Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Παιχνίδια Android Στον Browser, Οθόνη Σύνδεσης Windows 10, Animation Στο PowerPoint
QuickSteps#193 - Οθόνη Σύνδεσης Windows 10, Παιχνίδια Android Στον Browser, Animation Στο PowerPoint

Παιχνίδια Android Στον Browser, Οθόνη Σύνδεσης Windows 10, Animation Στο PowerPoint

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, απενεργοποιούμε την οθόνη σύνδεσης στα Windows 10 και εμποδίζουμε τη Google να δημιουργεί συνδέσμους που μας παρακολουθούν στον Firefox. Αποφεύγουμε την κατά λάθος αποστολή email με την εφαρμογή του Gmail, αφαιρούμε και διαγράφουμε τη φωτογραφία προφίλ από τον Google λογαριασμό μας, και παίζουμε παιχνίδια Android στον browser. Πραγματοποιούμε ορθογραφικό έλεγχο στο Excel και δημιουργούμε μονοπάτια κίνησης και κινούμενα σχέδια στο PowerPoint.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς απενεργοποιώ την οθόνη σύνδεσης στα Windows 10

Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στην Επιφάνεια Εργασίας ενός υπολογιστή ο οποίος τρέχει Windows 10, πρέπει πρώτα να προσπεράσουμε την οθόνη κλειδώματος και έπειτα να πραγματοποιήσουμε σύνδεση, εισάγοντας τα στοιχεία μας στην οθόνη σύνδεσης.

Η οθόνη σύνδεσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτρέπει την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο σύστημα ή τον λογαριασμό μας. Σε κάθε περίπτωση, εάν το επιθυμούμε, μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε.

Με αυτόν τον τρόπο αποκτούμε άμεση πρόσβαση στην Επιφάνεια Εργασίας με το άνοιγμα του υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιούμε σύνδεση στον λογαριασμό μας.

Για να απενεργοποιήσουμε την οθόνη σύνδεσης, θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσουμε το Windows Hello, εφόσον το έχουμε ενεργό. Αρχικά, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και μπαίνουμε στο “Λογαριασμοί”.

QuickSteps#193 - Οθόνη Σύνδεσης Windows 10, Παιχνίδια Android Στον Browser, Animation Στο PowerPoint

Έπειτα, κάνουμε κλικ στις “Επιλογές εισόδου” και απενεργοποιούμε τον διακόπτη κάτω από το “Να απαιτείται είσοδος Windows Hello για λογαριασμούς Microsoft”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο μενού κάτω από το “Να απαιτείται είσοδος” και επιλέγουμε το “Ποτέ”.

Μετά, πατάμε “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “netplwiz”, και πατάμε Enter.

Τέλος, αποεπιλέγουμε το κουτάκι “Οι χρήστες πρέπει να πληκτρολογούν όνομα χρήστη και κωδικό για να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον υπολογιστή” και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Αναλυτικότερες λεπτομέρειες για τη είσοδο στα Windows χωρίς κωδικό θα βρείτε στον οδηγό μας:

Firefox: εμποδίζω τη Google να δημιουργεί tracking links

Οι σύνδεσμοι που αντιγράφουμε από τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης στο Google Search, κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας την “Αντιγραφή διεύθυνσης συνδέσμου” ή την “Αντιγραφή συνδέσμου”, διαφέρουν από browser σε browser.

Όταν πραγματοποιούμε την αναζήτηση χρησιμοποιώντας τον Chrome, ο σύνδεσμος που αντιγράφουμε είναι το ακριβές URL το οποίο οδηγεί στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Ωστόσο, αν κάνουμε την ίδια αναζήτηση από τον Firefox και αντιγράψουμε τον σύνδεσμο του ίδιου αποτελέσματος, θα διαπιστώσουμε ότι το URL περιέχει πολύ περισσότερα στοιχεία.

Αυτό οφείλεται σε μία λειτουργία η οποία κρύβει τους συνδέσμους παρακολούθησης την οποία η Google έχει ενσωματώσει στον Chrome. Όμως, ο Firefox δεν διαθέτει αντίστοιχη ενσωματωμένη λειτουργία.

Η Google δημιουργεί τους συνδέσμους παρακολούθησης, τους αποστέλλει στον browser, και αναγκάζει τον χρήστη να τους αντιγράφει ή να τους επισκέπτεται από τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google Search.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την αντικατάσταση των πραγματικών URL με τους συνδέσμους παρακολούθησης της Google στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο, θα βλέπουμε και θα αντιγράφουμε τα πραγματικά URL των ιστότοπων.

Απενεργοποίηση αντικατάστασης URL

Για να εμποδίσουμε την αντικατάσταση των URL, πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων “about:config” και πατάμε “Enter”.

Έπειτα, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στην “Προειδοποίηση κατά την απόπειρα πρόσβασης σε αυτές τις προτιμήσεις” και κάνουμε κλικ στην “Αποδοχή κινδύνου και συνέχεια”.

Στη συνέχεια, πραγματοποιούμε αναζήτηση για το “browser.send_pings” και στο πρώτο αποτέλεσμα κάνουμε διπλό κλικ στο “false”, ώστε να γίνει “true”.

Όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα, πλέον ο σύνδεσμος που θα αντιγράψουμε είναι το πραγματικό URL του ιστότοπου και όχι ο σύνδεσμος παρακολούθησης της Google.

Μπλοκάρισμα λήψης συνδέσμων παρακολούθησης

Εκτός από την απενεργοποίηση της αντικατάστασης των πραγματικών URL, μπορούμε να εμποδίσουμε πλήρως τη λήψη των συνδέσμων παρακολούθησης της Google από τον Firefox.

Αυτό είναι δυνατό με τη χρήση του πρόσθετου Don't track me Google, το οποίο φροντίζει να μπλοκάρει αυτόματα τη λήψη των συνδέσμων που δημιουργεί η Google.

Εφόσον εγκαταστήσουμε το πρόσθετο, κάνουμε κλικ στις τρεις γραμμές και επιλέγουμε τα “Πρόσθετα και θέματα”.

Μετά, πατάμε τις τρεις τελείες δίπλα στο “Don't track me Google” και μπαίνουμε στις “Επιλογές”.

Τέλος, διαλέγουμε την καρτέλα “Λεπτομέρειες” και στην “Εκτέλεση σε ιδιωτικά παράθυρα” επιλέγουμε την “Αποδοχή”.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα γίνεται λήψη των συνδέσμων παρακολούθησης της Google ούτε όταν χρησιμοποιούμε την ιδιωτική περιήγηση του Firefox.

Πώς αποφεύγω να στείλω κατά λάθος email με την εφαρμογή του Gmail

Ορισμένες φορές, τυχαίνει να πατήσουμε κατά λάθος το κουμπί αποστολής και να στείλουμε ένα email το οποίο δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη. Εφόσον χρησιμοποιούμε το Gmail, έχουμε στη διάθεση μας ορισμένες επιλογές.

Αρχικά, μπορούμε με το πάτημα ενός κουμπιού να ακυρώσουμε την αποστολή του email και να ολοκληρώσουμε τη σύνταξη του. Οδηγίες για το πώς κάνουμε κάτι τέτοιο μπορούμε να βρούμε στην ενότητα “Πώς ακυρώνω τη αποστολή ενός email με την εφαρμογή του Gmail” του ακόλουθου QuickSteps.

QuickSteps#60 - Ακύρωση Αποστολή Email, Βούρτσες GIMP, Περιεχόμενα στο Word
Ακύρωση Αποστολής Email, Βούρτσες GIMP, Περιεχόμενα Στο Word

Αυτήν την εβδομάδα, περιστρέφουμε εικόνες χρησιμοποιώντας μόνο την εξερεύνηση των Windows και αποκτούμε άμεση πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου από κάθε φάκελο. Προσθέτουμε πίνακα περιεχομένων σε…

Επιπλέον, η εφαρμογή του Gmail για Android προσφέρει τη δυνατότητα να βλέπουμε ένα πλαίσιο επιβεβαίωσης της αποστολής του email. Για να ενεργοποιήσουμε το συγκεκριμένο πλαίσιο, πατάμε τις τρεις γραμμές και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πατάμε τις “Γενικές ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε την ενότητα “Επιβεβαιώσεις ενεργειών” και επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στην “Επιβεβαίωση πριν την αποστολή”.

Από εδώ και στο εξής, όταν πατάμε το κουμπί αποστολής, η εφαρμογή θα εμφανίζει ένα πλαίσιο το οποίο ζητά να επιβεβαιώσουμε την αποστολή του email.

Εάν θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα, πατάμε “OK”. Διαφορετικά, πατάμε “Άκυρο”, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η αποστολή.

Πώς αφαιρώ και διαγράφω τη φωτογραφία προφίλ του Google

Η Google προβάλλει τη φωτογραφία που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε χρήστης ως εικόνα προφίλ σε όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της. Ωστόσο, ενδέχεται να μην θέλουμε οι άλλοι χρήστες του διαδικτύου να βλέπουν αυτή τη φωτογραφία.

Δυστυχώς, η Google δεν προσφέρει την επιλογή να διατηρούμε κρυφή τη φωτογραφία προφίλ. Όμως, μπορούμε σχετικά εύκολα να την αφαιρέσουμε από τον λογαριασμό μας και να τη διαγράψουμε οριστικά από τους server της εταιρείας.

Αφαίρεση της φωτογραφίας προφίλ

Για να αφαιρέσουμε τη φωτογραφία προφίλ, μπαίνουμε σε αυτόν τον ιστότοπο και κάνουμε κλικ στις “Προσωπικές πληροφορίες”.

Έπειτα, πηγαίνουμε στις “Βασικές πληροφορίες” και πατάμε στη “ΦΩΤΟ”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στην “Κατάργηση”.

Στη συνέχεια, πατάμε “Κατάργηση”, για να επιβεβαιώσουμε την αφαίρεση της φωτογραφίας προφίλ.

QuickSteps#193 - Οθόνη Σύνδεσης Windows 10, Παιχνίδια Android Στον Browser, Animation Στο PowerPoint

Όπως παρατηρούμε στην ακόλουθη εικόνα, τη θέση της φωτογραφίας προφίλ έχει πάρει το αρχικό γράμμα του ονόματος μας.

Διαγραφή της φωτογραφίας προφίλ

Για να διαγράψουμε οριστικά τη φωτογραφία από τους server της Google, επισκεπτόμαστε ξανά αυτή την ιστοσελίδα, πηγαίνουμε στις “Προσωπικές πληροφορίες”, και κάνουμε κλικ στη “ΦΩΤΟ”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε τις τρεις τελείες και κάνουμε κλικ στις “Παλαιότερες φωτογραφίες προφίλ”.

Θα μεταφερθούμε σε μία άλλη σελίδα, στην οποία μπορούμε να δούμε όλες τις φωτογραφίες που έχουμε χρησιμοποιήσει για εικόνα προφίλ. Επιλέγουμε τον φάκελο “Profile Photos”.

Μετά, κάνουμε κλικ στη φωτογραφία που θέλουμε να διαγράψουμε.

Στη συνέχεια, πατάμε τις τρεις τελείες και επιλέγουμε τη “Διαγραφή φωτογραφίας”.

Τέλος, στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στη “ΔΙΑΓΡΑΦΗ”.

Πώς παίζω παιχνίδια Android στον browser με το BlueStacks X

Εάν θέλουμε να παίξουμε παιχνίδια Android στον υπολογιστή, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιον emulator, όπως οι BlueStacks, Nox Player, LDPlayer, και άλλοι.

Featured-Πώς-Να-Τρέξω-Εφαρμογές-Και-Παιχνίδια-Android-Στο-PC Α3
Πώς να Τρέξω Εφαρμογές και Παιχνίδια Android στο PC με Android Emulators

Πολλοί από μας πιστεύουμε ότι οι εφαρμογές και τα παιχνίδια του Android μπορούν να τρέξουν μόνο σε κινητό και tablet. Όμως, εκτός από το νέο…

Ωστόσο, αυτά τα προγράμματα απαιτούν να διαθέτουμε τουλάχιστον 4GB μνήμη RAM, ώστε να τρέχουν αξιοπρεπώς.

Η δημιουργός του BlueStacks ανέπτυξε μία νέα δωρεάν cloud gaming υπηρεσία, η οποία επιτρέπει να παίζουμε εκατοντάδες παιχνίδια Android μέσω οποιοδήποτε browser, από οποιαδήποτε συσκευή διαθέτουμε, όσο ισχυρή και αν είναι, ό,τι λειτουργικό και αν τρέχει.

Το BlueStacks X λειτουργεί σε υπολογιστές, tablet, κινητά, και τηλεοράσεις, που τρέχουν Windows, macOS, ChromeOS, Linux, iOS, ή Android. Επιπλέον, είναι προσβάσιμο από Raspberry Pi.

Τα παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε στο BlueStacks X είναι αποθηκευμένα στους server της υπηρεσίας και δεν απαιτείται να τα κατεβάσουμε στη συσκευή μας.

Αρχικά, μπαίνουμε στον επίσημο ιστότοπο του BlueStacks X και κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ πάνω δεξιά.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε τον λογαριασμό με τον οποίο θέλουμε να συνδεθούμε στην υπηρεσία. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι οι λογαριασμοί Google, Facebook, και Discord.

Μόλις συνδεθούμε στο BlueStacks X, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με το σύννεφο, για να εμφανίσουμε όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια.

Έπειτα, εντοπίζουμε το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε και πατάμε “Play On Cloud”.

Άμεσα, θα ανοίξει μία νέα καρτέλα στην οποία θα φορτώσει το παιχνίδι που επιλέξαμε. Θα πρέπει να κάνουμε κλικ ή να πατήσουμε με το δάχτυλο μας στην οθόνη, ώστε να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Το παιχνίδι θα τρέξει σε πλήρη οθόνη, αλλά μπορούμε να πατήσουμε “Esc”, ώστε να μικρύνει και να καταλαμβάνει μόνο το παράθυρο του browser.

Εάν θέλουμε να επαναφέρουμε το παιχνίδι σε προβολή πλήρους οθόνης, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με τις τέσσερις γωνίες.

Επιπλέον, αν επιθυμούμε να κρύψουμε τις συντομεύσεις που εμφανίζονται στα μενού του παιχνιδιού, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο και το μάτι πάνω δεξιά.

Από εδώ και στο εξής, μπορούμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι από το μηδέν, ή αν έχουμε ήδη κάποιον λογαριασμό να χρησιμοποιήσουμε τη σχετική επιλογή σύνδεσης, για να φορτώσουμε την πρόοδο μας.

Κάθε παιχνίδι προσφέρει διαφορετικές ρυθμίσεις σύνδεσης. Στο παιχνίδι που τρέξαμε εμείς, μπορούμε να πατήσουμε το “Log in with another account”.

Πώς πραγματοποιώ ορθογραφικό έλεγχο στο Excel

Σε αντίθεση με το Microsoft Word, το Excel δεν πραγματοποιεί αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο. Έτσι, δεν μπορούμε να εντοπίζουμε άμεσα οποιοδήποτε τυχαίο ορθογραφικό λάθος. Ως εκ τούτου, πρέπει να ξεκινήσουμε χειροκίνητα τον ορθογραφικό έλεγχο στο εκάστοτε υπολογιστικό φύλλο.

Ευτυχώς, το Excel προσφέρει αρκετούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να πραγματοποιούμε ορθογραφικό έλεγχο σε οποιοδήποτε τμήμα επιθυμούμε, είτε πρόκειται για ένα μόνο κελί, είτε για ολόκληρο το βιβλίο εργασίας.

Άνοιγμα παραθύρου ορθογραφικού ελέγχου

Στο Excel μπορούμε να ανοίξουμε το εργαλείο ορθογραφικού ελέγχου με δύο τρόπους. Μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί “F7” ή να επιλέξουμε την καρτέλα “Αναθεώρηση” και από το “Γλωσσικός έλεγχος” να κάνουμε κλικ στο “Ορθογραφικός έλεγχος”.

Εκτέλεση ορθογραφικού ελέγχου σε μεμονωμένα κελιά

Για να πραγματοποιήσουμε ορθογραφικό έλεγχο σε συγκεκριμένα κελιά, επιλέγουμε τα κελιά που μας ενδιαφέρουν και πατάμε το “F7” ή ανοίγουμε το παράθυρο του εργαλείου με τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω.

Ορθογραφικός έλεγχος σε συγκεκριμένα υπολογιστικά φύλλα ή όλο το φύλλο εργασίας

Εάν θέλουμε να ελέγξουμε όλα τα κείμενα που υπάρχουν σε ένα ή περισσότερα υπολογιστικά φύλλα, τότε κρατάμε πατημένο το “Ctrl”, κάνουμε κλικ σε κάθε φύλλο χωριστά, για να επιλέξουμε όσα φύλλα θέλουμε, και τρέχουμε το εργαλείο.

Για να πραγματοποιήσουμε έλεγχο σε ολόκληρο το φύλλο εργασίας, κάνουμε δεξί σε ένα από τα υπολογιστικά φύλλα, διαλέγουμε την “Επιλογή όλων των φύλλων”, και ανοίγουμε το εργαλείο ορθογραφικού ελέγχου.

Πώς δημιουργώ διαδρομές κίνησης και κινούμενα σχέδια στο PowerPoint

Με τη βοήθεια των διαδρομών κίνησης μπορούμε να κάνουμε πιο ενδιαφέρουσες τις παρουσιάσεις που δημιουργούμε με το PowerPoint. Επιπλέον, αφιερώνοντας λίγο περισσότερο χρόνο, μπορούμε να δημιουργήσουμε κινούμενα σχέδια.

Αρχικά, για να δημιουργήσουμε μία διαδρομή κίνησης, επιλέγουμε το αντικείμενο που θέλουμε να κινείται κατά μήκος αυτής της διαδρομής.

Έπειτα, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Κινήσεις”, πατάμε το μενού “Προσθήκη κίνησης”, και από τις “Διαδρομές κίνησης” διαλέγουμε αυτή που ταιριάζει στην περίπτωση μας.

Θα εμφανιστεί μία γραμμή που ξεκινάει από το κέντρο του αντικειμένου και αποτελεί τη διαδρομή κίνησης.

Χρησιμοποιώντας τα σημεία ελέγχου, μπορούμε να τροποποιήσουμε τη γραμμή και να δημιουργήσουμε τη διαδρομή κίνησης που θέλουμε.

Επιπλέον, μπορούμε να αλλάξουμε τη χρονική διάρκεια της κίνησης, τον τρόπο έναρξης, και τα λοιπά, από το μενού “Χρονισμός”.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να προσθέσουμε κίνηση σε πολλά αντικείμενα και να δημιουργήσουμε μικρής διάρκειας κινούμενα σχέδια.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps