Home » Internet » Τα 24+1 Καλύτερα Site Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε
Τα 24+1 Καλύτερα Site Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Τα 24+1 Καλύτερα Site Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όλοι έχουμε κάποια site τα οποία επισκεπτόμαστε συχνά, αν όχι καθημερινά. Όμως, ο παγκόσμιος ιστός περιλαμβάνει περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο σελίδες. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τα 24+1 καλύτερα site σε κατηγορίες και θεματολογία που ίσως δεν είχατε σκεφτεί να ψάξετε, τα οποία μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Δείτε τις επιλογές μας, και γράψτε μας στα σχόλια τα δικά σας καλύτερα site.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Pigogo

Αν αναρωτηθήκατε γιατί βάλαμε 24+1 καλύτερα site και όχι 25 μια και έξω, αυτό οφείλεται στην 31η Οκτωβρίου η οποία έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, και αξίζει ιδιαίτερης μνείας μέσω του καλύτερου site για αυτόν τον σκοπό.

Καλύτερα-Site-10αβ

Το Pigogo, εκτός του ότι είναι αναμφίβολα το καλύτερο site για να κερδίζουμε επιστροφή χρημάτων από τις ηλεκτρονικές μας αγορές, είναι και το ιδανικότερο μέσο για να επωφεληθούμε διπλά από το παγκόσμιο μήνυμα της ημέρας που είναι “η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό”.

Έτσι, λόγω της ημέρας, το Pigogo αυτή την περίοδο κάθε χρόνο, μας ενθαρρύνει όλους εμάς που έχουμε κάνει δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα να εξοικονομήσουμε ακόμα περισσότερα από τις online αγορές μας και να αποταμιεύσουμε διπλά.

Καλύτερα-Site-10αβα

Για αυτό το λόγο, όλοι οι χρήστες της υπηρεσίας, ακόμη και όσοι εγγραφούμε στις 31 Οκτωβρίου, θα λάβουμε διπλή επιστροφή χρημάτων από την κάθε αγορά που θα κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ως εκ τούτου, αν σκοπεύουμε να κάνουμε κάποια αγορά αυτή την περίοδο, θα ωφεληθούμε διπλά αν προγραμματίσουμε να την κάνουμε αυτή την ημέρα.

Internet Archive

To Internet Archive είναι η μεγαλύτερη ψηφιακή βιβλιοθήκη στο web και αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα καλύτερα site μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Διαθέτει αναρίθμητες συλλογές σε κάθε λογής software και ατελείωτη μουσική που μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν, και όχι μόνο. Επιπλέον, έχει τη μηχανή αναζήτησης Wayback, η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν πολλών δημοφιλών site.

Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε πώς ήταν το site του PCsteps τον Δεκέμβριο του 2009.

Απλά εισάγουμε μια διεύθυνση URL ή ορισμένες λέξεις-κλειδιά για να αναζητήσουμε την ιστοσελίδα, το λογισμικό, τα πολυμέσα, και οτιδήποτε άλλο μας ενδιαφέρει.

Καλύτερα-Site-1αβ

Noisli

Το Noisli είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα site για χαλάρωση. Η σελίδα είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένη. Εκτός από ηρεμία και καθαρό μυαλό, προσφέρει σημαντική βοήθεια και στην παραγωγικότητά μας.

Απλά βάζουμε τα ακουστικά, επιλέγουμε αν θέλουμε δημιουργικότητα ή ηρεμία με συνδυασμό ήχων της φύσης και με το Noisli κάνουμε άμεση απόδραση από το άγχος και τις σκοτούρες. Ταυτόχρονα, αυξάνουμε την παραγωγικότητά μας.

Rasterbator

Το Rasterbator θα μας βοηθήσει να μεγενθύνουμε εντυπωσιακά τις αγαπημένες μας εικόνες, τα σχέδια μας, και όχι μόνο.

Για παράδειγμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε πόστερ εν είδει “Wall” σε μία από τις αγαπημένες φωτογραφίες μας έτσι ώστε να καλύπτει τον τοίχο του δωματίου μας, ή να εκτυπώσουμε ένα γιγαντιαίο “Happy Birthday” για τους αγαπημένους μας.

Το site μεταφορτώνει την εικόνα μας και στη συνέχεια δημιουργεί ένα PDF πολλαπλών σελίδων. Κατόπιν, μπορούμε να το κατεβάσουμε, να το εκτυπώσουμε, και μετά να το συνθέσουμε.

10MinuteMail

Συχνά θέλουμε να εγγραφούμε σε ένα site το οποίο απαιτεί να δώσουμε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στείλει την επιβεβαίωση. Όμως, δίνοντας το πραγματικό μας email, υπάρχει πιθανότητα να το εκθέσουμε σε ατελείωτα spam.

Η δωρεάν υπηρεσία του 10MinuteMail μας επιτρέπει να δημιουργούμε μοναδικά email μιας χρήσης, τα οποία διαγράφονται μετά από λίγα λεπτά.

Καλύτερα-Site-20

Οι λογαριασμοί είναι απόλυτα ασφαλείς και είμαστε οι μόνοι με πρόσβαση στα μηνύματα. Να σημειωθεί όμως πως κάποιες υπηρεσίες έχουν στη μαύρη λίστα τα προσωρινά email που δημιουργεί το 10MinuteMail, και δεν θα τα δεχτούν σαν έγκυρες διευθύνσεις.

Mailinator

Μια παρόμοια υπηρεσία αποτελεί και το Mailinator. Η διαφορά του είναι ότι τα εισερχόμενα μηνύματα μιας χρήσης διαγράφονται μετά από μερικές ώρες, και όχι μερικά λεπτά.

Καλύτερα-Site-20α

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε το όνομα που επιθυμούμε πριν από το @mailinator.com. Κατόπιν, να πατήσουμε το “GO” που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Καλύτερα-Site-20αα

Επίσης, όλα τα email που λαμβάνουμε στο mailinator, μπορεί να τα δει ο οποιοσδήποτε αν γνωρίζει το όνομα που βάλαμε, ή ακόμα κι αν ψάξει τυχαία ονόματα.

Για περισσότερες σχετικές υπηρεσίες, δείτε τον οδηγό μας:

Νέο Email Χωρίς Εγγραφή – 5 Υπηρεσίες για Καθαρό Inbox

Υπάρχουν αμέτρητες σελίδες στο Internet, διατεθειμένες να μας παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους… αρκεί να δώσουμε το email μας (πχ τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια). Αν…

BugMeNot

Το BugMeNot είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα site για να παρακάμπτουμε την υποχρεωτική δωρεάν εγγραφή σε διάφορες ιστοσελίδες.

Στην ουσία είναι μια online υπηρεσία η οποία μας παρέχει έτοιμους λογαριασμούς που τους μοιραζόμαστε με άλλους.

Καλύτερα-Site-20ααα

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δοκιμάσουμε τις παροχές μιας υπηρεσίας χωρίς να δώσουμε τα προσωπικά μας στοιχεία ή να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό και να δώσουμε το email μας.

Φυσικά, δεν μας επιτρέπει να προσθέσουμε λογαριασμούς για πληρωμένες υπηρεσίες, καθώς αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε απάτες με πιστωτικές κάρτες.

Fake Name Generator

Το FNG είναι ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω, καθώς εκτός από ψεύτικα email, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πλήρες και αληθοφανές προφίλ με διευθύνσεις, χώρα, υπηκοότητα, γενέθλια, τηλέφωνο, και όχι μόνο.

Φυσικά, όλα είναι εικονικά, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να μην μοιραζόμαστε πλέον τα προσωπικά μας στοιχεία στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, αν συνδεθούμε στο site, μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα ψεύτικα προφίλ μας έτσι ώστε με ένα κλικ να τα χρησιμοποιούμε ανάλογα την περίσταση.

Have I Been Pwned?

Το HaveIBeenPwned μας επιτρέπει να γνωρίζουμε εάν έχουν διαρρεύσει κάποια από τα στοιχεία του λογαριασμού μας.

Απλά πληκτρολογούμε στο σχετικό πεδίο του site τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου και πατάμε στο “pwned”. Εφόσον υπάρχουν διαρροές, θα ειδοποιηθούμε αμέσως με σχετικές οδηγίες για να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.

Καλύτερα-Site-21α

Αναλυτικότερες οδηγίες καθώς και εναλλακτικές σχετικές υπηρεσίες θα βρείτε στον οδηγό μας:

Προσωπικά Δεδομένα: Πώς Ελέγχω Αν Είναι Ασφαλή

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές επιθέσεις από hackers, με αποτέλεσμα τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών να είναι εκτεθειμένα κάπου στο διαδίκτυο. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις, που…

BleepingComputer

To BleepingComputer είναι αναμφίβολα από τα καλύτερα site στην ενημέρωση για θέματα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για μια τεράστια βάση δεδομένων που ειδικεύεται σε όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε, όπως το Kodi, browsers, κ.λ.π.

Καλύτερα-Site-21α

Επιπλέον, διαθέτει οδηγούς αφαίρεσης ιών, ransomware, adware, και κακόβουλου λογισμικού.

CopyPasteCharacter

Με το CopyPasteCharacter έχουμε τη δυνατότητα να επικολλούμε σε κείμενα, σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε tweets, κ.λ.π, εκατοντάδες ειδικούς χαρακτήρες που δεν εμφανίζονται στο πληκτρολόγιό μας.

Καλύτερα-Site-21ααα

Μπορούμε να δημιουργούμε τις δικές μας λίστες με τους ειδικούς χαρακτήρες του εργαλείου, αλλά και να αντιγράψουμε και να αποθηκεύσουμε χαρακτήρες, τους οποίους θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε όποτε επιθυμούμε.

Corrupt-a-File

Αν επιθυμούμε να αποφύγουμε μια εργασία που μας έχει ανατεθεί γιατί δεν προλαβαίνουμε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορούμε πάραυτα να την παραδώσουμε έγκαιρα. Ωστόσο, με κατεστραμμένο το κρίσιμο αρχείο της εργασίας.

Αυτή τη παλιοδουλειά θα μας την κάνει το Corrupt-a-File.

Αναλαμβάνει να καταστρέψει το αρχείο της υποτιθέμενης εργασίας που θα του υποδείξουμε, έτσι ώστε να το στείλουμε μετά στον εργοδότη, τον πελάτη, ή τον καθηγητή μας και να ρίξουμε όλη την ευθύνη στα απρόοπτα της τεχνολογίας.

Καλύτερα-Site-21αααα

Βέβαια, αν στέλνουμε σε τακτική βάση τέτοια κατεστραμμένα αρχεία, ο παραλήπτης θα υποψιαστεί πως κάτι δεν πάει καλά. Καλό είναι λοιπόν να κρατήσουμε αυτή τη λύση μόνο για όταν υπάρξει πραγματική ανάγκη.

Ή, ακόμα καλύτερα, να πούμε την αλήθεια. Είναι κι αυτή πάντοτε μια επιλογή.

System Requirements Lab

Το System Requirements Lab είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα site για να δούμε αν ο υπολογιστής μας πληροί τις απαιτήσεις και μπορεί να τρέξει ένα παιχνίδι ή όχι.

Καλύτερα-Site-22α

Το εργαλείο αναλύει τον υπολογιστή μας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και είναι δωρεάν. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε ένα μικρό αρχείο που είναι απόλυτα ασφαλές. Μόλις το ανοίξουμε, θα ξεκινήσει αυτόματα ο έλεγχος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Καλύτερα-Site-22αα

Στη συνέχεια, μπορούμε να δοκιμάσουμε τον έλεγχο άλλη μία φορά, για να δούμε όλα τα παιχνίδια που μπορεί να τρέξει ο υπολογιστής μας.

Καλύτερα-Site-22ααα

Το site θα αναλύσει 6.000 και πλέον νέα και δημοφιλή παιχνίδια της αγοράς και θα μας ενημερώσει τόσο για τις ελάχιστες, όσο και τις προτεινόμενες απαιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και μεθόδους για να διαπιστώσουμε τη συμβατότητα, δείτε τον οδηγό μας:

Απαιτήσεις Συστήματος: Τρέχει το Παιχνίδι στον Υπολογιστή Μου;

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούν καθημερινό τρόπο διασκέδασης για εκατομμύρια χρήστες εδώ και αρκετά χρόνια. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν δεκάδες νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια, και όσον αφορά τους υπολογιστές,…

TuneIn

Το TuneIn είναι μια δωρεάν online ραδιοφωνική υπηρεσία.

Το site μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε αυτόματα όλους τους ελληνικούς και ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς για να τους ακούμε από ένα και μοναδικό σημείο ή από κάποιο από τα δωρεάν app της υπηρεσίας.

Καλύτερα-Site-25α

Με άλλα λόγια, αν έχετε δεδομένα στο κινητό, μπορείτε να έχετε ατέλειωτο ραδιόφωνο από όλους σας τους αγαπημένους σταθμούς, όπου κι αν βρίσκεστε.

A Soft Murmur

Εάν εργαζόμαστε καλύτερα στο PC όταν ακούμε ήχους περιβάλλοντος, τότε είναι απαραίτητο να επισκεφτούμε το asoftmurmur.

Καλύτερα-Site-25αα

Απλά παίζουμε λίγο με τις ρυθμίσεις των ήχων του site, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας χαλαρωτικό περιβάλλον στο παρασκήνιο.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες για Χαλάρωση και Λιγότερο Άγχος

Υπάρχουν στιγμές που οι εξαντλητικοί ρυθμοί της εργασίας και το στρες, μας εξουθενώνουν στην κυριολεξία. Σαν να μην έφτανε αυτό, επιστρέφουμε στο σπίτι με ένα κεφάλι…

AlternativeTo

Εάν η εφαρμογή που χρησιμοποιούσαμε προηγουμένως δεν μας προσφέρει πλέον αυτό που θέλαμε, δεν έχουμε παρά να ανατρέξουμε στο AlternativeTo.

Καλύτερα-Site-25ααα

Πληκτρολογούμε την εφαρμογή ή το site που θέλουμε να αντικαταστήσουμε, και το AlternativeTo θα ανακαλύψει πολλές αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις για να τις δοκιμάσουμε.

Is It Down Right Now?

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το IsItDownRightNow είναι βολικό όταν θέλουμε να μάθουμε εάν ένα site δεν λειτουργεί για όλους ή έτυχε η στραβή μόνο σε εμάς. Ταυτόχρονα, μπορούμε να δούμε και άλλες πληροφορίες, καθώς και σχόλια χρηστών.

Καλύτερα-Site-25αααα

Scamadviser

Παρομοίως, με την επίσκεψη μας στο Scamadviser μπορούμε να μάθουμε εάν ένα site που μας ενδιαφέρει είναι ασφαλές να το επισκεφθούμε, να κάνουμε αγορές, ή όχι.

Καλύτερα-Site-26α

Ταυτόχρονα, μπορούμε να δούμε και άλλες πληροφορίες, αλλά και προειδοποιήσεις χρηστών.

GetNotify

Το GetNotify είναι μια δωρεάν υπηρεσία παρακολούθησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μας επιτρέπει να γνωρίζουμε εάν έχουν ανοίξει και διαβάσει το μήνυμα που στείλαμε.

Καλύτερα-Site-26αα

Το μόνο που κάνουμε είναι να συμπληρώσουμε την σχετική φόρμα εγγραφής με το email μας για να ξεκινήσουμε να το χρησιμοποιούμε.

OldVersion

Με το OldVersion μπορούμε να βρούμε παλαιότερες εκδόσεις λογισμικού. Το site μπορεί να μας φανεί χρήσιμο όταν η νέα έκδοση της εφαρμογής μας κάνει νερά ή δεν είναι συμβατή με τον υπολογιστή μας.

Καλύτερα-Site-26α

Squirt.io

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον online εργαλείο ανοικτού κώδικα στο Github. Μας επιτρέπει να διαβάζουμε τις ιστοσελίδες κατά 200% ταχύτερα από την κανονική ταχύτητα ανάγνωσης που μας δίνει ο browser.

Καλύτερα-Site-26αααα

Απλά σύρουμε τον σύνδεσμο του Squirt που μας δίνει το site στη γραμμή σελιδοδεικτών. Κατόπιν, αφού επισκεφθούμε ένα άρθρο που θέλουμε να διαβάσουμε γρήγορα, κάνουμε κλικ στο σελιδοδείκτη του Squirt που δημιουργήσαμε.

WhatTheFont

Αν έχουμε δει μια γραμματοσειρά που μας άρεσε πολύ, αλλά δεν καταφέραμε να την εντοπίσουμε ή δεν γνωρίζουμε το όνομά της, απλά ανεβάζουμε μια εικόνα της στο WhatTheFont και θα μας την εντοπίσει αυτό.

Καλύτερα-Site-29α

Δείτε και άλλες μεθόδους για να εντοπίσετε γραμματοσειρές:

Εύρεση Γραμματοσειράς στο Internet από Εικόνα/Φωτογραφία

Πριν το Internet, αν ένας γραφίστας προσπαθούσε να αναγνωρίσει μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά, θα έπρεπε να τη συγκρίνει χειροκίνητα με χιλιάδες γραμματοσειρές από ειδικούς καταλόγους, μια διαδικασία…

Dictation.io

Το Dictation.io μας επιτρέπει να υπαγορεύουμε ολόκληρα κείμενα στον Chrome με φωνητική πληκτρολόγηση στα ελληνικά.

Ομολογουμένως η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη από την αντίστοιχη φωνητική πληκτρολόγηση των εγγράφων της Google, καθώς αν το βάλουμε στα αγαπημένα μας, με ένα μόνο κλικ ξεκινάμε αμέσως.

Καλύτερα-Site-29αα

Επιπλέον, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο αποδοτικά, καθώς μέσα από ένα εύκολο περιβάλλον μπορούμε επιτόπου να το στείλουμε όπου θέλουμε.

Rewrite Text

Το Rewrite Text είναι στην ουσία ένα εργαλείο εγγραφής πληκτρολογίου που αποθηκεύει οτιδήποτε γράφουμε, επιτρέποντας να αναπαράγουμε το κείμενο ζωντανά και να μοιραζόμαστε το link οπουδήποτε.

Καλύτερα-Site-29ααα

Project Naptha

Στο διαδίκτυο υπάρχουν κείμενα άρθρων, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, tweets, συζητήσεις και blogs, τα οποία μπορούμε να αντιγράψουμε, επεξεργαστούμε, κ.λ.π.

Το Project Naptha είναι ένα καινοτόμο site που διαθέτει ένα plugin το οποίο ασχολείται με ένα άλλο είδος κειμένων. Αφορά αυτά που βρίσκονται μέσα στις εικόνες ή συνδέονται με τη σάρωση εγγράφων, φωτογραφίες, αφίσες, στιγμιότυπα οθόνης, κ.α.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας επιτρέπει την αλληλεπίδραση με αυτό το είδος κειμένου. Μπορούμε να διαγράψουμε τις λέξεις από μια εικόνα, να τις επεξεργαστούμε, ακόμη και να τις μεταφράσουμε σε διαφορετική γλώσσα.

Ποια είναι τα καλύτερα site για εσάς?

Στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες με ενημερωμένο περιεχόμενο, και πολλά από αυτά τα site που ίσως δεν γνωρίζαμε, μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα μας, και όχι μόνο.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας ή να προτείνετε και άλλα ενδιαφέροντα και χρήσιμα site, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps