Home » Software » Ηλεκτρονική Ασφάλεια » Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα
Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα

Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Υπάρχουν διάφορα δωρεάν VPN, αλλά περιορίζουν την ταχύτητα, τον όγκο των δεδομένων, και καταγράφουν την κίνηση μας. Για ασφαλή πλοήγηση και ανώνυμο streaming / torrenting, χρειαζόμαστε ένα πληρωμένο VPN. Δοκιμάσαμε τις καλύτερες υπηρεσίες της αγοράς, για να αναδείξουμε το πιο γρήγορο VPN στην Ελλάδα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί να επιλέξουμε ένα πληρωμένο VPN

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δωρεάν VPN είναι ικανά να καλύψουν τις βασικές μας ανάγκες για ανώνυμη πλοήγηση στο σπίτι ή σε δημόσιους χώρους. Ταυτόχρονα, όμως, τα πληρωμένα VPN έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Τα περισσότερα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς όσον αφορά την επιλογή των server. Οι server που είναι ανοιχτοί για τους δωρεάν λογαριασμούς είναι σαφώς λιγότεροι και φορτωμένοι με εκατοντάδες χρήστες ανά πάσα στιγμή. Αυτό, εκτός από χαμηλή ταχύτητα, συχνά οδηγεί και σε αστάθεια στη σύνδεση.

Ασφαλής και Ανώνυμη Πλοήγηση: Τα Καλύτερα Δωρεάν VPN

Αναμφίβολα το Internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως, τα δεδομένα και η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους. Αν θέλουμε…

Με μία πληρωμένη υπηρεσία, έχουμε πρόσβαση σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες server, τους οποίους μοιραζόμαστε με πολύ λιγότερους χρήστες. Ταυτόχρονα, έχουμε τη δυνατότητα να συνδεθούμε σε server που βρίσκονται γεωγραφικά πιο κοντά σε εμάς.

Επιπλέον, με ένα πληρωμένο VPN μπορούμε να κάνουμε απεριόριστο και ασφαλές streaming και torrenting, χωρίς να ανησυχούμε για τον όγκο των δεδομένων εξαιτίας των περιορισμών που βάζουν τα δωρεάν VPN.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Όμως, τα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς στην ταχύτητα,…

Ως εκ τούτου, αν η διασφάλιση των δεδομένων μας, μαζί με τη σύγχρονη ανάγκη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ταχύτητες, αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας, τότε η επένδυση μας σε συνδρομητικό VPN είναι μονόδρομος.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι, αν εξαιρέσουμε το Nord VPN και το CyberGhost τα οποία τα έχουμε δοκιμάσει το 2022, τα υπόλοιπα VPN του οδηγού ενδέχεται να έχουν τροποποιήσει κάποιες επιμέρους λειτουργίες τους, καθώς δεν μας έχουν στείλει πρόσφατες δοκιμαστικές εκδόσεις.

NordVPN

Το NordVPN δεν θεωρείται άδικα ως ένα από τα κορυφαία VPN, και σύμφωνα με ανεξάρτητες μελέτες μεγάλων εργαστηρίων, θεωρείται ότι είναι το πιο γρήγορο VPN της αγοράς που ταυτόχρονα δεν καταγράφει και την παραμικρή δραστηριότητα των χρηστών.

Αυτήν την αίσθηση μας την είχε δώσει ευθύς εξαρχής και παλαιότερα σε συγκριτικό οδηγό για τα πληρωμένα VPN που είχαμε δοκιμάσει. Στις τωρινές δοκιμές μας οφείλουμε να πούμε ότι μας εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο στον τομέα της ταχύτητας και στο Geo-blocking.

H υπηρεσία που εδρεύει στον Παναμά έχει προσθέσει πολλές νέες εξαιρετικές δυνατότητες, όπως θα δούμε στη συνέχεια. Επιπλέον, έχει αλλάξει λίγο το περιβάλλον της, και το VPN είναι ακόμη πιο εύκολο και λειτουργικό.

Τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του NordVPN είναι ότι λειτουργεί σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Linux, Android TV, και iOS. Πρέπει να αναφέρουμε ότι ειδικά στα TV Box, το NordVPN είναι ίσως το μοναδικό VPN που λειτουργεί τόσο αποδοτικά.

Παρουσίαση NordVPN 1m

Αυτό σημαίνει ότι με τη ιδιαίτερα οικονομική συνδρομή που προσφέρει η υπηρεσία, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα στα PC του δικτύου μας, αλλά και στο κινητό, το tablet, και το TV Box.

Έτσι, μπορούμε να έχουμε ένα αξιόπιστο VPN σε έξι συσκευές ταυτόχρονα, αλλά και στους browser που χρησιμοποιούμε. Η υπηρεσία διαθέτει δύο πολύ βολικά πρόσθετα του NordVPN για Chrome και Firefox.

Επιπλέον, είναι από τα ελάχιστα VPN που συνεργάζονται άψογα με το Real-Debrid στο Kodi.

Τέλος, προσφέρει δωρεάν και το NordLocker για έξτρα προστασία των αρχείων μας με ασφαλή αποθήκευση στο cloud της υπηρεσίας, αλλά και το και NordPass, ένα ασφαλή και εύχρηστο διαχειριστή κωδικών.

Ελληνικές IP και 5.200 server σε 60 χώρες

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του NordVPN είναι και η ταχύτητα που συνδέονται οι server μέσα από το πολύ ωραίο περιβάλλον του client. Πρόκειται για τη μικρή εφαρμογή που διαθέτει η υπηρεσία και κάνει όλο το παιχνίδι.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, υπάρχουν διαθέσιμοι 5.200 server από 60 χώρες για όλες τις ανάγκες μας. Ανάμεσά τους είναι και ταχύτατοι ελληνικοί server. Διαθέτει και από την Κύπρο.

Παρουσίαση NordVPN 1ma

Όπως είναι φυσικό, αυτό είναι ακόμη ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς τους Έλληνες χρήστες, καθώς ελάχιστα VPN μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

Οι χώρες που έχουν τη μερίδα του λέοντος προέρχονται από την Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν και δεκάδες ακόμη χώρες από όλον τον πλανήτη.

Ο client και οι server του NordVPN

Ο client του NordVPN είναι ιδιαίτερα απλός, αλλά με πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Όλες οι χρήσιμες ενδείξεις του βρίσκονται στα αριστερά και αφορούν τις κατηγορίες και τις χώρες των server.

Όλοι οι server του NordVPN είναι ομαδοποιημένοι ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε. Παραθέτουμε αναλυτικά τις τρεις κατηγορίες των server της υπηρεσίας.

P2P server – Ταχύτατο torrenting / streaming

Ένας από τους βασικότερους λόγους να προτιμήσουμε το πληρωμένο VPΝ είναι αναμφίβολα το torrenting και το streaming ταινιών.

Στις περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες είναι αδύνατον να κατεβάσουμε torrent, καθότι δεν το επιτρέπουν, και φυσικά είναι αδύνατο και το streaming λόγω του περιορισμένου όγκου δεδομένων.

Παρουσίαση NordVPN 1maaα

Το NordVPN διαθέτει πληθώρα από P2P server σε πολλές χώρες και με εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες. Δεν έχουν ιδιαίτερη απόκλιση από τις αντίστοιχες που θα είχαμε χωρίς VPN.

Μια από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του NordVPN είναι οι αυτοματισμοί στην εναλλαγή των server εν ώρα χρήσης και ανάλογα την περίσταση και το είδος της online δραστηριότητάς μας.

Για παράδειγμα, αν κάποια στιγμή μας έρθει να κατεβάσουμε κάποιο torrent, αλλά δεν χρησιμοποιούμε έναν P2P server, το NordVPN αναγνωρίζει ότι ξεκινήσαμε torrenting. Έτσι, μας προτείνει μια αλλαγή του server σε P2P για να έχουμε καλύτερες επιδόσεις.

Onion Over VPN – Μέγιστη ασφάλεια

Από το όνομα και μόνο του Onion, που μας παραπέμπει στο δίκτυο Tor, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και την πλήρη προστασία της ιδιωτικής μας ζωής.

Την περίοδο που γράφαμε τον οδηγό, το NordVPN σε αυτήν την κατηγορία παρείχε δύο server από την Ολλανδία και την Ελβετία. Ωστόσο, ανάλογα την περίοδο, οι server μπορεί να είναι περισσότεροι.

Παρουσίαση NordVPN 1maaαα

Το Onion Over VPN είναι πολύ χρήσιμο, καθώς όταν χρησιμοποιούμε μόνο το δίκτυο Tor, ο πάροχος γνωρίζει ότι κάνουμε χρήση αυτού του δικτύου για πρόσβαση στο ίντερνετ. Στην πραγματικότητα, το Tor θεωρείται ως η λύση που χρησιμοποιείται από τους χρήστες που θέλουν να κρύψουν κάτι.

Σε πολλές αυταρχικές χώρες, αυτή η χρήση είναι ο πρώτος στόχος των υπηρεσιών παρακολούθησης. Μάλιστα, έχουν αναπτύξει πολλούς τρόπους για να ελέγχουν αυτήν την ηλεκτρονική συμπεριφορά των χρηστών.

Έτσι λοιπόν, αν θέλουμε κανείς να μην γνωρίζει ότι χρησιμοποιούμε Tor ή να αποφύγουμε την εγκατάσταση και τις χαμηλότερες ταχύτητες του Tor browser, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να συνδεθούμε με Onion Over VPN, και το NordVPN θα φροντίσει για τα υπόλοιπα.

Κοινόχρηστοι VPN server – Η χρυσή τομή

Αυτή είναι η πλέον δημοφιλής επιλογή για τους περισσότερους χρήστες υπηρεσιών VPN. Με τους κοινόχρηστους server του NordVPN, μας εκχωρούνται πολλαπλές στατικές διευθύνσεις IP, που χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες ή χιλιάδες υπολογιστές ταυτόχρονα.

Επειδή η ίδια διεύθυνση IP μοιράζεται από μια τόσο μεγάλη ομάδα χρηστών, με τη σειρά της προσφέρει μεγαλύτερη ανωνυμία στον τελικό χρήστη. Αυτούς τους server τους βρίσκουμε στην επιλογή “All countries” που βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι οι περισσότεροι χρήστες VPN προτιμούν τους κοινόχρηστους VPN server των συνδρομητικών υπηρεσιών, καθώς συνδυάζουν αρμονικά τη σχέση ταχύτητας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής στις online δραστηριότητές μας.

Από την άλλη πλευρά, η κοινόχρηστη διεύθυνση IP μπορεί εύκολα να μπει σε μαύρη λίστα και να υποστεί παράλληλα πολλές περιττές διακοπές στο διαδίκτυο.

Παρουσίαση NordVPN 1maaαανακλ

Αυτό, ωστόσο, είναι επιλύσιμο, καθότι το NordVPN σε αυτήν την κατηγορία προσφέρει επιλογές από αναρίθμητους server σε μεγάλο αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και Κύπρου.

Οι ταχύτητες των server ανά κατηγορία

Παραθέτουμε με φωτογραφίες τα αποτελέσματα των τεστ που κάναμε με τους server των κυριότερων κατηγοριών που είδαμε προηγουμένως, σε σχέση με τις ταχύτητες που είχαμε χωρίς τη χρήση του NordVPN.

Οι μετρήσεις έγιναν σε πέντε διαφορετικούς server σε κάθε κατηγορία, και για να μην χαθούμε στη μετάφραση, παραθέτουμε τον μέσο όρο.

Ελλάδα χωρίς NordVPN:

Ελληνικός P2P server του NordVPN:

Κοινόχρηστος ελληνικός server του NordVPN:

Κοντινή απόσταση: Ιταλικός P2P server του NordVPN:

Μέση απόσταση: Κοινόχρηστος Βρετανικός server του NordVPN:

Μακρινή απόσταση: ΗΠΑ με κοινόχρηστο server:

Παρουσίαση NordVPN 1maaααν

Όπως παρατηρούμε, οι ελληνικοί και ευρωπαϊκοί server του NordVPN είναι οι ταχύτατοι όλων.

Επίσης, οι ελληνικοί server θα μας φανούν πολύ χρήσιμοι, ιδίως αν ζούμε στο εξωτερικό και θέλουμε να δούμε ελληνική Web TV από τα ελάχιστα κανάλια που επιβάλουν γεωγραφικούς περιορισμούς,

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ελληνικοί P2P server ενίοτε αποδίδουν πολύ καλύτερα με τα διαδικτυακά ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μας αποδώσουν και οι κοινόχρηστοι.

Έτσι λοιπόν, με τη χρήση του NordVPΝ δεν πρόκειται να αντιληφθούμε καμία απολύτως διαφορά στην ταχύτητα της πλοήγησης με τους περισσότερους ελληνικούς και ξένους server και σε σχέση με αυτές που είχαμε πριν ξεκινήσουμε τη χρήση του VPN.

Εξαιρούνται βέβαια οι Onion Over VPN, που ενδέχεται να επιβραδύνουν την ταχύτητα του ίντερνετ λόγω των πολλαπλών επιπέδων κρυπτογράφησης και την υψηλότατη προστασία που προσφέρουν.

Επιπλέον λειτουργίες και ρυθμίσεις

Όπως θα έχουμε καταλάβει, το NordVPN είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Αρκεί να εξοικειωθούμε λίγο στην αρχή με τις αναρίθμητες επιλογές των server ανά περίπτωση και τον λόγο που τους θέλουμε.

Το ίδιο απλές είναι και οι έξτρα λειτουργίες ασφάλειας που προσφέρει η υπηρεσία, καθώς επίσης και οι λιγοστές ρυθμίσεις που διατίθενται στον client. Ας τις δούμε συνοπτικά.

CyberSec

Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία CyberSec, αποκλείει αυτόματα ύποπτους ιστότοπους, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσουν στη συσκευή μας κακόβουλα προγράμματα ή άλλες απειλές τύπου phishing.

Επιπλέον, με ενεργοποιημένη αυτή τη λειτουργία, δεν θα εμφανίζονται ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να αποκλείει ιστοσελίδες που εμπιστευόμαστε.

Παρουσίαση NordVPN 1maaαανα

Στρατιωτική κρυπτογράφηση AES 256-bit

Το NordVPN χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον το δικό του πρωτόκολλό NordLynx (βασισμένο στο WireGuard), το οποίο συνδυάζει την κορυφαία ταχύτητα με το απόρρητο.

Επιπλέον, χρησιμοποιεί την πιο ισχυρή κρυπτογράφηση AES (Advanced Encryption Standard) 256-bit.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι θα ήταν ιδανικό αν μπορούσαμε να καθορίσουμε εμείς τον τύπο της κρυπτογράφησης ανά περίπτωση. Βέβαια, ελάχιστα VPN προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Στο NordVPN δεν χρειάζεται να παρέμβουμε σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Η υπηρεσία το κάνει αυτόματα στα Windows, macOS, και Android.

Στην επίσημη ιστοσελίδα, ωστόσο, αναφέρουν να μην ανησυχούμε με αυτό το θέμα. Θέλουν να προσφέρουν απλούστερο και φιλικό περιβάλλον για όλους τους χρήστες και τα υπόλοιπα τα φροντίζει η υπηρεσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Auto connect

Μια σημαντική και χρήσιμη λειτουργία είναι η αυτόματη σύνδεση του NordVPN όταν ξεκινά το σύστημά μας. Επίσης, μπορούμε να ορίσουμε με ποιον server θέλουμε να συνδέεται αυτόματα.

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό πολύ εύκολα μέσα από τις ρυθμίσεις και τις ενότητες “Auto connect” και “General”.

Επιλέγουμε αν θέλουμε να συνδέεται αυτόματα σε άγνωστα ή γνωστά Wi-Fi, αλλά και με ποιον server θέλουμε την αυτόματη σύνδεση. Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε να ξεκινά το NordVPN αυτόματα με την εκκίνηση των Windows.

Kill Switch

Το Kill Switch είναι χρήσιμη λειτουργία που την παρέχουν μόνο οι καλύτεροι πάροχοι VPN. Είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους, όταν διακινούμε ζωτικότατης σημασίας δεδομένα και στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο VPN να μας τα διασφαλίσει.

Αυτό που κάνει είναι, εάν η σύνδεση VPN αποτύχει για οποιονδήποτε λόγο, να σταματάει αυτόματα τη σύνδεση στο Internet, έτσι ώστε ο υπολογιστής να μην συνεχίζει τη χρήση του ανοικτού και ανασφάλιστου Wi-Fi.

Στο NordVPN με το Kill Switch μπορούμε να απενεργοποιούμε ταυτόχρονα και τις επιλεγμένες εφαρμογές μας που τρέχουν στο σύστημα εκείνη τη στιγμή της αστοχίας, προστατεύοντας στο έπακρον τα ευαίσθητα δεδομένα μας.

Το μόνο που κάνουμε είναι να πατήσουμε το “Add apps” στο κάτω τμήμα της καρτέλας. Στη συνέχεια, επιλέγουμε όποιες εφαρμογές θέλουμε.

Split Tunneling

Αυτή η λειτουργία είναι εξειδικευμένη καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιείται το NordVPN αυτόματα μόνο όταν ανοίγουν συγκεκριμένες εφαρμογές που θα του ορίσουμε, και το αντίστροφο.

Παρουσίαση NordVPN 1maaαανακ

Δεν αποθηκεύονται αρχεία καταγραφής

Το NordVPN λειτουργεί υπό τη δικαιοδοσία του Παναμά. Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις και νόμοι που να απαιτούν την διατήρηση δεδομένων.

Η αυστηρή πολιτική μη καταγραφής έχει επιβεβαιωθεί από δύο ξεχωριστούς ανεξάρτητους ελέγχους. Διαπιστώθηκε ότι το NordVPN χρησιμοποιεί server χωρίς δίσκο, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποθηκεύονται δεδομένα.

Οι μόνες πληροφορίες που διατηρεί η υπηρεσία είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρησιμοποιείται για σύνδεση με το VPN, αλλά και για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Επίσης, κρατά τα στοιχεία χρέωσης που χρησιμοποιούνται για τη διαδικασία της επιστροφής χρημάτων.

Η συνδρομή στην υπηρεσία

Το NordVPN είναι ιδιαίτερα φθηνό σε σχέση με αυτά που προσφέρει και με τις εξαιρετικές βελτιώσεις και κριτικές που έχει. Παράλληλα, μας δίνει και τριάντα ήμερες περιθώριο για ακύρωση αν αλλάξουμε γνώμη, χωρίς ερωτήσεις.

Η πιο συμφέρουσα συνδρομή είναι το διετές πλάνο, όπου θα μας κοστίσει μηνιαίως €2,99 με εφάπαξ καταβολή για δύο χρόνια.

Υπέρ

  • Το ταχύτερο VPN
  • Εντυπωσιακή ασφάλεια με υψηλή διπλή κρυπτογράφηση και δυνατότητες πάνω σε Tor.
  • Διαθέτει ελληνικές IP.
  • Μια από τις χαμηλότερες συνδρομές. Πολύ καλή η σχέση απόδοσης/τιμής.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά.
  • Διαθέτει έξι ταυτόχρονες συνδέσεις σε διαφορετικές συσκευές.
  • Κατεβάζει torrent (P2P) σε υψηλές ταχύτητες.
  • Έχει το VPN Kill Switch και προστατεύει εφαρμογές.
  • Διαθέτει τη λειτουργία για DNS Leak protection.
  • Διαθέτει μεγάλο αριθμό από server ανάλογα τη χρήση, από πολλές χώρες και με απεριόριστη διακίνηση.
  • Άμεση εναλλαγή στους server, χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδεθούμε από τον τρέχοντα.
  • Συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Φιλικό και απλό περιβάλλον.
  • Υποστηρίζει την αγορά router με ενσωματωμένη δυνατότητα VPN μέσω custom firmware.
  • Απόλυτη ιδιωτικότητα, δεν καταγράφει τη δραστηριότητα.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 30 ημερών.
  • Υποστήριξη 24/7.

Κατά

  • Δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε την κρυπτογράφηση.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο NordVPN

CyberGhost

Το CyberGhost θεωρείται ως ένα από τα πιο αξιόπιστα VPN, και αποτελεί πρόταση των μεγαλύτερων έγκριτων ιστοσελίδων τεχνολογίας. Είναι μία υπηρεσία που πληροί όλα τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν ένα VPN ως κορυφαίο.

Featured-Τι-Είναι-Το-VPN-–-Virtual-Private-Network-–-Και-Γιατί-Το-Χρειάζομαι-Α5αα
Τι Είναι Το VPN, Πώς Λειτουργεί, Και Πότε Το Χρειάζομαι

Ένα καλό VPN είναι ανεκτίμητο για το ξεμπλοκάρισμα βίντεο στο YouTube και για  να έχουμε ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις συσκευές, ακόμη και σε TV…

Η αναβαθμισμένη υπηρεσία προσφέρει 6.800 server από 60 χώρες. Ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετοί ελληνικοί και κυπριακοί server.

CYBERGHOST 8 1a

Οι χώρες που έχουν τη μερίδα του λέοντος προέρχονται από την Ευρώπη. Ωστόσο, θα βρούμε και δεκάδες ακόμη server από όλον τον πλανήτη.

Σε εκείνο που διαφέρει το CyberGhost σε σχέση με τα περισσότερα πληρωμένα VPN που έχουμε αναφέρει εκτεταμένα στο πρόσφατο παρελθόν, είναι ότι προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες ανάλογα τον λόγο που θέλουμε το VPN.

Για παράδειγμα, είναι από τα ελάχιστα VPN που μας δίνει ειδικούς server για την άρση περιορισμών στην πρόσβαση ιστοσελίδων, από όποια χώρα και αν γίνονται.

Μια από τις πιο χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτόν τον τομέα είναι η άρση των περιορισμών του Netflix. Το CyberGhost μας δίνει καθολική πρόσβαση στον τεράστιο κατάλογο ταινιών και σειρών της συνδρομητικής πλατφόρμας.

Featured-Πώς-Να-Ξεμπλοκάρω-Όλες-Τις-Διεθνείς-Σειρές-Και-Ταινίες-Netflix
Πώς Να Ξεμπλοκάρω Όλες Τις Διεθνείς Σειρές Και Ταινίες Netflix

Το περιεχόμενο του Netflix είναι τεράστιο, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα του δεν διατίθεται στην Ελλάδα λόγω γεωγραφικών περιορισμών. Παρότι πολλά VPN ισχυρίζονται ότι μπορούν να…

Ο ανανεωμένος client του CyberGhost είναι σχετικά απλός. Όλες οι λειτουργίες του και οι διαθέσιμες ρυθμίσεις βρίσκονται στο αριστερό του τμήμα. Αναδύεται όταν πατήσουμε στο βελάκι που παρατηρούμε παρακάτω.

CYBERGHOST 8 2

Για να συνδεθούμε, απλά πατάμε στο σχετικό εικονίδιο. Αν δεν θέλουμε τον αυτοματισμό με τον καλύτερο διαθέσιμο server, πατάμε στο βελάκι που αναφέραμε προηγουμένως, για να μας ανοίξει η καρτέλα με όλους τους server από διάφορες χώρες.

CyberGhost 3μ

All servers – Ανώνυμη πλοήγηση

Οι server που θα επιλέξουμε μέσα από αυτή την κατηγορία είναι οι πιο δημοφιλείς για τους περισσότερους χρήστες υπηρεσιών VPN. Προσφέρουν πολλαπλές στατικές διευθύνσεις IP, που χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) υπολογιστές ταυτόχρονα.

Επειδή η ίδια διεύθυνση IP μοιράζεται από μία τόσο μεγάλη ομάδα χρηστών, με τη σειρά της προσφέρει μεγαλύτερη ανωνυμία στον τελικό χρήστη.

Έτσι λοιπόν, μόλις επιλέξουμε τη χώρα που επιθυμούμε, το CyberGhost θα ενεργοποιήσει τον ιδανικότερο server σε αυτή την τοποθεσία. Ειδάλλως, δεν έχουμε παρά να κάνουμε το γνωστό κλικ στο βελάκι για να μας εμφανιστούν όλοι οι server.

Από εκεί και μετά, μπορούμε να ξεκινήσουμε την χρήση του VPN επιλέγοντας τον server που έχει τους λιγότερους ενεργούς χρήστες.

Αν το επιθυμούμε, μπορούμε να τον βάλουμε και στα αγαπημένα μας, πατώντας στο σχετικό αστεράκι.

For torrenting – Ανώνυμες και ταχύτατες λήψεις torrent

Ένας από τους βασικότερους λόγους να προτιμήσουμε το πληρωμένο VPN είναι αναμφίβολα το torrenting. Στις δωρεάν υπηρεσίες είναι αδύνατον να κατεβάσουμε torrent, καθότι δεν το επιτρέπουν.

Το CyberGhost διαθέτει πληθώρα από P2P server σε πολλές χώρες, ακόμη και από την Ελλάδα, και με σχετικά καλές ταχύτητες.

CyberGhost 3μμμν

Στο PCsteps έχουμε κάνει εξαντλητικές δοκιμές για την απόδοση του CyberGhost στο torrenting, αλλά και συγκριτικά τεστ με άλλα VPN. Μπορούμε να τα δούμε στον ακόλουθο οδηγό:

Το Καλύτερο VPN Για Γρήγορο Torrent Download Στην Ελλάδα
Το Καλύτερο VPN Για Γρήγορο Torrent Download Στην Ελλάδα

Στις ημέρες μας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες VPN εμφανίζονται, προσφέροντας νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Μια από αυτές είναι το P2P και το torrenting, που όμως…

For streaming – Άρση γεωγραφικών περιορισμών

Αυτή η κατηγορία μας δίνει με αυτοματοποιημένο τρόπο τους server που βρίσκονται στις χώρες όπου απαγορεύουν το περιεχόμενό τους εκτός των συνόρων.

Εκτός από το Netflix που αναφέραμε στην αρχή, το CyberGhost σε αυτή την κατηγορία των server προσφέρει άρση περιορισμών και σε άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες, όπως το Disney+, Amazon Prime, BBC iPlayer, κ.λ.π.

CyberGhost 3μμ

Επιπλέον, διαθέτει ειδικούς server για να άρουμε αυτούς τους περιορισμούς στο TV Box και στο Amazon Fire TV Stick.

Connection features – αποκλεισμός διαφημίσεων και Anti-Malware

Σε αυτή την ενότητα του client μπορούμε να ενεργοποιήσουμε επιπλέον επίπεδα προστασίας των προσωπικών δεδομένων μας, πατώντας στα σχετικά εικονίδια “On/Off”.

Για παράδειγμα, μπορούμε να μπλοκάρουμε ενοχλητικά αναδυόμενα παράθυρα διαφημίσεων, και να αποκλείσουμε κακόβουλο περιεχόμενο σε κάποια επιβλαβή ιστοσελίδα και τυχόν προσπάθειες παρακολούθησης του ψηφιακού μας αποτυπώματος.

Το “Data Compression” θα μας φανεί χρήσιμο και θα μας εξοικονομήσει δεδομένα στις κινητές συσκευές μας που συνδέονται στο mobile internet.

Smart rules – έξυπνη διαχείριση του client

Πρόκειται για τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του CyberGhost, καθώς σε αυτή την ενότητα διαθέτει αυτοματισμούς που επιταχύνουν τη χρήση του VPN, αλλά και της πλοήγησής μας συνολικότερα.

Για παράδειγμα, πατώντας στο “Connect on Launch”, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την αυτόματη σύνδεση του CyberGhost, κάνοντας μόνο ένα κλικ στον client.

CyberGhost 4m

Στις αμέσως επόμενες ενδείξεις μπορούμε να ορίσουμε με ποιον server θέλουμε να συνδέεται αυτόματα, αλλά και με ποιον browser, όπως παρατηρούμε στην παραπάνω εικόνα.

Wi-Fi protection – προστασία σε δημόσια δίκτυα

Αυτό το προφίλ είναι ιδανικό για τις φορητές συσκευές μας, όπως για παράδειγμα το laptop, όταν συνδεόμαστε σε δημόσια hotspots.

Επιπλέον, το VPN συνδέεται αυτόματα με τον κοντινότερο server της υπηρεσίας μόλις εντοπίσει ένα δημόσιο WiFi που επισκεφθήκαμε προηγουμένως.

Αρκεί να ορίσουμε ευθύς εξαρχής ποια θέλουμε να είναι η συμπεριφορά του CyberGhost όταν εντοπίζει ότι συνδεθήκαμε σε άγνωστο WiFi. Ο ιδανικότερος αυτοματισμός είναι να ορίσουμε το “Always launch a VPN connection”.

App protection – προστασία εφαρμογών

Στο CyberGhost μπορούμε να απενεργοποιούμε ταυτόχρονα τις επιλεγμένες εφαρμογές μας που τρέχουν εκείνη την ώρα, σε περίπτωση που το VPN αστοχήσει προσωρινά.

Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε στο έπακρον τα ευαίσθητα δεδομένα μας και τις online δραστηριότητες μας.

CyberGhost 4mm

Το μόνο που κάνουμε είναι να πατήσουμε το “Add more applications” μέσα από τη σχετική ενότητα. Στη συνέχεια, επιλέγουμε όποιες εφαρμογές θέλουμε.

TCP / UDP

Στην ενότητα των ρυθμίσεων, μπορούμε να ορίσουμε το CyberGhost να λειτουργήσει είτε με το πρωτόκολλο μεταφοράς TCP (Transmission Control Protocol) ή με το UDP (User Datagram Protocol). Το UDP, που είναι ταχύτερο, είναι ως συνήθως η προεπιλογή.

CyberGhost 4mmμ

Το TCP θεωρείται πιο αξιόπιστο, καθότι διακινεί τα κρυπτογραφημένα δεδομένα πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, είναι πιο αργό σε σχέση με το UDP, που λόγω της αυξημένης ταχύτητας είναι ιδανικό και για music/video streaming.

Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε διακοπές ή καθυστερήσεις στην πλοήγηση, η υπηρεσία συμβουλεύει μέσα από την ενότητα των ρυθμίσεων να χρησιμοποιήσουμε το TCP, επιλέγοντας το πεδίο της σχετικής ένδειξης.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι η ενεργοποίηση του TCP μέσα από τις ρυθμίσεις του client θα μας δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ιδίως σε ό,τι αφορά τους γεωγραφικούς περιορισμούς στη χώρα μας. Κυρίως, αυτούς που αφορούν την ελληνική Web TV.

Αυτό ίσως φανεί θα φανεί χρήσιμο στους Έλληνες του εξωτερικού που θέλουν να παρακολουθήσουν τα λίγα ελληνικά κανάλια που επιβάλλουν ακόμη γεωγραφικούς περιορισμούς.

Προστασία DNS

Η ένδειξη “DNS Leak Protection” αφορά την προστασία από τη διαρροή των DNS. Απλά βεβαιωνόμαστε ότι είναι επιλεγμένη.

Με αυτή την προεπιλογή, το CyberGhost εξασφαλίζει ότι οι αιτήσεις DNS δρομολογούνται αποκλειστικά μόνο μέσω της υπηρεσίας. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο προσφέρει το μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Πρωτόκολλα και κρυπτογράφηση

Το Cyberghost v8 είναι από τις ελάχιστες υπηρεσίες μας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε εμείς τον τύπο του πρωτοκόλλου και της κρυπτογράφησης όταν χρησιμοποιούμε το VPN.

Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από το VPN protocol στη ενότητα των ρυθμίσεων που είδαμε προηγουμένως με το TCP.

Το ισχυρό WireGuard

Το νέο Cyberghost v8 προσφέρει το μοντέρνο πρωτόκολλο WireGuard στον client. Η προηγμένη κρυπτογραφία του το καθιστά ως την καλύτερη επιλογή μας.

Ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει το WireGuard να υπερτερεί από τα άλλα πρωτόκολλα VPN, όπως OpenVPN, IKEv2, L2TP, και PPTP, είναι ότι προσφέρει καλύτερες ταχύτητες στην πλοήγηση και ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Επιπλέον, βοηθά τον client να καταναλώνει λιγότερους πόρους μνήμης και CPU.

Ωστόσο, η υπηρεσία διατηρεί το IKEv2 ως προεπιλογή, καθώς είναι εξίσου γρήγορο και ασφαλές πρωτόκολλο, που τείνει να λειτουργεί καλύτερα όταν ο server στον οποίο συνδεόμαστε βρίσκεται κοντά.

My Account – Smart DNS

Μέσα από τον client μπορούμε ανά πάσα στιγμή να επιβλέπουμε τον λογαριασμό μας, και κυρίως τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο CyberGhost.

Απλά πατάμε στο “Manage my account” και θα μας ανοίξει στον browser η σχετική καρτέλα με πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τις συσκευές μας, και όχι μόνο.

CyberGhost 5μ

Μία από τις πιο χρήσιμες είναι τα Smart DNS που έχουμε αναλύσει σε πρόσφατο οδηγό. Μας επιτρέπουν να έχουμε ακόμη πιο γρήγορο και αδιάλειπτο streaming στο ξεμπλοκάρισμα των έργων του Netflix και των άλλων συνδρομητικών πλατφορμών.

Αυτή η χρήσιμη δυνατότητα του CyberGhost διατίθεται για τις Samsung SmartTV με Tizen OS, PlayStation 3/4, Xbox, Apple TV, και DD-WRT Router.

Μπορούμε να δούμε πώς ρυθμίζουμε τα Smart DNS του CyberGhost σε αυτές τις συσκευές, πατώντας εδώ.

Αυτόματος έλεγχος παραβίασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μία ακόμη χρήσιμη υπηρεσία του Cyberghost είναι ο αυτόματος έλεγχος εάν η διεύθυνση του email μας έχει παραβιαστεί. Αρκεί να πατήσουμε στο Leak Monitor, να συμπληρώσουμε το email μας στο σχετικό πεδίο, και να πατήσουμε στο “Activate”.

CyberGhost 5μn

Από εκεί και μετά, αν υπάρξει τυχόν παραβίαση και το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο έχει εκτεθεί, η υπηρεσία θα μας ειδοποιήσει άμεσα για να αλλάξουμε γρήγορα τον κωδικό πρόσβασής μας.

Οι ταχύτητες των server ανά κατηγορία

Παραθέτουμε με φωτογραφίες τα αποτελέσματα των τεστ που κάναμε με τους server των κυριότερων κατηγοριών που είδαμε προηγουμένως, σε σχέση με τις ταχύτητες που είχαμε χωρίς τη χρήση του CyberGhost.

Οι μετρήσεις έγιναν σε πέντε διαφορετικούς server σε κάθε κατηγορία, με ευρυζωνική σύνδεση 50Mbps του ΟΤΕ στις Κυκλάδες. Για να μην χαθούμε στη μετάφραση, παραθέτουμε τον μέσο όρο.

Ελλάδα χωρίς ενεργό το VPN:

Ελλάδα με CyberGhost VPN – Προεπιλεγμένος ελληνικός server:

Ελλάδα με CyberGhost VPN – Προεπιλεγμένος ελληνικός server για torrent:

Όπως παρατηρούμε, σε ένα δείγμα δύο διαφορετικών ελληνικών server στο CyberGhost 8, παρότι το ping είναι αρκετά υψηλό, η ταχύτητα είναι πολύ πιο γρήγορη σε αντίθεση με τις προηγούμενες παρουσιάσεις.

Έτσι, με τις νέες αναβαθμίσεις της υπηρεσίας φαίνεται ότι δεν ισχύει αυτό που παρατηρείται στα ελάχιστα VPN που διαθέτουν ελληνική IP, όπου οι πολύ χαμηλές ταχύτητες στους ελληνικούς server είναι σύνηθες φαινόμενο.

VPN σε κοντινότερη απόσταση – Προεπιλεγμένος server από Αλβανία:

Κοντινή απόσταση – Προεπιλεγμένος server από Ρουμανία:

CyberGhost 5μlm

Μέση απόσταση – Προεπιλεγμένος server από Γερμανία:

Μέση απόσταση – Προεπιλεγμένος server από Αγγλία:

Μακρινή απόσταση – Προεπιλεγμένος server από ΗΠΑ

Όπως παρατηρούμε στα τεστ με τους server άλλων χωρών, οι διαφορές στην θεωρητική ταχύτητα με ενεργό το VPN είναι πολύ μικρές. Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικοί server και αυτοί από τις ευρωπαϊκές χώρες είναι σαφώς οι πιο γρήγοροι.

Υποστήριξη 24/7

Σε αντίθεση με την παλαιότερη αναλυτική συγκριτική δοκιμή του CyberGhost, η υπηρεσία φαίνεται να έχει βελτιώσει θεαματικά και την τεχνική υποστήριξη.

Σε γενικές γραμμές, ήταν ταχύτατη η ανταπόκριση στο άνοιγμα ζητήματος (ticket). Αν τους χρειαστούμε, φάνηκε ότι θα σπεύσουν να μας βοηθήσουν αμέσως.

Έτσι, σε περίπτωση που χρειαστούμε υποστήριξη, πατάμε στο εικονίδιο που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Στη συνέχεια, θα μας ανοίξει η σχετική καρτέλα για να περιγράψουμε το πρόβλημα μας.

Υποστήριξη συσκευών και λειτουργικών συστημάτων

Το CyberGhost, όπως είναι φυσικό, στην πληρωμένη έκδοση μας δίνει απεριόριστη διακίνηση δεδομένων και υποστηρίζει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του Linux, αλλά και του Raspberry Pi.

Η υπηρεσία υποστηρίζει επτά ταυτόχρονες συνδέσεις σε όλες τις συσκευές μας, ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Η υπηρεσία λειτουργεί υπό τη δικαιοδοσία της Ρουμανίας, όπου δεν υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις και νόμοι που να απαιτούν την διατήρηση δεδομένων.

Σύμφωνα με αυτή, δηλώνεται στην επίσημη σελίδα της ότι δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα, και δεν καταγράφει τις δραστηριότητές μας online.

Περιορισμένη προσφορά 

Το CyberGhost είναι ιδιαίτερα φθηνό σε σχέση με αυτά που προσφέρει και με τις εξαιρετικές βελτιώσεις και κριτικές που έχει. Επιπλέον, μας δίνει και 45 ήμερες περιθώριο για ακύρωση, αν αλλάξουμε γνώμη.

Έτσι, αν ενδιαφερόμαστε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του CyberGhost 8 στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, για περιορισμένο χρονικό διάστημα μπορούμε να αξιοποιήσουμε την προσφορά των 1,89 ευρώ μηνιαίως με μια τριετή συνδρομή.

Ταυτόχρονα, κερδίζουμε άλλους τρεις μήνες δωρεάν χρήση του VPN.

Υπέρ

  • Από τα πιο φθηνά VPN. Ιδανική σχέση απόδοσης / τιμής.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 45 ημερών.
  • Διαθέτει πολλές ελληνικές IP, άρση γεωγραφικών περιορισμών στην ελληνική Web TV.
  • Κατεβάζει torrent με καλές ταχύτητες.
  • Άμεση εναλλαγή στους server, χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδεθούμε από τον τρέχοντα server.
  • Συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Αυτόματη σύνδεση του VPN σε μη ασφαλή δημόσια δίκτυα.
  • Πλήρης προστασία από κακόβουλα προγράμματα – malware σε όλες τις συσκευές.
  • Διαθέτει τη λειτουργία για IPv6 Leak protection.
  • Δεν επηρεάζεται από το WebRTC.
  • Απόλυτη ιδιωτικότητα, δεν καταγράφει τη δραστηριότητα στα πλαίσια της Ρουμανικής νομοθεσίας.
  • Συνεχής και ταχύτατη υποστήριξη 24/7.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά.

Κατά

  • Σταμάτησε τη δωρεάν πλήρη δοκιμή.
  • Ενίοτε αργεί να συνδεθεί.
  • Πολλές φορές εμφανίζονται αδικαιολόγητα χαμηλές ταχύτητες
  • Ενίοτε οι ελληνικοί server ανακατευθύνονται σε άλλες χώρες και δεν παίρνουμε ελληνική IP.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο CyberGhost

PureVPN

Tο PureVPN θεωρείται ως ένα από τα πιο αξιόπιστα VPN, και αποτελεί πρόταση πολλών έγκριτων ιστοσελίδων τεχνολογίας. Η υπηρεσία ιδρύθηκε το 2007, και εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

Ξεκίνησε με 2 διακομιστές, και σταδιακά το 2008 επέκτεινε το δίκτυο εξυπηρετητών σε 16 τοποθεσίες. Αργότερα, η PureVPN παρουσίασε πρόσθετες λειτουργίες, όπως το NAT Firewall και το Internet Kill Switch.

Η αναβαθμισμένη υπηρεσία προσφέρει 750 server από 140 χώρες. Ανάμεσά τους υπάρχουν ελληνικοί και κυπριακοί server. Το PureVPN είναι από τις ελάχιστες υπηρεσίες που διαθέτει τόσο μεγάλη επιλογή χωρών από όλον τον πλανήτη.

PureVPN 1

Ο client του PureVPN είναι από τους πιο απλούς, καθώς δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές ενέργειες, ούτε να χαθούμε στη μετάφραση.

Έρχεται με πέντε χρήσιμες ενότητες – προφίλ. Η καθεμιά αφορά τον λόγο για τον οποίο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το VPN.

PureVPN 2

Το μόνο αρνητικό είναι ότι πρέπει να αποσυνδεθούμε πρώτα από τον server που είμαστε, έτσι ώστε να επιλέξουμε κάποιο άλλο προφίλ.

Μετά την εγκατάστασή του, οι ενότητες εμφανίζονται στο αριστερό τμήμα του client, μαζί με την καρτέλα της σύνδεσης, όπου βάζουμε τα απαραίτητα συνθηματικά. Παραθέτουμε αναλυτικά τις λειτουργίες της κάθε ενότητας ξεχωριστά.

Η ενότητα του Internet Freedom μας δίνει με αυτοματοποιημένο τρόπο τους server που βρίσκονται στις χώρες όπου απαγορεύουν το περιεχόμενό τους εκτός των συνόρων, όπως η ελληνική Web TV, τα αγγλικά τηλεοπτικά κανάλια, και πολλά άλλα.

Έτσι λοιπόν, μόλις επιλέξουμε αυτήν την ενότητα, στην επόμενη καρτέλα δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε και τη χώρα από την οποία θέλουμε την IP, και στη συνέχεια απλά να πατήσουμε το “Connect”, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

PureVPN 4

Η ενότητα του Stream μας δίνει με αυτοματοποιημένο τρόπο τους server που είναι ιδανικοί και γρήγοροι όταν θέλουμε να δούμε βίντεο στο YouTube, και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ροής πολυμέσων, Web TV, κ.λ.π.

Μετά από την αποσύνδεση από τον server που βρισκόμαστε, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε το “Change Mode”, που παρατηρούμε παρακάτω, και κατόπιν την ενότητα του Stream, και στη συνέχεια να επιλέξουμε τη χώρα που θέλουμε.

Αυτό το προφίλ είναι ιδανικό για τις φορητές συσκευές μας, όπως για παράδειγμα το laptop, όταν συνδεόμαστε σε δημόσια hotspots.

Για να συνδεθούμε, οι ενέργειες είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που είδαμε προηγουμένως, και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε στην ενότητα “Security/Privacy”, και κατόπιν στα δεξιά να επιλέξουμε τον server που θέλουμε.

PureVPN 7

Ένας από τους βασικότερους λόγους να προτιμήσουμε το πληρωμένο VPN είναι αναμφίβολα το torrenting. Στις δωρεάν υπηρεσίες είναι σχετικά αδύνατον να κατεβάσουμε torrent, καθότι δεν το επιτρέπουν.

Εξαίρεση αποτελούν κάποιοι P2P server του VPN Gate στο OpenVPN, που αναλύσαμε σε προηγούμενο οδηγό. Ωστόσο, περιορίζουν δραματικά την ταχύτητα λήψεων με πολλές διακοπές ενδιάμεσα. Θα είμαστε πολύ τυχεροί αν βρούμε ταχύτητες λήψης πάνω από 40-50kB/s.

Το PureVPN σε αυτήν την ενότητα διαθέτει πληθώρα από P2P server σε πολλές χώρες και με σχετικά μεγάλες ταχύτητες. Όπως συμβαίνει με όλα τα καλά VPN, δεν διαφέρουν και πολύ από τις αντίστοιχες που θα είχαμε χωρίς το PureVPN.

PureVPN 8α

Το πράσινο εικονίδιο που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα μέσα στον κόκκινο κύκλο στη γραμμή ειδοποιήσεων σημαίνει ότι το torrenting του PureVPN είναι ενεργό. Θα βρίσκεται εκεί όποια ενότητα και αν επιλέξουμε.

PureVPN 8

Ωστόσο, θα θέλαμε να εντοπίζει από μόνο του το PureVPN τους ταχύτερους server για τα torrent, αντί να καθόμαστε να τους βρίσκουμε εμείς.

Αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματά που έχουν οι περισσότερες πληρωμένες υπηρεσίες VPN στο torrenting, σε αντίθεση με το NordVPN που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο οδηγό.

Παρ' όλα αυτά, μόλις εντοπίσουμε τους ταχύτερους server για torrenting, μπορούμε να τους βάλουμε στα αγαπημένα μας.

Το μόνο πρόβλημα της υπηρεσίας είναι η Dedicated IP, που αφορά τους server με αποκλειστικές διευθύνσεις IP. Απαιτείται η αγορά ενός add-on, και δεν γνωρίζουμε γιατί πρέπει να προχωρήσουμε σε έξτρα παραγγελία για να αποκτήσουμε αυτή τη χρήσιμη δυνατότητα.

Επιπλέον, μόλις την επιλέγαμε για να δούμε τι χρειάζεται, ο client ενίοτε κολλούσε.

Παραθέτουμε με φωτογραφίες τα αποτελέσματα των τεστ που κάναμε με τους server των κυριότερων κατηγοριών που είδαμε προηγουμένως, σε σχέση με τις ταχύτητες που είχαμε χωρίς τη χρήση του PureVPN.

Οι μετρήσεις έγιναν σε πέντε διαφορετικούς server από κάθε χώρα, με τη χρήση σύνδεσης Fiber 50Mbps από τον ΟΤΕ. Για να μην χαθούμε με πολλές εικόνες, παραθέτουμε τον μέσο όρο.

Ελλάδα χωρίς VPN:

PureVPN 10b

Ελλάδα με PureVPN:

PureVPN 10bb

Όπως παρατηρούμε, οι ελληνικοί server δεν είναι και οι πιο γρήγοροι. Ωστόσο, όπως έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν, στα ελάχιστα VPN που διαθέτουν ελληνική IP, οι πολύ χαμηλές ταχύτητες στους ελληνικούς server είναι σύνηθες φαινόμενο.

Επιπλέον, από την ενότητα του Internet freedom που είδαμε προηγουμένως, ο ελληνικός server μας επιτρέπει να δούμε Web TV με τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης.

PureVPN 11

Στις δοκιμές, μπορούσαμε από τον browser να παρακολουθήσουμε το τηλεοπτικό πρόγραμμα με τις ελληνικές IP του CyberGhost VPN.

PureVPN 11α

Κοντινότερη απόσταση – Βουλγαρία:

PureVPN 12

Μέση απόσταση – Ρουμανία:

Μακρινή απόσταση – ΗΠΑ:

Πρόκειται για ένα γρήγορο VPN, καθώς οι διαφορές στην θεωρητική ταχύτητα με τους ξένους server είναι σχετικά μικρές.

Όπως και με τα υπόλοιπα πληρωμένα VPN που έχουμε παρουσιάσει, στην πράξη δεν αντιληφθήκαμε καμία απολύτως διαφορά στην ταχύτητα της πλοήγησης με τους περισσότερους, και σε σχέση με αυτές που είχαμε πριν ξεκινήσουμε τη χρήση του VPN.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του PureVPN είναι ότι είναι από τα πιο εύκολα στη χρήση. Αρκεί βέβαια να εξοικειωθούμε με τις αναρίθμητες επιλογές των server ανά περίπτωση, και τον λόγο που τους θέλουμε.

Το ίδιο απλές είναι και οι έξτρα λειτουργίες ασφάλειας που προσφέρει η υπηρεσία, καθώς επίσης και οι λιγοστές ρυθμίσεις που διατίθενται στον client. Ας τις δούμε συνοπτικά.

Μια σημαντική και χρήσιμη λειτουργία που πρέπει να ενεργοποιήσουμε είναι η αυτόματη σύνδεση του PureVPN όταν ξεκινά το σύστημά μας. Επίσης, μπορούμε και να ορίσουμε να ανοίγει αυτόματα ο browser που χρησιμοποιούμε.

Για να εισέλθουμε στην καρτέλα των ρυθμίσεων, πατάμε στο εικονίδιο που βλέπουμε παρακάτω με το βέλος.

PureVPN 16

Για το θέμα της ασφάλειας, μπορούμε να επιλέξουμε εμείς ποιο πρωτόκολλο θέλουμε, ανάλογα την περίπτωση.

Η υπηρεσία έχει ως προεπιλογή το “Auto”, αναφέροντας στον client ότι αυτό είναι η καλύτερη επιλογή για μέγιστη ταχύτητα και ασφάλεια (Speed, Security). Υπάρχουν σχετικές ενδείξεις για όλα τα πρωτόκολλα, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

PureVPN 16a

Το Kill Switch είναι χρήσιμη λειτουργία που την παρέχουν μόνο οι καλύτεροι πάροχοι VPN. Είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους, όταν διακινούμε ζωτικότατης σημασίας δεδομένα και στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο VPN να μας τα διασφαλίσει.

Αυτό που κάνει είναι, εάν η σύνδεση VPN αποτύχει για οποιονδήποτε λόγο, να σταματάει αυτόματα τη σύνδεση στο ίντερνετ, έτσι ώστε ο υπολογιστής να μην συνεχίζει με τη χρήση του ανοικτού και μη ασφαλούς WiFi.

Η λειτουργία δεν είναι προεπιλεγμένη, και εφόσον αποφασίσουμε ότι μας εξυπηρετεί, την ενεργοποιούμε πατώντας στα σχετικά κουτάκια.

Αυτή η λειτουργία μας επιτρέπει να έχουμε ταυτόχρονα, πρόσβαση σε δύο διαφορετικά δίκτυα, όπως ένα δημόσιο WiFi και ένα τοπικό δίκτυο LAN ή WAN, αλλά και παράλληλη πρόσβαση σε απομακρυσμένες συσκευές, όπως έναν εκτυπωτή δικτύου.

Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με το Kill Switch, μπορούμε να επιλέξουμε ποιες εφαρμογές θέλουμε να προστατεύονται από το PureVPN, έτσι ώστε να απενεργοποιούνται σε περίπτωση που το VPN αστοχήσει προσωρινά, προστατεύοντας στο έπακρον τα ευαίσθητα δεδομένα μας και στα αγαπημένα μας προγράμματα.

Η υπηρεσία διαθέτει και υποστήριξη για τους VPN router με το ανοικτού κώδικα firmware DD-WRT και Tomato.

Yποστηρίζει τις ταυτόχρονες συνδέσεις σε πέντε συσκευές μας, ανεξαρτήτως λειτουργικού. Μπορούμε δηλαδή να το έχουμε ταυτόχρονα σε Android, iOS, Mac, και Windows.

Το PureVPN είναι ιδιαίτερα φθηνό, και με πλάνο 24 μηνών κοστίζει 1,99 δολάρια μηνιαίως. Παράλληλα, μας δίνει και 31 ήμερες περιθώριο για ακύρωση, αν αλλάξουμε γνώμη.

Υπέρ

  • Είναι από τα πιο φθηνά VPN. Ιδανική η σχέση απόδοσης/τιμής.
  • Πολύ καλή προστασία με υψηλή κρυπτογράφηση, την οποία μπορούμε να αλλάξουμε.
  • Διαθέτει ελληνική IP, και πολλούς server από πάρα πολλές χώρες με απεριόριστη διακίνηση δεδομένων.
  • Συμβατότητα με τα περισσότερα λειτουργικά.
  • Πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις.
  • Προσφέρει τα Kill Switch και Split Tunneling.
  • Διαθέτει τις λειτουργίες για DNS και IPV6 Leak protection.
  • Συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Προσφέρει επεκτάσεις για Chrome και Firefox.
  • Διαθέτει πρόσθετο για το Kodi.
  • Επιτρέπει την αγορά router με ενσωματωμένη δυνατότητα VPN μέσω custom firmware.
  • Υποστήριξη 24/7 και ταχύτατο Live chat.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός δεκαπέντε ημερών.

Κατά

  • Ο client κάποιες ελάχιστες φορές κολλάει.
  • Απαιτείται αποσύνδεση του VPN γα να επιλέξουμε άλλον server ή να αλλάξουμε ενότητες.
  • Ενίοτε κάποιοι τυχαίοι server δεν αποκρύπτουν την IP μας.
  • Δεν υπάρχουν οδηγίες για Linux και Raspberry Pi.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο PureVPN

Ivacy

Η υπηρεσία εδρεύει στη Σιγκαπούρη, και είναι από τις πιο φθηνές επιλογές για γρήγορο VPN.

Το Ivacy έχει καλές αναφορές στα ξένα περιοδικά τεχνολογίας, και μπορεί να μας προσφέρει μεγάλες ταχύτητες, απόλυτη ανωνυμία, και τις πιο ασφαλείς λήψεις και streaming.

Η αναβαθμισμένη υπηρεσία παρέχει περισσότερους από 450 server από όλον τον πλανήτη. Επί του παρόντος, δεν διαθέτει ελληνικούς server, έτσι ώστε να έχουμε μια IP από τη χώρα μας.

Ivacy

Ο client του Ivacy είναι από τους πιο απλούς, καθώς δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές ενέργειες, ούτε να χαθούμε ανάμεσα από πολλές λειτουργίες.

Διατίθεται για όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα, και μπορούμε να τον κατεβάσουμε από εδώ.

Ivacy 1

Έρχεται με πέντε χρήσιμες και ιδιαίτερα εύκολες ενότητες. Η καθεμιά αφορά τον λόγο για τον οποίο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το VPN.

Μετά την εγκατάστασή του, οι ενότητες εμφανίζονται στο αριστερό τμήμα του client, μαζί με το εικονίδιο των λιγοστών ρυθμίσεων, και το αντίστοιχο της σύνδεσης. Τις παραθέτουμε αναλυτικά.

Η πρώτη ενότητα – προφίλ είναι και η πιο αυτοματοποιημένη, καθώς η υπηρεσία θα μας επιλέξει από μόνη της τον ταχύτερο server εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Πρόκειται για server όπου μας εκχωρεί πολλαπλές στατικές διευθύνσεις IP, τις οποίες χρησιμοποιούν εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) υπολογιστές ταυτόχρονα.

Έτσι, επειδή η ίδια διεύθυνση IP είναι κοινή για μία τόσο μεγάλη ομάδα χρηστών, με τη σειρά της προσφέρει μεγαλύτερη ανωνυμία στον τελικό χρήστη.

Ένας από τους βασικότερους λόγους να προτιμήσουμε το πληρωμένο VPN είναι αναμφίβολα το torrenting. Στις δωρεάν υπηρεσίες, είναι σχετικά αδύνατον να κατεβάσουμε torrent, καθότι δεν το επιτρέπουν.

Εξαίρεση αποτελούν κάποιοι P2P server του VPN Gate στο OpenVPN, που αναλύσαμε σε προηγούμενο οδηγό. Ωστόσο, περιορίζουν δραματικά την ταχύτητα λήψεων με πολλές διακοπές ενδιάμεσα. Θα είμαστε πολύ τυχεροί αν βρούμε ταχύτητες λήψης πάνω από 40-50kB/s.

Το Ivacy VPN σε αυτήν την ενότητα διαθέτει P2P server από δέκα χώρες που επιτρέπουν το torrenting, και με σχετικά μεγάλες ταχύτητες. Όπως συμβαίνει με όλα τα καλά VPN, δεν διαφέρουν και πολύ από τις αντίστοιχες που θα είχαμε χωρίς το Ivacy.

Στη δοκιμή, και με σύνδεση του laptop σε Wi-Fi, κι όχι μέσω της θύρας LAN του router, είχαμε πολύ καλές ταχύτητες στο torrenting.

Ivacy 15αα

Επιπλέον, αυτή η ενότητα είναι ιδανική για τις φορητές συσκευές μας, για παράδειγμα το laptop, όταν συνδεόμαστε σε δημόσια hotspots, όπως στο Wi-Fi στην καφετέρια, και θέλουμε να κατεβάσουμε διάφορα αρχεία.

Έτσι λοιπόν, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε το “Secure Downloading” που παρατηρούμε παρακάτω, και στη συνέχεια να πατήσουμε στο μεγάλο εικονίδιο της σύνδεσης του VPN.

Ivacy 6

Η ενότητα του Streaming μας εμφανίζει τους server που είναι ιδανικοί και γρήγοροι όταν θέλουμε να δούμε βίντεο στο YouTube, και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ροής πολυμέσων, Web TV, κ.λ.π.

Έτσι λοιπόν, δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε τη χώρα που θέλουμε, και κατόπιν να πατήσουμε το “Connect”.

Η ενότητα του Unblocking μας δίνει με αυτοματοποιημένο τρόπο τους server που βρίσκονται στις χώρες όπου απαγορεύουν το περιεχόμενό τους εκτός των συνόρων, όπως τα αγγλικά τηλεοπτικά κανάλια, και πολλά άλλα.

Δυστυχώς, όπως αναφέραμε στην αρχή, δεν διατίθεται ελληνική IP, έτσι ώστε να δούμε τη Web TV της χώρας μας με ενεργοποιημένο το Ivacy VPN.

Ivacy 7a

Επιπλέον, η υπηρεσία φαίνεται να παρέχει πιο εξειδικευμένη άρση γεωγραφικών περιορισμών μέσα από την ενότητα του Streaming, και όχι από την αντίστοιχη του Unblocking.

Μάλιστα, μας δίνει τη δυνατότητα να προτείνουμε και τα τηλεοπτικά κανάλια για τα οποία θέλουμε άρση περιορισμών.

Ως εκ τούτου, εμείς δοκιμάσαμε να προτείνουμε ένα ελληνικό κανάλι, αλλά δεν βλέπουμε πώς θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που δεν διατίθενται ελληνικοί server.

Το Ivacy έχει ένα πρόβλημα στους server με αποκλειστικές διευθύνσεις IP. Απαιτείται η αγορά της IP, και δεν γνωρίζουμε γιατί πρέπει να προχωρήσουμε σε έξτρα παραγγελία για να αποκτήσουμε αυτή τη χρήσιμη δυνατότητα που τη δίνουν δωρεάν άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες.

Παραθέτουμε με φωτογραφίες τα αποτελέσματα των τεστ που κάναμε με τους server των κυριότερων κατηγοριών που είδαμε προηγουμένως, σε σχέση με τις ταχύτητες που είχαμε χωρίς τη χρήση του Ivacy.

Οι μετρήσεις έγιναν σε πέντε διαφορετικούς server από κάθε χώρα, με τη χρήση σύνδεσης Fiber 50Mbps από τον ΟΤΕ. Για να μην χαθούμε στη μετάφραση, παραθέτουμε τον μέσο όρο.

Ελλάδα χωρίς VPN:

Ivacy 11

Κοντινότερη απόσταση με VPN -Τουρκία:

Ivacy 11αα

Μέση απόσταση – Ηνωμένο Βασίλειο:

Ivacy 12

Μακρινή απόσταση – ΗΠΑ:

Ivacy 12αα

Θα λέγαμε ότι οι διαφορές στη θεωρητική ταχύτητα με τους ξένους server είναι σχετικά μικρές.

Όπως και με τα υπόλοιπα πληρωμένα VPN που έχουμε παρουσιάσει, στην πράξη δεν αντιληφθήκαμε καμία απολύτως διαφορά στην ταχύτητα της πλοήγησης με τους περισσότερους, και σε σχέση με αυτές που είχαμε πριν ξεκινήσουμε τη χρήση του VPN.

Δεν χωρά αμφιβολία πως το Ivacy είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Το ίδιο απλές είναι και οι έξτρα λειτουργίες ασφάλειας που προσφέρει η υπηρεσία, καθώς επίσης και οι λιγοστές ρυθμίσεις που υπάρχουν στον client.

Η υπηρεσία προσφέρει την υψηλότερη κρυπτογράφηση. Μας δίνει τη δυνατότητα να την αλλάξουμε, και έχει τις πρόσθετες λειτουργίες που παρέχουν μόνο τα κορυφαία VPN, Kill Switch και Split Tunneling.

Το Ivacy υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα μέσα στον client. Στην αυτόματη επιλογή, μας δίνει τη δυνατότητα από ταχύτατους server με το πρωτόκολλο IKEv2 ως προεπιλογή.

Πρόκειται για ταχύτατο πρωτόκολλο που αναπτύχθηκε από κοινού από τις Cisco και Microsoft, και θεωρείται πολύ ασφαλές, καθώς υποστηρίζει ισχυρούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης, όπως AES 256 bit (military grade).

Μια σημαντική και χρήσιμη λειτουργία που πρέπει να ενεργοποιήσουμε είναι η αυτόματη σύνδεση του VPN όταν ξεκινά το σύστημά μας. Επιπλέον, διαθέτει DNS και IPV6 Leak protection.

Ivacy 18

Σε σχέση με την περυσινή αναλυτική συγκριτική δοκιμή του Ivacy, η υπηρεσία φαίνεται να έχει βελτιώσει θεαματικά την τεχνική υποστήριξη, καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο LiveChat σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε με την Dedicated IP.

Ivacy αα

Το Ivacy, όπως είναι φυσικό, στην πληρωμένη έκδοση μας δίνει απεριόριστη διακίνηση δεδομένων και υποστηρίζει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Linux. Διαθέτει και επέκταση για Chrome και Firefox.

Η υπηρεσία παρέχει ειδική σελίδα με πληροφορίες για τα apps της, καθώς και για τους VPN router με το ανοικτού κώδικα firmware DD-WRT και Tomato.

Το Ivacy διαθέτει ρυθμίσεις και για το Kodi, και δίνει αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση του σχετικού add-on της υπηρεσίας, σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, χωρίς να χρειαστεί κάποιο έξτρα πλάνο χρέωσης.

Βέβαια, για τα Windows, το μόνο που αναφέρει σχετικά με το Kodi είναι ότι μας αρκεί ο client να είναι ενεργός στη γραμμή εργασιών.

Η υπηρεσία διατηρεί τις πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις σε όλες τις συσκευές μας, ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Το Ivacy είναι ιδιαίτερα φθηνό, και με πλάνο δύο ετών, θα μας κοστίσει 1,99 δολάρια μηνιαίως, με εφάπαξ καταβολή. Παράλληλα, μας δίνει και τριάντα ήμερες περιθώριο για ακύρωση αν αλλάξουμε γνώμη.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο Ivacy

Υπέρ

  • Είναι από τα πιο φθηνά VPN. Ικανοποιητική σχέση απόδοσης/τιμής.
  • Προστασία με υψηλή κρυπτογράφηση.
  • Κατέβασμα torrent με καλές ταχύτητες. Είναι γρήγορο VPN.
  • Υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα μέσα στον client.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά και Linux.
  • Πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις.
  • Έχει το VPN Kill Switch και Split Tunneling.
  • Συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Επιτρέπει την αγορά router με ενσωματωμένη δυνατότητα VPN μέσω custom firmware.
  • Υποστηρίζει το Kodi.
  • Υποστήριξη live chat 24/7.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 30 ημερών.

Κατά

  • Για να συνδεθούμε σε άλλους server, πρέπει πρώτα να αποσυνδεθούμε από τον τρέχοντα.
  • Δεν επιτρέπει πρόσβαση στις ρυθμίσεις όταν είναι συνδεδεμένο. Πρέπει να αποσυνδεθούμε.
  • Αποσυνδέεται μερικές φορές ανεξήγητα.
  • Δεν διαθέτει ελληνική IP.
  • Το πρόσθετο για το Kodi δεν είναι για αρχάριους, απαιτεί παραμετροποίηση, και ενίοτε εμφανίζει αστοχίες.

Private Internet Access

Το Private Internet Access θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα VPN σε έγκριτα ξένα περιοδικά τεχνολογίας. Δέχεται τις καλύτερες κριτικές και από πολλούς χρήστες. Δεν εδρεύει πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά στις ΗΠΑ.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 26

Η εφαρμογή έχει απλό και φιλικό περιβάλλον, και αμέσως μετά την εγκατάσταση ζήτησε τα συνθηματικά. Δίνει επιλογές για αυτόματη εκκίνηση στο σύστημά μας, αυτόματη σύνδεση, όπως και από ποια χώρα θέλουμε τους server.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 28

Πατώντας στις προχωρημένες ρυθμίσεις (Advanced), εμφανίζει το πρωτόκολλο σύνδεσης με προεπιλογή το γρήγορο UDP. Διαθέτει το “VPN Kill Switch”, αλλά και την προστασία για τις διαρροές DNS και IPv6.

Το πράσινο εικονίδιο στη γραμμή εργασιών πιστοποιεί ότι η σύνδεση ξεκίνησε και είναι ενεργή.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-29

Δεν ήταν ενθαρρυντική η ειδοποίηση ότι η προστασία DNS ενδέχεται να προκαλέσει θέματα συνδεσιμότητας. Πράγματι, με ενεργοποιημένη τη λειτουργία, υπήρξε διακοπή στη σύνδεση του ίντερνετ για λίγα λεπτά.

Screenshot_162

Πατώντας στο “Encryption”, βλέπουμε ότι υποστηρίζει την υψηλότερη κρυπτογράφηση “AES-256”, την οποία μπορούμε και να αλλάξουμε.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 30

Οι οδηγίες στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρουν την AES-128 ως την προτεινόμενη προεπιλογή, που είναι πιο γρήγορη. Επίσης, αναφέρει πρόσθετες πληροφορίες για το τι προσφέρουν οι άλλες επιλογές.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 34

Στις πολλαπλές δοκιμές που κάναμε, εμφάνισε πολύ καλές ταχύτητες, και βέβαια το αναμενόμενο μεγαλύτερο latency, λόγω της απόστασης. Είχε εξαιρετική απόδοση στην πράξη σε ό,τι αφορά την πλοήγηση και radio/video streaming.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 31α

Στο κατέβασμα των torrent υπήρξε μικρή αστάθεια στην αρχή της δοκιμής. Επιλέξαμε torrent με πολλούς seeds, που χωρίς VPN κατέβαιναν με ταχύτητα στο 1,1MB/s. Ο client που επιλέξαμε για τις δοκιμές ήταν το BitTorrent.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-113-1

Υπήρξαν διακοπές και αυξομείωση ταχύτητας, που ωστόσο πήγε ως και το 1,5MB/s. Σε κάποιο σημείο η ταχύτητα έπεσε δραματικά και παρέμεινε σε πολύ μικρές τιμές για torrenting.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-35β-1

Όμως τα πράγματα στο κατέβασμα των torrent αλλάζουν άρδην όταν μειώσουμε κατά πολύ την κρυπτογράφηση, και επιλέξουμε στον client τα πεδία που προτείνονται στην ιστοσελίδα του, τα οποία αναφέρουν πλήρη ταχύτητα, χωρίς όμως υψηλή προστασία.

Με περιορισμένη κρυπτογράφηση, βασισμένη μόνο στον αλγόριθμο ECC-256k1, σταδιακά οι ταχύτητες ανέβαιναν και δεν υπήρξε καμία αστάθεια, ούτε διακοπές. Ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, που συνιστά τη συγκεκριμένη υπηρεσία σαν καλή επιλογή για γρήγορο VPN στα torrent.

Η υπηρεσία ενημερώνει τους χρήστες ότι παρέχει τα PPTP και L2TP/πρωτόκολλα, μόνο σε περίπτωση ασυμβατότητας της συσκευής μας με το PIA ή το OpenVPN…

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 27 (1)

…ωστόσο, για να χρησιμοποιήσουμε το OpenVPN, πρέπει να κατεβάσουμε τους server από την σελίδα του, σε ένα συμπιεσμένο αρχείο με το όνομα “openvpn”, το οποίο περιέχει αρκετούς server γι' αυτό.

Θα τους τρέξουμε μέσα από το δωρεάν OpenVPN GUI, με την ίδια ακριβώς διαδικασία που αναφέραμε στον προηγούμενο οδηγό μας, όπου αναλυτικά δείξαμε με λεπτομέρειες και απλά βήματα την εγκατάσταση και τις λειτουργίες του client.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 194

Το Private Internet Access επίσης ενημερώνει τους χρήστες για το πρόβλημα με το WebRTC. Επιπλέον, αναφέρει ότι δεν διαθέτουν κάποια αυτόματη λειτουργία προστασίας και δεν αναφέρει αγορά VPN router. Τέλος, προτείνουν την προσθήκη της σχετικής επέκτασης.

Δυστυχώς, στις δοκιμές μας είχε διαρροή σε αυτό το θέμα με την IP.

Screenshot_178

Η υπηρεσία υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 27

Προσφέρει πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις με απεριόριστη διακίνηση δεδομένων, και δεν καταγράφει τη δραστηριότητά μας. Εντυπωσιακή η παροχή 3339 server από 25 χώρες, και υποστηρίζει όπως είδαμε P2P, αλλά με περιορισμένη κρυπτογράφηση για καλύτερα αποτελέσματα.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 27 (8)

Το PIA διαθέτει την επιθυμητή τεχνική υποστήριξη με ενδιαφέρουσα ενημέρωση, ότι ο μέσος χρόνος αναμονής για την απάντηση θα είναι τέσσερις με έξι ώρες. Δεν διαθέτει live chat και υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 27 (5)

Το κόστος της τριετούς συνδρομής ανέρχεται στα 1,79 ευρώ τον μήνα. Ακυρώνει την συνδρομή μέσα σε 30 ήμερες με επιστροφή χρημάτων αν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι.

Υπέρ

  • Εντυπωσιακή ασφάλεια με υψηλή κρυπτογράφηση, την οποία μπορούμε και να την ρυθμίσουμε.
  • Από τα πιο φθηνά VPN του οδηγού (τέταρτο στην κατάταξη). Πολύ καλή σχέση απόδοσης/τιμής.
  • Ιδιαίτερα γρήγορο VPN.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά.
  • Ιδανικό για κατέβασμα torrent σε υψηλές ταχύτητες.
  • Πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις.
  • Έχει το VPN Kill Switch.
  • Διαθέτει τις λειτουργίες για DNS και IPV6 Leak protection.
  • Προτεινόμενο πρωτόκολλο το OpenVPN.
  • Διαθέτει τεράστιο αριθμό από server σε πολλές χώρες, και απεριόριστη διακίνηση.
  • Συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Φιλικό και απλό περιβάλλον.
  • Επιτρέπει την αγορά router με ενσωματωμένη δυνατότητα VPN μέσω custom firmware DDWRT και Tomato.
  • Απόλυτη ιδιωτικότητα, δεν καταγράφει τη δραστηριότητα, και δέχεται ανώνυμη συνδρομή με cryptocurrency.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός επτά ημερών.
  • Υποστήριξη 24/7

Κατά

  • Μεγάλες ταχύτητες στο torrenting μόνο εάν περιορίσουμε την κρυπτογράφηση.
  • Δεν διαθέτει ελληνική IP.
  • Επηρεάζεται από το WebRTC.
  • To OpenVPN λειτουργεί με τον δικό του, τρίτο client.
  • Δεν διαθέτει live chat και υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο.
  • Δεν δέχεται αλλαγές στις ρυθμίσεις όταν είναι συνδεδεμένο. Πρέπει να αποσυνδεθούμε.
  • Ενίοτε αργεί πολύ να συνδεθεί.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο Private Internet Access

IPVanish

Το IPVanish έχει πολλές πρώτες θέσεις στα ξένα περιοδικά, όπως επίσης και μεγάλο αριθμό θετικών κριτικών. Είναι ομολογουμένως μια από τις καλύτερες επιλογές για γρήγορο VPN, αλλά εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ισχύει το Data retention.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 131

Η εφαρμογή έχει πολύ όμορφο περιβάλλον (από τα πιο ωραία του οδηγού), και είναι πολύ εύχρηστη. Μέτα τη σύνδεση, θα εμφανιστεί ο ευρύτερος χάρτης της περιοχής μας, και η ειδοποίηση στην τοποθεσία μας ότι δεν είμαστε ασφαλείς.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 139 (Small)

Πατώντας πάνω στην περιοχή μας, θα δούμε ότι μας δίνει δύο ελληνικές IP…

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 144 (Small)

…και κάνοντας κλικ στο “Server Selection”, θα εμφανιστούν οι τέσσερις προτεινόμενοι server για γρήγορο VPN, με τον καθένα να εξυπηρετεί κάποιον συγκεκριμένο σκοπό.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 140 (Small)

Θεωρήσαμε ότι λόγω αποστάσεως και χαμηλότερου ping, θα είχαμε το πιο γρήγορο VPN από την Ελλάδα. Πατώντας στο “Fastest Server, πράγματι θα πάρουμε την ελληνική IP, για να ξεκινήσουμε όλες τις δοκιμές πάνω στο OpenVPN σε UDP.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 141 (Small)

Δυστυχώς, όμως, ο προτεινόμενος ως ταχύτερος από την Ελλάδα ήταν ανεπαρκής σε όλες τις δοκιμές πριν δύο χρόνια. Επιχειρήσαμε συνδέσεις με όλα τα πρωτόκολλα, αλλά και το PPTP στην ελληνική IP, όπου σε όλες τις περιπτώσεις δεν επιτεύχθηκε κάτι καλύτερο.

Επιλέξαμε επίσης τον ταχύτερο server από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Ο προτεινόμενος καναδέζικος server αρνήθηκε κατηγορηματικά να συμμετάσχει, μιας και δεν συνδέθηκε καμία φορά, παρά τις προσπάθειες. Τα αποτελέσματα ήταν αμφιλεγόμενα.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 155

Με την κατάλληλη επιλογή server, το IPVanish είχε όλο το διάστημα των δοκιμών εξαιρετική απόδοση στην πλοήγηση και στο radio/video streaming. Στον τομέα του κατεβάσματος των torrent, επιλέξαμε τον αγγλικό server, και τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα καλά.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 157

Υπήρξαν αρκετές διακοπές με το UDP με αρκετές τοποθεσίες που δοκιμάσαμε, όμως όταν το αλλάξαμε σε TCP πρωτόκολλο, παραμένοντας πάντα σε OpenVPN, δεν εμφανίστηκε έκτοτε καμία άλλη διακοπή, και η ταχύτητα σταθεροποιήθηκε.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 159

Η υπηρεσία προσφέρει πληθώρα από server σε πολλές τοποθεσίες, που τις κατηγοριοποιεί με ωραίο τρόπο, σε αύξουσα σειρά και ανάλογα το latency. Διαθέτει, όπως είναι αναμενόμενο, απεριόριστη διακίνηση δεδομένων. Αναφέρει ότι χρησιμοποιεί 256-bit AES encryption.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 142 (Small)

Είναι πολύ εύκολη η περιήγηση μέσα στις ρυθμίσεις. Όλα είναι ευδιάκριτα και απλά. Διαθέτει το “Kill Switch” και “Split Tunneling”, αλλά και DNS και IPv6 Leak protection. Έχει και όλες τις λειτουργίες για αυτόματη σύνδεση.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 149 (Small)

Η εφαρμογή διαθέτει την εξαιρετική λειτουργία να αλλάζει η IP ανά τακτά διαστήματα, στον χρόνο που επιθυμούμε, αναφέροντας ότι με την επιλογή αυτή, θα υπάρξει μικρή διακοπή στη σύνδεση VPN.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-159

Φάνηκε να υπάρχει διαρροή στα DNS, παρότι είχαμε ενεργοποιημένη τη λειτουργία προστασίας. Όμως επρόκειτο για ξεκάθαρη ανακατεύθυνση σε server του παρόχου σε άλλη τοποθεσία, και όχι διαρροή.

Screenshot_173

Το IPVanish είναι διαθέσιμο για όλα τα λειτουργικά. Υστερεί λίγο έναντι του ανταγωνισμού στο θέμα των ταυτόχρονων συνδέσεων, όπου δίνει μόνο δύο.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 133

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρει τη διαρροή με το WebRTC, προτείνοντας ως καλύτερη λύση την αγορά VPN router, έτσι ώστε να συνδεθεί εκεί η υπηρεσία τους. Ωστόσο, στις δοκιμές δεν είχε καμία διαρροή με την IP.

Screenshot_187

Υποστηρίζει FlashRouter μέσω custom firmware DDWRT και Tomato, και είναι δυνατή η διασφάλιση όλου του δικτύου μας.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 161

Η υπηρεσία διαθέτει υποστήριξη 24/7, με φόρμα επικοινωνίας για να στείλουμε το πρόβλημά μας. Στη σελίδα αναφέρει ότι όλες οι ερωτήσεις των συνδρομητών είναι υψηλής προτεραιότητας.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 150 (Small)

Το IPVanish είναι λίγο πιο ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σε πλάνο ενός έτους χρεώνει 45 δολάρια προκαταβολικά, που σημαίνει $3,75 μηνιαίως. Τα επιστρέφει, αν ακυρώσουμε τη συνδρομή μέσα σε 30 ήμερες.

Υπέρ

  • Διαθέτει ελληνική IP.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά.
  • Αξιόπιστο και γρήγορο VPN με την κατάλληλη επιλογή server.
  • Πολύ καλή σχέση απόδοσης/τιμής.
  • Έχει το VPN Kill Switch και “Split Tunneling”.
  • Διαθέτει DNS και IPv6 Leak protection.
  • Δεν επηρεάζεται από το WebRTC.
  • Έχει επιλογή για να αλλάζει η IP ανά τακτά διαστήματα, όπως επιθυμούμε.
  • Κατεβάζει torrent με πολύ καλές ταχύτητες.
  • Διαθέτει μεγάλο αριθμό από server σε πολλές χώρες και απεριόριστη διακίνηση.
  • Άμεση εναλλαγή στους server, χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδεθούμε από τον τρέχοντα server.
  • Συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Φιλικό και πολύ όμορφο περιβάλλον.
  • Υποστηρίζει VPN router μέσω custom firmware DDWRT και Tomato.
  • Απόλυτη ιδιωτικότητα, δεν καταγράφει την δραστηριότητα, και δέχεται ανώνυμη συνδρομή με cryptocurrency.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός επτά ημερών.
  • Υποστήριξη 24/7 με email.

Κατά

  • Δύο μόνο ταυτόχρονες συνδέσεις.
  • Δεν διαθέτει live chat και υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο.
  • Η σύνδεση στην ελληνική IP ήταν ασταθής και αργή σε σχέση με άλλους server.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο IPVanish

StrongVPN

Το StrongVPN εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αρκετές ιστοσελίδες το θεωρούν ως καλή επιλογή για γρήγορο VPN.

Screenshot_70

Υποστηρίζει όλα τα κύρια πρωτόκολλα και είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά. Υποστηρίζει, ακόμα, VPN router firmware Tomato και DD-WRT, αλλά μόνο δύο ταυτόχρονες συνδέσεις.

Screenshot_73

Η εφαρμογή δεν έχει απλό περιβάλλον, και θέλει αρκετό χρόνο για την εξοικείωση. Έχει ως προεπιλογή το OpenVPN σε UDP. Η επιλογή των τοποθεσιών και των server απαιτεί αρκετά κλικ στις καρτέλες του client.

Screenshot_77

Οι ταχύτεροι server για κατέβασμα torrent φαίνεται να βρίσκονται σε ΗΠΑ και Καναδά, όπου υπήρξε πολύ καλή απόδοση και σταθερότητα.

Screenshot_79

Για πλοήγηση, οι βρετανικοί και οι γερμανικοί φαίνονται οι ταχύτεροι. Υπήρξε και στην πράξη άνετη πλοήγηση και video/radio streaming, και γενικά παρείχε γρήγορο VPN.

Screenshot_82

Το περιβάλλον στις ρυθμίσεις του client απευθύνεται σε απαιτητικούς χρήστες, μιας και δεν είναι καθόλου εύχρηστο και φιλικό.

Screenshot_131

Η υπηρεσία διαθέτει συνεχή υποστήριξη με email, αλλά δεν έχει Live Chat. Εγγυάται επιστροφή χρημάτων σε πέντε ήμερες.

Screenshot_72

Το κόστος συνδρομής στο StrongVPN ανέρχεται σε 3,66 δολάρια μηνιαίως στο ετήσιο πλάνο.

Υπέρ

  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά.
  • Πολύ καλές ταχύτητες στο κατέβασμα torrent.
  • Σταθερό και γρήγορο VPN.
  • Δεν επηρεάζεται από το WebRTC.
  • Διαθέτει πολλούς server από αρκετές χώρες και απεριόριστη διακίνηση.
  • Συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Έχει ταχύτατη σύνδεση.
  • Επιτρέπει την αγορά router με ενσωματωμένη δυνατότητα VPN μέσω custom firmware.
  • Απόλυτη ιδιωτικότητα, δεν καταγράφει τη δραστηριότητα, και δέχεται ανώνυμη συνδρομή με cryptocurrency.
  • Συνεχής τεχνική υποστήριξη 24/7.

Κατά

  • Δεν διαθέτει ελληνική IP.
  • Αργεί να συνδεθεί και να αποσυνδεθεί.
  • Καθόλου φιλικό περιβάλλον.
  • Δύο ταυτόχρονες συνδέσεις.
  • Απαιτούνται σύνθετες ρυθμίσεις για να δημιουργηθεί το OpenVPN προφίλ.
  • Δεν διαθέτει το VPN Kill Switch και “Split Tunneling”.
  • Δεν έχει DNS και IPv6 Leak protection.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο StrongVPN

VyprVPN

Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα VPN του 2016 στον τομέα της ασφάλειας. Το VyprVPN εδρεύει στην Ελβετία και έχει υψηλές υπηρεσίες, ειδικά για προχωρημένους χρήστες με απαιτητικές ανάγκες.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 234

Αμέσως μετά την εγκατάσταση, μας δίνει ως προεπιλογή τη σύνδεση στον γρηγορότερο server εκείνη την στιγμή. Μας ήρθε από την Τουρκία, ωστόσο στην πράξη δεν ήταν τόσο γρήγορο VPN όσο θα περιμέναμε.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 229

Οι ταχύτητες που εμφάνισε υστερούσαν αρκετά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Υπερτερεί όμως στο θέμα της ασφάλειας και είναι ιδανική επιλογή για VPN που παρέχει υψηλή προστασία.

Αν λοιπόν μας ενδιαφέρει περισσότερο το ασφαλές παρά το γρήγορο VPN, αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 239

Στο torrenting υπήρξαν αστάθειες, διακοπές σύνδεσης, και μεγάλες αυξομειώσεις ταχύτητας σε όλα τα πρωτόκολλα που δοκιμάσαμε. Στον προεπιλεγμένο ως ταχύτερο από τον πάροχο, εμφανίστηκαν μικρές ταχύτητες…

Screenshot_61

…ενώ σε σουηδικό server πάνω σε PPTP, το κατέβασμα torrent ήταν πολύ ταχύτερο. Είχε όμως πάλι αυξομειώσεις και αστάθεια. Δεν διαθέτει λειτουργία με προτεινόμενους server ειδικά για κατέβασμα torrent.

Screenshot_62

Η υπηρεσία προσφέρει αρκετούς server από πολλαπλές τοποθεσίες, όμως δεν δίνει ελληνική IP.

Screenshot_69

Η εφαρμογή έχει το OpenVPN ως προεπιλογή και παρέχει την υψηλότερη κρυπτογράφηση. Διαθέτει το δικό του πρωτόκολλο που ονομάζεται “Chameleon”. Είναι καινοτομία της εταιρείας και το θεωρούν ως το ασφαλέστερο, ιδιαίτερα στους χρήστες της Κίνας.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 231

Ο client έχει όλες τις αυτόματες συνδέσεις. Όπως και την πολύ χρήσιμη αυτόματη σύνδεση του VPN, όταν βρισκόμαστε σε μη ασφαλή δημόσια δίκτυα. Διαθέτει το “Kill Switch”…

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 232

…και DNS Leak protection. Δεν μπορέσαμε να δούμε την λειτουργία για IPV6 Leak.

Screenshot_155

Η εφαρμογή έχει ρυθμίσεις με εξειδικευμένες λειτουργίες που αφορούν μόνο προχωρημένους χρήστες με πολύ απαιτητικές ανάγκες. Η πρόταση για τον απλό χρήστη, είναι να απευθυνθούμε στην υποστήριξη, πριν κάνουμε οτιδήποτε σε αυτήν την ενότητα.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 233

Το VyprVPN είναι διαθέσιμο για όλα τα λειτουργικά, και υποστηρίζει VPN router.

Η επίσημη ιστοσελίδα αναφέρει τη διαρροή με το WebRTC, και ότι δεν παρέχει αυτόματη λειτουργία για να την σταματήσει, προτείνοντας τα δύο Add-ons.

Η υπηρεσία έχει από τις πιο ακριβές συνδρομές. Το ετήσιο πλάνο κοστίζει 7,17 ευρώ μηνιαίως.

Ωστόσο, διαθέτει εντυπωσιακή συνεχή υποστήριξη. Σε ερώτηση μας στο Live Chat γύρω στις δύο τα μεσάνυχτα, απάντησαν αμέσως με ζωντανή συνομιλία. Μας ειδοποίησαν και άλλες φορές μέσα στην νύχτα, να μην διστάσουμε να τους ρωτήσουμε ξανά.

Υπέρ

  • Πολύ υψηλή κρυπτογράφηση και ασφάλεια.
  • Συνιστά επιλογή για το πλέον αξιόπιστο VPN.
  • Εντυπωσιακή υποστήριξη 24/7 σε Live Chat.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά.
  • Έχει λειτουργίες για απαιτητικούς χρήστες.
  • Καλές ταχύτητες.
  • Διαθέτει το OpenVPN μέσα στον client και έχει το VPN Kill Switch.
  • Διαθέτει πολλούς server από πάρα πολλές χώρες και απεριόριστη διακίνηση.
  • Αυτόματη σύνδεση με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Αυτόματη σύνδεση του VPN σε επισφαλή δημόσια δίκτυα.
  • Επιτρέπει την αγορά router με ενσωματωμένη δυνατότητα VPN μέσω custom firmware.
  • Διαθέτει NAT Firewall για ενισχυμένη ασφάλεια.
  • Απόλυτη ιδιωτικότητα, δεν καταγράφει την δραστηριότητα και δέχεται ανώνυμη συνδρομή με cryptocurrency.

Κατά

  • Δεν διαθέτει ελληνική IP.
  • Δεν φαίνεται να είναι γρήγορο VPN, ούτε είναι ιδανικό για κατέβασμα torrent.
  • Αργεί να συνδεθεί και να αποσυνδεθεί.
  • Ένα από το ακριβότερα VPN του οδηγού, στις πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο VyprVPN

ExpressVPN

Είναι από τα γνωστά VPN και εδρεύει σε ιδιαίτερη τοποθεσία, στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους (British Virgin Islands). To ExpressVPN δεν το είδαμε στις επιλογές στα ξένα περιοδικά τεχνολογίας, όμως προσφέρει αρκετά.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 81

Μας παρέχει server από πολλές χώρες, περιλαμβάνοντας την Ελλάδα και δίνει ελληνική IP. Μπορούμε να επιλέξουμε τους server που προτείνει ως ταχύτερους ή να διαλέξουμε εμείς ανά περιοχή ή όνομα.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 86

Το ExpressVPN δίνει την δυνατότητα να κάνουμε τεστ ταχύτητας, για αν δούμε ποιοι προσφέρουν πιο γρήγορο VPN εκείνη την στιγμή που συνδεθήκαμε…

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 83

…όπου μετά από αναμονή περίπου τριών λεπτών, εμφανίστηκαν τα αποτελέσματα, με την Ελλάδα να έχει το αναμενόμενο χαμηλότερο latency με όχι ιδιαίτερα καλές ταχύτητες. Ακριβώς από κάτω και τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 85

Αυτοδιαφημίζεται στην ιστοσελίδα του ως το πιο γρήγορο VPN του πλανήτη. Ωστόσο στις πολλαπλές δοκιμές μας, κάτι τέτοιο δεν επαληθεύθηκε. Υπήρξε υστέρηση με μέτρια αποτελέσματα.

Επιλέξαμε τους server που προτείνει ως ταχύτερους στην καρτέλα του, μαζί με την ελληνική IP που θα μας είναι πολύ χρήσιμη αν ταξιδεύουμε ή ζούμε στο εξωτερικό.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 87

Στο κατέβασμα των torrent είχαμε μέτριες ταχύτητες με αρκετές αυξομειώσεις, δεν υπήρξαν όμως διακοπές ή αστοχία. Αυτό ωστόσο βελτιώθηκε όταν αλλάξαμε τις ρυθμίσεις…

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-95

…στις οποίες υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα. Όταν επιλέξαμε το “UDP-OpenVPN” αντί της αυτόματης προεπιλογής, η ταχύτητα στο κατέβασμα των torrent αυξήθηκε. Είναι η απαραίτητη επιλογή, για γρήγορο VPN στο κατέβασμα των torrent.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 97

Μας δίνει τη δυνατότητα να τρέχει μετά την εκκίνηση του συστήματός μας, όπως και να θυμάται την χώρα του server που χρησιμοποιήσαμε την τελευταία φορά. Διαθέτει και το απαραίτητο VPN Kill Switch.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρει ότι χρησιμοποιεί την υψηλή κρυπτογράφηση 256-bit. Δεν το είδαμε αυτό στις ρυθμίσεις, ούτε ήταν δυνατόν να κάνουμε σχετική παραμετροποίηση.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 90

Το ExpressVPN διαθέτει την προστασία για DNS, με επιλογή για χρήση αποκλειστικά και μόνο στους δικούς του DNS server.

Screenshot_154

Λειτουργεί με όλα ανεξαιρέτως τα λειτουργικά. Δίνει την δυνατότητα για VPN στο router αλλά και για NAS (Network-attached Storage). Στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι υποστηρίζει πάνω από τρεις ταυτόχρονες συνδέσεις. Δεν διευκρινίζει τον ακριβή αριθμό.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 93

Διαθέτει δικό του τεστ για την διαρροή του WebRTC. Αναφέρει ότι ελπίζουν οι Google και Firefox να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία WebRTC από προεπιλογή. Στις δοκιμές μας δεν είχε διαρροή σε αυτό το θέμα με την IP.

Screenshot_183

Υποστηρίζει Live Chat με ασιατικό ωράριο εργασίας. Οι περισσότεροι πελάτες του προέρχονται από εκεί, όπως αναφέρει στην σχετική σελίδα. Τονίζοντας ότι αν δεν εμφανίζεται η καρτέλα του chat, σημαίνει μη διαθέσιμο λόγω διαφοράς ώρας…

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 84

…όπου σε αυτήν την περίπτωση, επιλέγουμε να επικοινωνήσουμε μέσα από την συγκεκριμένη φόρμα υποστήριξης που παρέχουν. Υπόσχονται ότι θα χρειαστούν μόνο λίγες ώρες για να απαντήσουν.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 98

Το ExpressVPN δεν είναι από τα φθηνότερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Απαιτούνται 8,32 δολάρια μηνιαίως, με δωδεκάμηνο πλάνο. Εγγυάται επιστροφή μέσα σε τριάντα ήμερες, αν δεν ικανοποιηθούμε από τις υπηρεσίες του.

Υπέρ

  • Διαθέτει ελληνική IP.
  • Κατεβάζει torrent σε καλές ταχύτητες με ενεργοποιημένο το UDP πρωτόκολλο.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά.
  • Δεν επηρεάζεται από το WebRTC.
  • Διαθέτει το OpenVPN και έχει το VPN Kill Switch.
  • Διαθέτει DNS protection.
  • Επιτρέπει εναλλαγή στα πρωτόκολλα.
  • Διαθέτει πολλούς server από πάρα πολλές χώρες και απεριόριστη διακίνηση.
  • Επιτρέπει την αγορά router με ενσωματωμένη δυνατότητα VPN μέσω custom firmware.
  • Απόλυτη ιδιωτικότητα, δεν καταγράφει την δραστηριότητα και δέχεται ανώνυμη συνδρομή με cryptocurrency.
  • Υποστήριξη 24/7 και Live Chat με ασιατικό ωράριο εργασίας.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός τριάντα ήμερων.

Κατά

  • Καλές ταχύτητες που όμως δεν συνιστούν το πιο γρήγορο VPN του πλανήτη.
  • Όχι ιδιαίτερα φθηνό. Μέτρια σχέση απόδοσης/τιμής.
  • Δεν μπορούμε να επιλέξουμε την κρυπτογράφηση. Δεν είναι ξεκάθαρο ποια χρησιμοποιείται.
  • Τρεις ταυτόχρονες συνδέσεις, χωρίς να είναι απόλυτα σαφές.
  • Δεν διαθέτει IPV6 Leak protection.
  • Αργεί να συνδεθεί.
  • Για να συνδεθούμε σε άλλους server, πρέπει πρώτα να αποσυνδεθούμε από τον τρέχοντα server.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο ExpressVPN

Hide.me

Το Hide.me είναι νέος πάροχος υπηρεσιών VPN και εδρεύει στην Μαλαισία. Εμφανίζεται και εδώ στην σελίδα ο ισχυρισμός για το πιο γρήγορο VPN του κόσμου.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 104

Το εγκαταστήσαμε γρήγορα και αμέσως εμφανίστηκε το πολύ απλό περιβάλλον του client. Μας δείχνει το εικονίδιο με την απεριόριστη διακίνηση που δικαιούμαστε. Πατώντας πάνω στο “Connect”…

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 99

…θα δούμε ότι ξεκινά η διαδικασία σύνδεσης, που όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι άμεση. Καθυστερούσε σε όλες τις συνδέσεις.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 100

Η υπηρεσία προσφέρει λίγες χώρες και server, μετρήσαμε 25, ενώ στη σελίδα αναφέρει 29. Οι ταχύτητες ήταν καλές και εμφάνισαν μικρή σχετικά υστέρηση από αυτές που είχαμε χωρίς VPN.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 106

Το Hide.me υποστηρίζει τα κύρια πρωτόκολλα, επεξηγώντας για το καθένα χωριστά τις δυνατότητές του. Προτείνει ως προεπιλογή για πιο αξιόπιστο και γρήγορο VPN, το λιγότερο γνωστό IKEv2, το οποίο παρέχει όμως υψηλή κρυπτογράφηση.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 101

Ωστόσο, στις δοκιμές κατεβάσματος των torrent, η πρόταση με το πρωτόκολλο αυτό φάνηκε σαν την χειρότερη. Υπήρξαν μέτριες ταχύτητες, διακοπές, αστάθεια, και ενοχλητικά προβλήματα με την σύνδεση του VPN αλλά και του δικτύου.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 108

Αντιθέτως, το παρωχημένο αλλά πάντα γρήγορο PPTP είχε πολύ καλές ταχύτητες στα torrent, χωρίς διακοπές και άλλα προβλήματα. Και το OpenVPN τα πήγε μέτρια στα torrent με το Hide.me.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 107

Η εφαρμογή μας επιτρέπει να ξεκινά το VPN αυτόματα με το σύστημά μας, προσφέρει την αυτόματη σύνδεση, και θυμάται την τελευταία τοποθεσία. Διαθέτει το VPN Kill Switch και την λειτουργία για DNS Leak protection.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-102

Η ιστοσελίδα του αναφέρει τη διαρροή με το WebRTC, επισημαίνοντας ότι δεν διαθέτουν αυτόματη λύση. Αυτό συμβαίνει διότι αυτή η διαρροή αφορά plugin με JavaScript, που έχει βαθιά πρόσβαση στον browser. Στις δοκιμές μας εμφάνισε την διαρροή.

Screenshot_184

Το Hide.me διαθέτει υποστήριξη μέσα από τον client, όπου πατώντας πάνω στο “Help”, μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε την κατηγορία του προβλήματός μας, για να ξεκινήσει η διαδικασία υποστήριξης.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 103

Η υπηρεσία διαθέτει και δωρεάν VPN με περιορισμό δεδομένων στα 2GB. Η απεριόριστη χρήση στο διετές πλάνο κοστίζει 3,84 ευρώ μηνιαίως.

Υπέρ

  • Κατεβάζει torrent σε καλές ταχύτητες με ενεργοποιημένο το PPTP πρωτόκολλο.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά.
  • Διαθέτει το OpenVPN και έχει το VPN Kill Switch.
  • Διαθέτει την λειτουργία για DNS Leak protection.
  • Απόλυτη ιδιωτικότητα, δεν καταγράφει την δραστηριότητα και δέχεται ανώνυμη συνδρομή με cryptocurrency.
  • Έχει λειτουργία αυτόματης σύνδεσης με την εκκίνηση του συστήματος.
  • Έχει απλό και φιλικό περιβάλλον.
  • Υποστήριξη 24/7.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 14 ήμερων.

Κατά

  • Το πιο ακριβό VPN του οδηγού, στην έκδοση με τις πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις.
  • Δεν διαθέτει ελληνική IP.
  • Δεν διαθέτει πολλούς server από πολλές χώρες.
  • Καθυστερεί στην σύνδεση.
  • Επηρεάζεται από το WebRTC.
  • Για να συνδεθούμε σε άλλους server, πρέπει πρώτα να αποσυνδεθούμε από τον τρέχοντα server.
  • Αποδίδει καλύτερα στις περισσότερες περιπτώσεις μόνο με το PPTP.
  • Δεν υποστηρίζει VPN router και δεν καλύπτει media συσκευές όπως το Apple TV και Chromecast.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο Hide.me

HMA

Το HideMyAss έχει σίγουρα το πιο διασκεδαστικό όνομα και τα πιο αστεία εικονίδια από όλα τα VPN του οδηγού. Εδρεύει στο Λονδίνο και διαθέτει εξελληνισμένη σελίδα.

Το VPN διαθέτει ένα από τα πιο απλούς client VPN του οδηγού, με πρωταγωνιστή έναν…γάιδαρο. Η υπηρεσία διαθέτει πολύ μεγάλο αριθμό τοποθεσιών και server και δίνει ελληνική IP .

Screenshot_147

Εμφάνισε πολύ καλή απόδοση στις ταχύτητες. Όπως επίσης τα πήγε καλά στην πλοήγηση και στο radio/video streaming. Όμως υπήρξαν αποσυνδέσεις αρκετές φορές.

Screenshot_153

Ωστόσο, την περίοδο που το δοκιμάσαμε υπήρξε μερική αστοχία στο κατέβασμα των torrent. Ξεκινούσε πολύ καλά με ταχύτητα κατεβάσματος στα 1,4ΜΒ/s, αλλά σε λίγα λεπτά εμφάνιζε κάποια πτώση.

Η εφαρμογή ενημέρωνε να ελέγξουμε την σύνδεση μας με τον ISP. Όμως σε ταυτόχρονη δοκιμή την ίδια ώρα σε άλλα VPN για τον απαραίτητο έλεγχο, όλα κυλούσαν ομαλά.

Screenshot_139

Ο client δεν διαθέτει την παραμικρή ρύθμιση πέραν αυτής των πολλών τοποθεσιών και server. Δεν επιτρέπει καμία παραμετροποίηση σε πρωτόκολλα, κρυπτογράφηση, αυτόματη σύνδεση, ούτε διαθέτει τα έξτρα εργαλεία “Kill Switch” και DNS/IPv6 leak”.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρει ότι διαθέτει 935 server σε 352 τοποθεσίες και 221 χώρες.

Η υπηρεσία διαθέτει συνεχή υποστήριξη και προσφέρει πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις ή 10 με το Οικογενειακό Πρόγραμμα.

Η μηνιαία συνδρομή σε ετήσιο πλάνο κοστίζει 2,99 ευρώ μηνιαίως.

Υπέρ

  • Διαθέτει ελληνική IP.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά πλην Linux.
  • Διαθέτει μεγάλο αριθμό από server σε πολλές χώρες και απεριόριστη διακίνηση.
  • Φιλικό και απλό περιβάλλον.
  • Προσφέρει πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις
  • Υποστηρίζει την αγορά router με ενσωματωμένη δυνατότητα VPN μέσω custom firmware.
  • Απόλυτη ιδιωτικότητα, δεν καταγράφει την δραστηριότητα και δέχεται ανώνυμη συνδρομή με cryptocurrency.
  • Υποστήριξη 24/7 με email.

Κατά

  • Δεν είναι ξεκάθαρο τι πρωτόκολλα χρησιμοποιεί και αν το κύριο είναι το OpenVPN.
  • Δεν διευκρινίζει ποια ακριβώς κρυπτογράφηση παρέχει στους χρήστες.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο HideMyAss

Hotspot Shield Elite (HSS)

Το Hotspot Shield είναι πρόταση πολλών έγκριτων ιστοσελίδων τεχνολογίας. Δεν εδρεύει πλέον στην Ελβετία, καθώς η εταιρεία που το εξαγόρασε βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Το HSS είναι αναμφίβολα το πιο εύκολο VPN με απλή εφαρμογή και όμορφο περιβάλλον. Αποτελεί από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές για φθηνό και γρήγορο VPN ακόμη και για τους πιο αρχάριους χρήστες.

Σε αντίθεση με τo NordVPN, το HSS έχει λιγότερες επιλογές για server, και προσφέρει IP από είκοσι χώρες σε όλο τον πλανήτη. Επιπλέον, δεν διαθέτει ελληνική IP.

Οι χώρες που έχουν τη μερίδα του λέοντος προέρχονται από την Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν και οκτώ χώρες εκτός της Γηραιάς ηπείρου, με πιο χρήσιμους τους server των ΗΠΑ.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Hotspot Shield έναντι όλων των αντίστοιχων υπηρεσιών, είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εντελώς δωρεάν τον client της υπηρεσίας.

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με δύο τρόπους. Αν πατήσουμε στο “Start 7-day trial”, που παρατηρούμε παρακάτω, θα πάρουμε πλήρη πρόσβαση στο VPN δωρεάν για επτά ημέρες. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσουμε τα στοιχεία της κάρτας μας.

Ειδάλλως πατάμε στο βελάκι που βλέπουμε στην εικόνα, και θα οδηγηθούμε απευθείας στη δωρεάν περιορισμένη έκδοση.

Έτσι, μπορούμε να έχουμε δωρεάν VPN που επιτρέπει και λήψη torrent. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι στην απλή έκδοση, αν δεν προχωρήσουμε στη δοκιμαστική περίοδο επτά ημερών, είναι φυσικό να υπάρχει περιορισμός δεδομένων.

Ως εκ τούτου, καλό είναι να μην αρχίζουμε και κατεβάζουμε πολλά torrent, παρά μόνο ένα λογικό μέγεθος αρχείων για να δούμε τις ταχύτητες. Το όριο είναι 500MB ανά ημέρα, και επανέρχεται κάθε 24 ώρες.

Έτσι λοιπόν, με αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε μία πλήρη εικόνα της εφαρμογής και τις ταχύτητες του Hotspot Shield, και αν μας αρέσει, μετά να προχωρήσουμε στη συνδρομή αναβαθμίζοντας την υπηρεσία σε Elite.

Μετά την εγκατάσταση του client, που είναι ιδιαίτερα απλή και αυτοματοποιημένη, θα δούμε κάτω δεξιά στη γραμμή εργασιών το εικονίδιο του HSS. Ταυτόχρονα, θα έχει αναδυθεί αυτόματα το εύκολο και φιλικό περιβάλλον του.

Με ένα απλό κλικ πάνω στο γνωστό πλήκτρο της ενεργοποίησης…

…θα συνδεθεί αστραπιαία στους αμερικάνικους server, με το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών να έχει μια πράσινη ένδειξη, δίνοντάς μας ταυτόχρονα και άλλες επιλογές από αρκετές χώρες.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του Hotspot Shield είναι ότι πρόκειται για την ταχύτερη υπηρεσία που έχουμε δει σε VPN, σε ό,τι αφορά τον χρόνο που απαιτείται για να συνδεθούν οι server.

Τις περισσότερες φορές, η σύνδεση γίνεται αστραπιαία μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Άλλη μια χρήσιμη δυνατότητα είναι ότι δεν χρειάζεται να αποσυνδεθούμε από τον server και να απαιτείται πάλι σύνδεση για να πάμε στον επόμενο. Απλά, πατώντας πάνω στους server, εναλλάσσονται αυτόματα και ταχύτατα, σύμφωνα με τις επιθυμίες μας.

HotSpot Shield 6

Εμείς, στην απρόσκοπτη και συνεχή χρήση που κάνουμε με την υπηρεσία πάνω από ένα χρόνο τώρα, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι έχουμε εξαιρετικό και ταχύτατο torrenting με το Hotspot Shield Elite.

Ουδέποτε αντιμετωπίσαμε χαμηλές ταχύτητες στις λήψεις και διακοπές. Βέβαια, σε αυτό θα παίξει ρόλο και το seeding των συγκεκριμένων αρχείων.

Ωστόσο, δεν συμβαίνει πάντα το ίδιο με τους server από την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ιδίως αν μας ενδιαφέρουν το streaming αγγλικού ραδιοφώνου και τηλεόρασης, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε περιστασιακές διακοπές.

Κατά τα άλλα, με το streaming του YouTube, των ταινιών του Netflix και κυρίως του Kodi, αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών και προγραμμάτων ζωντανής ροής, δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε γενικές γραμμές, στην προσωπική χρήση που κάνουμε έχουμε διαπιστώσει ότι οι ευρωπαϊκοί server είναι ταχύτατοι στην πλοήγηση.

Στις δοκιμές του Speedtest που κάναμε πριν τρία χρόνια, η απώλεια ήταν μικρότερη από 1Mbps, και αποδείχτηκε γρήγορο VPN και σε κανονική χρήση και audio/video streaming. Με τις νέες αναβαθμίσεις φέτος έγινε ακόμη πιο γρήγορο.

Στην πράξη και μετά από την εκτεταμένη χρήση που κάνουμε εδώ και καιρό με το πληρωμένο HSS Elite, η άποψή μας είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ταχύτατο VPN. Ωστόσο, υπάρχουν και περίοδοι που κάποιοι server καθυστερούν – άγνωστο γιατί.

Όμως, αυτό είναι επιλύσιμο, αν κάνουμε τις ανάλογες αυτοματοποιημένες εναλλαγές σε άλλους server που είδαμε προηγουμένως. Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχουμε περισσότερες από είκοσι επιλογές.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν πρόκειται να χαθούμε στη μετάφραση με εκατοντάδες server και επιλογές. Αυτός είναι και ο λόγος που το HotSpot Shield θεωρείται ιδανικό για τους απλούς χρήστες.

Παραθέτουμε με φωτογραφίες τα αποτελέσματα των τεστ που κάναμε με τους server που χρησιμοποιούμε κατά κόρον, και σε σχέση με τις ταχύτητες που είχαμε χωρίς τη χρήση του HSS Elite.

Οι μετρήσεις έγιναν σε πέντε διαφορετικούς server από κάθε χώρα, και παραθέτουμε τον μέσο όρο.

Ελλάδα χωρίς VPN:

Κοντινότερη απόσταση – Τουρκία:

Μέση απόσταση – Αγγλία:

Μέση απόσταση – Γερμανία:

Μακρινή απόσταση – ΗΠΑ:

Mακρινή απόσταση – Καναδάς:

Μακρινή απόσταση – Ιαπωνία:

Όπως παρατηρούμε, δεν υπάρχουν διαφορές με τους ευρωπαϊκούς server. Πρόκειται για ένα πολύ γρήγορο VPN. Μάλιστα ενίοτε ενδέχεται να έχουμε και μεγαλύτερες ταχύτητες σε σχέση με αυτές που είχαμε πριν ξεκινήσουμε τη χρήση του VPN.

Η εφαρμογή του HSS είναι καλοσχεδιασμένη, με εύκολη πλοήγηση και απλές και κατανοητές ρυθμίσεις. Το ίδιο απλές είναι και οι έξτρα λειτουργίες ασφάλειας που προσφέρει η υπηρεσία, καθώς επίσης και οι λιγοστές ρυθμίσεις που διαθέτει ο client.

Πατώντας λοιπόν στο σχετικό εικονίδιο που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα…

…θα εισέλθουμε στο μενού των λιγοστών ρυθμίσεων. Το HSS διαθέτει την επιλογή να ενεργοποιείται αυτόματα το VPN όταν βρισκόμαστε σε άγνωστα δημόσια δίκτυα, και την αυτόματη σύνδεση με την έναρξη του υπολογιστή.

Kill Switch:

Το Kill Switch είναι χρήσιμη λειτουργία που την παρέχουν μόνο οι καλύτεροι πάροχοι VPN. Είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους, όταν διακινούμε ζωτικότατης σημασίας δεδομένα και στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο VPN να μας τα διασφαλίσει.

Αυτό που κάνει είναι, εάν η σύνδεση VPN αποτύχει για οποιονδήποτε λόγο, να σταματάει αυτόματα τη σύνδεση στο ίντερνετ, έτσι ώστε ο υπολογιστής να μην συνεχίζει με τη χρήση του ανοικτού και μη ασφαλούς WiFi.

Προστασία DNS:

Το HSS έχει φροντίσει ήδη για τις διαρροές των WebRTC και DNS. Αυτό επιτυγχάνεται με ενεργό το “Prevent IP leak”, στο πεδίο “General” στις ρυθμίσεις του.

Πράγματι, στη δοκιμή για να δούμε αν επηρεάζεται το VPN από το WebRTC, που αναφέραμε στον οδηγό, δεν αποκαλύφθηκε η πραγματική μας IP. Η δοκιμή έγινε στον Firefox που εμφάνιζε τη διαρροή, χωρίς το σχετικό Add-on.

Επιπλέον, το HotSpot Shield ενσωματώνει νέα τεχνολογία διαρροής DNS για να προστατεύσει περαιτέρω την ηλεκτρονική μας δραστηριότητα και την ιδιωτική μας ζωή.

Το μόνο αρνητικό και σε αντίθεση με το NordVPN, είναι ότι υπάρχει διαρροή στο αποτύπωμα και τη ζώνη ώρας.

Featured Παρουσίαση NordVPN Ταχύτατο VPN Για Απόλυτη Ανωνυμία Σε Όλες Τις Συσκευές
Παρουσίαση NordVPN: Ταχύτατο VPN Για Απόλυτη Ανωνυμία Σε Όλες Τις Συσκευές

Το Internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως, τα δεδομένα και η ιδιωτικότητα μας είναι εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους, και η μοναδική αξιόπιστη προστασία…

Όπως κάναμε και με το NordVPN προηγουμένως, αν έχουμε ήδη ένα VPN, μπορούμε να κάνουμε το απόλυτο τεστ για τη διαρροή DNS, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες διαρροές.

Όπου δούμε κόκκινη οριζόντια γραμμή, σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή διαρροή. Η πορτοκαλί αφορά μικρότερου μεγέθους διαρροές, μερικές εκ των οποίων είναι ήσσονος σημασίας. Η πράσινη οριζόντια γραμμή και το περιεχόμενό της επιβεβαιώνει την απόλυτη ανυπαρξία διαρροών.

Η υπηρεσία διαθέτει πολύ καλή 24/7 υποστήριξη. Θα ανταποκριθεί άμεσα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό το διαπιστώσαμε και οι ίδιοι όταν αντιμετωπίσαμε κάποιο θέμα καθυστερήσεων, και την ίδια ημέρα έσπευσαν να μας βοηθήσουν.

Αν και το πρόβλημα με τις οδηγίες που πήραμε για τις καθυστερήσεις στον αγγλικό server δεν λύθηκε, και δεν μπορούσαμε να δούμε το αγαπημένο μας πρόγραμμα στο BBC μέσω HSS, την επόμενη ημέρα είχε διορθωθεί από μόνο του.

Η υπηρεσία είναι ίσως η μόνη που προσφέρει 10 ταυτόχρονες συνδέσεις σε όλες τις συσκευές μας ανεξαρτήτως λειτουργικού. Όπως είναι φυσικό, μας δίνει απεριόριστη διακίνηση δεδομένων και υποστηρίζει τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, όχι όμως το Linux.

Το HotSpot Shield Elite προσφέρει με εύκολο τρόπο την online πρόσβαση στον λογαριασμό μας. Μπορούμε να βλέπουμε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες με την υπηρεσία, την τρέχουσα κίνηση, και υπάρχει forum χρηστών με απαντήσεις σε όλα τα θέματα που το αφορούν.

Η υπηρεσία διαθέτει και νέα ελαφριά επέκταση του Hotspot Shield για τον Chrome και Firefox. Θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε ασφαλείς στο διαδίκτυο και να έχουμε πρόσβαση στις αγαπημένες μας ιστοσελίδες με ασφάλεια.

Η υπηρεσία μας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσουμε ταυτόχρονα 10 συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε VPN σε όλες τις συσκευές Android που διαθέτουμε.

Μπορούμε λοιπόν να δούμε τη χρήση του Hotspot Shield στη δωρεάν έκδοση που δεν διαφέρει σε τίποτε από την Elite, πλην βέβαια των επιλογών στους server, σε προηγούμενο οδηγό.

Το HotSpot Shield Elite έχει σχετικά από τις πιο φθηνές συνδρομές, που ανέρχεται σε 2,99 ευρώ μηνιαίως, αν επιλέξουμε το τριετές πλάνο. Παράλληλα, μας δίνει περιθώριο 45 ημερών για την ακύρωση.

Υπέρ

  • Από τα πιο φθηνά VPN. Ιδανική σχέση απόδοσης / τιμής.
  • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 45 ημερών.
  • Δυνατότητα για αγορά εφ' όρου ζωής.
  • To μοναδικό VPN με δέκα ταυτόχρονες συνδέσεις σε διαφορετικές συσκευές.
  • Πρόκειται για ένα πολύ γρήγορο VPN. Κατεβάζει torrent με υψηλές ταχύτητες.
  • Άμεση εναλλαγή στους server, χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδεθούμε από τον τρέχοντα server.
  • Συνδέεται αστραπιαία. Έχει την ταχύτερη σύνδεση από τα περισσότερα VPN
  • Συνδέεται αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή.
  • Αυτόματη σύνδεση του VPN σε μη ασφαλή δημόσια δίκτυα.
  • Στις νέες αναβαθμίσεις πρόσθεσε το VPN Kill Switch.
  • Πλήρης προστασία από κακόβουλα προγράμματα – malware σε όλες τις συσκευές.
  • Διαθέτει τη λειτουργία για IPv6 Leak protection.
  • Δεν επηρεάζεται από το WebRTC.
  • Πολύ απλό και φιλικό περιβάλλον.
  • Διαθέτει επεκτάσεις για Chrome και Firefox.
  • Συνεχής υποστήριξη 24/7.
  • Συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά, εκτός του Linux.

Κατά

  • Υπάρχουν αναφορές από εμπειρογνώμονες ασφαλείας ότι δεν τηρεί πάντα το zero log και καταγράφει τη δραστηριότητα.
  • Δεν διευκρινίζει ποια ακριβώς κρυπτογράφηση παρέχει στους χρήστες.
  • Υπάρχει διαρροή στο αποτύπωμα και τη ζώνη ώρας.
  • Περιστασιακές διακοπές στον αγγλικό server και στο streaming του βρετανικού ραδιοφώνου.
  • Δεν υποστηρίζει router με ενσωματωμένη δυνατότητα VPN μέσω custom firmware.
  • Δεν λειτουργεί σε Linux.

Αποκτήστε μια συνδρομή στο Hotspot Shield Elite

Τα VPN που απουσιάζουν

Δύο πολύ γνωστές υπηρεσίες VPN, η TunnelBear και η TorGuard, δεν μας έστειλαν κάποιο demo λογαριασμό έτσι ώστε να τα παρουσιάσουμε στον οδηγό, παρά τα επανειλημμένα email που τους στείλαμε.

Τι προσέχουμε πριν την συνδρομή

Ενώ σίγουρα μας ενδιαφέρει το πιο γρήγορο VPN, υπάρχουν αρκετοί παράμετροι που πρέπει να ελέγξουμε πριν καταλήξουμε στην αγορά συνδρομής από ένα συγκεκριμένο πάροχο.

Κόστος

Η συνδρομή είναι μικρή στα περισσότερα πληρωμένα VPN. Έτσι, όταν βεβαιωθούμε ότι καλύπτουμε απόλυτα τις ανάγκες μας, είναι καλή ιδέα να επενδύσουμε στο πολύμηνο πακέτο συνδρομής, επιτυγχάνοντας έτσι την μικρότερη δυνατή μηνιαία καταβολή, που ξεκινά από 2 δολάρια.

Συνήθως η συνδρομή καλύπτεται μέσω κάρτας, όμως αν θέλουμε την απόλυτη ανωνυμία και στην πληρωμή, επιλέγουμε την υπηρεσία που προσφέρει cryptocurrency, όπως είναι το Bitcoin.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 29 (1)

Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων

Το VPN που είναι σίγουρο για την αποδοτικότητα του και σέβεται τον πελάτη, αναφέρει ρητά ότι εγγυάται επιστροφή και ακύρωση της συνδρομής μέσα σε συγκεκριμένες ήμερες. (Money Back Guarantee).

Υπάρχουν αναφορές χρηστών σε σχετικά forum, που αναφέρουν ότι μερικά VPN ακυρώνουν την συνδρομή, αλλά κρατούν κάποιο ποσό, γιατί στην δοκιμαστική περίοδο που δίνουν, υπήρξε από τον χρήστη μεγάλη διακίνηση δεδομένων, όπως κατέβασμα torrent κλπ.

Καλό είναι πριν την αγορά να ρωτήσουμε την υπηρεσία, αν σε περίπτωση ακύρωσης, υπάρξει κάποια έξτρα χρέωση για την διακίνηση που κάναμε. Ωστόσο στα ψιλά γράμματα όλων των ιστοσελίδων των VPN του οδηγού, δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

badge-money-back-green

Ελληνική IP

Αν ζούμε ή μετακινούμαστε συχνά στο εξωτερικό, και θελήσουμε να δούμε την αγαπημένη μας εκπομπή ελληνικού καναλιού, χρειαζόμαστε VPN που δίνει ελληνική IP, καθότι αρκετά κανάλια δεν επιτρέπουν εκτός Ελλάδας τηλεοπτικό πρόγραμμα μέσω ίντερνετ (WebTV).

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-4

Αναλυτικές οδηγίες για το συγκεκριμένο θέμα θα βρείτε στον οδηγό μας:

Ελληνική IP για Ελληνική Τηλεόραση μέσω Web TV Από το Εξωτερικό

Ένας λογαριασμός VPN είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος να προστατεύσουμε την ιδιωτική μας ζωή και να πλοηγούμαστε ανώνυμα, προσπερνώντας και τον περιορισμό της χώρας σε…

Συμβατότητα με τα λειτουργικά

Tο πιο γρήγορο VPN είναι ιδανικό όταν λειτουργεί όχι μόνο στο PC μας, αλλά και στο tablet και στο smartphone, συσκευές που αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όπου πολλές συναλλαγές και επικοινωνία γίνονται μέσα από αυτές.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 234

Πόσες ταυτόχρονες συνδέσεις επιτρέπονται

Σε πρώτη ανάγνωση, η μια σύνδεση φαίνεται αρκετή. Τι γίνεται όμως αν θέλουμε το VPN που πληρώνουμε, να το έχουμε στις φορητές συσκευές ή να το έχουν και τα μέλη της οικογένειας στις δικές τους?

Πρέπει να προσέξουμε εδώ, ότι για να καλύψουμε όλες αυτές τις συσκευές, θα χρειαστούμε πολλαπλές συνδέσεις ταυτόχρονα, και θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μπορεί να μας το προσφέρει ο πάροχος που επιλέξαμε για το πιο γρήγορο VPN.

Όχι όρια και περιορισμούς

Θα ήταν τουλάχιστον παράλογο και προκλητικό, το πληρωμένο VPN που αναζητούμε, να έχει ψιλά γράμματα που συνήθως δεν διαβάζουμε, αναφέροντας όρια στη διακίνηση. Επιβάλλεται να επιλέξουμε γρήγορο VPN, από πάροχο που προσφέρει απεριόριστη διακίνηση δεδομένων.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-212 (1)

Πόσους server έχουν και πού

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα για επιλογές με πολλές χώρες και πολλούς server. Τίποτε λιγότερο από αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά.

Να προσέξουμε να υπάρχουν χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο και τοποθεσίες από τις οποίες επιθυμούμε να δούμε τις κλειδωμένες στην Ελλάδα υπηρεσίες τους.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 17

Ποια πρωτόκολλα υποστηρίζουν

Ένα καλό VPN χρησιμοποιεί τα πιο ασφαλή πρωτόκολλα, με πρώτο και καλύτερο το OpenVPN. Μπορεί όμως να μας δίνει ως προεπιλογή και το PPTP, το οποίο είναι γρήγορο, αλλά είναι παρωχημένο και το λιγότερο ασφαλές.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Η πιο αξιόπιστη υπηρεσία VPN δεν θα δώσει ως προεπιλογή το PPTP, θεωρώντας ότι δεν είναι το κατάλληλο πρωτόκολλο στις συνδρομητικές υπηρεσίες του, για ασφαλέστερο και πιο γρήγορο VPN.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 19

Κατέβασμα torrent και P2P

Είδαμε στον προηγούμενο οδηγό ότι όλα τα δωρεάν VPN (πλην κάποιων λιγοστών server του εξαιρετικού OpenVPN), μπλοκάρουν ενεργά το συγκεκριμένο πρωτόκολλο που αφορά το κατέβασμα torrent.

Τα περισσότερα πληρωμένα VPN επιτρέπουν το torrenting και την ανώνυμη ανταλλαγή αρχείων. Προσέχουμε όμως, ποια μπορούν να μας δώσουν τις μεγαλύτερες δυνατές ταχύτητες, χωρίς αστάθειες και διακοπές.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-5-1

Τι κρυπτογράφηση προσφέρουν

Το αξιόπιστο συνδρομητικό VPN πρέπει να παρέχει στους πελάτες του το υψηλότερο επίπεδο κρυπτογράφησης, παρόμοιο με εκείνο των τραπεζών και των εταιρειών πιστωτικών καρτών.

Αν η επιλογή μας για γρήγορο VPN απαιτεί και την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια, τότε πρέπει να προσέξουμε και ποια είναι ακριβώς η κρυπτογράφηση που προσφέρουν οι πάροχοι.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-2-1-1

Καλό θα είναι να μας δίνουν την δυνατότητα να το διαπιστώσουμε στην πράξη, μέσα στην εφαρμογή (client) που μας παρέχουν, και όχι μόνο στα ψιλά γράμματα στην ιστοσελίδας της υπηρεσίας.

Επίπεδα κρυπτογράφησης στα VPN

Το είδος της κρυπτογράφησης αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα, που καθορίζει πόσο αξιόπιστο ή όχι, είναι το πιο γρήγορο VPN σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

Symmetric Key Encryption

Είναι η παλαιότερη και η πιο γνωστή τεχνική της κρυπτογράφησης. Αφορά την κρυπτογράφηση δεδομένων, όπου όλα τα δεδομένα μας κρυπτογραφούνται και αποκρυπτογραφούνται.

  • AES 256 bit (military grade): Θεωρείται ως το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, που χρησιμοποιεί ο στρατός και η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Είναι λίγο πιο αργή σχετικά από τις άλλες.
  • AES 192 bit: Είναι υψηλή κρυπτογράφηση, λίγο κατώτερη από την AES-256.
  • AES 128 bit: Θεωρείται ως ο πιο συμβατός και γρήγορος συμμετρικός αλγόριθμος. Χρησιμοποιείται ευρέως και πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι είναι η ιδανική κρυπτογράφηση για πιο γρήγορο VPN.
  • Blowfish 128 bit: Έχει πιο αδύναμο αλγόριθμο από αυτόν του AES, αλλά θεωρείται πολύ αξιόπιστη κρυπτογράφηση.
  • Camellia: Σχεδιάστηκε από την Ιαπωνική Mitsubishi, δεν είναι ευρέως γνωστή και δεν την χρησιμοποιεί κανένα VPN του οδηγού.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-180

Asymmetric Key Encryption

Είναι η κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια ασφαλή σύνδεση σε ένα μη ασφαλές δίκτυο. Είναι πιο αργή από την συμμετρική κρυπτογράφηση και απαιτεί μεγαλύτερη ισχύ επεξεργασίας.

  • RSA 1024 bit encryption: Παλαιότερος αλγόριθμος, στον οποίο υπάρχουν αναφορές ότι το 2010 παραβιάστηκε.
  • RSA 2048 bit encryption: Είναι ο πιο ευρέως γνωστός και διαδεδομένος σε χρήση ασύμμετρος αλγόριθμος και ο πλέον αξιόπιστος.
  • RSA 4096 bit encryption: Θεωρείται ισχυρότατος αλγόριθμος και ως η μελλοντική θωράκιση. Την χρησιμοποιούν ελάχιστα VPN.
  • ECC (Elliptic Curve Cryptography): Αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές μορφές κρυπτογράφησης με μέλλον. Ο αλγόριθμος ECC-256k1, θεωρείται ο πλέον αξιόπιστος και ταχύτερος στην ελλειπτική κρυπτογράφηση. Χρησιμοποιείται από το Bitcoin.
  • SSL (Secure Sockets Layer). Είναι το ασφαλές πρωτόκολλο, που χρησιμοποιεί την ασύμμετρη και συμμετρική κρυπτογράφηση για να δημιουργήσει μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ ενός διακομιστή και ενός πελάτη, συνήθως ένα web server (ιστοσελίδα) και ένα πρόγραμμα περιήγησης.
  • TLS (Transport Layer Security). Αποτελεί την μετεξέλιξη του SSL. Οι εκδόσεις TLS 1.1 και 1.2 είναι πιο ασφαλείς και διορθώνουν πολλά τρωτά σημεία που υπάρχουν στο SSL.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-181

Παρέχουν άλλα εργαλεία προστασίας?

Εκτός από γρήγορο VPN, όσο πιο πολλές είναι οι παροχές και τα εργαλεία που μας δίνουν οι πάροχοι στην αναζήτηση μας για γρήγορο VPN, τόσο πιο πολύ θα νοιώθουμε ότι τα χρήματα μας στην μηνιαία συνδρομή, αποτελούν επένδυση.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-210 (1)

VPN Kill Switch

Μια χρήσιμη λειτουργία που την παρέχουν μόνο οι καλύτεροι, είναι το “VPN Kill Switch”. Είναι απαραίτητο ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους, όταν διακινούμε ζωτικότατης σημασίας δεδομένα και στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο VPN να μας τα διασφαλίσει.

Αυτό που κάνει είναι, εάν η σύνδεση VPN αποτύχει για οποιοδήποτε λόγο, σταματάει αυτόματα τη σύνδεση του Internet, έτσι ώστε ο υπολογιστής να μην συνεχίζει με την χρήση του ανοικτού και μη ασφαλούς WiFi.

Κάποια VPN με αυτό το εργαλείο και κατόπιν προεπιλογής, απενεργοποιούν ταυτόχρονα και τις επιλεγμένες εφαρμογές που τρέχουν στο σύστημά μας εκείνη την στιγμή της αστοχίας, προστατεύοντας στο έπακρον τα ευαίσθητα δεδομένα μας.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-23

Split Tunneling

Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στο χρήστη να έχει ταυτόχρονα, πρόσβαση σε δύο διαφορετικά δίκτυα, όπως ένα δημόσιο WiFi και ένα τοπικό δίκτυο LAN ή WAN, αλλά και ταυτόχρονη πρόσβαση σε απομακρυσμένες συσκευές, όπως έναν εκτυπωτή δικτύου.

Ταχύτερο VPN με συνδρομή 167

IPv6 Leak Protection

Το πρωτόκολλο IPv4 είναι βέβαιο ότι θα φτάσει στα όριά του σύντομα, και αυτός είναι ο λόγος της δημιουργίας του IPv6, το οποίο προς το παρόν δεν χρησιμοποιείται ευρέως.

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου εξακολουθούν να συνδέονται μέσω IPv4, με αποτέλεσμα πολλοί πάροχοι VPN να παραμελούν την ενσωμάτωση του IPv6 στα προϊόντα τους, παρέχοντας προστασία μόνο με IPv4.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-150

Οι καλύτεροι πάροχοι για γρήγορο VPN με το συγκεκριμένο εργαλείο, εκλαμβάνουν ως σοβαρή την διαρροή που θα μπορούσε να προκύψει στην σύνδεση που θα περιλαμβάνει και τα δύο πρωτόκολλα, προστατεύοντας στο μέγιστο βαθμό τα ευαίσθητα δεδομένα.

Έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε τον έλεγχο σχετικά με το “IPV6 Leak” με το online εργαλείο test-ipv6 ή με το ipv6leak.

DNS Leak Protection

Όταν εισάγουμε μια διεύθυνση URL στον browser, ο υπολογιστής μας επικοινωνεί πρώτα με ένα διακομιστή DNS και ζητεί την διεύθυνση IP. Αυτός ο server ελέγχεται από τον ISP, που καταγράφει την δραστηριότητά μας στο Internet.

Πολλές φορές όταν είμαστε συνδεδεμένοι στο VPN, το λειτουργικό σύστημα συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους προεπιλεγμένους DNS server του παρόχου (ISP), αντί των διακομιστών DNS του VPN, καθιστώντας αυτήν την διαρροή εύκολη υπόθεση για αδιάκριτους ISPs.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-151-1

Η λειτουργία προστασίας του DNS εξασφαλίζει ότι οι αιτήσεις DNS δρομολογούνται αποκλειστικά μόνο μέσω του VPN που παρέχει αυτήν την λειτουργία, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο, το μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Υπάρχουν τρία εξαιρετικά online εργαλεία που μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε έλεγχο σχετικά με τις διαρροές των DNS. Το πιο πλήρες είναι το Doileak. Ακολουθεί το DNSleaktest και το DNSleak.

Ως συμπληρωματική βοήθεια στο VPN, σχετικά με τα DNS, υπάρχει το νέο πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα DNSCrypt, που δεν εμποδίζει την διαρροή, αλλά παρέχει εργαλεία που αποτρέπουν την πλαστογράφηση DNS. Διατίθεται για όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Υποστήριξη σε VPN Router

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, που ανεβάζει ωστόσο και το σχετικό κόστος γιατί προϋποθέτει αγορά εξοπλισμού. Όμως το πληρωμένο και γρήγορο VPΝ πρέπει να καλύπτει και τις πιο απαιτητικές ανάγκες μας.

Αν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία, τότε η επιλογή μας πρέπει να περιλαμβάνει αυτόν τον πάροχο που μας διασφαλίζει την υποστήριξη στο router με το κατάλληλο firmware.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-29-3-2

Αυτό σημαίνει ότι όλο το δίκτυο στο σπίτι ή το γραφείο μας θα είναι προστατευόμενο αλλά και όλες οι υπόλοιπες συσκευές μας, όπως TV Box, Chromecast, NAS κλπ.

Φιλικό Περιβάλλον

Δεν ακούγεται ως ιδανικό το πιο γρήγορο VPN, αν το περιβάλλον είναι πολύπλοκο και χρειάζονται πολλές ρυθμίσεις. Τα περισσότερα ωστόσο πληρωμένα VPN προσφέρουν φιλικό περιβάλλον, και η επιλογή για γρήγορο VPN είναι εύκολη υπόθεση στον τομέα αυτόν.

Υποστήριξη 24/7

Όταν πληρώνουμε μηνιαία συνδρομή για να έχουμε γρήγορο VPN, είναι λογικό να απαιτούμε άμεση υποστήριξη από τους ειδικούς της υπηρεσίας.

Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να έχουμε πληρώσει για μια υπηρεσία, και όταν προκύψει πρόβλημα να έχουμε την απάντηση την επόμενη ημέρα, γιατί η υποστήριξη δουλεύει μόνο με ωράριο γραφείου.

Πρέπει λοιπόν στην επιλογή για το πιο γρήγορο VPN, να βεβαιωθούμε απόλυτα για την συνεχή υποστήριξη της υπηρεσίας, αν δεν θέλουμε το πρόβλημα που βγήκε ένα βράδυ Παρασκευής, να λυθεί τη Δευτέρα.

Απόλυτη ιδιωτικότητα

Αν δεν θέλουμε ο πάροχος του να καταγράφει και παρακολουθεί την δραστηριότητά μας, τότε προσέχουμε πριν την συνδρομή, να έχουμε βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει το ενοχλητικό Data Logging.

Στην πλειονότητά τους, οι υπηρεσίες για γρήγορο VPN που παρουσιάζουμε στον οδηγό δεν καταγράφουν ούτε διακινούν την χρήση μας και αυτό είναι ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση της πραγματικά απόλυτης ιδιωτικότητας.

Ταχύτερο-VPN-με-συνδρομη-29-2

Αποτελεί επένδυση το πιο γρήγορο VPN?

Θα εμπιστευόσασταν σε πάροχο συνδρομητικού VPN, να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα και τα πολύτιμα δεδομένα σας, προσφέροντας ταυτόχρονα και γρήγορο VPN? Αν σας γεννήθηκαν απορίες με τις λειτουργίες των εφαρμογών του οδηγού, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps