Όταν η νέα έκδοση των Windows θα είναι επισήμως διαθέσιμη στην αγορά, το κατέβασμα Windows 11 θα γίνεται απευθείας από τη Microsoft, όπως γίνεται ήδη στα Windows 10. Για όσους όμως είμαστε ανυπόμονοι και θέλουμε να δούμε εδώ και τώρα τις δυνατότητες της νέας έκδοσης του λειτουργικού, δείτε πώς μπορούμε να κάνουμε τη λήψη Windows 11 όσον αφορά την έκδοση προεπισκόπησης 22000.160 σε τρέχον σύστημα, ή της παλαιότερης 22000.132 σε ISO.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Για την παρουσίαση και την εγκατάσταση Windows 11, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό:

Featured Πώς Να Εγκαταστήσω Τα Windows 11 Σε Εικονική Μηχανή Α6
Εγκατάσταση Windows 11 και Παρουσίαση της Leaked Έκδοσης

Μόλις μία εβδομάδα πριν από τη μεγάλη εκδήλωση της Microsoft για τα Windows 11, το νέο λειτουργικό σύστημα έχει ήδη διαρρεύσει σχεδόν στο σύνολό του….

Οι δύο μέθοδοι για τη λήψη Windows 11

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, το κατέβασμα Windows 11 αφορά αποκλειστικά τις Insider Preview Build 22000.160 και 22000.132. Επίσης, ή λήψη και εγκατάσταση μπορεί να υλοποιηθεί με δύο μεθόδους.

Λήψη και εγκατάσταση απευθείας στο PC

Η πρώτη μέθοδος μας επιτρέπει να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε τα Windows 11 απευθείας στον υπολογιστή από το κανάλι Beta του Windows Insider.

Ωστόσο, πρώτα από όλα πρέπει να ελέγξουμε ότι ο υπολογιστής πληροί τις απαιτήσεις υλικού που έχει θέσει η Microsoft για τα Windows 11.

Έτσι, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη μπορούμε να δούμε με ακρίβεια το θέμα της συμβατότητας. Αυτό θα μας το κάνει το δωρεάν εργαλείο που αναλύσαμε σε προηγούμενο οδηγό.

Είναι τα Windows 11 Συμβατά με το PC ή το Laptop μου?
Είναι τα Windows 11 Συμβατά με τον Υπολογιστή ή το Laptop μου?

Η Microsoft παρουσίασε επίσημα τα Windows 11 στις 24 Ιουνίου 2021, με όλα τα νέα χαρακτηριστικά τους. Όμως, το εργαλείο που δίνει η ίδια η…

Εφόσον το PC είναι συμβατό, πρέπει να εγγραφούμε στο Windows Insider με σκοπό να κατεβάσουμε τα Windows 11 Insider Preview Build 22000.160. Η διαδικασία είναι απλή και θα χρειαστούμε μόνο έναν λογαριασμό Microsoft.

Ανοίγουμε τις ρυθμίσεις των Windows και από την “Ενημέρωση και Ασφάλεια” επιλέγουμε τη σχετική ένδειξη.

Στη συνέχεια, τα επόμενα βήματα είναι πολύ απλά. Τα παραθέτουμε μόνο με εικόνες.

Πλέον, έχουμε εγγραφεί στο πρόγραμμα Windows Insider. Στη συνέχεια, κάνουμε απλά κλικ στο ” Επανεκκίνηση τώρα” που θα μας εμφανιστεί στο τελευταίο βήμα.

Μετά την επανεκκίνηση, πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις -> Ενημέρωση και ασφάλεια > Windows Update, για να ξεκινήσουμε το κατέβασμα Windows 11 beta στον υπολογιστή μας.

κατέβασμα Windows 1m

Ανάλογα τις προδιαγραφές του υπολογιστή και τη σύνδεση που έχουμε, ενδέχεται να περιμένουμε για την εγκατάσταση και εκκίνηση του συστήματος στα Windows 11.

κατέβασμα Windows 1mμμ

Από εκεί και μετά, είναι απαραίτητο να ενημερώνουμε τακτικά τον υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνουμε πιθανές διορθώσεις σφαλμάτων που μπορεί να προκαλούν κάποια προβλήματα με την τυπική ροή της εργασίας μας.

Θα λαμβάνουμε ανα τακτά διαστήματα διάφορες ενημερώσεις από την Microsoft. Φυσικά, θα είμαστε από τους πρώτους που θα δεχθούμε την μεγάλη ενημέρωση της τελικής έκδοσης των Windows 11.

Μπορώ να επιστρέψω στα Windows 10?

Ενδέχεται το Preview Build των Windows 11 να μην ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας ή απλά δεν είμαστε έτοιμοι για τη σημαντική αλλαγή. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να επιστρέψουμε στην τρέχουσα έκδοση των Windows 10.

Δεν έχουμε παρά να πάμε στις Ρυθμίσεις -> Ενημέρωση και ασφάλεια > Αποκατάσταση, για να κάνουμε την επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση των Windows 10.

Εκτός από την επαναφορά των Windows 10, μπορούμε να αποχωρήσουμε και από το πρόγραμμα Windows Insider. Ιδίως, αν δεν θέλουμε να λαμβάνουμε νέες εκδόσεις προεπισκόπησης.

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Πρόγραμμα Windows Insider> Διακοπή λήψης εκδόσεων προεπισκόπησης> Αποχώρηση.

Κατέβασμα Windows 11 ως ISO

Παρότι οι χρήστες του Windows Insider είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα Windows 11 εδώ και σχεδόν δύο μήνες, μέχρι πρότινος δεν υπήρχε επίσημος τρόπος για να κατεβάσουμε το ISO των Windows 11.

Η διάθεση του ISO είναι χρήσιμη για διάφορους λόγους. Ίσως θέλουμε να εγκαταστήσουμε τα Windows 11 σε μια εικονική μηχανή, ή απλά θέλουμε να κάνουμε μια καθαρή εγκατάσταση.

Έτσι, αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την έκδοση προεπισκόπησης 22000.160 των Windows 11 σε εικονική μηχανή, δεν χρειάζεται να εγγραφούμε στο κανάλι Beta.

Σε αυτή την περίπτωση απλά κατεβάζουμε το ISΟ που διαθέτει επίσημα η Microsoft. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσουμε εδώ για να κάνουμε online εγγραφή στο Windows Insider Program μέσω του λογαριασμού μας στην Microsoft.

κατέβασμα Windows 1mμn

Στη συνέχεια, πρέπει να συνδεθούμε στο πατώντας στη σχετική ένδειξη που θα δούμε στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας.

κατέβασμα Windows 1mμna

Κατόπιν, πηγαίνουμε στο κάτω τμήμα της σελίδας, επιλέγουμε τα Windows 11 Insider Preview Build 22000.132..

…πατάμε στο “Confirm”…

…και μετά επιλέγουμε τα αγγλικά. Θα παρατηρήσουμε ότι τα ελληνικά Windows 11 δεν είναι διαθέσιμα σε αυτή τη μορφή.

Όμως, όπως αναλύουμε στον οδηγό για την εγκατάσταση Windows 11 σε εικονική μηχανή, μπορούμε να αλλάξουμε την γλώσσα των Windows σε ελληνικά μέσα από τις ρυθμίσεις τους (Time & Language).

κατέβασμα Windows 1mμnaα

κατέβασμα Windows 1mμnaαaαα

Τέλος, πατάμε στο μπλε link που παρατηρούμε παρακάτω. Από εκεί και μετά, θα ξεκινήσει η λήψη του ISO που έχει μέγεθος περί τα 5,4GB.

Εσείς θα επιχειρήσετε το κατέβασμα Windows 11?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή έχετε προτάσεις σχετικά με το κατέβασμα Windows 11, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.