Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Εφαρμογές TV Box: 9 Apps Που Απλοποιούν Την Android TV & Η Πιο Εύκολη Εγκατάσταση APK
FEATURED Εφαρμογές TV Box 9 Apps Που Απογειώνουν Την Android TV & Η Πιο Εύκολη Εγκατάσταση APK 2α

Εφαρμογές TV Box: 9 Apps Που Απλοποιούν Την Android TV & Η Πιο Εύκολη Εγκατάσταση APK

Το TV Box δεν είναι μόνο για το Kodi, τις ταινίες, και τα πολυμέσα. Υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά apps που βοηθούν την Android TV να αποδίδει καλύτερα και πιο γρήγορα, και κάνουν την διαφορά καθώς βελτιώνουν θεαματικά και την εμπειρία μας. Δείτε τις κορυφαίες εφαρμογές TV Box που αλλάζουν το παιχνίδι, και πώς κάνουμε την πλάγια εγκατάσταση οποιουδήποτε APK, εύκολα με λίγα μόνο κλικ.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι καλύτερες εφαρμογές TV Box

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Android TV, και σιγά σιγά ωριμάζει ως πλατφόρμα. Διαθέτει περισσότερα apps και παιχνίδια από ποτέ, αλλά μπορούμε να το κάνουμε ακόμη καλύτερο με λίγες μόνο εφαρμογές.

Πόσο μάλιστα, αν χρησιμοποιούμε και το νέο τηλεχειριστήριο της Google TV στο κινητό που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό. Μας επιτρέπει να κάνουμε τα πάντα δωρεάν και πολύ πιο εύκολα σε σχέση με το τηλεκοντρόλ του TV Box.

Εφαρμογές TV Box 1m

Background – Apps & Process List

Το συγκεκριμένο app βρίσκεται στο Play Store της Android TV. Μας βοηθά στην εξοικονόμηση της RAM και γενικά στην επιτάχυνση του TV Box.

Κλείνει μαζικά τις δεκάδες εφαρμογές που έχουμε ανοίξει και τρέχουν στο παρασκήνιο. Το πιο πιθανόν είναι ότι τις έχουμε ξεχάσει, καθώς δεν υπάρχει τόσο εύκολος τρόπος να τις κλείνουμε όλες όταν συσσωρεύονται, όπως κάνουμε στο κινητό.

Εφαρμογές TV Box 1mmaa

Μόλις τρέξουμε για πρώτη φορά την εφαρμογή, θα δούμε μία καρτέλα με οδηγίες στα αγγλικά. Μπορούμε να την παρακάμψουμε πατώντας το εικονίδιο της επιστροφής.

Εφαρμογές TV Box 1mmaaααμmnααλλα
Από εκεί και μετά, το app θα μας δείχνει αμέσως όλες τις εφαρμογές που είναι ανοικτές. Ίσως εκπλαγούμε όταν θα δούμε την πρώτη φορά πόσα apps τρέχουν στο παρασκήνιο και επιβαρύνουν το TV Box.

Έτσι, απλά προχωράμε στο κλείσιμο όλων των εφαρμογών, πατώντας το σχετικό κουμπί που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Εφαρμογές TV Box 1mmaaαα

Καλό είναι να θυμόμαστε πως αν έχουμε περισσότερες από 10 εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο, θα μεταφερόμαστε διαδοχικά στις πληροφορίες κάθε εφαρμογής όπου πατάμε στην αναγκαστική διακοπή…

…και μετά πατάμε στο κουμπί της επιστροφής, για να μας εμφανιστεί η επόμενη, κ.ο.κ.

Εν ολίγοις, την πρώτη φορά που θα το τρέξουμε το app, αν έχουμε 50 εφαρμογές ανοιχτές στο παρασκήνιο, θα πρέπει να κάνουμε 50 φορές την αναγκαστική διακοπή σε κάθε εφαρμογή.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει στην πορεία να το ανοίγουμε πιο συχνά το app για να μην συσσωρεύονται οι εφαρμογές TV Box στο παρασκήνιο. Αν το θέλουμε, μας επιτρέπει να του ορίσουμε να ανοίγει αυτόματα όταν εκκινούμε το TV Box πατώντας στο “Preferences”.

Εφαρμογές TV Box 1mmaaααμ

Επιπλέον, να κλείνουμε μόνο όποιες ανοικτές εφαρμογές επιλέγουμε χειροκίνητα, πατώντας στο “Close Multiple” που βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα.

ML Manager

Πρόκειται για μία από τις εφαρμογές TV Box που μας λύνουν τα χέρια. Το συγκεκριμένο app βρίσκεται στο Play Store της Android TV.

Μας συγκεντρώνει σε μια καρτέλα όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές TV Box και το κυριότερο είναι ότι μας βοηθάει να τις καταργούμε με ένα πάτημα, χωρίς να ψάχνουμε από εδώ και από εκεί. Επιπλέον, να τις εξάγουμε ή να τις αποθηκεύουμε όπου θέλουμε.

Επίσης, το app μας επιτρέπει και να οργανώσουμε τις εφαρμογές μας επισημαίνοντάς τες ως αγαπημένες για πιο γρήγορη πρόσβαση, ακόμη και να τις μοιραζόμαστε στο cloud, Telegram, email, κ.λ.π.

APKMirror Installer (Official)

Το εξαιρετικό APKMirror Installer είναι μια βοηθητική εφαρμογή που μας επιτρέπει να κάνουμε πολύ εύκολα τυχόν πλάγιες εγκαταστάσεις σε αρχεία .apk, αλλά και .apkm, .xapk και .apks.

Επιπλέον, διατίθεται κανονικά στο Play Store της Android TV.

Ως γνωστόν, το site του APKMirror είναι το πλέον αξιόπιστο, σε αντίθεση με ορισμένα άλλα άγνωστα site με APK, που ενδεχομένως φιλοξενούν κακόβουλο λογισμικό και άλλον ανεπιθύμητο κώδικα.

Downloader

Ο Downloader και το APKMirror Installer είναι οι μόνες εφαρμογές TV Box που χρειαζόμαστε για να κάνουμε πολύ εύκολα την πλάγια εγκατάσταση των apps που δεν υπάρχουν στο Google Play της Android TV.

Επιπλέον, ο Downloader διαθέτει και browser που μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για γενική περιήγηση στο διαδίκτυο με λειτουργία πλήρους οθόνης και γρήγορη πρόσβαση στα αγαπημένα.

Έτσι, για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο αυτά που μπορεί να μας προσφέρει το app, απλά πατάμε στην ένδειξη “Home” και πληκτρολογούμε το όνομα του APK που θέλουμε να εγκαταστήσουμε.

Ακόμη καλύτερα, το όνομα του site που φιλοξενεί τα .apk όπως το APKMirror ή το APKPure που είναι και αυτό αξιόπιστο.

Στη συνέχεια, ο Downloader θα μας κατεβάσει το apk και κατόπιν θα γίνει αυτόματα η εγκατάσταση. Όλα τα apk που κατεβάζουμε θα τα εντοπίζουμε με δύο κλικ στα Files του Downloader…

Εφαρμογές TV Box 1mmaaααμmnααλλαa

…ή Download/Downloader του APKMirror Installer.

Εφαρμογές TV Box 1mmaaααμmnα

Blokada

Οι διαφημίσεις στο Android πολλές φορές είναι ενοχλητικές και εμφανίζονται χωρίς να μας ρωτούν.

Από την άλλη, το Blokada ανοιχτού κώδικα δεν κάνει ερωτήσεις, απλά τις αποκλείει σχεδόν σε όλες τις ενεργές εφαρμογές TV Box. Αρκεί μόνο να θυμόμαστε να το ενεργοποιούμε κάθε φορά που ανοίγουμε την Android TV.

Όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχει στο Play Store της Android TV, και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον Downloader και το APKMirror.

Στη συνέχεια, πληκτρολογούμε το Blokada στην αναζήτηση που διαθέτει το site του APKMirror που μας άνοιξε.

Εφαρμογές TV Box 1mmaaααμmnααkk

…και αφού το εντοπίσουμε, πατάμε στη σχετική ένδειξη της λήψης για να εγκατασταθεί αυτόματα στο TV Box.

Από εκεί και μετά, μόλις ανοίξουμε το Blokada, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε μια φορά την ενεργοποίηση και μετά το μεγάλο κουμπί που θα δούμε για να ξεκινήσει το μπλοκάρισμα διαφημίσεων σε όλο το οικοσύστημα της Android TV.

Αν βλέπουμε το “Η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη”, αυτό δεν είναι πρόβλημα καθώς οφείλεται στο Blokada που απλά μπλοκάρει τα ads.

Send Files to TV (SFTTV)

Το Send files to TV (SFTTV) είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές TV Box. Απλοποιεί την μεταφορά αρχείων αλλά και apk μεταξύ κινητού και tablet με την Android TV.

Έτσι, αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και με αυτόν τον τρόπο πλάγια εγκατάσταση των apps, αντί για την μέθοδο του Downloader μέσα από το TV Box.

Απλά κατεβάζουμε το app στο κινητό πατώντας εδώ, και αντίστοιχα το SFTTV στο TV Box μέσω του Play Store.

Από εκεί και μετά, απλά ανοίγουμε το app στο κινητό και πατάμε στο “Send” για να επιλέξουμε το αρχείο που θέλουμε να στείλουμε στην Android TV. Την ίδια ώρα, πρέπει να έχουμε ανοικτό και σε ετοιμότητα το SFTTV και στο TV Box.

Κατόπιν, το SFTTV στο κινητό θα εντοπίσει το TV Box…

…και δεν έχουμε παρά να το επιλέξουμε για να ξεκινήσει η μεταφορά.

Αυτό ήταν όλο. Από εδώ και μετά, μπορούμε να στέλνουμε όσα αρχεία θέλουμε στο TV Box…

…και φυσικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να κάνουμε και το αντίστροφο.

NordVPN

Μια εφαρμογή VPN ειδικά σχεδιασμένη για το TV Box είναι απαραίτητη. Ιδίως αν παρακολουθούμε πειρατικές ταινίες, ή περιεχόμενο που έχει γεωγραφικούς περιορισμούς.

Το NordVPN που το συνιστούμε ανεπιφύλακτα λόγω της ταχύτητας του, και όχι μόνο, θα μας καλύψει απόλυτα σε όλους τους τομείς. Επιπλέον, θα μας δώσει και γρήγορες ελληνικές IP αν τις θέλουμε, αλλά και ταχύτατους P2P server για τα torrent ταινιών.

Kiwi Browser

Όπως έχουμε αναφέρει σε αρκετούς οδηγούς, ο Kiwi εκτός του ότι είναι παρόμοιος με τον Chrome και πιο γρήγορος, είναι και ο καλύτερος browser και για το TV Box.

Επιπλέον, μας επιτρέπει να προσθέσουμε όλες σχεδόν τις επεκτάσεις Chrome που έχουμε στο PC, αλλά και να κάνουμε και εδώ μια εναλλακτική και εύκολη πλάγια εγκατάσταση εφαρμογών στην Android TV.

Δεν διατίθεται στο Play Store της Android TV, και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον Downloader και το APKMirror για να τον εγκαταστήσουμε, με τον ίδιο τρόπο που είδαμε προηγουμένως στο Blokada.

Ειδάλλως, μέσω του SFTTV που αναφέραμε πιο πάνω, απευθείας από το κινητό.

SmartTube

Αν μας ενδιαφέρει να βλέπουμε στην τηλεόραση μας το περιεχόμενο του YouTube σε υψηλότατη ανάλυση, όπως και με το app της Smart TV, αλλά χωρίς καμία απολύτως διαφήμιση, τότε το SmartTube είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες οι εφαρμογές TV Box που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Το εξαιρετικό app ακολουθεί την επίσημα προτεινόμενη σχεδίαση/πρότυπο της Google για εφαρμογές τηλεόρασης.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του είναι ότι μας επιτρέπει να συνδεθούμε στον Google λογαριασμό μας. Έτσι, έχουμε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις εγγραφές και τις βιβλιοθήκες μας, όπως ακριβώς έχουμε και με το επίσημο app.

Το SmartTubeNext, εκτός από το μπλοκάρισμα διαφημίσεων, υποστηρίζει πολλές premium λειτουργίες του YouTube.

Για παράδειγμα, την αναπαραγωγή στο παρασκήνιο και τη λειτουργία PiP. Πρέπει να την ενεργοποιήσουμε χειροκίνητα στις Ρυθμίσεις > General > Αναπαραγωγή στο παρασκήνιο > Εικόνα σε Εικόνα.

Και εδώ πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον Downloader για να κάνουμε την εγκατάσταση στο TV Box. Μπορούμε να δούμε αναλυτικά όλα αυτά τα βήματα στον σχετικό οδηγό με το μπλοκάρισμα διαφημίσεων στο YouTube.

Είναι χρήσιμες αυτές οι εφαρμογές TV Box?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr. Ειδάλλως, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps