Home » Smartphones-Tablets » Συγχρονίζω τα πάντα στο iPhone και iPad, χωρίς το iTunes

Συγχρονίζω τα πάντα στο iPhone και iPad, χωρίς το iTunes

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Apple δεν επιτρέπει να έχουμε εύκολη πρόσβαση στο σύστημα αρχείων του iOS. Είτε αφορά μουσική και φωτογραφίες, είτε βίντεο και εφαρμογές, ο μόνος επίσημος τρόπος συγχρονισμού με το PC, είναι το δύστροπο iTunes. Το CopyTrans αλλάζει τα πράγματα, συγχρονίζοντας τα πάντα σε iPhone και iPad, χωρίς το iTunes.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η μικρή εταιρεία και η φιλοσοφία της

Πίσω από το CopyTrans βρίσκεται μια μικρή εταιρεία, η WindSolutions, η οποία εδρεύει στην Ελβετία. Ιδρύθηκε το 2004 με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει λογισμικό, ιδίως για παθιασμένους χρήστες της μουσικής.

Χωρίς το iTunes

Με τον καιρό, η WindSolutions ανέπτυξε πολλές εφαρμογές στο οικοσύστημα του PC, για τις συσκευές της Apple.

Ως κύριο γνώμονα είχε την διευκόλυνση των χρηστών, στην πρόσβαση όλου του περιεχομένου στις iOS συσκευές τους, δίνοντας τέλος στις απογοητεύσεις που κατά κόρον τους χάριζε το iTunes.

χωρίς το iTunes 21

Τον πρώτο καιρό αυτών των εφαρμογών επικρατούσε ιδιαίτερα μεγάλος ενθουσιασμός σε χιλιάδες χρήστες του iOS, και το ‘Without iTunes” είχε πάρει διθυραμβικές διαστάσεις.

To project κατέληξε στην σημερινή μορφή των εφαρμογών του CopyTrans, που αποτελούν την πιο αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για όσους χρήστες του iOS θέλουν πρόσβαση σε όλα, όπως ακριβώς επιθυμούν, και χωρίς το iTunes.

Οι εφαρμογές του CopyTrans

Το CopyTrans είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών.

Περιλαμβάνει το κέντρο έλεγχου, επτά διαφορετικά προγράμματα και ένα εργαλείο. Το καθένα έχει διαφορετικό χρώμα και τον δικό του ρόλο, σε ότι αφορά τον συγχρονισμό του iPhone, iPad και iPod, με το PC.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το CopyTrans έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για Windows. Για να τρέξει σε Mac OS X, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του δωρεάν Virtual Box, και η εγκατάσταση των Windows σε αυτό σε μορφή εικονικής μηχανής.

Σχετικές οδηγίες δίνονται από την εταιρεία εδώ.

χωρίς το iTunes 23

Το αν αξίζει να μπείτε σε αυτό το μπελά για να συγχρονίζετε το iPhone χωρίς το iTunes από το Mac, αυτό εσείς θα το κρίνετε.

CopyTrans Control Center

Όταν ολοκληρωθεί το κατέβασμα της εφαρμογής, στο άνοιγμα της θα εμφανισθεί η καρτέλα του κέντρου ελέγχου του CopyTrans, το οποίο διαθέτει όλα τα προγράμματα της σουίτας.

Τις τρεις από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές, τις διαθέτει δωρεάν. Οι υπόλοιπες είναι ελεύθερες μέχρι ενός ορίου χρήσεων που διαφοροποιείται ανάλογα την εφαρμογή.

Η εγκατάσταση, η εκκίνηση και η ενημέρωση των επτά προγραμμάτων, γίνεται μέσα από αυτή την καρτέλα του κέντρου ελέγχου.

χωρίς το iTunes 24

Music Manager

Ο CopyTrans Manager είναι μια από τις χρησιμότερες εφαρμογές της σουίτας. Στοχεύει ακριβώς εκεί που πονά και υστερεί το iTunes, δηλαδή στην εύκολη διαχείριση της μουσικής μας.

Διατίθεται εντελώς δωρεάν και δεν απαιτείται κάποιο συγκεκριμένο όριο χρήσεων.

χωρίς το iTunes 25

Κυριολεκτικά χωρίς το iTunes

Πριν το πρόγραμμα αρχίσει να τρέχει πατώντας το “Start”, θα μας ειδοποιήσει ότι αν έχουμε ανοιχτό το iTunes, θα εμποδίζει το CopyTrans manager να κάνει σωστά την δουλειά, και θα πρέπει να το κλείσουμε γιατί δεν θα μας χρειαστεί άλλο.

χωρίς το iTunes 20

Αν επιχειρήσουμε να ανοίξουμε την εφαρμογή της Apple ενώ είναι ενεργός ο CopyTrans manager, θα εμφανιστεί μήνυμα αδυναμίας του iTunes.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που το θαυμαστικό σe καρτέλα του iTunes, θα αφορά κάτι ευχάριστο.

χωρίς το iTunes 29

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους χρήστες του iTunes. Όταν δεν θα είναι ενεργό το CopyTrans, το iTunes θα είναι διαθέσιμο και θα τρέξει χωρίς πρόβλημα.

Σύνδεση και λειτουργίες

Συνδέοντας το iPhone με την USB θύρα του υπολογιστή, το CopyTrans θα κάνει αυτόματη αναγνώριση της συσκευής μας. Σε ελάχιστο χρόνο ανιχνεύει και εμφανίζει ότι μουσικά αρχεία έχουμε στο iPhone/iPad.

χωρίς το iTunes 26

Από εδώ και μετά όλα είναι πολύ εύκολα. Κυριαρχεί η τόσο απλή και χρήσιμη ενέργεια του Drag n drop, που ποτέ δεν είχαμε την τύχη να την δούμε στο iTunes.

χωρίς το iTunes 28

Μπορούμε να προσθέσουμε όσα κομμάτια θέλουμε από τις συλλογές μας στο PC. Έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε απεριόριστες playlist, με ότι όνομα επιθυμούμε. Αρκεί να έχουμε αρκετό ελεύθερο χώρο στο iPhone.

Αν θέλουμε, μπορούμε να διαγράψουμε τα διπλά τραγούδια που υπάρχουν μέσα στο iPhone, τα οποία μας τα εντοπίζει αυτόματα ο CopyTrans manager.

χωρίς το iTunes 30

Μπορούμε να αλλάξουμε το artwork του κομματιού ή να μας το βρει αυτόματα η εφαρμογή. Ταυτόχρονα, στην ίδια καρτέλα, έχουμε την δυνατότητα να μετονομάσουμε το κομμάτι ή το άλμπουμ.

χωρίς το iTunes 32

Οτιδήποτε αλλαγές κάνουμε με τον CopyTrans manager στο PC, θα υλοποιηθούν αυτόματα μέσα στον iOS player του iPhone. Θα έχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, σαν να τις είχαμε κάνει με το iTunes, (Λέμε τώρα).

χωρίς το iTunes 33

Ο CopyTrans manager διαθέτει τον δικό του player. Μπορούμε να αναπαράγουμε όλες τις playlist του iPhone απευθείας στο PC. Διαθέτει εύκολες ρυθμίσεις, με σημαντικότερη αυτήν της επαναφοράς των μουσικών βιβλιοθηκών.

χωρίς το iTunes 31

CopyTrans Apps

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί οργανώνει όλα τα apps που βρίσκονται μέσα στο iPhone. Απαραίτητη προϋπόθεση πάντα, η USB σύνδεση του iPhone με τον υπολογιστή.

Αμέσως μετά την σύνδεση, θα εμφανιστούν στην καρτέλα του CopyTrans Apps, όλες ανεξαιρέτως οι εφαρμογές μας, οι οποίες χωρίζονται σε μια υποκατηγορία…

χωρίς το iTunes 35a

…την “Documents only” που αφορά τα apps που δέχονται αρχεία και επεξεργασία στο περιεχόμενο τους. Μπορούμε έτσι από το PC να μεταφέρουμε μέσα στο iPhone…

χωρίς το iTunes 36

…οτιδήποτε αρχείο θέλουμε, και να προσθέσουμε ή να μετονομάσουμε φακέλους μέσα στο app.

χωρίς το iTunes 37

Το CopyTrans apps μας δίνει την δυνατότητα να εγκαταστήσουμε στο iPhone/iPad εφαρμογές του iOS (ipa), που κατεβάσαμε στον υπολογιστή, και βρίσκονται σε κάποιο δίσκο μας.

χωρίς το iTunes 39

Αν έχουμε σημαντικά apps μέσα στο iPhone, μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε μαζί με τα πολύτιμα αρχεία τους, σε αντίγραφο ασφαλείας οπουδήποτε στον υπολογιστή μας.

χωρίς το iTunes 40

Οι ρυθμίσεις του CopyTrans apps περιλαμβάνουν την λειτουργία της επανεκκίνησης του iPhone, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν η συσκευή ενίοτε, κολλάει στα καλά καθούμενα στο λογότυπο της Apple και τα πλήκτρα δεν ανταποκρίνονται.

χωρίς το iTunes 38

Shelbee

Το CopyTrans Shelbee είναι η τρίτη πολύ χρήσιμη και δωρεάν εφαρμογή της σουίτας. Μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε αντίγραφα ασφάλειας του iPhone, όπου θέλουμε.

Επιπλέον έχουμε την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε μόνο τις τελευταίες αλλαγές του iPhone και iPad, χωρίς να αντικαταστήσουμε το περιεχόμενο τους.

Μπορείτε να δείτε την αναλυτική παρουσίαση του CopyTrans Shelbee στον πλήρη οδηγό μας για το Backup στο iPhone.

χωρίς το iTunes 51

CopyTrans Drivers Installer

Το CopyTrans Drivers Installer είναι δωρεάν εργαλείο, που εγκαθιστά αυτόματα τα πρόσφατα προγράμματα οδήγησης (drivers) που απαιτούνται για να αναγνωριστεί το iPhone/ iPad από το PC.

Αυτό γίνεται χωρίς το iTunes να χρειάζεται να παρέμβει, όπως πάντα κάνει με τους drivers της Apple.

χωρίς το iTunes 59

Photo

Η CopyTrans Photo είναι μια πολύ απλή εφαρμογή, που κάνει εύκολη την μεταφορά των φωτογραφιών μας, από και προς το iPhone.

Χρειάζεται ελάχιστος χρόνος για να την κατανοήσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να σύρουμε τις φωτογραφίες μας από το PC μέσα στον άλμπουμ του iPhone που επιθυμούμε ή το αντίστροφο.

Επιπλέον μπορούμε να κάνουμε πλήρες αντίγραφο ασφαλείας όλων των φωτογραφιών μας, από το iPhone σε οποίο δίσκο θέλουμε.

χωρίς το iTunes 52

Το CopyTrans, μας δίνει δωρεάν χρήση για μεταφορά εκατό φωτογραφιών.

Κοστίζει 19,99 δολάρια, όμως προσφέρεται σε χαμηλή τιμή αν αγορασθεί μαζί με τις επόμενες τρεις εφαρμογές που ακολουθούν. Το πακέτο ονομάζεται 4Pack και το συνολικό κόστος και των τεσσάρων εφαρμογών, ανέρχεται στα 29,99 δολάρια.

Contacts

Το CopyTrans Contacts ασχολείται με τις επαφές, το ημερολόγιο, τα sms, και τις σημειώσεις μας.

χωρίς το iTunes 60

Μπορούμε όλα τα πολύτιμα δεδομένα μας σε αυτές τις τέσσερις κατηγορίες, να τα εξάγουμε και να τα αποθηκεύσουμε, οπουδήποτε στο PC.

Αντίστροφα, μπορούμε να εισάγουμε ότι αρχεία με επαφές και δεδομένα ημερολογίου έχουμε στον υπολογιστή, μέσα στο iPhone.

Το CopyTrans Contacts μας δίνει δωρεάν χρήση για μεταφορά πενήντα αρχείων.

χωρίς το iTunes 61

TuneSwift

Αν θέλουμε τον συγχρονισμό όλων των αρχείων μας οριστικά χωρίς το iTunes, το CopyTrans TuneSwift μας βοηθάει να τα μεταφέρουμε οπουδήποτε, ακόμη και σε ένα USB stick.

χωρίς το iTunes 62

Μπορούμε να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφάλειας όλου ανεξαιρέτως του περιεχόμενου στο iTunes, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο και βιβλίων.

Επιπλέον έχουμε την δυνατότητα να τους κάνουμε επαναφορά κάπου αλλού αν χρειαστεί, όπως για παράδειγμα, ένας άλλος υπολογιστής.

χωρίς το iTunes 63

Το CopyTrans TuneSwift υποστηρίζει όλες αυτές τις ενέργειες και στο Mac OS X.

χωρίς το iTunes 65

CopyTrans V5

Το CopyTrans V5 κάνει αντίγραφα ασφάλειας στην μουσική που έχουμε μέσα στο iPhone, οπουδήποτε στον υπολογιστή μας. Μας δίνει το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά διακοσίων κομματιών.

χωρίς το iTunes 42

Παρόμοιες εφαρμογές

Στην δωρεάν αγορά υπάρχουν τρεις ακόμη εφαρμογές, που καταργούν το iTunes, όχι όμως στο εύρος των επιλογών του CopyTrans. Για την εφαρμογή του Tongbu και του vShare, αναφερθήκαμε αναλυτικά σε προηγούμενο οδηγό.

Ο τρίτος της παρέας των δωρεάν εναλλακτικών εφαρμογών που καταργούν τον media manager της Apple, είναι το ιδιαίτερο iFunbox.

Αποχαιρετώντας το iTunes

Είναι γνωστό ότι το iOS είναι το πιο κλειστό λειτουργικό που υπάρχει στην αγορά.

Η Apple σχεδίασε το iTunes, εκτός των άλλων, για να μπορεί μέσα από άλλα λειτουργικά, να διασφαλίζει την στεγανότητα του ελεγχόμενου περιβάλλοντος στο όμορφο λειτουργικό του iPhone.

χωρίς το iTunes 22

Το αποτέλεσμα είναι να μας επιβάλλεται, θέλοντας και μη, το iTunes, που ωστόσο είναι σύνθετο, δύσκολο και κουραστικό στην χρήση του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μας αποτρέπει να συνεχίσουμε τις εργασίες που θέλουμε στο iPhone, και συνήθως τις αφήνουμε στην μέση.

χωρίς το iTunes 6

Οι καρτέλες με τις ειδοποιήσεις λάθους, τα εικονίδια άρνησης και αδυναμίας, και όχι μόνο, είναι ένα σύνηθες οπτικό φαινόμενο στην οθόνη του PC, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το πρόγραμμα του Κουπερτίνο.

χωρίς το iTunes 47aa

Αν μάλιστα, ένα από τα αγαπημένα μας χόμπι είναι η μουσική, και θέλουμε συγχρονισμό κομματιών με το PC, πρέπει να είμαστε οπλισμένοι με υπομονή και ψυχραιμία. Ωστόσο, και αυτά τα χαρίσματα έχουν τα όρια τους.

χωρίς το iTunes 47

Εσείς θα αποφασίσετε να ζήσετε χωρίς το iTunes?

To CopyTrans μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, κάνοντας την αμφίδρομη σχέση του iPhone με τον υπολογιστή, μια εύκολη υπόθεση χωρίς το iTunes. Αν σας γεννήθηκαν απορίες, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps