Home » Hardware » Reviews » MECOOL KM2 Plus Review: Νέο TV Box Με Πιστοποίηση Google & Netflix 4K
FEATURED MECOOL KM2 Plus Review TV Box Με Πιστοποίηση Google & Netflix 4K

MECOOL KM2 Plus Review: Νέο TV Box Με Πιστοποίηση Google & Netflix 4K

Tα TV Box μας επιτρέπουν να μετατρέψουμε οποιαδήποτε τηλεόραση σε Smart TV εύκολα και οικονομικά. Ωστόσο, η επιλογή τους δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση, ιδίως αν θέλουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση και ποιότητα στο Netflix, Kodi, και άλλα apps. Δοκιμάσαμε το MECOOL KM2 Plus, ένα νέο TV Box με καλές προδιαγραφές και από τα λίγα που έχουν πιστοποίηση Netflix HD.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

MECOOL KM2 Plus

Το MECOOL KM2 Plus είναι ένα αρκετά απλό κουτί με μαύρο ματ φινίρισμα και ασημί επένδυση. Πρόκειται για μια συμπαγή συσκευή που θα χωρέσει εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του σαλονιού μας.

Το μπροστινό μέρος έχει μερικές λυχνίες LED που υποδεικνύουν τις υπέρυθρες, τις διεργασίες δικτύου, και την τροφοδοσία. Στην κορυφή του κουτιού υπάρχει ένα μεταλλικό ασημί λογότυπο.

MECOOL KM2 Plus Review

Στην αριστερή πλευρά του MECOOL KM2 Plus υπάρχει μια υποδοχή USB-A 2.0, USB-A 3.0, και μια υποδοχή microSD. Το πίσω μέρος της μονάδας φιλοξενεί AV και S/PDIF, Ethernet, μια θύρα HDMI 2.1, και DC.

MECOOL KM2 Plus Review 2αμ

Λογισμικό / Απόδοση

Το MECOOL KM2 Plus τρέχει Android TV 11 (Red Velvet cake) και οφείλουμε να πούμε ότι το χειρίζεται πολύ καλά.

Τα μεγάλα του ατού είναι η πιστοποίηση της Google (Widevine DRM Level 1), η κωδικοποίηση 4K AV1, και φυσικά η πιστοποίηση του Netflix, καθώς η συσκευή υποστηρίζει το streaming της υπηρεσίας σε UHD. Η πρόσβαση είναι άμεση, με ένα πάτημα στο πλήκτρο του Netflix στο τηλεχειριστήριο.

Το KM2 Plus υποστηρίζει έξοδο βίντεο 4k στα 59,9Hz μέσω της θύρας HDMI 2.1, ώστε να μπορεί να συμβαδίζει με τις σημερινές τηλεοράσεις. Προσφέρει προβολή υψηλής ευκρίνειας και άψογη αναπαραγωγή βίντεο, όχι μόνο στο Netflix, αλλά και Disney+ 4K, Apple TV+ 4K , κ.α.

Επιπλέον, προσφέρει ζωντανά χρώματα, καθώς υποστηρίζει HDR10, HDR10+, και HLG HDR. Σε ό,τι αφορά τον ήχο, αν έχουμε τηλεόραση με Dolby Vision, η συσκευή υποστηρίζει Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD, DTS 5.1 / 7.1 και Dolby Atmos.

Δοκιμές: Ποιότητα βίντεο / Πλοήγηση

Σε εξαντλητικές δοκιμές που κάναμε για τρεις συνεχόμενες ημέρες με διάφορες εφαρμογές, η απόδοση του TV Box ήταν ομολογουμένως πολύ καλή.

Επίσης, παρακολουθήσαμε διάφορα 4Κ έργα στο Netflix αλλά και στο Kodi με Real Debrid, και δεν παρατηρήσαμε καμία δυσλειτουργία σε αυτή την υψηλή ανάλυση. Αντιθέτως, είχαμε μια ομολογουμένως εξαιρετική εμπειρία.

Σε ό,τι αφορά το YouTube, μπορούμε να αναπαράγουμε βίντεο σε 4k 30fps HDR και αυτό είναι το μέγιστο όριο για να απολαμβάνουμε υψηλή ποιότητα με ομαλή απόδοση και χωρίς πάγωμα, αν και η αναπαραγωγή βίντεο σε 2k θα είναι υπεραρκετή.

Η πλοήγηση σε όλες τις εφαρμογές γίνεται γρήγορα, και όλα αυτά μας εξέπληξαν θετικά, δεδομένου ότι η μνήμη RAM είναι στα 2GB.

Θα λέγαμε ότι σε σχέση με το MECOOL KM3 των 4GB/64GB που είχαμε παρουσιάσει σε παλιότερο οδηγό, το MECOOL KM2 Plus είναι πολύ πιο σταθερό, και πολύ πιο αποδοτικό και αξιόπιστο.

Η συσκευή έρχεται με 16GB εσωτερικής αποθήκευσης, εκ των οποίων τα 12GB είναι διαθέσιμα λόγω των προεγκατεστημένων εφαρμογών και του συστήματος. Αυτός είναι σχετικά αρκετός χώρος αποθήκευσης για τους περισσότερους χρήστες.

Εμείς εγκαταστήσαμε όλες τις κορυφαίες εφαρμογές για TV Box που έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενο οδηγό, μαζί με πολλές πλάγιες εγκαταστάσεις apps που δεν υπάρχουν στο Play Store του Android TV, καθώς και πολλές λήψεις προσθέτων στο Kodi. Στο τέλος, μας περίσσευαν άλλα 7GB ελεύθερου χώρου.

MECOOL KM2 Plus Review 2αμααα

Φυσικά, μπορούμε πάντα να τοποθετήσουμε μια μονάδα USB 3.0 έως και 256GB και να μορφοποιήσουμε ως εσωτερική αποθήκευση. Ακόμη και να εγκαθιστούμε εφαρμογές. Αρκεί να ενεργοποιήσουμε τη σχετική ένδειξη στις επιλογές για προγραμματιστή.

Επίσης, το MECOOL KM2 Plus συνεργάζεται πολύ καλά με το τηλεχειριστήριο της Google TV στο κινητό χωρίς να απαιτούνται οι έξτρα ρυθμίσεις. Η προεπιλεγμένη ονομασία της συσκευής είναι 4K Android TV Box, αλλά μπορούμε να την αλλάξουμε.

MECOOL KM2 Plus Review 5μμ

Στις δοκιμές μας δυσκολεύτηκε μόνο με το Kodi, αλλά εκεί λειτουργεί άψογα με το τηλεχειριστήριο του Kore. Σε γενικές γραμμές, αν εξαιρέσουμε την πληκτρολόγηση, και το φυσικό τηλεκοντρόλ της συσκευής είναι εύχρηστο και πολύ βολικό.

Τέλος, το KM2 Plus διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη Chromecast. Έτσι, μπορούμε να αναπαράγουμε τα βίντεο από το Android κινητό στο TV Box, και να εμφανίζουμε τις φωτογραφίες στην τηλεόραση του σαλονιού μας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά / Τελικές εντυπώσεις

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται το SoC Amlogic S905X4-B Quad-Core A55. Το chip του επεξεργαστή αποτελείται από τέσσερις πυρήνες και προσφέρει συχνότητα λειτουργίας ως 2.0 GHz. Για την κάλυψη γραφικών χρησιμοποιεί την ARM Mali-G31 MP2.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το KM2 Plus έρχεται με HDMI 2.1 έως 4Kp60 με HDCP 2.3, υποστήριξη HDMI-CEC, κωδικοποιητές AV1, H.264/AVC, H.265/HEVC, VP8 & VP9, HDR – HDR10+, HDR & HLG, και DRM Widevine L1, Playready 3000.

Υποστηρίζει όλα τα γνωστά πρότυπα WiFi (802.11b/g/n/ac) και στις δύο συχνότητες. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν υποστηρίζει Wi-Fi 6, και το LAN είναι στα 100M/10M και όχι Gigabit.

Επίσης, δεν υπάρχει κανένας εύκολος τρόπος να αποκτήσουμε πρόσβαση στον φάκελο Data του Android. Ακόμη και ειδικευμένες εφαρμογές όπως το QuickEdit, ΖArchiver, και ES Explorer απέτυχαν να μας δώσουν πρόσβαση.

Σε γενικές γραμμές, παρότι στις δοκιμές μας δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα με ό,τι και αν κάναμε στη συσκευή, θα θέλαμε οι μνήμες 2GB/16GΒ να είναι μεγαλύτερες.

Παρ΄ όλα αυτά, σε πολύ πρόσφατα συγκριτικά bencmarks που έκαναν ξένα έγκυρα site σε όλα τα γνωστά κινέζικα TV Box, το KM2 Plus φαίνεται να καταλαμβάνει μια από τις υψηλότερες θέσεις στις επιδόσεις. Μάλιστα, κάποια θεωρούν ότι πρόκειται για το καλύτερο streaming box του 2022.

MECOOL KM2 Plus Review 3μμαα

Αυτό είναι κάτι που το διαπιστώσαμε και εμείς στην πράξη, και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το MECOOL KM2 Plus είναι αναμφίβολα ένα εξαιρετικό TV Box. Ιδίως αν ενδιαφερόμαστε για το Netflix και το Kodi, θα μας προσφέρει στην τηλεόρασή ομαλή αναπαραγωγή στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου.

Τέλος, θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια στη συσκευή. Οι δυνατότητες είναι περιορισμένες καθώς έχουμε μόνο 2GB μνήμης RAM, αλλά μπορούμε να παίξουμε games όπως το Minecraft χωρίς προβλήματα. Συνδέουμε ένα ελεγκτή Bluetooth και είμαστε έτοιμοι.

Πού μπορώ να βρω το KM2 Plus

Προμηθευτήκαμε το MECOOL KM2 Plus απευθείας από την κατασκευάστρια εταιρεία. Την ώρα που γράφαμε την παρουσίαση δεν ήταν διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

Update Ιουνίου 2023: Διατίθεται πλέον στα ελληνικά e-shop με κόστος περί τα 100 ευρώ.

Έτσι, θέλουμε να εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα, μπορούμε να το προμηθευτούμε απευθείας από το κατάστημα της MECOOL, ή στο Geekbuying, ή το Banggood, με δωρεάν priority αποστολή χωρίς τελωνείο.

Η τιμή απόκτησής του αυτή τη στιγμή στα δύο κινέζικα eshop είναι η πιο φθηνή, και ανέρχεται στα €62,84 και €70,47 αντίστοιχα.

Διαφημίσεις YouTube Ads 3α

 

Η συσκευή στο e-shop της MECOOL είναι λίγο πιο ακριβή, στα 79,57 ευρώ.

Σε αντίθεση με τα δύο κινέζικα e-shop, στο επίσημο κατάστημα της MECOOL δεν γνωρίζουμε αν η τελική τιμή της προσφοράς περιλαμβάνει και τυχόν τέλη εκτελωνισμού και οι πελάτες δεν χρειάζεται να πληρώσουν τελωνείο.

Ποια είναι η γνώμη σας για το MECOOL KM2 Plus?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps