Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Το Καλύτερο Build Για Το Kodi v18.0 Και Πώς Το Χρησιμοποιώ
Το Καλύτερο Build Για Το Kodi v18.0 Και Πως Να Το Ρυθμίσω

Το Καλύτερο Build Για Το Kodi v18.0 Και Πώς Το Χρησιμοποιώ

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Με τη νέα και ταχύτατη έκδοση v18.0 Leia, το Kodi έχει γίνει πολύ καλύτερο. Έτσι, μπορούμε πλέον να προσθέσουμε ένα γρήγορο Build με ωραίο και εξελληνισμένο περιβάλλον, που είναι φιλικό ακόμη και για τους αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν από την αρχή, με έτοιμα τα add-ons και υποτίτλους. Έρχονται όλα σε ένα πακέτο, και δεν θα χαθούμε στην πορεία, ούτε θα χάσουμε προηγούμενες ρυθμίσεις και τα πρόσθετά μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου θα παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid links, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε εβδομάδα, και θα περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε Windows και Android.

Αυτήν την εβδομάδα, θα δούμε πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε το καλύτερο build που είναι πολύ φιλικό για τους Έλληνες χρήστες. Ακόμη και για τους πλέον αρχάριους που θέλουν να έχουν έτοιμες τις ρυθμίσεις, τα πρόσθετα, και τους ελληνικούς υποτίτλους, χωρίς να χαθούν στην μετάφραση.

Λίγα λόγια για τα build στο Kodi

Έχουμε αναφέρει επανειλημμένως σε προηγούμενους οδηγούς τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των build, των αποθετηρίων, και Kodi add-ons (πρόσθετα).

Το build γενικότερα είναι ένα συγκεντρωμένο πακέτο. Έχει όλα τα πρόσθετα που χρειάζονται για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας και το απόλυτο θέαμα στο Kodi.

Ταυτόχρονα, τα build διαθέτουν προσαρμοσμένο περιβάλλον, που αλλάζει εντελώς την πρωταρχική εμφάνιση του media manager.

Greek Kodi Network Wizard

Ο G.K.N Wizard είναι ένα εργαλείο πολύ φιλικό για τους Έλληνες χρήστες, καθότι φιλοξενεί όλα τα ελληνικά build για την v17.0 Krypton, όπως έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό.

Αν τον έχουμε ήδη εγκατεστημένο, παρακάμπτουμε τα βήματα της προσθήκης, και πάμε απευθείας στην ενότητα με την εγκατάσταση του build.

Εγκατάσταση του G.K.N Wizard:

  • Από την κεντρική καρτέλα του Kodi ➜Ρυθμίσεις➜Διαχείριση αρχείων➜Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ)➜Κανένα
  • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
http://gknwizard.eu/repo/
  • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL
  • Ονομάζουμε G.K.N Wizard την πηγή και πατάμε “OK”
  • Μετά επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ ➜ Πρόσθετα
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί
  • G.K.N Wizard ➜Εγκατάσταση από αρχείο zip➜repository.gknwiz-xxx.zip
  • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο
  • Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και μερικά λεπτά για να εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
  • GKNwizard Repo➜ Πρόσθετες εφαρμογές➜ GKN Builds wizard ➜ Εγκατάσταση.
  • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του πρόσθετου.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε τον Wizard που θα βρίσκεται μόνιμα στη διαδρομή “Πρόσθετα➜Πρόσθετες εφαρμογές”.

Από εδώ και μετά είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε το ελληνικό Leia build που μας ενδιαφέρει, από την ενότητα GKN Builds.

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν την εγκατάσταση του build

Πριν εγκαταστήσουμε το build, μπορούμε να κάνουμε και ένα backup στο Kodi που έχουμε δημιουργήσει σε Windows και Android, όπως το περιγράφουμε σε παλαιότερο οδηγό. Δεν είναι κάτι δύσκολο, τρεις φάκελοι είναι όλοι και όλοι, που τους μεταφέρουμε σε έναν εξωτερικό δίσκο.

Το πιο πιθανό είναι να μην χάσουμε απολύτως τίποτε με την προσθήκη του build. Όμως, καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο όταν έχουμε αφιερώσει προηγουμένως τόσο χρόνο με το Kodi, και στη συνέχεια κάτι πηγαίνει στραβά και χάνονται όλα όσα κάναμε.

Επίσης, καλό είναι να θυμόμαστε ότι ανά πάσα στιγμή μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο build τα νέα Kodi add-ons που μας αρέσουν. Αυτό μόνο στην περίπτωση που δεν τα έχουμε προσθέσει ήδη στο αρχικό περιβάλλον του Kodi.

Εγκατάσταση του build

Στη συνέχεια, δεν έχουμε παρά να ξεκινήσουμε την εγκατάσταση του build. Ξεκινάμε αρχικά από τις πρόσθετες εφαρμογές και πατάμε μετά στον G.K.N Wizard. Κατόπιν, στην ενότητα των builds.

Στο επόμενο βήμα, αν έχουμε ήδη προσθέσει add-ons ταινιών και τα χρησιμοποιούμε, τότε πρέπει να επιλέξουμε την Standard Install. Με αυτήν την επιλογή, τα προηγούμενα add-ons θα παραμείνουν μέσα στο Kodi και δεν θα καταργηθούν.

Είναι καλή ιδέα να βάλουμε αυτά τα πρόσθετά μας στα αγαπημένα, μέσα από το προκαθορισμένο κέλυφος του Kodi, έτσι ώστε να τα βρίσκουμε αμέσως μέσα στο Build.

Την Standard Install επιλέγουμε αν ξεκινάμε και για πρώτη φορά το Kodi, ή το έχουμε εντελώς άδειο από πρόσθετα.

Ειδάλλως, αν δεν μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε κανένα πρόσθετο, ή τρέχουμε ήδη ένα άλλο build, και όχι το προκαθορισμένο κέλυφος του Kodi, τότε είναι απαραίτητο να επιλέξουμε την Fresh Install.

Στη συνέχεια, πατώντας σε κάποια από τις δύο επιλογές, θα ξεκινήσει η διαδικασία της εγκατάστασης. Παραθέτουμε σε εικόνες τις ελάχιστες και απλές ενέργειες που απαιτούνται στην αρχή και στο τέλος.

Από εδώ και μετά, αφού κλείσει το Kodi αυτόματα, δεν έχουμε παρά να το εκκινήσουμε ξανά, όπου θα δούμε το περιβάλλον του ελληνικού build.

GKoBu v1.4.7

Πρόκειται για ένα όμορφο ελληνικό build για την v18.0 Leia που είναι υπερπλήρες. Διαθέτει διάφορα Kodi add-ons για ταινίες, παιδικά έργα, αλλά και για σπορ, έτσι ώστε να επιλέγουμε ό,τι θέλουμε.

Οι σχεδιαστές έχουν αναβαθμίσει το ελληνικό build στην v18.0 Leia. Ωστόσο, είναι διαθέσιμο και για την προγενέστερη έκδοση v17.0 Krypton.

To μόνο αρνητικό, αν θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε έτσι, είναι ότι δεν έχει τα νέα πρόσθετα, όπως Exodus Redux, RDMovies κ.λ.π. Διαθέτει όμως το Yoda, και επιπλέον, τα προκαθορισμένα add-on ταινιών του build, τα οποία τα πάνε καλά με τις ταινίες και σειρές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα έχουμε αρκετούς παρόχους με καλή ποιότητα, χωρίς να κάνουμε παραπάνω ενέργειες. Επιπλέον, το build διαθέτει πολλές 4K ταινίες με συγχρονισμένους υποτίτλους από τους εναλλακτικούς opensubtitles.by opensubtitles.

Φυσικά, αν θέλουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και είμαστε εξοικειωμένοι με το Kodi, μπορούμε να προσθέσουμε το Exodus Redux, 13Clowns, και Genesis, που χρησιμοποιούν ως προεπιλογή τους αξιόπιστους και ταχύτατους Lambda Scrapers.

Αν έχουμε και ενεργό Real-Debrid λογαριασμό, μπορούμε να προσθέσουμε και το RDMovies για ακόμη περισσότερες 1080p ταινίες, χωρίς διακοπές.

Έτσι λοιπόν, και παρότι το build τα έχει σχεδόν όλα στα ελληνικά, θα δείξουμε σε εικόνες όλα τα βήματα και τις απλές ρυθμίσεις για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις ταινίες, και όχι μόνο.

Εσείς θα δοκιμάσετε το Build για το Kodi Leia?

To ελληνικό build δίνει αναμφίβολα μια άλλη όψη στο Kodi. Επιπλέον, είναι ιδανικό για όσους θέλουν τα πράγματα πιο απλά και πιο αυτοματοποιημένα στο σπουδαίο ανοικτό λογισμικό.

Ωστόσο, αν κάτι δεν μας αρέσει, ή δεν μας βολεύει το build για οποιοδήποτε λόγο, μπορούμε με μερικά κλικ να επιστρέψουμε ξανά στο αρχικό κέλυφος του Kodi.

Επιπλέον, μπορούμε να επαναφέρουμε το Kodi στην αρχική του κατάσταση που ήταν μόνο με τα πρόσθετά μας, αντικαθιστώντας τους τρεις φακέλους που είδαμε στο backup.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή θέλετε να προτείνετε κάποιο άλλο build για το Kodi Leia, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps