Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Περικοπή Βίντεο: Εύκολο Κόψιμο Βίντεο Με Το VSDC Free Video Editor
Πώς Κάνω Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor

Περικοπή Βίντεο: Εύκολο Κόψιμο Βίντεο Με Το VSDC Free Video Editor

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Πολλοί από εμάς θέλουμε απλά πράγματα από ένα πρόγραμμα που κάνει επεξεργασία βίντεο. Ένα από το πιο χρήσιμα πράγματα είναι η δυνατότητα να κόψουμε σκηνές που δεν θέλουμε, ή να ενώσουμε δύο ή περισσότερα βίντεο μεταξύ τους. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε εύκολα περικοπή βίντεο με επαγγελματικές προδιαγραφές μέσω του δωρεάν VSDC Video Editor και χωρίς καμία απολύτως απώλεια στην ποιότητα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

VSDC Free Video Editor

Πρόκειται για ένα από τα δυνατά δωρεάν προγράμματα για κόψιμο βίντεο, και όχι μόνο. Το VSDC Free Video Editor είναι στην ουσία μία σουίτα επεξεργασίας βίντεο με χαρακτηριστικά που τα βρίσκουμε μόνο σε ακριβοπληρωμένα λογισμικά.

Φυσικά, υπάρχει και η πληρωμένη έκδοση του λογισμικού. Ωστόσο, η δωρεάν είναι υπεραρκετή. Υποστηρίζει το κόψιμο βίντεο στους πιο δημοφιλείς τύπους αρχείων όπως .avi, .mpg, .mp4, .mkv, .flv, .3gp, .webm, και .wmv.

Έτσι, εμείς θα αναφέρουμε μόνο την περικοπή βίντεο με επαγγελματική ποιότητα που προσφέρει το πρόγραμμα, χωρίς να χαθούμε στις ομολογουμένως πολλές λειτουργίες που διαθέτει η δωρεάν έκδοση.

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 2

Μπορούμε να κατεβάσουμε το VSDC Free Video Editor από εδώ. Το αρχείο εγκατάστασης είναι περί τα 364MB και δεν περιέχει εφαρμογές τρίτων.

Όταν εκκινούμε το πρόγραμμα, εμφανίζεται μόνο η περιστασιακή προτροπή για αναβάθμιση στην έκδοση premium. Απλά την κλείνουμε πατώντας στη σχετική ένδειξη.

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 3

Η premium έκδοση του VSDC Video Editor είναι φυσικά ακόμα πιο γρήγορη χάρη στην ενσωματωμένη επιτάχυνση υλικού η οποία είναι προεπιλεγμένη.

Πρέπει να την απενεργοποιήσουμε εξαρχής. Ειδάλλως, την κρίσιμη στιγμή που θα κάνουμε περικοπή βίντεο, θα δούμε μία ενοχλητική ειδοποίηση ότι χρησιμοποιούμε premium λειτουργίες.

Επιλέγουμε το γρανάζι επάνω δεξιά, κάνουμε κλικ στο “Options”…

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 14ν

…και στην επόμενη καρτέλα αποεπιλέγουμε το “Use hardware acceleration for encoding video”. Πατάμε στο ΟK για να κλείσει.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η δωρεάν έκδοση της σουίτας προσφέρει και άλλα δύο χρήσιμα εργαλεία για καταγραφή οθόνης.

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 5

Περικοπή βίντεο με το VSDC

Εκτός από το κόψιμο βίντεο, το δωρεάν VSDC μπορεί να συνδυάσει διαφορετικά βίντεο, να προσθέσει οποιουδήποτε είδους ειδικά εφέ και transitions, να αντικαταστήσει τον ήχο, και να μας συρράψει σκηνές από διαφορετικά βίντεο μας.

Έστω, λοιπόν, ότι με κάποιον download accelerator κατεβάσαμε από το YouTube ένα ωραίο video που μας ενδιαφέρει. Ακόμη καλύτερα, ότι θέλουμε επιτέλους να αφαιρέσουμε ή να συρράψουμε σκηνές από διάφορα προσωπικά βίντεο που έχουμε στη συλλογή μας.

Κόψιμο βίντεο και συνδυασμός σκηνών από πολλαπλά αρχεία

Ξεκινώντας, ανοίγουμε το VSDC και προχωράμε στην δημιουργία του νέου μας project. Απλά σύρουμε τα αρχεία βίντεο που έχουμε σε κάποιον φάκελο του PC μέσα στο “Resources window”, ακολουθώντας τα δύο βήματα που βλέπουμε στην κάτωθι εικόνα.

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 7

Στη συνέχεια, μέσα από το πρόγραμμα σύρουμε ξανά διαδοχικά τα βίντεο που θέλουμε κάτω αριστερά στα Layer.

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 8

Σε κάθε μεταφορά και τοποθέτηση στα layer, θα μας εμφανίζονται δύο ενδείξεις “Add as video/Add as audio”. Επιλέγουμε την πρώτη για να ολοκληρωθεί η κάθε μεταφορά.

Περικοπή-Βίντεο-Εύκολα-Με-Το-VSDC-Free-Video-Editor-20α

Κόψιμο βίντεο και συνδυασμός σκηνών σε ένα μόνο αρχείο

Αν μας ενδιαφέρει το κόψιμο και ράψιμο των σκηνών μόνο σε ένα βίντεο, και όχι η συρραφή σκηνών από διαφορετικά αρχεία, μπορούμε να σύρουμε το ίδιο βίντεο διαδοχικά στα layer, πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Όπως θα δούμε στη συνέχεια, η συρραφή των σκηνών θα γίνει μία και καλή στο τέλος για όλες τις περιπτώσεις.

Περικοπή-Βίντεο-Εύκολα-Με-Το-VSDC-Free-Video-Editor-15μβ

Μόλις ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία με τα layer, πατάμε στον editor και καλό είναι να θέσουμε το πρόγραμμα σε πλήρη οθόνη. Έτσι, θα βλέπουμε καθαρά την προεπισκόπηση των αρχείων μας την ώρα που θα κάνουμε την περικοπή βίντεο.

Κατόπιν, επιλέγουμε την ποιότητα που θέλουμε να έχει η περικοπή βίντεο και το project μας γενικότερα. Στις περισσότερες περιπτώσεις καλό είναι να επιλέξουμε την ίδια ποιότητα του βίντεο (Original quality).

Από εδώ και μετά, ετοιμαζόμαστε για την περικοπή βίντεο, πατώντας στο πρώτο layer. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μπάρα προόδου για να πλοηγηθούμε σε οποιοδήποτε σημείο του βίντεο που βρίσκεται σε αυτό το layer.

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 9

Για να εντοπίσουμε ακόμη καλύτερα τις σκηνές που θέλουμε να συρράψουμε ή να αφαιρέσουμε, μπορούμε να πατήσουμε τα δύο σχετικά βελάκια που παρατηρούμε παρακάτω.

Καλό είναι θυμόμαστε ότι σε αυτή την περίπτωση, το βίντεο πρέπει να βρίσκεται σε παύση.

Το χαρακτηριστικό του rotate video που παρατηρούμε στα δεξιά μπορεί να φανεί χρήσιμο για κατακόρυφα βίντεο, τα οποία τραβήχτηκαν σε κάποιο smartphone. Επιπλέον, σε αυτή την ενότητα μπορούμε να αυξομειώσουμε τη φωτεινότητα του βίντεο, το contrast, κ.λ.π.

Αν κάτι δεν το κάναμε σωστά, ή θέλουμε να τροποποιήσουμε τις ρυθμίσεις στην περικοπή βίντεο, απλά πατάμε στο σχετικό εικονίδιο της αναίρεσης για να πάμε πίσω. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε ανά πάσα στιγμή για όλες τις ενέργειες μας.

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 10ν

Αφού εξοικειωθούμε λίγο με αυτές τις απλές λειτουργίες που είδαμε προηγουμένως, μπορούμε να ξεκινήσουμε την περικοπή βίντεο.

Το βασικό εργαλείο στην περικοπή βίντεο

Το βασικό μας εργαλείο από εδώ και πέρα είναι το εικονίδιο με το ψαλίδι πάνω αριστερά. Έτσι, αφού επιλέξαμε με τον κέρσορα ποια θα είναι η αρχή του βίντεο μας, πατάμε το “Trim start”…

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 9ν

…και αφού ορίσουμε με τον κέρσορα σε ποια σκηνή θέλουμε να καταλήξει το βίντεο, πατάμε ξανά το ψαλίδι και το “Trim end”.

Μπορούμε να κάνουμε πολλαπλές επιλογές σε ένα βίντεο επιλέγοντας διαδοχικά τα τμήματα που μας ενδιαφέρουν. Μπορούμε, επίσης, να σπάσουμε το βίντεο σε πολλά μικρότερα βίντεο.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να σύρουμε το ίδιο αρχείο βίντεο στο layer 2, 3, κ.ο.κ, όπως είδαμε προηγουμένως.

Περικοπή-Βίντεο-Εύκολα-Με-Το-VSDC-Free-Video-Editor-15μ

Κατόπιν, να κάνουμε την ίδιες ενέργειες με τον κέρσορα και τα “Trim start/Trim end” σε όποιες άλλες σκηνές θέλουμε.

Ειδάλλως, αν έχουμε και άλλα βίντεο στα οποία θέλουμε να ενοποιήσουμε τις σκηνές με αυτές του βίντεο που έχουμε ήδη στο layer 1, όπως είδαμε στην ενότητα της δημιουργίας νέου Project, προχωράμε πάλι στην ίδια ακριβώς διαδικασία των trim.

Φυσικά, όλες αυτές οι ενέργειες με τις πολλαπλές επιλογές σε ένα βίντεο στο ίδιο layer μπορούν να γίνουν με ακόμη πιο επαγγελματικό τρόπο μέσα από το σύνθετο μενού “Cutting and Splitting” του λογισμικού.

Περικοπή-Βίντεο-Εύκολα-Με-Το-VSDC-Free-Video-Editor-15μμ

Ωστόσο, κρίναμε σκόπιμο να μην μπλέξουμε τους αρχάριους χρήστες με τις αναρίθμητες ενδείξεις στα αγγλικά, καθώς οι εξαιρετικές δυνατότητες Drag'n'Drop του προγράμματος είναι πιο εύκολες και κατανοητές.

Αφού ολοκληρώσουμε αυτές τις ενέργειες με το ψαλίδι, θα δούμε ότι η περικοπή των σκηνών στα βίντεο θα έχει δύο μικρές κόκκινες ενδείξεις στην αρχή και στο τέλος.

Αυτό σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να τα συρράψουμε όλα μαζί.

Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ενοποιήσουμε όλα τα layer στην πρώτη σειρά. Απλά τα σύρουμε διαδοχικά στο layer 1, και τα ενοποιούμε πλήρως, όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Εφέ βίντεο και ήχου

Αν θέλουμε να πειραματιστούμε πριν την εξαγωγή του έργου μας, μπορούμε να εφαρμόσουμε διαφορετικά εφέ βίντεο και ήχου σε κάθε τμήμα των αρχείων που ενώσαμε, πατώντας στα σχετικά εργαλεία του προγράμματος.

Βέβαια, από εδώ και πέρα, μπαίνουμε στα ενδότερα του αγγλικού μενού του λογισμικού, και θέλει αρκετή εξάσκηση για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην περικοπή βίντεο.

Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι ανά πάσα στιγμή μπορούμε να διορθώσουμε τις ενέργειες μας μέσω του “Undo” που αναφέραμε στην αρχή.

Περικοπή-Βίντεο-Εύκολα-Με-Το-VSDC-Free-Video-Editor-10νε

Εξαγωγή και αποθήκευση

Από εδώ και μετά, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε αρχικά στο “Export project”…

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 10νν

…και να επιλέξουμε σε τι μέσο και τι μορφή θέλουμε να αποθηκεύσουμε το έργο που δημιουργήσαμε στην περικοπή βίντεο, όπως παρατηρούμε στις δύο παρακάτω εικόνες.

Περικοπή-Βίντεο-Εύκολα-Με-Το-VSDC-Free-Video-Editor-11mα


Αφού επιλέξουμε το μέσο και τη μορφή βίντεο, πρέπει να ορίσουμε ένα προφίλ που καθορίζει την ποιότητα του βίντεο που θα προκύψει.

Κάνουμε κλικ στο βέλος δίπλα στο πεδίο του προφίλ και επιλέγουμε μία από τις διαθέσιμες ποιότητες στην αναπτυσσόμενη λίστα.

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 14νν

Μόλις κάνουμε τις επιλογές μας, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στο “Export project”. Μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το VSDC δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα τη CPU και δεν αντλεί πολλούς πόρους από το σύστημά μας κατά την μετατροπή.

Βέβαια, χρειαζόμαστε ένα αξιοπρεπές PC για να γίνουν όλα σχετικά γρήγορα και να μην υπάρξει σχετική επιβάρυνση.

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 13ν

Μπορούμε να κάνουμε παύση ή και ακύρωση της μετατροπής αν το επιθυμούμε. Επίσης, να απενεργοποιηθεί αυτόματα το PC μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Περικοπή Βίντεο Εύκολα Με Το VSDC Free Video Editor 13νν

Μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής, το πρόγραμμα δεν θα αντικαταστήσει το αρχικό μας βίντεο. Θα αποθηκεύσει ένα νέο αντίγραφο στον φάκελο Βίντεο του συστήματος στην ακόλουθη διαδρομή:

%userprofile%\Video

Περικοπή-Βίντεο-Εύκολα-Με-Το-VSDC-Free-Video-Editor-25μ

Ποια εφαρμογή προτιμάτε για την περικοπή βίντεο?

Το VSDC Free Video Editor αναμφίβολα είναι μία πλήρη σουίτα επεξεργασίας βίντεο και ίσως το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα για περικοπή βίντεο, και όχι μόνο.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για κάποια άλλη εφαρμογή για περικοπή βίντεο, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps