τον συγκεκριμένο browser.

Οπότε, ανοίγουμε τη σελίδα του Nova Google Companion και πατάμε στο “Download Nova Google Companion”. Στην ειδοποίηση ασφαλείας πατάμε “ΟΚ” και περιμένουμε να κατέβει η εφαρμογή.

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του app, πατάμε στην σχετική ειδοποίηση, επιλέγουμε “ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”, και έπειτα πατάμε “ΤΕΛΟΣ”.

Για να ενεργοποιήσουμε τις κάρτες Google, σύρουμε προς τα δεξιά την αρχική οθόνη του Nova Launcher.

Πλέον έχουμε στο κινητό μας τις κάρτες Google, ένα πολύτιμο εργαλείο με πολλές δυνατότητες.

Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε πια τις κάρτες Google, απλώς καταργούμε το Nova Google Companion από το κινητό μας.

Πώς ενεργοποιώ το σκούρο θέμα στον Opera

Έχουμε ήδη δει πώς ενεργοποιούμε το σκούρο θέμα του Microsoft Edge, του Firefox, και του Google Chrome. Ήρθε η ώρα να δούμε και τη διαδικασία ενεργοποίησης του σκούρου θέματος στον Opera.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο κουμπί του μενού και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη σελίδα των ρυθμίσεων υπάρχει η ενότητα “Εμφάνιση”. Εκεί θα βρούμε την επιλογή “Ενεργοποίηση σκοτεινού θέματος”. Για να ενεργοποιήσουμε το σκούρο θέμα, αλλάζουμε απλά θέση στον διακόπτη.

Η εμφάνιση του Opera αλλάζει άμεσα, και πλέον όλο το περιβάλλον εργασίας του είναι σκούρο.

Πώς επιλέγω από ποιον θα λαμβάνω μηνύματα στο Twitter

Μία από τις υπηρεσίες που παρέχει το Twitter είναι αυτή της αποστολής μηνυμάτων. Μπορούμε να ανταλλάσσουμε μηνύματα με οποιονδήποτε χρήστη του Twitter, άσχετα αν ακολουθούμε ο ένας τον άλλο.

Ευτυχώς, η δημοφιλής υπηρεσία μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα λαμβάνουμε μηνύματα από αγνώστους. Για να ρυθμίσουμε τη συγκεκριμένη δυνατότητα, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ και πάμε στις “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Από τη στήλη στα δεξιά, επιλέγουμε το “Απόρρητο και ασφάλεια” και εντοπίζουμε την ενότητα “Προσωπικά μηνύματα”.

Στο σημείο αυτό φροντίζουμε να καταργήσουμε την επιλογή στο πλαίσιο ελέγχου “Λάβετε προσωπικά μηνύματα από οποιονδήποτε”.

QuickSteps#58 - Σκούρο θέμα Opera, Επαναφορά κάδου ανακύκλωσης, Διεπαφή VLC

Αυτό ήταν, πλέον μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας μόνο όσοι ακολουθούμε στο Twitter.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps