/> Παρουσίαση NordVPN: Ταχύτατο VPN Για Απόλυτη Ανωνυμία Σε Όλες Τις Συσκευές | PCsteps.gr
Home » Software » Ηλεκτρονική Ασφάλεια » Παρουσίαση NordVPN: Ταχύτατο VPN Για Απόλυτη Ανωνυμία Σε Όλες Τις Συσκευές
Featured Παρουσίαση NordVPN Ταχύτατο VPN Για Απόλυτη Ανωνυμία Σε Όλες Τις Συσκευές

Παρουσίαση NordVPN: Ταχύτατο VPN Για Απόλυτη Ανωνυμία Σε Όλες Τις Συσκευές

Το Internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως, τα δεδομένα και η ιδιωτικότητα μας είναι εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους, και η μοναδική αξιόπιστη προστασία είναι το VPN. Δείτε το ανανεωμένο NordVPN, το οποίο διακρίνεται για την εξαιρετική ταχύτητα του και τις πολλές δυνατότητες που μας δίνει για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στο Internet.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Γιατί να επιλέξουμε ένα πληρωμένο VPN

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δωρεάν VPN είναι ικανά να καλύψουν τις βασικές μας ανάγκες για ανώνυμη πλοήγηση στο σπίτι ή σε δημόσιους χώρους. Ταυτόχρονα, όμως, τα πληρωμένα VPN έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Τα περισσότερα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς όσον αφορά την επιλογή των server. Οι server που είναι ανοιχτοί για τους δωρεάν λογαριασμούς είναι σαφώς λιγότεροι και φορτωμένοι με εκατοντάδες χρήστες ανά πάσα στιγμή. Αυτό, εκτός από χαμηλή ταχύτητα, συχνά οδηγεί και σε αστάθεια στη σύνδεση.

Ασφαλής και Ανώνυμη Πλοήγηση: Τα Καλύτερα Δωρεάν VPN

Αναμφίβολα το Internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως, τα δεδομένα και η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους. Αν θέλουμε…

Με μία πληρωμένη υπηρεσία, έχουμε πρόσβαση σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες server, τους οποίους μοιραζόμαστε με πολύ λιγότερους χρήστες. Ταυτόχρονα, έχουμε τη δυνατότητα να συνδεθούμε σε server που βρίσκονται γεωγραφικά πιο κοντά σε εμάς.

Επιπλέον, με ένα πληρωμένο VPN μπορούμε να κάνουμε απεριόριστο και ασφαλές streaming και torrenting, χωρίς να ανησυχούμε για τον όγκο των δεδομένων εξαιτίας των περιορισμών που βάζουν τα δωρεάν VPN.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Όμως, τα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς στην ταχύτητα,…

Ως εκ τούτου, αν η διασφάλιση των δεδομένων μας, μαζί με τη σύγχρονη ανάγκη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ταχύτητες, αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας, τότε η επένδυση μας σε συνδρομητικό VPN είναι μονόδρομος.

Παρουσίαση NordVPN

Το NordVPN δεν θεωρείται άδικα ως ένα από τα κορυφαία VPN, και σύμφωνα με ανεξάρτητες μελέτες μεγάλων εργαστηρίων, θεωρείται ότι είναι το πιο γρήγορο VPN της αγοράς που ταυτόχρονα δεν καταγράφει και την παραμικρή δραστηριότητα των χρηστών.

Αυτήν την αίσθηση μας την είχε δώσει ευθύς εξαρχής και παλαιότερα σε συγκριτικό οδηγό για τα πληρωμένα VPN που είχαμε δοκιμάσει. Στις τωρινές δοκιμές μας οφείλουμε να πούμε ότι μας εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο στον τομέα της ταχύτητας και στο Geo-blocking.

H υπηρεσία που εδρεύει στον Παναμά έχει προσθέσει πολλές νέες εξαιρετικές δυνατότητες, όπως θα δούμε στη συνέχεια. Επιπλέον, έχει αλλάξει λίγο το περιβάλλον της, και το VPN είναι ακόμη πιο εύκολο και λειτουργικό.

Τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του NordVPN είναι ότι λειτουργεί σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Linux, Android TV, και iOS.

Παρουσίαση NordVPN 1m

Αυτό σημαίνει ότι με τη ιδιαίτερα οικονομική συνδρομή που προσφέρει η υπηρεσία, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα στα PC του δικτύου μας, αλλά και στο κινητό, το tablet, και το TV Box.

Έτσι, μπορούμε να έχουμε ένα αξιόπιστο VPN σε έξι συσκευές ταυτόχρονα, αλλά και στους browser που χρησιμοποιούμε. Η υπηρεσία διαθέτει δύο πολύ βολικά πρόσθετα του NordVPN για Chrome και Firefox.

Επιπλέον, είναι από τα ελάχιστα VPN που συνεργάζονται άψογα με το Real-Debrid στο Kodi.

Τέλος, προσφέρει δωρεάν και το NordLocker για έξτρα προστασία των αρχείων μας με ασφαλή αποθήκευση στο cloud της υπηρεσίας, αλλά και το και NordPass, ένα ασφαλή και εύχρηστο διαχειριστή κωδικών.

Ελληνικές IP και 5.200 server σε 60 χώρες

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του NordVPN είναι και η ταχύτητα που συνδέονται οι server μέσα από το πολύ ωραίο περιβάλλον του client. Πρόκειται για τη μικρή εφαρμογή που διαθέτει η υπηρεσία και κάνει όλο το παιχνίδι.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, υπάρχουν διαθέσιμοι 5.200 server από 60 χώρες για όλες τις ανάγκες μας. Ανάμεσά τους είναι και ταχύτατοι ελληνικοί server. Διαθέτει και από την Κύπρο.

Παρουσίαση NordVPN 1ma

Όπως είναι φυσικό, αυτό είναι ακόμη ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς τους Έλληνες χρήστες, καθώς ελάχιστα VPN μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

Οι χώρες που έχουν τη μερίδα του λέοντος προέρχονται από την Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν και δεκάδες ακόμη χώρες από όλον τον πλανήτη.

Ο client και οι server του NordVPN

Ο client του NordVPN είναι ιδιαίτερα απλός, αλλά με πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Όλες οι χρήσιμες ενδείξεις του βρίσκονται στα αριστερά και αφορούν τις κατηγορίες και τις χώρες των server.

Όλοι οι server του NordVPN είναι ομαδοποιημένοι ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε. Παραθέτουμε αναλυτικά τις τρεις κατηγορίες των server της υπηρεσίας.

P2P server – Ταχύτατο torrenting / streaming

Ένας από τους βασικότερους λόγους να προτιμήσουμε το πληρωμένο VPΝ είναι αναμφίβολα το torrenting και το streaming ταινιών.

Στις περισσότερες δωρεάν υπηρεσίες είναι αδύνατον να κατεβάσουμε torrent, καθότι δεν το επιτρέπουν, και φυσικά είναι αδύνατο και το streaming λόγω του περιορισμένου όγκου δεδομένων.

Παρουσίαση NordVPN 1maaα

Το NordVPN διαθέτει πληθώρα από P2P server σε πολλές χώρες και με εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες. Δεν έχουν ιδιαίτερη απόκλιση από τις αντίστοιχες που θα είχαμε χωρίς VPN.

Μια από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του NordVPN είναι οι αυτοματισμοί στην εναλλαγή των server εν ώρα χρήσης και ανάλογα την περίσταση και το είδος της online δραστηριότητάς μας.

Για παράδειγμα, αν κάποια στιγμή μας έρθει να κατεβάσουμε κάποιο torrent, αλλά δεν χρησιμοποιούμε έναν P2P server, το NordVPN αναγνωρίζει ότι ξεκινήσαμε torrenting. Έτσι, μας προτείνει μια αλλαγή του server σε P2P για να έχουμε καλύτερες επιδόσεις.

Onion Over VPN – Μέγιστη ασφάλεια

Από το όνομα και μόνο του Onion, που μας παραπέμπει στο δίκτυο Tor, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και την πλήρη προστασία της ιδιωτικής μας ζωής.

Την περίοδο που γράφαμε τον οδηγό, το NordVPN σε αυτήν την κατηγορία παρείχε δύο server από την Ολλανδία και την Ελβετία. Ωστόσο, ανάλογα την περίοδο, οι server μπορεί να είναι περισσότεροι.

Παρουσίαση NordVPN 1maaαα

Το Onion Over VPN είναι πολύ χρήσιμο, καθώς όταν χρησιμοποιούμε μόνο το δίκτυο Tor, ο πάροχος γνωρίζει ότι κάνουμε χρήση αυτού του δικτύου για πρόσβαση στο ίντερνετ. Στην πραγματικότητα, το Tor θεωρείται ως η λύση που χρησιμοποιείται από τους χρήστες που θέλουν να κρύψουν κάτι.

Σε πολλές αυταρχικές χώρες, αυτή η χρήση είναι ο πρώτος στόχος των υπηρεσιών παρακολούθησης. Μάλιστα, έχουν αναπτύξει πολλούς τρόπους για να ελέγχουν αυτήν την ηλεκτρονική συμπεριφορά των χρηστών.

Έτσι λοιπόν, αν θέλουμε κανείς να μην γνωρίζει ότι χρησιμοποιούμε Tor ή να αποφύγουμε την εγκατάσταση και τις χαμηλότερες ταχύτητες του Tor browser, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να συνδεθούμε με Onion Over VPN, και το NordVPN θα φροντίσει για τα υπόλοιπα.

Κοινόχρηστοι VPN server – Η χρυσή τομή

Αυτή είναι η πλέον δημοφιλής επιλογή για τους περισσότερους χρήστες υπηρεσιών VPN. Με τους κοινόχρηστους server του NordVPN, μας εκχωρούνται πολλαπλές στατικές διευθύνσεις IP, που χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες ή χιλιάδες υπολογιστές ταυτόχρονα.

Επειδή η ίδια διεύθυνση IP μοιράζεται από μια τόσο μεγάλη ομάδα χρηστών, με τη σειρά της προσφέρει μεγαλύτερη ανωνυμία στον τελικό χρήστη. Αυτούς τους server τους βρίσκουμε στην επιλογή “All countries” που βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι οι περισσότεροι χρήστες VPN προτιμούν τους κοινόχρηστους VPN server των συνδρομητικών υπηρεσιών, καθώς συνδυάζουν αρμονικά τη σχέση ταχύτητας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής στις online δραστηριότητές μας.

Από την άλλη πλευρά, η κοινόχρηστη διεύθυνση IP μπορεί εύκολα να μπει σε μαύρη λίστα και να υποστεί παράλληλα πολλές περιττές διακοπές στο διαδίκτυο.

Παρουσίαση NordVPN 1maaαανακλ

Αυτό, ωστόσο, είναι επιλύσιμο, καθότι το NordVPN σε αυτήν την κατηγορία προσφέρει επιλογές από αναρίθμητους server σε μεγάλο αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και Κύπρου.

Οι ταχύτητες των server ανά κατηγορία

Παραθέτουμε με φωτογραφίες τα αποτελέσματα των τεστ που κάναμε με τους server των κυριότερων κατηγοριών που είδαμε προηγουμένως, σε σχέση με τις ταχύτητες που είχαμε χωρίς τη χρήση του NordVPN.

Οι μετρήσεις έγιναν σε πέντε διαφορετικούς server σε κάθε κατηγορία, και για να μην χαθούμε στη μετάφραση, παραθέτουμε τον μέσο όρο.

Ελλάδα χωρίς NordVPN:

Ελληνικός P2P server του NordVPN:

Κοινόχρηστος ελληνικός server του NordVPN:

Κοντινή απόσταση: Ιταλικός P2P server του NordVPN:

Μέση απόσταση: Κοινόχρηστος Βρετανικός server του NordVPN:

Μακρινή απόσταση: ΗΠΑ με κοινόχρηστο server:

Παρουσίαση NordVPN 1maaααν

Όπως παρατηρούμε, οι ελληνικοί και ευρωπαϊκοί server του NordVPN είναι οι ταχύτατοι όλων.

Επίσης, οι ελληνικοί server θα μας φανούν πολύ χρήσιμοι, ιδίως αν ζούμε στο εξωτερικό και θέλουμε να δούμε ελληνική Web TV από τα ελάχιστα κανάλια που επιβάλουν γεωγραφικούς περιορισμούς,

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ελληνικοί P2P server ενίοτε αποδίδουν πολύ καλύτερα με τα διαδικτυακά ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μας αποδώσουν και οι κοινόχρηστοι.

Έτσι λοιπόν, με τη χρήση του NordVPΝ δεν πρόκειται να αντιληφθούμε καμία απολύτως διαφορά στην ταχύτητα της πλοήγησης με τους περισσότερους ελληνικούς και ξένους server και σε σχέση με αυτές που είχαμε πριν ξεκινήσουμε τη χρήση του VPN.

Εξαιρούνται βέβαια οι Onion Over VPN, που ενδέχεται να επιβραδύνουν την ταχύτητα του ίντερνετ λόγω των πολλαπλών επιπέδων κρυπτογράφησης και την υψηλότατη προστασία που προσφέρουν.

Επιπλέον λειτουργίες και ρυθμίσεις

Όπως θα έχουμε καταλάβει, το NordVPN είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Αρκεί να εξοικειωθούμε λίγο στην αρχή με τις αναρίθμητες επιλογές των server ανά περίπτωση και τον λόγο που τους θέλουμε.

Το ίδιο απλές είναι και οι έξτρα λειτουργίες ασφάλειας που προσφέρει η υπηρεσία, καθώς επίσης και οι λιγοστές ρυθμίσεις που διατίθενται στον client. Ας τις δούμε συνοπτικά.

CyberSec

Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία CyberSec, αποκλείει αυτόματα ύποπτους ιστότοπους, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσουν στη συσκευή μας κακόβουλα προγράμματα ή άλλες απειλές τύπου phishing.

Επιπλέον, με ενεργοποιημένη αυτή τη λειτουργία, δεν θα εμφανίζονται ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να αποκλείει ιστοσελίδες που εμπιστευόμαστε.

Παρουσίαση NordVPN 1maaαανα

Στρατιωτική κρυπτογράφηση AES 256-bit

Το NordVPN χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον το δικό του πρωτόκολλό NordLynx (βασισμένο στο WireGuard), το οποίο συνδυάζει την κορυφαία ταχύτητα με το απόρρητο.

Επιπλέον, χρησιμοποιεί την πιο ισχυρή κρυπτογράφηση AES (Advanced Encryption Standard) 256-bit.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι θα ήταν ιδανικό αν μπορούσαμε να καθορίσουμε εμείς τον τύπο της κρυπτογράφησης ανά περίπτωση. Βέβαια, ελάχιστα VPN προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Στο NordVPN δεν χρειάζεται να παρέμβουμε σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Η υπηρεσία το κάνει αυτόματα στα Windows, macOS, και Android.

Στην επίσημη ιστοσελίδα, ωστόσο, αναφέρουν να μην ανησυχούμε με αυτό το θέμα. Θέλουν να προσφέρουν απλούστερο και φιλικό περιβάλλον για όλους τους χρήστες και τα υπόλοιπα τα φροντίζει η υπηρεσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Auto connect

Μια σημαντική και χρήσιμη λειτουργία είναι η αυτόματη σύνδεση του NordVPN όταν ξεκινά το σύστημά μας. Επίσης, μπορούμε να ορίσουμε με ποιον server θέλουμε να συνδέεται αυτόματα.

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό πολύ εύκολα μέσα από τις ρυθμίσεις και τις ενότητες “Auto connect” και “General”.

Επιλέγουμε αν θέλουμε να συνδέεται αυτόματα σε άγνωστα ή γνωστά Wi-Fi, αλλά και με ποιον server θέλουμε την αυτόματη σύνδεση. Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε να ξεκινά το NordVPN αυτόματα με την εκκίνηση των Windows.

Kill Switch

Το Kill Switch είναι χρήσιμη λειτουργία που την παρέχουν μόνο οι καλύτεροι πάροχοι VPN. Είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους, όταν διακινούμε ζωτικότατης σημασίας δεδομένα και στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο VPN να μας τα διασφαλίσει.

Αυτό που κάνει είναι, εάν η σύνδεση VPN αποτύχει για οποιονδήποτε λόγο, να σταματάει αυτόματα τη σύνδεση στο Internet, έτσι ώστε ο υπολογιστής να μην συνεχίζει τη χρήση του ανοικτού και ανασφάλιστου Wi-Fi.

Στο NordVPN με το Kill Switch μπορούμε να απενεργοποιούμε ταυτόχρονα και τις επιλεγμένες εφαρμογές μας που τρέχουν στο σύστημα εκείνη τη στιγμή της αστοχίας, προστατεύοντας στο έπακρον τα ευαίσθητα δεδομένα μας.

Το μόνο που κάνουμε είναι να πατήσουμε το “Add apps” στο κάτω τμήμα της καρτέλας. Στη συνέχεια, επιλέγουμε όποιες εφαρμογές θέλουμε.

Split Tunneling

Αυτή η λειτουργία είναι εξειδικευμένη καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιείται το NordVPN αυτόματα μόνο όταν ανοίγουν συγκεκριμένες εφαρμογές που θα του ορίσουμε, και το αντίστροφο.

Παρουσίαση NordVPN 1maaαανακ

Δεν αποθηκεύονται αρχεία καταγραφής

Το NordVPN λειτουργεί υπό τη δικαιοδοσία του Παναμά. Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις και νόμοι που να απαιτούν την διατήρηση δεδομένων.

Η αυστηρή πολιτική μη καταγραφής έχει επιβεβαιωθεί από δύο ξεχωριστούς ανεξάρτητους ελέγχους. Διαπιστώθηκε ότι το NordVPN χρησιμοποιεί server χωρίς δίσκο, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποθηκεύονται δεδομένα.

Οι μόνες πληροφορίες που διατηρεί η υπηρεσία είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρησιμοποιείται για σύνδεση με το VPN, αλλά και για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Επίσης, κρατά τα στοιχεία χρέωσης που χρησιμοποιούνται για τη διαδικασία της επιστροφής χρημάτων.

Η συνδρομή στην υπηρεσία

Το NordVPN είναι ιδιαίτερα φθηνό σε σχέση με αυτά που προσφέρει και με τις εξαιρετικές βελτιώσεις και κριτικές που έχει. Παράλληλα, μας δίνει και τριάντα ήμερες περιθώριο για ακύρωση αν αλλάξουμε γνώμη, χωρίς ερωτήσεις.

Η πιο συμφέρουσα συνδρομή είναι το διετές πλάνο, όπου θα μας κοστίσει στα 3.29 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή γύρω στα 78,96 ευρώ εφάπαξ καταβολή για χρήση δύο ετών.

Αποτελεί επένδυση το NordVPN?

Θα εμπιστευόσασταν το NordVPN να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα και τα πολύτιμα δεδομένα σας, το οποίο μας προσφέρει ταυτόχρονα γρήγορο VPN και ασφαλές torrenting και streaming?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες με την παρουσίαση της υπηρεσίας του NordVPN, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#234 - Incognito στο Instagram, Αναφορά Κριτικών Google, Screenshot Χωρίς PrintScreen
QuickSteps
GamingSteps#20220806 - Οικογενειακό Xbox Game Pass, Pokémon Scarlet Και Violet Περιοχή Paldea, Two Point Campus
GamingSteps