Ένας λογαριασμός VPN είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος να προστατεύσουμε την ιδιωτική μας ζωή και να πλοηγούμαστε ανώνυμα, προσπερνώντας και τον περιορισμό της χώρας σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Oι περισσότερες υπηρεσίες VPN, όμως, δεν έχουν server στην Ελλάδα για να μας δώσουν ελληνική IP. Δείτε πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε για να δούμε ελληνική τηλεόραση (Web TV) από το εξωτερικό – και όχι μόνο – με το NordVPN.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Το κόστος της ελληνικής IP

Το NordVPN διαθέτει αποκλειστικά πληρωμένα πακέτα υπηρεσιών, που ξεκινούν από 3.29 δολάρια το μήνα, με εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός τριάντα ημερών.

Αν ενδιαφέρεστε για δωρεάν VPN, χωρίς όμως τη δυνατότητα για ελληνική IP, μπορείτε να δείτε τους αντίστοιχους οδηγούς με τις εταιρείες που τα διαθέτουν…

Ασφαλής και Ανώνυμη Πλοήγηση: Τα Καλύτερα Δωρεάν VPN

Αναμφίβολα το Internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως, τα δεδομένα και η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους. Αν θέλουμε … Συνεχίστε να διαβάζετε το Ελληνική IP για Ελληνική Τηλεόραση μέσω Web TV Από το Εξωτερικό.

…αλλά και το ανοικτό λογισμικό OpenVPN, που προσφέρει δεκάδες δωρεάν server και IP από όλο τον πλανήτη, για να έχουμε ανωνυμία στο ίντερνετ.

Πώς Φτιάχνω Δωρεάν Προσωπικό VPN Για Ανωνυμία & Λήψη Torrent
Πώς Φτιάχνω Δωρεάν Προσωπικό VPN Για Ανωνυμία & Λήψεις Torrent

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένη σε σοβαρότατους κινδύνους. Ιδίως αν χρησιμοποιούμε το streaming και είμαστε φίλοι των πειρατικών ταινιών, … Συνεχίστε να διαβάζετε το Ελληνική IP για Ελληνική Τηλεόραση μέσω Web TV Από το Εξωτερικό.

Πότε χρειάζομαι ελληνική IP?

Η βασική χρησιμότητα μιας ελληνικής IP είναι για τους Έλληνες που διαμένουν μόνιμα εκτός της χώρας μας, και θέλουν να παρακολουθήσουν ελληνική τηλεόραση από το εξωτερικό, μέσω Web TV.

Βλέπετε, τα περισσότερα ελληνικά κανάλια δεν επιτρέπουν τη χρήση της Web TV από χώρες του εξωτερικού.

Βέβαια αυτό συμβαίνει αντίστοιχα και με τη Web TV στα ξένα κανάλια, όπου και εκεί θα χρειαστούμε IP από τη χώρα που εκπέμπει το τηλεοπτικό κανάλι. Ως εκ τούτου, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έχουμε “με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια”, και όχι μόνο.

Έτσι λοιπόν, ένα VPN που να μας δίνει ελληνική IP θα μας επιτρέψει να παρακολουθήσουμε αυτά τα κανάλια μέσω Web TV σαν να βρισκόμασταν στην Ελλάδα.

Ακόμα όμως και αν ζούμε στην Ελλάδα, το να έχουμε ένα VPN με ελληνική IP είναι η καλύτερη μέθοδος για 100% ανώνυμη πλοήγηση, καθότι έχουμε τη δυνατότητα να συνδεθούμε σε server που βρίσκονται γεωγραφικά πιο κοντά σε εμάς.

Όσο πιο κοντά είναι ο server, τόσο πιο μικρό θα είναι το λεγόμενο “ping”. Με άλλα λόγια, η χαμηλή τιμή ping σημαίνει ταχύτερη πλοήγηση.

Ελληνική IP 1

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πάντα ιδανικά με τους ελληνικούς server των ελάχιστων VPN που τους παρέχουν. Ενδέχεται μερικές φορές να είναι αρκετά πιο αργοί από τους ξένους server, και το ίδιο ενίοτε συμβαίνει και με τις λήψεις.

Παρ' όλα αυτά, στην ελληνική IP του NordVPN server, αν μένουμε στην Αθήνα η απόσταση θα είναι ιδιαίτερα κοντινή, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα. Ειδάλλως, θα είναι μερικά χιλιόμετρα παραπάνω, αναλόγως την τοποθεσία μας.

Πώς να έχω ελληνική IP με το NordVPN

Όπως είναι φυσικό, αρχικά πρέπει να αγοράσουμε τη συνδρομή της επιλογής μας. Η πιο συμφέρουσα συνδρομή είναι το διετές πλάνο, όπου θα μας κοστίσει γύρω στα 70 ευρώ εφάπαξ καταβολή για δυο χρόνια.

Ελληνική IP 21

Παράλληλα, όπως αναφέραμε έχουμε και τριάντα ήμερες περιθώριο για ακύρωση αν αλλάξουμε γνώμη.

Έτσι λοιπόν, αρχικά πρέπει να ανοίξουμε online έναν λογαριασμό, και να επιλέξουμε την προτιμώμενη μέθοδο πληρωμής.  Εφόσον ολοκληρώσουμε την αγορά, θα μας έρθει το σχετικό email επιβεβαίωσης και καλωσορίσματος από το NordVPN.

Μέτα δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στο link που μας ήρθε, και στη συνέχεια θα εμφανιστεί η σελίδα της λήψης του client. Αν δεν ξεκινήσει αυτόματα, απλά πατάμε στο “click here” που παρατηρούμε στην παρακάτω φωτογραφία.

Ταυτόχρονα μπορούμε να κατεβάσουμε και τον client για Android και iOS. Το NordVPN υποστηρίζει έξι ταυτόχρονες συνδέσεις με τις συσκευές μας, όπως και VPN router με το ανοικτού κώδικα firmware DD-WRT και Tomato.

Εγκατάσταση NordVPN στα Windows

Η εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα απλή, και δεν θα συναντήσουμε καμία δυσκολία. Επιπροσθέτως, αν δεν χρησιμοποιούμε ήδη το δωρεάν OpenVPN και το πρωτόκολλό του, o Wizard του NordVPN θα τα κάνει όλα αυτόματα μόλις πατήσουμε στο “Install”.

Ρυθμίζοντας το NordVPN για να έχουμε ελληνική IP

Τα πράγματα είναι παραπάνω από εύκολα με το NordVPN. Την πρώτη φορά που θα ξεκινήσουμε την εφαρμογή του client, ευθύς εξαρχής θα δούμε την πρόταση της υπηρεσίας, που δεν είναι άλλη από τον ελληνικό server που είναι ο κοντινότερος.

Δεν έχουμε παρά να πατήσουμε το γνωστό πλήκτρο της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης, είτε αυτό που βρίσκεται πάνω στο κέντρο, είτε αυτό που βρίσκεται στα δεξιά του “Greece”, και στη συνέχεια να προσθέσουμε τον server στα αγαπημένα μας.

Η διαδικασία των αγαπημένων είναι χρήσιμη, ειδικά αν θέλουμε το NordVPN όχι μόνο για να δούμε ελληνική τηλεόραση από το εξωτερικό, αλλά και αν θελήσουμε server για ταχύτατο torrenting και πολλά ακόμη.

Από εκεί και μετά, σε λίγα δευτερόλεπτα το εικονίδιο της σύνδεσης θα γίνει πράσινο και είμαστε πλέον συνδεδεμένοι στο ίντερνετ, έχοντας μια ελληνική IP.

Πλέον μπορούμε με οποιονδήποτε browser να παρακολουθήσουμε Web TV και ελληνική τηλεόραση από το εξωτερικό, χωρίς τη συνήθη ανησυχία μήπως η IP ανακατευθύνεται σε άλλη χώρα.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε άφοβα torrent και να πλοηγηθούμε ανώνυμα.

Δεν χρειάζεται να έχουμε ανοιχτό το παράθυρο του VPN με το μπλέ εικονίδιο στην γραμμή εργασιών. Κλείνοντάς το από το Χ, η εφαρμογή θα συνεχίσει να λειτουργεί στο παρασκήνιο.

Θα παραμείνουμε συνδεδεμένοι, όπως θα φαίνεται από το πράσινο εικονίδιο στη γραμμή ειδοποιήσεων, μέχρι να επιλέξουμε με δεξί κλικ το “disconnect”, ή να κλείσουμε εντελώς την εφαρμογή από το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών.

Αυτόματη σύνδεση στον ελληνικό server

Επίσης, μπορούμε να ορίσουμε να συνδέεται αυτόματα το NordVPN με τον ελληνικό server.

Μέσα από τις ρυθμίσεις και την ενότητα “General”, επιλέγουμε τον server της χώρας μας για την αυτόματη σύνδεση. Ακριβώς από κάτω επιλέγουμε και να ξεκινά το NordVPN αυτόματα με την εκκίνηση των Windows.

Φυσικά, το NordVPN δεν περιορίζεται μόνο στην ελληνική IP. Η υπηρεσία διαθέτει εκατοντάδες servers διεθνώς, ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε. Αρκετοί από τους servers υποστηρίζουν προγράμματα P2P, πχ για το κατέβασμα torrent, αλλά και αποκλειστικές IP.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά όλες τις εξαιρετικές λειτουργίες του NordVPN και τις κατηγορίες των αναρίθμητων server σε πρόσφατο οδηγό.

Παρουσίαση: NordVPN - Η Πλήρης Προστασία της Ιδιωτικής Ζωής
Παρουσίαση NordVPN: Υψηλές Ταχύτητες και 5.382 Server

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το ίντερνετ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως, στις μέρες μας, τα δεδομένα και η ιδιωτικότητά μας είναι εκτεθειμένα σε … Συνεχίστε να διαβάζετε το Ελληνική IP για Ελληνική Τηλεόραση μέσω Web TV Από το Εξωτερικό.

Το NordVPN δεν έχει κάποιο όριο όσον αφορά τον όγκο μεταφοράς δεδομένων, στα πλαίσια του Fair Use. Επίσης, δεν καταγράφει την online δραστηριότητά μας.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και στοιχεία σχετικά με την ανωνυμία και την προστασία προσωπικών δεδομένων, θα βρείτε στη σελίδα με τους όρους χρήσης.

Γιατί να μην έχω δωρεάν ελληνική IP με το Hola?

Το Hola είναι ένα πρόσθετο για browser, το οποίο μπορεί να αλλάξει την IP όσον αφορά τον browser, και περιλαμβάνει την επιλογή για ελληνική IP.

Είναι χιλιάδες οι χρήστες που θεωρούν λανθασμένα ότι έχουν ανακαλύψει φλέβα χρυσού, παρότι είναι άνθρακες ο θησαυρός.

Ελληνική IP 10

Το πρόβλημα με το Hola είναι πως όταν το χρησιμοποιούμε δωρεάν για να αλλάξουμε την IP μας, το πρόσθετο κάνει διαθέσιμη τη δική μας IP σε κάποιον τρίτο χρήστη του Hola.

Με δεδομένο πως δεν γνωρίζουμε αυτός ο τρίτος χρήστης τι είδους σελίδες θα θελήσει να επισκεφθεί με τη δική μας IP, η χρήση του Hola είναι εν δυνάμει εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το να κατέβει ένα ύποπτο αρχείο με τη δική μας IP μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα με τον νόμο, και να βρεθούμε μπλεγμένοι κυριολεκτικά από το πουθενά.

Το Στίγμα – Ιστορίες Υπολογιστών

Ένας νεαρός άντρας δέχεται μια επίσκεψη από την αστυνομία, αντιμέτωπος με μια βαριά κατηγορία. Είναι αθώος, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όμως, ένα γραφειοκρατικό λάθος … Συνεχίστε να διαβάζετε το Ελληνική IP για Ελληνική Τηλεόραση μέσω Web TV Από το Εξωτερικό.

Ως εκ τούτου, σε κανένα επίπεδο δεν συνιστούμε τη χρήση του Hola.

Είχατε κάποιο πρόβλημα στο να αποκτήσετε ελληνική IP και να δείτε ελληνική τηλεόραση μέσω Web TV?

Αν οτιδήποτε στον οδηγό δεν λειτούργησε όπως περιγράψαμε, και δεν καταφέρατε να έχετε ελληνική IP ή δεν μπορέσατε να δείτε ελληνική τηλεόραση από το εξωτερικό, χρησιμοποιώντας το NordVPN, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.