Home » Software » Ηλεκτρονική Ασφάλεια » Πώς Φτιάχνω Δωρεάν Προσωπικό VPN Για Ανωνυμία & Λήψεις Torrent
Πώς Φτιάχνω Δωρεάν Προσωπικό VPN Για Ανωνυμία & Λήψη Torrent

Πώς Φτιάχνω Δωρεάν Προσωπικό VPN Για Ανωνυμία & Λήψεις Torrent

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένη σε σοβαρότατους κινδύνους. Ιδίως αν χρησιμοποιούμε το streaming και είμαστε φίλοι των πειρατικών ταινιών, σε ορισμένες χώρες κινδυνεύουμε και με πρόστιμα. Τα πληρωμένα VPN είναι ιδανικά, αλλά κοστίζουν. Στον ανανεωμένο οδηγό θα δούμε πώς φτιάχνουμε το δικό μας δωρεάν προσωπικό VPN για να έχουμε απόλυτη ανωνυμία, αλλά και torrenting χωρίς όρια στο PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί είναι απαραίτητο το VPN

Στις ημέρες μας οι περισσότεροι γνωρίζουμε τι είναι το VPN και τι μπορεί να μας προσφέρει. Η κυριότερη χρήση είναι για να αποκρύψουμε την πραγματική μας διεύθυνση IP και να πλοηγούμαστε στο Internet με μία άλλη IP, την οποία παρέχει το VPN.

Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν μπορεί να ανιχνεύσει τη δραστηριότητά μας και την τοποθεσία μας. Γινόμαστε αόρατοι και προστατεύουμε την πολύτιμη ιδιωτικότητά μας.

Προσωπικό VPN

Επιπλέον, ο μεγάλος αδερφός και πανταχού παρών ISP που μας παρέχει τη σύνδεση, δεν πρόκειται να αντιληφθεί ότι κάνουμε ακατάπαυστο torrenting και βλέπουμε παράνομες ταινίες, έτσι ώστε να βρει ευκαιρία για να μας μειώσει την ταχύτητα.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι στα τέλη Ιουνίου 2017, το Κογκρέσο των ΗΠΑ κατάργησε κανόνες που προστατεύουν την ιδιωτική ζωή των καταναλωτών.

Με τους νέους κανονισμούς, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) έχουν πλέον το νομικό δικαίωμα να πωλούν το ιστορικό περιήγησης των πελατών και άλλες προσωπικές πληροφορίες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Είναι αλήθεια ότι τα πληρωμένα VPN είναι η ιδανικότερη λύση. Έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα και μας δίνουν πρόσβαση σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες server, τους οποίους μοιραζόμαστε με πολύ λιγότερους χρήστες.

Όμως, έχουν και κάποιο κόστος που οι περισσότεροι από μας ενδέχεται να μη θέλουμε να καταβάλλουμε. Από την άλλη, τα δωρεάν VPN της αγοράς έχουν περιορισμένες δυνατότητες και βάζουν όρια στη διακίνηση δεδομένων.

Ασφαλής και Ανώνυμη Πλοήγηση: Τα Καλύτερα Δωρεάν VPN

Αναμφίβολα το Internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως, τα δεδομένα και η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους. Αν θέλουμε…

Χτίζοντας το δωρεάν προσωπικό VPN

To VPN Gate και το OpenVPN είναι δύο υπηρεσίες και λογισμικά ανοιχτού κώδικα. Με τον client που μας παρέχουν δεν βάζουν περιορισμούς στη διακίνηση των δεδομένων.

Αμφότερα μας δίνουν τη δυνατότητα να χτίσουμε το δικό μας προσωπικό VPN, το οποίο θα μας δώσει απεριόριστη δωρεάν διακίνηση, χωρίς κανένα μηνιαίο όριο.

Πιο συγκεκριμένα, το VPN Gate είναι πολύ χρήσιμο αν θέλουμε να κάνουμε λήψεις torrent σε καλές ταχύτητες, και το OpenVPN για ταχύτερη πλοήγηση και streaming. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τους κατάλληλους server, μας προσφέρουν ανωνυμία με IP από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Έτσι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα προσωπικό VPN που θα αποτελείται από δύο client. Ανάλογα τις ανάγκες μας θα τους χρησιμοποιούμε για να έχουμε είτε ανώνυμο και γρήγορο streaming ταινιών, είτε αξιόπιστες και ανώνυμες λήψεις torrent.

VPN Gate – Απεριόριστες λήψεις torrent

To VPN Gate είναι μία εξαιρετική προσπάθεια από το πανεπιστήμιο Tsukuba της Ιαπωνίας που ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου του 2013. Στη σελίδα του θα βρούμε πληθώρα από server, όχι μόνο του OpenVPN, αλλά και αρκετών ακόμα πρωτοκόλλων.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του VPN Gate είναι ότι διαθέτει έναν νέο βελτιωμένο και αυτόνομο client. Μας προσφέρει αυτόματα πολλούς δωρεάν P2P server που επιτρέπουν το torrenting χωρίς την εισαγωγή συνθηματικών.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς με ταχύτητες κοντά σε αυτές που είχαμε όταν ήμασταν εκτεθειμένοι χωρίς VPN.

Φυσικά, δεν προσφέρουν όλοι τις ίδιες υψηλές ταχύτητες, ούτε θα έχουμε πάντα την ταχύτατη πλοήγηση που προσφέρει το πληρωμένο VPN, αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Άλλωστε, όπως θα δούμε στη συνέχεια, με λίγη προσπάθεια μπορούμε να εντοπίσουμε τους πιο γρήγορους server.

Σε γενικές γραμμές, το VPN Gate έχει καλύτερη απόδοση από τα L2TP, OpenVPN, ή SSTP. Όλα τα αρχεία του προγράμματος υπογράφονται ψηφιακά με πιστοποιητικά που εκδίδονται από την GlobalSign και τη Symantec.

Έτσι, χάρη στην ανοιχτή κοινότητα του λογισμικού που παρέχει τον client, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αναρίθμητους server. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνουμε κατά πολύ τις επιλογές μας και τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε περαιτέρω το δικό μας δωρεάν προσωπικό VPN.

Εγκατάσταση του client

Παραθέτουμε σε εικόνες την εγκατάσταση του VPN Gate Client Plugin για τα Windows. Αρχικά, πρέπει να το κατεβάσουμε από εδώ.

Προσωπικό-VPN-100αβ

Προσωπικό-VPN-101

Προσωπικό-VPN-101a

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, είμαστε έτοιμοι να συνδεθούμε με οποιονδήποτε από τους server του VPN Gate.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο του client που τρέχει στην γραμμή εργασιών κάτω δεξιά. Στη συνέχεια, διπλό κλικ στην ένδειξη που υπογραμμίζουμε στην παρακάτω εικόνα.

Αμέσως μετά, θα μας εμφανιστεί μια καρτέλα με όλους τους διαθέσιμους server εκείνη την ώρα, που ενδέχεται να ξεπερνούν τους 200. Οι περισσότεροι είναι από την Ασία, αλλά υπάρχουν και κάποιοι ευρωπαϊκοί και αμερικάνικοι.

Συνήθως, οι server της Ασίας που εμφανίζονται στις πρώτες σειρές είναι οι πιο γρήγοροι και καλό είναι να ξεκινήσουμε με αυτούς. Σε όλες τις δοκιμές μας, ιδίως με τους ασιατικούς server, δεν υπήρξε καμία διακοπή σε streaming online ραδιοφώνου όσο ήταν ενεργό το VPN.

Επίσης, οι δοκιμαστικές λήψεις των torrent ήταν ταχύτατες. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν το ανέβασμα εικόνων στο WordPress.

Επιπλέον, δεν είχαμε κάποιο buffering στις ταινίες του Kodi που δεν είχε ενεργό το Real-Debrid. Με ενεργό το RD, οι περισσότερες ροές αστοχούσαν, κάτι που σημαίνει ότι οι ασιατικοί server ενδέχεται να μην λειτουργούν με το Real-Debrid.

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους…

Όμως, αν έχουμε ήδη ενεργή συνδρομή στο RD, δεν υπάρχει ανάγκη για VPN στο Kodi. Ούτε αν χρησιμοποιούμε το RD για torrenting στο PC, όπως έχουμε αναλύσει στον παραπάνω οδηγό.

Έτσι λοιπόν, απλά κάνουμε διπλό κλικ πάνω στον server ή πατάμε στο “Connect to the VPN Server” κάτω δεξιά, ακολουθώντας στη συνέχεια τα παρακάτω βήματα.

Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το δωρεάν προσωπικό VPN θα συνδεθεί και θα βλέπουμε την σχετική ένδειξη στο εικονίδιο του client, αλλά και στην καρτέλα του η οποία θα παραμένει ανοικτή.

Προσωπικό-VPN-105ααα

Το torrenting

Σε ό,τι αφορά τη λήψη των torrents διαμέσου του VPN Gate, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στις λήψεις αν αλλάξουμε την προεπιλογή που είδαμε προηγουμένως από TCP σε UDP.

Εμείς σε όσους ασιατικούς server προτιμήσαμε αυτό το πρωτόκολλο, ομολογουμένως  είχαμε ανέλπιστα υψηλές ταχύτητες στις λήψεις των torrent.

Από εκεί και μετά, μπορούμε να εναλλάσσουμε τους server χωρίς να αποσυνδεόμαστε. Απλά πατάμε ξανά στο VPN Gate Public για να επιλέξουμε κάποιο άλλο server ενώ είμαστε συνδεδεμένοι.

Προσωπικό-VPN-106a

Προσωπικό-VPN-106αα

Η μόνιμη αποσύνδεση του VPN γίνεται με δεξί κλικ, είτε στο εικονίδιο του client, είτε στην σχετική ένδειξη στην ανοικτή καρτέλα του. Μετά από κάθε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας, ο client εμφανίζεται και τρέχει αυτόματα στην γραμμή εργασιών.

Προσωπικό-VPN-107αα

OpenVPN στο PC

Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν το OpenVPN GUI και τις δυνατότητές του. Πρόκειται στην ουσία για ένα open source client, που δημιουργεί ένα προσωπικό VPN χωρίς τους περιορισμούς που έχουν τα περισσότερα δωρεάν VPN στους υπολογιστές.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι οι δωρεάν server στο OpenVPN είναι ιδανικοί μόνο για γρήγορο streaming και ανώνυμη πλοήγηση, και όχι για ανώνυμο torrenting. Οι περισσότεροι δεν το επιτρέπουν και θα είμαστε τυχεροί αν βρούμε κάποιον που το επιτρέπει σε πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Όμως, σε αυτή την περίπτωση του torrenting, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το VPN Gate που είδαμε προηγουμένως.

Φυσικά, ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα μας δώσουν τα κορυφαία VPN που επιτρέπουν να κατεβάζουμε torrent με υψηλές ταχύτητες σε συνδυασμό με έναν από τους ταχύτερους torrent client.

Το Καλύτερο VPN Για Γρήγορο Torrent Download Στην Ελλάδα
Το Καλύτερο VPN Για Γρήγορο Torrent Download Στην Ελλάδα

Στις ημέρες μας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες VPN εμφανίζονται, προσφέροντας νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Μια από αυτές είναι το P2P και το torrenting, που όμως…

Το OpenVPN, για να αποδώσει το μέγιστο στην ανώνυμη πλοήγηση χωρίς απολύτως κανένα όριο δεδομένων, χρειάζεται τη βοήθεια τρίτων. Μας παρέχουν τους απαραίτητους πιστοποιημένους server και τα συνθηματικά για να συνδεθούμε.

Αρχικά, κατεβάζουμε τη νέα έκδοση της εφαρμογής από εδώ. Για τα Windows 10 πρέπει να επιλέξουμε την έκδοση που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα. Κατόπιν, την εγκαθιστούμε στο σύστημά μας.

Προσωπικό-VPN-6αβ

Ενδέχεται να μας ρωτήσουν τα Windows αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε το λογισμικό που συνοδεύει τον client, και πατάμε απλά στην “Εγκατάσταση”.

Μόλις τελειώσουμε με την εγκατάσταση, τρέχουμε τον client. Προσέχουμε να το κάνουμε μόνο με δικαιώματα διαχειριστή, γιατί αλλιώς ενδέχεται να μην λειτουργήσει.

Επειδή δεν έχουμε κατεβάσει ακόμη τους server, όταν τρέξουμε το OpenVPN GUI για πρώτη φορά, θα δούμε ένα μήνυμα για μη έγκυρο προφίλ. Πατάμε στο “OK” και προχωράμε στα επόμενα.

Προσωπικό-VPN-6αβα

Δικαιώματα διαχειριστή

Είναι καλό να θυμόμαστε ότι το OpenVPN πρέπει να τρέχει πάντοτε με δικαιώματα διαχειριστή.

Κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του OpenVPN GUI, που εμφανίσθηκε στην επιφάνεια εργασίας μετά την εγκατάστασή του, και επιλέγουμε διαδοχικά “Ιδιότητες➜Συμβατότητα”. Κατόπιν, τσεκάρουμε το πεδίο για τα δικαιώματα διαχειριστή και πατάμε ΟΚ.

Προσωπικό-VPN-6ααα

Εύρεση δωρεάν OpenVPN server

Με τον client να τρέχει στη γραμμή εργασιών, θα χρειαστούμε τη βοήθεια του VPNbook.

Πρόκειται για το καλύτερο εργαλείο τρίτων που μας παρέχει πιστοποιημένους server από Ευρώπη και ΗΠΑ, για την απόλυτη δωρεάν ανώνυμη πλοήγηση, μαζί με τα συνθηματικά.

Προσωπικό-VPN-7α

Αφού κατεβάσουμε όλα τα πακέτα από το VPNbook, τα αποσυμπιέζουμε βάζοντας τα αρχεία μέσα στον φάκελο που βρίσκεται ο OpenVPN client που κατεβάσαμε, όπως παρατηρούμε στη κάτωθι φωτογραφία.

Προσωπικό-VPN-7αα

Αυτόν τον φάκελο του OpenVPN θα τον βρούμε πληκτρολογώντας στην αναζήτηση των Windows το ακόλουθο:

%userprofile%\OpenVPN\config

Προσωπικό-VPN-7ααα

Καλό είναι να τον καρφιτσώσουμε στην γρήγορη πρόσβαση στα αριστερά του Windows Explorer, έτσι ώστε να τον βρίσκουμε γρήγορα όταν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλους server.

Προσωπικό-VPN-7αααα

Προσωπικό-VPN-7ααααβ

Αμέσως μετά, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του OpenVPN που εμφανίστηκε στη γραμμή εργασιών δεξιά. Κατόπιν, επιλέγουμε έναν από τους server που εμφανίζονται και πατάμε στο “Connect”.

Προσωπικό-VPN-8a

Αμέσως βλέπουμε ότι ξεκίνησε η διαδικασία σύνδεσης. Μετά από λίγο, θα μας ζητήσει τους κωδικούς, οι οποίοι βρίσκονται στη σελίδα του VPNbook από όπου κατεβάσαμε τους server. Καλό είναι να τη βάλουμε στα αγαπημένα μας.

Κάνοντας επικόλληση το username και password και πατώντας στο “save password” έτσι ώστε να θυμάται το username…

Προσωπικό-VPN-8aa

…θα δούμε σε λίγο ότι το εικονίδιο του OpenVPN από κίτρινο έγινε πράσινο. Αυτό σημαίνει ότι το δωρεάν προσωπικό VPN μόλις ξεκίνησε, με απόλυτα ανώνυμη πλοήγηση, και χωρίς το άγχος του περιορισμού των δεδομένων.

προσωπικό-vpn-22αα

Αμέσως μετά θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε πλέον μια ξένη IP, ανάλογα τον server που επιλέξαμε. Από εδώ και πέρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το προσωπικό VPN για αόρατη πλοήγηση και απόλυτη ιδιωτικότητα.

Οι server

Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι πιο γρήγοροι server είναι όσοι έχουν το UDP πρωτόκολλο. Οι ασφαλέστεροι όσοι έχουν TCP.  Έχουμε αναφέρει τα πρωτόκολλα UDP/TCP σε προηγούμενο οδηγό.

προσωπικό-vpn-32

Έτσι λοιπόν, αν μας ενδιαφέρει το streaming και η γρήγορη πλοήγηση, βάζουμε σε απόλυτη προτεραιότητα τους UDP server του VPNbook στο OpenVPN.

προσωπικό-vpn-32aaa

Αυτό δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι tcp443 και tcp80 του VPNbook δεν αποδίδουν καλά. Αναλόγως την ώρα, ενδέχεται να μας δώσουν καλύτερα αποτελέσματα από τους UDP.

Ως εκ τούτου, πρέπει να κατεβάσουμε όλα τα πιστοποιημένα πακέτα των server που προσφέρει το VPNbook για να έχουμε ευελιξία στην επιλογή τους. Είναι περίπου 16 server από τρεις ευρωπαϊκές χώρες και άλλοι 16 από ΗΠΑ και Καναδά.

Ενδέχεται κάποιοι server από Πολωνία και Δανία να μας επιτρέψουν torrenting αλλά σε δραματικά αργές ταχύτητες. Το πιο πιθανό είναι να μην ξεκινήσουν οι λήψεις.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με το παρελθόν, ο client του OpenVPN αποθηκεύει αυτόματα και τα δύο συνθηματικά σε όσους server έχουμε τρέξει.

Έτσι, δεν χρειάζεται να κάνουμε τις σχετικά σύνθετες ρυθμίσεις που χρειάζονταν οι παλαιότερες εκδόσεις. Ούτε να τα πληκτρολογούμε κάθε λίγο και λιγάκι.

Βέβαια, πρέπει να θυμόμαστε ότι το password αλλάζει συχνά και πρέπει να βάλουμε τη σελίδα του VPNbook στα αγαπημένα μας, καθώς μόνο εκεί θα βρίσκουμε τους νέους κωδικούς.

Είναι χρήσιμο το δωρεάν προσωπικό VPN?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να προτείνετε και άλλους τρόπους για να δημιουργήσουμε ένα προσωπικό VPN, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps