/> Δωρεάν Κατέβασμα Windows 11: Download Της Τελικής Έκδοσης Σε ISO | PCsteps.gr
Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Δωρεάν Κατέβασμα Windows 11: Download Της Τελικής Έκδοσης Σε ISO
Featured Εγκατάσταση Windows 11 Δωρεάν Αναβάθμιση October 2021 Update α4

Δωρεάν Κατέβασμα Windows 11: Download Της Τελικής Έκδοσης Σε ISO

Η νέα έκδοση των Windows είναι επισήμως διαθέσιμη στην αγορά, και το κατέβασμα Windows 11 γίνεται απευθείας από τη Microsoft. Η εταιρεία κυκλοφορεί σταδιακά το νέο λειτουργικό και δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλα τα PC που πληρούν τις απαιτήσεις συστήματος. Έτσι, αν η δωρεάν αναβάθμιση των Windows 11, γνωστή ως October 2021 Update, δεν εμφανίζεται στο Windows Update και δεν θέλουμε να περιμένουμε, μπορούμε να την κάνουμε εδώ και τώρα χρησιμοποιώντας τις μεθόδους του οδηγού.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Για την παρουσίαση και την εγκατάσταση Windows 11, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό:

Εγκατάσταση Windows 11 και Παρουσίαση της Έκδοσης 22000.132

Πολύ πρόσφατα, η Microsoft κυκλοφόρησε την έκδοση 22000.160 των Windows 11, καθώς και την έκδοση 22000.132 σε μορφή ISO. Πρόκειται για την πιο σταθερή δομή…

Οι τρεις μέθοδοι για να κατεβάσω τα Windows 11

Εφόσον ο υπολογιστής μας είναι συμβατός με τα Windows 11, υπάρχουν τρεις επιλογές για την λήψη Windows 11 εδώ και τώρα, χωρίς να περιμένουμε πότε θα μας τα εμφανίσει το Windows Update στο προσωπικό μας σύστημα.

Και τις τρεις επιλογές θα τις βρούμε στην επίσημη σελίδα της Microsoft: https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows11

Κατέβασμα Windows 11 με τον βοηθό εγκατάστασης

Το κατέβασμα Windows 11 με αυτή την μέθοδο γίνεται με τη λήψη του βοηθού εγκατάστασης από τη Microsoft.

Ο υπολογιστής μας πρέπει να διαθέτει 9GB ελεύθερου χώρου στο δίσκο για τη λήψη των Windows 11 και να έχει εγκατεστημένα Windows 10, έκδοση 2004 ή νεότερη έκδοση.

Επίσης, πρέπει να είμαστε διαχειριστής για να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το εργαλείο θα μας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στα ελληνικά.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για αυτή τη μέθοδο θα βρείτε στον οδηγό για την εγκατάσταση Windows 11.

Λήψη των Windows 11 με τη δημιουργία μέσων εγκατάστασης

Εάν θέλουμε να κάνουμε επανεγκατάσταση ή καθαρή εγκατάσταση των Windows 11 σε νέο ή υπάρχοντα υπολογιστή, χρησιμοποιούμε αυτήν την επιλογή, κατεβάζοντας το media creation tool.

Και εδώ θα χρειαστεί να κάνουμε λήψη του σχετικού εργαλείου για να δημιουργήσουμε ένα USB με δυνατότητα εκκίνησης.

Θα χρειαστούμε ένα κενό USB με χωρητικότητα τουλάχιστον 16GB για να υλοποιηθεί επιτυχώς η λήψη των Windows 11. Επίσης θα πρέπει να είναι άδειο από αρχεία που μας ενδιαφέρουν, διότι η διαδικασία θα διαγράψει όλο του το περιεχόμενο.

Από εκεί και μετά, μόλις κατεβάσουμε το εργαλείο, εκτελούμε με δικαιώματα διαχειριστή το αρχείο “MediaCreationToolW11” και θα ερωτηθούμε αν θέλουμε να επιτρέψουμε στην εφαρμογή να κάνει αλλαγές στη συσκευή μας.

εγκατάσταση Windows 11 2βaααα

εγκατάσταση Windows 11 2βaαααα

Όταν εμφανιστεί το παράθυρο του οδηγού εγκατάστασης των Windows 11, αποδεχόμαστε τους όρους και κατόπιν επιλέγουμε τη δημιουργία μέσων εγκατάστασης.

εγκατάσταση Windows 11 2βaααααααα

Στη συνέχεια, επιλέγουμε γλώσσα, και πατώντας διαδοχικά στο “Επόμενο”, ακολουθούμε τα αυτοματοποιημένα βήματα για να δημιουργήσουμε το μέσο εγκατάστασης. Τα Windows 11 μπορούν να εκτελεστούν μόνο σε επεξεργαστές 64-bit.

εγκατάσταση Windows 11 2βaααααα

Τονίζουμε ξανά πως η διαδικασία αυτή θα διαγράψει όλο το περιεχόμενο του USB. Φροντίστε να έχετε αντιγράψει αρχεία που χρειάζεστε.

εγκατάσταση Windows 11 2βaαααααα

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το USB για την εγκατάσταση Windows 11 σε οποιονδήποτε υπολογιστή είναι συμβατός.

Εναλλακτικά, μέσα από το media creation tool μπορούμε να κατεβάσουμε τα Windows 11 σε ISO, για να τα γράψουμε σε DVD ή να κάνουμε εγκατάσταση σε μία εικονική μηχανή. Όμως η Microsoft επιτρέπει το κατέβασμα Windows 11 απευθείας σε ISO.

Λήψη ειδώλου δίσκου των Windows 11

Ναι, το “είδωλο δίσκου” είναι το αρχείο τύπου ISO, σε μια “εξαιρετική” ελληνική μετάφραση που δεν βοηθάει απολύτως σε τίποτα.

Μπορούμε να κατεβάσουμε τα Windows 11 σε μορφή ISO αν θέλουμε να τα περάσουμε αργότερα σε USB ή να τα γράψουμε σε DVD. Η λήψη Windows 11 σε ISO είναι επίσης απαραίτητη για την εγκατάσταση σε εικονική μηχανή.

Στην τρίτη επιλογή στη σελίδα της Microsoft, επιλέγουμε τα Windows 11 – που τη στιγμή που γράφουμε τον οδηγό είναι η μόνη επιλογή – και πατάμε “Λήψη”.

Θα εμφανιστεί ένα νέο πεδίο, στο οποίο επιλέγουμε τη γλώσσα στην οποία θέλουμε να κατεβάσουμε τα Windows 11…

…και τέλος πατάμε στο “64-bit Download” για να ξεκινήσει η λήψη του ISO που έχει μέγεθος περί τα 5GB.

εγκατάσταση Windows 11 3κκαμ

Στην επιλογή “Επαληθεύστε τη λήψη σας” θα βρούμε το filehash για να επιβεβαιώσουμε πως το ISO κατέβηκε σωστά και χωρίς corruption.

Οι οδηγίες αυτές είναι προαιρετικές, και οι περισσότεροι χρήστες δεν θα έχουν κάποιο θέμα αν δεν τις ακολουθήσουν.

Μπορώ να επιστρέψω στα Windows 10?

Εάν αντιμετωπίζουμε προβλήματα μετά την αναβάθμιση στα Windows 11 και το νέο λειτουργικό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, ή απλά δεν είμαστε έτοιμοι για τη σημαντική αλλαγή, μπορούμε να επιστρέψουμε στην τρέχουσα έκδοση των Windows 10.

Δεν έχουμε παρά να πάμε στις “Ρυθμίσεις > Σύστημα > Αποκατάσταση > Επιστροφή”, για να γυρίσουμε ξανά στην προηγούμενη έκδοση των Windows 10.

Καλό είναι να θυμόμαστε πως αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο για 10 ημέρες μετά την αναβάθμιση. Τα αρχεία που απαιτούνται για την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας θα αφαιρεθούν αυτόματα για να ελευθερωθεί χώρος στον δίσκο της συσκευής μας.

Εσείς θα δοκιμάσετε τα Windows 11?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή έχετε προτάσεις σχετικά με το κατέβασμα Windows 11, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#226 - Οθόνη Σύνδεσης Και Μπλοκάρισμα Ρυθμίσεων Windows 11, GIF Για Φόντο, Καρτέλες Firefox
QuickSteps
Featured Street Fighter 6 Νέο Call of Duty Modern Warfare II
GamingSteps