Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Τα Καλύτερα Apps Για Τηλεκοντρόλ Στο Kodi Και Πώς Τα Χρησιμοποιώ
KodiSteps: Τα Καλύτερα Τηλεκοντρόλ Apps Και Πώς Τα Χρησιμοποιώ

Τα Καλύτερα Apps Για Τηλεκοντρόλ Στο Kodi Και Πώς Τα Χρησιμοποιώ

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αναμφίβολα οι περισσότεροι από εμάς που έχουμε εγκαταστήσει με επιτυχία το Kodi στην αγαπημένη συσκευή μας, βλέπουμε ταινίες και σειρές στο PC ή στην TV. Όμως, αν θέλουμε να ελέγχουμε από απόσταση όλο το οικοσύστημα του Kodi, ενδέχεται να δυσκολευόμαστε με τα air mouse ή τους παραδοσιακούς ελεγκτές. Δείτε τα καλύτερα Android και iOS apps για να έχουμε εύκολο απομακρυσμένο έλεγχο από κινητό ή tablet.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου θα παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, υπηρεσίες Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας θα βγαίνει κάθε εβδομάδα, και θα περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε Windows και Android.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε πώς η Android και η iOS συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλεχειριστήριο του Kodi, είτε χρησιμοποιούμε κάποιο build, είτε το προκαθορισμένο κέλυφος, έτσι ώστε να χειριζόμαστε τα πάντα μέσα στο σπουδαίο λογισμικό από το κινητό ή το tablet μας.

Ρυθμίσεις στο Kodi

Αν χρησιμοποιούμε το ελληνικό build που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό, καλό είναι να πάμε για λίγο στο αρχικό κέλυφος του Kodi.

Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία που περιγράφουμε, μπορούμε μετά να επιστρέψουμε στο build, αλλάζοντας το κέλυφος του Kodi. Το τηλεχειριστήριο θα λειτουργεί χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα και στο build.

Η μεθοδολογία που ακολουθεί είναι στο Kodi v18.0 Leia, αλλά είναι ίδια και για την προγενέστερη έκδοση v17.0 Krypton. Την παραθέτουμε αναλυτικά με εικόνες:

Στη συνέχεια, αν έχουμε κάποιο ενεργό VPN στη συσκευή μας, το απενεργοποιούμε προσωρινά, και κατόπιν κάνουμε επανεκκίνηση στο Kodi. Αν δεν έχουμε VPN, προχωράμε αμέσως στα βήματα που ακολουθούν.

Επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και πατάμε “Ρυθμίσεις ➜ Πληροφορίες συστήματος ➜ Συνοπτικά” και εντοπίζουμε τη διεύθυνση που βλέπουμε παρακάτω. Θα χρειαστεί να την εισάγουμε μέσα στο Android app που ακολουθεί.

Kore – Android

Πρόκειται για το επίσημο τηλεχειριστήριο από την ομάδα του Kodi, και στις ημέρες έχει γίνει πολύ αποδοτικό σε ό,τι αφορά τον απλό τηλεχειρισμό από την Android συσκευή μας. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Μόλις ανοίξουμε το Kore στην Android συσκευή μας, ενδέχεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να έχει αναγνωρίσει αυτόματα το Kodi που τρέχει στο PC ή στο TV Box, χωρίς να απαιτηθεί κάποια ενέργεια από εμάς. Αν έχουμε ενεργό κάποιο VPN στη συσκευή μας, το απενεργοποιούμε προσωρινά.

Αν δούμε ότι δεν την αναγνωρίζει, πρέπει να το κάνουμε από μόνοι μας. Έτσι, πρέπει να προσθέσουμε χειροκίνητα μέσα στο Kore τα ψηφία της διεύθυνσης IP και της θύρας που τα έχουμε ανοικτά στο Kodi και μας περιμένουν.

Από εδώ και μετά, αν έχουμε VPN, μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε ξανά, καθώς είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το Android τηλεχειριστήριο μας.

Χρήση του τηλεκοντρόλ

Παραθέτουμε με εικόνες όλες τις λειτουργίες του Kore.

  1. Τα βελάκια για να πλοηγούμαστε προς κάθε κατεύθυνση μέσα στο Kodi.
  2. Πηγαίνουμε μια καρτέλα πίσω.
  3. Το δεξί κλικ.
  4. Η επιβεβαίωση (το ΟΚ).

  1. Επιστροφή στην αρχική οθόνη του Kodi.
  2. Εμφάνιση της ενότητας των ταινιών.
  3. Εμφάνιση της ενότητας των σειρών.
  4. Κλείσιμο ή επανεκκίνηση.

Official Kodi Remote – iOS

Όπως στο Android, έτσι και στο iPhone και iPad, υπάρχει το επίσημο app για απομακρυσμένο έλεγχο του Kodi, το οποίο είναι εξίσου αποδοτικό σε ό,τι αφορά τον τηλεχειρισμό από την iOS συσκευή μας. Μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Μόλις ανοίξουμε το app στην iOS συσκευή μας, δεν θα αναγνωρίσει αυτόματα το Kodi που τρέχει στο PC ή στο TV Box. Πρέπει να το κάνουμε από μόνοι μας. Αν έχουμε ενεργό κάποιο VPN στην iOS συσκευή μας, το απενεργοποιούμε προσωρινά.

Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσουμε χειροκίνητα μέσα στο app τα ψηφία της διεύθυνσης. Σε αντίθεση με το Android, στο iOS πρέπει να προσθέσουμε και τη διεύθυνση MAC, αλλά και την θύρα 9090.

Για να το πετύχουμε αυτό, αρκεί να πάμε ξανά στις πληροφορίες συστήματος του Kodi. Αυτή τη φορά μέσα από την ενότητα του δικτύου, έτσι ώστε να αντιγράψουμε τα ψηφία που απαιτούνται. Τα δείχνουμε στις δύο παρακάτω εικόνες:

Στη συνέχεια, φεύγουμε για λίγο από το Kodi και ανοίγουμε το app στην iOS συσκευή μας. Κατόπιν, προχωράμε στις ακόλουθες ενέργειες:

  1. Πατάμε στο “+” για να προσθέσουμε τον Host στο app.
  2. Κατόπιν πατάμε στο “Edit”.
  3. Πληκτρολογούμε προσεκτικά την διεύθυνση IP, αλλά και τις θύρες 8080 – 9090.
  4. Πληκτρολογούμε προσεκτικά την διεύθυνση MAC.
  5. Αποθηκεύουμε τις αλλαγές μας.

KodiSteps 20a

Έπειτα, θα δούμε το πράσινο εικονίδιο που σημαίνει ότι το τηλεκοντρόλ του Kodi είναι ενεργοποιημένο. Αν έχουμε VPN, μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε ξανά στην iOS συσκευή μας, καθώς είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το τηλεχειριστήριο μας.

Χρήση του τηλεκοντρόλ

Παραθέτουμε με εικόνες όλες τις λειτουργίες του ψηφιακού τηλεχειριστηρίου.

  1. Τα βελάκια για να πλοηγούμαστε προς κάθε κατεύθυνση μέσα στο Kodi.
  2. Πηγαίνουμε μια καρτέλα πίσω.
  3. Το δεξί κλικ.
  4. Η επιβεβαίωση, δηλαδή το ΟΚ.
  5. Επιστροφή στην αρχική οθόνη του Kodi.

  1. Αλλαγή του τηλεκοντρόλ με χειρονομίες αντί για βελάκια κ.λ.π.
  2. Εμφάνιση του πεδίου για τις χειρονομίες.
  3. Εμφάνιση της ενότητας των ταινιών.
  4. Εμφάνιση της ενότητας των σειρών.

Εσείς θα απλουστεύσετε τον απομακρυσμένο έλεγχο του Kodi?

Το τηλεχειριστήριο του Kodi μέσα από τις Android και iOS συσκευές μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμο και βολικό όταν απολαμβάνουμε το ανοιχτό λογισμικό στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης, και όχι μόνο.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας σε ό,τι αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps