Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » 5+2 Build Στο Kodi 18 Leia Και Τροποποιήσεις GRecoTM Wizard
Τα Νέα Leia Builds Σε Windows Android, GRecoTM Builds Wizard

5+2 Build Στο Kodi 18 Leia Και Τροποποιήσεις GRecoTM Wizard

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα build δίνουν αναμφίβολα μια άλλη όψη στο Kodi και είναι ιδανικά για όσους θέλουν τα πράγματα πιο απλά και αυτοματοποιημένα. Όμως, πολλές φορές ενδέχεται να είναι φορτωμένα με αναρίθμητα add-ons που δεν χρειαζόμαστε και έτσι επιβαρύνουν και καθυστερούν τη συσκευή μας. Δείτε τα 5+2 ελληνικά και ξένα build που είναι ιδανικά για Windows και TV Box, μαζί με τις τροποποιήσεις στα build του GRecoTM Wizard.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid links, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Η στήλη μας θα περιλαμβάνει τα πάντα που αφορούν τον άρχοντα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε Windows και Android.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε όλα τα νέα build για το Kodi v18.0 Leia μέσα από τις τροποποιήσεις του GRecoTM Builds Wizard, μαζί με τα δύο κορυφαία ξένα build.

GRecoTM Builds Wizard

Ο GRecoTM Builds Wizard οριστικοποίησε τις αλλαγές που έκανε στην εγκατάσταση των build μετά από την τελευταία αναβάθμισή του. Όπως είναι γνωστό, είναι ένα εργαλείο πολύ φιλικό για τους Έλληνες χρήστες, και πλέον είναι ο μοναδικός Wizard που διαθέτει τα ελληνικά build.

Αν τον είχαμε ήδη εγκατεστημένο, το πιο πιθανό είναι να έχουμε κάνει την απαραίτητη ενημέρωση. Αν δεν τον έχουμε εγκαταστήσει, μπορούμε να συμβουλευτούμε προηγούμενο Kodisteps.

Στην περίπτωση που εγκαθιστούμε πρώτη φορά τον Wizard, θα πρέπει να κάνουμε τα παρακάτω απλά βήματα, έτσι ώστε να μας εμφανιστούν τα build.



Τρία από τα ελληνικά builds, το GKobu, το TechNEWSology, και το Diamond που μετονομάσθηκε σε 4D-Leia, τα έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά σε προηγούμενα KodiSteps.

Έτσι, σε αυτόν τον οδηγό θα παρουσιάσουμε τις αλλαγές που έγιναν στον Wizard, μαζί με τα υπόλοιπα πέντε ελληνικά build για το Kodi v18.0 για να τα εγκαταστήσουμε.

Οι αλλαγές στην εγκατάσταση των build

Πριν ξεκινήσουμε την εγκατάσταση κάποιου build, καλό είναι να κάνουμε ένα backup αν θέλουμε κάποια στιγμή να επαναφέρουμε το Kodi που ήδη χρησιμοποιούμε, γιατί θα απαιτηθεί να κάνουμε καθαρή εγκατάσταση, και αν έχουμε άλλα πρόσθετα μέσα στο Kodi, θα καταργηθούν.

Επίσης, όπως έχουμε τονίσει σε παλαιότερους οδηγούς, στα Windows πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν διατηρούμε τον φάκελο χρήστη στα ελληνικά, γιατί ο Wizard θα αστοχήσει. Πρέπει να τον μετονομάσουμε σε ένα όνομα με λατινικούς χαρακτήρες. Καλού κακού, ας απενεργοποιήσουμε προσωρινά το antivirus ή VPN πριν την εγκατάσταση του build.

Το αμέσως επόμενο απαραίτητο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επισκεφτούμε την ειδική σελίδα του GRecoTM για να κάνουμε εγγραφή και να αποκτήσουμε έναν κωδικό.

Αφού ανοίξουμε επιτυχώς έναν λογαριασμό, πρέπει να πατήσουμε αρχικά στην “Σύνδεση” και να βάλουμε τα συνθηματικά μας. Κατόπιν, πατάμε στην ένδειξη “Κωδικός” και τον αντιγράφουμε προσεκτικά.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές του Wizard, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγγραφής μας, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο μέχρι να τον ενεργοποιήσουν.

Στη συνέχεια, πρέπει να θυμόμαστε ότι από τη στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε πατώντας στην καθαρή εγκατάσταση του build, έχουμε στη διάθεσή μας πέντε λεπτά για να καταχωρήσουμε τον κωδικό που αντιγράψαμε προηγουμένως.

Αν καθυστερήσουμε και υπερβούμε αυτό το χρονικό όριο, μπορούμε να κατεβάσουμε το build μετά την πάροδο πέντε ωρών, βάζοντας πάλι έναν νέο κωδικό που θα διατίθεται εκείνη την ώρα.

Έτσι λοιπόν, αφού είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε σχετικά γρήγορα, προχωράμε στα βήματα της καθαρής εγκατάστασης. Τα παραθέτουμε με εικόνες.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία, πατάμε στο “Force Close” που βλέπουμε παραπάνω για να κλείσει το Kodi.

Στη συνέχεια, το εκκινούμε ξανά. Μόλις ανοίξει, δεν πρέπει να κάνουμε καμία απολύτως ενέργεια μέσα στο build, καθώς είναι κρίσιμο να του δώσουμε λίγο χρόνο μέχρι να ενημερωθούν όλα τα plugins.

Ionian Blue

Πρόκειται για ένα όμορφο και ελαφρύ ελληνικό build για την v18.0 Leia που χρησιμοποιεί το skin του Bello Bero. Το Ionian Blue έχει σχεδιαστεί για την Leia και διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα build.

Όπως είναι φυσικό, τα έχει όλα έτοιμα στα ελληνικά και αυτοματοποιημένα. Παραθέτουμε φωτογραφίες για να έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα.

Moon-light

Πρόκειται για ένα όμορφο ελληνικό build για την v18.0 Leia που βασίζεται στο Aeon Nox Silvo. Είναι πλήρες, και το βασικότερο όλων είναι ότι πρόκειται για ένα εύκολο build.

Με το Moon-light στην ουσία δεν χρειάζεται να κάνουμε απολύτως καμία ρύθμιση. Τα έχει όλα έτοιμα στα ελληνικά και αυτοματοποιημένα. Παραθέτουμε φωτογραφίες του build για να έχουμε μία πλήρη εικόνα.

MorpheasGR

O MorpheasGR είναι ένα πολύ ωραίο build που διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα. Απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους ενδιαφέρονται περισσότερο μόνο για ταινίες και σειρές.

Ωστόσο, το build τα έχει όλα έτοιμα στα ελληνικά και αυτοματοποιημένα. Παραθέτουμε φωτογραφίες για να έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα.

ManaLaB

Πρόκειται για άλλο ένα όμορφο ελληνικό build για την v18.0 Leia. Βασίζεται στο Aeon Nox Silvo και είναι υπερπλήρες. Το ManaLaB καλύπτει τα πάντα και τα έχει όλα έτοιμα στα ελληνικά και αυτοματοποιημένα.

Παραθέτουμε φωτογραφίες του build για να έχουμε πλήρη εικόνα.

Morphlix

To Morphlix είναι αναμφίβολα ένα πολύ ωραίο build αποκλειστικά για ταινίες και σειρές. Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες του build για να έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα.

Tα 2 κορυφαία ξένα build

Το Titanium και το Breezz Base είναι δύο από τα πιο δημοφιλή ξένα build με μικρό μέγεθος, που έχουν σχεδιαστεί για το Kodi Leia σε TV Box, Amazon Fire TV Stick, αλλά και στα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα.

Το Titanium είναι ίσως το πιο δημοφιλές Leia build στο εξωτερικό. Οι σχεδιαστές του έχουν λάβει σοβαρά τόσο τις απόψεις των ειδικών, όσο και των χρηστών, και το αποτέλεσμα είναι ένα γρήγορο και πολύ αξιόπιστο build.

Σε αντίθεση με τα άλλα ξένα Leia Builds, το Titanium κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα. Φιλοξενεί και All-in-One πρόσθετα ταινιών, όπως το Gaia και το Deathstar από την κοινότητα του Kodi.

Και τα δύο αυτά add-ons ξεχωρίζουν γιατί συνδυάζουν διάφορα δημοφιλή plugins και τα τοποθετούν όλα μέσα στις λειτουργίες τους. Βέβαια, αν έχουμε συνδρομή στο Real-Debrid, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο θεαματικά.

Σε ό,τι αφορά το Breezz Base, ισχύουν τα ίδια ακριβώς με το Titanium, το οποίο είναι αναμφίβολα ένα πολύ ωραίο build. Ίσως σε μερικές συσκευές να μην είναι τόσο γρήγορο όπως το Titanium.

Φυσικά, αμφότερα τα build δεν απευθύνονται σε απλούς Έλληνες χρήστες που είναι λογικό να τα θέλουν έτοιμα στη γλώσσα μας. Πρέπει να είμαστε εξοικειωμένοι με το οικοσύστημα του Kodi. Επιπλέον, να προσθέσουμε από μόνοι μας τις υπηρεσίες των υποτίτλων και όποια άλλα πρόσθετα μας αρέσουν.

Παραθέτουμε τα βήματα της εγκατάστασης, αλλά και πώς είναι τα build όταν τα τρέξουμε, όλα σε εικόνες.

Εγκατάσταση Titanium


http://repo.supremebuilds.com

Αν έχουμε ήδη προσθέσει add-ons ταινιών και τα χρησιμοποιούμε, τότε πρέπει να επιλέξουμε την Standard Install. Με αυτήν την επιλογή, τα προηγούμενα πρόσθετα που είχαμε θα παραμείνουν μέσα στο Kodi και δεν θα καταργηθούν.

Αν τρέχουμε ήδη ένα άλλο build, τότε είναι απαραίτητο να επιλέξουμε την Fresh Install.

Στη συνέχεια, κλείνουμε και εκκινούμε ξανά το Kodi Leia. Μόλις ανοίξει, δεν πρέπει να κάνουμε καμία απολύτως ενέργεια μέσα στο build, καθώς είναι κρίσιμο να του δώσουμε λίγο χρόνο μέχρι να ενημερωθούν όλα τα plugins.

Εικόνες του build

Εγκατάσταση Breezz Base

http://miniaturelife67.co.uk/repo/

.Breezz

Αν έχουμε ήδη προσθέσει add-ons ταινιών και τα χρησιμοποιούμε, τότε πρέπει να επιλέξουμε την Standard Install. Με αυτήν την επιλογή, τα προηγούμενα πρόσθετα που είχαμε θα παραμείνουν μέσα στο Kodi και δεν θα καταργηθούν.

Αν τρέχουμε ήδη ένα άλλο build, τότε είναι απαραίτητο να επιλέξουμε την Fresh Install.

Στη συνέχεια, εκκινούμε ξανά το Kodi Leia. Μόλις ανοίξει, δεν πρέπει να κάνουμε καμία απολύτως ενέργεια μέσα στο build, καθώς είναι κρίσιμο να του δώσουμε λίγο χρόνο μέχρι να ενημερωθούν όλα τα plugins.

Εικόνες του build

Εσείς θα δοκιμάσετε κάποιο build για το Kodi Leia?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να προτείνετε κάποιο άλλο build για το Kodi Leia, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps