Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Διακοπή Συνδρομής Netflix, Αυτόματο Dark Mode Windows
QuickSteps#120 - Διακοπή Συνδρομής Netflix, Αυτόματο Dark Mode Windows, Twitter Βίντεο

Διακοπή Συνδρομής Netflix, Αυτόματο Dark Mode Windows

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, ακυρώνουμε τη συνδρομή μας στο Netflix και δημοσιεύουμε βίντεο άλλων χρηστών στο Twitter χωρίς να κάνουμε retweet. Χρησιμοποιούμε μία εφαρμογή που ενεργοποιεί αυτόματα το σκούρο θέμα στα Windows 10, αλλάζουμε τη γραμματοσειρά του λειτουργικού συστήματος, και χρησιμοποιούμε τα wallpaper του Bing ως φόντο στην Επιφάνεια Εργασίας. Βρίσκουμε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 και μαθαίνουμε τα πάντα για τα σχόλια στο Word.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς ακυρώνω τη συνδρομή μου στο Netflix

Αν για οποιονδήποτε λόγο θέλουμε να ακυρώσουμε τη συνδρομή μας στο Netflix, μπορούμε να το κάνουμε μέσω των ρυθμίσεων του λογαριασμού από τον ιστότοπο της υπηρεσίας.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του Netflix, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ πάνω δεξιά, και μπαίνουμε στο “Λογαριασμός”.

Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατάμε το κουμπί “Ακύρωση συνδρομής”.

QuickSteps#120 - Διακοπή Συνδρομής Netflix, Αυτόματο Dark Mode Windows, Twitter Βίντεο

Έπειτα, θα δούμε ένα ενημερωτικό κείμενο που αναφέρει ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε τις παροχές του Netflix μέχρι το τέλος της ενεργής συνδρομής.

Σε όλες τις συνδρομητικές υπηρεσίες πληρώνουμε προκαταβολικά για όσα μας παρέχουν. Συνήθως, οι υπηρεσίες αυτές δεν πραγματοποιούν επιστροφή χρημάτων κατά την ακύρωση της συνδρομής.

Αντ' αυτού, επιτρέπουν στον χρήστη να απολαμβάνει τις παροχές της συνδρομής μέχρι την ημέρα που έχει πληρώσει. Στην περίπτωσή μας, μπορούμε να παρακολουθούμε ταινίες και σειρές στο Netflix μέχρι τις 10 Μαΐου 2020.

Για να οριστικοποιήσουμε την ακύρωση της συνδρομής, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Ολοκλήρωση ακύρωσης”.

Πώς δημοσιεύω βίντεο άλλου χρήστη στο Twitter χωρίς retweet

Συνήθως, όταν θέλουμε να κοινοποιήσουμε ένα βίντεο που είδαμε στο Twitter, κάνουμε retweet την αρχική δημοσίευση που το περιέχει. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η κοινοποίηση του αρχικού tweet δεν είναι η ιδανική λύση για εμάς.

Για παράδειγμα, ίσως θέλουμε να προσθέσουμε τη δική μας περιγραφή στο βίντεο, ή δεν επιθυμούμε να κοινοποιήσουμε τα σχόλια που έχουν κάνει άλλοι χρήστες της πλατφόρμας στην αρχική δημοσίευση.

Σε μία τέτοια περίπτωση, μπορούμε να μοιραστούμε το βίντεο χωρίς να κάνουμε retweet. Αρχικά, εντοπίζουμε το tweet που το περιέχει και πατάμε το κουμπί της κοινοποίησης.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε “Αντιγραφή συνδέσμου στο Tweet”.

Έπειτα, επιστρέφουμε στην αρχική σελίδα του Twitter, κάνουμε επικόλληση τον σύνδεσμο στο πεδίο δημιουργίας νέου tweet, προσθέτουμε στο τέλος το “/video/1”, πληκτρολογούμε ό,τι σχόλιο θέλουμε, και πραγματοποιούμε δημοσίευση του βίντεο πατώντας στο “Tweet”.

Όπως παρατηρούμε, το βίντεο έχει δημοσιευθεί κανονικά από τον δικό μας λογαριασμό και περιέχει το δικό μας σχόλιο.

Ακριβώς κάτω από το βίντεο υπάρχει η φράση “Από τον χρήστη Χ”, ώστε όλοι να γνωρίζουν ποιος το δημοσίευσε πρώτος. Σε περίπτωση που κάποιος πατήσει αυτή τη φράση, το Twitter θα τον μεταφέρει στο προφίλ του συγκεκριμένου χρήστη.

Αυτόματη αλλαγή σκούρου θέματος στα Windows 10

Τα Windows 10 διαθέτουν σκούρο θέμα, το οποίο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια επιλογή που να επιτρέπει την αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του.

Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιούμε το σκούρο θέμα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, έχουμε στη διάθεσή μας δύο επιλογές. Μπορούμε να αλλάζουμε κάθε φορά το θέμα των Windows χειροκίνητα, ή να χρησιμοποιήσουμε το app Luna.

Αυτή η εφαρμογή φροντίζει ώστε να αλλάζει αυτόματα το θέμα των Windows 10 ανάλογα με τις ώρες που έχουμε επιλέξει. Την πρώτη φορά που θα τρέξουμε το Luna θα δούμε το παρακάτω παράθυρο, στο οποίο επιλέγουμε το “Enable automatic theme changer”.

QuickSteps#120 - Διακοπή Συνδρομής Netflix, Αυτόματο Dark Mode Windows, Twitter Βίντεο

Στη συνέχεια, γράφουμε στο “Light theme time” την ώρα της ημέρας που θέλουμε το Luna να ενεργοποιεί το ανοιχτόχρωμο θέμα των Windows 10. Αντίστοιχα, στο “Dark theme time” πληκτρολογούμε την ώρα που επιθυμούμε να ενεργοποιεί το σκούρο θέμα.

Έπειτα, επιλέγουμε τα “Change system theme” και “Change app theme”. Με αυτόν τον τρόπο, το Luna θα αλλάζει το θέμα στα μενού των Windows 10 και στις υπόλοιπες εφαρμογές, όπως η αριθμομηχανή, το πρόγραμμα προβολής εικόνων, και τα λοιπά.

Αν θέλουμε, μπορούμε να ρυθμίσουμε το Luna ώστε να αλλάζει αυτόματα και το φόντο της Επιφάνειας Εργασίας.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, επιλέγουμε το “Change wallpaper”. Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Browse” και διαλέγουμε τις εικόνες που επιθυμούμε να χρησιμοποιεί ως φόντο για το ανοιχτόχρωμο και το σκούρο θέμα.

Πώς αλλάζω την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά των Windows 10

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows μπορούσαμε μέσα από τις ρυθμίσεις να αλλάζουμε τη γραμματοσειρά σε αρκετά στοιχεία του λειτουργικού, όπως οι τίτλοι των παραθύρων, τα μενού, και τα λοιπά.

Ωστόσο, οι παραπάνω επιλογές δεν είναι διαθέσιμες στα Windows 10. Γι' αυτό, εάν θέλουμε να αλλάξουμε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά του λειτουργικού συστήματος, πρέπει να επέμβουμε στο Μητρώο των Windows.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Αλλαγή γραμματοσειράς

Αρχικά, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις” των Windows και κάνουμε κλικ στην “Εξατομίκευση”.

Έπειτα, επιλέγουμε τις “Γραμματοσειρές”, εντοπίζουμε τη γραμματοσειρά που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, και σημειώνουμε το όνομά της ακριβώς όπως εμφανίζεται στο παράθυρο των ρυθμίσεων. Εμείς επιλέξαμε την “Cambria”.

Έπειτα, ανοίγουμε το Σημειωματάριο των Windows, αντιγράφουμε τον παρακάτω κώδικα, τον κάνουμε επικόλληση στο αρχείο που ανοίξαμε, και αντικαθιστούμε το ΟΝΟΜΑ_ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ με το όνομα της γραμματοσειράς που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
"Segoe UI (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold (TrueType)"=""
"Segoe UI Bold Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Italic (TrueType)"=""
"Segoe UI Light (TrueType)"=""
"Segoe UI Semibold (TrueType)"=""
"Segoe UI Symbol (TrueType)"=""

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]

"Segoe UI"="ΟΝΟΜΑ_ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ"

Εμείς αντικαταστήσαμε το ΟΝΟΜΑ_ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ με την Cambria, και ο κώδικας μοιάζει με αυτόν που βλέπετε στην ακόλουθη εικόνα.

Μετά, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο” και επιλέγουμε “Αποθήκευση ως”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογούμε ως όνομα αρχείου το “my_custom_font.reg”, στο “Αποθήκευση ως” διαλέγουμε “Όλα τα αρχεία (*.*)”, και πατάμε “Αποθήκευση”.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο που δημιουργήσαμε και πατάμε “Συγχώνευση”.

Στο προειδοποιητικό παράθυρο που θα εμφανιστεί κάνουμε κλικ στο “Ναι”.

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή μας για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Επαναφορά προεπιλεγμένης γραμματοσειράς

Για να επαναφέρουμε τη γραμματοσειρά των Windows 10 στην προεπιλεγμένη, ανοίγουμε το Σημειωματάριο των Windows, αντιγράφουμε τον ακόλουθο κώδικα, και τον κάνουμε επικόλληση στο αρχείο.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
"Segoe UI (TrueType)"="segoeui.ttf"
"Segoe UI Black (TrueType)"="seguibl.ttf"
"Segoe UI Black Italic (TrueType)"="seguibli.ttf"
"Segoe UI Bold (TrueType)"="segoeuib.ttf"
"Segoe UI Bold Italic (TrueType)"="segoeuiz.ttf"
"Segoe UI Emoji (TrueType)"="seguiemj.ttf"
"Segoe UI Historic (TrueType)"="seguihis.ttf"
"Segoe UI Italic (TrueType)"="segoeuii.ttf"
"Segoe UI Light (TrueType)"="segoeuil.ttf"
"Segoe UI Light Italic (TrueType)"="seguili.ttf"
"Segoe UI Semibold (TrueType)"="seguisb.ttf"
"Segoe UI Semibold Italic (TrueType)"="seguisbi.ttf"
"Segoe UI Semilight (TrueType)"="segoeuisl.ttf"
"Segoe UI Semilight Italic (TrueType)"="seguisli.ttf"
"Segoe UI Symbol (TrueType)"="seguisym.ttf"
"Segoe MDL2 Assets (TrueType)"="segmdl2.ttf"
"Segoe Print (TrueType)"="segoepr.ttf"
"Segoe Print Bold (TrueType)"="segoeprb.ttf"
"Segoe Script (TrueType)"="segoesc.ttf"
"Segoe Script Bold (TrueType)"="segoescb.ttf"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]

"Segoe UI"=-

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο” και πατάμε “Αποθήκευση ως”.

Στο όνομα αρχείου γράφουμε “restore_windows_font.reg”, στο “Αποθήκευση ως” επιλέγουμε “Όλα τα αρχεία (*.*)”, και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Στη συνέχεια, όπως και προηγουμένως, κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο που δημιουργήσαμε και διαλέγουμε τη “Συγχώνευση”.

Θα εμφανιστεί ξανά ένα προειδοποιητικό παράθυρο στο οποίο κάνουμε κλικ στο “Ναι”. Τέλος, πραγματοποιούμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Χρήση των wallpaper του Bing ως φόντο στα Windows 10

Η Microsoft διαθέτει μία τεράστια συλλογή από εικόνες τις οποίες εμφανίζει στην αρχική σελίδα του Edge, την οθόνη κλειδώματος των Windows 10, και όχι μόνο.

Επιπλέον, έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή που επιτρέπει τη χρήση αυτών των εικόνων ως φόντο στην Επιφάνεια Εργασίας των Windows 10. Το app ονομάζεται Bing Wallpaper και μπορούμε να το κατεβάσουμε από αυτόν τον σύνδεσμο.

Μόλις κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε την εφαρμογή, θα εμφανιστεί το εικονίδιό της στην περιοχή ειδοποιήσεων και η εικόνα της Επιφάνειας Εργασίας θα αλλάξει αυτόματα.

Από εδώ και στο εξής, το φόντο θα αλλάζει αυτόματα κάθε μέρα με μία νέα εικόνα.

Κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του Bing Wallpaper, μπορούμε να δούμε διάφορες πληροφορίες για την τρέχουσα εικόνα.

Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο παλαιότερο wallpaper, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής και πατάμε τα βέλη δίπλα από το “Change wallpaper”.

Πώς βρίσκω το κλειδί προϊόντος στα Windows 10

Εάν χρειαζόμαστε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 που έχουμε εγκατεστημένα στον υπολογιστή μας, μπορούμε να το βρούμε πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας τη Γραμμή Εντολών.

Αρχικά, γράφουμε στην αναζήτηση “cmd” και κάνουμε κλικ στην “Εκτέλεση με δικαιώματα διαχειριστή”.

Στο παράθυρο “Έλεγχος λογαριασμού χρήστη” που θα εμφανιστεί, πατάμε “Ναι”.

Στη συνέχεια, γράφουμε την παρακάτω εντολή.

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Μόλις πατήσουμε Enter, θα εμφανιστεί το κλειδί προϊόντος των Windows.

Προσθήκη, επεξεργασία, και διαγραφή σχολίων στο Word

Το Microsoft Word προσφέρει τη δυνατότητα να προσθέτουμε σχόλια σε έγγραφα κειμένου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό, ειδικά όταν συνεργαζόμαστε με άλλους για τη σύνταξη ενός κειμένου.

Χρησιμοποιώντας τα σχόλια, μπορούμε να προσθέσουμε σημειώσεις, να προτείνουμε διορθώσεις, και πολλά άλλα.

Προσθήκη σχολίου

Πηγαίνουμε στο σημείο όπου θέλουμε να προσθέσουμε το σχόλιο, επιλέγουμε την καρτέλα “Εισαγωγή”, και κάνουμε κλικ στο “Σχόλια”.

Στη δεξιά πλευρά του εγγράφου θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο, στο οποίο μπορούμε να πληκτρολογήσουμε το σχόλιο μας.

Απάντηση σε σχόλιο

Για να απαντήσουμε στο σχόλιο που έχει αφήσει κάποιος άλλος για εμάς, κάνουμε κλικ στην “Απάντηση” και πληκτρολογούμε ό,τι επιθυμούμε.

Επίλυση και εκ νέου άνοιγμα σχολίου

Το Word προσφέρει την επιλογή να σημειώνουμε ένα σχόλιο ως επιλυμένο. Για παράδειγμα, μπορεί ένας συνεργάτης μας να προσθέσει ως σχόλιο οδηγίες για την πραγματοποίηση διορθώσεων στο κείμενο του εγγράφου.

Σε μία τέτοια περίπτωση και εφόσον πραγματοποιήσουμε όλες τις διορθώσεις, μπορούμε να κάνουμε κλικ στην “Επίλυση”, ώστε να γνωρίζει ο συνεργάτης μας ότι ολοκληρώσαμε τις απαιτούμενες εργασίες.

Επίσης, αν θέλουμε να ανοίξουμε εκ νέου ένα σχόλιο, επειδή ίσως απαιτούνται επιπλέον διορθώσεις, κάνουμε κλικ στο “Άνοιγμα εκ νέου”.

Διαγραφή σχολίου

Όταν ολοκληρώσουμε την επεξεργασία του εγγράφου, ενδεχομένως θα θέλουμε να διαγράψουμε τα σχόλια που έχουμε προσθέσει, τόσο εμείς, όσο και οι συνεργάτες μας.

Για να διαγράψουμε ένα σχόλιο, κάνουμε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέγουμε “Διαγραφή σχολίου”.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps