Αν μας αρέσει η υψηλότερη ποιότητα εικόνας και ήχου στο οικιακό μας σινεμά και στις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις, δεν επιτρέπεται να μην αξιοποιούμε ήδη το εύκολο πλέον Kodi, τα καλύτερα πρόσθετα, και το Real Debrid. Τα Kodi add-ons μας προσφέρουν όλα τα έργα του κόσμου αλλά και live sports χωρίς καθυστερήσεις. Στον οδηγό θα δούμε όλα τα κορυφαία νέα πρόσθετα ταινιών και σπορ με τις περισσότερες ροές υψηλής ποιότητας, και πώς να λύσουμε τα περιστασιακά προβλήματα με τους ελληνικούς υπότιτλους.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μία τακτική στήλη όπου θα παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, υπηρεσίες Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε ποια πρόσθετα ταινιών και σπορ πρέπει να χρησιμοποιούμε για να έχουμε την υψηλότερη δυνατή απόδοση και ποιότητα εικόνας και ήχου στο Kodi μας.

Αν είμαστε αρχάριοι στο Kodi, και εκτός από τα add-on, θέλουμε να δούμε και τα απλά βήματα της εγκατάστασης και ρύθμισης του λογισμικού μαζί με τις ελάχιστες ενέργειες για την προσθήκη όλων των υπηρεσιών των ελληνικών υπότιτλων, πατάμε εδώ.

Τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών και σπορ

Είναι γεγονός ότι τα νέα πρόσθετα ταινιών και σειρών μαζί με μερικά που είναι παλαιότερα, έχουν υπερβεί κάθε προσδοκία. Λειτουργούν με εντυπωσιακά αποτελέσματα και χωρίς σφάλματα.

Αυτή η εξαιρετική απόδοση των προσθέτων είναι και ο λόγος που σε πολλούς χρήστες έχει εδραιωθεί η άποψη ότι είναι κακή ιδέα να μην αξιοποιούμε το ελαφρύ κέλυφος του Kodi με λίγα και καλά add-ons, και να επιβαρύνουμε την απόδοση και την ταχύτητα του media center εγκαθιστώντας ένα φορτωμένο build.

Άλλωστε, η νέα γενιά στα πρόσθετα ταινιών του οδηγού έχουν πλέον πολύ ωραία γραφικά. Το βασικότερο είναι ότι με 3-4 κορυφαία add-on για ταινίες και σπορ, έχουμε ασύγκριτα πιο γρήγορο Kodi όπως θα δούμε στη συνέχεια. Ιδίως αν είναι εγκατεστημένο σε TV Box.

Έτσι, θα ξεκινήσουμε πρώτα με την περιγραφή και εγκατάσταση των νέων κορυφαίων προσθέτων ταινιών και σειρών αλλά και των παλαιότερων. Πρόκειται για add-on τα οποία θα μας δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ιδίως αν έχουμε ενεργό το Real-Debrid (RD).

Όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενους οδηγούς, το RD εκτινάσσει το κινηματογραφικό θέαμα στο οικιακό μας σινεμά, καθώς μας δίνει όλα σχεδόν τα έργα του Netflix, Disney+, Apple TV, Amazon, BBC, και όχι μόνο, σε 1080p-4K και 5.1-7.1 ήχο.

Πρόσθετα ταινιών 40μμμμ

Αναμφίβολα, είναι μία εξαιρετική υπηρεσία που αξίζει με το παραπάνω την οικονομική συνδρομή που κοστίζει περί τα €0,7 – 0,10 ημερησίως, ανάλογα το πακέτο που θα επιλέξουμε.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πόσα έργα θα βλέπουμε εμείς και η οικογένεια μας σε όλες τις συσκευές μας. Ταυτόχρονα, προσφέρει και τα λεγόμενα Fidelity points, όπου όταν συμπληρώσουμε 1000, παίρνουμε έναν μήνα δωρεάν απεριόριστη χρήση.

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους…

Blink – Το ταχύτερο πρόσθετο ταινιών

Το Blink ανήκει στη νέα γενιά προσθέτων ταινιών και σειρών και αναμφίβολα είναι το πιο πρωτοποριακό και γρήγορο add-on που εκμηδενίζει τους χρόνους αναμονής και αλλάζει θεαματικά τον τρόπο που βλέπαμε τα έργα στο Kodi.

Εμείς οφείλουμε να πούμε ότι εδώ και ένα κάποιο καιρό που χρησιμοποιούμε το Blink, έχουμε βολευτεί με την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα του, και είναι το βασικό μας πρόσθετο ταινιών και σειρών.

Έτσι, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το εγκαταστήσετε καθώς δεν πρέπει να λείπει από το Kodi αν έχουμε λογαριασμό Real Debrid. Τα έργα ξεκινούν σχεδόν αστραπιαία και το νέο add-on δίνει τέλος στις καθυστερήσεις στην αναζήτηση των ροών, στις λίστες του Trakt, και όχι μόνο.

To εξαιρετικό πρόσθετο είναι πολύ απλό και εύκολο και διαθέτει μόνο πέντε ενότητες. Επίσης, δεν απαιτεί καμία απολύτως ρύθμιση, πλην της προαιρετικής αλλά πολύ χρήσιμης ενεργοποίησης του Trakt.

Πρόσθετα ταινιών 30κλλaaαμmmμκ

Για να το ενεργοποιήσουμε δεν χρειάζεται να χαθούμε ψάχνοντας από εδώ και από εκεί.

Απλά πατάμε στο Trakt και σε μια από τις δύο ενδείξεις των λιστών και θα μας ζητήσει να καταχωρήσουμε τον κωδικό που θα μας εμφανίσει στη σχετική σελίδα εξουσιοδότησης του Trakt.

Πρόσθετα ταινιών 30κλ

Πρόσθετα ταινιών 30κλλ

Αν δεν έχουμε λογαριασμό Trakt, η αναζήτηση ταινιών και σειρών είναι και αυτή ταχύτατη. Απλά πατάμε στη σχετική ένδειξη για να αναζητήσουμε όποιο έργο θέλουμε.

Επίσης, όταν θα κάνουμε για πρώτη φορά την αναπαραγωγή ενός έργου, θα ανοίξει αυτόματα μια καρτέλα όπου θα μας ζητήσει για μια και μοναδική φορά να ορίσουμε το Real-Debrid.

Αν για κάποιο λόγο χάσουμε αυτό το βήμα, απλά κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Blink για να ανοίξουν οι ρυθμίσεις του. Εκεί θα εντοπίσουμε την ενεργοποίηση του RD, καθώς επίσης και τον καθαρισμό του πρόσθετου.

Πρόσθετα ταινιών 50λ

Από εκεί και μετά, μπορούμε προαιρετικά να ορίσουμε στο Blink τον τύπο προβολής των λιστών μας, έτσι ώστε να βλέπουμε καλύτερα όλες τις μικρογραφίες των έργων, και είμαστε έτοιμοι να τα δούμε σε υψηλότατη ποιότητα εικόνας και ήχου με ταχύτατο τρόπο.

Επίσης, όταν μας εμφανίζονται οι ροές του έργου, καλό είναι να δίνουμε προτεραιότητα σε αυτές του torrentio, εφόσον διατίθενται, για να έχουμε ακόμη πιο γρήγορα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, και οι υπόλοιποι πάροχοι αποδίδουν πολύ καλά.

Πρόσθετα ταινιών 40μμ

Εγκατάσταση

Όνομα αποθετηρίου: Magnetic Repository
Απευθείας εγκατάσταση: http://magnetic.website/repo/
Συμβατότητα: Kodi v18 Leia και v19 Matrix

 • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
http://magnetic.website/repo/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .Magnetic ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ Magnetic➜ repository.magnetic-xxx.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • Magnetic repo ➜ Πρόσθετα βίντεο ➜Blink➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Blink, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Q-Continuum

Το Q-Continuum είναι ένα νέο All-In-One πρόσθετο του Kodi το οποίο είναι επίσης πολύ γρήγορο και διαθέτει πολλές ενότητες για ταινίες αλλά και αξιόπιστες ροές για σπορ. Λειτουργεί καλά με το Trakt και προσφέρει ταινίες και σειρές και χωρίς συνδρομή στο RD.

Πρόσθετα ταινιών 1μμμκκ

Εάν δεν έχουμε λογαριασμό Real-Debrid, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές ενότητες του Non-Debrid για δωρεάν συνδέσμους.

Βέβαια, μην περιμένουμε πολλές ροές και κυρίως υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε το πρόσθετο “The Crew” που αναφέρουμε παρακάτω.

Πρόσθετα ταινιών 50λλλλμνnννΜμ

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες του Q-Continuum είναι οι πολλές επιλογές για 4Κ ταινίες και σειρές με ένα κλικ.

Εκτός του ότι είναι αναρίθμητες, το πρόσθετο τις συγκεντρώνει όλες σε κατηγορίες και ξεκινούν αστραπιαία με αυτόματο εντοπισμό ελληνικών υπότιτλων. Απαιτείται να είναι ενεργό το RD.

Πρόσθετα ταινιών 1μμμλ

Q-Sports

Επίσης, το ΑΙΟ πρόσθετο διαθέτει και ένα πολύ καλό plugin για σπορ. Το κατεβάζει αυτόματα μόλις πατήσουμε στο “Sports”.

Το βολικό αθλητικό add-on διαθέτει με πιο άμεσο τρόπο το Live TV και Soccer Streams που έχουν τους αγώνες ποδοσφαίρου από το ταλαιπωρημένο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα τους δούμε να εμφανίζονται στο add-on την ημέρα που διεξάγονται.

Στις δοκιμές μας παρείχε ζωντανές μεταδόσεις σε πολλά αθλήματα με αξιόπιστο τρόπο. Ακόμη και αγώνες ελληνικού ποδοσφαίρου στην ενότητα “Live TV” αλλά και μπάσκετ του NBA. Έτσι, με το Q-Continuum τα έχουμε όλα σε ένα.

Σε γενικές γραμμές, η εξερεύνηση των Sports του add-on είναι εύκολη. Ιδίως για το ποδόσφαιρο, αρκεί να πατήσουμε στις σχετικές ενότητες, όπως παρατηρούμε στις κάτωθι εικόνες. Το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το έχει σε ξεχωριστή ενότητα.

Ενδέχεται στους ελληνικούς αγώνες να βλέπουμε ένα μήνυμα για αστοχία αναπαραγωγής. Αν μας το εμφανίζει σε όλα τα link, αυτό οφείλεται στο μπλοκάρισμα που κάνει το antivirus που χρησιμοποιούμε. Πρέπει να του εξαιρέσουμε κάποιο από αυτά τα link.

Εγκατάσταση

Όνομα αποθετηρίου: Narcacist Wizard Repository
Απευθείας εγκατάσταση: http://www.narcacist.com/repo/
Συμβατότητα: Kodi v18 Leia και v19 Matrix

 • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
http://www.narcacist.com/repo/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .Narcacist ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ Narcacist➜ repository.NarcacistWizard.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • Narcacist Wizard Repository ➜ Πρόσθετα βίντεο ➜Q-Continuum➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Q-Continuum, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Seren

Το Seren παραμένει εδώ και πολύ καιρό ένα από τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών, το οποίο διαθέτει ελληνικό μενού και απεριόριστες δυνατότητες. Επιβάλλεται να το έχουμε στο Kodi εφόσον χρησιμοποιούμε το RD.

Πρόσθετα ταινιών 1αμμμκκφ

Οι αναγκαίες ρυθμίσεις

Μόλις τρέξουμε για πρώτη φορά το Seren, ενδέχεται να μην μας εμφανίσει ροές παρότι έχουμε ενεργοποιήσει τον RD λογαριασμό μας στη διαχείριση εξαρτήσεων και τον ResolveURL.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ακολουθήσουμε τα απλά βήματα που παραθέτουμε στις κάτωθι εικόνες.

Σε αυτό το σημείο θα δούμε τον κωδικό στην οθόνη του Kodi. Τον πληκτρολογούμε στον browser, όπως έχουμε αναλύσει στον οδηγό μας για το Real-Debrid.

Για να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα το Seren, σε αυτή την ίδια ενότητα των λογαριασμών πρέπει να ενεργοποιήσουμε και τον λογαριασμό μας στο Trakt.

Κατόπιν, επιστρέφουμε πάλι στα εργαλεία και ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα.

Πρόσθετα ταινιών 50λλ

Πρόσθετα ταινιών 50λλλ

Πρόσθετα ταινιών 50λλλλμν

Σε αυτό το σημείο εισάγουμε την ακόλουθη διεύθυνση:

http://bit.ly/a4kScrapers

Στη συνέχεια, κλείνουμε το Seren και επανεκκινούμε το Kodi. Από εκεί και μετά, το Seren θα μας εμφανίζει όλες τις RD ροές.

Προαιρετικά, αν δεν θέλουμε να μας αναπαράγει αυτόματα τα έργα, αντικαθιστούμε την αυτόματη αναπαραγωγή με την επιλογή πηγών στις ταινίες και σειρές.

Εγκατάσταση

Όνομα αποθετηρίου: Nixgates Repo
Απευθείας εγκατάσταση: http://nixgates.github.io/packages
Συμβατότητα: Kodi v18 Leia και v19 Matrix

 • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
http://nixgates.github.io/packages
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .nixgates ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .nixgates ➜ nixgates.repository.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • Nixgates Repo➜ Πρόσθετα βίντεο ➜ Seren ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Seren, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Αν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες για τις ρυθμίσεις και τις πολλές λειτουργίες του Seren, μπορούμε να δούμε αυτά τα βήματα σε προηγούμενο Kodisteps.

Shadow

Το Shadow δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, καθώς το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι ένα από τα πρόσθετα ταινιών που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απουσιάζει από το Kodi αν έχουμε RD.

Την περίοδο που γράφαμε τον οδηγό, το Crew repo ήταν το αποθετήριο που διέθετε την πιο ενημερωμένη έκδοση 2.7.0 του Shadow.

Πρόσθετα ταινιών 40μμμμμμμ

Όνομα αποθετηρίου: The Crew Repository
Απευθείας εγκατάσταση: https://team-crew.github.io/
Συμβατότητα: v18 Leia και v19 Matrix

 • Κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
https://team-crew.github.io/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .Crew ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .Crew ➜ repository.thecrew-xxx.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • The Crew Repo➜ Πρόσθετα βίντεο ➜Shadow ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.

Αν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες, για το Shadow, μπορούμε να δούμε την αναλυτική παρουσίαση όλων των δυνατοτήτων του σε παλαιότερο Kodisteps.

The Crew (Με ή χωρίς RD)

Όνομα αποθετηρίου: The Crew Repository
Απευθείας εγκατάσταση: https://team-crew.github.io/
Συμβατότητα: Kodi v18 Leia και v19 Matrix

Παρομοίως, Το “The Crew” δεν χρήζει ιδιαίτερης μνείας καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα ταινιών.

Πρόσθετα ταινιών - The Crew

Το πρόσθετο είναι υπερπλήρες και συνεχίζει να υποστηρίζει με ταχύτατο τρόπο πολλές ροές σε υψηλή ποιότητα. Ακόμη και αναρίθμητες 4K ταινίες με ένα κλικ, αλλά και χωρίς RD.

Η έκδοση του προσθέτου για το Kodi Matrix έχει ενσωματώσει και μερικά από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα για ενήλικους.

Πρόσθετα ταινιών και σπορ 25μ

Η εγκατάσταση του Crew add-on γίνεται ακριβώς από την ίδια καρτέλα του ομώνυμου αποθετηρίου που είδαμε προηγουμένως και με το Shadow. Απλά πατάμε πάλι στη “Εγκατάσταση από αποθετήριο➜ Πρόσθετα βίντεο”, και προσθέτουμε το add-on.

Σε γενικές γραμμές, το Crew repo διαθέτει και άλλα καλά πρόσθετα για ταινίες όπως το The Boys, αλλά και για σπορ με πιο εξειδικευμένα αθλήματα.

Πρόσθετα ταινιών 30κλλaaαμ

Επίσης, αν δεν χρησιμοποιούμε ήδη έναν Wizard, θα βρούμε αρκετούς στις πρόσθετες εφαρμογές του Crew repo.

Εγκαθιστούμε όποιον θέλουμε και μπορούμε να του ορίσουμε να μας κάνει αυτόματο καθαρισμό των περιττών αρχείων του Kodi για να απελευθερώνουμε αποθηκευτικό χώρο.

Αν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες για το Crew, μπορούμε να δούμε την αναλυτική παρουσίαση όλων των δυνατοτήτων του σε παλαιότερο Kodisteps.

The Boys

Όνομα αποθετηρίου: The Crew Repository
Απευθείας εγκατάσταση: https://team-crew.github.io/
Συμβατότητα: Kodi v18 Leia και v19 Matrix

Το The Boys είναι ένα ταχύτατο πρόσθετο για ταινίες online το οποίο το βρίσκουμε και αυτό μέσα στο Crew repo που είδαμε προηγουμένως. Το add-on χρησιμοποιεί την έκδοση 2.6.9 του Shadow. Στην ουσία, έχουμε να κάνουμε με το ίδιο σχεδόν πρόσθετο.

Αν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες για το The Boys, μπορούμε να δούμε την αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων του σε πρόσφατο Kodisteps.

Fen

Όνομα αποθετηρίου: Tikipeter Repository
Απευθείας εγκατάσταση:: http://tikipeter.github.io
Συμβατότητα: Kodi v18 Leia και v19 Matrix

Το Fen, το οποίο έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ισχυρά πρόσθετα ταινιών και σειρών. Διαθέτει ταχύτατους και ιδιαίτερα αξιόπιστους scrapers και είναι εδώ και καιρό συμβατό και με την Matrix.

Πρόσθετα ταινιών 1μμμκκφγφαα

Αν έχουμε ενεργή συνδρομή στο RD, αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη επιλογή για να έχουμε αναρίθμητες ροές σε υψηλότατη ποιότητα.

Πρόσθετα ταινιών 1μμμκκφ

Όνομα: Tikipeter Repository
Απευθείας εγκατάσταση: http://tikipeter.github.io
Συμβατότητα: Kodi v18 Leia και v19 Matrix

 • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
http://tikipeter.github.io
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .Tiki ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜.Tiki ➜ repository.tikipeter-xxx.zip
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • Tikipeter's Repository ➜ Πρόσθετα βίντεο ➜ Fen➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Fen, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Αν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες για το Fen, μπορούμε να δούμε την αναλυτική παρουσίαση μερικών δυνατοτήτων του σε προηγούμενο Kodisteps.

Venom

Το Venom βρέθηκε για λίγο καιρό μεταξύ “φθοράς και αφθαρσίας” καθώς ο σχεδιαστής του σκόπευε να αποσυρθεί λόγω της νέας πολιτικής του TheTVDB.

Πρόσθετα ταινιών 1μμμκκφγφα

Ευτυχώς, άλλαξε γνώμη καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πρόσθετα ταινιών και μια πολύ καλή εναλλακτική λύση στο Kodi αν έχουμε RD.

Όνομα αποθετηρίου: Venom Repository
Απευθείας εγκατάσταση: https://123venom.github.io
Συμβατότητα: Kodi v18 Leia και v19 Matrix

 • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
https://123venom.github.io
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .Venom ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ Venom ➜ repository.venom-xxx.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • Venom Repo ➜ Πρόσθετα βίντεο ➜Venom ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Venom, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Πρόσθετα ταινιών και σπορ 22μ

Αν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες για το Venom, μπορούμε να δούμε την αναλυτική παρουσίαση μερικών δυνατοτήτων του σε παλαιότερο Kodisteps.

TheOath (Με ή χωρίς RD)

Το νέο πρόσθετο είναι πολύ εύκολο στη χρήση, καθώς υποστηρίζει πλήρως το ελληνικό μενού, και διαθέτει όλες τις γνωστές ενότητες που περιλαμβάνουν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αλλά και τις λίστες μας με το Trakt. Λειτουργεί και χωρίς συνδρομή στο Real-Debrid.

Πρόσθετα ταινιών 30κλλa

Όνομα: The Oath – Host505 Repository
Απευθείας εγκατάσταση: https://host505.github.io/
Συμβατότητα: Kodi 18.9 Leia και 19.0 Matrix

 • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
https://host505.github.io/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .OATH ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .Oath ➜ repository.host505.xxx.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • host505 repo➜ Πρόσθετα βίντεο ➜TheOath ➜ Εγκατάσταση ➜ ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του TheOath, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

ApeX Sports

Το ApeX Sports είναι ένα άλλο ένα αξιόλογο αθλητικό πρόσθετο του Kodi. Προσφέρει πολλούς ζωντανούς αγώνες, και τα καλύτερα στιγμιότυπα μέσα από μια σειρά δημοφιλών site όπως το Soccer Streams που καλύπτει και ελληνικούς αγώνες ποδοσφαίρου.

Πρόσθετα ταινιών και σπορ 21α

Πρόσθετα ταινιών 10μ

Όνομα αποθετηρίου: Arxtic-ape Repository
Απευθείας εγκατάσταση: https://arxtic-ape.github.io/
Συμβατότητα: Kodi v18 Leia και v19 Matrix

 • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
https://arxtic-ape.github.io/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .Apex ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ Apex ➜ repository.arxtic-ape-xxx.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • Arxtic-ape Repository ➜ Πρόσθετα βίντεο ➜ApexSports ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Apex, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Sport HD

Με το Sport HD θα έχουμε όλες τις μεγάλες ζωντανές μεταδόσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και πολλά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, με πρώτα και καλύτερα το Champions League, την αγγλική Premier League, και την ισπανική LaLiga.

Όνομα αποθετηρίου:.Βugatsinho
Συμβατότητα: Kodi v18 Leia / v19 Matrix
Απευθείας εγκατάσταση: http://bugatsinho.github.io/repo/

 • Κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
  http://bugatsinho.github.io/repo/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”.
 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .buga ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή και πατάμε το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .buga ( ή όπως αλλιώς θέλουμε) ➜ repository.bugatsinho-xxx.zip
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • Bugatsinho Repository➜ πρόσθετα βίντεο➜ Sport HD ➜ Εγκατάσταση
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του πρόσθετου, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Rising Tides

Αν και θα το γνωρίζουμε ήδη οι περισσότεροι από εμάς, για όσους παραμένουν στο Kodi 18 και τους διαφεύγει το αθλητικό add-on, παραμένει κορυφαίο για live sports και κυρίως για τους ζωντανούς διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου.

Επί του παρόντος, το Rising Tides δεν είναι συμβατό με το Kodi v19.1, και δεν είναι ακόμη γνωστό αν και πότε θα γίνει.

Πρόσθετα ταινιών και σπορ

Όνομα: Rising Tides
URL: http://mullafabz.xyz/Repository/

 • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url όπως το βλέπουμε:
http://mullafabz.xyz/Repository/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .mulla ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”. Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Στη συνέχεια, πατάμε στην εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .mulla ➜ repository.Rising.Tides-x.x.x.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Κατόπιν, από την ίδια καρτέλα πατάμε στην εγκατάσταση από αποθετήριο.
 • Στη συνέχεια, πατάμε διαδοχικά στα Rising Tides Repository➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Rising Tides ➜ Εγκατάσταση, και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία πατώντας μόνο στο “Εντάξει” μία φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του πρόσθετου, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Το πρόσθετο δεν απαιτεί απολύτως καμία ρύθμιση. Αν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες του, μπορούμε να τις δούμε σε προηγούμενο Kodisteps.

Τι κάνω με τυχόν προβλήματα στους υπότιτλους?

Όπως θα έχουμε ίσως παρατηρήσει, κάποιες περιόδους οι υπηρεσίες των ελληνικών υπότιτλων ενδέχεται να μην βρίσκουν πάντα τους κατάλληλους ελληνικούς υπότιτλους.

a4kSubtitles

Σε αυτή την περίπτωση, αρχικά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιούμε την τελευταία έκδοση των a4kSubtitles.

Πρόσθετα ταινιών 50λλλλ

Η τελευταία αναβάθμιση των a4kSubtitles φαίνεται να έχει λύσει τις αστοχίες που υπήρχαν με τις νεότερες σειρές. Πλην μερικών εξαιρέσεων, βρίσκει υπότιτλους που ανέβηκαν πολύ πρόσφατα, ακόμη και την ίδια ημέρα, είτε σε επεισόδια σειρών, είτε σε ταινίες.

Για να βελτιώσουμε περαιτέρω την εξαιρετική πλέον απόδοση των a4kSubtitles στα πρόσθετα ταινιών που χρησιμοποιούμε, καλό είναι με δεξί κλικ πάνω τους να κάνουμε τις απλές ρυθμίσεις που βλέπουμε στις κάτωθι εικόνες.

Στην ενότητα των “Services” αποεπιλέγουμε όλες τις υπηρεσίες και αφήνουμε ενεργές μόνο τις OpenSubtitles και Subscene.

Πρόσθετα ταινιών 50λλλλμνnνν

Προαιρετικά, μπορούμε να τους ορίσουμε να αναζητούν και να κατεβάζουν αυτόματα τον ελληνικό υπότιτλο. Δεν είναι βέβαιο ότι θα το κάνει σε όλα τα έργα, αλλά σε αρκετά θα τους δούμε.

Πρόσθετα ταινιών 50λλλλμνnν

Η πιο βασική ενέργεια που πρέπει να κάνουμε είναι να επιμένουμε να πατάμε στο a4kSubtitles όταν ξεκινάει η αναπαραγωγή του έργου σε περίπτωση που δεν μας εμφάνισε με την πρώτη τους ελληνικούς υπότιτλους.

Με άλλα λόγια, το πιο πιθανό είναι να μην επρόκειτο για αστοχία, καθώς αν υπάρχουν υπότιτλοι για το έργο, ενδέχεται να τους βρει με αυτές τις επανειλημμένες προσπάθειες μας. Εξαιρούνται οι υπότιτλοι κάποιων επεισοδίων από σειρές που είχαν ανέβει στο web πολύ πρόσφατα.

Ενημέρωση – εγκατάσταση

Όνομα: a4kSubtitles Repository
Απευθείας εγκατάσταση: https://a4k-openproject.github.io/a4kSubtitles/packages/

 • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
https://a4k-openproject.github.io/a4kSubtitles/packages/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .a4kSubs ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί. 
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .a4kSubs➜ a4kSubtitles-repository.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • a4kSubtitles Repository ➜ Υπότιτλοι ➜a4kSubtitles ➜ Εγκατάσταση ➜ Έκδοση x.x.x a4kSubtitles Repository και πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μία φορά.

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ του Kodi, και από τις ρυθμίσεις ακολουθούμε τα τρία παρακάτω βήματα για να ορίσουμε τους ελληνικούς υπότιτλους και το a4kSubtitles ως την προεπιλεγμένη υπηρεσία για τις ταινίες.

Πρόσθετα ταινιών 50λλλλμνn

GreekSubs

Τον τελευταίο καιρό είχαν εμφανίσει πρόβλημα και οι GreekSubs που πρόσφατα έγιναν συμβατοί και με την Matrix.

Οι διαδοχικές ενημερώσεις τους βοήθησαν λίγο περισσότερο, αλλά την περίοδο που γράφαμε τον οδηγό λειτουργούσαν καλύτερα στο Kodi v19 με το Seren στις πολύ νέες σειρές, και λιγότερα καλά με τα άλλα πρόσθετα. Στις ταινίες αυτό το πρόβλημα δεν ήταν έντονο.

Επίσης, στις αρχές Μάϊου που γράφαμε τον οδηγό υπήρχε αστοχία και με μερικούς υπότιτλους νέων επεισοδίων που μόλις είχαν ανέβει στο διαδίκτυο. Οι Greeksubs αστοχούσαν στο Blink και το Shadow που ήταν τα μοναδικά πρόσθετα που έβρισκαν ροές σε αυτά τα νέα επεισόδια.

Την ίδια ώρα, οι a4kSubtitles σε όλα τα πρόσθετα ταινιών δεν εμφάνιζαν απολύτως κανένα πρόβλημα στα υπόλοιπα έργα που αστοχούσαν οι Greeksubs.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι σημαντικό να έχουμε άμεσα τις εναλλακτικές λύσεις από 2-3 κορυφαία πρόσθετα αλλά και τους localsubtitles που αναφέρουμε στη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτή η γενικευμένη αστοχία των Greeksubs με τα υπόλοιπα πρόσθετα ταινιών στο Kodi v19 Matrix θα επιλυθεί σύντομα με κάποια νέα ενημέρωση.

Παρότι με την αναβάθμιση των a4kSubtitles δεν θα αντιμετωπίσουμε πλέον ζητήματα ελληνικών υπότιτλων στα άλλα πρόσθετα ταινιών, έτσι και αλλιώς επιβάλλεται να έχουμε το Blink, το Seren, το Shadow, και το Fen, ως τα βασικά μας πρόσθετα ταινιών.

Ενημέρωση – εγκατάσταση

 • Κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
  http://bugatsinho.github.io/repo/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”.
 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .buga ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή και πατάμε το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί. 
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .buga➜ repository.bugatsinho-xxx.zip
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • Bugatsinho Repository➜ Υπότιτλοι➜ GreekSubs ➜ Εγκατάσταση
 • Θα βρίσκονται στην διαδρομή Πρόσθετα ➜ Λήψη ➜ Υπότιτλοι

Localsubtitles

Φυσικά, αν ενίοτε αντιμετωπίζουμε κάποιες αστοχίες με τις υπηρεσίες υπότιτλων, καλό είναι χρησιμοποιούμε και το localsubtitles που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα Kodisteps. Είναι μια μικρή και ευχάριστη προεργασία που μπορούμε να την κάνουμε μονομιάς για πολλά έργα.

Το νέο localsubtitle 1.4.0, το οποίο είναι πλήρως συμβατό με την Matrix, το κατεβάζουμε από εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για τη ρύθμιση του φακέλου θα βρούμε στο ακόλουθο Kodisteps.

Βέβαια, αν έχουμε το Kodi στο TV Box, η προσθήκη των υπότιτλων μέσω του localsubtitles στα πρόσθετα ταινιών ενδέχεται να μας δυσκολέψει πολύ.

Σε αυτή την περίπτωση, θα μας λύσει τα χέρια το scrcpy που παρουσιάσαμε πρόσφατα. Μας επιτρέπει μέσα από τα Windows να κάνουμε εύκολα και γρήγορα την προετοιμασία της μεταφοράς των ελληνικών υπότιτλων στο Kodi του TV Box – και όχι μόνο – την ώρα που καθόμαστε στο PC.

Πώς Να Χειριστώ Ασύρματα TV Box & Android TV Με Το Windows PC 5
Android Σε PC: Ασύρματος Χειρισμός ΤV Box Μέσω Windows

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι να έχουμε Android σε PC, από το να εγκαταστήσουμε το Android σαν δεύτερο λειτουργικό μέχρι να χρησιμοποιήσουμε κάποιον emulator. Αν όμως έχουμε…

Απλά συγκεντρώνουμε όλους τους υπότιτλους που θέλουμε μέσα από το Subs4Series στον browser που χρησιμοποιούμε στο PC, και τους περνάμε όλους με ένα κλικ στον φάκελο του localsubtitles μέσα στο Kodi. Αυτό ήταν όλο.

Συνοψίζοντας

Αν έχουμε ενεργό Real-Debrid και δεν θέλουμε να εγκαθιστούμε πολλά πρόσθετα ταινιών, το Blink, το Seren, το Shadow, το Fen, και το Q-Continuum All-in-One, είναι υπεραρκετά και τα μόνα add-on που χρειαζόμαστε για ταινίες και σπορ, καθώς είναι αναμφίβολα τα καλύτερα.

Ακόμη και αν αστοχήσει κάποιο από αυτά τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών, είναι βέβαιο ότι τη λύση θα μας τη δώσει αμέσως κάποιο από τα άλλα τέσσερα addon.

Φυσικά, αν θέλουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε και κάποια από τα υπόλοιπα πρόσθετα ταινιών του οδηγού, καθώς αποδίδουν και αυτά πολύ καλά.

Αν επιμένουμε και δεν χρησιμοποιούμε ακόμη το Real-Debrid, τότε το Crew και το TheOath θα μας δώσουν κάποιες ροές σε 720p, ενδεχομένως και σε 1080p αν είναι παλαιότερα έργα. Ωστόσο, ενδέχεται να παρατηρήσουμε το ενοχλητικό buffering.

Σε ό,τι αφορά τα σπορ, αν θέλουμε και άλλες εναλλακτικές επιλογές, μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο από τα άλλα αθλητικά add-on του οδηγού, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες λύσεις.

Τέλος, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε προηγούμενα Kodisteps, καλό είναι να έχουμε ορίσει οι ενημερώσεις να γίνονται χειροκίνητα κατόπιν ειδοποίησης, και όχι αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούμε τον πλήρη έλεγχο των ενημερώσεων.

Εσείς ποια πρόσθετα ταινιών χρησιμοποιείτε?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για τα πρόσθετα ταινιών, αλλά και σε ό,τι αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.