Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους στην οθόνη της τηλεόρασης, πολλές φορές η ποιότητα της εικόνας και ήχου δεν είναι ό,τι καλύτερο. Στον οδηγό θα δούμε τις αλλαγές αλλά και τις βελτιώσεις που μπορούμε να κάνουμε στο Kodi και το Real-Debrid, τα μοναδικά μέσα που μπορούν να μας δώσουν όλες τις ταινίες και σειρές σε υψηλότατη ποιότητα, ακόμη και 4K και 5.1, χωρίς καθυστερήσεις.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στο KodiSteps παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Αυτήν την εβδομάδα, θα δούμε τι αλλαγές υπάρχουν στην εξαιρετική υπηρεσία του Real-Debrid (RD), τι πρέπει να προσέξουμε, αλλά και τι να κάνουμε αν δεν υπάρχουν ροές. Επίσης, πώς μπορούμε να βλέπουμε ακόμη περισσότερες ταινίες και σειρές, νέες και παλιές, με πολλές επιλογές στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

Τέλος, θα δούμε τι ενέργειες πρέπει να κάνουν όσοι είναι αρχάριοι και δυσκολεύονται ή διστάζουν με το Kodi, είτε γιατί ακόμη θεωρούν ότι πρόκειται για βουνό, είτε νομίζουν εσφαλμένα ότι είναι για “ηλίθιους”.

Οι ταινίες και σειρές σε 1080 – 4K στο Kodi

Δεν χωρά αμφιβολία ότι τα νέα πρόσθετα ταινιών είναι σε θέση να μας παρέχουν αρκετές FHD ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στο Kodi.

Ωστόσο, πολλές φορές όταν πατάμε στην αναπαραγωγή της FHD ταινίας, ενδέχεται να εμφανιστεί το ενοχλητικό buffering με την σχετική ειδοποίηση “πολύ αργή πηγή”, ακόμη και αν έχουμε σύνδεση οπτικών ινών.

Κάποιες άλλες φορές, αν αποφύγουμε τον πρώτο πάροχο που ήταν αργός, ακολουθούν μερικές ακόμη FHD ταινίες και σειρές που τις παρέχουν συνήθως πάροχοι που απαιτούν το γνωστό “pair” διαμέσου του browser.

Όμως, εκτός από αυτή την βαρετή διαδικασία ζεύξης, όταν ξεκινάει το έργο, η ποιότητα ενδέχεται να είναι πολύ κατώτερη από 1080p, ακόμη και από 720p.

Μάλιστα, πολλές φορές δεν ξεκινούν ποτέ αυτές οι ροές, σε αντίθεση με το RD που από την πρώτη κιόλας ροή τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εξαιρετικά.

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθόλου πηγές με την ταινία σε FHD και η αναζήτηση πηγών προσπερνά όσες εμφανίζονται με 720p στις πρώτες σειρές της λίστας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε το έργο σε SD.

Έτσι, αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο σταματάει οριστικά με το Real-Debrid. Μεταμορφώνει εντελώς την κινηματογραφική εμπειρία στο Kodi, όπως παρατηρούμε ξανά στο συγκριτικό παράδειγμα των δύο παρακάτω εικόνων.

Όπως είναι φυσικό, η υπηρεσία επιτυγχάνει όλα αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα μαζί με τη συνεργασία των κορυφαίων προσθέτων που θα αναφέρουμε και σήμερα.

Φυσικά, υπάρχουν αρκετά μέσα, έξω από το Kodi, όπως το Stremio, το Popcorn Time, και οι ελληνικές πλατφόρμες που μας δίνουν δωρεάν τις ταινίες και σειρές.

Ωστόσο, κανένα απολύτως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το streaming υψηλής ποιότητας εικόνας και ήχου του RD στο Kodi.

Πώς λειτουργεί το Real-Debrid

Το Real-Debrid είναι μία υπηρεσία που μας δίνει απεριόριστες ροές cached torrent – και όχι μόνο – σε ταινίες και σειρές στο Kodi, με υψηλή ποιότητα εικόνας.

Χρησιμοποιεί το torrent caching για να μεταδώσει περιεχόμενο βίντεο, υποστηρίζοντας αυτόματα την προσωρινή αποθήκευση torrent στο cloud, και όχι στη συσκευή μας. Αυτό βοηθάει στην εξάλειψη των προβλημάτων του buffering, αλλά και της βαρετής αναμονής πριν την αναπαραγωγή.

Όλα τα torrent είναι κρυπτογραφημένα και αποστέλλονται μέσω του Real-Debrid. Έτσι, η προσωρινή αποθήκευση πραγματοποιείται με ασφάλεια απομακρυσμένα και οι ροές ξεκινούν ταχύτατα διαμέσου των server της premium υπηρεσίας.

Η υπηρεσία λειτουργεί ως P2P client με διάφορες πλατφόρμες μέσων. Διαθέτει και plugin για τον Chrome. Μάλιστα, όπως θα δούμε στο τέλος, μπορούμε να ανεβάσουμε ό,τι αρχεία torrent θέλουμε από το PC και το torrenting γίνεται σε ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες.

Σε ό,τι αφορά το Kodi, το Real-Debrid δεν είναι ένα add-on ταινιών, όπως όλα τα άλλα που χρησιμοποιούμε. Πρόκειται για μία υπηρεσία multihoster, που διευκολύνει το απεριόριστο streaming βίντεο υψηλής ποιότητας μέσω των πρόσθετων που χρησιμοποιούμε ήδη.

Όλα τα πρόσθετα ταινιών λειτουργούν στην ουσία σαν μεσάζοντες, δίνοντάς μας πρόσβαση σε πολλούς παρόχους streaming για ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Προκειμένου να λειτουργήσει το Real-Debrid, πρέπει να έχουμε τουλάχιστον ένα από τα πρόσθετα που το υποστηρίζουν. Ευτυχώς, το υποστηρίζουν όλα τα add-on του Kodi και υπάρχουν μερικά που το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άνοιγμα λογαριασμού Debrid

Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό έτσι ώστε να ενεργοποιήσουμε το Real-Debrid στο Kodi.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η εξαιρετική υπηρεσία έχει διακόψει τη δωρεάν πρόσβαση τις πρωινές ώρες, όπως έκανε στο παρελθόν. Για την ακρίβεια, δεν αναφέρουν πλέον αυτή τη δυνατότητα στο site της υπηρεσίας.

Έτσι, αν θέλουμε να απολαύσουμε το απεριόριστο streaming ή torrenting όλο το 24ωρο, πρέπει να αγοράσουμε κάποιο από τα πολύ φθηνά πακέτα της υπηρεσίας. Εμείς πρέπει να τονίσουμε για άλλη μία φορά ότι αξίζει με το παραπάνω η συνδρομή μας στην υπηρεσία.

Η φθηνή συνδρομή & ο ένας μήνας δωρεάν

Το Real-Debrid προσφέρει τέσσερα οικονομικά πακέτα συνδρομής. Επιπλέον, προσφέρει και τα λεγόμενα Fidelity points, όπου όταν συμπληρώσουμε 1000, παίρνουμε έναν μήνα δωρεάν απεριόριστη χρήση.

Μπορούμε να τα εξαργυρώσουμε μέσα από την σελίδα της υπηρεσίας, στο “My Account➜Account Settings➜Convert”.

Τα premium πακέτα είναι τα ακόλουθα:

  1. 15 ημέρες: 3 ευρώ και 150 Fidelity points
  2. 30 ημέρες: 4 ευρώ και 200 Fidelity points
  3. 90 ημέρες: 9 ευρώ και 450 Fidelity points
  4. 180 ημέρες: 16 ευρώ και 800 Fidelity points

Στην ουσία, οι FHD – UHD ταινίες θα μας κοστίσουν περί τα €0,10 ημερησίως. Ανεξάρτητα από το πόσα έργα θα βλέπουμε εμείς και η οικογένεια μας σε όλες τις συσκευές μας.

Το πιο δημοφιλές πακέτο είναι αυτό των 9 ευρώ. Ωστόσο, μπορούμε να αγοράσουμε αρχικά το μικρό των 3 ευρώ, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τις δυνατότητες του Real-Debrid με το streaming ταινιών υψηλής ποιότητας στο Kodi, αλλά και στο torrenting.

Μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια την πληρωμή, χρησιμοποιώντας όλες τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε Bitcoin ή και το Amazon Pay.

Εμείς οφείλουμε να πούμε ότι ως συνδρομητές εδώ και πολύ καιρό, απολαμβάνουμε τόσο την ποιότητα της εικόνας και ήχου σε όλες τις ταινίες και σειρές, όσο και τις ταχύτητες του streaming και του torrenting.

Μάλιστα, πολλοί χρήστες στο Reddit αναφέρουν ότι λόγω της αποδοτικότητας του Real-Debrid, σκέφτονται να ακυρώσουν τις συνδρομές τους σε Netflix / HBO με τους γνωστούς περιορισμούς:

Εγγραφή

Παραθέτουμε με εικόνες την απλή διαδικασία της εγγραφής που πρέπει να γίνει από εδώ, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί επιτυχώς η φθηνή και άκρως αποδοτική συνδρομητική υπηρεσία.

Αφού ανοίξαμε επιτυχώς τον λογαριασμό, μπορούμε στη συνέχεια να ενεργοποιήσουμε το Real-Debrid στο Kodi, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία και να βλέπουμε όλες τις ταινίες και σειρές σε υψηλότατη ποιότητα.

Ρύθμιση

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι πριν κάνουμε τις παρακάτω ρυθμίσεις, απαιτείται να έχουμε εγκαταστήσει πρώτα τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών που υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο το Real-Debrid.

Ο λόγος είναι ότι με την εγκατάστασή τους θα εγκατασταθεί και ο ResolveURL. Ως εκ τούτου, εμείς προτείνουμε τα τρία καλύτερα πρόσθετα ταινιών. Το Tempest που έχει ελληνικό μενού, το The Crew, και το Seren.

Η ακόλουθη μέθοδος είναι για το Kodi v18.0 Leia που τρέχει στα Windows 10. Ωστόσο, είναι η ίδια σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των TV Box. Παραθέτουμε με εικόνες όλα τα βήματα για τη ρύθμιση του Real-Debrid.

Πατώντας στην έγκριση του λογαριασμού, θα δούμε έναν κωδικό στην οθόνη του Kodi. Τον πληκτρολογούμε στον browser, στην ακόλουθη διεύθυνση:

https://real-debrid.com/device

Στη συνέχεια, πατάμε διαδοχικά στο “Continue” και “Set that name” που θα εμφανιστούν στον browser.

Εφόσον εισάγαμε σωστά τον κωδικό μέσα σε 120 δευτερόλεπτα, θα δούμε την ακόλουθη τελική επιβεβαίωση στην ιστοσελίδα του Real-Debrid. Θα μας ζητήσει να δώσουμε και ένα όνομα για τη συσκευή.

Ενδιάμεσα, θα δούμε και την επιβεβαίωση πάνω δεξιά στο Kodi.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε απολύτως τίποτε άλλο. Στη συνέχεια, ανοίγουμε κάποιο από τα πρόσθετα ταινιών και ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία με την αναζήτηση των ταινιών και σειρών.

Έτσι, αν έχουμε ρυθμίσει στα εργαλεία του πρόσθετου την προεπιλεγμένη ενέργεια της αναπαραγωγής σε φάκελο και στο προσκήνιο, θα βλέπουμε την παρακάτω εικόνα στην αναζήτηση των παρόχων.

Το Real-Debrid θα είναι πρώτο στη σειρά με την ένδειξη “Paid” ή “Prem”. Τις περισσότερες φορές θα παρατηρούμε ευθύς εξαρχής τη μεγάλη διαφορά στην παροχή των FHD ταινιών.

Τι πρέπει να προσέξουμε

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η υπηρεσία δεν επιτρέπει την κοινή χρήση του Premium λογαριασμού μας με διαφορετική IP.

Πολύ απλά, αν όλοι μοιράζονταν τον λογαριασμό τους, δεν θα υπήρχαν αρκετά έσοδα για να πληρώσουν τη δαπανηρή συντήρηση και τις ενημερώσεις των server.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε VPN σε κάποια από τις συσκευές του οικιακού μας δικτύου και χρησιμοποιήσουμε το RD σε δύο Kodi ταυτόχρονα με διαφορετική IP στο σπίτι, o λογαριασμός μας θα ανασταλεί αυτόματα. Ενδέχεται να λάβουμε και μία ειδοποίηση.

Φυσικά, μπορούμε να έχουμε το VPN ενεργό όταν τρέχουμε το Kodi μας. Όμως, πρέπει να το απενεργοποιήσουμε σε περίπτωση που τα μέλη της οικογενείας μας θέλουν την ίδια ώρα να απολαύσουν το Kodi και την υψηλή ποιότητα του Real-Debrid σε άλλες συσκευές του οικιακού μας δικτύου.

Επανέγκριση λογαριασμού

Μερικές φορές, ενδέχεται να μην εμφανίζονται οι ροές του RD στα πρόσθετα που χρησιμοποιούμε. Σε αυτή την περίπτωση, αν χρησιμοποιούμε VPN, ίσως φταίει η συγκεκριμένη IP που έχουμε εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να αλλάξουμε server στο VPN.

Αν το πρόβλημα συνεχίζεται παρότι δεν έχουμε VPN, τότε πρέπει απλά να κάνουμε επανέγκριση του λογαριασμού μας.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μέσα από τις ρυθμίσεις και την ενότητα των λογαριασμών του πρόσθετου ταινιών που χρησιμοποιούμε. Ειδάλλως, απευθείας μέσα από τους καθολικούς επιλυτές του που είδαμε προηγουμένως.

Επιπλέον, πρέπει να ελέγχουμε τον λογαριασμό μας και να βεβαιωνόμαστε ότι εξακολουθούμε να είμαστε premium χρήστες και δεν έχει λήξει η συνδρομή.

Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει και το Real-Debrid extension στον Chrome, που εκτός των άλλων, με ένα κλικ στην επέκταση μας δείχνει σε πόσες ημέρες λήγει η συνδρομή μας.

Τέλος, μερικές φορές ενδέχεται να μην εμφανίζονται πολλές ροές σε FHD.

Αν επιχειρήσουμε άλλη μία φορά την αναζήτηση ροών, πηγαίνοντας μία καρτέλα πίσω στον τίτλο του έργου, είναι πολύ πιθανό το RD να εμφανίσει πολύ περισσότερες σε 1080p, ακόμη και μερικές σε 4K.

Πώς αλλιώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Real-Debrid?

Το RD δεν είναι ιδανικό μόνο για το Kodi, καθώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι να απολαύσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η συνδρομή στην υπηρεσία.

Για παράδειγμα, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως client για να κατεβάσουμε torrent σε υψηλές ταχύτητες μέσα από την σελίδα των torrent του RD, ακολουθώντας τα τέσσερα βήματα που παρατηρούμε παρακάτω.

Μάλιστα, αν τα torrent που θέλουμε να κατεβάσουμε βρίσκονται ήδη αποθηκευμένα στο seedbox της υπηρεσίας, δεν θα απαιτηθεί καν η μετατροπή του torrent αρχείου σε link για να το κατεβάσουμε.

Σε αυτή την περίπτωση, θα δούμε αμέσως την ένδειξη 100% και απλά πατάμε στο πράσινο εικονίδιο για να ολοκληρωθεί ταχύτατα η λήψη του torrent ως zip, διαμέσου ενός download accelerator όπως ο FDM.

Σε διαφορετική περίπτωση, μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα υλοποιηθεί η μετατροπή του torrent που επιλέξαμε έτσι ώστε στη συνέχεια να το κατεβάσουμε σε zip και με απόλυτη ασφάλεια στο PC.

Επίσης, κάθε φορά που κάνουμε streaming οποιαδήποτε ροή RD στο Kodi, η ταινία ή το επεισόδιο της σειράς θα προστεθεί στο ιστορικό μας, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάζουμε και να αποθηκεύουμε όποιο έργο θέλουμε.

Η ροή για μερικά δευτερόλεπτα είναι αρκετή για να προστεθεί το αρχείο στο ιστορικό μας. Το εντοπίζουμε μέσα από την ενότητα των downloads όπως παρατηρούμε στις κάτωθι εικόνες.

Επίσης, με τη λήψη της 4K-1080p ταινίας ή σειράς, μπορούμε να αποθηκεύουμε απευθείας και τους συγχρονισμένους ελληνικούς υπότιτλους που επιλέξαμε όταν ξεκίνησε η ροή του έργου μέσα στο Kodi.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ορίσουμε τον φάκελο που θέλουμε να αποθηκεύονται όλοι οι υπότιτλοι, όπως αναλύουμε στον ακόλουθο οδηγό.

Αν είμαστε αρχάριοι στο Kodi

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί χρήστες που θέλουν να απολαύσουν το κινηματογραφικό θέαμα στο Kodi, αλλά θεωρούν ότι παραμένει δύσκολη ή ανόητη υπόθεση.

Φυσικά, τίποτε από αυτά δεν ισχύει στις μέρες μας, και τα πράγματα είναι πλέον πολύ απλά για να εκτοξεύσουν το οικιακό τους σινεμά όσοι ακόμη το σκέφτονται.

Το μόνο που χρειάζονται είναι οι δύο υπηρεσίες ελληνικών υποτίτλων, τα δύο κορυφαία πρόσθετα ταινιών και σειρών, και στη συνέχεια το Real-Debrid αν τους ενδιαφέρει η υψηλότατη ποιότητα εικόνας και ήχου σε όλα τα έργα.

Έτσι λοιπόν, αρχικά κατεβάζουμε το Kodi v18.6 των Windows από την σελίδα του λογισμικού ή από το κατάστημα της Microsοft, ή από το Play Store αν πρόκειται για Android συσκευή.

Στη συνέχεια, δεν έχουμε παρά να αλλάξουμε το περιβάλλον του στα ελληνικά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Κατόπιν, ενεργοποιούμε τις άγνωστες πηγές για να μπορούμε να προσθέσουμε τα add-on ταινιών.

Έπειτα, προσθέτουμε τους SubtitlesGR και το AliveGR, ακολουθώντας τα πολύ απλά βήματα που περιγράφουμε εδώ. Παρομοίως τους GreekSubs από εδώ, και τους OpenSubtitles πατώντας εδώ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κορυφαίο πρόσθετο ταινιών, το Tempest, που έχει και εύκολο και πλήρως ελληνικό μενού, μαζί με το επίσης κορυφαίο add-on “The Crew” ακολουθώντας τα απλά βήματα που περιγράφουμε.

Προαιρετικά, αν θέλουμε μερικά ακόμη πρόσθετα ταινιών και περισσότερα metadata και πληροφορίες για τις ταινίες, δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε όποιο θέλουμε μέσα από την λίστα με τα κορυφαία πρόσθετα που ανανεώνουμε κάθε μήνα.

Αν αργότερα μας ενδιαφέρει να κρατάμε αντίγραφα ασφαλείας ή να μεταφέρουμε όλο το Kodi που διαμορφώσαμε σε άλλη συσκευή, ακολουθούμε τα απλά βήματα του ακόλουθου οδηγού.

Είναι απαραίτητο το Real-Debrid?

Είναι γεγονός ότι η ανάλυση και η ποιότητα στην εικόνα και τον ήχο των έργων παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχαγωγία μας. Ως εκ τούτου, αν μας αρέσουν οι ταινίες και οι σειρές, δεν νοείται να μην έχουμε το Kodi και το Real-Debrid στο οικιακό μας σινεμά.

Άλλωστε, εκτός του ότι το RD είναι Netflix Killer, προσφέροντας όλα τα νέα έργα από τα υπόλοιπα κανάλια και κινηματογραφικές εταιρείες σε FHD και αρκετά σε UHD, είναι και ιδιαίτερα φθηνό.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας σε ό,τι αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps