Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Επίσημη Λήψη Windows 11 22H2 & Αναβάθμιση ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Συμβατό & Μη PC
Featured Επίσημη Λήψη Windows 11 22H2 & Αναβάθμιση ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Συμβατό & Μη PC

Επίσημη Λήψη Windows 11 22H2 & Αναβάθμιση ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Συμβατό & Μη PC

Η νέα έκδοση των Windows διατίθεται επίσημα και η λήψη Windows 11 22H2 γίνεται απευθείας από τη Microsoft. Η εταιρεία κυκλοφορεί σταδιακά τη νέα έκδοση του λειτουργικού και δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλα τα PC. Έτσι, αν θέλουμε εδώ και τώρα την επίσημη αναβάθμιση και δεν θέλουμε να περιμένουμε πολύ, ή επιθυμούμε μια νέα καθαρή εγκατάσταση Windows 11 2022, έχουμε τη δυνατότητα να τις κάνουμε άμεσα και εύκολα σε συμβατό και μη υπολογιστή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γιατί είναι χρήσιμη η επίσημη λήψη Windows 11 22H2

Ο στόχος της Microsoft είναι τα Windows 11 2H22, γνωστά πλέον και ως Windows 11 2022 update, να εμφανιστούν σαν προαιρετική επιλογή δωρεάν αναβάθμισης σε όλους τους υπολογιστές που είναι συμβατοί με τη νέα έκδοση του λειτουργικού.

Αυτό όμως δεν θα γίνει άμεσα για όλα τα συμβατά συστήματα. Η Microsoft κυκλοφορεί σταδιακά την αναβάθμιση μέσω του Windows Update. Σε ορισμένους υπολογιστές η επιλογή αναβάθμισης μπορεί να εμφανιστεί στα τέλη του 2022, ή ακόμη και αρχές του 2023.

Απ' όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αλλάξουμε το πότε το Windows Update θα μας εμφανίσει την αναβάθμιση των Windows 11 22Η2. Εξαρτάται από κριτήρια της Microsoft, τα οποία είναι εντελώς ανεξάρτητα από τις ενέργειες του χρήστη.

Παρ' όλα αυτά, εφόσον ο υπολογιστής μας είναι συμβατός με τα Windows 11, είναι πολύ εύκολη υπόθεση η λήψη Windows 11 εδώ και τώρα, χωρίς να περιμένουμε πότε θα μας τα εμφανίσει το Windows Update στο προσωπικό μας σύστημα.

Παρομοίως, σε περίπτωση που το PC δεν πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις της Microsoft για τα Windows 11 22Η2, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέθοδο του ISO που ακολουθεί στην επόμενη ενότητα και ισχύει και για τα συμβατά PC.

Αν το επίσημο ISO των Windows 11 22Η2 που θα κατεβάσουμε δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε επιτόπου στον ίδιο υπολογιστή, μπορούμε να δούμε τη δημιουργία μέσου εγκατάστασης για οποιοδήποτε άλλο συμβατό και μη PC.

Featured Δημιουργία Boot USB Με Παράκαμψη Περιορισμών Windows 11 22H2 Σε Μη Συμβατό PC
Boot USB Για Windows 11 22H2 – Δημιουργία Μέσου Εγκατάστασης Σε Μη Συμβατό PC

Τα Windows 11 22H2 έχουν ακόμη περισσότερες απαιτήσεις συστήματος, κάνοντας την εγκατάσταση τους αρκετά πιο περίπλοκη. Όμως, μπορούμε να παρακάμψουμε εύκολα όλους τους περιορισμούς με…

Λήψη Windows 11 2022 για συμβατό και μη PC

Ναι, το “είδωλο δίσκου” όπως το αναφέρει επίσημα η Microsoft είναι το αρχείο τύπου ISO, σε μια “εξαιρετική” ελληνική μετάφραση που δεν βοηθάει απολύτως σε τίποτα.

Μπορούμε να κατεβάσουμε τα Windows 11 22Η2 σε μορφή ISO αν θέλουμε να εκτελέσουμε το αρχείο setup.exe απευθείας μέσα από την Εξερεύνηση αρχείων των Windows. Έτσι, κάνουμε πιο γρήγορα την αναβάθμιση σε συμβατό ή μη PC.

Εναλλακτικά, να τα περάσουμε αργότερα σε USB ή να τα γράψουμε σε DVD. Η λήψη Windows 11 22Η2 σε ISO είναι επίσης απαραίτητη για την εγκατάσταση σε εικονική μηχανή.

Για πιο γρήγορη λήψη Windows 1122Η2 σε μορφή ISO, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το RG-Adguard, που έχει έτοιμο το .iso από τον server της Microsoft. Είναι ακριβώς το ίδιο αρχείο που θα βρούμε και στην επίσημη σελίδα της.

Απλά επιλέγουμε τις σχετικές ενδείξεις (Windows (Final) > Windows 11 22H2 (έκδοση) > Windows 11 > Greek > Win11 22H2 Greek x64.iso) και πατάμε στο Download.

Λήψη Windows 11 2σα

Αν δεν προτιμούμε τη λήψη Windows 11 22H2 με αυτόν τον τρόπο, ανοίγουμε την ειδική σελίδα της Microsoft πατώντας εδώ.

Στην τρίτη επιλογή στη σελίδα της Microsoft, επιλέγουμε Windows 11 (multi-edition ISO) – που τη στιγμή που γράφουμε τον οδηγό είναι η μόνη επιλογή – και πατάμε “Λήψη”.

Λήψη Windows 11 3αμ

Θα εμφανιστεί ένα νέο πεδίο, στο οποίο επιλέγουμε τη γλώσσα στην οποία θέλουμε να κατεβάσουμε τα Windows 11…

Λήψη Windows 11

…και τέλος πατάμε στην Επιβεβαίωση και μετά στο 64-bit Download για να ξεκινήσει η λήψη του ISO που έχει μέγεθος περί τα 5GB.

εγκατάσταση Windows 11 3κκαμ

Προαιρετικά, στην επιλογή “Επαληθεύστε τη λήψη σας” θα βρούμε το filehash για να επιβεβαιώσουμε πως το ISO κατέβηκε σωστά και χωρίς corruption. Οι οδηγίες αυτές είναι προαιρετικές, και δεν θα έχουμε κάποιο θέμα αν δεν τις ακολουθήσουμε.

Καθαρή εγκατάσταση Windows 11 ή αναβάθμιση σε συμβατό PC

Εφόσον ο υπολογιστής μας είναι συμβατός με τα Windows 11, η αξιοποίηση του ISO που κατεβάσαμε είναι ο ευκολότερος και πιο γρήγορος τρόπος για την αναβάθμιση ή την καθαρή εγκατάσταση Windows 11 2022 εδώ και τώρα.

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η εγκατάσταση Windows 11 με τον βοηθό εγκατάστασης, αλλά είναι πιο αργή και με περισσότερα βήματα. Μπορούμε να την δούμε σε παλαιότερο οδηγό.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εφόσον μας ενδιαφέρει να αναβαθμίσουμε από μια υπάρχουσα εγκατάσταση Windows 10, καλό είναι να έχουμε πρώτα κάνει ένα πλήρες Windows Update και να έχουμε εγκαταστήσει όλες τις τελευταίες ενημερώσεις.

Κατόπιν, απλά ανοίγουμε την Εξερεύνηση αρχείων των Windows και κάνουμε δεξί κλικ στο Win11_22H2_Greek_x64.iso, πατάμε στο Μοντάρισμα, και μετά στο Άνοιγμα.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλ

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλα

Αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε αρκετό ελεύθερο χώρο στον σκληρό μας δίσκο, εκτελούμε το αρχείο setup.exe για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αναβάθμισης, ή αλλιώς την καθαρή εγκατάσταση Windows 11 2022.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλαακλακκ

Κατόπιν, ακολουθούμε τις οδηγίες για να ολοκληρώσουμε την αναβάθμιση ή την καθαρή εγκατάσταση των Windows 11. Αν θέλουμε να δούμε αυτά τα εύκολα βήματα, τα παραθέτουμε σε εικόνες στην ενότητα του μη συμβατού PC που ακολουθεί.

Όπως είναι φυσικό, η καθαρή εγκατάσταση θα απαιτήσει τα έξτρα βήματα της σύνδεσης στον λογαριασμό μας, τοποθεσίας, κ.λ.π, και κυρίως να έχουμε ήδη μια άδεια χρήσης, ή αλλιώς ένα φθηνό κλειδί από το GoDeal24.

Καθαρή εγκατάσταση Windows 11 ή αναβάθμιση σε μη συμβατό PC

Όπως έχουμε αναλύσει σε πρόσφατο οδηγό, αν ο υπολογιστής στον οποίο θέλουμε να κάνουμε την αναβάθμιση ή την καθαρή εγκατάσταση Windows 11 2022, δεν είναι συμβατός, πρέπει πρώτα να αξιοποιήσουμε το θαυματουργό αυτόματο εργαλείο του MediaCreationTool.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι αν το έχουμε ήδη τρέξει, δεν είναι γνωστό το αν και πότε τελικά θα αρθούν οι περιορισμοί απευθείας μέσα από το Windows Update.

Ως εκ τούτου, για να μην υποστούμε τη βαρετή διαδικασία της αναμονής, ή ακόμη και την αστοχία, το αξιοποιούμε εδώ και τώρα, κάνοντας άμεσα την αναβάθμιση με το επίσημο ISO που κατεβάσαμε.

Αν δεν έχουμε αυτό το εργαλείο που παρακάμπτει τις απαιτήσεις της Microsoft, αρχικά πατάμε σε αυτόν τον σύνδεσμο για να εισέλθουμε στο GitHub. Μετά, πατάμε πρώτα στο “Code” και μετά στη λήψη του zip όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σα

Στη συνέχεια, εξάγουμε στην επιφάνεια εργασίας ή όπου αλλού θέλουμε το περιεχόμενο του zip. Μόλις ανοίξουμε τον φάκελο, θα δούμε ότι περιέχει μερικά αρχεία. Τώρα, ανοίγουμε τον φάκελο bypass11.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλαα

Κατόπιν, απλά κάνουμε δεξί κλικ στο Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update, και επιλέγουμε το Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλααμ

Τέλος, πατάμε στο Ναι και θα μας ανοίξει η καρτέλα του script…

…όπου θα δούμε μια πράσινη ένδειξη “Installed”. Δεν κάνουμε απολύτως τίποτα άλλο καθώς θα κλείσει από μόνη της σε λίγο.

Από εδώ και μετά, απλά ανοίγουμε την Εξερεύνηση αρχείων των Windows και κάνουμε δεξί κλικ στο Win11_22H2_Greek_x64.iso, πατάμε στο Μοντάρισμα, και μετά στο Άνοιγμα.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλ

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλα

Αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε αρκετό ελεύθερο χώρο στον σκληρό μας δίσκο, εκτελούμε το αρχείο setup.exe για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αναβάθμισης διατηρώντας όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές μας, ή αλλιώς την καθαρή εγκατάσταση Windows 11 2022.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλαακλακκ

Στην αρχή θα μας εμφανιστούν οι δύο κάτωθι καρτέλες.

Μόλις τελειώσει η προετοιμασία, αν παρ' ελπίδα δούμε μια ειδοποίηση σφάλματος, κάνουμε κλικ στην επιλογή Αλλαγή του τρόπου λήψης ενημερώσεων από το πρόγραμμα Εγκατάστασης των Windows, και μετά πατάμε στο Όχι τώρα.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλαακλll

Ειδάλλως, αν δεν δούμε σφάλμα, κάνουμε ευθύς εξαρχής κλικ στο Επόμενο.

Σε αυτό το σημείο, μόλις πατήσουμε στο Επόμενο, εάν θέλουμε να ξεκινήσουμε εκ νέου με μια καθαρή εγκατάσταση Windows 11 22H2, κάνουμε κλικ στην επιλογή Κανένα. Για την αναβάθμιση επιλέγουμε τη Διατήρηση αρχείων, ρυθμίσεων, και εφαρμογών.

Αφού πατήσουμε διαδοχικά στο Επόμενο, χάρη στο αυτόματο εργαλείο της παράκαμψης των περιορισμών που τρέξαμε προηγουμένως, θα δούμε ότι μας έκανε τη δουλειά στο μη συμβατό PC.

Έτσι, είμαστε τώρα έτοιμοι να αναβαθμίσουμε τα Windows 10 ή τα Windows 11 21H2 με τη νέα έκδοση 22H2, πατώντας στην Εγκατάσταση.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλαακλ

Στην αρχή θα δούμε την ένδειξη “Εγκατάσταση του Windows Server” όπου δεν κάνουμε τίποτα. Απλά περιμένουμε να ολοκληρωθεί ή αναβάθμιση, ή η καθαρή εγκατάσταση Windows 11 2022.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλαακλα

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δούμε πλέον τη νέα έκδοση 22Η2 εγκατεστημένη στον μη συμβατό υπολογιστή μας με άθικτα όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές μας, εφόσον επιλέξαμε την αναβάθμιση.

Αμέσως μετά, θα δούμε και τις πρώτες ενημερώσεις της νέας έκδοσης 22Η2 στο μη συμβατό PC.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 2σαλαακλllmm

Όπως έχουμε αναλύσει στον πρόσφατο οδηγό για τον νέο τύπο ενημερώσεων της Microsoft, που τις ονομάζει “Moments”, η έκδοση 22Η2 (Δομή 22621.382) που μόλις αποκτήσαμε, δεν θα περιλαμβάνει μια από τις καλύτερες νέες δυνατότητες του λειτουργικού.

Πρόκειται για τις καρτέλες στην Εξερεύνηση αρχείων οι οποίες θα απουσιάζουν. Θα μας εμφανιστούν στα Moments updates κάποια στιγμή αργότερα.

Και εδώ, χάρη στο εργαλείο παράκαμψης του MediaCreationTool που τρέχει ήδη στο σύστημα μας, αυτές οι μελλοντικές ενημερώσεις θα μας εμφανιστούν χωρίς προβλήματα στο μη συμβατό PC.

Αντιμετώπιση προβλημάτων Windows Update

Ανάλογα τις προδιαγραφές του μη συμβατού υπολογιστή, μόλις ξεκινήσουμε με τη νέα έκδοση 22Η2, ενδέχεται στο Windows Update να μην εκτελούνται κάποιες ενημερώσεις που εκκρεμούν, ή να βλέπουμε update για την προηγούμενη έκδοση 21Η2, και τίποτα να μην προχωράει.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 10μκα

Σε αυτή την περίπτωση, ανοίγουμε την Εξερεύνηση αρχείων, και στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε %systemroot%\SoftwareDistribution και μετά πατάμε το βελάκι ή enter.

Λήψη windows 11 εγκατάσταση Windows 11 10μκααα

Με αυτή την ενέργεια θα μας ανοίξει ο φάκελος SoftwareDistribution. Ανοίγουμε τον φάκελο Download και διαγράφουμε όλα τα περιεχόμενα του. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και στον DataStore. Προσοχή, όχι διαγραφή των φακέλων, μόνο το περιεχόμενο τους.

Αν ο DataStore αρνείται την διαγραφή των αρχείων του, δεν πειράζει, καθώς μας αρκεί μόνο η διαγραφή των αρχείων στον φάκελο Download. Κατόπιν, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή και οι ενημερώσεις θα πρέπει να λειτουργούν άψογα τώρα.

Μπορώ να επιστρέψω στα Windows 10?

Εάν αντιμετωπίζουμε προβλήματα μετά την αναβάθμιση στα Windows 11 2022 και το νέο λειτουργικό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, ή απλά δεν είμαστε έτοιμοι για τη σημαντική αλλαγή, μπορούμε να επιστρέψουμε στην προηγούμενη έκδοση που είχαμε.

Δεν έχουμε παρά να πάμε στις “Ρυθμίσεις > Σύστημα > Αποκατάσταση > Επιστροφή”, για να γυρίσουμε ξανά στην προηγούμενη έκδοση των Windows 10.

Καλό είναι να θυμόμαστε πως αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο για 10 ημέρες μετά την αναβάθμιση. Τα αρχεία που απαιτούνται για την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας θα αφαιρεθούν αυτόματα για να ελευθερωθεί χώρος στον δίσκο της συσκευής μας.

Εναλλακτικά, υπάρχει τρόπος να αυξήσουμε το όριο επιστροφής στα Windows 10 από 10 ημέρες σε 60, με την απλή μέθοδο που περιγράφουμε σε αυτόν τον οδηγό.

Εσείς θα δοκιμάσετε τα νέα Windows 11?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή έχετε προτάσεις σχετικά με την επίσημη λήψη Windows 11 και την καθαρή εγκατάσταση Windows 11, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις.

Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps