Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » KodiSteps: Όλες Οι Ταινίες Σε 1080p Με Torrent Και Χωρίς Συνδρομή
KodiSteps: Όλες Οι Ταινίες Σε 1080p Με Torrent Και Χωρίς Συνδρομή

KodiSteps: Όλες Οι Ταινίες Σε 1080p Με Torrent Και Χωρίς Συνδρομή

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αρκετοί από εμάς χρησιμοποιούμε την τεχνολογία P2P και το πρωτόκολλο BitTorrent στις συσκευές μας. Το Elementum είναι ένα plugin του Kodi με ελληνικό περιβάλλον, που επιτρέπει την ταχύτατη ροή ταινιών και σειρών σε υψηλή ποιότητα μέσω torrent. Δείτε πώς χρησιμοποιούμε το add-on, είτε στο κέλυφος του Kodi, είτε στο build που χρησιμοποιούμε, έτσι ώστε να βλέπουμε δωρεάν ταινίες και σειρές σε Full HD 1080p, σε Windows, Android, Linux, και macOS.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου θα παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid links, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε εβδομάδα, και θα περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε Windows και Android.

Αυτήν την εβδομάδα, θα δούμε πώς μπορούμε να βλέπουμε τις περισσότερες ταινίες και σειρές με πολλές επιλογές στην υψηλή ποιότητα των 1080p, διαμέσου του πρωτοκόλλου BitTorrent, χωρίς να πληρώσουμε κάποια συνδρομή.

Οι ταινίες και σειρές σε 1080p στο Kodi

Δεν χωρά αμφιβολία ότι τα νέα πρόσθετα ταινιών είναι σε θέση να μας παρέχουν αρκετές FHD ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στο Kodi.

Όμως, πολλές φορές όταν πατάμε στην αναπαραγωγή της FHD ταινίας, η ποιότητα ενδέχεται να είναι πολύ κατώτερη από 1080p. Μερικές φορές κατώτερη και από 720p.

Όπως είδαμε σε προηγούμενο Kodisteps, αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα μπορεί να μας το λύσει με τον καλύτερο τρόπο το συνδρομητικό Real-Debrid.

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους…

Ωστόσο, έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα μας, που δεν απαιτεί συνδρομή, και έτσι να αυξήσουμε θεαματικά τις επιλογές μας για FHD ταινίες και σειρές. Αυτό θα μας το προσφέρει μια μηχανή torrent μέσα στο Kodi.

Elementum

Το Elementum είναι μια μηχανή για BitTorrent streaming, που ο κώδικας της διατίθεται στην ανοιχτή κοινότητα του GitHub.

Πρόκειται για κανονικό πρόσθετο του Kodi, το οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε, ενημερώσουμε, και να το χρησιμοποιήσουμε όπως και κάθε άλλο πρόσθετο, μέσα από ένα φιλικό και εξελληνισμένο περιβάλλον.

Το Elementum επικεντρώνεται γύρω από γνωστούς torrent trackers όπως το YTS, RARBG, 1337x, τους οποίους δεν διαθέτουν τα άλλα πρόσθετα ταινιών.

Ο κύριος μοχλός είναι το Elementum Burst. Πρόκειται για ένα add-on πολλαπλών παρόχων που είναι υπεύθυνο για την αναζήτηση torrents στα σχετικά sites.

To add-on χρησιμοποιεί το BitTorrent για να βρει σε πραγματικό χρόνο, αρχικά τα φρέσκα torrent με την καλύτερη ποιότητα 1080 – 720p, ακόμη και 4K, που ανεβαίνουν εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Στη συνέχεια, παραθέτει όλα τα υπόλοιπα torrent που έχουν καλή ποιότητα και διαθέτουν ικανό αριθμό seeds-peers.

Όλα αυτά γίνονται σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, ανάλογα και με τις ρυθμίσεις χρονικού ορίου που έχουμε κάνει στο Kodi.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε γρήγορη αναπαραγωγή σε FHD ταινίες και σειρές, μέσα από έναν κινητήρα ροής, που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο BitTorrent, και ο οποίος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός.

Σύγκριση Elementum

Συγκρίναμε τα αποτελέσματα των παρόχων στα εξαιρετικά νέα πρόσθετα ταινιών, με τα αντίστοιχα στο Elementum. Δοκιμάσαμε την αναπαραγωγή σε όλες τις ταινίες του προσθέτου, ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για 1080p.

Βέβαια, σε κάποιες πολύ πρόσφατες ταινίες, όπως ο Aquaman, ενώ η περιγραφή του torrent ανέφερε 1080p, το έργο ήταν σε κάκιστη HD-TC ποιότητα. Ωστόσο, το ίδιο συνέβη στη συγκεκριμένη ταινία και με το Real-Debrid.

Έχουμε παρακάμψει τους Real-Debrid παρόχους, καθώς η σύγκριση αφορά τις δωρεάν υπηρεσίες στο Kodi. Παραθέτουμε σε εικόνες μερικά από τα αποτελέσματα της σύγκρισης.

Εγκατάσταση σε Windows, Android, Linux, macOS

Αρχικά, πρέπει να πάμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Elementum και να κατεβάσουμε το κατάλληλο πακέτο για το σύστημά μας. Καλό είναι να γνωρίζουμε τον φάκελο όπου θα κατεβάσουμε το αρχείο, γιατί θα τον χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Συνήθως προτιμούμε τον φάκελο των λήψεων.

Το αρχείο διατίθεται για Windows, Android, Linux, και macOS. Τα TV Box και το Nvidia Shield χρησιμοποιούν τα πακέτα Android arm και arm64. Για Raspberry Pi 2 και 3, που τρέχουν Raspbian, χρησιμοποιούμε το πακέτο arm7 του Linux.

Αν δεν είμαστε σίγουροι για τις προδιαγραφές της συσκευής μας, κάνουμε λήψη του πακέτου All-in-One, που είναι universal.

Η ακόλουθη μέθοδος είναι για το Kodi v18.0 Leia που τρέχει στα Windows 10. Ωστόσο, είναι η ίδια σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των TV Box, Linux, και macOS. Παραθέτουμε με εικόνες όλα τα βήματα για την προετοιμασία και την εγκατάσταση του Elementum.

Εάν πρόκειται για πρώτη φορά που θα εγκαταστήσουμε πρόσθετο στο Kodi, θα μας ζητήσει να επιτρέψουμε τη χρήση των άγνωστων πηγών, στη διαδρομή “Ρυθμίσεις ➜Σύστημα➜Πρόσθετα➜Άγνωστες Πηγές”. Αν το έχουμε κάνει ήδη, παρακάμπτουμε αυτά τα βήματα.

Αν χρησιμοποιούμε το build που είδαμε στον προηγούμενο οδηγό, καλό είναι να πάμε για λίγο στο αρχικό κέλυφος του Kodi.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που περιγράφουμε, μπορούμε μετά να επιστρέψουμε στο build, αλλάζοντας το κέλυφος του Kodi.

Έτσι λοιπόν, πηγαίνουμε στην κεντρική οθόνη του Kodi και από τις ρυθμίσεις ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

Αφού εκκινήσουμε ξανά το Kodi, είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε το Elementum. Παραθέτουμε με εικόνες τα βήματα:

Μερικές φορές, το Elementum Burst αποτυγχάνει να εγκατασταθεί, και θα δούμε το παρακάτω μήνυμα:

Σε αυτήν την περίπτωση, θα μας ζητηθεί να εγκαταστήσουμε ξανά το Elementum Burst.

Εάν και αυτή η αυτόματη εγκατάσταση αποτύχει, θα πρέπει να το εγκαταστήσουμε χειροκίνητα. Παραθέτουμε τη διαδικασία με εικόνες.

Παρακάμπτουμε αυτά τα βήματα αν είχαμε επιτυχή αυτόματη εγκατάσταση, καθώς είμαστε έτοιμοι να δούμε τις FHD ταινίες.

Από εδώ και μετά είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το Elementum. Θα βρίσκεται στα πρόσθετα βίντεο.

Αν δεν το βλέπουμε, πληκτρολογούμε το Elementum στην αναζήτηση προσθέτων και θα μας το εμφανίσει μια και καλή (πηγές πολυμέσων -Elementum, όχι το script Burst).

Με τον ίδιο τρόπο θα το βρούμε γρήγορα και στο Build. Μπορούμε μετά να το βάλουμε με δεξί κλικ στα αγαπημένα μας.

Υπάρχει ενδεχόμενο το antivirus που χρησιμοποιούμε να μας ειδοποιήσει ότι θέλει να αποκλείσει το plugin. Πρόκειται για False Positive, και αυτό επιβεβαιώνεται από το Virustotal.

Η λύση στα σφάλματα των TV Box

Σε πολλά TV Box υπάρχει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν σφάλματα μετά την εγκατάσταση του Elementum. Αυτό θα οφείλεται, είτε γιατί το αποθετήριο δεν είναι ενεργοποιημένο, είτε γιατί δεν είναι ενεργός ο χώρος αποθήκευσης.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθήσουμε όλα τα παρακάτω βήματα:

Είτε ήταν ενεργό το repo και δεν απαιτήθηκε να το ενεργοποιήσουμε, είτε δεν ήταν ενεργό και το ενεργοποιήσαμε τώρα, πρέπει να προχωρήσουμε και στα επόμενα βήματα.

Σε αυτό το σημείο το Elementum χρειάζεται ένα φάκελο για την προσωρινή αποθήκευση αρχείων. Κάνουμε κλικ στην επιλογή download path και επιλέγουμε ένα φάκελο για αυτό το σκοπό.

Ίσως χρειαστεί να δημιουργήσουμε ένα φάκελο στον εσωτερικό αποθηκευτικό του Android για να τον θυμόμαστε. Ειδάλλως προτιμούμε κάποιον που μπορούμε να τον εντοπίσουμε εύκολα, αν χρειαστεί στο μέλλον.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πατώντας το εντάξει, δεν θα υπάρξουν άλλα σφάλματα στα TV Box.

Χρησιμοποιώντας το Elementum

Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα με το Elementum, καθώς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε. Επιλέγουμε μόνο τις ταινίες και σειρές που μας αρέσουν μέσα από το εύκολο ελληνικό περιβάλλον.

Απλά κάνουμε κλικ σε μια ταινία, και το Elementum Burst θα αναζητήσει τα torrents σε όλους τους κατάλληλους παρόχους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αναζήτηση ταινιών στο πρόσθετο λειτουργεί άψογα στην Leia.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα δούμε μια λίστα διαθέσιμων torrents. Επιλέγουμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Στις δοκιμές διαπιστώσαμε ότι το RARBG φαίνεται να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις.

Μερικές φορές μπορεί να εμφανίζονται πολύ λίγοι πάροχοι. Όμως, αν προσπαθήσουμε άλλη μια φορά, το πιο πιθανό είναι να βγουν περισσότεροι.

Κατόπιν, μόλις πατήσουμε στον πάροχο, το Elementum θα ξεκινήσει με ένα μικρό pre-buffering, έτσι ώστε στη συνέχεια να αναπαράγει απρόσκοπτα την ταινία. Σε δύο ταινίες που είδαμε, δεν παρατηρήσαμε buffering κατά την διάρκειά τους.

Το Elementum υποστηρίζει τους αυτόματους υπότιτλους. Έτσι, δεν έχουμε παρά να βρούμε αυτόματα και τους ελληνικούς υποτίτλους με τον γνωστό τρόπο που παρατηρούμε παρακάτω.

Μπορούμε να δούμε σε προηγούμενο οδηγό πώς προσθέτουμε και πώς ενεργοποιούμε τις ελληνικές υπηρεσίες των υποτίτλων.

Το add-on ενσωματώνει και την απευθείας σύνδεση με τους επίσημους Opensubtitles. Όμως, χρειάζονται τα συνθηματικά, και δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει.

Οι ρυθμίσεις του πρόσθετου βρίσκονται έξω από το περιβάλλον του. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία απολύτως ρύθμιση. Αν θέλουμε να πειραματιστούμε, η πρόσβαση στις ρυθμίσεις γίνεται με δεξί κλικ στο εικονίδιο του πρόσθετου.

Από προεπιλογή, το Elementum θα χρησιμοποιήσει τη μνήμη της συσκευής μας για την προσωρινή λήψη αποσπασμάτων του αρχείου κατά τη διάρκεια της ροής.

Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε κάποια αρχεία στον σκληρό δίσκο, μπορούμε να αλλάξουμε τη μέθοδο αποθήκευσης από τη σχετική ενότητα.

Μπορούμε να έχουμε ακόμη περισσότερα FHD έργα στο Kodi?

Είναι γεγονός ότι η ανάλυση και η ποιότητα στην εικόνα της ταινίας παίζουν σημαντικό ρόλο στο οικιακό σινεμά. Τώρα πλέον, με το BitTorrent και το Elementum, μπορούμε να έχουμε δωρεάν ακόμη περισσότερες FHD ταινίες και σειρές.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας σε ό,τι αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps