Home » Software » Browsers » Ποιος Είναι ο Καλύτερος Browser για Κάθε Χρήση

Ποιος Είναι ο Καλύτερος Browser για Κάθε Χρήση

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποφασίσει ποιον browser θέλουμε να χρησιμοποιούμε, και είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από αυτή τη συνήθεια. Όμως, είμαστε σίγουροι ότι είναι ο καλύτερος browser για όλες τις ανάγκες μας? Δείτε τις κορυφαίες λύσεις για κάθε χρήση, και γιατί όχι, βελτιώστε την εμπειρία σας συμπληρωματικά με ένα δεύτερο πρόγραμμα περιήγησης.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η μάχη των browser

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα το 2008, ήταν η εποχή που ο Internet Explorer της Microsoft κυβερνούσε τον κόσμο.

Οι περισσότεροι από μας θα θυμόμαστε ότι δεν ήμασταν και ξετρελαμένοι μαζί του, και ούτε θεωρούσαμε ότι ήταν ο καλύτερος browser. Απλά ήταν ο μόνος που πρόσφερε μία σταθερή περιήγηση.

ο Καλύτερος Browser

Την επόμενη χρονιά, το 2009, υπήρξε μια εντυπωσιακή έκρηξη του Opera και αυξητική πορεία του Firefox. Ο browser της Microsoft συνέχιζε να κυριαρχεί και ο Google Chrome είχε μηδαμινή παρουσία.

ο Καλύτερος Browser 2

Το 2010 σημειώνεται μία μεγάλη άνοδος του Firefox, με τον Internet Explorer να κρατά ακόμη σταθερά τα ηνία. Ο Chrome δεν παρουσιάζει καμία απολύτως πρόοδο.

ο Καλύτερος Browser 3
Το επόμενο έτος, ο browser της Google αρχίζει και εμφανίζει μία μικρή άνοδο, εν μέσω κυριαρχίας του Internet Explorer και Firefox.

Δυνατότητες του Chrome 6

Το 2012 είναι χρονιά του μεγάλου ντέρμπι, όπου Chrome, Firefox, και Internet Explorer δίνουν μάχη για την κυριαρχία.

Από το 2013, ο browser της Google φαίνεται ότι αρχίζει να κερδίζει τον πόλεμο, και μάλιστα με διαφορά.

Η επικράτηση του Chrome είναι πλέον γεγονός. Την έκπληξη κάνει και ο Safari της Apple, ο οποίος κυριαρχεί στη… Γροιλανδία των 56.114 κατοίκων.

Δυνατότητες του Chrome 9

Ο Chrome επικράτησε σχεδόν ολοκληρωτικά το 2015. Ήταν και η χρονιά που η Microsoft εγκαινίασε τον Edge browser, ο οποίος σημείωσε μικρή παρουσία.

Στις ημέρες μας ο browser της Google κατέχει τη μερίδα του λέοντος, που υπερβαίνει το 75% των συνολικών χρηστών.

Δυνατότητες του Chrome

Είναι αναμενόμενο οι περισσότεροι από εμάς να χρησιμοποιούμε κάποιον από αυτούς τους browser που είδαμε προηγουμένως και θεωρούμε ότι είναι ο καλύτερος browser για τις ανάγκες. Σαφώς λοιπόν δεν θέλουμε να τον αλλάξουμε σε καμία περίπτωση.

Ως εκ τούτου, εμείς θα παρουσιάσουμε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσουν τον πιθανό δεύτερο αναπληρωματικό μας browser, και οι οποίοι δεν συμμετείχαν σε αυτόν τον πόλεμο, είτε γιατί είναι νεότεροι, είτε γιατί είναι κλώνοι.

Brave – O ταχύτερος όλων

Ο Brave είναι ανοιχτού κώδικα και εμφανίστηκε στις αρχές του 2016 από τον συνιδρυτή του Mozilla Firefox και δημιουργό της JavaScript. Βασίζεται στον Chromium αλλά με κάποιους περιορισμούς, χρησιμοποιώντας τις μηχανές Blink του Chrome.

O browser είναι από εκείνα τα προγράμματα περιήγησης, που είτε τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά, είτε “ξενερώνεις” και απομακρύνεσαι αμέσως. Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι από τότε που παρουσιάσαμε τον Brave στους κλώνους του Chrome πριν από έναν χρόνο, τον χρησιμοποιούμε ανελλιπώς ως κύριο browser, ιδίως όταν θέλουμε να περιηγηθούμε σε πολλές ιστοσελίδες.

Θεωρούμε ότι είναι ο καλύτερος browser στο κρίσιμο θέμα της ταχύτητας, και όχι μόνο, που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Tο ίδιο ακριβώς πιστεύουν και πολλοί άλλοι που τον έχουν δοκιμάσει.

Εμφάνιση του χρόνου που φορτώνουν οι σελίδες

Στην μπάρα διευθύνσεων αναφέρεται o χρόνος εμφάνισης της σελίδας με ολόκληρες τις εικόνες της. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να διαπιστώσουμε και με το μάτι ότι είναι ο μικρότερος χρόνος, σε οποιαδήποτε σύγκριση κι αν κάνουμε με άλλους browser.

Οι ρυθμίσεις του Brave είναι πολύ λίγες και ιδιαίτερα εύκολες. Αν τους δώσουμε περισσότερο σημασία, μερικές από αυτές είναι βέβαιο ότι θα μας δώσουν ακόμη πιο εντυπωσιακά γρήγορη φόρτωση των σελίδων.

Ταυτόχρονα, στο άνοιγμα ενός νέου tab θα έχουμε όλες τις απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες για τη συνολική απόδοση και τις παροχές του Brave, μαζί με την εναλλαγή όμορφων θεμάτων.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις ρυθμίσεις, είναι να πατάμε στο χαρακτηριστικό πορτοκαλί εικονίδιο του browser, που απεικονίζει το κεφάλι του γενναίου λιονταριού, πάνω δεξιά στην καρτέλα.

Στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας, ο Brave ενσωματώνει το extension “HTTPS Everywhere”, που διασφαλίζει την περιήγησή μας, μαζί με εργαλεία για το άμεσο σταμάτημα των malware κίνδυνων και της ανίχνευσης της δραστηριότητάς μας.

Φυσικά μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων στις φιλικές μας ιστοσελίδες, από το σχετικό κουμπί.

Εισαγωγή αγαπημένων από άλλους browser

Ο ταχύτατος browser υποστηρίζει την εισαγωγή των αγαπημένων μας από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούμε. Αρκεί να πατήσουμε στις τρεις τελείες και κατόπιν στο “Bookmarks ➜ Import Βrowser Data”.

Επιπλέον, μπορούμε να πατήσουμε και στο “Bookmarks Toolbar” για να φαίνονται τα αγαπημένα μας πάνω στην μπάρα του browser.

Θα πρέπει να προσέξουμε ότι κατά την εισαγωγή των αγαπημένων μας στον Brave, απαιτείται να είναι κλειστός ο κύριος browser που χρησιμοποιούμε. Μπορούμε να εισάγουμε τα αγαπημένα από τα τρία δημοφιλέστερα προγράμματα περιήγησης.

Παρόμοιες δυνατότητες με τον Chrome

Όπως ακριβώς και με τις δυνατότητες του Chrome, έτσι και στον Brave, αν έχουμε πολλές καρτέλες ανοιγμένες ταυτόχρονα, έχουμε τη δυνατότητα με δεξί κλικ να κλείσουμε μονομιάς όσες δεν χρειαζόμαστε για να εξοικονομήσουμε μνήμη.

Επιπλέον, μπορούμε να πατήσουμε την επαναφορά της καρτέλας για να μας εμφανισθεί ξανά, αν την κλείσαμε κατά λάθος, επιλέγοντας το “Reopen Last Closed Tab”, ή πατώντας ταυτόχρονα “Ctrl+Shift+T”.

Χάριν της ταχύτητας και προστασίας που μας παρέχει ο Brave, δεν δέχεται extensions προς το παρόν. Οι μόνες επεκτάσεις που μπορούμε να προσθέσουμε είναι αυτές των password manager, όπως είναι ο δημοφιλής LastPass.

Download accelerator και BitTorrent client

Ο browser διαθέτει και Download Accelerator, με τον οποίον μπορούμε να κάνουμε και ταχύτατες λήψεις torrent. Ταυτόχρονα μας παρέχει την εξαιρετική δυνατότητα να βλέπουμε την ποιότητα του βίντεο των torrent που πρόκειται να κατεβάσουμε.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο εικονίδιο του Torrent Video Player που φαίνεται στην εικόνα, και αμέσως θα γνωρίζουμε αν αξίζει τον κόπο να κάνουμε αυτή τη λήψη ή όχι.

Ο Brave βελτιώνει την περιήγηση με τη χρήσιμη λειτουργία της εμφάνισης του περιεχομένου όλων των καρτελών του παρασκηνίου. Δεν χρειάζεται να φεύγουμε από τη σελίδα που βρισκόμαστε. Απλά σύρουμε τον δείκτη στην μπάρα των καρτελών.

Πού υπερέχει

  • Ο καλύτερος browser στο θέμα της ταχύτητας
  • Καταναλώνει πολύ λιγότερη μνήμη από τον Chrome
  • Δεν συλλέγει και δεν στέλνει δεδομένα σε τρίτους
  • Απλό και εύκολο περιβάλλον
  • Ανακατευθύνει τα sites σε HTTPS με το ενσωματωμένο σχετικό εργαλείο
  • Προστατεύει από κακόβουλα sites
  • Ενσωματώνει bittorrent client με δυνατότητες προεπισκόπησης του βίντεο
  • Κάνει συνεχείς ενημερώσεις
  • Εμφανίζει το περιεχόμενο των ανενεργών καρτελών με τον δείκτη ποντικιού
  • Λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα ανεξαιρέτως
  • Ενσωματώνει Download Accelerator
  • Διαθέτει καινοτόμο σύστημα επεξεργασίας πληρωμών με Bitcoin

Πού υστερεί

  • Δεν συνεργάζεται με κανένα Add-on του Chrome Web store, πέραν των password manager
  • Δεν υποστηρίζει Ελληνικά

Για ποιες χρήσεις είναι ιδανικός

Ο Brave είναι για εμάς ο καλύτερος browser για να κάνουμε με μεγάλη ασφάλεια την ταχύτερη δυνατή περιήγηση, σε όλα τα websites του κόσμου.

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στο torrenting, και μπορεί να μας βοηθήσει να μη χάνουμε άδικα χρόνο, κατεβάζοντας κακής ποιότητας αρχεία torrent.

Epic Browser – Ο ασφαλέστερος όλων

Βασίζεται στον ανοιχτό κώδικα του Chromium, αλλά διαφοροποιείται γιατί χρησιμοποιεί την WebKit ως layout engine. Ο Epic είναι στα σίγουρα ο καλύτερος browser στο θέμα της ασφάλειας.

Υπάρχουν και άλλα προγράμματα περιήγησης που προσφέρουν εξαιρετική ασφάλεια, αλλά ο Epic είναι ολόιδιος ο Chrome. Αυτό και μόνο, σε συνδυασμό με το εξελληνισμένο περιβάλλον, τον καθιστά πολύ απλό και εύκολο στη χρήση του.

Το αρχείο λήψης του browser είναι μόλις 1.7ΜΒ και δεν κρύβει ανεπιθύμητα τρίτα προγράμματα.

Ενσωματωμένο δωρεάν VPN

Ο Epic βρίσκεται σε μόνιμη ιδιωτική λειτουργία (On Private Browsing), και δεν επιτρέπει σε τρίτους να ανιχνεύουν την περιήγησή μας.

Ενσωματώνει και encrypted Proxy, που είναι στην ουσία ένα δωρεάν VPN για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή ιδιωτικότητα και ανωνυμία στο ίντερνετ.

Ταυτόχρονα ο καλύτερος browser για την ασφάλειά μας, κρύβει την IP address δίνοντάς μας και τη δυνατότητα να επισκεπτόμαστε sites που δεν λειτουργούν στην Ελλάδα, όπως η μουσική online υπηρεσία του “Pandora”…

…και ταυτόχρονα κρυπτογραφεί τα δεδομένα μας. Είναι ό,τι πιο ιδανικό και για ευαίσθητες τραπεζικές συναλλαγές.

Λόγω αυτής της θωράκισης που προσφέρει, δεν θα έχουμε δυνατότητα σύνδεσης προφίλ με τον λογαριασμό μας στην Google, όπως με αρκετούς άλλους browser που βασίζονται στον Chromium.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα στέλνονται τα δεδομένα μας στην Google, και ούτε θα υπάρξει συγχρονισμός των θεμάτων μας, των extensions, κλπ. Μόνο τα αγαπημένα μας θα συγχρονιστούν.

YouTube video downloader

Χάριν της μέγιστης προστασίας που προσφέρει, δεν επιτρέπει να προσθέσουμε τα περισσότερα extensions του Chrome, αλλά έχει το ποθητό εργαλείο της λήψης των βίντεο στο YouTube…

…και μερικά από τα πολύ χρήσιμα Add-ons που χρησιμοποιούμε συχνά, όπως οι γνωστοί και πολύ χρήσιμοι password manager.

Πού υπερέχει

  • Δεν στέλνει δεδομένα στην Google και σε τρίτους
  • Έχει εξελληνισμένο περιβάλλον
  • Έχει Proxy extension για αόρατη και κρυπτογραφημένη περιήγηση
  • Απλός και εύκολος στην χρήση, θυμίζει το περιβάλλον του Chrome
  • Έχει ενσωματωμένο Video Downloader για το YouTube
  • Δεν έχει ανεπιθύμητα plugins
  • Καταναλώνει πολύ λιγότερη μνήμη από τον Chrome
  • Τρέχει και σε Mac OS X

Πού υστερεί

  • Δεν συνεργάζεται με τα περισσότερα extensions
  • Δεν συγχρονίζει το προφίλ και θέματα που έχουμε στον Chrome

Για ποιες χρήσεις είναι ιδανικός

Ο Epic αναμφίβολα από τους καλύτερους browser για να κάνουμε την πλέον αόρατη και ασφαλέστερη δυνατή περιήγηση με τον πιο απλό τρόπο.

Είναι ιδανικός για να κάνουμε άφοβα όλων των ειδών τις τραπεζικές συναλλαγές, και για να επισκεπτόμαστε σελίδες που απαγορεύουν το περιεχόμενο στη χώρα μας.

Avant Browser Ultimate – όλοι σε ένα

Ο Avant Browser έχει την εξαιρετική δυνατότητα να μεταμορφωθεί σε Chrome, Firefox, ή Internet Explorer.

Αυτό το επιτυγχάνει γιατί χρησιμοποιεί 3 διαφορετικές layout engines. Την Webkit που έχει o Safari και μερικοί browsers που βασίζονται στον Chromium, την Gecko του Firefox, καθώς επίσης και την Trident του Internet Explorer.

Θα πρέπει μόνο να προσέξουμε να κατεβάσουμε την Ultimate version, που περιλαμβάνει την κλωνοποίηση στους τρεις δημοφιλέστερους browser.

Ο browser διαθέτει πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον, με προσεγμένα εικονίδια και περιγραφές.

Η κλωνοποίηση στους τρεις δημοφιλέστερους browser

Το ιδιαίτερο στον Avant Browser ξεκινά όταν επιλέξουμε στις ρυθμίσεις τον “Μηχανισμό φωτοσκίασης” και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του Chrome.

Αμέσως μετά από αυτήν την επιλογή, διαπιστώνουμε ότι έχει γίνει κλωνοποίηση και εμφανίζονται γνώριμες καρτέλες του Chrome.

Όλα τα extensions του Chrome και Firefox

Από εκεί και μετά, έχουμε τη δυνατότητα αφού κάνουμε την απαραίτητη σύνδεση στην Google, να αρχίζουμε να εγκαθιστούμε όλα τα αγαπημένα μας extensions και εφαρμογές.

Κάνοντας πάλι κλικ στον “Μηχανισμό φωτοσκίασης” και επιλέγοντας τον Mozilla Firefox, αλλάζοντας ταυτόχρονα το εικονίδιο από Chrome σε Firefox στην άκρη της μπάρας των διευθύνσεων, θα διαπιστώσουμε ότι έγινε και η αντίστοιχη κλωνοποίηση.

Έτσι, στον ίδιο εναλλακτικό browser λειτουργούν ταυτόχρονα οι 2 αγαπημένοι μας browsers, και μπορούμε να εγκαταστήσουμε Add-ons που δεν υπάρχουν στον Chrome και αντίστροφα.

Οι επιλογές με τις χρήσιμες λειτουργίες στις ρυθμίσεις είναι πολλές, αλλά με το ελληνικό περιβάλλον μπορούμε σχετικά εύκολα να τις εντοπίσουμε, και να τις χρησιμοποιήσουμε όπως επιθυμούμε.

Στις επιλογές διαθέτει και τα απαραίτητα gestures με το ποντίκι.

Πού υπερέχει

  • Πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον
  • Πρωτότυπες δυνατότητες ταυτόχρονης κλωνοποίησης του Chrome και Firefox
  • Συνεργάζεται με τα περισσότερα extensions των Chrome/Firefox
  • Υποστηρίζει Αναγνώστη RSS
  • Υποστηρίζει χειρονομίες με το ποντίκι
  • Διαθέτει download manager
  • Καλές επιδόσεις και συμβατότητα με HTML5
  • Έχει ενσωματωμένο Video Downloader με δυνατότητες στο You Tube
  • Συμβατός με Windows 2000 και άνω
  • Οι rendering engines είναι ενημερωμένες

Πού υστερεί

  • Περιβάλλον με πολλές επιλογές και λειτουργίες που μπερδεύουν και θέλουν χρόνο εξοικείωσης
  • Μερικά κολλήματα ενίοτε, αν γίνονται συνεχόμενες αλλαγές στις Layout engines
  • Δεν Λειτουργεί σε Mac, Linux, iOS, και Android

Για ποιες χρήσεις είναι ιδανικός

Ο Avant είναι ο καλύτερος browser στο θέμα της πολυμορφικότητας, καθότι συγκεντρώνει τα κυριότερα χαρακτηριστικά των τριών δημοφιλέστερων προγραμμάτων περιήγησης. Είναι ιδανικός για τους χρήστες που θέλουν να τα έχουν όλα σε ένα.

Vivaldi – Ο πιο όμορφος browser

Ο Vivaldi είναι νεοσύστατος και βασίζεται στον ανοιχτό κώδικα του Chromium, αλλά ο σχεδιασμός του θυμίζει τον Opera, καθότι οι σχεδιαστές του προέρχονται από εκεί.

Είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει απόλυτα και τους χρήστες του Opera, που θέλουν μία ανανεωτική αλλαγή με έναν δεύτερο browser.

Η εγκατάσταση είναι απλή και ευθύς εξαρχής όλο το περιβάλλον στον browser είναι πλήρως εξελληνισμένο, με οδηγίες βήμα προς βήμα στα Ελληνικά.

Η εγκατάσταση των αγαπημένων μας γίνεται αυτόματα με ένα κλικ, πατώντας στο εικονίδιο του browser πάνω αριστερά.

Τα extensions ωστόσο δεν συγχρονίζονται αυτόματα, και πρέπει να τα επιλέξουμε διαδοχικά εμείς μέσα από το Chrome web store.

Ο προσωπικός μας browser με τις δικές μας φωτογραφίες

Ο Vivaldi δέχεται πολλές αλλαγές στην εμφάνιση και στο φόντο, όπου μπορούμε να προσθέσουμε οποιαδήποτε αγαπημένη εικόνα από τις συλλογές μας.

Προσαρμόζοντας την εμφάνισή του σύμφωνα με τις επιθυμίες μας, η περιήγηση αρχίζει και γίνεται ομορφότερη με την εικόνα μας, γρηγορότερη με το Speed Dial, και ασφαλέστερη με την αναζήτηση του DuckDuckGo, σε περίπτωση που δεν θέλουμε την Google.

Σύροντας το ποντίκι, οι ανοιχτές μας καρτέλες εμφανίζονται σε μεγάλες μικρογραφίες. Επιπλέον, μπορούμε να διαγράψουμε το ιστορικό με ένα κλικ, πατώντας στο γνωστό καλάθι της διαγραφής.

Μια ενδιαφέρουσα λειτουργία στον browser, είναι οι σημειώσεις που μπορούμε να κρατάμε για μια σελίδα που επισκεφθήκαμε. Ταυτόχρονα με τη σημείωση μπορούμε να αποθηκεύουμε και στιγμιότυπα της σελίδας, για να τα εντοπίσουμε αργότερα.

Πού υπερέχει

  • Συνεργάζεται με όλα τα extensions του Chrome
  • Πλήρως εξελληνισμένο και καλαίσθητο περιβάλλον
  • Δέχεται παραμετροποίηση και αλλαγές εμφάνισης
  • Όμορφη πρόσβαση και ομαδοποίηση στις καρτέλες
  • Αποθηκεύει σημειώσεις και στιγμιότυπα σε ό,τι μας ενδιαφέρει
  • Υποστηρίζει χειρονομίες (gestures) με το δεξί πλήκτρο ποντικιού
  • Περιήγηση με το πληκτρολόγιο
  • Λειτουργεί σε Windows, Mac, και Linux

Πού υστερεί

  • Περιβάλλον και λειτουργίες που θέλουν χρόνο εξοικείωσης
  • Δεν συγχρονίζει και δεν εγκαθιστά τα θέματα που έχουμε στον Chrome

Για ποιες χρήσεις είναι ιδανικός

Ο Vivaldi είναι ο καλύτερος browser για να φτιάξουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα περιήγησης, μέσα από το ωραίο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί με την προσθήκη των δικών μας θεμάτων και φωτογραφιών.

Επιπλέον, η δυνατότητα να κρατάμε επιτόπου σημειώσεις από τις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε, χωρίς να αλλάζουμε καρτέλα, τον κάνει ιδιαίτερα αποδοτικό σε διάφορες εργασίες.

Cyberfox 64-bit – Πιο γρήγορος από τον Firefox

Ο Cyberfox είναι ένας ταχύτατος browser που βασίζεται στον κώδικα του Firefox. Μας δίνει την δυνατότητα πριν τον κατεβάσουμε, να επιλέξουμε την κατάλληλη έκδοση για το σύστημα μας, για ακόμη ταχύτερες αποδόσεις.

Θεωρείται o καλύτερος browser στον κώδικα του Firefox για συστήματα 64-bit, όπου εκεί αποδίδει τα μέγιστα. Αυτό ήταν βέβαια ακόμη πιο σημαντικό πριν η Mozilla οριστικοποιήσει επίσημα τoν 64-bit Firefox.

Ωστόσο, εμείς διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι στις δοκιμές που κάναμε, ότι είναι εμφανώς πιο γρήγορος από τον Firefox της ίδιας αρχιτεκτονικής.

Ο Cyberfox είναι ολόιδιος με τον μεγάλο του αδερφό, και λειτουργεί απρόσκοπτα με όλα τα 64-bit plugins και με όλες τις χρήσιμες επεκτάσεις του Firefox. Επιπλέον μας επιτρέπει να επιλέξουμε δύο διαφορετικά θέματα εμφάνισης.

Είναι απλός browser με έξυπνη σχεδίαση και με δικό του προφίλ. Δείχνει να αποδίδει τα μέγιστα σε x64 συστήματα. Έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία έτοιμα για χρήση και ξεκινά με ασφαλή προεπιλεγμένη σελίδα έναρξης για ιδιωτική περιήγηση.

Μόλις ολοκληρώσουμε τον απαραίτητο συγχρονισμό, το αποτέλεσμα θα είναι ένας πιο όμορφος Firefox με λίγο διαφορετικό όνομα. Η καρτέλα των ρυθμίσεων είναι ακριβώς ίδια και γνώριμη στους χρήστες του browser της Mozilla.

Μεταφορά προφίλ και portable

Ο Cyberfox μας επιτρέπει να μεταφέρουμε με εύκολο τρόπο το προφίλ χρήστη από τον Firefox, ή από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στον ίδιο ανοιχτό κώδικα.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε το ειδικό plugin για αυτή την εξαιρετική λειτουργία.

Πού υπερέχει

  • Πιο γρήγορος από τον Firefox
  • Έρχεται και σε portable έκδοση 64-bit
  • Υποστηρίζει όλα τα extensions για κατέβασμα των βίντεο στις σελίδες και στο YouTube
  • Δεν συλλέγει δεδομένα
  • Reader view. Λειτουργία για απενεργοποίηση της αυτόματης φόρτωσης των φωτογραφιών στις σελίδες.
  • Αποδίδει ακόμα καλύτερα αν τον επιλέξουμε βάσει του επεξεργαστή μας
  • Λειτουργεί στα 64-bit
  • Το ίδιο οικείο περιβάλλον του Firefox

Πού υστερεί

  • Δεν τρέχει σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows

Για ποιες χρήσεις είναι ιδανικός

Ο Cyberfox είναι ιδανικός για τους χρήστες του Firefox που θέλουν ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες. Επιπλέον είναι ο καλύτερος browser σε ότι αφορά τις portable δυνατότητές.

Μπορούμε να τον μεταφέρουμε σε οποιονδήποτε υπολογιστή χωρίς εγκατάσταση, μαζί με όλα τα αγαπημένα μας, τα addons και τις ρυθμίσεις.

Ο καλύτερος browser είναι αυτός που χρησιμοποιείτε

Δεν είναι ανάγκη να αντικαταστήσουμε τον αγαπημένο μας browser. Όμως, σε κάθε περίπτωση αξίζει να δοκιμάσουμε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης, για να αξιοποιήσουμε στο έπακρον μερικές δυνατότητες που ίσως μας έλειπαν.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας σχετικά με το θέμα, ή να μας πείτε ποιος είναι ο καλύτερος browser για εσάς, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps