Home » Software » Οι Μεγαλύτεροι Μύθοι για το Kodi και Γιατί Δεν Ισχύουν

Οι Μεγαλύτεροι Μύθοι για το Kodi και Γιατί Δεν Ισχύουν

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αναμφίβολα το Kodi είναι το πιο δημοφιλές μέσο για την ψυχαγωγία μας. Στις ημέρες μας, η δημοτικότητα του εντυπωσιακού media player έχει πάρει και αρνητικές διαστάσεις, που οφείλονται στη λειτουργία των πειρατικών add-ons και τη χρήση τους στα Kodi Box, ενώ δημιουργούν διάφορους μύθους στο Kodi. Δείτε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μύθοι για το Kodi και γιατί δεν ισχύουν.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Είναι τα Kodi Box παράνομα?

Τα Kodi Box τον τελευταίο καιρό έχουν δημιουργήσει ένα ναρκοπέδιο παραπληροφόρησης, και ενισχύονται μ' αυτόν τον τρόπο οι μύθοι για το Kodi, ιδίως στο εξωτερικό.

Οι μύθοι για το Kodi είναι πολλοί, και η περιρρέουσα αντίληψη είναι ότι όποιος κατέχει μια τέτοια συσκευή με το ανοικτό λογισμικό, κινδυνεύει να υποστεί σοβαρές κυρώσεις.

Επιπλέον, είναι πολλοί εκείνοι που λανθασμένα πιστεύουν ότι τα Kodi Box είναι η αιτία που θεωρείται ο media player παράνομος. Μάλιστα, αρκετοί θεωρούν ότι είναι και ο λόγος που θα επιφέρει την κατάρρευση του ανοιχτού λογισμικού.

Η αλήθεια είναι ότι τα Kodi Box δεν είναι τίποτε περισσότερο από κοινά TV Box, που έχουν προεγκατεστημένο το ανοιχτό λογισμικό. Όπως γίνεται με όλες τις σχετικές συσκευές, συνδέονται απευθείας στην τηλεόρασή μας ή στην οθόνη μας.

Παρουσίαση: Alfawise S92 TV Box – Κάνει Κάθε Τηλεόραση Smart TV

Πολλοί από εμάς δεν διαθέτουμε μία έξυπνη τηλεόραση, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκουν τις δυνατότητες των Smart TV περιορισμένες. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας παρουσιάσουμε το οικονομικό…

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τη συσκευή και να παρακολουθήσουν δωρεάν περιεχόμενο. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα παράνομο σε αυτήν την υπόθεση.

Το πρόβλημα της παράβασης ξεκινά όταν αρχίζουν και τρέχουν μέσα στη συσκευή τρίτα πρόσθετα, που διακινούν παράνομες ταινίες και τηλεοπτικό υλικό. Συνήθως αυτά τα βάζουμε μόνοι μας. Ωστόσο, στο εξωτερικό πωλούνται TV Box με όλα τα πρόσθετα έτοιμα.

Ως γνωστόν, όλα αυτά τα add-ons παρέχουν δωρεάν πρόσβαση στις τελευταίες τηλεοπτικές σειρές και τις ταινίες του Χόλιγουντ, και σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα ανά την υφήλιο.

Θεωρούνται παράνομες λοιπόν οι συσκευές με το Kodi, που έχουν γίνει γνωστές ως “πλήρως φορτωμένες” (Fully Loaded).

μύθους στο kodi 25

Είναι ένας όρος που περιγράφει εύγλωττα την τροποποίηση της συσκευής, για να επιτρέψει την πρόσβαση σε υλικό που παρέχουν μόνο οι συνδρομητικές υπηρεσίες.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η καταπολέμηση της πειρατείας διαβαθμίστηκε, αποκτώντας και νέο όνομα, το λεγόμενο Piracy 3.0. Τα ανεπίσημα πρόσθετα του Kodi είναι πλέον o βασικός στόχος των αρχών και των εταιρειών.

Μύθοι για το Kodi 3

Οι χρήστες δεν μπορούν να διωχθούν για πειρατικό υλικό

Ανεξάρτητα αν δεν έχουμε αγοράσει μία πλήρως φορτωμένη συσκευή, αλλά έχουμε βάλει εμείς όλα αυτά τα τρίτα πρόσθετα που ενοχοποιούνται, είναι προφανές ότι θεωρούμαστε ως κάτοχοι ενός παράνομου Kodi Box.

Τα δικαστήρια μέχρι στιγμής έχουν επικεντρωθεί στους παρόχους περιεχομένου, δηλαδή τα repos και τα πρόσθετα.

Ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με έναν από τους πιο επικίνδυνους μύθους στο Kodi. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κλιμακώνεται σταδιακά η προσπάθεια των αρχών να μπουν και οι χρήστες στο στόχαστρο.

μύθους στο kodi 26

Σε αρκετές ήδη χώρες θεωρείται ότι οι χρήστες των ανεπίσημων πρόσθετων του Kodi διαπράττουν ποινικά αδικήματα, ικανά να επιφέρουν σοβαρές κυρώσεις.

Σε ό,τι αφορά τους σχετικούς νόμους των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις αποδεικνύουν ότι οι τοπικές αρχές έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κατάστασης.

Ωστόσο, αυτό δεν αφορά προς το παρόν τόσο το παράνομο streaming. Επικεντρώνεται κυρίως στους διαχειριστές ιστοσελίδων με πειρατικό υλικό και την παράνομη λήψη αρχείων.

Τα Καλύτερα Torrent Sites στη Θέση του Pirate Bay

Το Pirate Bay είναι αναμφίβολα το δημοφιλέστερο από όλα τα torrent sites στο web. Ωστόσο, παρότι τα καταφέρνει πολύ καλά εδώ και χρόνια, βρίσκεται συνεχώς…

Παρ' όλα αυτά, οι Έλληνες δικαστές σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν επιβάλει πρόστιμα σε «μεγάλους» χρήστες, που δεν είχαν οικονομικό όφελος από το πειρατικό υλικό, απλά το διαμοίραζαν.

μύθους στο kodi 20

Δεν είναι απαραίτητο το VPN στο Kodi

Δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι χιλιάδες οι χρήστες που θεωρούν ότι το VPN απλά καθυστερεί το streaming, και δεν είναι και τόσο απαραίτητο. Αυτό θα λέγαμε ότι είναι ένα παράδειγμα για το πώς οι μύθοι για το Kodi μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Στο εξωτερικό το streaming με τα ενοχοποιητικά πρόσθετα του Kodi, καθώς επίσης και το torrenting, λογίζεται ως ενέργεια υψηλού ρίσκου. Δεν είναι υπερβολή ο παραλληλισμός ότι μοιάζει με σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Ανεξάρτητα από το τι κάνουμε online, αν επιθυμούμε να διατηρήσουμε το απόρρητό μας, και δεν θέλουμε να μπούμε στο στόχαστρο κανενός, το VPN είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε. Πόσο μάλιστα αν χρησιμοποιούμε τα ανεπίσημα πρόσθετα.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Όμως, τα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς στην ταχύτητα,…

Οι σχεδιαστές των προσθέτων αμείβονται

Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι οι developers των add-ons στο Kodi αμείβονται για τη σκληρή δουλειά που ομολογουμένως απαιτείται.

Κάποιοι μύθοι για το Kodi είναι κακοήθεις, και αυτός είναι ένας απ' αυτούς, καθότι ουδείς πληρώνεται γι' αυτό που δημιουργεί στο ανοικτό λογισμικό.

To Kodi κοστίζει χρήματα

Τα πάντα γύρω από το Kodi λειτουργούν ως ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός τεχνολογίας, που δεν χρεώνει απολύτως τίποτα στους τελικούς χρήστες.

Στο εξωτερικό υπήρξαν κρούσματα αισχροκέρδειας, ιδίως με τα πλήρως φορτωμένα Kodi Box. Είναι τουλάχιστον αφελές να συντηρούνται τέτοιοι μύθοι για το Kodi, και να θεωρείται από χρήστες ότι το λογισμικό, τα πρόσθετα, και τα αποθετήρια, δεν είναι δωρεάν.

Η εκκαθάριση του cache αυξάνει την απόδοση

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών εργαλείων στα ανεπίσημα πρόσθετα, ένας από τους μύθους στο Kodi είναι ότι η εκκαθάριση μνήμης cache θα βελτιώσει τις επιδόσεις και θα μειώσει το buffering.

Αυτή η αντίληψη προέρχεται από τις πρώτες ημέρες του XBMC, όταν οι υπολογιστές δεν ήταν τόσο ισχυροί. Στην εποχή εκείνη, ένας μέσος υπολογιστής δεν είχε πάνω από 256 MB μνήμης.

Ακόμα και ένα high-end PC δεν είχε να προσφέρει περισσότερα από 512 MB RAM. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Kodi να αποθηκεύει τα δεδομένα στον σκληρό δίσκο. Αυτή η μεθοδολογία καθιερώθηκε ως “zero cache”.

Παρ' όλα αυτά, η τεχνολογία στις ημέρες μας έχει προχωρήσει αισθητά και η φυσική μνήμη έχει αυξηθεί κατά πολύ. Το αποτέλεσμα είναι τα περισσότερα συστήματα να κάνουν αυτόματα την εκκαθάριση της μνήμης cache.

Μύθοι για το Kodi 17

Η εκκαθάριση μικρογραφιών κάνει το Kodi πιο γρήγορο

Δεν πρόκειται απλά για ένα από τους μύθους στο Kodi, αλλά για μία αντίληψη που επικρατεί σε οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα.

Ως εκ τούτου, είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η διαγραφή των μικρογραφιών (thumbnails) κάθε φορά που ξεκινάμε το Kodi, το κάνει πιο γρήγορο.

Σε αυτό βέβαια συμβάλλουν και τα διάφορα εργαλεία. Ενσωματώνονται μέσα στα build, και τρέχουν αυτόματα με την εκκίνηση του λογισμικού.

Όταν διαγράφονται οι μικρογραφίες, το Kodi σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις επαναφέρει. Κάτι τέτοιο εξαντλεί την ισχύ, επηρεάζοντας αρνητικά και όχι θετικά, την ταχύτητα του λογισμικού. Επιπλέον, μπορεί να κάνει και το streaming πιο αργό.

Έτσι λοιπόν, αν έχουμε εργαλεία που με την εκκίνηση του Kodi προσπαθούν να καθαρίσουν το cache και τις μικρογραφίες, καλό είναι να τα απενεργοποιήσουμε.

H επεξεργασία του advancedsettings.xml βελτιώνει τη μνήμη

Πρόκειται για έναν από τους πιο καλά συντηρημένους μύθους στο Kodi. Είναι χιλιάδες οι χρήστες που έχουν αφιερώσει εκατοντάδες ώρες για να κατανοήσουν τη λειτουργία αυτού του αρχείου.

Στο παρελθόν, η περιρρέουσα αντίληψη ήταν ότι η επεξεργασία του περίφημου “advancedsettings.xml” μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Στις ημέρες μας όμως, η πραγματικότητα είναι ότι ενδέχεται να επιφέρει χειρότερη συνολική απόδοση στο ανοιχτό λογισμικό.

Το επίσημο αποθετήριο του Kodi δεν έχει ενδιαφέροντα πρόσθετα

Το επίσημο αποθετήριο του Kodi είναι ένας κατάλογος με εκατοντάδες αξιόπιστα και νόμιμα διατηρημένα πρόσθετα, που έχουν εγκριθεί από το ανοικτό λογισμικό.

Οι περισσότεροι από εμάς πολλά από αυτά δεν τα γνωρίζουμε, και ούτε καν ασχολούμαστε μαζί τους.

Όμως με μία δεύτερη ανάγνωση, είναι βέβαιο ότι θα βρούμε πολύ ενδιαφέροντα πρόσθετα.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα NBC Sports Live, SoundCloud, Plex, PlayStation Vue, Travel Channel, Pluto, το εξαιρετικό HearThis που είδαμε για την εξερεύνηση νέας μουσικής, και πολλά ακόμη.

Πώς να Ανακαλύψω Νέα Τραγούδια και Νέα Μουσική

Σε ποιον δεν αρέσει η μουσική; Ανακουφίζει το μυαλό, διεγείροντας τις αισθήσεις και τη δημιουργικότητά μας. Αναμφίβολα οι συνδρομητικές μουσικές υπηρεσίες έχουν εκατομμύρια νέα τραγούδια….

Όλοι γνωρίζουμε ότι αρκετά ανεπίσημα πρόσθετα ενίοτε υπολειτουργούν και βγάζουν συνεχώς σφάλματα. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τα επίσημα add-ons του Kodi repository.

Το Kodi δεν μπορεί να τρέξει στον browser

Το Kodi όλοι το γνωρίζουμε ως ένα πρόγραμμα που πρέπει να το κατεβάσουμε για να τρέξει στις συσκευές μας. Ωστόσο, το ανοιχτό λογισμικό μπορεί να τρέξει και μέσα από τον browser που χρησιμοποιούμε.

Αν και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό για να απαρνηθούμε το εξαιρετικό περιβάλλον του media manager, ωστόσο, μπορεί να φανεί βολικό σε πολλούς.

Για παράδειγμα, μπορούμε από την άνεση του καναπέ μας να ελέγχουμε τα πάντα στο Kodi διαμέσου του browser, και να έχουμε πρόσβαση στα add-ons, χωρίς να απομακρυνόμαστε από τον φορητό υπολογιστή μας ή τον browser του κινητού.

Επιπλέον, μπορούμε να αναπαράγουμε απομακρυσμένα τη μουσική που έχουμε στον media player, και να ελέγχουμε επίσης απομακρυσμένα και τη χρήση που γίνεται από τα μέλη της οικογένειας.

Αυτό το επιτυγχάνουμε διαμέσου του Chorus. Στην ουσία πρόκειται για το web interface του ανοιχτού λογισμικού, που αλληλεπιδρά μαζί του.

Ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλεχειριστήριο του Kodi μέσα από τους υπολογιστές μας, αλλά και από τον browser του κινητού μας.

Σαφώς λοιπόν, όποιος ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να τρέξει το ανοικτό λογισμικό στον browser του, ενισχύει απλά τους μύθους στο Kodi.

Εσείς γνωρίζετε άλλους μύθους στο Kodi?

Οι μύθοι για το Kodi θα αυξάνονται όσο μεγαλώνει και η δημοτικότητα του απόλυτου media manager.

Όπως είδαμε στον οδηγό, υπάρχουν οι ακίνδυνοι που απλά μας δίνουν μία λανθασμένη εικόνα για το ανοιχτό λογισμικό. Ωστόσο, υπάρχουν και οι επικίνδυνοι μύθοι για το Kodi, που αναμφίβολα αξίζουν περισσότερο την προσοχή μας.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας πείτε τη γνώμη σας για τους μύθους στο Kodi, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps