Στους περισσότερους από εμάς αρέσει να βλέπουμε ταινίες και σειρές. Το ίντερνετ μας προσφέρει ασύγκριτα μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με το σινεμά ή την τηλεόραση. Αν το Kodi σας δυσκολεύει και σας φαίνεται βουνό, δείτε τις πιο εύκολες εφαρμογές όπως το νέο Popcorn Time Corona Version, το Stremio, αλλά και τα site με δωρεάν ταινίες από το ίντερνετ, όλα με ελληνικούς υπότιτλους, με ένα κλικ στο PC, το κινητό, και την Smart TV.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Οι τρόποι για να δούμε δωρεάν ταινίες από το ίντερνετ

Πολλοί από μας αξιολογούμε με υψηλά κριτήρια την ψυχαγωγία που μας προσφέρει το οικιακό σινεμά. Είναι βέβαιο ότι δεν θα επιλέξουμε στην τύχη μία ταινία επειδή βαριόμαστε να ψάξουμε.

Άλλωστε, η αναζήτηση ενός καλού έργου δεν ενοχλεί αν διαρκέσει λίγο περισσότερο, καθότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιεροτελεστίας. Αναμφίβολα, αυτή η έρευνα μπορεί να γίνει το ίδιο ψυχαγωγική, όσο και η θέαση της ταινίας.

Επιπλέον, όταν θέλουμε να δούμε ταινίες από το ίντερνετ, ενδέχεται να μην έχουμε όρεξη να μπλέξουμε με πολλές λήψεις και ρυθμίσεις, όπως είθισται στο Kodi. Το μόνο που θέλουμε είναι να πατήσουμε το “play” και να ξεκινήσει το έργο.

Ως εκ τούτου, στον οδηγό θα ξεκινήσουμε με τα δύο καλύτερα και πολύ εύκολα προγράμματα, τα οποία δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου ρυθμίσεις. Μπορούμε να τα εγκαταστήσουμε στα Windows, Android, Mac, και Linux.

Στη συνέχεια, θα δείξουμε τα ελληνικά sites που δεν απαιτούν κάποια εγκατάσταση. Προσφέρουν online ή με torrents όλες τις ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μαζί με ελληνικούς υπότιτλους για να τις δούμε με ένα κλικ.

Έτσι, επειδή όλοι μας έχουμε ένα κινητό ή tablet, και ενδεχομένως κάποιο TV Box, θα αναλύσουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να δούμε στο Android δωρεάν ταινίες και σειρές από το ίντερνετ.

Προσοχή όσον αφορά τον νόμο

Μέσω των προγραμμάτων του οδηγού, μπορούμε να δούμε ορισμένες ταινίες από το ίντερνετ νόμιμα, αλλά και πολλές ταινίες παράνομα.

Αν βρίσκεστε σε κάποια χώρα η οποία έχει αυστηρή νομοθεσία σχετικά με τις παράνομες ταινίες από το ίντερνετ, όπως η Γερμανία ή η Ιαπωνία, η χρήση των προγραμμάτων χωρίς μία πληρωμένη υπηρεσία VPN μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα άνω των 1000 ευρώ.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Όμως, τα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς στην ταχύτητα,…

Ταινίες από το ίντερνετ για Windows, Android, macOS, Linux

Όπως προείπαμε, οι προτάσεις του οδηγού που ακολουθούν για να βλέπουμε δωρεάν ταινίες από το ίντερνετ μπορούν να εφαρμοστούν στα περισσότερα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα.

Σε αντίθεση με προηγούμενους οδηγούς, δεν συμπεριλάβαμε το iOS, καθώς το πάλαι ποτέ κραταιό Movie Box που κυριαρχούσε στο Jailbreak του iPhone και iPad δεν υφίσταται πλέον.

Popcorn Time

Το Popcorn Time δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, καθότι είναι πολύ πιθανό να το γνωρίζουμε οι περισσότεροι από εμάς.

Παρότι για πολύ καιρό δεν απέδιδε τα αναμενόμενα, αυτή την περίοδο έκανε μία πολύ καλή ανανέωση προσφέροντας μία νέα έκδοση. Την ονόμασε Corona Version ειδικά για τις δύσκολες συνθήκες του αποκλεισμού που βιώνουμε με την πανδημία.

Η νέα έκδοση, που έκανε και νέο update πρόσφατα, προσφέρει ακόμη περισσότερες σειρές και ταινίες από το ίντερνετ. Μάλιστα, σε αρκετά έργα έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας από το Stremio που ακολουθεί στον οδηγό.

Επιπλέον, αποδίδει ακόμη καλύτερα με τους ελληνικούς υπότιτλους σε αντίθεση με το παρελθόν. Μας επιτρέπει να εισάγουμε και χειροκίνητα οποιοδήποτε αρχείο υπότιτλου (.srt) που κατεβάσαμε.

Η υπηρεσία εξακολουθεί να βασίζεται στην ίδια τεχνολογία BitTorrent, στο Pirate Bay, και τις άλλες ιστοσελίδες που διαθέτουν τα torrent. Έτσι, αντί να κατεβάσουμε το torrent στον υπολογιστή μας, το Popcorn Time αναλαμβάνει να το αναπαράγει αμέσως στη συσκευή μας.

Η εφαρμογή διατίθεται σε Windows, Android, macOS, και Linux.

Η εγκατάσταση του λογισμικού στα Windows είναι απλή και γρήγορη και δεν κρύβει κάποιο πρόγραμμα τρίτων.

Το Popcorn Time έχει αναμφίβολα πολύ όμορφο και εξελληνισμένο περιβάλλον και συνοδεύεται από λιτές και κατανοητές λειτουργίες.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 4

Στην αρχή, το πρόγραμμα ανοικτού κώδικα θα μας ζητήσει να αποκτήσουμε μία VPN υπηρεσία, κατά προτίμηση αυτήν με την οποία συνεργάζεται.

Εφόσον έχουμε διαβάσει τους προηγούμενους οδηγούς με τα καλύτερα VPN για γρήγορο torrent download στην Ελλάδα και χρησιμοποιούμε ήδη κάποια σχετική υπηρεσία, πατάμε στην κόκκινη ένδειξη.

Εάν δεν έχουμε VPN και ζούμε στην Ελλάδα, λογικά δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Ωστόσο, δεν είναι διόλου απίθανο σε κάποιες περιπτώσεις ο πάροχος να μειώσει την ταχύτητα της σύνδεσής μας, το λεγόμενο throttling, αν αντιληφθεί μεγάλη κυκλοφορία από torrent στην IP μας.

Εύκολη αναζήτηση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών

Το Popcorn Time μας προσφέρει πολύ εύκολη και απλή αναζήτηση στις ταινίες από το ίντερνετ. Μπορούμε να τις επιλέξουμε ανάλογα την κατηγορία τους, τη βαθμολογία που έχουν, αλλά και βάσει της χρονιάς που κυκλοφόρησαν.

Οι ελληνικοί υπότιτλοι

Στο θέμα των υπότιτλων, τα πράγματα είναι απλά και δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε την γλώσσα μας.

Στην ουσία, για να δούμε τις ταινίες από το ίντερνετ που προσφέρει το Popcorn Time, πρέπει να κάνουμε μόνο τις δύο ρυθμίσεις που παρατηρούμε στις κάτωθι εικόνες.

Καλό είναι να ενεργοποιήσουμε και τους opensubtitles.org, ανοίγοντας πρώτα έναν λογαριασμό στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Στη συνέχεια, βάζουμε τα συνθηματικά μας και συνδέουμε το Popcorn Time με τον λογαριασμό στο opensubtitles.

Παραθέτουμε τα απλά βήματα για να ξεκινήσει η ταινία ή το επεισόδιο μιας σειράς, καθώς επίσης και τη διαδικασία της χειροκίνητης επιλογής των εξωτερικών υπότιτλων σε εικόνες.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 11α

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 15ααα

Ένα από τα μικρά μειονεκτήματα του προγράμματος είναι ότι σε αντίθεση με τις ταινίες,  ενδέχεται να μην βρίσκουμε ελληνικούς υπότιτλους σε κάποια επεισόδια, ενώ έχουν κυκλοφορήσει από τους Έλληνες υποτιτλιστές. Όμως, το Popcorn Time μας επιτρέπει να τους βάλουμε χειροκίνητα.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε στη σχετική ένδειξη των υπότιτλων κάτω δεξιά, και μετά στην “Επιλογή…”. Στη συνέχεια, εντοπίζουμε το αρχείο srt που κατεβάσαμε από τους Subs4free ή από οπουδήποτε αλλού.

Η cache της εφαρμογής

Όπως αναφέραμε, οι ρυθμίσεις του προγράμματος είναι όσο πιο απλές γίνεται. Δεν θα χρειαστεί να παρέμβουμε, εκτός αν θέλουμε να αλλάξουμε το μέγεθος των υπότιτλων και τον φάκελο στον οποίο θα αποθηκεύεται η “κρυφή μνήμη” cache της εφαρμογής.

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι πρέπει να εντοπίζουμε αυτά τα μεγάλα αρχεία στη διαδρομή που παραθέτουμε παρακάτω, για να τα διαγράφουμε όποτε νομίζουμε. Βρίσκονται στην ακόλουθη διαδρομή:

%userprofile%\AppData\Local\Temp\Popcorn-Time

Αν θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτόν τον φάκελο, μπορούμε να του κάνουμε μία συντόμευση στην Επιφάνεια Εργασίας ή στη γρήγορη πρόσβαση.

Popcorn Time στο Android

Το Popcorn Time δεν διατίθεται στο Play Store και πρέπει να το κατεβάσουμε από την επίσημη ιστοσελίδα του, εκεί από όπου κατεβάσαμε και την έκδοση για τα Windows.

Μόλις το τρέξουμε, τα πράγματα και εδώ είναι πολύ απλά και δεν απαιτούνται ρυθμίσεις. Παραθέτουμε τα εύκολα βήματα για να βλέπουμε δωρεάν ταινίες από το ίντερνετ στο Popcorn Time του Android.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-50

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-40α

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-40ααα

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-40αααα

Ταινίες από το Ίντερνετ 50aa

Ταινίες από το Ίντερνετ 62αα

Stremio

Πρόκειται για ένα δημοφιλές πρόγραμμα που ανήκει στη νέα γενιά του streaming των ταινιών από το ίντερνετ.

Το ανανεωμένο Stremio έχει ακόμη πιο φιλικό περιβάλλον και διαθέτει πληθώρα από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, συνοδευόμενες από ελληνικούς υπότιτλους.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 20b

Η εγκατάσταση του προγράμματος είναι γρήγορη και γίνεται με τον γνωστό και απλό τρόπο.

Όταν τελειώσει η εγκατάσταση, το τείχος προστασίας των Windows ενδέχεται να μας ρωτήσει αν επιτρέπουμε την επικοινωνία του Stremio στο δίκτυό μας. Επιλέγουμε μόνο τα ιδιωτικά δίκτυα.

Μόλις τρέξει το Stremio, θα δούμε αμέσως το ωραίο περιβάλλον του, που αποτελείται από εκατοντάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Στην αρχή, θα μας ζητήσει να συνδεθούμε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό μας στο Facebook ή να ανοίξουμε έναν νέο.

Η σύνδεση μέσω Facebook είναι πολύ χρήσιμη διότι έτσι θα συγχρονίζονται οι ταινίες και οι βιβλιοθήκες μας αυτόματα σε όλες τις συσκευές που τρέχουμε το Stremio. Επιπλέον, τα έργα θα ξεκινούν από εκεί που είχαμε σταματήσει σε οποιαδήποτε συσκευή έχουμε συνδέσει το Stremio.

Εύκολη αναζήτηση ταινιών διαμέσου κατηγοριών

Στο αριστερό τμήμα της καρτέλας βρίσκονται οι κατηγορίες των έργων. Στα δεξιά μπορούμε να ψάξουμε με πληκτρολόγηση την ταινία που μας ενδιαφέρει.

Αφού επιλέξουμε το έργο, στην επόμενη καρτέλα θα δούμε αρκετές πληροφορίες και τη βαθμολογία του στο IMDb.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-50aaaΨ

Αν θέλουμε, μπορούμε να δούμε το trailer ή να προσθέσουμε την ταινία στη βιβλιοθήκη μας, πατώντας στην σχετική ένδειξη της προσθήκης.

Όταν επιλέγουμε μία ταινία ή σειρά, στην επόμενη καρτέλα και ένα βήμα πριν ξεκινήσει το έργο, θα δούμε τους διαθέσιμους παρόχους που μας προσφέρουν την ταινία.

Εξελληνισμένο περιβάλλον

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ενεργοποιήσουμε το ελληνικό περιβάλλον της εφαρμογής, σε περίπτωση που δεν μας το έκανε αυτόματα.

Από το εικονίδιο των ρυθμίσεων που θυμίζει γρανάζι πάνω δεξιά, και μετά το “General”, δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε τα ελληνικά.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-12

Τα πρόσθετα

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι το Stremio λειτουργεί με add-on για να δούμε τις ταινίες από το ίντερνετ, όπως κάνουμε και στο Kodi. Ωστόσο, το κάνει με πιο βολικό τρόπο, καθότι είναι ελάχιστα και τα έχει όλα συγκεντρωμένα.

Σε περίπτωση που η εγκατάσταση δεν προσθέσει αυτόματα τα κρίσιμα add-on του Stremio, δεν έχουμε παρά να το κάνουμε από μόνοι μας. Έτσι, αν θέλουμε, προσθέτουμε και τα επιμέρους add-on των torrents, καθώς μπορεί να μας φανούν χρήσιμα κάποια δεδομένη στιγμή.

Παραθέτουμε αυτά τα απλά βήματα με εικόνες:

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 45α

Το βασικότερο πρόσθετο για να δούμε τις ταινίες και σειρές είναι το “Juan Carlos 2”, που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα. Το προσθέτουμε από δύο διαφορετικές πηγές.

Ωστόσο, καλό είναι να θυμόμαστε ότι μπορούμε να επιλέξουμε και διάφορα άλλα πρόσθετα, όπως το 1337x με πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Έτσι, μπορούμε να προσθέσουμε όλα τα add-on από τους γνωστούς torrent trackers.

Προαιρετικά, η καρτέλα των add-on έχει και άλλες επιλογές. Ίσως μας φανούν χρήσιμα σε περίπτωση που θελήσουμε να ασχοληθούμε περαιτέρω με άλλες υπηρεσίες για ταινίες από το ίντερνετ.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-6ααα

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από αυτά που είδαμε προηγουμένως. Τα πρόσθετα των ελληνικών υπότιτλων έχουν εγκατασταθεί μαζί με το πρόγραμμα. Ωστόσο, πρέπει να τους ενεργοποιήσουμε, επιλέγοντας τη σχετική ένδειξη.

Αν θέλουμε, από αυτή την ενότητα μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα και το μέγεθος των υπότιτλων.

Συγχρονισμένοι ελληνικοί υπότιτλοι

Πατώντας λοιπόν πάνω στο πρόσθετο που επιθυμούμε, θα ξεκινήσει η ταινία.

Κατόπιν, μόλις ξεκινήσει η αναπαραγωγή, το Stremio θα επιλέξει αυτόματα τους ελληνικούς υπότιτλους. Σε περίπτωση που δεν τους δούμε, τους επιλέγουμε χειροκίνητα από την σχετική ένδειξη “SUB” κάτω δεξιά στην οθόνη του Stremio.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι υπότιτλοι θα είναι απόλυτα συγχρονισμένοι. Αν μας τύχουν ασυγχρόνιστοι υπότιτλοι, μπορούμε χειροκίνητα να τους ρυθμίσουμε πατώντας στα “+/-“.

Ωστόσο, για να μη χάνουμε χρόνο, είναι καλύτερη ιδέα να επιλέξουμε σταδιακά τις αριθμητικές ενδείξεις που θα εμφανιστούν, έως ότου βρούμε τον απόλυτα συγχρονισμένο υπότιτλο. Κάθε μία από αυτές περιλαμβάνει τους υπόλοιπους ελληνικούς υπότιτλους που διατίθενται.

Η προσωρινή αποθήκευση cache της εφαρμογής

Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε καθόλου με τις ρυθμίσεις του Stremio. Το πρόγραμμα έχει προεπιλέξει τα απαραίτητα για να δούμε τις ταινίες από το ίντερνετ.

Επίσης, πρέπει να προσέξουμε ότι η αναπαραγωγή των ταινιών θα μειώνει σταδιακά τον αποθηκευτικό μας χώρο. Σε αυτήν την περίπτωση, αν έχουμε SSD δίσκο, είναι καλή ιδέα να αλλάξουμε το drive που θα αποθηκεύεται η cache.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 30αα

Ειδάλλως, αν δεν έχουμε άλλον δίσκο, μπορούμε στη προσωρινή αποθήκευση cache να επιλέξουμε το “no caching”.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε αυτά τα μεγάλα αρχεία στη διαδρομή που παραθέτουμε παρακάτω, για να τα διαγράψουμε όποτε νομίζουμε.

%userprofile%\AppData\Roaming\stremio\stremio-server\stremio-cache

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-12aa

Αν θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στον φάκελο “stremio-cache”, μπορούμε να του κάνουμε μία συντόμευση στην Επιφάνεια Εργασίας ή στην γρήγορη πρόσβαση.

Ενημερωμένο ημερολόγιο για τις τηλεοπτικές σειρές

Ένα χρήσιμο και πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Stremio είναι η ενότητα του ημερολογίου, την οποία εντοπίζουμε στο πάνω τμήμα της καρτέλας του.

Μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τα επεισόδια των τηλεοπτικών σειρών που κυκλοφορούν την ημέρα που διανύουμε, αλλά και τα προηγούμενα της σειράς που είναι άμεσα διαθέσιμα.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 30ααα

Stremio στο Android

Τα πράγματα είναι πολύ απλά με το Stremio και στο Android. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Μόλις τρέξουμε το Stremio στην Android συσκευή μας, θα μας ζητήσει να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας, και επιλέγουμε τις σχετικές πράσινες ενδείξεις που θα δούμε.

Στη συνέχεια, θα μας ζητήσει να ενεργοποιήσουμε τον Facebook λογαριασμό μας, και θα δούμε αμέσως τις βιβλιοθήκες μας και τα έργα που έχουμε αποθηκεύσει στο Stremio του PC.

Οι ελληνικοί υπότιτλοι

Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο, παρά μόνο να ορίσουμε τους ελληνικούς υπότιτλους. Παραθέτουμε με εικόνες τα απλά βήματα.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 31ααα

Έπειτα, επιλέγουμε όποιες σειρές και ταινίες από το ίντερνετ επιθυμούμε για να δούμε στο TV Box. Τα βήματα είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που κάναμε και στο PC. Τα δείχνουμε ξανά με εικόνες.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-30

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-30α

Από εκεί και μετά, μπορούμε να εξερευνήσουμε αναρίθμητες σειρές και ταινίες από το ίντερνετ, πατώντας αρχικά στις τρεις γραμμές και μετά στο “Ανακαλύψτε”. Επιπλέον, να αναζητούμε όποια έργα θέλουμε, πατώντας στο σχετικό εικονίδιο πάνω δεξιά.

Gamato TV

Το ανανεωμένο Gamato TV έχει συγκεντρώσει με έξυπνο τρόπο διάφορους παρόχους του εξωτερικού που προσφέρουν streaming ταινιών.

Τα πράγματα στο ελληνικό site είναι όσο πιο απλά θα μπορούσαμε να τα φανταστούμε. Αυτό είναι κάτι που το καθιστά ιδανικό για να βλέπουμε τις ταινίες από το ίντερνετ άμεσα και μόνο με ένα κλικ.

Άλλο ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό του ελληνικού site είναι ότι συνήθως ενημερώνει γρήγορα τα έργα με ελληνικούς υπότιτλους.

Αυτό βέβαια οφείλεται στους αφανείς χομπίστες του υποτιτλισμού, που με το μεράκι τους προλαβαίνουν να βγάζουν υπότιτλους ακόμη και για τις πιο πρόσφατες ταινίες, βελτιώνοντας θεαματικά το τοπίο του online σινεμά στην Ελλάδα. Μπορούμε να το βρούμε στο ακόλουθο url:

https://gamatotv1.com/

Magico.one

Ο ελληνικός tracker Magico.one είναι αναμφίβολα μία πολύ καλή δουλειά από Έλληνες σχεδιαστές και ένα πολύ αξιόλογο site για να βλέπουμε τις ταινίες από το ίντερνετ μέσω torrent.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα ανοικτός στις εγγραφές. Ανάλογα την περίοδο, ενδέχεται να χρειαστούμε μία πρόσκληση από κάποιο φίλο που είναι ήδη μέλος. Μπορούμε να τον βρούμε στο ακόλουθο url:

https://magico.one/?p=home&pid=1

Ταινίες από το Ίντερνετ 60αααα

Ο Magico προσφέρει τα περισσότερα έργα σε καλή ποιότητα 720p μέσω λήψης torrent και με ενσωματωμένο το αρχείο των υπότιτλων.

Μπορούμε να έχουμε και απευθείας αναπαραγωγή του torrent αρχείου χωρίς λήψεις και καθυστερήσεις μέσω του Ace player.

Ταινίες από το Ίντερνετ 60ααα

Promovies.pro

Πρόκειται για άλλο ένα αξιόλογο site για να βλέπουμε απευθείας με ένα κλικ τις ταινίες από το ίντερνετ και με έτοιμους τους ελληνικούς υπότιτλους.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ-60α

Το Promovies.pro τα πάει πλέον καλύτερα και με τις σειρές σε σχέση με το παρελθόν. Έτσι, δεν παύει να είναι ένα πολύ χρήσιμο μέσο για εμάς τους Έλληνες χρήστες. Μπορούμε να το βρούμε στο ακόλουθο url:

https://promovies.pro/

Τainiomania

Το Ταινιομανία παραμένει ένα δημοφιλές και ενημερωμένο site για να βλέπουμε απευθείας με ένα κλικ τις ταινίες από το ίντερνετ με ελληνικούς υπότιτλους.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 40α

Ένα από τα καλά χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει ταινίες και σειρές που δεν είναι ευρέως γνωστές, τις οποίες ενδέχεται να μην βρούμε στα προηγούμενα ελληνικά site. Μπορούμε να το βρούμε στο ακόλουθο url:

http://tainio-mania.co/

Voody

Ο online κατάλογος των ταινιών του Voody είναι μεγάλος και διαθέτει πολλές νέες κυκλοφορίες σε σχετικά καλή ποιότητα εικόνας και ήχου.

Επιπλέον, προσφέρει και πολλά μεταγλωτισμένα παιδικά έργα, κάτι που το καθιστά ιδανικό για όλη την οικογένεια.  Μπορούμε να το βρούμε στο ακόλουθο url:

http://voody.online/

Εναλλακτική αναπαραγωγή με Windows ή Android στην TV

Αν δεν διαθέτουμε TV Box, μπορούμε να αναπαράγουμε τις ταινίες από το ίντερνετ στην Smart TV, διαμέσου του Windows PC ή της Android συσκευής μας. Αυτό το επιτυγχάνουμε με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Ασύρματη σύνδεση μέσω PC

Βασική προϋπόθεση για την ασύρματη και απομακρυσμένη αναπαραγωγή όλων των μέσων με ταινίες από το ίντερνετ που είδαμε στον οδηγό είναι να έχουμε πλήρως ενημερωμένα τα Windows 10 στο PC. Επιπλέον, η τηλεόρασή μας πρέπει να υποστηρίζει την τεχνολογία Miracast.

Όλες σχεδόν οι Smart TV που κυκλοφόρησαν από το 2014 και μετά, την ενσωματώνουν. Καθώς οι κατασκευάστριες εταιρείες δίνουν τη δική τους ονομασία, πρέπει να ψάξουμε για ένα χαρακτηριστικό τύπου “screen mirroring”.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 41αα

Παρ' όλα αυτά, στις περισσότερες συμβατές τηλεοράσεις δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις. Στην ουσία, το Miracast λειτουργεί αυτόματα σε όλες τις συμβατές TV ως ενσωματωμένο ασύρματο HDMI.

Φυσικά, αν η TV είναι σχετικά παλιά, τότε χρειαζόμαστε έναν προσαρμογέα Miracast ή ένα Chromecast, τα οποία συνδέονται στη θύρα HDMI της TV.

Παρότι το Miracast δεν χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο, αμφότερες οι συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο οικιακό δίκτυο για να είναι πλήρως λειτουργικές, αλλά και να είναι εφικτό το streaming των έργων.

Παραθέτουμε σε εικόνες τα βήματα των ρυθμίσεων που απαιτούνται στο Windows PC για να υλοποιηθεί η ασύρματη σύνδεση στην TV. H τηλεόραση μας πρέπει να είναι ενεργοποιημένη.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 41ααα

Πατώντας στη σύνδεση, τα Windows θα αναζητήσουν τις συμβατές και ασύρματες συσκευές. Θα τις εμφανίσουν στην καρτέλα που παρατηρούμε παρακάτω. Κατόπιν, απλά πατάμε στην τηλεόρασή μας και περιμένουμε λίγο για να υλοποιηθεί η σύνδεση.

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 41αααα

Ταινίες-από-το-Ίντερνετ 41ααααα

Μόλις γίνει η ασύρματη σύνδεση, θα δούμε καρφιτσωμένη την σχετική ένδειξη στην οθόνη του PC, αλλά και της TV. Μπορούμε να την ξεκαρφιτσώσουμε, πατώντας στο σχετικό εικονίδιο της πινέζας.

Chromecast για ασύρματη αναπαραγωγή στην τηλεόραση

Το μικρό dongle της Google είναι μία καλή λύση για να έχουμε το Stremio και το Popcorn Time απευθείας στην τηλεόρασή μας. Δεν απαιτούνται πολλές ρυθμίσεις, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις για να υλοποιηθεί το streaming.

Το Chromecast κοστίζει περί τα 40 ευρώ. Ωστόσο, στην ίδια τιμή μπορούμε να αγοράσουμε από το GearBest ένα ισχυρό TV Box, που θα μας κάνει πολύ καλύτερη δουλειά με τις δύο εφαρμογές των ταινιών, και όχι μόνο.

Micro HDMI / MHL για αναπαραγωγή στην Smart TV

Ο τρόπος αυτός αφορά τον αντικατοπτρισμό (mirroring) των ταινιών των apps στην TV. Αυτό επιτυγχάνεται διαμέσου της ενσύρματης σύνδεσης του κινητού με την τηλεόρασή μας.

Σε αυτήν την περίπτωση, το smartphone ή το tablet γίνονται τηλεχειριστήρια. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ο ειδικός αντάπτορας MHL micro usb, που είναι σχεδιασμένος για τα Android κινητά και tablet, και ένα καλώδιο HDMI για να το συνοδέψει.

Το κόστος του αντάπτορα ανέρχεται γύρω στα 10 ευρώ στα ελληνικά καταστήματα συν τρία ευρώ περίπου το καλώδιο HDMI. Υπάρχουν και πιο φθηνά στο eBay.co.uk. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε στην περιγραφή του προϊόντος να είναι συμβατό με την μάρκα του κινητού ή του tablet μας.

Βολεύουν τα εναλλακτικά μέσα για δωρεάν ταινίες από το ίντερνετ?

Για πολλούς το Kodi είναι το κυρίαρχο μέσο για την οικιακή ψυχαγωγία. Άλλοι όμως το βρίσκουν αδικαιολόγητα μπερδεμένο. Σε αυτή την περίπτωση, είδαμε τις εναλλακτικές λύσεις για όσους θέλουν τα πράγματα να είναι πιο απλά και γρήγορα.

Τώρα πλέον δεν χρειάζονται επίπονες προσπάθειες για να δούμε ταινίες από το ίντερνετ. Μπορούμε ακόμα πιο εύκολα να τις απολαύσουμε με την οικογένεια και τους φίλους.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας συνολικότερα με το οικιακό σινεμά και να προτείνετε άλλες εύκολες εφαρμογές και site για ταινίες από το ίντερνετ, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.