Home » Hardware » Ανάκτηση Δεδομένων: Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Ανάκτηση Αρχείων
Ανάκτηση Δεδομένων Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές 2

Ανάκτηση Δεδομένων: Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Ανάκτηση Αρχείων

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου είναι η διαδικασία με την οποία χρησιμοποιούμε εφαρμογές ή και ειδικό εξοπλισμό για την ανάκτηση αρχείων μετά από οριστική διαγραφή, format που κάναμε κατά λάθος, ή ακόμα και από κατεστραμμένο δίσκο. Στον οδηγό θα δούμε τα απαραίτητα βήματα για την ανάκτηση δεδομένων από δίσκο HDD, USB Flash, ή κάρτα SD με δωρεάν και πληρωμένες εφαρμογές. Θα δούμε επίσης τι ισχύει για την ανάκτηση δεδομένων από SSD ή την ανάκτηση αρχείων από χαλασμένο δίσκο, και πότε είναι απαραίτητο να αφήσουμε την επαναφορά δεδομένων σε επαγγελματίες.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο οδηγός είναι μία χορηγία της εταιρείας TicTac Laboratories, Data Recovery & Cyber Security.

Η TicTac είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη εταιρία ανάκτησης δεδομένων στην Ελλάδα, με περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρίας στο χώρο και πάνω από 95% ποσοστό επιτυχίας.

Δείτε τις συχνές ερωτήσεις για την ανάκτηση αρχείων, και επικοινωνήστε μαζί τους για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την ανάκτηση δεδομένων από δίσκο HDD, SSD, USB Flash, κάρτα SD, κινητό ή tablet, ακόμα και αν έχει υποστεί σοβαρή ζημιά.

Οι προϋποθέσεις για ανάκτηση δεδομένων στο σπίτι με ασφάλεια

Μία γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ θα εμφανίσει δεκάδες εφαρμογές για την ανάκτηση αρχείων.

Κάποια προγράμματα επιτρέπουν την ανάκτηση δεδομένων χωρίς κόστος και χωρίς περιορισμούς. Άλλες εφαρμογές περιορίζουν στο μέγιστο όγκο για την ανάκτηση αρχείων, ή το μέγιστο μέγεθος κάθε μεμονωμένου αρχείου, μέχρι να αγοράσουμε μία άδεια.

Πριν όμως αρχίσουμε να κατεβάζουμε και να δοκιμάζουμε εφαρμογές, θα πρέπει να ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις. Αν δεν κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις, όχι μόνο θα είναι αδύνατη η ανάκτηση δεδομένων, αλλά ίσως καταστρέψουμε και ολόκληρο το δίσκο.

ανακτηση δεδομενων απο κατεστραμμενο δισκο

Πόσο σημαντικά είναι τα αρχεία που χάσαμε

Στην ανάκτηση δεδομένων στο σπίτι, ισχύει ένα παράδοξο. Θα πρέπει τα αρχεία που θέλουμε να ανακτήσουμε να είναι αρκετά σημαντικά, για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να μην είναι υπερβολικά σημαντικά.

Η ανάκτηση αρχείων δεν είναι μία διαδικασία χωρίς ρίσκο. Ειδικά αν αναφερόμαστε στην ανάκτηση δεδομένων από δίσκο που κάνει κάποιο παράξενο ήχο, ή τον βλέπει περιστασιακά το σύστημα.

Επιπλέον, αν αποτύχει η ανάκτηση δεδομένων με εφαρμογές στο σπίτι, και καταλήξουμε τελικά να απευθυνθούμε σε επαγγελματίες, είναι πιθανό με τις κινήσεις μας να έχουμε μειώσει δραματικά τις πιθανότητες για μια επιτυχή επαναφορά δεδομένων.

Αν λοιπόν τα αρχεία που χάσαμε είναι τόσο σημαντικά ώστε:

 • Να υπάρχει κίνδυνος να απολυθούμε από τη δουλειά μας ή να έχει σημαντική οικονομική ζημιά η επιχείρησή μας
 • Να υπάρξει σοβαρή πιθανότητα να μας μηνύσουν ή να δεχτούμε πρόστιμα και άλλες νομικές ενέργειες
 • Να πρόκειται για αναντικατάστατα αρχεία με τεράστια συναισθηματική αξία, όπως μοναδικές φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο

…τότε ποτέ και για κανένα λόγο δεν πρέπει να επιχειρήσουμε την ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου μόνοι μας στο σπίτι.

Για τόσο σημαντικά δεδομένα, που η απώλειά τους θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, το να απευθυνθούμε άμεσα σε επαγγελματίες για την ανάκτηση δεδομένων είναι μονόδρομος.

Ανάκτηση δεδομένων και ανάκτηση αρχείων 1

Η υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων της TicTac υποστηρίζει την ανάκτηση αρχείων από κάθε είδος δίσκου όπως SATA, IDE, SCSI, SAS, από μονάδες SSD, USB flash, κάρτες SD, συστοιχίες RAID, και κινητά τηλέφωνα και tablet.

Επίσης, με τον προηγμένο τεχνικό εξοπλισμό και τους έμπειρους μηχανικούς, υποστηρίζουν την ανάκτηση αρχείων από χαλασμένο δίσκο με ποσοστά επιτυχίας άνω του 92%.

Δεν έχω αλλού τα δεδομένα

Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε διαδικασία για την ανάκτηση δεδομένων στο σπίτι, είναι σίγουρα χρήσιμο να βεβαιωθούμε πως δεν έχουμε αποθηκευμένα κάπου αλλού τα χαμένα δεδομένα μας.

Για παράδειγμα, σε κάποιο εξωτερικό σκληρό ή USB drive, σε κάποιο cloud, ή ακόμη και συνημμένα σε κάποιο email.

Αποθήκευση Αρχείων στο Internet Τα Καλύτερα Δωρεάν Cloud Backup Α5
Αποθήκευση Αρχείων στο Internet | Τα Καλύτερα Δωρεάν Cloud Backup

Στην εποχή του ίντερνετ, η αποθήκευση αρχείων στο cloud είναι η πλέον απαραίτητη ενέργεια για την ασφάλεια των δεδομένων μας. Η απώλεια αρχείων είναι πολύ … Συνεχίστε να διαβάζετε το Ανάκτηση Δεδομένων: Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Ανάκτηση Αρχείων.

Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και αν δεν έχουμε τις τελικές εκδόσεις των αρχείων, αλλά κάποιες παλαιότερες, συχνά είναι καλύτερο να βασιστούμε σε αυτές, παρά να δοκιμάσουμε από μόνοι μας την επαναφορά δεδομένων.

Τα δεδομένα πρέπει να έχουν χαθεί πρόσφατα

Η ανάκτηση αρχείων στο σπίτι δεν θα μας φέρει κανένα αποτέλεσμα αν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την απώλεια ή την διαγραφή τους είναι σχετικά μεγάλο.

Ο μοναδικός λόγος που η ανάκτηση δεδομένων από δίσκο είναι εφικτή, είναι το γεγονός ότι όταν σβήνουμε οριστικά ένα αρχείο, το σύστημα δεν το διαγράφει σε φυσικό επίπεδο στο δίσκο. Απλά το μαρκάρει ως διαγραμμένο.

Αυτό σημαίνει πως το αρχείο εξακολουθεί να βρίσκεται στο δίσκο, απλά είναι αόρατο για το λειτουργικό σύστημα, και δεν το υπολογίζει στη χωρητικότητα του δίσκου. Επίσης, αργά ή γρήγορα νέα δεδομένα θα γραφτούν πάνω από το διαγραμμένο αρχείο.

Αν λοιπόν διαγράψαμε κάποιο αρχείο πριν από εβδομάδες, το πιθανότερο είναι πως έχουν γραφτεί νέα αρχεία στο χώρο που έπιανε στο δίσκο. Αυτό σημαίνει πως έχει καταστραφεί οριστικά, και πλέον είναι αδύνατη κάθε ανάκτηση δεδομένων.

Ιδανικά, για μια επιτυχημένη επαναφορά δεδομένων, θα πρέπει να έχουμε διαγράψει τα αρχεία πριν από λίγα λεπτά ή το πολύ μερικές ώρες. Όχι πριν μέρες ή εβδομάδες.

Τα αρχεία που χάθηκαν πρέπει να ΜΗΝ βρίσκονταν σε SSD

Η ανάκτηση αρχείων με τα προγράμματα που ακολουθούν μπορεί να γίνει μόνο σε φλασάκια USB, κάρτες μνήμης, και κυρίως σκληρούς δίσκους HDD, οι οποίοι είναι πλήρως λειτουργικοί και αναγνωρίζονται από το σύστημα στη διαχείριση δίσκων.

Σε αντίθεση με τους δίσκους HDD, όλοι οι σύγχρονοι SSD, είτε SATA είτε M.2 NVME, έχουν τη λειτουργία TRIM.

Η λειτουργία αυτή ουσιαστικά διαγράφει σε φυσικό επίπεδο τα δεδομένα, που μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες η ανάκτηση αρχείων στο σπίτι να έχει επιτυχία. Περισσότερες λεπτομέρειες για το TRIM θα βρείτε στον οδηγό μας:

Τι Είναι ο Δίσκος SSD και Πώς Διαφέρει Από Τους Δίσκους HDD

Ακούμε πολύ συχνά την έννοια “δίσκος SSD”, καθώς και το πόσο χρήσιμος είναι στον υπολογιστή μας. Πράγματι, η τεχνολογία του SSD επιταχύνει σε μεγάλο ποσοστό … Συνεχίστε να διαβάζετε το Ανάκτηση Δεδομένων: Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Ανάκτηση Αρχείων.

Ως εκ τουτου, η ανάκτηση δεδομένων από SSD είναι πολύ καλύτερα να γίνεται από επαγγελματίες, που διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και τον ειδικό εξοπλισμό για να γίνει επιτυχώς η επαναφορά δεδομένων.

Πρέπει να έχουμε δεύτερο PC ή δεύτερο δίσκο για την ανάκτηση δεδομένων

Αν τα δεδομένα που χάθηκαν ήταν στον ίδιο δίσκο με το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές, υποχρεωτικά η ανάκτηση αρχείων πρέπει να γίνει σε δεύτερο υπολογιστή.

Πολλοί χρήστες έχουν έναν μόνο δίσκο στον υπολογιστή τους, είτε ενιαίο, είτε χωρισμένο σε διαμερίσματα δίσκου.

Όπως αναφέραμε, όσο χρησιμοποιούμε το PC, αυξάνεται η πιθανότητα νέα αρχεία να γραφτούν πάνω από τα διαγραμμένα, και τότε να τα χάσουμε οριστικά.

νάκτηση Δεδομένων Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές

Να σημειώσουμε ότι δεν αναφερόμαστε μόνο σε αρχεία που δημιουργούμε εμείς. Όσο λειτουργεί το λειτουργικό σύστημα και άλλες εφαρμογές, διαρκώς δημιουργούν και τροποποιούν αρχεία.

Αν λοιπόν τα αρχεία που χάσαμε βρίσκονταν στον ίδιο δίσκο με το λειτουργικό σύστημα και τα προγράμματα, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να κλείσουμε κατεπειγόντως τον υπολογιστή. Δεν κάνουμε καν πλήρη τερματισμό, κρατάμε πατημένο το power μέχρι να σβήσει.

Κάθε δευτερόλεπτο που το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί και να γράφει αρχεία στο σκληρό, αυξάνεται η πιθανότητα να καταστρέψει τα διαγραμμένα αρχεία.

Από εκεί και μετά, πρέπει να αφαιρέσουμε το δίσκο από τον υπολογιστή και να τον συνδέσουμε σε έναν άλλο υπολογιστή, είτε εσωτερικά, ή με αντάπτορα USB σε SATA.

Κατόπιν, από τον δεύτερο υπολογιστή θα πρέπει να τρέξουμε την εφαρμογή για την ανάκτηση δεδομένων.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι σε καμία περίπτωση δεν εγκαθιστούμε το πρόγραμμα για την ανάκτηση δεδομένων στον ίδιο τοπικό δίσκο ή το διαμέρισμα δίσκου από το οποίο θέλουμε να κάνουμε την ανάκτηση.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να σώσουμε τα ανακτημένα αρχεία σε κάποιον δεύτερο δίσκο. Τα περισσότερα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων πολύ σωστά απαγορεύουν να επιλέξουμε το δίσκο της επαναφοράς για να αποθηκεύσουμε τα διαγραμμένα αρχεία.

Αν έχουμε δύο laptop και θέλουμε να κάνουμε ανάκτηση δεδομένων από το ένα στο άλλο, θα πρέπει να αγοράσουμε ένα σύστημα για εξωτερική σύνδεση σκληρού δίσκου μέσω USB.

Ανάκτηση Δεδομένων Μετά από Διαγραφή - Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές 09

Ο δίσκος πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικός

Για να επιχειρήσουμε την ανάκτηση δεδομένων στο σπίτι, ο σκληρός δίσκος HDD από τον οποίο χάθηκαν τα δεδομένα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικός και να αναγνωρίζεται από το σύστημα στη διαχείριση δίσκων.

Θα πρέπει να αποφύγουμε κάθε απόπειρα για επαναφορά δεδομένων σε δίσκο που κάνει κάποιο περίεργο θόρυβο, ή το σύστημα μια τον αναγνωρίζει και μια όχι. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο οι επαγγελματίες μπορούν να μας δώσουν λύση.

Το να προσπαθήσουμε μόνοι μας ανάκτηση δεδομένων σε έναν δίσκο που φαίνεται προβληματικός, θα τον ζορίσει, και μπορεί να τον οδηγήσει στην ολοκληρωτική αποτυχία.

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την ανάκτηση δεδομένων

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως αυτός ο οδηγός δεν αφορά συγκριτική δοκιμή, ούτε είναι στόχος μας να ανακηρύξουμε την καλύτερη εφαρμογή.

Η ανάκτηση δεδομένων διαφέρει κατά περίπτωση. Μπορεί σε μία περίπτωση η εφαρμογή Α να έχει καλύτερα αποτελέσματα από την εφαρμογή Β, και σε μια άλλη περίπτωση να συμβαίνει το αντίστροφο.

Από τη στιγμή που οι παρακάτω εφαρμογές είναι δωρεάν, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε πρώτα μία από αυτές, και αν δεν είστε ικανοποιημένοι με την ανάκτηση δεδομένων, να δοκιμάσετε μία δεύτερη, μία τρίτη, κ.ο.κ.

Ανάκτηση δεδομένων και ανάκτηση αρχείων 12μ

Υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα καμία εφαρμογή να μην μπορεί να κάνει την πλήρη ανάκτηση δεδομένων, αλλά ένας συνδυασμός από εφαρμογές να φέρει πιο ολοκληρωμένο συνολικό αποτέλεσμα.

Stellar Data Recovery Free Edition

Το Stellar Data Recovery θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία προγράμματα για ανάκτηση δεδομένων. Μπορεί να ανακτήσει αρχεία από όλα τα είδη δίσκων. Επιπλέον, από όλα τα αφαιρούμενα μέσα που μπορεί να έχουμε, συμπεριλαμβανομένων μονάδων USB, κ.λ.π.

Ανάκτηση δεδομένων και ανάκτηση αρχείων 10μ

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του μοντέρνου λογισμικού είναι η επιλογή προεπισκόπησης την ώρα που πραγματοποιείται η σάρωση.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο ποια διαγραμμένα αρχεία έχει εντοπίσει το πρόγραμμα.

Επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τη λίστα των διαγραμμένων αρχείων, ώστε να μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε αργότερα.

Επιπλέον, διαθέτει δωρεάν την βαθιά σάρωση για ακόμη πιο αποδοτικά αποτελέσματα στην ανάκτηση δεδομένων.

Υπέρ:

 • Εύκολο στην χρήση.
 • Μοντέρνα προεπισκόπηση εγγράφων και εικόνων πριν από την ανάκτηση.
 • Μας επιτρέπει να επιλέξουμε πού να επαναφέρουμε τα δεδομένα.
 • Μπορούμε να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας στα αποτελέσματα σάρωσης.
 • Υποστηρίζει επεκτάσεις αρχείων που δεν θα τους βρούμε σε άλλα προγράμματα ανάκτησης.
 • Διαθέτει προηγμένους αλγόριθμους επιδιόρθωσης για φωτογραφίες και βίντεο, που δεν θα βρούμε σε δωρεάν προγράμματα.

Κατά:

 • Η δωρεάν έκδοση θέτει όριο 1GB στην ανάκτηση αρχείων.
 • Δεν είναι δυνατή η ανάκτηση αρχείων άνω των 25MB στη δωρεάν έκδοση.

Κατεβάστε το Stellar Data Recovery Free Edition

Recuva

Η εφαρμογή Recuva είναι από τις πιο δημοφιλείς δωρεάν εφαρμογές για την ανάκτηση δεδομένων.

Ξεκινάει με έναν Wizard ο οποίος μας καθοδηγεί βήμα προς βήμα στις επιλογές για την ανάκτηση δεδομένων, και θα βοηθήσει σημαντικά τον αρχάριο χρήστη στο να προχωρήσει στη διαδικασία.

Το Recuva κάνει την αρχική αναζήτηση και εμφανίζει τα αποτελέσματα. Τα αρχεία που είναι σε πολύ καλή κατάσταση τα εμφανίζει με πράσινη κουκκίδα και το state τους είναι “Excellent”.

Αρκεί να επιλέξουμε ένα ή περισσότερα από αυτά και να κάνουμε κλικ στο Recover.

Αν επιλέξουμε τον ίδιο δίσκο από τον οποίο γίνεται η ανάκτηση δεδομένων για την επαναφορά, το πρόγραμμα θα μας βγάλει ένα προειδοποιητικό μήνυμα πως μειώνονται οι πιθανότητες για επιτυχή ανάκτηση δεδομένων.

Σε περίπτωση που ο πρώτος έλεγχος δεν επιστρέψει τα αρχεία που θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε έλεγχο σε βάθος, τρέχοντας ξανά τον Wizard και τσεκάροντας το Enable Deep Scan.

Η δωρεάν έκδοση του Recuva δεν έχει κανένα περιορισμό όσον αφορά τον χρόνο ή το μέγεθος των αρχείων, αλλά η εταιρεία δεν παρέχει καμία υποστήριξη στον χρήστη.

Υπέρ:

 • Εύκολο στην χρήση.
 • Λειτουργεί στις περισσότερες εκδόσεις των Windows.
 • Πολλές προηγμένες επιλογές.

Κατά:

 • Τελευταία ενημέρωση το 2016.
 • Έχει μπει στο στόχαστρο της Microsoft ως δυνητικά ανεπιθύμητο μαζί με το CCleaner.

Κατεβάστε το Recuva

EaseUS Data Recovery Wizard

H EaseUS είναι γνωστή για την υψηλή ποιότητα των εφαρμογών της. Μέχρι στιγμής έχουμε παρουσιάσει στο PCsteps το Partition Master για τη διαχείριση δίσκου και το Todo Backup για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, που είναι από τις καλύτερες εφαρμογές στην κατηγορία τους.

Το EaseUS Data Recovery Wizard είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση. Κατά την εγκατάσταση, θα μας υπενθυμίσει να μην επιλέξουμε το δίσκο από τον οποίο θέλουμε να ανακτήσουμε δεδομένα.

Το EaseUS κάνει ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους, οπτικούς δίσκους, κάρτες μνήμης, USB drive, και οτιδήποτε άλλο βλέπουν τα Windows ως συσκευή αποθήκευσης. Επίσης, υποστηρίζει ανάκτηση διαμερισμάτων δίσκου που διαγράψαμε από λάθος.

Τρέχοντας την εφαρμογή, αρκεί να επιλέξουμε τον τύπο ή τους τύπους των αρχείων που θέλουμε να ανακτήσουμε και τον δίσκο από τον οποίο έχουν χαθεί τα αρχεία.

Ανάκτηση δεδομένων και ανάκτηση αρχείων 2μα

Το πρόγραμμα θα κάνει έναν γρήγορο έλεγχο και θα μας δείξει τα διαγραμμένα αρχεία που εντόπισε. Στη συνέχεια, τσεκάρουμε όσα αρχεία θέλουμε να ανακτήσουμε και κάνουμε κλικ στο Recover.

Ανάκτηση δεδομένων και ανάκτηση αρχείων 2μαα

Τέλος, επιλέγουμε τον δίσκο στον οποίο θα γίνει η επαναφορά, φροντίζοντας φυσικά να είναι διαφορετικός από τον δίσκο ανάκτησης.

Η ανάκτηση δεδομένων ολοκληρώνεται σχετικά σύντομα, ανάλογα με τον αριθμό των αρχείων που θέλουμε να ανακτήσουμε, και στον φάκελο προορισμού δημιουργείται ένας ξεχωριστός φάκελος με τα ανακτηθέντα αρχεία.

Σε περίπτωση που θέλουμε να δοκιμάσουμε εκείνη την ώρα και ένα άλλο πρόγραμμα για ανάκτηση δεδομένων, μπορούμε να αποθηκεύσουμε τη σάρωση που έκανε το EaseUS για να την αποφύγουμε αργότερα.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η εφαρμογή διαθέτει επίσης την επιλογή επαναφοράς διαμερισμάτων δίσκου που έχουν διαγραφεί.

Υπέρ:

 • Εύκολο στην χρήση.
 • Υποστηρίζει προεπισκόπηση αρχείων πριν από την αποκατάσταση.
 • Εξηγεί καθαρά αν το αρχείο θα ανακτηθεί πλήρως.
 • Μπορούμε να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας στα αποτελέσματα σάρωσης.
 • Λειτουργεί σε Windows και macOS.

Κατά:

 • Η δωρεάν έκδοση θέτει όριο 2GB στην ανάκτηση αρχείων.

Κατεβάστε το EaseUS Data Recovery Wizard

Wise Data Recovery

Το Wise Data Recovery είναι ένα εύχρηστο πρόγραμμα για ανάκτηση δεδομένων που κάνει ταχύτατη σάρωση διαγραμμένων αρχείων. Μπορεί να σαρώσει όλους τους δίσκους, κάρτες μνήμης, και άλλες συσκευές αποθήκευσης.

Διαθέτει προηγμένο αλγόριθμο, και στις δοκιμές μας ολοκλήρωσε τη διαδικασία σάρωσης σε χρόνο ρεκόρ.

Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε τους τύπους των αρχείων ή να πληκτρολογήσουμε λέξεις-κλειδιά πριν από τη σάρωση για να περιορίσουμε τα αποτελέσματα αναζήτησης και να εξοικονομήσουμε περισσότερο χρόνο.

Υπέρ:

 • Κάνει την ταχύτερη σάρωση από όλα τα προγράμματα του οδηγού.
 • Εύκολο στη χρήση.
 • Δεν θέτει όριο GB στην ανάκτηση αρχείων.
 • Επιλογή τύπων αρχείων για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Κατά:

 • Δεν εξηγεί πολύ καθαρά αν το αρχείο θα ανακτηθεί πλήρως.

Κατεβάστε το Wise Data Recovery

MiniTool Power Data Recovery

Το MiniTool μπορεί να κάνει ανάκτηση δεδομένων από σκληρούς δίσκους, κάρτες μνήμης, SSD, κ.λ.π. Υποστηρίζει 100+ τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο, ήχων, εγγράφων, και άλλων.

Το πρόγραμμα είναι πολύ απλό στη χρήση. Κατά την εγκατάσταση, θα μας υπενθυμίσει να μην επιλέξουμε τον δίσκο από τον οποίο θέλουμε να ανακτήσουμε δεδομένα.

Το πρόγραμμα δεν εντοπίζει τόσο γρήγορα τα διαγραμμένα αρχεία, όπως κάνει το Wise Data Recovery.

Ωστόσο, μας επιτρέπει να κάνουμε αναζήτηση μεταξύ των διαγραμμένων δεδομένων, να ανακτήσουμε ταυτόχρονα περισσότερους από έναν φακέλους ή αρχεία, και να εξάγουμε τη λίστα των διαγραμμένων αρχείων.

Ανάκτηση δεδομένων και ανάκτηση αρχείων 3μ

Υπέρ:

 • Εύκολο στη χρήση.
 • Έχει καθαρό και μοντέρνο περιβάλλον.
 • Μπορούμε να ανακτήσουμε πολλούς φακέλους ταυτόχρονα.
 • Μπορούμε να θέσουμε τη σάρωση σε παύση.

Κατά:

 • Σχετικά αργό.
 • Η δωρεάν έκδοση θέτει όριο 1GB στην ανάκτηση δεδομένων.

Κατεβάστε το MiniTool Power Data Recovery

TestDisk + PhotoRec

Τα TestDisk και PhotoRec είναι δύο portable προγράμματα ανοικτού κώδικα που το ένα συμπληρώνει τη λειτουργία του άλλου. Παρότι δεν έχουν μοντέρνο περιβάλλον όπως τα άλλα λογισμικά αποκατάστασης του οδηγού, είναι αποτελεσματικά.

Το TestDisk τρέχει αποκλειστικά σε γραμμή εντολών και εξειδικεύεται στη συνολική ανάκτηση partition που έχουν χαθεί. Δεν ασχολείται με μεμονωμένα αρχεία.

Το PhotoRec μπορεί να περιλαμβάνει το “Photo” στο όνομά του, αλλά είναι κατάλληλο για την ανάκτηση δεδομένων κάθε είδους, όχι μόνο για τις φωτογραφίες. Μπορεί να ελέγξει υπάρχοντα partition για διαγραμμένα αρχεία.

Μπορεί να τρέξει σε Windows 7, Vista, XP, Server 2008, 2003, 2000, NT, ME, 98 και 95, καθώς και macOS και Linux.

Όπως και το TestDisk, πρόκειται για πρόγραμμα γραμμής εντολών. Όμως, αν τρέξουμε το μικρότερο αρχείο qphotorec_win, που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα, θα μας ανοίξει ένα στοιχειώδες γραφικό περιβάλλον.

Ανάκτηση δεδομένων και ανάκτηση αρχείων 12μμ

Ούτε σε αυτό το πρόγραμμα θα βρούμε κάποιο Wizard να μας καθοδηγεί. Επιλέγουμε απλά τον δίσκο, είτε σαν φυσικό δίσκο, είτε σαν διαμέρισμα δίσκου.

Σε γενικές γραμμές, το PhotoRec το συνιστούμε μόνο αν κάποιο από τα υπόλοιπα προγράμματα του οδηγού μας δεν μας απέδωσε τα αναμενόμενα, και όχι σαν την πρώτη μας επιλογή.

Υπέρ:

 • Λογισμικό ανοικτού κώδικα.
 • Είναι portable.
 • Κάνει ανάκτηση δεδομένων από όλα τα μέσα αποθήκευσης.
 • Λειτουργεί σε Windows, Linux, και macOS.

Κατά:

 • Δύσκολο στη χρήση για αρχάριους χρήστες.
 • Δεν έχει εύχρηστο γραφικό περιβάλλον.

Κατεβάστε τα TestDisk + PhotoRec

Η καλύτερη υπηρεσία για επαγγελματική ανάκτηση δεδομένων

Η TicTac Data Recovery υπήρξε η πρώτη ελληνική εταιρία στην ανάκτηση δεδομένων, εξειδικευμένη στο αντικείμενο αυτό, ξεκινώντας την λειτουργία της το 1999.

Προσφέρει ανάκτηση δεδομένων από USB stick, κατεστραμμένο δίσκο, SSD δίσκους, ακόμη και από κινητό.

Ανάκτηση δεδομένων και ανάκτηση αρχείων 1

Σήμερα, ενώ παραμένει πρωτοπόρος στην ανάκτηση δεδομένων, η εταιρεία παρέχει μία σειρά από επιπλέον καινοτόμες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν:

Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική ανάκτηση δεδομένων της υπηρεσίας, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να στείλουμε άμεσα το αποθηκευτικό μας μέσο, πατώντας εδώ, για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες.

Όπως επισημάναμε στην αρχή, ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάκτηση αρχείων. Όσο συντομότερα επιχειρήσουμε την ανάκτηση δεδομένων μετά την οριστική διαγραφή, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές μας.

Όπως είναι φυσικό, η TicTac Data Recovery μπορεί να μας κάνει ανάκτηση δεδομένων ακόμη και όταν ο δίσκος δεν είναι πλήρως λειτουργικός με συμπτώματα όπως τα ακόλουθα:

 • Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν εμφανίζεται.
 • Δεν λειτουργεί ο σκληρός δίσκος.
 • Ο σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται από το BIOS.
 • Ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος “τικ τακ” στον δίσκο.

Επίσης, η ελληνική εταιρεία μπορεί να κάνει ανάκτηση δεδομένων RAID δίσκων, προσφέροντας λύσεις στις ακόλουθες δυσλειτουργίες:

 • Ανάκτηση δεδομένων από RAID 5.
 • Χάλασε το NAS (δικτυακός δίσκος).
 • Χάλασε ένας δίσκος από το RAID SCSI στον server.
 • Υπάρχει ένδειξη ότι ο δίσκος SCSI χρειάζεται αντικατάσταση στο RAID.
 • Έβγαλε error το Raid και δεν γνωρίζουμε τι να κάνουμε.

Έχει χρειαστεί να κάνετε ανάκτηση δεδομένων?

Αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα, ή προτιμάτε κάποιο που δεν αναφέραμε για την ανάκτηση δεδομένων, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#328 - Ευαίσθητο Περιεχόμενο Στο Instagram, Copilot Στο Bing, Minecraft Στην Αναζήτηση Google
QuickSteps
GamingSteps#20240524 - Το Copilot Στο Minecraft, Διαθέσιμο Τα Kingdom Hearts Στο Steam, Super Mario 64 Χωρίς Κουμπί A
GamingSteps