Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Δωρεάν Εφαρμογές για Υπολογιστές: 450+ Δωρεάν Προγράμματα
Δωρεάν Εφαρμογές για Υπολογιστές: 450+ Δωρεάν Προγράμματα

Δωρεάν Εφαρμογές για Υπολογιστές: 450+ Δωρεάν Προγράμματα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Στους περισσότερους τομείς ισχύει το “ό,τι πληρώνεις, παίρνεις”. Ο τομέας των εφαρμογών, όμως, είναι ίσως η μεγαλύτερη εξαίρεση. Στο ίντερνετ θα βρούμε δωρεάν προγράμματα για κάθε χρήση. Μάλιστα, ορισμένες δωρεάν εφαρμογές παρέχουν ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες ή και περισσότερες από τα αντίστοιχα πληρωμένα προγράμματα. Στον οδηγό θα δούμε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για υπολογιστές με Windows, σε κάθε κατηγορία.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς κατατάξαμε τις δωρεάν εφαρμογές για υπολογιστές

Ο οδηγός αυτός δεν είναι συγκριτική δοκιμή. Δεν έχουμε κάνει κάποια σύγκριση στις δωρεάν εφαρμογές της κάθε κατηγορίας, για να αναδείξουμε την καλύτερη, κάτι που σε ένα βαθμό είναι υποκειμενικό. Παραθέτουμε τα δωρεάν προγράμματα αλφαβητικά.

Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για υπολογιστές με Windows, για κάθε εργασία. Έτσι, ίσως ανακαλύψετε προγράμματα που ίσως να μην γνωρίζατε, ή εναλλακτικές προτάσεις για εφαρμογές που χρησιμοποιείτε εδώ και χρόνια.

Στις κατηγορίες που έχουμε έναν ξεχωριστό οδηγό με αναλυτική σύγκριση των δωρεάν εφαρμογών, θα παραθέτουμε τον αντίστοιχο σύνδεσμο. Αν σας ενδιαφέρει μία σύγκριση την οποία δεν έχουμε καλύψει ακόμα, γράψτε μας στα σχόλια.

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ανοικτού κώδικα

Είναι γεγονός ότι το Open Source λογισμικό χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης σε πολλούς από εμάς. Το διαδίκτυο έχει πολλά τέτοια αξιόλογα δωρεάν προγράμματα για οποιαδήποτε εργασία ενδιαφερόμαστε να εκτελέσουμε.

Δωρεάν εφαρμογές για υπολογιστή με Windows ανοιχτού κώδικα
Έτσι, κρίναμε σκόπιμο να παρουσιάσουμε πρώτα σε μία ξεχωριστή ενότητα, τις 40 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ανοικτού κώδικα, από όλες σχεδόν τις κατηγορίες του οδηγού μας.

Δωρεάν εφαρμογές antivirus / Windows security

Τα Windows είναι μακράν το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα σε υπολογιστή, καθώς κατέχει πάνω από το 80% της παγκόσμιας αγοράς. Ασχέτως αν η Microsoft κατέκτησε αυτό το ποσοστό με μάλλον αντισυμβατικές μεθόδους.

Ταυτόχρονα, όμως, τα Windows είναι και το πιο επισφαλές λειτουργικό σύστημα. Η συντριπτική πλειοψηφία του κακόβουλου λογισμικού αφορά αποκλειστικά τα Windows. Ιοί, trojan, key loggers, και ransomware απειλούν τα δεδομένα μας.

Ευτυχώς, θα βρούμε αρκετά δωρεάν προγράμματα για την προστασία του υπολογιστή μας, από antivirus και malware scanner μέχρι ολοκληρωμένα firewall.

Δωρεάν antivirus

Ένα ενημερωμένο antivirus είναι η πρώτη γραμμή άμυνας στον υπολογιστή μας, και είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε έκδοση των Windows.

Βέβαια, τα Windows 10 έχουν ενσωματωμένο το Microsoft Defender. Αποτελεί τη μετεξέλιξη του Microsoft Security Essentials και θεωρείται πλέον ως ένα από τα καλύτερα antivirus στις πρόσφατες μετρήσεις των ανεξάρτητων εργαστηρίων.

Δωρεάν Προγράμματα Antivirus

Παρ' όλα αυτά, αν συνεχίζει να μην μας πείθει η απόδοση του Microsoft Defender, τα κάτωθι κορυφαία antivirus έχουν δωρεάν εκδόσεις. Έτσι, δεν έχουμε καμία δικαιολογία να έχουμε τον υπολογιστή μας απροστάτευτο.

Επίσης, καλό είναι να θυμόμαστε ότι τα Windows 10 θα απενεργοποιήσουν αυτόματα το δικό τους πρόγραμμα προστασίας από ιούς όταν θα εγκαταστήσουμε ένα άλλο antivirus. Το Microsoft Defender ενεργοποιείται ξανά όταν καταργήσουμε την προστασία τρίτων.

Για αναλυτική σύγκριση ανάμεσα στα καλύτερα δωρεάν antivirus, δείτε τον οδηγό μας:

Δωρεάν Antivirus 2019: Η Καλύτερη Προστασία στα Windows
Δωρεάν Antivirus 2019: Η Καλύτερη Προστασία στα Windows

Στην εποχή του ίντερνετ που ζούμε, δε νοείται να μη χρησιμοποιούμε ένα λογισμικό για την απαραίτητη προστασία από ιούς στο PC. Μια μόλυνση από ιό…

Φυσικά, αν διαχειριζόμαστε καθημερινά πολύτιμα και κρίσιμα δεδομένα, τότε ίσως είναι απαραίτητη μία κορυφαία σουίτα προστασίας.

Για παράδειγμα, ένα ισχυρό λογισμικό όπως το Bitdefender Total Security, δεν θα μας προστατεύσει μόνο από ιούς, αλλά και από τυχόν απειλές Ransomware και επίμονο malware.

Εκτός από την πλήρη αναφορά που θα μας δώσει, μπορεί να προχωρήσει και στην αποτελεσματική απομάκρυνση τέτοιου είδους μολύνσεων.

Δωρεάν firewall

To firewall είναι η εφαρμογή που ελέγχει ποια δεδομένα στέλνει ο υπολογιστής μας προς το ίντερνετ, αλλά και το ίντερνετ προς τον υπολογιστή μας.

Σε αντίθεση με το antivirus, για τους περισσότερους χρήστες το ενσωματωμένο Microsoft Defender είναι αρκετό για την προστασία του υπολογιστή.

Όμως, αν θέλουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες, ή απλά μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση και τις ρυθμίσεις, οι δωρεάν εφαρμογές firewall που ακολουθούν είναι οι καλύτερες της κατηγορίας τους.

Δείτε την ανάλυσή μας για τα καλύτερα δωρεάν firewall:

Τα Καλύτερα Δωρεάν Firewall για Windows

To Firewall είναι ένα ηλεκτρονικό τείχος προστασίας. Ευθύνη του είναι να ελέγχει την επικοινωνία, τη λήψη και την αποστολή δεδομένων συγκεκριμένων προγραμμάτων μέσω δικτύου. Σε…

Δωρεάν εφαρμογές malware scanner – Συμπληρωματικός έλεγχος για ιούς

Αρκετούς χρήστες τους μπερδεύει το γεγονός πως οι malware scanner είναι ξεχωριστές εφαρμογές από τα antivirus.

Οι αυτόνομες εφαρμογές malware scanner λειτουργούν συμπληρωματικά με ένα υπάρχον antivirus. Στόχος τους είναι να παρέχουν επιπλέον προστασία, ή να βοηθήσουν στο καθάρισμα μιας μόλυνσης που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα απλό antivirus.

Τέτοιες δωρεάν εφαρμογές δεν είναι απολύτως απαραίτητες σε κάθε υπολογιστή με Windows, όπως είναι το antivirus. Ανάλογα όμως με τις σελίδες που μπαίνουμε και τα αρχεία που κατεβάζουμε, ενδεχομένως να χρειαζόμαστε την επιπλέον προστασία.

Δείτε γιατί είναι απαραίτητος ένας malware scanner:

Ηλεκτρονική ασφάλεια, Έξω απ' τα Δόντια

Η ηλεκτρονική ασφάλεια είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Στο Internet κυκλοφορεί εξαιρετικά επικίνδυνο και καταστροφικό κακόβουλο λογισμικό. Και, δυστυχώς, υπάρχει εκτεταμένη άγνοια, ημιμάθεια,…

Δωρεάν προγράμματα εικόνας και ήχου – Audio/Video

Για πολλούς από εμάς, ο υπολογιστής είναι πλέον το κέντρο της ψυχαγωγίας μας. Είναι η συσκευή από την οποία βλέπουμε τις ταινίες μας, ακούμε τη μουσική μας, και περνάμε μεγάλο μέρος από τον ελεύθερο χρόνο μας.

Κάθε εγκατάσταση Windows έχει ενσωματωμένα δωρεάν προγράμματα για αναπαραγωγή βίντεο και μουσικής. Όμως, θα βρούμε δωρεάν εφαρμογές με πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Codec pack για την αναπαραγωγή κάθε τύπου αρχείου

Στις μέρες μας, τα codec pack είναι λίγο πολύ ένα απολειφάδι του παρελθόντος. Όλοι οι σύγχρονοι media players ενσωματώνουν όλα τα codec για να υποστηρίζουν κάθε είδους αρχείο εικόνας και ήχου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι δημιουργοί των codec pack συνεχίζουν να τα αναπτύσσουν. Που σημαίνει πως τουλάχιστον για ορισμένους χρήστες, είναι απαραίτητα.

Αν αναρωτιέστε για ποιο πράγμα μιλάμε, δείτε τι είναι τα codec και σε τι χρησιμεύουν:

Γιατί Δεν Παίζει το Βίντεο και Τι Είναι τα Codec

Αν δεν παίζει το βίντεο που προσπαθούμε να ανοίξουμε, τότε το πιθανότερο είναι ότι λείπει κάποιο codec από τον υπολογιστή μας. Τι είναι όμως το…

Πλήρεις σουίτες media center

Το Kodi είναι ίσως το πιο διαδεδομένο λογισμικό για τη μετατροπή του υπολογιστή μας σε Media Center PC για να βλέπουμε ταινίες online, και το έχουμε αναλύσει εκτεταμένα στην τακτική στήλη Kodisteps.

Ωστόσο, για τα πολυμέσα που έχουμε αποθηκευμένα στις συσκευές μας, υπάρχουν και άλλα κορυφαία δωρεάν προγράμματα για την ψυχαγωγία μας.

Πώς να δω Ταινίες Εύκολα, Παντού με το Plex

Πολλοί από εμάς έχουμε εκατοντάδες φωτογραφίες, βίντεο και ταινίες, διάσπαρτες μέσα σε φακέλους και υποφακέλους του υπολογιστή. Μπορούμε να οργανώσουμε αυτό το χάος και να ομορφύνουμε…

Δωρεάν εφαρμογές για ταινίες / video player

Η αναπαραγωγή βίντεο και ταινιών είναι μία από τις πιο συνηθισμένες μας ασχολίες στον υπολογιστή, και μπορούμε να βρούμε αρκετές δωρεάν εφαρμογές αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Δείτε την παρουσίαση ορισμένων από τα παρακάτω προγράμματα:

Αναπαραγωγή Βίντεο & Ταινιών – Οι Καλύτεροι Media Player

Η αναπαραγωγή βίντεο και ταινιών είναι μια απ' τις πιο συνηθισμένες μας ασχολίες στον υπολογιστή, και μπορούμε να βρούμε δεκάδες εφαρμογές αποκλειστικά για αυτόν τον…

Δωρεάν εφαρμογές για μουσική / audio player

Είναι γνωστό ότι για την αναπαραγωγή ήχου και μουσικής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα παραπάνω προγράμματα.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για την οργάνωση της μουσικής μας συλλογής, χρειαζόμαστε μία πιο εξειδικευμένη εφαρμογή.

Δείτε την παρουσίαση ορισμένων από τα παρακάτω προγράμματα:

Αναπαραγωγή Ήχου – Οι Καλύτεροι Audio Player

Είναι γνωστό ότι για την αναπαραγωγή ήχου και μουσικής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα πολυμέσων. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την οργάνωση της μουσικής μας συλλογής,…

Διαχείριση ID3 tags

Με αυτά τα δωρεάν προγράμματα επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες στα αρχεία μουσικής που διατηρούμε, και οργανώνουμε τη συλλογή μας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Δείτε αναλυτικά πώς λειτουργούν τα Mp3 ID3 Tags:

Πληροφορίες Mp3 σε ID3 Tags – Οργανώστε τη Συλλογή σας

Τα αρχεία αρχεία Mp3 αποτελούν τον κυρίαρχο τύπο αρχείων ήχου, χάρη στο χαμηλό μέγεθος και την υψηλή ποιότητα που παρέχουν. Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε διάφορες…

Δωρεάν εφαρμογές για μετατροπή video

Αν κάποιο βίντεο που παίζει στον υπολογιστή δεν λειτουργεί σε μία άλλη συσκευή μας, με τις δωρεάν εφαρμογές μετατροπής βίντεο θα έχουμε πλήρη συμβατότητα.

Δείτε την παρουσίαση ορισμένων από τα παρακάτω προγράμματα:

Μετατροπή Βίντεο – Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές

Στην αναπαραγωγή βίντεο, συχνά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε. Άλλοτε κάποιο βίντεο δεν παίζει στο κινητό μας ή δεν ακούγεται ο ήχος. Άλλες…

Δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία video / μοντάζ

Πλατφόρμες όπως το YouTube, το Facebook, και το TikTok, έχουν κάνει εφικτό για τον καθένα να ανεβάσει στο ίντερνετ τα προσωπικά του βίντεο.

Με τα δωρεάν προγράμματα που ακολουθούν μπορούμε να κόψουμε περιττά κομμάτια, να αλλάξουμε σειρά στις σκηνές, και να τελειοποιήσουμε τα βίντεο μας πριν τα ανεβάσουμε, και όχι μόνο.

Δείτε την παρουσίαση ορισμένων από τα παρακάτω προγράμματα:

Επεξεργασία Βίντεο: Οι Καλύτερες Εφαρμογές Σε Windows/Mac/Linux
Επεξεργασία Βίντεο: Οι Καλύτερες Εφαρμογές Σε Windows/Mac/Linux

Μέχρι σχετικά πρόσφατα, η επεξεργασία βίντεο ήταν μία εργασία αποκλειστικά για επαγγελματίες ή φανατικούς χομπίστες. Οι περισσότεροι απλοί χρήστες δεν είχαν καθόλου βιντεοκάμερα, ή ενδιαφέρον…

Δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία ήχου

Όπως και στην επεξεργασία βίντεο, έτσι και για την επεξεργασία ήχου, κυκλοφορούν πολλές δωρεάν εφαρμογές για να καλύψουν κάθε μας ανάγκη.

Δωρεάν εφαρμογές backup

Τα αντίγραφα ασφαλείας είναι μία από τις πιο βασικές αρχές στη χρήση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αν δεν θέλουμε να χάσουμε σημαντικά αρχεία, θα πρέπει πάντα να φροντίζουμε να έχουμε ένα πλήρες backup αρχείων.

Δωρεάν Εφαρμογές Backup

Cloud backup clients

Όπως έχουμε αναφέρει αμέτρητες φορές, ένα μοναδικό backup δεν είναι αρκετό. Τα αναντικατάστατα δεδομένα μας πρέπει να τα έχουμε σε τουλάχιστον τρία backup, σε διαφορετικά μέρη. Και συνιστούμε το ένα από αυτά να είναι σε μια υπηρεσία cloud.

Αν δεν εμπιστεύεστε το cloud, δείτε το βίντεό μας:

Όλα τα cloud παρέχουν δωρεάν εφαρμογές για συγχρονισμό αρχείων από τον υπολογιστή. Ουσιαστικά αυτό που πληρώνουμε είναι η έξτρα χωρητικότητα στον λογαριασμό μας.

Τα παρακάτω είναι τα μεγέθη που δίνουν χωρίς κόστος οι υπηρεσίες, με μια απλή εγγραφή.

Δείτε αναλυτικά τα καλύτερα δωρεάν cloud backup, με ή χωρίς client:

Αποθήκευση Αρχείων στο Internet Τα Καλύτερα Δωρεάν Cloud Backup Α5
Αποθήκευση Αρχείων στο Internet | Τα Καλύτερα Δωρεάν Cloud Backup

Στην εποχή του ίντερνετ, η αποθήκευση αρχείων στο cloud είναι η πλέον απαραίτητη ενέργεια για την ασφάλεια των δεδομένων μας. Η απώλεια αρχείων είναι πολύ…

Συγχρονισμός φακέλων

Οι δωρεάν εφαρμογές για συγχρονισμό φακέλων θα πιστοποιήσουν πως τα αρχεία που έχουμε στο backup είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που έχουμε για καθημερινή χρήση.

Λίγα πράγματα είναι χειρότερα από το να χρειαστούμε ένα backup και να διαπιστώσουμε πως έχει παροχημένα ή κατεστραμμένα αρχεία. Είναι ουσιαστικά χειρότερο από το να μην είχαμε καθόλου backup.

Δείτε αναλυτικά τι δυνατότητες μας δίνει ο συγχρονισμός αρχείων:

Featured Συγχρονισμός Αρχείων Και Φακέλων Στα Windows
Συγχρονισμός Αρχείων και Φακέλων Στα Windows

Ο συγχρονισμός αρχείων και φακέλων είναι μια δυνατότητα που μας βοηθάει σημαντικά στο να έχουμε οργανωμένο το περιεχόμενο του υπολογιστή μας. Είτε μας ενδιαφέρει το…

System backup – Δημιουργία image

Τα προσωπικά μας αρχεία είναι σίγουρα αναντικατάστατα. Όμως πολλοί από εμάς έχουμε επενδύσει συνολικά ώρες, αν όχι ολόκληρες ημέρες, για να φέρουμε τον υπολογιστή στα μέτρα μας, όσον αφορά τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις.

Οι δωρεάν εφαρμογές για τη δημιουργία image θα αποθηκεύσουν ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα, με όλα τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις, για να μπορούμε να το επαναφέρουμε στο ακέραιο, αν και όταν χρειαστεί.

Δείτε στους οδηγούς μας πώς αξιοποιούμε τα πιο γνωστά δωρεάν προγράμματα για δημιουργία image:

Πλήρες Windows Backup Image με το AOMEI Backupper Professional
Πλήρες Windows Backup Image με το AOMEI Backupper Pro

Έχουμε εγκαταστήσει τα Windows, όλα μας τα προγράμματα, και έχουμε ρυθμίσει τα πάντα στην εντέλεια. Ένα πλήρες Windows backup image μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε σε…

Αντίγραφο Ασφαλείας Windows Με Το EaseUS Todo Backup

Το να έχουμε ένα ενημερωμένο αντίγραφο ασφαλείας των Windows μας δίνει τη σιγουριά πως ό,τι και να πάθει το λειτουργικό σύστημα, μπορούμε να το επαναφέρουμε…

Αντίγραφα Ασφαλείας Windows με το Macrium Reflect Free

Μία σωστή κίνηση μετά από ένα “φρέσκο” φορμάτ στο υπολογιστή είναι η λήψη μίας καθαρής εικόνας του συστήματος, με τους drivers και τα πιο σημαντικά…

Δωρεάν εφαρμογές browser

Ουσιαστικά, όλοι οι browsers της αγοράς είναι δωρεάν εφαρμογές, δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε έστω και έναν που να ζητάει να πληρώσουμε για τη χρήση του.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλοι οι browsers είναι ισοδύναμοι. Ειδικά όταν θέλουμε κάποια εξειδικευμένη χρήση.

Ποιος Είναι ο Καλύτερος Browser για Κάθε Χρήση

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποφασίσει ποιον browser θέλουμε να χρησιμοποιούμε, και είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από αυτή τη συνήθεια. Όμως, είμαστε σίγουροι ότι είναι…

Code / Text editors

Αυτά τα δωρεάν προγράμματα μας επιτρέπουν να τροποποιήσουμε τα δεδομένα αρχείων, όπως πχ τα save games σε παιχνίδια, να μεταφέρουμε αρχεία μεταξύ ενός τοπικού και ενός απομακρυσμένου υπολογιστή (WinSCP), κ.α.

Δωρεάν Προγράμματα για Windows - Τα 400 Καλύτερα 05

Δωρεάν προγράμματα για επικοινωνία, κλήση, και βιντεοκλήση

Η επικοινωνία μέσω Internet έχει γίνει πλέον σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι ο τρόπος να συναντάμε ανθρώπους από την άλλη άκρη της γης, να μιλάμε, ή ακόμα και να τρώμε μαζί τους.

Ειδικά το 2020, εκτόξευσε την ανάγκη για τις σχετικές δωρεάν εφαρμογές.

Δωρεάν Προγράμματα Επικοινωνίας

Δείτε μια σύγκριση ανάμεσα στα γνωστότερα δωρεάν προγράμματα για την επικοινωνία:

Εφαρμογές για Κλήσεις: Οι Καλύτερες Εναλλακτικές του Skype

To Skype είναι μακράν η πιο δημοφιλής εφαρμογή για κλήσεις μέσω ίντερνετ. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι η μόνη. Αν έχετε προβλήματα με το…

Δωρεάν εφαρμογές διάγνωσης

Αυτά τα δωρεάν προγράμματα θα μας βοηθήσουν για τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή, για πιθανά προβλήματα, να εντοπίσουμε και να αφαιρέσουμε κακόβουλο λογισμικό, ακόμη και όταν δεν μπορούμε να μπούμε στο λειτουργικό.

Δωρεάν Εφαρμογές Διάγνωσης

Διαγνωστικά πολυεργαλεία

Διαγνωστικά συστήματος

Έλεγχος θερμοκρασίας

Δωρεάν προγράμματα για τον σκληρό δίσκο

Αυτές οι δωρεάν εφαρμογές θα μας βοηθήσουν για τον πλήρη έλεγχο των δίσκων μας. Για παράδειγμα, αν γεμίζει ο δίσκος στον υπολογιστή μας ανεξέλεγκτα, ή θέλουμε να επαναφέρουμε αρχεία που διαγράψαμε κατά λάθος, βρισκόμαστε στη σωστή κατηγορία.

Δωρεάν Προγράμματα για Windows - Τα 400 Καλύτερα 08

Καθαρισμός δίσκου

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό για τον καθαρισμό των Windows και τις καλύτερες εναλλακτικές του CCleaner:

Καθαρισμός Windows Οι Καλύτερες Εφαρμογές Τύπου CCleaner A1
Καθαρισμός Windows: Οι Καλύτερες Εναλλακτικές του CCleaner

Στο παρελθόν, ο καθαρισμός Windows ήταν πρακτικά συνώνυμος με το δημοφιλές CCleaner και πολλοί από εμάς θεωρούμε ακόμη ότι είναι το ιδανικότερο εργαλείο. Όμως, ίσως…

Ανάκτηση δεδομένων

Δείτε τον οδηγό με όλα όσα χρειάζεστε για την ανάκτηση δεδομένων:

Ανάκτηση Δεδομένων Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές 2
Ανάκτηση Δεδομένων: Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Ανάκτηση Αρχείων

Η ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου είναι η διαδικασία με την οποία χρησιμοποιούμε εφαρμογές ή και ειδικό εξοπλισμό για την ανάκτηση αρχείων μετά από οριστική διαγραφή,…

Ανασυγκρότηση δίσκου

Διαγραφή δίσκου

Δείτε μια εναλλακτική μέθοδο:

Πλήρης Διαγραφή Σκληρού Δίσκου με Linux Live DVD/USB

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, όταν κάνουμε format σε έναν σκληρό δίσκο HDD, τα δεδομένα δεν διαγράφονται οριστικά. Αν σκοπεύουμε να πουλήσουμε ένα δίσκο ή έναν παλαιό υπολογιστή,…

Διαχείριση διαμερισμάτων – Disk Partitioning

Ανάλυση χωρητικότητας δίσκου

Δείτε πώς να βρείτε γιατί γεμίζει ο δίσκος με το TreeSize Free:

Γεμίζει ο Δίσκος Ανεξέλεγκτα? Οι Πιθανοί Ένοχοι

Αν γεμίζει ο δίσκος των Windows χωρίς προφανή αιτία – πχ χωρίς να έχουμε εγκαταστήσει προγράμματα ή να κατεβάζουμε ταινίες – καλό είναι να το ψάξουμε,…

Εύρεση διπλών αρχείων

Δείτε πώς να βρείτε διπλά αρχεία και να τα διαγράψετε:

Σύγκριση Αρχείων Και Διαγραφή Διπλών Αρχείων Σε WindowsLinuxMac
Διαγραφή Διπλών Φωτογραφιών & Εκκαθάριση Διπλών Αρχείων

Τα διπλά αρχεία πιάνουν χώρο στο δίσκο χωρίς λόγο, και μας δυσκολεύουν να βρούμε το αρχείο που πραγματικά θέλουμε. Πρόβλημα επίσης αποτελούν συχνά οι διπλές…

Αναζήτηση αρχείων

Δωρεάν εφαρμογές downloading

Ζούμε στην εποχή του Internet και οι πολλοί από εμάς κατεβάζουμε άφθονα αρχεία κάθε ημέρα. Τα δωρεάν προγράμματα σε αυτή την κατηγορία θα μας βοηθήσουν σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν το downloading.

Δωρεάν Προγράμματα downloading

Κατέβασμα μουσικής

Κατέβασμα torrent

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό:

Torrent Client: Πώς Να Επιλέξω Πρόγραμμα Για Κατέβασμα Ταινιών BitTorrent
Torrent Client: Πώς Να Επιλέξω Πρόγραμμα Για Κατέβασμα Ταινιών

Το Streaming μέσω Kodi και άλλων εφαρμογών γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Όμως, κάποιοι εξακολουθούμε να επιμένουμε στα παλιά, καλά torrent. Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα για…

Κατέβασμα video / YouTube

Δείτε πώς να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube:

Κατέβασμα Βίντεο από το YouTube και Κάθε Άλλη Υπηρεσία

Πολλές φορές έχει χρειαστεί να κατεβάσουμε βίντεο από online υπηρεσίες, όπως το Youtube, είτε γιατί θέλουμε να το παρακολουθήσουμε εκτός σύνδεσης, είτε γιατί μας αρέσει…

Download accelerator

Δείτε αναλυτικά τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για κατέβασμα αρχείων:

Γρήγορο Κατέβασμα Αρχείων – Οι Καλύτεροι Download Accelerator

Ζούμε στην εποχή του internet και οι περισσότεροι από εμάς κατεβάζουμε πολλά αρχεία κάθε ημέρα. Όμως, η διαχείριση των λήψεων και ο χρόνος που απαιτείται…

Δωρεάν προγράμματα για τη διαχείριση DVD / CD

Για όσους επιμένουν ακόμη οπτικά, σε αυτή την κατηγορία θα βρούμε τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για την διαχείριση DVD / CD.

Δωρεάν εφαρμογές για υπολογιστή με Windows για DVD/CD

Εγγραφή DVD / CD

Δείτε αναλυτικά τα καλύτερα προγράμματα για εγγραφή δίσκων:
Εγγραφή CD / DVD / Blu-ray: Τα ιδανικά Δωρεάν Προγράμματα

Αντιγραφή DVD στον δίσκο

Δείτε πώς να μετατρέψετε DVD σε MKV με το MakeMKV:
Αντιγραφή DVD / BluRay στο δίσκο με το MakeMKV

Δωρεάν εφαρμογές email client

Αν θεωρούμε ότι οι browser είναι συχνά στόχοι malware, είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιήσουμε έναν email client που μπορεί να λειτουργήσει και με κρυπτογράφηση για να στέλνουμε απολύτως ασφαλή email.

Δωρεάν Προγράμματα email

Δωρεάν προγράμματα για τη διαχείριση αρχείων

Αυτές οι δωρεάν εφαρμογές περιέχουν πληθώρα νέων υπηρεσιών και λειτουργιών, αυξάνοντας τις δυνατότητες μας σε ό,τι αφορά τη συνολική διαχείριση αρχείων.

Δωρεάν εφαρμογές για υπολογιστή με Windows διαχείριση αρχείων

Συμπίεση αρχείων

Κρυπτογράφηση αρχείων

Διαχωρισμός και συνένωση αρχείου

Δείτε το διαχωρισμό και τη συνένωση αρχείου με το HJsplit:

Διαχωρισμός Αρχείου και Συνένωση με το HJSplit

Υπάρχουν πολλαπλές υπηρεσίες για την αποστολή μεγάλων αρχείων, ενώ μπορούμε επίσης να στείλουμε ογκώδη αρχεία με Bittorrent. Κάποιες φορές, όμως, μας συμφέρει καλύτερα να χωρίσουμε ένα αρχείο…

Έλεγχος hash / CRC

Δείτε σε τι χρησιμεύει ο έλεγχος MD5 στο κατέβασμα μεγάλων αρχείων:

Κατέβασμα Windows & Κατέβασμα Office Δωρεάν Σε ISO
Κατέβασμα Windows & Κατέβασμα Office Δωρεάν σε ISO

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλουμε να κάνουμε λήψη Windows και Office. Στο παρελθόν, μπορούσαμε να τα κατεβάσουμε μέσω του Digital River…

FTP client

Δωρεάν εφαρμογές για υπολογιστή με Windows FTP Client

Δείτε πώς να συνδεθείτε σε FTP Server με το FileZilla:

Δωρεάν εφαρμογές ISO mount

Ο εικονικός δίσκος ISO είναι ο καλύτερος τρόπος να μοιραστούμε το περιεχόμενο ενός CD ή DVD, καθώς μεταφέρει όλα τα χαρακτηριστικά του αρχικού δίσκου αυτούσια.

Δωρεάν Προγράμματα ISO

Δείτε πώς να ανοίξετε αρχεία ISO με το Daemon Tools:

Αρχεία ISO, IMG, NRG, BIN - Γρήγορο Άνοιγμα Με Απλές Μεθόδους
Αρχεία ISO, IMG, BIN – Γρήγορο Άνοιγμα Με Απλές Μεθόδους

Τα αρχεία ISO, IMG, BIN, και οι άλλοι τύποι αρχείων εικόνας δίσκου είναι ο καλύτερος τρόπος να κατεβάσουμε ένα πλήρες CD, DVD, ή και Blu-ray….

Δωρεάν προγράμματα ανάλυσης δικτύου

Τέτοιου είδους προγράμματα μπορούν να ελέγξουν την κίνηση των δεδομένων από και προς το Internet, και με τις πληροφορίες από κάθε πακέτο δεδομένων να μας επιτρέψουν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Ανάλυση δικτύου

Δωρεάν εφαρμογές OCR

Η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (Optical Character Recognition – OCR) παίρνει μία εικόνα με τυπωμένο κείμενο ή ένα PDF, “αναγνωρίζει” τους χαρακτήρες, και τους μετατρέπει σε κείμενο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε έγγραφα κάθε είδους.

OCR Scanner

Δωρεάν προγράμματα office suites

Προγράμματα όπως τα Word, Excel, και PowerPoint, είναι απαραίτητα ουσιαστικά σε κάθε υπολογιστή. Όμως, τα Windows δεν έρχονται με προεγκατεστημένη κάποια σουίτα Office, και το Microsoft Office κοστίζει, αν το θέλουμε αυθεντικό.

Office Suite: Δωρεάν εφαρμογές για υπολογιστή με Windows

Δείτε αναλυτικά τι καλύτερες εναλλακτικές της Microsoft:

Δωρεάν Office 1
Δωρεάν Office – Οι καλύτερες Εναλλακτικές της Microsoft

Προγράμματα όπως τα Word, Excel, και PowerPoint, είναι απαραίτητα ουσιαστικά σε κάθε υπολογιστή. Όμως τα Windows δεν έρχονται με προεγκατεστημένη κάποια σουίτα Office, και το…

Δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης κωδικών

Στις μέρες μας τα ισχυρά συνθηματικά είναι παραπάνω από αναγκαία. Η χρήση ενός δωρεάν password manager είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε από τη στιγμή που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το ίντερνετ, και όχι μόνο.

Διαχείριση κωδικών

Δείτε αναλυτικά τη διαχείριση κωδικών με το Lastpass:

Ισχυρά Password σε Κάθε Λογαριασμό με το LastPass

Ένα από τα πιο θανάσιμα λάθη όσον αφορά τα Password είναι το να χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό σε όλους μας τους λογαριασμούς. Η δωρεάν εφαρμογή LastPass αναλαμβάνει να…

Δωρεάν προγράμματα PDF

Η μετατροπή αρχείων άλλων τύπων σε PDF είναι απλή και δωρεάν. Παρομοίως, δεν χρειάζεται να πληρώσουμε και για την πλήρη επεξεργασία PDF αρχείων, καθώς υπάρχουν καλά δωρεάν προγράμματα.

Δημιουργία PDF

Δείτε δωρεάν μεθόδους για την επεξεργασία PDF:

Επεξεργασία-PDF-Αρχείων-Δωρεάν-3-Απλές-Μέθοδοι A1
Επεξεργασία PDF Online Δωρεάν Και Με Πρόγραμμα Επεξεργασίας PDF

Η μετατροπή αρχείων άλλων τύπων σε PDF είναι απλή και δωρεάν. Όμως, η πλήρης επεξεργασία PDF αρχείων είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία, και ορισμένα δημοφιλή…

PDF reader

Δωρεάν εφαρμογές για τη διαχείριση φωτογραφιών / εικόνων

Υπάρχουν αρκετά δωρεάν προγράμματα για οργάνωση και διαχείριση φωτογραφιών, που προσφέρουν μεταξύ άλλων, αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, δυνατότητα κατηγοριοποίησης, και επιλογές για εύκολη κοινοποίηση.

Επεξεργασία εικόνας

Προβολή εικόνων

Επεξεργασία εικόνων

Δείτε τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία εικόνων…

Επεξεργασία Εικόνας – Δωρεάν Εναλλακτικές του Photoshop

Όλοι λίγο-πολύ είχαμε κάποια στιγμή την ανάγκη να επεξεργαστούμε κάποια εικόνα, είτε για να αυξήσουμε τη φωτεινότητα, είτε για να κόψουμε τα περιθώρια, είτε για…

…και τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ειδικά για ζωγραφική:

Δωρεάν Πρόγραμμα Ζωγραφικής – Βρείτε το Καλύτερο για Εσάς

Ένα πρόγραμμα ζωγραφικής είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με τους raster editors, όπως το Adobe Photoshop και το GIMP. Ο στόχος για ένα πρόγραμμα ζωγραφικής…

Επεξεργασία vector graphics

Δωρεάν προγράμματα process management

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που η γραμμή εργασιών του είναι ξεχειλισμένη από εικονίδια προγραμμάτων που ξεκινούν με την εκκίνηση των Windows.

Αν έχουμε πολλές εφαρμογές που ξεκινούν αυτόματα μαζί με τα Windows, απενεργοποιώντας όσες δεν χρειαζόμαστε θα επιταχύνουμε σημαντικά τον υπολογιστή.

Process explorer

Εκκίνηση των Windows

Δείτε πώς να επιταχύνετε τα Windows, ελέγχοντας τα προγράμματα εκκίνησης.

Δωρεάν εφαρμογές remote control / administration / support

Ο απομακρυσμένος έλεγχος υπολογιστή, ή αλλιώς remote desktop, μας επιτρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο του συστήματός μας από όπου και αν βρισκόμαστε.

Τα παρακάτω δωρεάν προγράμματα επιτρέπουν την απεριόριστη πρόσβαση στον υπολογιστή μας εξ αποστάσεως.

Απομακρυσμένη διαχείριση

Δείτε αναλυτικά την απομακρυσμένη διαχείριση υπολογιστή, χωρίς το TeamViewer που εμφανίζει όλο και περισσότερα προβλήματα στη δωρεάν χρήση:

Απομακρυσμένος Έλεγχος Υπολογιστή - Οι Καλύτερες Μέθοδοι
Απομακρυσμένος Έλεγχος Υπολογιστή Χωρίς TeamViewer

Ο απομακρυσμένος έλεγχος υπολογιστή, ή αλλιώς remote desktop, μας επιτρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο του συστήματός μας από όπου και αν βρισκόμαστε. Στον οδηγό…

Δωρεάν προγράμματα καταγραφής οθόνης

Πολλές φορές είναι απαραίτητη η καταγραφή οθόνης με κάποια ειδική εφαρμογή για screen recording χωρίς περιορισμούς.

Καταγραφή οθόνης

Λήψη στιγμιότυπου οθόνης (screenshot)

Δείτε πώς μπορεί να τραβήξετε screenshot χωρίς να χρειάζονται καν δωρεάν εφαρμογές:

Πώς Τραβάω Screenshot Χωρίς Εγκατάσταση Εφαρμογής

Στη δική μας ενότητα “Ερωτήσεις“, αλλά και σε κάθε τεχνική υποστήριξη υπολογιστή, είναι εξαιρετικά χρήσιμο το να τραβήξουμε μια φωτογραφία της επιφάνειας εργασίας, που να δείχνει το πρόβλημα….

Εγγραφή Οθόνης

Δείτε αναλυτικά τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για καταγραφή οθόνης:

-Καταγραφή-Οθόνης-Οι-Καλύτεροι-Δωρεάν-Screen-Recorders
Καταγραφή Οθόνης – Οι Καλύτεροι Δωρεάν Screen Recorders

Αν μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε χρήματα από παιχνίδια με Live Streaming, ή να ανεβάζουμε gaming βίντεο στο YouTube, είναι απαραίτητη η καταγραφή οθόνης με κάποια…

Δωρεάν εφαρμογές για αυτόματο τερματισμό υπολογιστή

Αυτά τα δωρεάν προγράμματα θα μας βοηθήσουν να σβήσει το PC μετά το πέρας μιας εργασίας ή όταν δεν το χρειαζόμαστε.

Τερματισμός υπολογιστή

Δείτε πώς να ρυθμίσετε τον αυτόματο τερματισμό:

Αυτόματος Τερματισμός Υπολογιστή – Όλες οι Μέθοδοι

Ένας υπολογιστής που λειτουργεί χωρίς να χρησιμοποιείται είναι ένας υπολογιστής που σπαταλάει ρεύμα. Σε όλους μπορεί να συμβεί να ξεχάσουμε τον υπολογιστή ανοιχτό, αν πχ…

Δωρεάν προγράμματα για τις πληροφορίες συστήματος

Οι δωρεάν εφαρμογές για τις πληροφορίες συστήματος θα μας βοηθήσουν να αναβαθμίσουμε τον υπολογιστή μας, desktop ή laptop, αποφεύγοντας διάφορους κινδύνους και προβλήματα.

Πληροφορίες συστήματος

Δείτε πως οι πληροφορίες συστήματος είναι απαραίτητες για την αγορά RAM:

Αγορά Μνήμης RAM: Βρείτε τις Ιδανικές Μνήμες για το PC

Η αγορά μνήμης RAM μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του υπολογιστή. Υπάρχουν όμως αρκετά διαφορετικά είδη RAM, τα οποία δεν είναι συμβατά μεταξύ τους….

Δωρεάν εφαρμογές για απεγκατάσταση προγραμμάτων

Η απεγκατάσταση προγραμμάτων των Windows είναι ανεπαρκής. Συχνά αφήνει αρχεία ή ακόμα χειρότερα, καταγραφές στο μητρώο (registry), οι οποίες επιβαρύνουν το σύστημά μας.

Απεγκατάσταση προγραμμάτων

Δείτε αναλυτικά την απεγκατάσταση προγραμμάτων:

Απεγκατάσταση Προγραμμάτων Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές
Απεγκατάσταση Προγραμμάτων: Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές

Η απεγκατάσταση προγραμμάτων μέσα από τα Windows, με τον uninstaller του εκάστοτε προγράμματος, συχνά είναι ανεπαρκής. Ανάλογα με την εφαρμογή, η απεγκατάσταση μπορεί να αφήσει…

Δωρεάν προγράμματα Virtual Machines

Με μία virtual machine (εικονική μηχανή) ουσιαστικά έχουμε έναν ή περισσότερους πλήρεις υπολογιστές μέσα στο σύστημά μας, να λειτουργούν παράλληλα και ανεξάρτητα.

Οι virtual machines είναι ιδανικές για αμέτρητες χρήσεις, από το να δοκιμάζουμε ύποπτα προγράμματα μέχρι να εντοπίζουμε σφάλματα.

Εικονικές Μηχανές

Δείτε τι είναι οι εικονικές μηχανές και σε τι χρησιμεύουν:

Virtual Machine – Τι Είναι η “Εικονική Μηχανή”

Ο πειραματισμός είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Αν όμως πειραματιστούμε με το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή, μπορεί να μας κοστίσει σε χρήματα και σε χρόνο….

Δωρεάν εφαρμογές tweaking για τη βελτίωση των Windows

Αυτά τα δωρεάν εργαλεία συμβάλλουν στην αισθητή βελτίωση των Windows, και δίνουν νέο αέρα στη χρήση του υπολογιστή.

Δωρεάν προγράμματα VPN

Η κυριότερη χρήση για ένα δωρεάν VPN είναι για να αποκρύψουμε την πραγματική μας διεύθυνση IP (IP address) και να πλοηγούμαστε στο Internet με μία άλλη, την οποία παρέχει το VPN.

VPN

Για αναλυτική σύγκριση ανάμεσα στα καλύτερα δωρεάν VPN, δείτε τον οδηγό μας:

Ασφαλής και Ανώνυμη Πλοήγηση: Τα Καλύτερα Δωρεάν VPN

Αναμφίβολα το Internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως, τα δεδομένα και η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους. Αν θέλουμε…

Εσείς έχετε να προτείνετε άλλες δωρεάν εφαρμογές ή κατηγορίες?

Όσο κι αν προσπαθήσαμε, ήταν φύσει αδύνατον να καταγράψουμε όλες τις δωρεάν εφαρμογές που υπάρχουν στο ίντερνετ, και είναι σίγουρο πως κάποιες μας έχουν ξεφύγει.

Γράψτε μας στα σχόλια αν έχετε να προτείνετε συμπληρωματικές δωρεάν εφαρμογές για υπολογιστή με Windows, ή ακόμα και ολόκληρες κατηγορίες εφαρμογών με αξιόλογα δωρεάν προγράμματα που παραλείψαμε να αναφέρουμε.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps