Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Δωρεάν Κατέβασμα Mp3 Από Spotify και Άλλες Υπηρεσίες
Δωρεάν Κατέβασμα Mp3 Από Το Spotify Και Άλλες Υπηρεσίες

Δωρεάν Κατέβασμα Mp3 Από Spotify και Άλλες Υπηρεσίες

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

To Spotify και άλλες γνωστές online υπηρεσίες μας προσφέρουν αμέτρητα τραγούδια για να ακούμε μουσική μέσω internet. Ωστόσο, οι υπηρεσίες αυτές δίνουν τη δυνατότητα για offline ακρόαση μόνο με premium συνδρομή, που όμως και αυτή δεν μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε τα κομμάτια. Στον οδηγό θα δούμε τις νέες μεθόδους για δωρεάν κατέβασμα Mp3, σε όλες τις playlist του Spotify, και πολλών ακόμη σχετικών υπηρεσιών.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Γιατί οι υπηρεσίες μουσικής δεν επιτρέπουν το κατέβασμα Mp3

Είτε αναφερόμαστε στο δημοφιλές Spotify είτε σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία μουσικής, όπως το SoundCloud, η Apple music, το Deezer, και η Μουσική Google Play, συναντάμε κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, για να ακούσουμε μουσική offline, χωρίς σύνδεση στο internet μέσω δεδομένων ή WiFi, θα πρέπει να πληρώνουμε μια μηνιαία συνδρομή. Ακόμα όμως και σαν συνδρομητές, δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τα τραγούδια σαν Mp3.

Ο λόγος είναι πως η offline ακρόαση είναι ένα βασικό κίνητρο που προσφέρουν αυτές οι υπηρεσίες για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε κάθε μήνα. Κατεβάζουμε τη μουσική με τη μορφή ειδικών αρχείων, που η αναπαραγωγή τους προϋποθέτει ενεργή συνδρομή.

Κατέβασμα mp3

Αν κάποια υπηρεσία μας επέτρεπε το κατέβασμα Mp3, θα αρκούσε να πληρώσουμε έναν μόνο μήνα συνδρομής, να κατεβάσουμε όσα τραγούδια αντέχει η σύνδεση και οι δίσκοι μας, και μετά να μπορούμε να τα αναπαράγουμε παντού και πάντα, απεριόριστα.

Αυτό είναι προφανές ότι θα ζημίωνε οικονομικά την υπηρεσία. Επιπλέον, όμως, θα δημιουργούσε πρόβλημα και με τα πνευματικά δικαιώματα που η κάθε υπηρεσία αποδίδει στις δισκογραφικές και τους καλλιτέχνες για κάθε αναπαραγωγή.

Με άλλα λόγια, και να ήθελε μια υπηρεσία να επιτρέψει το κατέβασμα Mp3, η μουσική βιομηχανία θα το απαγόρευε. Θα την έβλεπαν σαν κάτι αντίστοιχο του Napster.

Είναι νόμιμο το κατέβασμα Mp3 από το Spotify ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία?

Όπως έχουμε αναφέρει και στο κατέβασμα ταινιών μέσω Torrent, υπάρχουν προϋποθέσεις με τις οποίες είναι 100% νόμιμο το κατέβασμα Mp3. Αυτό συμβαίνει όταν κατεβάζουμε μουσική η οποία φέρει τον χαρακτηρισμό copyright free.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος αυτοματοποιημένος τρόπος να διαπιστώσουμε ποια τραγούδια είναι ελεύθερα από πνευματικά δικαιώματα, για να είναι νόμιμο το κατέβασμα Mp3. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε την προσωπική μας έρευνα.

Επιπλέον, εφόσον μας ενδιαφέρει το κατέβασμα Mp3 και ειδικά αν μένουμε σε χώρες του εξωτερικού με αυστηρή νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα, όπως είναι η Γερμανία και η Ιαπωνία, είναι φρόνιμο να χρησιμοποιήσουμε κάποια υπηρεσία VPN.

Μόνο ένα καλό VPN θα μας εξασφαλίσει την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα ταυτόχρονα με τον υψηλότερο δυνατό βαθμό ανωνυμίας για την online δραστηριότητά μας.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Όμως, τα δωρεάν VPN έχουν περιορισμούς στην ταχύτητα, … Συνεχίστε να διαβάζετε το Δωρεάν Κατέβασμα Mp3 Από Spotify και Άλλες Υπηρεσίες.

Η μέθοδος για το κατέβασμα Mp3

Τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές, η μέθοδος για το κατέβασμα Mp3 που λειτουργεί βασίζεται στο συνδυασμό δύο δωρεάν εργαλείων, μιας υπηρεσίας στο ίντερνετ και μιας εφαρμογής.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αρκετά παρόμοια online εργαλεία εξειδικευμένα για το κατέβασμα Mp3 από το Spotify και άλλες υπηρεσίες. Μάλιστα, συχνά ένα πρόγραμμα έκανε τη δουλειά, χωρίς να χρειαζόμαστε να συνδυάσουμε πολλαπλά εργαλεία.

Ωστόσο, για τους λόγους που αναφέραμε νωρίτερα στη δημοσίευση, οι συνδρομητικές υπηρεσίες φροντίζουν με κάποια αναβάθμιση να μπλοκάρουν αυτά τα εργαλεία. Το αποτέλεσμα είναι να μη λειτουργούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Τα εργαλεία για κατέβασμα Mp3 που ακολουθούν, είναι τα μόνα που διαπιστώσαμε πως έχουν βρει κάποιο τρόπο να αποφεύγουν τα αντίμετρα των υπηρεσιών, τουλάχιστον τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές.

Βέβαια, δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο θα συμβαίνει εσαεί. Σε περίπτωση που όταν διαβάζετε αυτό τον οδηγό τα εργαλεία έχουν πάψει να λειτουργούν, γράψτε μας στα σχόλια. Θα φροντίσουμε να ανανεώσουμε τη δημοσίευση το συντομότερο δυνατόν.

Βήμα 1ο: Μεταφορά της Playlist στο YouTube με το Playlist Converter

Το PlaylistConverter είναι ένα δωρεάν online εργαλείο που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε όλες τις λίστες αναπαραγωγής από διαφορετικές πλατφόρμες πολυμέσων. Αποδίδει πολύ καλά με τα Spotify, Deezer, YouTube, Soundcloud, αλλά και με αρχεία M3U, CSV κλπ.

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα εύκολα με το PlaylistConverter. Αρκεί μόνο να επισκεφτούμε την σελίδα του εργαλείου.

Παραθέτουμε την απλή διαδικασία με εικόνες:

κατέβασμα Mp3 1

κατέβασμα Mp3 3

κατέβασμα Mp3 7

κατέβασμα Mp3 8

κατέβασμα Mp3 10

κατέβασμα Mp3 11

Από εκεί και μετά, μόλις ανοίξουμε το YouTube και κάνουμε την αντιγραφή του URL της λίστας αναπαραγωγής, που βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα, τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η μικρή εφαρμογή Mediahuman στο 2ο βήμα.

Επίσης, θα παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα κομμάτια της playlist του Spotify έχουν μετατραπεί σε μουσικά βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βλέπουμε online και τα βίντεο των τραγουδιών που έχουμε στις λίστες.

Φυσικά, όσα κομμάτια είναι παλιά ή δεν έχουν βίντεο στο YouTube, θα αναπαράγεται στον browser μόνο η μουσική με το εξώφυλλο του άλμπουμ.

Βήμα 2ο: YouTube to Mp3 Converter

Το Mediahuman είναι ένα δωρεάν και πολύ ελαφρύ πρόγραμμα με εξαιρετικές δυνατότητες στο κατέβασμα Mp3. Εκτός από το YouTube υποστηρίζει σελίδες όπως οι Vevo, Soundcloud, Mixcloud, Facebook, κ.α.

Η μεγάλη του διαφορά με τις αντίστοιχες εφαρμογές είναι ότι κατεβάζει μονομιάς όλα τα κομμάτια μιας playlist ανεξαιρέτως.

Επιπλέον, ένα μεγάλο πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι κάνει ενημερώσεις απρόσκοπτα. Έχουμε παρατηρήσει ότι ανανεώνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα. Ως φαίνεται, δεν σκοπεύει να αφήσει το YouTube σε ησυχία.

Η μικρή εφαρμογή διαθέτει αυτοματισμούς και ταχύτατες λήψεις, σε πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον, τα οποία είναι χαρακτηριστικά που συνήθως συναντούμε μόνο σε πληρωμένα προγράμματα.

Το πρόγραμμα, εκτός από Windows, διαθέτει και εκδόσεις για Ubuntu και Mac, και μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.

Κατέβασμα Mp3

Όταν ανοίξουμε το Mediahuman, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τις ρυθμίσεις του, πατώντας στο σχετικό εικονίδιο κάτω αριστερά, και να επιλέξουμε την αυτόματη προσθήκη και το αυτόματο κατέβασμα Mp3.

κατέβασμα-mp3-12α

Στη συνέχεια αρκεί να αντιγράψουμε τη διεύθυνση (url) που αντιστοιχεί στην playlist που επιλέξαμε προηγουμένως στο YouTube. Στην ουσία είναι η λίστα αναπαραγωγής του Spotify, που την μεταφέραμε στο YouTube.

Αμέσως μετά βλέπουμε ότι το Mediahuman έχει αυτόματα αντιληφθεί ότι κάναμε αντιγραφή το link της playlist στο YouTube, και έχει ξεκινήσει το μαζικό κατέβασμα Mp3.

Μόλις ολοκληρωθεί το κατέβασμα Mp3, η εφαρμογή θα μας ειδοποιήσει με ήχο. Αμέσως μετά μπορούμε να δούμε την playlist σε ένα φάκελο μαζί με όλα τα κομμάτια.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι αν θέλουμε την υψηλή ποιότητα ήχου ή έχουμε premium συνδρομή στο Spotify που προσφέρει τα 320Kbps, δεν θα τα πάρουμε με το Mediahuman. Το ανώτερο είναι τα 128Kbps έως 192Kbps.

Το ερώτημα όμως είναι, με τα συνήθως οικονομικά ηχεία υπολογιστή και τα ακουστικά του κινητού, μπορούμε να καταλάβουμε πραγματική διαφορά στην ποιότητα ήχου? Η απάντηση βρίσκεται στα εκτεταμένα τεστ προηγούμενου οδηγού μας.

Ξεχωρίζει η Καλύτερη Ποιότητα Ήχου στα Ηχεία του Υπολογιστή?

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, τα Mp3 και τα περισσότερα άλλα αρχεία ήχου κυκλοφορούν σε διαφορετικές ποιότητες, ανάλογα με την κωδικοποίηση. Οι χρήστες που θέλουν την καλύτερη … Συνεχίστε να διαβάζετε το Δωρεάν Κατέβασμα Mp3 Από Spotify και Άλλες Υπηρεσίες.

Αν πάντως μας ενδιαφέρει η υψηλότερη ποιότητα, και δεν μας ενοχλεί να κατεβάσουμε ένα-ένα τα τραγούδια από την playlist του YouTube, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τις υπηρεσίες που περιγράφουμε στον σχετικό οδηγό:

Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)
Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)

To YouTube είναι μακράν η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για online βίντεο. Πολλοί από εμάς, όμως, το χρησιμοποιούμε και για να ακούμε μουσική. Και υπάρχουν περιπτώσεις που … Συνεχίστε να διαβάζετε το Δωρεάν Κατέβασμα Mp3 Από Spotify και Άλλες Υπηρεσίες.

Ο φάκελος των λήψεων

Ενδέχεται να μην μας ανοίξει αυτόματα ο φάκελος όταν τελειώσουν όλες οι λήψεις. Δεν έχουμε παρά να τον ανοίξουμε μόνοι μας, πατώντας αρχικά στο εικονίδιο των ρυθμίσεων, και κατόπιν στη σχετική ένδειξη που παρατηρούμε παρακάτω.

Σε αυτό το σημείο, για να μην μπερδευτούμε μόλις ολοκληρωθεί το κατέβασμα Mp3, καλό είναι να δημιουργήσουμε ένα ανεξάρτητο φάκελο με το όνομα της λίστας του Spotify. Κατόπιν, να βάλουμε όλα τα κομμάτια εκεί μέσα.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθούμε και για τις υπόλοιπες λίστες αναπαραγωγής. Ανοίγοντας μετά τον φάκελο που αποθηκεύτηκαν όλες οι playlist, θα δούμε ότι έχουν το ίδιο εξώφυλλο (artwork) των κομματιών που βλέπαμε στο Spotify.

Από εδώ και στο εξής, μπορούμε να μεταφέρουμε όλες τις λίστες αναπαραγωγής του Spotify και τα κομμάτια τους, οπουδήποτε αλλού, και σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή μας.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι ενδέχεται να δούμε κάποια “error” σε μερικά κομμάτια μόλις ολοκληρωθεί το μαζικό κατέβασμα Mp3. Για παράδειγμα, ενώ η playlist είχε 45 κομμάτια,  το Mediahuman ενδέχεται να έχει κατεβάσει τα 40.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Αν η λίστα αναπαραγωγής μας είναι ιδιωτική, πρέπει να έχουμε φροντίσει να γίνει δημόσια. Επιπλέον, κάποια κομμάτια μπορεί να είναι προστατευμένα από DRM και δεν είναι δυνατή η λήψη τους.

Εναλλακτική μεταφορά Playlist με το Soundiiz

Σε περίπτωση που το Playlist Converter πάψει στο μέλλον να λειτουργεί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Soundiiz για τη μεταφορά της playlist στο YouTube.

Το Soundiiz είναι ένα εξαιρετικό web εργαλείο, που έχει εταιρική σχέση με το Tidal. Το Tidal είναι μουσική πλατφόρμα που ανταγωνίζεται το Spotify, και είναι αρκετά δημοφιλές στις ΗΠΑ.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1-mp3-10

Από την τελευταία φορά που παρουσιάσαμε το Soundiiz, έχει αλλάξει αρκετά το περιβάλλον του και οι λειτουργίες του έχουν διαφοροποιηθεί.

Μάλιστα, για μια περίοδο, σταμάτησε να προσφέρει δωρεάν την μετατροπή των playlist. Αυτήν την περίοδο το εργαλείο επιτρέπει έως δέκα playlist ημερησίως. Ωστόσο, αν έχουμε και δεύτερο λογαριασμό στο YouTube διπλασιάζουμε το όριο.

Έτσι, μπορούμε να μεταφέρουμε σταδιακά όλη τη μουσική μας από το Spotify και τις άλλες υπηρεσίες, σταδιακά μέσα σε λίγες ημέρες.

Σύνδεση του Soundiiz με το Spotify

Ξεκινώντας, θα πρέπει πρώτα να συνδεθούμε με τον λογαριασμό μας στην Google ή του Facebook στη ιστοσελίδα του. Παραθέτουμε όλη τη διαδικασία της μεταφοράς των playlist του Spotify με εικόνες:

κατέβασμα mp3 18

κατέβασμα mp3 21

κατέβασμα mp3 21α

κατέβασμα mp3 23

κατέβασμα mp3 23α

κατέβασμα mp3 25

κατέβασμα mp3 26A

Από εκεί και μετά θα ξεκινήσει το μαζικό κατέβασμα Mp3 με το Mediahuman, όπως την είδαμε στο δεύτερο βήμα. Αν έχουμε ήδη ανοιχτό το Mediahuman στον υπολογιστή μας, θα εισάγει αυτόματα το σύνδεσμο της playlist κατά την αντιγραφή.

κατέβασμα mp3 27αα

Γιατί να μην κατεβάσω Mp3 μέσω Torrent ή από το YouTube?

Αν η παραπάνω διαδικασία σας φαίνεται περίπλοκη, και αναρωτιέστε γιατί να μην κατεβάσετε τα Mp3 απευθείας μέσω Torrent ή με μετατροπή YouTube σε Mp3, η απάντηση είναι οι έτοιμες Playlists.

Όπως γνωρίζετε αν έχετε χρησιμοποιήσει το Spotify ή άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες, ένα χαρακτηριστικό τους είναι πως μπορούμε να βρούμε έτοιμες Playlists άλλων χρηστών.

Αυτές οι λίστες αναπαραγωγής μπορούν να περιέχουν όλα τα τραγούδια που θέλουμε, αλλά να μας επιτρέψουν να ανακαλύψουμε και νέα τραγούδια που δεν γνωρίζαμε.

Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια: Τα Πιο Επιτυχημένα Όλων Των Εποχών
Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια: Τα Πιο Επιτυχημένα Όλων Των Εποχών

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εορταστικού πνεύματος των ημερών. Αναμφίβολα πρόκειται για μουσική που φτιάχνει τη διάθεση και την ακούμε όλοι. Σε αυτό … Συνεχίστε να διαβάζετε το Δωρεάν Κατέβασμα Mp3 Από Spotify και Άλλες Υπηρεσίες.

Ενώ λοιπόν με άλλες μεθόδους θα πρέπει να διαλέξουμε μόνοι μας ένα ένα τα κομμάτια, με το κατέβασμα Mp3 από έτοιμες Playlist μπορούμε να εμπλουτίσουμε γρήγορα και χωρίς κόπο τη συλλογή μας.

Εσείς έχετε να προτείνετε άλλον τρόπο για εύκολο κατέβασμα Mp3?

Το Spotify δεν μας προσφέρει τη δυνατότητα για κατέβασμα Mp3, ούτε μας αφήνει να ακούμε τα κομμάτια εκτός της υπηρεσίας. Ωστόσο, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, μπορούμε πολύ εύκολα να κατεβάσουμε τα τραγούδια με τα δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία του οδηγού.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας με άλλη μεθοδολογία για το κατέβασμα Mp3 από το Spotify ή άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Τηλεόρασης 4K, 8K, Smart TV
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#239 - Ψηφιακή Βοηθός Με Υποστήριξη Της Ελληνικής Γλώσσας, Έλεγχος Τοποθεσίας Στο Android 12
QuickSteps
GamingSteps#20220903 - Assassin's Creed Mirage, Οικογενειακό Xbox Game Pass, Κονσόλα Logitech
GamingSteps