Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πώς Να Ακούσω Μουσική Online: Οι Καλύτερες Υπηρεσίες

Πώς Να Ακούσω Μουσική Online: Οι Καλύτερες Υπηρεσίες

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το streaming είναι ο δημοφιλέστερος τρόπος για να έχουμε πρόσβαση σε χιλιάδες τραγούδια και είδη μουσικής από όλο τον κόσμο. Επειδή αναμφίβολα η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχαγωγίας σας, δείτε τις κορυφαίες υπηρεσίες για μουσική online, ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα με τις προσωπικές σας ανάγκες.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Δωρεάν και πληρωμένες υπηρεσίες για μουσική online

Ορισμένες υπηρεσίες που μας δίνουν τη δυνατότητα να ακούσουμε μουσική online είναι δωρεάν με κάποιους περιορισμούς – όπως πχ οι διαφημίσεις που ακούγονται στο Spotify και το Deezer.

Άλλες υπηρεσίες είναι αποκλειστικά επί πληρωμή. Όμως μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε μία δωρεάν δοκιμαστική περίοδο, για να δοκιμάσουμε την υπηρεσία και να δούμε αν μας ταιριάζει.

Η δοκιμαστική αυτή περίοδος απαιτεί να δώσουμε τον αριθμό της κάρτας μας, πιστωτικής ή χρεωστικής.

Καθώς αναφερόμαστε σε αξιόπιστες πολυεθνικές επιχειρήσεις, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να μας χρεώσουν παρά τη θέλησή μας.

Αρκεί να έχουμε βεβαιωθεί ευθύς εξαρχής με ποιον τρόπο γίνεται η ακύρωση της δοκιμαστικής περιόδου, έτσι ώστε να ενεργήσουμε έγκαιρα λίγες ημέρες πριν λήξει, σε περίπτωση που δεν μείναμε ικανοποιημένοι με τη μουσική υπηρεσία.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αν δεν προχωρήσουμε στην έγκαιρη ακύρωση αυτής της δοκιμής, θα χρεωθούμε άμεσα για τον επόμενο μήνα, και σίγουρα δεν θέλουμε η γλυκιά μουσική να μας βγει σε ξινό.

Πώς Να Ακούσω Μουσική Online: Οι Καλύτερες Υπηρεσίες

Spotify

To Spotify είναι μία από τις πρώτες υπηρεσίες συνεχούς ροής για μουσική online και είναι αναμφισβήτητα η πιο γνωστή. Η σουηδική πλατφόρμα streaming ξεχωρίζει από το πράσινο χρώμα της, και παραμένει από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα το Spotify είναι ένα social network για τους απανταχού φίλους της μουσικής, και υποστηρίζεται από όλες πρακτικά τις συσκευές μας.

H online υπηρεσία ενημερώνει συνεχώς τον κατάλογό της, βελτιώνοντας και τις ελλείψεις που είχε στο παρελθόν σε κάποια είδη μουσικής, όπως το Indie και το εναλλακτικό rock γενικότερα.

Πώς Να Ακούσω Μουσική Online: Οι Καλύτερες Υπηρεσίες
Ποιότητα στη μουσική, κόστος, και συμβατότητα
To Spotify στη δωρεάν έκδοση προσφέρει κανονική ποιότητα streaming στα 96 kbit/s, και υψηλή στα 160 kbit/s όλα σε φορμά Ogg Vorbis.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τη δωρεάν desktop έκδοση, στο κινητό μας επιτρέπει να ακούμε τα κομμάτια ενός άλμπουμ μόνο σε τυχαία αναπαραγωγή και δεν αφήνει να επιλέξουμε εμείς τα τραγούδια.

Την υψηλότερη ποιότητα streaming στα 320 kbit/s την προσφέρει μόνο στην premium έκδοση.

Στη δωρεάν έκδοση όπως είναι φυσικό δεν χρεωνόμαστε απολύτως τίποτα. Το Spotify μας δίνει το δικαίωμα να δοκιμάσουμε την Premium έκδοση για έναν μήνα, με τη δυνατότητα ακύρωσης πριν τη λήξη της.

Το κόστος της premium συνδρομής ανέρχεται στα 6,99€ μηνιαίως.

Διατίθεται και οικογενειακό πακέτο που καλύπτει άλλα πέντε μέλη της οικογενείας. Το κάθε μέλος έχει τον δικό του και ανεξάρτητο premium λογαριασμό. Η οικογενειακή συνδρομή ανέρχεται στα 10,99€ μηνιαίως.

Η πλατφόρμα είναι συμβατή με πληθώρα συσκευών, όπως είναι τα Android, BlackBerry, iOS, Linux, Windows, PlayStation 3/4, Roku, Samsung Smart TV, Sonos, TiVo, LG webOS, και Windows Mobile.

Για Windows PC το Spotify διαθέτει μια εξαιρετική desktop έκδοση. Επίσης διατίθενται και δυο ενδιαφέρουσες εκδόσεις για το Mac OS. Πρόκειται για τη mini desktop έκδοση, διαμέσου του iTunes, και την πλήρη έκδοση.


Πού υπερέχει

 • H δωρεάν λειτουργία στην desktop έκδοση είναι πολύ ικανοποιητική και καλύπτει τη streaming music σε όλα τα είδη. Αρκεί να έχουμε μια σύνδεση στο ίντερνετ και να αντέχουμε τα σύντομα διαφημιστικά σποτ.
 • Είναι εύκολο να δημιουργήσουμε τις δικές μας λίστες αναπαραγωγής και να τις συγχρονίσουμε με όλες τις συσκευές μας για ακρόαση εκτός σύνδεσης.
 • Συνεχής αναπαραγωγή στη μουσική χωρίς κενά ή με σταδιακό σβήσιμο (Crossfade).
 • Μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε τους καλλιτέχνες που μας ενδιαφέρουν και ειδοποιούμαστε όταν κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ ή κάποιο single.
 • Κάθε Παρασκευή προσφέρει την υπηρεσία “εβδομαδιαίες ανακαλύψεις”, με μια λίστα αναπαραγωγής δύο ωρών από ολοκαίνουργια μουσική online.
 • Γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι ακούνε οι φίλοι μας και ποιες είναι οι δικές τους playlist.
 • Στο iOS διαθέτει αυτόνομο ισοσταθμιστή (equalizer) και ταυτόχρονα προκαθορισμένες ρυθμίσεις ήχου για όλα τα είδη μουσικής.

 • Προσφέρει σχετικά υψηλή ποιότητα streaming και στη δωρεάν έκδοση.
 • Είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη με εφαρμογές που ενημερώνονται συνεχώς.
 • Έχει πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον και προσφέρει online μουσική ανάλογα με την διάθεση μας.
 • Έχει έναν τεράστιο κατάλογο τραγουδιών.
 • Διαθέτει web player.
 • Προσφέρει αυτοματοποιημένη αποθήκευση σε λίστα αναπαραγωγής των αγνώστων κομματιών που ανιχνεύουμε με το Shazam στο Android κινητό ή την iOS συσκευή μας.

 • Διαθέτει πρόσθετο (Add-on) για το Kodi μέσα από τρίτο αποθετήριο.
 • Μας δίνει τη δυνατότητα μουσικών ραδιοφωνικών καναλιών.
 • Μπορούμε να δημιουργούμε απεριόριστες playlist και να τις αναπαράγουμε ασύρματα σε διαφορετική και απομακρυσμένη συσκευή του οικιακού μας δικτύου.
 • Διαθέτει μια από τις φθηνότερες συνδρομές.


Πού υστερεί

 • H υψηλότερη ποιότητα streaming στα 320 kbit/s που προσφέρει είναι κατώτερη από άλλες υπηρεσίες.
 • Δεν υπάρχει επιλογή για συμπιεσμένη μορφή ήχου χωρίς απώλειες (Lossless compressed audio format).
 • Οι διαφημίσεις στη δωρεάν υπηρεσία ενδέχεται να είναι ενοχλητικές.
 • Δεν μας επιτρέπει να κατεβάσουμε και να αποθηκεύσουμε τις λίστες αναπαραγωγής στον σκληρό μας δίσκο ή σε μια SD κάρτα. Για την αποθήκευση της μουσικής θα πρέπει να καταφύγουμε σε τρίτες μεθόδους.

Για ποιους χρήστες είναι ιδανικό
Το Spotify είναι ιδανικό για τους χρήστες που τους αρέσει η περιήγηση σε όλα τα μουσικά είδη και θέλουν να δημιουργούν και να μοιράζονται τις λίστες αναπαραγωγής από όλες ανεξαιρέτως τις συσκευές τους.

Επίσης, είναι ιδανικό για εκείνους που θέλουν απεριόριστη μουσική online και πολλές playlist, χωρίς να πληρώσουν συνδρομή.

Apple Music

Η Apple Music είναι σχετικά πρόσφατη υπηρεσία. Το μεγάλο της ατού είναι το streaming με αποκλειστικές κυκλοφορίες. H υπηρεσία της Apple έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περιεχόμενο συνεχούς ροής κομματιών πριν από οποιονδήποτε άλλον.

Γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Adele και η Taylor Swift παρείχαν αποκλειστικό streaming στα νέα τους κομμάτια. Κατόπιν και μετά από ένα χρονικό διάστημα, έγινε διάθεση της συνεχούς ροής κάποιων κομματιών και στις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Η συνδρομητική υπηρεσία του Κουπερτίνο προσφέρει απεριόριστες λίστες αναπαραγωγής. Ωστόσο στερείται τις ισχυρές επιλογές κοινής χρήσης που ενσωματώνει το Spotify.


Ποιότητα, κόστος, και συμβατότητα
Η Apple Music προσφέρει δύο επιλογές στην ποιότητα του streaming. Η πρώτη είναι η κανονική ποιότητα στα 128 kbps για τη μουσική online, και διατίθεται και η υψηλή ποιότητα στα 256 kbps, όλα σε AAC (Advanced Audio Coding).

H πλατφόρμα της Apple δεν διαθέτει δωρεάν έκδοση. Ωστόσο μας δίνει το δικαίωμα να δοκιμάσουμε την υπηρεσία για τρεις μήνες, με τη δυνατότητα ακύρωσης πριν από τη λήξη της.

Το κόστος της ατομικής συνδρομής ανέρχεται στα 6,99€ μηνιαίως. Διατίθεται και οικογενειακή συνδρομή που ανέρχεται στα 10,99€ μηνιαίως. Το οικογενειακό πακέτο καλύπτει έξι μέλη της οικογενείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη συνδρομή μέσα από τα Windows, απαιτείται να έχουμε το iTunes. Η Apple Music είναι διαθέσιμη για iOS, Mac, Android, και Sonos.


Πού υπερέχει

 • Διαθέτει streaming με αποκλειστικές κυκλοφορίες.
 • Συνεργάζεται άψογα με τις βιβλιοθήκες του iTunes, παρέχοντας και μουσική που δεν μας ανήκει.
 • Διαθέτει αλγόριθμο που μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε τη μουσική που θέλουμε να ακούσουμε με βάση τη διάθεσή μας.
 • Μπορούμε να αναζητήσουμε νέα μουσική χρησιμοποιώντας τη Siri στις συσκευές iOS.
 • Διαθέτει ειδικό αποθηκευτικό χώρο για τη μουσική μας μέσω του iTunes Match.
 • Έχει έναν τεράστιο κατάλογο τραγουδιών.
 • Μας δίνει τη δυνατότητα μουσικών ραδιοφωνικών καναλιών με το Beats 1 radio.
 • Διαθέτει πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον.
 • Παρέχει δωρεάν δοκιμή για τρεις μήνες.
 • Διαθέτει μια από τις φθηνότερες συνδρομές.


Πού υστερεί

 • H υψηλότερη ποιότητα streaming στα 260 kbit/s AAC που προσφέρει, είναι αμφιλεγόμενη. Για πολλούς θεωρείται ιδανική και για άλλους υστερεί.
 • Δεν προσφέρει δωρεάν έκδοση.
 • Ο σχεδιασμός της εφαρμογής είναι σχετικά σύνθετος, στα χνάρια του iTunes, καθιστώντας την πλατφόρμα όχι ιδιαίτερα απλή στη χρήση.
 • Δεν γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι ακούνε οι φίλοι μας και ποιες είναι οι δικές τους playlist.
 • Είναι αδύνατη η αυτοματοποιημένη αποθήκευση των αγνώστων κομματιών που ανιχνεύουμε στο Shazam, σε λίστα αναπαραγωγής της υπηρεσίας.
 • Η εφαρμογή στο Android δεν είναι συμβατή με όλες τις συσκευές.
 • Δεν μας επιτρέπει να κατεβάσουμε τις λίστες αναπαραγωγής σε όποιον δίσκο θέλουμε.
 • Είναι αδύνατη η υλοποίηση της συνδρομής σε PC και Mac χωρίς τo iTunes.
 • Δεν λειτουργεί με παλιά iPods (εκτός από το iPod Touch).


Για ποιους χρήστες είναι ιδανική
Η Apple Music είναι ιδανική για τους χρήστες του iOS και Mac που έχουν ήδη πολλές playlist στο iTunes. Όλα τα τραγούδια που έχουμε προσθέσει στον αμφιλεγόμενο media center του Κουπερτίνο, ενσωματώνονται μέσα στην πλατφόρμα.

Επιπλέον, είναι η πλέον κατάλληλη για τους χρήστες που θέλουν να ακούνε πρώτοι τις νεότερες κυκλοφορίες των καλλιτεχνών που είναι συμβεβλημένοι με την online υπηρεσία.

Google Play Music

Η μουσική υπηρεσία της Google είναι μια υβριδική πλατφόρμα που συνδυάζει μουσική online και αποθηκευτικό cloud. Μας επιτρέπει να μεταφέρουμε και να αποθηκεύσουμε ολόκληρη την τοπική μουσική μας βιβλιοθήκη, με δυνατότητα έως 50.000 τραγούδια.

Ταυτόχρονα, η Google Play Music προσφέρει συνεχή ροή μέσα από έναν τεράστιο κατάλογο εκατομμυρίων κομματιών.

Το μεγάλο ατού στην πλατφόρμα της Google είναι τα ραδιοφωνικά κανάλια που παίζουν ασταμάτητα μουσική online και ενημερώνονται συχνά.

Αυτό που κάνει αυτούς τους σταθμούς να διαφέρουν από όλους τους αντίστοιχους του ανταγωνισμού, είναι ότι μπορούμε να δούμε ολόκληρη τη λίστα των κομματιών, να την αποθηκεύσουμε ως αυτόνομη playlist, και κατόπιν να την ακούσουμε offline.


Ποιότητα, κόστος, και συμβατότητα
H μουσική της Google Play προσφέρει bitrates μέχρι 320 kbps. Αν η σύνδεσή μας δεν υποστηρίξει την ανάλογη ποιότητα, η υπηρεσία προσαρμόζει το streaming σε χαμηλότερο bitrate.

H πλατφόρμα της Google διαθέτει δωρεάν έκδοση με τα απολύτως βασικά, όπως είναι η μεταφόρτωση των τοπικών κομματιών που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή μας.

Ωστόσο, μας δίνει το δικαίωμα να δοκιμάσουμε την πλήρη έκδοση για τριάντα ημέρες, με τη δυνατότητα ακύρωσης πριν τη λήξη της συνδρομής. Το κόστος της απεριόριστης έκδοσης ανέρχεται στα 6,99€ μηνιαίως.

Η μουσική υπηρεσία της Google αυτονόητα υποστηρίζει όλες τις συσκευές Android, καθώς και Windows και Mac OS. Επίσης τρέχει και στο iOS, καθιστώντας την πλατφόρμα της Google έναν μεγάλο ανταγωνιστή του Spotify στη μουσική online.

Για τον Chrome browser διατίθεται και η σχετική επέκταση (extension) της υπηρεσίας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και αυτόνομος Google Play Music Desktop Player, ως ανοικτό λογισμικό από την κοινότητα του GitHub.


Πού υπερέχει

 • Είναι μία υβριδική υπηρεσία που ενσωματώνει άψογα τις προσωπικές μας συλλογές με τον τεράστιο κατάλογο για streaming.
 • Προσφέρει συνεχή αναπαραγωγή στη μουσική χωρίς κενά με τη λειτουργία της άμεσης μίξης.
 • Είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη με εφαρμογές που ενημερώνονται συνεχώς.
 • Έχει πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον και προσφέρει online μουσική ανάλογα με τη διάθεσή μας.
 • Επιτρέπει την κοινή χρήση και προσφέρει έξυπνες προτάσεις σε όλα τα είδη μουσικής.
 • Η απεριόριστη έκδοση περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση στο YouTube Red.
 • Προσφέρει αυτοματοποιημένη συνεργασία με το Shazam.
 • Μας δίνει τη δυνατότητα μουσικών ραδιοφωνικών καναλιών.
 • Επιτρέπει τη μεταφόρτωση όλων των προσωπικών μας συλλογών από τον υπολογιστή και προσφέρει τη δυνατότητα απομακρυσμένης offline ακρόασης σε όλες τις φορητές συσκευές.
 • Διαθέτει μια από τις φθηνότερες συνδρομές.


Πού υστερεί

 • H υψηλότερη ποιότητα streaming στα 320 kbit/s που προσφέρει, είναι κατώτερη από κάποιες υπηρεσίες του ανταγωνισμού
 • Η δωρεάν έκδοση δεν διαθέτει streaming.
 • Δεν είναι ιδανική για να ανακαλύψουμε τις νέες κυκλοφορίες, καθότι επικεντρώνεται σε streaming από κανάλια και σε προσωπικές βιβλιοθήκες.


Για ποιους χρήστες είναι ιδανική
Η Google Play Music είναι ιδανική για τους χρήστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση στη μουσική που έχουν αποθηκευμένη στον υπολογιστή, σε όλες τις κινητές τους Android και iOS συσκευές, μαζί με τις απεριόριστες επιλογές συνεχούς ροής.

Tidal

Το Tidal ξεκίνησε από τον μεγιστάνα του hip-hop Jay Z. Όπως και η Apple Music, το Tidal διαθέτει αποκλειστικότητες στη συνεχή ροή της μουσικής online, προσφέροντας ταυτόχρονα 40.000.000 τραγούδια και 130.000 βίντεο.

Το αποκλειστικό περιεχόμενο της υπηρεσίας προέρχεται ως επί το πλείστον από τους σούπερ σταρ συνιδιοκτήτες της πλατφόρμας. Μερικά από τα ονόματα που παρέχουν αποκλειστικό streaming είναι η Beyonce και η Rihanna.


Ποιότητα, κόστος και συμβατότητα
Το Tidal είναι μια από τις τρεις πλατφόρμες του οδηγού που προσφέρει υψηλής πιστότητας HiFi streaming, με ποιότητα ήχου παρόμοια με αυτή που θα είχαμε αν αγοράζαμε ένα CD μουσικής. H online υπηρεσία προσφέρει bitrates στα 1411 kbps.

Η σημαντική ποιότητα ήχου καθορίζεται στις ρυθμίσεις, όπου επιλέγουμε το “HiFi”, προσφέροντας εξαιρετικό streaming στα 1411 kbps, (16-bit/44.1 kHz) σε FLAC (Free Lossless Audio Codec) για τις Αndroid συσκευές, και ALAC (Apple Lossless) στις συσκευές της Apple.

Οι άλλες δύο επιλογές της ποιότητας του ήχου είναι η υψηλή (High AAC 320), και η κανονική (Normal AAC + 96).

H πλατφόρμα δεν διαθέτει δωρεάν έκδοση. Έχουμε ωστόσο το δικαίωμα να δοκιμάσουμε τη μια από τις δυο εκδόσεις για έναν μήνα, με τη δυνατότητα ακύρωσης πριν τη λήξη τους.

Η πρώτη έκδοση είναι η premium με κανονική ποιότητα ήχου, σε κόστος που ανέρχεται στα 6,99€ μηνιαίως.

Η δεύτερη είναι η Tidal HiFi με το φορμά FLAC/ALAC 1411, κόστους 13,99€ μηνιαίως.

Παράλληλα διατίθεται και οικογενειακό πακέτο, που καλύπτει έως και τέσσερα μέλη της οικογενείας. Η οικογενειακή συνδρομή ποικίλλει, ανάλογα με το πόσα άτομα θα προσθέσουμε. Το Tidal είναι διαθέσιμο για iOS, Android, και Sonos.


Πού υπερέχει

 • Προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα streaming με τα εξαιρετικά φόρμά FLAC και AAC για συμπιεσμένη μορφή ήχου χωρίς απώλειες.
 • Συνεχής αναπαραγωγή στη μουσική χωρίς κενά ή με σταδιακό σβήσιμο (Crossfade).
 • Το περιβάλλον είναι φιλικό.
 • Διαθέτει πρόσθετο (Add-on) στο επίσημο αποθετήριο του Kodi.
 • Κοινοποίηση playlist διαμέσου Facebook.
 • Streaming με αποκλειστικές κυκλοφορίες καλλιτεχνών του R&B με μεγάλα ονόματα όπως Beyonce, Kanye West, και Jay Z.
 • Προσφέρει μουσική online ανάλογα με τη διάθεσή μας.
 • Τεράστιος κατάλογος τραγουδιών.
 • Πολλά περιεχόμενα με HD βίντεο, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών συναυλιών.
 • Δυνατότητα μουσικών ραδιοφωνικών καναλιών.
 • Μπορούμε να κατεβάζουμε πάμπολλες playlist και να τις ακούμε offline σε εξαιρετική ποιότητα, χωρίς την ανάγκη για ενεργό WiFi.
 • Το εργαλείο το οποίο μας επιτρέπει να μεταφέρουμε στον σκληρό δίσκο τις λίστες αναπαραγωγής όλων των υπηρεσιών, ανήκει στο Tidal.


Πού υστερεί

 • Δεν προσφέρει δωρεάν έκδοση.
 • Διαθέτει μια από τις ακριβότερες συνδρομές.
 • Δεν έχει εξελληνισμένο περιβάλλον.
 • Οι εφαρμογές για κινητά έχουν προβλήματα σταθερότητας.
 • Περιστασιακές καθυστερήσεις (buffering).
 • Δεν γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι ακούνε οι φίλοι μας και ποιες είναι οι δικές τους playlist.
 • Είναι αδύνατη η αυτοματοποιημένη αποθήκευση σε λίστα αναπαραγωγής των αγνώστων κομματιών που ανιχνεύουμε στο Shazam.
 • Δεν λειτουργεί σε όλες τις συσκευές ανεξαιρέτως.


Για ποιους χρήστες είναι ιδανικό
Το Tidal είναι ιδανικό για τους χρήστες που θέλουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου στις Android και iOS συσκευές τους, μαζί με τις απεριόριστες επιλογές συνεχούς ροής. Επιπλέον, είναι η καλύτερη πλατφόρμα για τους φίλους του R&B.

Napster

Πριν εμφανιστούν οι συνδρομητικές υπηρεσίες για μουσική online, υπήρχε μόνο ένα όνομα, το Napster. Οι παλαιότεροι χρήστες θα θυμούνται σίγουρα τον ενθουσιασμό που προκάλεσε στα 90’s η δωρεάν P2P υπηρεσία της κοινής χρήσης μουσικών αρχείων.

Ως γνωστόν, τα ωραία πράγματα στην ζωή διαρκούν λίγο, και δυστυχώς το Napster αναγκάστηκε να παύσει τη λειτουργία του το 2001, μετά από αλλεπάλληλες μηνύσεις από τις δισκογραφικές για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ωστόσο, μετά από μια σειρά εξαγορών όσον αφορά το λογότυπο και την επωνυμία, και τη συγχώνευση με την αμερικανική Rhapsody – μία άλλη υπηρεσία για μουσική online – το 2011 το Napster επέστρεψε σαν πλήρης και νόμιμη υπηρεσία για μουσική online.

Σήμερα, η υπηρεσία προσφέρει πάνω από 40 εκατομμύρια τραγούδια σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.


Ποιότητα, κόστος, και συμβατότητα
Το Napster προσφέρει bitrates μέχρι 320 kbps. Αν η σύνδεσή μας δεν υποστηρίζει την ανάλογη ποιότητα, η υπηρεσία προσαρμόζει το streaming σε χαμηλότερο bitrate έως και τα 64 kbps.

H πλατφόρμα δυστυχώς δεν διαθέτει δωρεάν έκδοση για τις mobile συσκευές μας. Ωστόσο υπάρχει ο web player της υπηρεσίας, όπου πριν τη συνδρομή μπορούμε να εξερευνήσουμε τις δυνατότητές της.

Επιπλέον, διαθέτει σε πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον όλα τα είδη μουσικής μαζί με ενότητα για ελληνική μουσική online, και μπορούμε να ακούσουμε ένα τμήμα του κομματιού που μας ενδιαφέρει.

Η πλατφόρμα μας δίνει το δικαίωμα να δοκιμάσουμε την πλήρη έκδοση για τριάντα ημέρες, με τη δυνατότητα ακύρωσης πριν τη λήξη της συνδρομής. Το κόστος της απεριόριστης έκδοσης ανέρχεται στα 6,95€ μηνιαίως.

Το Napster είναι από τις λίγες πλατφόρμες που διαθέτει εξαιρετική παροχή βοήθειας για πολλά θέματα, και ιδίως για το πώς να ακυρώσουμε τη συνδρομή έγκαιρα αν δεν μας αρέσει.

Επιπλέον, η υπηρεσία έχει πολύ όμορφο και ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον για τους Έλληνες χρήστες στις mobile εκδόσεις.

Η μουσική πλατφόρμα υποστηρίζει τις συσκευές Android, iOS, και Windows phone. Για Mac είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας του Napster και για συσκευές ήχου διαμέσου του Sonos.

Για τα Windows PC διατίθεται από την υπηρεσία και μία desktop έκδοση.


Πού υπερέχει

 • Είναι εύκολο να δημιουργήσουμε τις δικές μας λίστες αναπαραγωγής και να τις συγχρονίσουμε με όλες τις συσκευές μας για ακρόαση εκτός σύνδεσης.
 • Μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε τους καλλιτέχνες που μας ενδιαφέρουν και ειδοποιούμαστε όταν κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ ή κάποιο single.
 • Γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι ακούνε οι φίλοι μας και ποιες είναι οι δικές τους playlist.
 • Είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη.
 • Έχει πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον και προσφέρει ελληνική online μουσική, ανάλογα με τη διάθεσή μας.
 • Διαθέτει τεράστιο κατάλογο τραγουδιών.
 • Διαθέτει web player και ισοσταθμιστή.
 • Το Napster διαθέτει πολύ βολική και αυτοματοποιημένη συνεργασία με τα άγνωστα τραγούδια που ανιχνεύουμε στο Shazam.
 • Προσφέρει τη δυνατότητα μουσικών ραδιοφωνικών καναλιών.
 • Μας επιτρέπει τη μεταφορά των λιστών αναπαραγωγής από άλλες υπηρεσίες.
 • Διαθέτει μια από τις φθηνότερες συνδρομές.


Πού υστερεί

 • H υψηλότερη ποιότητα streaming στα 320 kbit/s που προσφέρει, είναι κατώτερη από κάποιες υπηρεσίες του ανταγωνισμού.
 • Η δωρεάν έκδοση δεν διαθέτει ολοκληρωμένο streaming.


Για ποιους χρήστες είναι ιδανικό
Το Napster είναι παρόμοιο με το Spotify και προσφέρει περίπου τα ίδια, αλλά σε λιγότερες συσκευές. Είναι ιδανικό για τους αρχάριους χρήστες και όσους ψάχνουν ελληνική μουσική online και προτιμούν το πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον.

Qobuz

Το Qobuz είναι μια γαλλική πλατφόρμα για μουσική online που προσφέρει Hi-Fi streaming υψηλής ποιότητας, η οποία καλύπτει και τον πιο απαιτητικό audiophile χρήστη.

Επιπλέον, είναι ίσως η μοναδική υπηρεσία που δίνει έμφαση σε ποιοτικά είδη, όπως είναι η Jazz και η κλασσική μουσική.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε το 2008, ενώ από το 2013 δίνει πρόσβαση σε πάνω από 30 εκατομμύρια κομμάτια, τα οποία μπορούμε να τα ακούσουμε σε απόλυτη ποιότητα CD.


Ποιότητα, κόστος, και συμβατότητα
Το Qobuz είναι η δεύτερη πλατφόρμα για μουσική online που προσφέρει υψηλής πιστότητας HiFi streaming, με πραγματική ποιότητα CD σε FLAC στα 16 bit/44.1kHz και επαγγελματικό ήχο (Masters Studio) στα 24 bit/192kHz.

Η σημαντική ποιότητα ήχου καθορίζεται όπως είναι φυσικό στις ρυθμίσεις, όπου επιλέγουμε τα “HiRes”. H υπηρεσία προσφέρει εξαιρετικό streaming σε FLAC, ALAC, WAV, και AIFF (Audio Interchange File Format).

H γαλλική πλατφόρμα διαθέτει δωρεάν έκδοση και web player με τα απολύτως βασικά, όπως είναι η εξερεύνηση της μουσικής και το δοκιμαστικό παίξιμο των κομματιών για κάποια δευτερόλεπτα.

Υπάρχουν τρία διαθέσιμα πακέτα. Το Premium αφορά μόνο κομμάτια σε MP3 στα 320kbit/s. Η επιλογή Hi-Fi διαθέτει την ποιότητα CD, και η κορυφαία επιλογή είναι το “Sublime” με την τέλεια ποιότητα στα 24-bit/192kHz Hi-Res.

Το Qobuz μας δίνει το δικαίωμα να δοκιμάσουμε τις δυο από τις τρεις εκδόσεις για 15 ημέρες, με τη δυνατότητα ακύρωσης πριν τη λήξη της. Η κορυφαία ποιότητα ήχου απαιτεί προκαταβολική αγορά του ετησίου πακέτου.

Το Qobuz τρέχει σε Mac και για Windows PC διατίθεται και desktop έκδοση. Η υπηρεσία λειτουργεί με συστήματα ήχου Sonos και όλων των γνωστών εταιρειών, προσφέροντας ήχο υψηλής ποιότητας, ακόμη και σε 5.1 surround.

Είναι επίσης διαθέσιμο για συσκευές iOS, Android, και Windows mobile.

Πού υπερέχει

 • Προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα στη μουσική online.
 • Δίνει τις περισσότερες και καλύτερες επιλογές για συμπιεσμένη μορφή ήχου χωρίς απώλειες, με τα εξαιρετικά φορμά FLAC και AAC.
 • Προσφέρει μουσική online ανάλογα με τη διάθεσή μας.
 • Τεράστιος κατάλογος τραγουδιών σε ποιοτικά και ανεξερεύνητα είδη μουσικής.
 • Δυνατότητα μουσικών ραδιοφωνικών καναλιών.
 • Μπορούμε να δημιουργούμε απεριόριστες playlist και να τις ακούμε offline σε εξαιρετική ποιότητα, χωρίς την ανάγκη για ενεργό WiFi.
 • Δυνατότητες αναπαραγωγής στα περισσότερα HiFi συστήματα επωνύμων εταιρειών.
 • Όμορφο και πολύ απλό περιβάλλον.


Πού υστερεί

 • Δεν προσφέρει δωρεάν έκδοση.
 • Διαθέτει μια από τις ακριβότερες συνδρομές.
 • Δεν έχει εξελληνισμένο περιβάλλον.
 • Δεν γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι ακούνε οι φίλοι μας και ποιες είναι οι δικές τους playlist.
 • Είναι αδύνατη η αυτοματοποιημένη αποθήκευση σε λίστα αναπαραγωγής των αγνώστων κομματιών που ανιχνεύουμε στο Shazam.
 • Τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την εγγραφή στην υπηρεσία μας ήρθαν στα Γαλλικά.


Για ποιους χρήστες είναι ιδανικό
Το Qobuz απευθύνεται στους χρήστες που τους ενδιαφέρει η ποιότητα, όχι μόνο στον ήχο, αλλά και στην μουσική γενικότερα. Επιπλέον, η πλατφόρμα είναι η ιδανική για τους χρήστες που είναι ήδη εξοπλισμένοι με εξωτικά HiFi συστήματα.

Deezer

Το Deezer είναι μια άλλη γαλλική υπηρεσία για μουσική online, και έχει 16 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, εκ των οποίων τα έξi είναι συνδρομητές. Η πλατφόρμα διαθέτει έναν επιβλητικό κατάλογο από 35 εκατομμύρια κομμάτια.

Αναμφισβήτητα το Deezer είναι μία από τις πιο γνωστές και παλαιότερες πλατφόρμες και είναι έναν χρόνο μεγαλύτερο σε ηλικία από το Spotify, με το οποίο έχει ιδιαίτερα πολλές ομοιότητες.


Ποιότητα, κόστος, και συμβατότητα
Τo Deezer προσφέρει δωρεάν streaming στα 128 kbps και λειτουργεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος αφορά την δωρεάν χρήση με αρκετούς περιορισμούς στα mobile apps και την web έκδοση.

Όπως και το Spotify, έτσι και το Deezer στο κινητό επιτρέπει να ακούμε τα κομμάτια ενός άλμπουμ μόνο σε τυχαία αναπαραγωγή και δεν επιτρέπει να επιλέξουμε εμείς τα τραγούδια, σε αντίθεση με την desktop έκδοσή του.

Επιπλέον, στη δωρεάν έκδοση απαιτείται η σύνδεση στο ίντερνετ, καθότι η ακρόαση παρέχεται μόνο online. Ταυτόχρονα, δεν έχουμε τη δυνατότητα για streaming πάνω από τα 128 kbps.

Την υψηλότερη ποιότητα συνεχούς ροής στα 320 kbit/s την προσφέρει μόνο στην premium έκδοση. Η online υπηρεσία μας επιτρέπει να τη δοκιμάσουμε για ένα μήνα, με τη δυνατότητα ακύρωσης πριν τη λήξη της.

Το κόστος της premium συνδρομής ανέρχεται στα 6,99€ μηνιαίως.

Διατίθεται και οικογενειακό πακέτο που καλύπτει άλλα πέντε μέλη της οικογενείας. Το κάθε μέλος έχει τον δικό του και ανεξάρτητο premium λογαριασμό. Η οικογενειακή συνδρομή ανέρχεται στα 10,49€ μηνιαίως.

Η πλατφόρμα είναι συμβατή με μια πληθώρα συσκευών, όπως είναι τα Android, BlackBerry, iOS, Windows Mobile, και Mac OS. Για Windows PC διατίθεται και μια εξαιρετική desktop έκδοση, και σχετικό extension για τον Chrome.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Deezer διαθέτει streaming ποιότητας CD με FLAC 16-bit/44.1kHz, αλλά την παρέχει μόνο σε σύστημα Sonos.


Πού υπερέχει

 • H δωρεάν λειτουργία στην desktop έκδοση είναι καλή και καλύπτει μουσική συνεχούς ροής σε όλα τα είδη. Αρκεί να έχουμε μια σύνδεση στο ίντερνετ και να μην μας ενοχλούν τα σύντομα διαφημιστικά σποτ.
 • Προσφέρει αυτόματη ανεύρεση στίχων και στη δωρεάν έκδοση.
 • Είναι εύκολο να δημιουργήσουμε τις δικές μας λίστες αναπαραγωγής και να τις συγχρονίσουμε με όλες τις συσκευές μας για ακρόαση εκτός σύνδεσης.
 • Γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι ακούνε οι φίλοι μας και ποιες είναι οι δικές τους playlist.
 • Είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη.
 • Προσφέρει online μουσική ανάλογα με τη διάθεσή μας, μέσα από μεγάλο κατάλογο τραγουδιών.
 • Διαθέτει web player.
 • Έχει την έξυπνη λειτουργία “Flow” που αναγνωρίζει τη βιβλιοθήκη μας και επιλέγει τα τραγούδια που θέλουμε να ακούσουμε.
 • Δυνατότητα μουσικών ραδιοφωνικών καναλιών.
 • Διαθέτει την ποιότητα CD με FLAC 16-bit/44.1kHz σε Sonos.
 • Διαθέτει ισοσταθμιστή (equalizer).


Πού υστερεί

 • H υψηλότερη ποιότητα streaming στα 320 kbit/s που προσφέρει, είναι κατώτερη από αρκετές υπηρεσίες.
 • Δεν προσφέρει υψηλή ποιότητα streaming στην δωρεάν έκδοση.
 • Δεν υπάρχει επιλογή για συμπιεσμένη μορφή ήχου χωρίς απώλειες (Lossless compressed audio format).
 • Οι διαφημίσεις στη δωρεάν υπηρεσία μπορεί να είναι ενοχλητικές.
 • Δεν έχει πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον.
 • Είναι αδύνατη η αυτοματοποιημένη αποθήκευση σε λίστα αναπαραγωγής των αγνώστων κομματιών που ανιχνεύουμε στο Shazam.
 • Δεν μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε τις λίστες αναπαραγωγής στον σκληρό μας δίσκο ή σε μια SD κάρτα.


Για ποιους χρήστες είναι ιδανικό
Το Deezer όπως είδαμε είναι σχεδόν ίδιο με το Spotify, και τους χωρίζουν μόνο κάποιες λειτουργίες και το πράσινο χρώμα.

Η γαλλική πλατφόρμα είναι ιδανική για τους χρήστες που τους αρέσει η περιήγηση σε όλα τα μουσικά είδη, και θέλουν να δημιουργούν και να μοιράζονται τις λίστες αναπαραγωγής από όλες ανεξαιρέτως τις συσκευές τους.

Επίσης, είναι ιδανικό για τους χρήστες του υπολογιστή που θέλουν απεριόριστη μουσική online με αυτόματη ανεύρεση στίχων, και αμέτρητες λίστες αναπαραγωγής, χωρίς να πληρώσουν συνδρομή.

Εσείς χρησιμοποιείτε κάποια πλατφόρμα για μουσική online?

Με τόσες διαφορετικές υπηρεσίες που προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό τον ίδιο κατάλογο μουσικής, η επιλογή της κατάλληλης υπηρεσίας για μουσική online σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Στον οδηγό αναδείξαμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε πλατφόρμας, μαζί με τις βασικότερες λειτουργίες τους. Από εκεί και μετά, οι προσωπικές μας ανάγκες είναι αυτές που θα μας υπαγορεύσουν την κατάλληλη επιλογή.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας με κάποια υπηρεσία streaming, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#336 - Εξοικονόμηση Ενέργειας Και Ανίχνευση Wi-Fi Στο Android, Επαναφορά Services.msc Στα Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20240720 - Mod Επαναφέρει Τη Φήμη Στο The Witcher 3, Overwatch 2 Juno, FTC Για Xbox Game Pass
GamingSteps