Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Κατέβασμα Βίντεο και Φωτό Instagram, Διαγραφή Ιστορικού YouTube
Διαγραφή Ιστορικού YouTube, Κουμπί Παροχής Ενέργειας Windows 10

Κατέβασμα Βίντεο και Φωτό Instagram, Διαγραφή Ιστορικού YouTube

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, αλλάζουμε το φόντο στην οθόνη κλειδώματος, επαναφέρουμε το κουμπί παροχής ενέργειας στην οθόνη σύνδεσης, και ρυθμίζουμε την Εξερεύνηση των Windows να ανοίγει στον φάκελο “Αυτός ο υπολογιστής”. Έπειτα, αφαιρούμε το φόντο εικόνων με το Microsoft Word και κατεβάζουμε βίντεο και φωτογραφίες από το Instagram. Τέλος, διαγράφουμε το ιστορικό μας στο YouTube και παίζουμε την περιπέτεια κειμένου της Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς αλλάζω το φόντο στην οθόνη κλειδώματος των Windows 10

Σε προηγούμενο QuickSteps, είδαμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε το μήνυμα της οθόνης κλειδώματος ή να προσθέσουμε ένα σ' αυτή. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε το φόντο της οθόνης κλειδώματος στα Windows 10.

Αρχικά, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις” των Windows και κάνουμε κλικ στην “Εξατομίκευση”.

Έπειτα, από τη λίστα στα αριστερά πατάμε την “Οθόνη κλειδώματος” και στο δεξί τμήμα του παραθύρου εμφανίζονται όλες οι ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την οθόνη κλειδώματος.

Η πρώτη ρύθμιση αφορά το φόντο της οθόνης κλειδώματος και μας προσφέρει τρεις επιλογές. Αν διαλέξουμε τις “Επιλογές των Windows”, τότε στην οθόνη κλειδώματος θα εμφανίζονται εικόνες επιλεγμένες από τη Microsoft.

Με την επιλογή “Εικόνα” μπορούμε να επιλέξουμε μία φωτογραφία από τον υπολογιστή μας και να την ορίσουμε ως φόντο για την οθόνη κλειδώματος.

Τέλος, με την “Παρουσίαση” επιλέγουμε έναν φάκελο ο οποίος περιέχει εικόνες και κάθε φορά που μπαίνουμε στην οθόνη κλειδώματος το φόντο θα αλλάζει σε μία από τις εικόνες που περιέχει ο φάκελος.

Μόλις ρυθμίσουμε το φόντο της οθόνης κλειδώματος, θα πρέπει να πλοηγηθούμε λίγο πιο κάτω στις ρυθμίσεις και να βεβαιωθούμε ότι η ρύθμιση “Εμφάνιση εικόνας φόντου οθόνης κλειδώματος στην οθόνη εισόδου” είναι ενεργή.

Αν η συγκεκριμένη επιλογή είναι ανενεργή, τότε το φόντο της οθόνης σύνδεσης θα παραμένει αμετάβλητο, όσες φορές κι αν αλλάξει το φόντο της οθόνης κλειδώματος.

Για να εφαρμοστούν οι αλλαγές, κλείνουμε το παράθυρο των ρυθμίσεων και κλειδώνουμε ή απενεργοποιούμε τον υπολογιστή μας. Μόλις βρεθούμε και πάλι στην οθόνη κλειδώματος, το φόντο θα έχει αλλάξει με αυτό που επιλέξαμε.

Άνοιγμα της Εξερεύνησης των Windows 10 στον φάκελο “Αυτός ο υπολογιστής”

Όταν ανοίγουμε την Εξερεύνηση των Windows από προεπιλογή, μεταφερόμαστε άμεσα στη “Γρήγορη Πρόσβαση”.

Ωστόσο, ενδέχεται να μην μας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη λειτουργία και να θέλουμε η Εξερεύνηση των Windows να ανοίγει τον φάκελο “Αυτός ο υπολογιστής”.

Για να αλλάξουμε τον προεπιλεγμένο φάκελο τον οποίο ανοίγει η Εξερεύνηση των Windows, ανοίγουμε ένα νέο παράθυρο, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο”, και μπαίνουμε στο “Αλλαγή επιλογών φακέλων και αναζήτησης”.

Κάνουμε κλικ στο αναδυόμενο μενού δίπλα στη ρύθμιση “Άνοιγμα Εξερεύνησης αρχείων για:” και επιλέγουμε “Αυτός ο υπολογιστής”.

Πατάμε το “OK” για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές και να κλείσουμε το παράθυρο των ρυθμίσεων φακέλου.

Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που ανοίγουμε ένα νέο παράθυρο εξερεύνησης των Windows, θα ανοίγει απευθείας στον φάκελο “Αυτός ο υπολογιστής”.

Για περισσότερα κόλπα της εξερεύνησης των Windows, όπως για παράδειγμα το πώς διαγράφουμε το ιστορικό περιήγησης, διαβάστε τα υπόλοιπα QuickSteps.

QuickSteps#70 - Απενεργοποίηση Τοποθεσίας Android, Εφεδρικοί Κωδικοί Google
Απενεργοποίηση Τοποθεσίας Android, Εφεδρικοί Κωδικοί Google

Αυτή την εβδομάδα διαγράφουμε το ιστορικό περιήγησης της Εξερεύνησης των Windows 10 και αλλάζουμε το μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος. Χρησιμοποιούμε την αναδίπλωση κειμένου στο Word,…

Πώς επαναφέρω το κουμπί παροχής ενέργειας στην οθόνη σύνδεσης

Από προεπιλογή, τα Windows 10 έχουν το κουμπί παροχής ενέργειας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σύνδεσης.

Πατώντας το κουμπί, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε, να επανεκκινήσουμε, ή να αναστείλουμε τη λειτουργία του υπολογιστή χωρίς να απαιτείται να συνδεθούμε στα Windows, κάτι που είναι αρκετά χρήσιμο.

Ωστόσο, σε ορισμένους χρήστες για κάποιους ανεξήγητους λόγους, το κουμπί παροχής ενέργειας μπορεί να απουσιάζει από την οθόνη σύνδεσης των Windows 10. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να επαναφέρουμε το κουμπί στη θέση.

Αρχικά, θα πρέπει να επισκεφτούμε τον “Επεξεργαστή Μητρώου”. Για να ανοίξουμε τον επεξεργαστή, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Windows Key + R”.

Στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit” και πατάμε Enter.

Στον “Έλεγχο λογαριασμού χρήστη” επιλέγουμε “Ναι”, και πλέον βλέπουμε στην οθόνη μας τον “Επεξεργαστή Μητρώου”.

Στη συνέχεια, αντιγράφουμε την παρακάτω διαδρομή, την επικολλούμε στην γραμμή διευθύνσεων του επεξεργαστή, και πατάμε Enter.

Υπολογιστής\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Στη δεξιά πλευρά του παραθύρου κάνουμε δεξί κλικ στην τιμή “shutdownwithoutlogon” και επιλέγουμε “Τροποποίηση…”.

Στα “Δεδομένα τιμής” αντικαθιστούμε το “0” με “1” και πατάμε στο ΟΚ.

Κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές και το κουμπί παροχής ενέργειας θα έχει επανέλθει στην οθόνη σύνδεσης.

Πώς αφαιρώ το φόντο από μία εικόνα στο Microsoft Word

Το Photoshop για πολλούς είναι το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Ωστόσο, αν θέλουμε να αφαιρέσουμε το φόντο από κάποια εικόνα, δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων.

Ο επεξεργαστής κειμένου της Microsoft διαθέτει ένα ειδικό εργαλείο αφαίρεσης φόντου από εικόνες και η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή.

Αρχικά, εισάγουμε στο έγγραφο την εικόνα της οποίας θέλουμε να αφαιρέσουμε το φόντο.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την εικόνα, κάνουμε κλικ στην καρτέλα “Μορφοποίηση”, και πατάμε το κουμπί “Κατάργηση φόντου”.

Το Word επιλέγει αυτόματα το τμήμα της εικόνας που αναγνωρίζει ως φόντο. Όπως είναι λογικό, η αυτόματη επιλογή φόντου δεν είναι τέλεια. Γι’ αυτό, το πρόγραμμα μας επιτρέπει να διορθώσουμε το επιλεγμένο τμήμα.

Επάνω αριστερά υπάρχουν δύο κουμπιά. Με τη “Σήμανση περιοχών για διατήρηση” επιλέγουμε τα κομμάτια της εικόνας τα οποία θέλουμε να διατηρήσουμε.

Αντίστοιχα, με τη “Σήμανση περιοχών για κατάργηση” διαλέγουμε τα κομμάτια της εικόνας τα οποία αποτελούν μέρος του φόντου και θέλουμε να διαγράψουμε.

Μόλις ολοκληρώσουμε την επιλογή του φόντου, κάνουμε κλικ στη “Διατήρηση αλλαγών”, ώστε το Word να αφαιρέσει το φόντο της εικόνας.

Αν θελήσουμε να προσθέσουμε κάποιο τμήμα του φόντου στην εικόνα ή να αφαιρέσουμε επιπλέον τμήματα της φωτογραφίας, τότε δεν έχουμε παρά να επιστρέψουμε στο μενού της κατάργησης φόντου.

Τέλος, αν θέλουμε, μπορούμε να αποθηκεύσουμε την εικόνα στον υπολογιστή μας και να τη χρησιμοποιήσουμε όπου και όπως εμείς επιθυμούμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα και να επιλέξουμε την “Αποθήκευση ως εικόνας…”.

Στη συνέχεια, διαλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί το αρχείο, του δίνουμε ένα όνομα, ως τύπο αρχείου αφήνουμε το “Φορητά γραφικά δικτύου (*.png)” ώστε να διατηρηθεί ο διάφανος χώρος, και πατάμε “Αποθήκευση.

Αυτό ήταν, μόλις αφαιρέσαμε το φόντο από μία εικόνα χωρίς καν να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ειδικό πρόγραμμα. Μείνετε συντονισμένοι, διότι σε επόμενα QuickSteps θα αναφέρουμε ακόμη περισσότερα κόλπα επεξεργασίας φωτογραφιών με το Word.

Μέχρι τότε, εξασκηθείτε στην αφαίρεση φόντου και διαβάστε τα υπόλοιπα QuickSteps για να μάθετε ακόμη περισσότερα μυστικά του Word. Όπως για παράδειγμα, πώς λειτουργεί η αναδίπλωση κειμένου.

QuickSteps#70 - Απενεργοποίηση Τοποθεσίας Android, Εφεδρικοί Κωδικοί Google
Απενεργοποίηση Τοποθεσίας Android, Εφεδρικοί Κωδικοί Google

Αυτή την εβδομάδα διαγράφουμε το ιστορικό περιήγησης της Εξερεύνησης των Windows 10 και αλλάζουμε το μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος. Χρησιμοποιούμε την αναδίπλωση κειμένου στο Word,…

Πώς κατεβάζω βίντεο και φωτογραφίες από το Instagram

Σε προηγούμενο QuickSteps είδαμε πώς μπορούμε να κατεβάσουμε stories του Instagram στο κινητό μας, είτε είναι δικά μας, είτε όχι.

Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να κατεβάζουμε φωτογραφίες και βίντεο, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή “Video Downloader – for Instagram Repost App”.

Αρχικά, κατεβάζουμε την εφαρμογή από το Play Store και την ανοίγουμε. Την πρώτη φορά που θα τρέξει το app μας ζητά δικαίωμα πρόσβασης στα αρχεία της συσκευής μας.

Θα πρέπει να της δώσουμε αυτό το δικαίωμα, ώστε να μπορεί να αποθηκεύει τα βίντεο και τις φωτογραφίες που κατεβάζει από το Instagram. Γι’ αυτό, πατάμε στο “ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ”.

Στην συνέχεια, ανοίγουμε το Instagram, βρίσκουμε την εικόνα ή το βίντεο που μας ενδιαφέρει, πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά, και επιλέγουμε την “Κοινοποίηση συνδέσμου”.

Μεταξύ των επιλογών κοινής χρήσης υπάρχει και το “Video Downloader”. Οπότε, το επιλέγουμε και η εφαρμογή ανοίγει άμεσα και κατεβάζει την εικόνα ή το βίντεο που επιλέξαμε.

Στην καρτέλα “HISTORY” της εφαρμογής μπορούμε να δούμε όλα τα βίντεο και τις εικόνες που έχουμε κατεβάσει. Επιπλέον, από εδώ μπορούμε να διαγράψουμε όποια αρχεία δεν θέλουμε, πατώντας το “DELETE”.

Τέλος, μέσω της εφαρμογής μπορούμε να αναδημοσιεύουμε κάποιο αρχείο, πατώντας στο “REPOST” και επιλέγοντας αν θέλουμε να δημοσιευτεί ως ιστορία ή σαν απλό post.

Πώς διαγράφω το ιστορικό μου στο YouTube μέσω browser

Αν συνδέσουμε έναν λογαριασμό Google στο YouTube, η δημοφιλής υπηρεσία καταγράφει τα βίντεο που βλέπουμε ή αναζητούμε.

Το YouTube χρησιμοποιεί αυτά τα στοιχεία για να μας προτείνει αντίστοιχο περιεχόμενο ή να μας προτρέπει να δούμε ξανά κάποιο από τα βίντεο.

Ωστόσο, αυτή η τακτική ίσως να ενοχλεί αρκετούς από εμάς. Οπότε, έχουμε στη διάθεση μας δύο επιλογές, είτε να μην χρησιμοποιούμε λογαριασμό Google στο YouTube, είτε να διαγράφουμε τακτικά το ιστορικό αναζήτησης και παρακολούθησης.

Για να προβάλουμε το ιστορικό μας στο YouTube, κάνουμε κλικ στις τρεις γραμμές πάνω αριστερά και πατάμε στο “Ιστορικό”.

Διαγραφή ιστορικού παρακολούθησης

Για να διαγράψουμε κάποιο βίντεο από τη λίστα παρακολούθησης, διαλέγουμε το “Ιστορικό παρακολούθησης”, περνάμε το ποντίκι πάνω από το βίντεο, και κάνουμε κλικ στο “Χ”.

Επίσης, αν θέλουμε να διαγράψουμε ολόκληρο το ιστορικό παρακολούθησης, κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ”…

…και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε στη “ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ”.

Επιπλέον, έχουμε την επιλογή να απαγορεύσουμε στο YouTube να καταγράφει τα βίντεο που παρακολουθούμε.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε στον σύνδεσμο “ΠΑΥΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ”…

…και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάνουμε κλικ στην “ΠΑΥΣΗ”.

Διαγραφή ιστορικού αναζήτησης

Αντίστοιχα, για να διαγράψουμε κάποια εγγραφή από τη λίστα των αναζητήσεων, διαλέγουμε το “Ιστορικό αναζήτησης” και κάνουμε κλικ στο “Χ”.

Βέβαια, αν θέλουμε μπορούμε να διαγράψουμε ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο “ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε στη “ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ” και όλο το ιστορικό θα διαγραφεί.

Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να απαγορεύσουμε στο YouTube να καταγράφει τις αναζητήσεις που πραγματοποιούμε.

Για να το κάνουμε αυτό, πατάμε στον σύνδεσμο “ΠΑΥΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ”…

…και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάνουμε κλικ στην “ΠΑΥΣΗ”.

Πώς να παίξω την περιπέτεια κειμένου της Google

Η Google κρύβει διαρκώς easter egg στις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες της. Για παράδειγμα, στο app “Παιχνίδια Google” η εταιρεία έχει κρύψει το παιχνίδι Boingo και στην αρχική σελίδα αποτελεσμάτων του Google έκρυψε μία περιπέτεια κειμένου.

QuickSteps#66 - Μετατροπέας Μονάδων Word, Ενιαία Προβολή Άρθρων Πολλών Σελίδων
Μετατροπέας Μονάδων Word, Ενιαία Προβολή Άρθρων Πολλών Σελίδων

Αυτή την εβδομάδα, απενεργοποιούμε τη βιβλιοθήκη των emoji και ρυθμίζουμε το μέγεθος του Κάδου Ανακύκλωσης στα Windows 10. Έπειτα, χρησιμοποιούμε τον κρυφό μετατροπέα μονάδων του…

Για να παίξουμε την περιπέτεια κειμένου της Google, ανοίγουμε την ιστοσελίδα της και αναζητούμε το κείμενο “text adventure” χωρίς εισαγωγικά.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο της σελίδας αποτελεσμάτων και πατάμε “Έλεγχος”.

Στο δεξί μέρος του παραθύρου βλέπουμε τα εργαλεία για προγραμματιστές. Εδώ επιλέγουμε το “Console” και στη συνέχεια το “info”.

Μόλις πατήσουμε στο “info”, θα δούμε την ερώτηση “Would you like to play a game? (yes/no)” ή στα ελληνικά “Θα σου άρεσε να παίξεις ένα παιχνίδι? (ναι/όχι)”. Οπότε, πληκτρολογούμε “yes” και πατάμε Enter για να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Από εδώ και στο εξής, για να παίξουμε το παιχνίδι, χρησιμοποιούμε μία σειρά από εντολές, οι οποίες είναι οι εξής: north, south, east, west, up, down, grab, why, inventory, use, help, exits, map, και friends.

Για παράδειγμα, αν γράψουμε “north” και πατήσουμε Enter, μεταφερόμαστε στην επόμενη οθόνη, η οποία περιγράφει τη σκηνή του παιχνιδιού και μας αναφέρει τις επιλογές που έχουμε.

QuickSteps#72 - Διαγραφή Ιστορικού YouTube, Κουμπί Παροχής Ενέργειας Windows 10

Και κάπως έτσι προχωράμε στην περιπέτεια κειμένου της Google. Γράφουμε μία εντολή, μεταφερόμαστε στην επόμενη σελίδα, διαβάζουμε την περιγραφή και τις επιλογές μας, και ούτω καθεξής.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps