Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Μπάρα Ήχου Και Σκούρο Θέμα Windows 10, Backup Σελιδοδεικτών
QuickSteps#62 - Μπάρα Ήχου και Σκούρο Θέμα Windows 10, Backup Σελιδοδεικτών

Μπάρα Ήχου Και Σκούρο Θέμα Windows 10, Backup Σελιδοδεικτών

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα θα απενεργοποιήσουμε την εμφάνιση της μπάρας ήχου στην οθόνη και θα ενεργοποιήσουμε το σκούρο θέμα στην Εξερεύνηση των Windows 10. Έπειτα, θα δουλέψουμε με την αρίθμηση σελίδων στο Microsoft Word, θα δημιουργήσουμε Actions στο Photoshop, και θα δούμε πώς να έχουμε σκούρο θέμα σε κάθε ιστοσελίδα. Τέλος, θα δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας των σελιδοδεικτών μας και θα αναγκάσουμε την εφαρμογή του Play Store να κάνει αναβάθμιση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Απόκρυψη της έντασης ήχου στην οθόνη των Windows 10

Η Microsoft με τα Windows 8 εισήγαγε στο λειτουργικό της ένα νέο στοιχείο, την μπάρα ρύθμισης ήχου στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης.

Το χαρακτηριστικό αυτό υπάρχει και στα Windows 10. Έτσι, κάθε φορά που αλλάζουμε την ένταση του ήχου, βλέπουμε στην οθόνη την εν λόγω μπάρα.

QuickSteps#62 - Μπάρα Ήχου και Σκούρο Θέμα Windows 10, Backup Σελιδοδεικτών

Κάποιοι χρήστες βρίσκουν την συγκεκριμένη μπάρα σχετικά χρήσιμη. Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που την θεωρούν περιττή ή εκνευριστική.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να εξαφανίσουμε τη μπάρα του ήχου και ακούει στο όνομα HideVolumeOSD, ένα μικρό πρόγραμμα που απενεργοποιεί τη μπάρα ήχου.

Κατά την εγκατάσταση του HideVolumeOSD, θα πρέπει να επιλέξουμε την έκδοση της εφαρμογής.

Η “Tray icon version” εμφανίζει ένα εικονίδιο στη γραμμή ειδοποιήσεων, και από εκεί επιλέγουμε αν η μπάρα ήχου θα είναι ενεργή ή όχι.

Τώρα, αν δεν θέλουμε να έχουμε ένα ακόμη εικονίδιο στη γραμμή ειδοποιήσεων, επιλέγουμε την “Silent mode version”.

Η συγκεκριμένη έκδοση της εφαρμογής λειτουργεί στο παρασκήνιο. Γι’ αυτό, αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε ή να ενεργοποιήσουμε την μπάρα ήχου, θα πρέπει να επισκεφτούμε τον φάκελο της εφαρμογής στο μενού της έναρξης.

Σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν τρεις επιλογές: με το “HideVolumeOSD” τρέχουμε την “Tray icon version”, με το “HideVolumeOSD (Hide)” απενεργοποιούμε την μπάρα ήχου, και με το “HideVolumeOSD (Show)” την ενεργοποιούμε ξανά.

Το HideVolumeOSD είναι ένα ελαφρύ και χρήσιμο πρόγραμμα. Ακόμη πιο χρήσιμο είναι το “Brightness Slider”, που προσθέτει έναν ρυθμιστή φωτεινότητας στη γραμμή εργασιών των Windows 10.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με “Brightness Slider” διαβάστε το παρακάτω QuickSteps.

QuickSteps #28: Σύντομες και Χρήσιμες Συμβουλές

Αυτή την εβδομάδα, θα προσθέσουμε ρυθμιστή φωτεινότητας στα Windows, και θα αποθηκεύσουμε τα πλάνα ενέργειας μας. Επίσης, θα ασχοληθούμε με τις γραμμές στο Excel, και…

Πώς ενεργοποιώ το σκούρο θέμα στα Windows 10

Με το “April 2018 Update” η Microsoft ενσωμάτωσε στα Windows 10 την επιλογή σκοτεινής λειτουργίας. Στη συνέχεια, με την έκδοση 1809 των Windows 10, η σκοτεινή λειτουργία έγινε διαθέσιμη και για την Εξερεύνηση των Windows.

Νέα Έκδοση Windows 10: Τι Αλλάζει Στο May 2019 Update (1903)

Η Microsoft κυκλοφόρησε την νέα έκδοση Windows 10, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις στη συνολική εμπειρία των χρηστών, εισάγοντας παράλληλα και νέα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά. Στον…

Αν μας αρέσουν τα σκούρα θέματα ή τα χρησιμοποιούμε για να ξεκουράζουμε τα μάτια μας, ίσως θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το σκούρο θέμα στα Windows 10.

Η διαδικασία της ενεργοποίησης της σκοτεινής λειτουργίας είναι ιδιαίτερα απλή. Αρχικά, ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” των Windows και πηγαίνουμε στην “Εξατομίκευση”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε τα “Χρώματα” και από τα δεξιά ενεργοποιούμε το πλαίσιο δίπλα στο “Σκούρο” θέμα.

Η εμφάνιση του παραθύρου των ρυθμίσεων αλλάζει άμεσα, το ίδιο και η Εξερεύνηση των Windows, και πλέον είναι και τα δύο σκούρα.

Διαβάστε τα υπόλοιπα QuickSteps για να δείτε πώς να εφαρμόσετε το σκούρο θέμα στον Chrome, τον Firefox, ακόμα και στο Gmail.

Δουλεύοντας με την αρίθμηση σελίδων στο Word

Σε προηγούμενο QuickSteps είχαμε δει πώς προσθέτουμε περιεχόμενα σε ένα έγγραφο και πώς αυτά βοηθούν στην ταχύτερη ανάγνωση του κειμένου. Σήμερα θα δούμε πώς προσθέτουμε αρίθμηση στις σελίδες του εγγράφου και πώς τη διαμορφώνουμε.

Για να εισάγουμε αρίθμηση στις σελίδες, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και επιλέγουμε τον αριθμό σελίδας, στην ενότητα “Κεφαλίδες και υποσέλιδα”.

Από το αναδυόμενο μενού που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε τη θέση που θέλουμε να έχει ο αριθμός της σελίδας. Έπειτα, διαλέγουμε την ακριβή θέση της αρίθμησης στη σελίδα, καθώς και το στιλ που θέλουμε να έχει.

Μόλις επιλέξουμε το στιλ που μας αρέσει, το Word θα προσθέσει αυτόματα την αρίθμηση σε όλες τις σελίδες του εγγράφου.

Κάνοντας διπλό κλικ στον αριθμό, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον πληροφορίες στην κεφαλίδα των σελίδων. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε το “η” και τη λέξη “Σελίδα” δίπλα από τον αριθμό, ώστε να γράφει “Χη Σελίδα”.

Επιπλέον, μπορούμε να ορίσουμε από ποιον αριθμό θα ξεκινά η αρίθμηση, έτσι ώστε να μην μετρά την πρώτη σελίδα.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισαγωγή”, και από το “Αριθμός σελίδας” επιλέγουμε τη “Μορφοποίηση αριθμών σελίδας”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, ενεργοποιούμε το πλαίσιο δίπλα στην “Έναρξη από:”, γράφουμε τον αριθμό “0”, και πατάμε “ΟΚ”. Πλέον η πρώτη σελίδα είναι η σελίδα μηδέν.

Τέλος, για να κρύψουμε την αρίθμηση από την πρώτη σελίδα, κάνουμε διπλό κλικ στον αριθμό της σελίδας, και από τις “Επιλογές” πάνω δεξιά διαλέγουμε το “Διαφορετική πρώτη σελίδα”.

Πώς δημιουργώ Actions στο Photoshop

Τα “Actions” είναι μία λειτουργία του Photoshop που μας επιτρέπει να δημιουργούμε script αυτόματης εκτέλεσης εργασιών. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας action, εύκολα και γρήγορα.

Αρχικά, για να δημιουργήσουμε ένα action, θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό κάποιο αρχείο και ενεργό το σχετικό panel. Για να εμφανίσουμε το panel των Actions, πηγαίνουμε στο “Windows” και διαλέγουμε το “Actions”.

Στο panel των “Actions” βλέπουμε δύο φακέλους, τον “Default Actions” και τον “My Actions”. Εμείς επιλέγουμε τον “My Actions” και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Create new action”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, δίνουμε ένα όνομα στο action και πατάμε στο “Record”.

Πλέον το κουμπί της εγγραφής έχει γίνει κόκκινο, και το Photoshop καταγράφει όλα όσα κάνουμε.

Μόλις ολοκληρώσουμε όλες τις αλλαγές που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε στο έγγραφο, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Stop playing/recording” ώστε το Photoshop να σταματήσει την εγγραφή.

Από εδώ και πέρα, κάθε φορά που θα θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τις ίδιες ακριβώς αλλαγές σε κάποια άλλη εικόνα, μπορούμε να τρέχουμε το συγκεκριμένο action.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε την εικόνα που μας ενδιαφέρει, επιλέγουμε το ανάλογο action, και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Play selection”.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα action για να αυτοματοποιήσουμε οποιαδήποτε εργασία και να γλιτώσουμε πολύτιμο χρόνο, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητά μας.

Πώς να αναγκάσω την εφαρμογή του Play Store να κάνει αναβάθμιση

Το Play Store, όπως και κάθε άλλη εφαρμογή, λαμβάνει συχνά ενημερώσεις. Ωστόσο, η Google διαθέτει σταδιακά τη νεότερη έκδοση της εφαρμογής, σύμφωνα με διάφορα κριτήρια που μόνο η ίδια γνωρίζει.

Επίσης, η αναβάθμιση του Play Store γίνεται αυτόματα στο παρασκήνιο, όταν η νεότερη έκδοση γίνει διαθέσιμη για τη συσκευή μας.

Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να έχουμε την τελευταία έκδοση του Play Store στο κινητό μας, εδώ και τώρα; Μπορούμε απλά να αναγκάσουμε το Play Store να πραγματοποιήσει την αναβάθμιση της εφαρμογής άμεσα.

Για να το κάνουμε αυτό, ανοίγουμε το Play Store, πατάμε στις τρεις γραμμές πάνω αριστερά, πηγαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”, και πατάμε στην έκδοση του Play Store.

Αν το Play Store είναι ενημερωμένο, τότε θα δούμε το παρακάτω μήνυμα, διαφορετικά η εφαρμογή θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει άμεσα την τελευταία διαθέσιμη έκδοση.

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας για να μάθετε ακόμη περισσότερα έξυπνα κόλπα με του Google Play Store.

Όλα τα Μυστικά του Google Play Store Που Ίσως δεν Γνωρίζατε 48
Έξυπνα Κόλπα του Google Play Store που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Το Play Store, ως μέρος του Google Play, αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή στον κόσμο των android κινητών, καθώς έρχεται προεγκατεστημένη σχεδόν με κάθε συσκευή Android….

Πώς να έχω σκούρο θέμα σε κάθε ιστοσελίδα

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν σκούρα θέματα σε εφαρμογές, ιστότοπους, και τα λοιπά, διαρκώς αυξάνονται. Γι’ αυτό εμείς στο PCsteps προσθέσαμε τη δυνατότητα αλλαγής σε σκοτεινή λειτουργία με ένα απλό κλικ.

Ωστόσο, οι ιστότοποι που προσφέρουν αντίστοιχη δυνατότητα είναι ελάχιστοι. Αν θέλουμε να αλλάζουμε την εμφάνιση οποιασδήποτε ιστοσελίδας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πρόσθετο.

Το καλύτερο πρόσθετο για την εφαρμογή σκούρου θέματος σε κάθε ιστοσελίδα είναι το “Dark Reader”, το οποίο είναι διαθέσιμο για Chrome και Firefox.

Μόλις εγκαταστήσουμε το “Dark Reader” στον browser μας, θα εμφανιστεί άμεσα το εικονίδιο του πάνω δεξιά.

Το πρόσθετο είναι αυτόματα ενεργό, και φροντίζει να εφαρμόζει το σκούρο θέμα σε κάθε ιστότοπο που επισκεπτόμαστε.

Επιπλέον, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του πρόσθετου, εμφανίζονται οι ρυθμίσεις του. Από εδώ μπορούμε να προσαρμόσουμε το πρόσθετου, σύμφωνα με τις δικές μας προτιμήσεις.

Τέλος, αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε το πρόσθετο για κάποια ιστοσελίδα, πατάμε στο εικονίδιο του και γυρνάμε τον σχετικό διακόπτη στο “Off”.

Γενικότερα το Dark Reader προσφέρει αρκετές δυνατότητες, και η παρουσίαση των ρυθμίσεων του θα απαιτούσε τη δημιουργία μεμονωμένου οδηγού. Αν σας ενδιαφέρουν τέτοιου είδους πρόσθετα, πείτε μας στα σχόλια, και ίσως δημοσιεύσουμε σχετικό οδηγό.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σελιδοδεικτών

Οι σελιδοδείκτες μας βοηθούν να έχουμε άμεση πρόσβαση στις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε συχνά. Γι’ αυτό και αρκετοί από εμάς διατηρούμε ένα μεγάλο πλήθος σελιδοδεικτών στον αγαπημένο μας browser.

Παράλληλα, οι περισσότεροι browser επιτρέπουν τη δημιουργία λογαριασμού, έτσι ώστε να μπορούμε να συγχρονίσουμε τις ρυθμίσεις και τους σελιδοδείκτες μας. Οπότε, μόλις συνδεθούμε εκ νέου στον λογαριασμό μας, όλες οι προσωπικές μας επιλογές θα επανέλθουν.

Σε περίπτωση όμως που θέλουμε να κάνουμε format στον υπολογιστή μας, και δεν έχουμε δημιουργήσει λογαριασμό στον browser, θα ήταν καλό να πάρουμε ένα αντίγραφο των σελιδοδεικτών.

Format Υπολογιστή Με Απόλυτη Ασφάλεια, Βήμα Προς Βήμα
Format Υπολογιστή Εύκολα, Με Απόλυτη Ασφάλεια, Βήμα Προς Βήμα

Η διαδικασία του format και της επανεγκατάστασης των Windows 10 είναι εξαιρετικά απλή, και αν την κάνουμε σωστά, απόλυτα ασφαλής. Στον οδηγό αυτόν θα δούμε…

Αντίγραφα ασφαλείας σελιδοδεικτών στον Chrome

Για να δημιουργήσουμε ένα αντίγραφο των σελιδοδεικτών που έχουμε στον Chrome, γράφουμε στη γραμμή διευθύνσεων “chrome://bookmarks/” και πατάμε Enter.

Πλέον βρισκόμαστε στη σελίδα διαχείρισης των σελιδοδεικτών. Εδώ κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες πάνω δεξιά και διαλέγουμε την “Εξαγωγή σελιδοδεικτών”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί το αντίγραφο ασφαλείας, δίνουμε ένα όνομα στο αρχείο, και πατάμε “Αποθήκευση”.

Το αντίγραφο ασφαλείας που δημιουργεί ο Chrome είναι σε μορφή αρχείου HTML. Έτσι, μπορούμε να εισάγουμε τους σελιδοδείκτες μας σχεδόν σε οποιονδήποτε browser. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη διαδικασία θα την δούμε σε μελλοντικό QuickSteps.

Αντίγραφα ασφαλείας σελιδοδεικτών στον Firefox

Οι σελιδοδείκτες στον Firefox είναι αποθηκευμένοι στη “Βιβλιοθήκη”. Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Firefox, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Ctrl+Shift+B”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, διαλέγουμε την κατηγορία “Όλοι οι σελιδοδείκτες”, κάνουμε κλικ στο “Εισαγωγή και αντίγραφο”, και επιλέγουμε το “Αντίγραφο ασφαλείας”.

Στη συνέχεια, δίνουμε ένα όνομα στο αρχείο και πατάμε “Αποθήκευση”.

Ο Firefox επιτρέπει την αποθήκευση των σελιδοδεικτών και σε αρχείο HTML, ώστε να μπορούμε να τους μεταφέρουμε σε οποιονδήποτε browser θέλουμε.

Για να αποθηκεύσουμε τους σελιδοδείκτες σε αρχείο HTML, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, με τη διαφορά ότι επιλέγουμε την “Εξαγωγή σελιδοδεικτών σε αρχείο HTML”.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps