Home » Software » Ηλεκτρονική Ασφάλεια » Αλλαγή IP: Γιατί Είναι Σημαντική Και Τι Μπορούν Να Κάνουν Αν Γνωρίζουν Την Πραγματική Μας IP
Featured Αλλαγή IP Γιατί Είναι Σημαντική Και Τι Μπορούν Να Κάνουν Αν Γνωρίζουν Την Πραγματική Μας IP

Αλλαγή IP: Γιατί Είναι Σημαντική Και Τι Μπορούν Να Κάνουν Αν Γνωρίζουν Την Πραγματική Μας IP

Η διεύθυνση IP μας είναι απαραίτητη για την αποστολή και λήψη πληροφοριών στο Internet. Όμως, αν κάποιοι τη γνωρίζουν, μπορούν να την καταχραστούν για να αποσπάσουν πολύτιμες πληροφορίες, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, και όχι μόνο. Δείτε τι μπορούν να κάνουν όταν έχουν την πραγματική μας διεύθυνση IP, και γιατί η αλλαγή IP είναι η καλύτερη ενέργεια αν είμαστε συνεχώς online.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Μπορεί κάποιος να γνωρίζει την πραγματική μου IP?

Πιθανώς έχουμε ακούσει πολλές ανησυχητικές ειδήσεις σχετικά με τις διευθύνσεις IP και το τι μπορούν να κάνουν. Στις μέρες μας είναι εύκολο για τον οποιονδήποτε να γνωρίζει την πραγματική μας IP, από τη στιγμή που συνδεόμαστε στο Internet.

Μπορούν να την εντοπίσουν απευθείας μέσα από το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο οδηγό. Επιπλέον, κάνοντας κλικ σε ένα link ή σε μια διαφήμιση, από μια συμμετοχή σε διαδικτυακά φόρουμ και κοινωνικά δίκτυα, μέσω online gaming, κ.α.

Φυσικά, η έκθεση της διεύθυνσης IP σε άλλους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κινδυνεύουμε.

Ωστόσο, αν πέσει σε λάθος χέρια, είναι κάτι που μπορούν να αξιοποιήσουν οι κακόβουλοι – και όχι μόνο – για να αποσπάσουν πολύτιμες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας και της διαδικτυακής μας ταυτότητας.

Τι μπορούν να κάνουν με την πραγματική IP μας

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες ως σημείο εκκίνησης, θα μπορούσαν μετά να χακάρουν τη συσκευή μας, να κλέψουν τραπεζικούς κωδικούς, να μας παρακολουθούν, και πολλά άλλα.

Αλλαγή IP mn2

Παραθέτουμε συνοπτικά μερικά από τα βασικότερα που μπορεί να κάνει κάποιος που έχει την πραγματική διεύθυνση IP μας μακροπρόθεσμα.

  • Αόρατη εισβολή στον υπολογιστή / κινητό
  • Παραβίαση εταιρικού δικτύου ή στον server της εταιρείας μας
  • Χρήση της πραγματικής IP για να μας παρακολουθούν
  • Άρνηση παροχής υπηρεσιών γιατί άγνωστος χρησιμοποιεί την IP μας με σκιώδεις ή παραβατικούς τρόπους
  • Κατηγορία από τις αρχές γιατί κάποιος διέπραξε απάτη μέσω της IP μας
  • Χρήση της πραγματικής IP για κακόβουλες προσφορές
  • Οι εργοδότες μπορούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητά μας

Πώς να αποκρύψω τη διεύθυνση IP για να παραμείνω ασφαλής

Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε από μόνοι μας να εμποδίσουμε κάποιον να δει ή να χρησιμοποιήσει την πραγματική μας διεύθυνση IP. Και εδώ είναι που έρχεται το VPN για να μας δώσει τη λύση.

Featured Παρουσίαση NordVPN Ταχύτατο VPN Για Απόλυτη Ανωνυμία Σε Όλες Τις Συσκευές
Παρουσίαση NordVPN: Ταχύτατο VPN Για Απόλυτη Ανωνυμία Σε Όλες Τις Συσκευές

Το Internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως, τα δεδομένα και η ιδιωτικότητα μας είναι εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους, και η μοναδική αξιόπιστη προστασία…

Ένα ισχυρό VPN δεν μας προσφέρει μόνο μια απλή αλλαγή IP αποκρύπτοντας εντελώς την πραγματική μας διεύθυνση IP. Κρυπτογραφεί και τη σύνδεσή μας στο διαδίκτυο. Επιπλέον, αποτρέπει τρίτα μέρη όπως ο ISP από το να παρακολουθούν τα δεδομένα μας.

Η δραστηριότητά μας στο Internet είναι πλέον κρυπτογραφημένη και δεν μπορεί να ανιχνευθεί από κανένα, δίνοντάς μας έτσι ένα ισχυρό επίπεδο ασφάλειας. Τα δεδομένα μας εκτίθενται ξανά μόνο εάν αποσυνδεθεί το VPN.

Επιπλέον, κορυφαία VPN όπως το ταχύτατο NordVPN που διαθέτει χιλιάδες server και IP σε 60 χώρες, μας δίνει ακόμη περισσότερα με τη δωρεάν σουίτα ασφαλείας NordVPN Threat Protection που ενσωματώνεται στο VPN.

Αλλαγή IP 3mmaα

Το NordVPN αποτελεί την πρόταση μας καθώς εκτός από ταχύτατο και ασφαλές, είναι ιδιαίτερα φθηνό σε σχέση με αυτά που προσφέρει και με τις εξαιρετικές βελτιώσεις και κριτικές που έχει.

Αλλαγή IP 3mma

Ταυτόχρονα, δεν καταγράφει και την παραμικρή δραστηριότητα των χρηστών, και μας δίνει και τριάντα ήμερες περιθώριο για ακύρωση αν αλλάξουμε γνώμη, χωρίς ερωτήσεις.

Αλλαγή IP 3mm

Η αλλαγή IP με το NordVPN

Τα πράγματα είναι πολύ απλά με την αλλαγή IP στο NordVPN. Έτσι, μόλις ανοίξουμε τον client δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στο Quick Connect για να συνδεθούμε με τον ταχύτερο και κοντινότερο sever εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε αλλαγή IP χειροκίνητα με κάποιον από τους ελληνικούς ή αναρίθμητους ξένους server. Απλά επιλέγουμε τη χώρα και τον ταχύτερο διαθέσιμο server.

Αλλαγή IP 3mmaαα

Καλό είναι να θυμόμαστε πως η λογική του VPN είναι πως τα δεδομένα των σελίδων που θέλουμε να επισκεφθούμε θα περνούν πρώτα από τον server του NordVPN στη χώρα που έχουμε επιλέξει.

Γι' αυτό, αν δεν θέλουμε την Ελλάδα, είναι προς το συμφέρον μας να επιλέξουμε η αλλαγή IP να γίνει από μια όσο γίνεται κοντινή χώρα, παρά να έρχονται τα δεδομένα κυριολεκτικά μέσω ΗΠΑ ή Ιαπωνίας.

Όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο οδηγό, οι ελληνικοί και ευρωπαϊκοί server του NordVPN είναι οι ταχύτατοι όλων.

Δεν πρόκειται να αντιληφθούμε καμία απολύτως διαφορά στην ταχύτητα της πλοήγησης με τους περισσότερους από αυτούς τους server και σε σχέση με αυτές που είχαμε πριν ξεκινήσουμε τη χρήση του VPN.

Αλλαγή IP 3mmaααα

Επίσης, οι ελληνικοί server θα μας φανούν πολύ χρήσιμοι, ιδίως αν ζούμε στο εξωτερικό και θέλουμε να δούμε ελληνική Web TV από τα ελάχιστα κανάλια που επιβάλουν γεωγραφικούς περιορισμούς.

Επίσης, αν θέλουμε να κάνουμε αλλαγή IP επειδή επιθυμούμε να κατεβάσουμε torrent ανώνυμα, ή να δούμε ταινίες στο Kodi και αλλού, τότε πρέπει να επιλέξουμε κάποιον P2P server από διάφορες χώρες.

Η υπηρεσία διαθέτει P2P server από την Ελλάδα, και με σχετικά μεγάλες ταχύτητες. Δεν διαφέρουν καθόλου και πολύ από τις αντίστοιχες που θα είχαμε χωρίς VPN.

Επιπλέον, αν θέλουμε να ξεκλειδώσουμε το αμερικανικό Netflix, ξεκλειδώνοντας μάλιστα και τους ελληνικούς υπότιτλους που δεν διαθέτει ο τεράστιος κατάλογος των ΗΠΑ, απλά επιλέγουμε κάποιον US P2P server.

Featured NordVPN Πώς Μπορώ Να Δω Το Αμερικάνικο Netflix Με Ελληνικούς Υπότιτλους 2α
Αμερικάνικο Netflix: Πώς Ξεμπλοκάρω Όλες Τις Διεθνείς Ταινίες Netflix Με Ελληνικούς Υπότιτλους

Το περιεχόμενο του Netflix είναι τεράστιο, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα του δεν διατίθεται στην Ελλάδα. Πολλά VPN ισχυρίζονται ότι μπορούν να παρακάμψουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς…

Τέλος, ο client μας επιτρέπει με ένα κλικ να σταματήσουμε τη σύνδεση με το VPN για λίγα λεπτά ή μια ώρα, αντί να την κλείσουμε εντελώς.

Απλά αρκεί να κάνουμε κλικ στο ‘Disconnect” και μετά σε κάποιον από τους χρονοδιακόπτες που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Αλλαγή IP στο Android και TV Box

Το NordVPN αποκρύπτει την πραγματική μας IP και στο Android. Μάλιστα, είναι από τα λίγα VPN που διαθέτει εφαρμογή ειδικά για την Android TV.

​Φυσικά, διατίθεται και για το stock Android που έχουμε στο κινητό και το tablet. Σε όλες τις περιπτώσεις, δεν έχουμε παρά να ανοίξουμε το NordVPN στο Android και αμέσως η υπηρεσία θα μας κάνει με ένα πάτημα την αλλαγή IP.

Αλλαγή IP 3mmaαααα

Και στο Android μπορούμε να επιλέξουμε όποιον άλλο server επιθυμούμε, όπως ακριβώς κάνουμε και με τον client στο PC.

Έτσι, μπορούμε να κάνουμε αλλαγή IP σε έξι συσκευές ταυτόχρονα, αλλά και στους browser που χρησιμοποιούμε. Η υπηρεσία διαθέτει δύο πολύ βολικά πρόσθετα του NordVPN για Chrome και Firefox.

Αλλαγή IP mn

Τέλος, μια σημαντική και χρήσιμη λειτουργία είναι η αυτόματη αλλαγή IP με το NordVPN όταν ξεκινά το σύστημά μας. Επίσης, μπορούμε να ορίσουμε με ποιον server θέλουμε να συνδέεται αυτόματα.

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό πολύ εύκολα μέσα από τις ρυθμίσεις και τις ενότητες “Auto connect” αλλά και από το “General”.

Επιλέγουμε αν θέλουμε να συνδέεται αυτόματα σε άγνωστα ή γνωστά Wi-Fi, αλλά και με ποιον server θέλουμε την αυτόματη σύνδεση. Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε να ξεκινά το NordVPN αυτόματα με την εκκίνηση των Windows.

Αποκτήστε το NordVPN

Έχετε απορίες σχετικά με την αλλαγή IP?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr. Ειδάλλως, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps