Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Δωρεάν VPN: Οι Καλύτερες Υπηρεσίες Για Ασφαλή Και Ανώνυμη Πλοήγηση
Featured Δωρεάν VPN Οι Καλύτερες Υπηρεσίες Για Ασφαλή και Ανώνυμη Πλοήγηση a2

Δωρεάν VPN: Οι Καλύτερες Υπηρεσίες Για Ασφαλή Και Ανώνυμη Πλοήγηση

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα δεδομένα και η ιδιωτικότητα μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένα σε πολλούς κινδύνους. Για να έχουμε επιπλέον προστασία, η καλύτερη λύση είναι το Virtual Private Network. Αν ακόμη το σκεφτόμαστε να επενδύσουμε σε ένα πληρωμένο VPN, δείτε τα καλύτερα δωρεάν VPN του 2022, και ποια πρέπει να αποφύγουμε για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλή και ανώνυμη πλοήγηση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αξίζει να επιλέξω δωρεάν VPN?

Δεν υπάρχει μια εύκολη απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Εξαρτάται για ποιο λόγο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το VPN.

Εάν θέλουμε απλά να έχουμε περισσότερη ασφάλεια στον φορητό υπολογιστή ή το κινητό όταν χρησιμοποιούμε ένα δημόσιο Wi-Fi, τότε ένα δωρεάν VPN που μας δίνει ένα αξιοπρεπές όριο δεδομένων, ίσως είναι αρκετό.

Featured Τι Πρέπει Να Κάνω Και Τι Όχι Με Το Κινητό ή Laptop Σε Δημόσιο Wi-Fi 2a
Τι Πρέπει Να Κάνω Και Tι Όχι Όταν Συνδέομαι Με Κινητό ή Laptop Σε Δημόσιο Wi-Fi

Ένα δημόσιο Wi-Fi είναι λιγότερο ασφαλές από το ιδιωτικό μας δίκτυο, καθώς δεν γνωρίζουμε ποιος το έχει ρυθμίσει ή ποιος συνδέεται σε αυτό. Παρότι μπορούμε…

Αν ο κύριος σκοπός μας είναι να αποκρύψουμε την πραγματική μας διεύθυνση IP όταν βλέπουμε ταινίες, κατεβάζουμε torrent, θέλουμε πρόσβαση σε βίντεο με γεωγραφικούς περιορισμούς στο YouTube, Netflix, BBC iPlayer, κ.α, τότε το δωρεάν VPN δεν θα μας καλύψει σε καμία περίπτωση.

Ο βασικότερος λόγος είναι πως οι περισσότερες υπηρεσίες VPN παρέχουν δωρεάν πρόσβαση με σημαντικούς περιορισμούς. Την προσφέρουν σαν ένα κίνητρο για τους χρήστες να αναβαθμίσουν σε πληρωμένη συνδρομή.

Έτσι, οι περισσότερες υπηρεσίες περιορίζουν τον όγκο διακίνησης δεδομένων. Καλό είναι θυμόμαστε πως τα δωρεάν VPN που ισχυρίζονται ότι δεν βάζουν όριο, περιορίζουν δραματικά την ταχύτητα ή τον συνεχή χρόνο σύνδεσης.

Επιπλέον, τα περισσότερα δωρεάν VPN παρέχουν μικρό αριθμό server, που είναι συνήθως υπερφορτωμένοι από πολλούς χρήστες. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα μικρές ταχύτητες στην ανώνυμη πλοήγησή μας.

δωρεάν vpn και ανώνυμη πλοήγηση 2μνaακββ

Τέλος, ορισμένα δωρεάν VPN, ως αντάλλαγμα για τις ελεύθερες υπηρεσίες τους, καταγράφουν την κίνησή μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό είναι και το σημαντικότερο μειονέκτημα, καθώς ισχύει απόλυτα το κλισέ “αν δεν πληρώνουμε για το προϊόν, γινόμαστε εμείς το προϊόν”.

Σε γενικές γραμμές, αν μας ενδιαφέρει η απόλυτα ανώνυμη πλοήγηση, είναι καλύτερα να αποφεύγουμε τα δωρεάν VPN. Απλά γιατί δεν έχουν κίνητρο να διατηρήσουν κρυφά τα προσωπικά μας δεδομένα, και ίσως εμπορεύονται το ιστορικό της περιήγησης μας.

Οι πέντε καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες

Πρέπει να αναφέρουμε ότι κανένα δωρεάν VPN δεν έχει server στην Ελλάδα, ακόμη και τα κορυφαία που ακολουθούν στον οδηγό. Ως εκ τούτου, για ελληνικό server και IP θα πρέπει να πληρώσουμε το μικρό ποσό που απαιτούν οι premium υπηρεσίες.

Featured VPN Με Ελληνική IP Για Streaming Ταινιών & Ελληνική Τηλεόραση Από Εξωτερικό
VPN Με Ελληνική IP Για Streaming Ταινιών Και Ελληνική Τηλεόραση Από Εξωτερικό

Ένας λογαριασμός VPN είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος να προστατεύσουμε την ιδιωτική μας ζωή και να πλοηγούμαστε ανώνυμα, προσπερνώντας και τον περιορισμό της χώρας σε…

Atlas VPN – Το ταχύτερο δωρεάν VPN

 • 10GB δεδομένων δωρεάν μηνιαίως
 • Τοποθεσίες δωρεάν διακομιστών: 2 χώρες
 • Σύνδεση με άλλες συσκευές: Ναι
 • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Windows, macOS, Android, iOS, Android TV

Το Atlas VPN είναι η πρόταση μας καθώς πρόκειται για μια υπηρεσία που εντυπωσιάζει με την ταχύτητα του VPN στη δωρεάν έκδοση, και ακόμη περισσότερο στην πληρωμένη.

Θα λέγαμε ότι συναγωνίζεται στα ίσια το πιο γρήγορο πληρωμένο VPN της αγοράς, το Nord VPN, και αναμφίβολα η δωρεάν έκδοση είναι ιδανική για να έχουμε την ταχύτερη δυνατή ανώνυμη πλοήγηση.

Όπως είναι φυσικό, δεν είναι κατάλληλο για streaming ή torrenting, καθώς τα δωρεάν δεδομένα θα εξαντληθούν σε πολύ σύντομο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, το δωρεάν VPN της υπηρεσίας μας δίνει μηνιαίως 10GB στα Windows, και 2GB στο Android κινητό και tablet.

δωρεάν vpn και ανώνυμη πλοήγηση 2μνa

Ο client, όπως θα παρατηρήσαμε, είναι πολύ εύκολος και από τους πιο ωραίους σε σχεδιασμό. Στα Windows, η προεπιλεγμένη τοποθεσία είναι η Ολλανδία, και ομολογουμένως οι δωρεάν server αυτής της χώρας είναι ιδιαίτερα γρήγοροι.

δωρεάν-vpn-και-ανώνυμη-πλοήγηση-2μνaaκκκ

Σε πολυήμερες δοκιμές με δύο διαφορετικά εργαλεία, διαπιστώσαμε ότι σε σύνδεση Fiber 50Mbps οι ταχύτητες ήταν πολύ κοντά σε αυτές που είχαμε χωρίς VPN, όπως παρατηρούμε στις δύο εικόνες.

Επιπλέον, η δωρεάν έκδοση προσφέρει ακόμη και την επιλογή εναλλαγής πρωτοκόλλων VPN μεταξύ Wireguard και IKEv2, καθώς επίσης και το Kill Switch που συνήθως δεν βλέπουμε στα δωρεάν VPN.

δωρεάν vpn και ανώνυμη πλοήγηση 2μνaακββα

Όπως είναι φυσικό, η πληρωμένη έκδοση μας δίνει πρόσβαση σε όλους τους server, ακόμη υψηλότερες ταχύτητες, αλλά και geo-blocking στο streaming με αφιερωμένη υπηρεσία, απεριόριστη διακίνηση δεδομένων, VPN στο TV Box και Android TV, μαζί με πολλές ακόμη δυνατότητες.

δωρεάν vpn και ανώνυμη πλοήγηση μν

Μάλιστα, η συνδρομή είναι μόλις 1,81 ευρώ μηνιαίως, και είναι το μοναδικό VPN που μας επιτρέπει ταυτόχρονη σύνδεση σε όσες συσκευές θέλουμε χωρίς κανένα απολύτως όριο.

Αποκτήστε το δωρεάν Atlas VPN στα Windows

δωρεάν-vpn-και-ανώνυμη-πλοήγηση-2μνaaκκκα

Privado VPN – Ισχυρό με πολλούς server

 • 10GB δεδομένων δωρεάν μηνιαίως
 • Σύνδεση με άλλες συσκευές: Όχι
 • Τοποθεσίες δωρεάν διακομιστών: 10+ χώρες
 • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Windows, macOS, Android, iOS

To Privado VPN είναι μια σχετικά νέα υπηρεσία που εδρεύει στην Ελβετία που έχει αυστηρούς νόμους για την καταστρατήγηση του απορρήτου.

Χρησιμοποιεί εξελιγμένο λογισμικό, ισχυρή κρυπτογράφηση AES 256-bit, και premium χαρακτηριστικά που συναντάμε μόνο σε συνδρομητικές υπηρεσίες.

δωρεάν vpn και ανώνυμη πλοήγηση 10αααα

Το δωρεάν VPN μας δίνει 10GB στον όγκο διακίνησης δεδομένων μηνιαίως. Διαθέτει server στις ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, κ.α. Αυτό το είδος κάλυψης είναι σπάνιο για δωρεάν VPN.

Οι πιο γρήγοροι server βρίσκονται στο Λονδίνο και οι ταχύτητες είναι πολύ καλές.

Κατεβάστε το δωρεάν Privado VPN

Windscribe – Δωρεάν VPN με ελληνικό μενού

 • 10GB δεδομένων δωρεάν μηνιαίως
 • Τοποθεσίες δωρεάν διακομιστών: 10 χώρες
 • Σύνδεση με άλλες συσκευές: Ναι
 • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Windows, macOS, Android, iOS, Linux

Το Windscribe είναι και αυτό ένα γενναιόδωρο δωρεάν VPN, που μας δίνει 10GB στον όγκο διακίνησης δεδομένων μηνιαίως. Αυτός ο όγκος μπορεί να αυξηθεί αν προτείνουμε την υπηρεσία σε φίλους και γνωστούς.

Το δωρεάν VPN διαθέτει ένα πολύ εύκολο client με ελληνικό περιβάλλον, και με ενεργό τείχος προστασίας. Έχει πολύ εύκολες και βολικές ρυθμίσεις, και επιτρέπει την αυτόματη σύνδεση για ακόμη πιο εύκολη ανώνυμη πλοήγηση.

Ανώνυμη Πλοήγηση 100αα

Ο δωρεάν client διαθέτει αρκετούς server από δέκα χώρες, χωρίς να απαιτεί την πληρωμένη έκδοση. Οι πιο γρήγοροι server βρίσκονται στη Ρουμανία και οι ταχύτητες είναι καλές.

δωρεάν vpn και ανώνυμη πλοήγηση 10ααα

Το Windscribe διατίθεται για όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα, και έχει και βολικές επεκτάσεις για τους browser.

Εγγραφείτε στο Windscribe

ProtonVPN – Χωρίς περιορισμούς δεδομένων

 • Δεν υπάρχουν μηνιαία όρια δεδομένων
 • Τοποθεσίες δωρεάν διακομιστών: 3 χώρες
 • Ταυτόχρονη σύνδεση με άλλες συσκευές: Όχι
 • Υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Windows, macOS, Android, iOS, Linux

To ProtonVPN έχει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, καθώς δεν επιβάλλει περιορισμούς στη διακίνηση των δεδομένων, που σημαίνει ότι έχουμε απεριόριστη ανώνυμη πλοήγηση.

Ωστόσο, αυτό αντανακλά στην ταχύτητα της δωρεάν έκδοσης, και αναπόφευκτα θα έχουμε χαμηλότερες ταχύτητες σε σύγκριση με τους συνδρομητές που πληρώνουν, και σε σχέση με τα άλλα δωρεάν VPN του οδηγού.

Επιπλέον οι περιορισμοί του ProtonVPN Free περιλαμβάνουν τη χρήση μιας μόνο συσκευής, την υποχρεωτική δημιουργία λογαριασμού, και πρόσβαση σε τρεις τοποθεσίες.

Ο client, όπως θα παρατηρήσαμε στην παραπάνω εικόνα, είναι από τους πιο ωραίους σε σχεδιασμό. Ωστόσο, όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι ταχύτητες στη δωρεάν έκδοση δεν είναι και τόσο υψηλές.

δωρεάν vpn και ανώνυμη πλοήγηση 2μνaακλ

Εγγραφείτε στο ProtonVPN

OpenVPN GUI / VPN Gate Client – Χωρίς όριο δεδομένων

To OpenVPN αλλά και το VPN Gate είναι λογισμικά ανοιχτού κώδικα. Παρέχονται σε όλα τα VPN για αξιοποίηση, και αυτός ακριβώς είναι και ο ορισμός του Οpen Source.

δωρεάν vpn και ανώνυμη πλοήγηση 10αα

Αμφότερα παρέχουν ένα εξαιρετικό client και με τη βοήθεια τρίτων server, προσφέρουν απεριόριστη δωρεάν διακίνηση δεδομένων, χωρίς μηνιαίο όριο. Βέβαια, οι ταχύτητες δεν είναι στα επίπεδα των υπόλοιπων δωρεάν VPN του οδηγού, και ενίοτε θα συναντήσουμε κάποιες αποσυνδέσεις.

Παρ΄ όλα αυτά, το OpenVPN GUI (Graphical User Interface) και το VPN Gate, μας δίνουν τη δυνατότητα να χτίσουμε εμείς το δωρεάν VPN, με τη σταδιακή προσθήκη πολλών server από όλη την υφήλιο.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά σε παλιότερο οδηγό πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε το δικό μας δωρεάν VPN με αυτούς τους δύο client, για να έχουμε ανώνυμη πλοήγηση με απεριόριστο όγκο δεδομένων από δεκάδες server, και κατέβασμα torrent σε κάποιες περιπτώσεις.

Πώς Φτιάχνω Δωρεάν Προσωπικό VPN Για Ανωνυμία & Λήψη Torrent
Πώς Φτιάχνω Δωρεάν Προσωπικό VPN Για Ανωνυμία & Λήψεις Torrent

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένη σε σοβαρότατους κινδύνους. Ιδίως αν χρησιμοποιούμε το streaming και είμαστε φίλοι των πειρατικών ταινιών,…

VPN Extensions

Η διαφορά μεταξύ VPN desktop και VPN extension αφορά το ποιο κομμάτι της δραστηριότητάς μας στο Internet προστατεύεται από το VPN.

Όταν έχουμε έναν VPN Client, καλύπτει οποιαδήποτε δραστηριότητα του υπολογιστή στο Internet, από οποιοδήποτε διαφορετικό πρόγραμμα.

Όμως, με ένα VPN Extension, καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο ο συγκεκριμένος browser που έχει εγκατεστημένη την επέκταση, με στόχο την ανώνυμη πλοήγηση.

Επιπλέον και σημαντικό, στις περισσότερες επεκτάσεις VPN που δεν διατίθενται από τις πληρωμένες υπηρεσίες, έχουμε ανώνυμη πλοήγηση και παράκαμψη γεωγραφικών περιορισμών.

Ωστόσο, όλα είναι στον αέρα, καθώς υπάρχει επισφαλής πολιτική απορρήτου, και σε πολλές περιπτώσεις παραμένουμε εκτεθειμένοι. Επιπλέον, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι καταγράφουν και εμπορεύονται τη δραστηριότητα μας.

Touch VPN – Xωρίς περιορισμό δεδομένων

Το Touch VPN διακρίνεται για την απεριόριστη διακίνηση δεδομένων και την παροχή server από χρήσιμες τοποθεσίες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, που έχουν περιορισμούς σε ενδιαφέρον περιεχόμενο συνεχούς ροής.

δωρεάν vpn και ανώνυμη πλοήγηση 10α

Για παράδειγμα, ξεκλειδώνει το ενδιαφέρον BBC iPlayer, που δεν λειτουργεί στην Ελλάδα. Το ίδιο προσφέρει και με τις κλειδωμένες Αμερικάνικες υπηρεσίες streaming. Ωστόσο, όχι πάντα με επιτυχία.

Επιπλέον, έχει χρήσιμες λειτουργίες για αποκλεισμό διαφημίσεων, cookies, και κακόβουλων ιστοσελίδων.

Hola VPN – Προς αποφυγή

Το Hola ήταν μια δημοφιλής επέκταση για χρήση VPN και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνη. Παρότι καταργήθηκε από το κατάστημα του Chrome, διατίθεται πλέον ως δωρεάν εφαρμογή VPN.

Ωστόσο, αν την έχουμε εγκαταστήσει, καλό είναι να την απομακρύνουμε αμέσως.

δωρεάν vpn 10μ

Ο λόγος είναι πως όταν χρησιμοποιούμε τη δωρεάν υπηρεσία VPN, δίνουμε το δικαίωμα να δώσει την IP μας σε άλλα μέλη. Δεν παρέχει τους δικούς του server, αλλά λειτουργεί ως ένα VPN peer-to-peer.

Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος κάνει κάτι παράνομο με τη δική μας IP μέσω του Hola, στη δική μας πόρτα θα χτυπήσουν οι αρχές.

Τα καλύτερα Premium VPN του 2022

Αν η καθημερινότητά μας απαιτεί διακίνηση δεδομένων ζωτικής σημασίας, που η διασφάλισή τους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, τότε η ανώνυμη πλοήγηση με συνδρομή είναι μονόδρομος. Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα VPN επί πληρωμή.

Σημειώνουμε εδώ ότι τα VPN αυτά είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας και δοκιμών του PCsteps. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά VPN, γιατί είναι μακρύς ο κατάλογός τους.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά τα καλύτερα Premium VPN του 2022 στον ακόλουθο οδηγό:

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Υπάρχουν διάφορα δωρεάν VPN, αλλά περιορίζουν την ταχύτητα,…

Θα χρησιμοποιούσατε δωρεάν VPN για ανώνυμη πλοήγηση?

Ποια είναι η γνώμη σας για το δωρεάν VPN? Σας ενδιαφέρει η ανώνυμη πλοήγηση και να είστε αόρατοι στις αδιάκριτες και κακόβουλες προθέσεις? Μπορούμε να συνδυάσουμε όλα τα VPN του οδηγού, για να έχουμε απεριόριστο όγκο δεδομένων μαζί με torrenting, και ανάλογα τις ανάγκες μας?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#327 - Όριο Συσκευών Netflix, Δωρεάν Παιχνίδια Steam, IMEI Smartphone, Επεξεργασία DM Στο Instagram
QuickSteps
GamingSteps#20240518 - Assassin's Creed Shadows, Το Fallout Συναντά Το Fortnite, Το Hero Shooter Deadlock Από Τη Valve
GamingSteps