Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Μαϊμού Μέγας Αλέξανδρος, PS4 Fail, Κύβος του Rubik με Bluetooth

Μαϊμού Μέγας Αλέξανδρος, PS4 Fail, Κύβος του Rubik με Bluetooth

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Λίγο από Μακεδονία, κάτι τις από τεχνολογία, βάλαμε και τον Salt Bae στο παιχνίδι, και έτοιμα τα ViralSteps. Η τεχνολογία εξελίσσεται και ο κύβος του Rubik απέκτησε Bluetooth, γιατί αυτό μας έλλειπε. Η Sony μένει στο περιθώριο την ώρα που οι ανταγωνιστές της κερδίζουν τη μάχη του marketing. Η αληθινή πατριωτική εφημερίδα μπερδεύει τον Δαβίδ με τον Μέγα Αλέξανδρο. Αυτά και άλλα πολλά στο ViralStes της εβδομάδας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το PlayStation 4 Εκτός Παιχνιδιού

Το Nintendo Switch είναι η πιο επιτυχημένη κονσόλα των τελευταίων χρόνων. Έτσι, όλο και περισσότερες εταιρείες βγάζουν εκδόσεις των παιχνιδιών τους γι' αυτή.

Κάπως έτσι, η Microsoft και η Nintendo συνεργάστηκαν για τη δημιουργία cross-play δυνατότητας. Δημοσίευσαν μάλιστα και σχετικό τρέιλερ που δείχνει δύο παίκτες να παίζουν μαζί, αλλά από διαφορετικά είδη κονσόλας.

Με το cross-play, οι χρήστες παιχνιδιών όπως το Minecraft, το Fortnite, το Paladins, και το Rocket League μπορούν να παίζουν μαζί, άσχετα αν συνδέονται από το Xbox One, το Nintendo Switch, ή το PC τους.

Το τρέιλερ κυκλοφόρησε με αφορμή το τελευταίο μεγάλο update του Minecraft στο Switch, που εισήγαγε την Bedrock Engine, η οποία προσθέτει τη δυνατότητα του cross-play.

Όπως διαπιστώνουμε, η Microsoft με τη Nintendo αναγνωρίζουν ότι το cross-play θα φέρει περισσότερο χρήμα στις τσέπες τους. Παρ’ όλα αυτά, η Sony δεν βλέπει τα πράγματα από την ίδια σκοπιά.

Η Sony αρνείται πεισματικά να δώσει στους χρήστες του PS4 τη δυνατότητα cross-play μεταξύ PS4, Xbox One, και Switch. Αντιθέτως, προσπαθεί να πείσει τους χρήστες της με γελοία σχόλια όπως το παρακάτω.

ViralSteps#43 - Μαϊμού Μέγα Αλέξαδρος, Κύβος του Rubik με Bluetooth

“Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε ό,τι ενδιαφέρει την κοινότητα του PlayStation με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας τους στα παιχνίδια. Το Fortnite είναι ήδη τεράστια επιτυχία με τους οπαδούς του PS4, προσφέροντας πραγματική free-to-play εμπειρία ώστε οι παίκτες να μπορούν να παίζουν online. Με 79 εκατομμύρια πωλήσεις PS4 σε όλο τον κόσμο, και πάνω από 80 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως στο PlayStation Network, έχουμε χτίσει μία μεγάλη κοινότητα παικτών που μπορούν να παίζουν μαζί το Fortnite, και όλους τους online τίτλους. Επίσης, προσφέρουμε cross-play στο Fortnite μέσω PC, Mac, iOS, και Android συσκςυ΄ψν, επεκτείνοντας έτσι τη δυνατότητα των οπαδών του Fortnite στο PS4 να παίζουν με ακόμη περισσότερους παίκτες σε άλλες πλατφόρμες.”

“Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω.” Ακριβώς αυτό κάνει η Sony. Έδωσε την πιο αστεία, “διπλωματική”, “πολιτική” απάντηση όλων των εποχών. Σε καμία περίπτωση όσα είπε δεν καλύπτουν τους λόγους που δεν θέλει να συνεργαστεί με τους ανταγωνιστές της.

Η Microsoft και η Nintendo βλέπουν ότι μόνο κέρδος θα έχουν με αυτή τη συνεργασία. Σίγουρα, εν μέρει είναι διαφημιστικό τέχνασμα, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αποδεικνύει ότι πραγματικά ακούν τι ζητάει ο gamer που αγόρασε την κονσόλα τους.

Οι χρήστες έχουν βγει από τα ρούχα τους με τη λογική της Sony, και δεν ντρέπονται σαφώς να το δείξουν.

“Το να μην μου επιτρέπετε να συνδέσω το Fortnite στο Switch με τον λογαριασμό μου της Epic επειδή είναι συνδεδεμένος με το PS4 είναι ανισόρροπο και δείχνει περισσότερο φόβο παρά κυριαρχία στην αγορά.

Είναι ενάντια σε αυτό που θες, με κάνει να σκέφτομαι να μετακινηθώ στο Xbox για το Fortnite.”

“Αυτό συμβαίνει όταν προσφέρεις τη χειρότερη εμπειρία για το πιο δημοφιλές παιχνίδι του κόσμου.

Συμφραζόμενα: Η έκδοση του Fortnite για το PS4 δεν υποστηρίζει cross play, cross progression, ή τη σύνδεση του Fortnite λογαριασμού σου με άλλες κονσόλες.”

https://twitter.com/TGCritique/status/1006612294359506944

“Ούτε καν που με νοιάζει το Fortnite, αλλά αυτό είναι εντελώς γελοίο. Αν ο λογαριασμός του Fortnite έχει συνδεθεί στο PS4 ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ, δεν μπορείς να παίζεις στο Xbox One ή το Switch, ούτε καν αν αποσυνδέσεις τον λογαριασμό.

Στην εικόνα σημειώνεται: Η αποσύνδεση αυτής της υπηρεσίας ΔΕΝ θα ξεκλειδώσει τον περιορισμό των πλατφορμών.”

Την ίδια στιγμή, Microsoft και Nintendo κλείνουν ραντεβού για ένα match στο Fortnite, ή να διασκεδάσουν μαζί στο Minecraft.

“Ε, @Xbox, εφόσον τώρα μπορούμε να παίζουμε μαζί @Minecraft, θες να χτίσουμε κάτι;”

“@NintendoUK θες να παίξουμε λίγο Fortnite αργότερα;”

Όπως βλέπουμε, Microsoft, Nintendo, και gamers τα έχουν βρει μεταξύ τους, και περνάνε καλά.

Μάντεψε, Sony, ποιος βγαίνει χαμένος σε αυτό το παιχνίδι. Δυστυχώς εδώ δεν είναι πόλεμος με πολλές μάχες, και στο marketing χρειάζεσαι μόνο μία χαμένη μάχη για να βρεθείς στον πάτο.

O Κύβος του Rubik Αποκτά Bluetooth

Ο κύβος του Rubik επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής, Έρνο Ρούμπικ. Σε πολλούς από εμάς έχει σπάσει τα νεύρα για το πώς να τον επιλύσουμε, ειδικά αν δεν ξέρουμε την στάνταρ μέθοδο.

https://www.websloth.gr/923-%CE%B7-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CE%B2%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BA/

Από τότε, η αρχική του μορφή έχει παραμείνει ίδια μέχρι σήμερα, ενώ ορισμένες εκδοχές του οι οποίες φέρνουν ανατροπές  στο σχήμα και τις διαστάσεις του είναι διαθέσιμες γι' αυτούς που δεν αρκούνται στην “απλότητα” του κλασικού.

Ζούμε όμως στην εποχή που τα πάντα γίνονται πιο έξυπνα. Έξυπνες τηλεοράσεις, τηλέφωνα, χτένες, καπάκια τουαλέτας, και τα λοιπά.

Με βάση λοιπόν αυτή τη λογική, οι Udi και Amit Dor δημιούργησαν τον GoCube. Πρόκειται για έναν έξυπνο κύβο του Rubik που διαθέτει Bluetooth, και μάλιστα τη νεότερη έκδοση 5.0, που πιθανώς να μην υποστηρίζει ούτε καν το κινητό μας.

Ο GoCube συνεργάζεται με το GoCube App, και μας μαθαίνει να λύνουμε τον κύβο του Rubik. Παράλληλα, σημειώνει το χρόνο που χρειαστήκαμε, και μας βοηθά να βελτιώσουμε τις ικανότητές μας.

Η εφαρμογή προσφέρει mini games, ενώ αν αγοράσουμε την έκδοση GoCube Edge, θα λαμβάνουμε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία. Επίσης, με την GoCube Edge μπορούμε να συγχρονίζουμε την πρόοδό μας, και να ανταγωνιζόμαστε με άλλους παίκτες.

Ο GoCube βρίσκεται στο KickStarter, και έχει μαζέψει σε λιγότερο από ένα μήνα περισσότερες από τετρακόσιες χιλιάδες δολάρια. Μπορούμε να αποκτήσουμε την απλή έκδοση με $69, ή την έκδοση GoCube Edge με $79.

Η καμπάνια στο KickStarter αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018, και οι πρώτοι κύβοι αναφέρεται πως θα σταλούν στους υποστηρικτές τον Μάρτιο του 2019. Αν και στα περισσότερα kickstarter project υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Αγορές στο Kickstarter – Τι να Προσέχουμε

Σαν επισκέπτες στο Kickstarter, έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε πρώτη πρόσβαση σε νέες και συναρπαστικές δημιουργίες, συνεισφέροντας στη χρηματοδότησή τους. Όμως, οι αγορές στο Kickstarter…

Tεστ IQ και Call Of Duty Black Ops 4

Επικρατεί η άποψη ότι όσοι ασχολούνται με τα αθλήματα επαγγελματικά δεν είναι και τόσο ευφυείς. Για να είμαστε πιο ακριβείς, πολλοί θεωρούν στερεοτυπικά πως οι “αθληταράδες” του σχολείου είναι κάπως αργόστροφοι.

Σε αρκετές περιπτώσεις, τα παραπάνω επιβεβαιώνονται, και όλοι μας έχουμε κάποιο παράδειγμα να δώσουμε. Δεν περιμέναμε όμως να βρούμε δημοσιεύσεις στα social media που να αποδεικνύουν αυτές τις απόψεις.

Το tweet της εικόνας έγινε από τον DeAndre Ayton, επαγγελματία μπασκετμπολίστα, κι όπως αναφέρει και ο @ForkParker που το αναδημοσίευσε, είναι “Το καλύτερο χορηγούμενο tweet όλων των εποχών.”

Αρκετοί δεν καταλαβαίνουν αμέσως τι συμβαίνει, αλλά στην ουσία ο ατζέντης του μπασκετμπολίστα του έστειλε με μήνυμα το κείμενο αυτό. Έπειτα, ο DeAndre Ayton έκανε tweet το κείμενο αυτούσιο.

“Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει tag τα #BlackOps4 και #CallOfDutyPartner, και τα υπόλοιπα μπορούν να είναι δικά του λόγια.”

Ο μπασκετμπολίστας αντί να tweetάρει κάτι βάζοντας τα απαραίτητα tags, έκανε απλά αντιγραφή, επικόλληση και δημοσίευση το κείμενο που του έστειλε ο ατζέντης του.

Είναι σαφές ότι το τμήμα marketing του Call Of Duty έστειλε οδηγίες στον ατζέντη του DeAndre Ayton, ώστε να προωθήσει το παιχνίδι.

Επίσης, πριν κάποιοι πουν ότι εν τέλει την έκανε τη δουλειά, μιας που “μπορεί να γράψει ό,τι θέλει”, ας ρίξουν μία ματιά στο παρακάτω tweet.

Ο μπασκετμπολίστας έσβησε την αρχική του δημοσίευση, και έκανε ένα πραγματικό προωθητικό tweet.

Σκαλίζοντας το διαδίκτυο, βρήκαμε ένα καταπληκτικό account στο Twitter που αναδημοσιεύει παλιό, συνήθως πλέον μη διαθέσιμο περιεχόμενο. Όπως ήταν λογικό, άδραξε την ευκαιρία και μας θύμισε μερικά παλαιότερα διαμάντια.

https://twitter.com/OldPlayerTweets/status/1009793833603944448

Το πρώτο είναι μία δημοσίευση του επίσης μπασκετμπολίστα Markelle Fultz. Του δώσανε το κείμενο έτοιμο, έχοντας σημειώσει “(City)” και “(team name)”, ώστε να γνωρίζει πού να γράψει την πόλη και το όνομα της ομάδας.

Ε λοιπόν, ο Fultz το δημοσίευσε χωρίς να αλλάξει τίποτα, για να ξεμπερδεύει.

Στο δεύτερο, βλέπουμε ένα tweet του αθλητή DeSean Jackson, ο οποίος έκανε αντιγραφή και επικόλληση το μήνυμα που του έστειλαν. Το χειρότερο εδώ είναι ότι το κείμενο ήταν έτοιμο. Αρκούσε να αντιγράψει μόνο το περιεχόμενο των εισαγωγικών.

Μάλλον από το πολύ τρέξιμο παίρνουν τα μυαλά τους αέρα, ψύχεται πολύ ο εγκέφαλος, και δεν παίρνει στροφές.

Μαϊμού Μέγας Αλέξανδρος

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με σχόλια σχετικά με την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ. Οι απόψεις ανήκουν στον εκφραστή τους, και δεν σκοπεύουμε να τοποθετηθούμε επί του θέματος.

Εμείς θα σχολιάσουμε κάτι άλλο που έγινε viral, και σχετίζεται με αυτό.

Η “Ελεύθερη Ώρα”, που αυτοδιαφημίζεται ως “η μόνη αληθινή πατριωτική εφημερίδα”, στις 13 Ιουνίου είχε πρωτοσέλιδο με τίτλο “Προδοσία και αίμα”. Παράλληλα, υπήρχε η φωτογραφία ενός αγάλματος, του οποίου η μύτη αιμορραγούσε.

Όπως φαίνεται, η “Ελεύθερη Ώρα” ήθελε να δείξει ότι ακόμη και ο Μέγας Αλέξανδρος αιμορραγεί με την αδικία που λαμβάνει χώρα, και τα λάθη που γίνονται.

Το πρόβλημα ήταν ότι κανείς στην εφημερίδα που σχεδίασε και έδωσε έγκριση για αυτό το πρωτοσέλιδο δεν γνώριζε πως η φωτογραφία απεικονίζει τον “Δαβίδ” του Μιχαήλ Άγγελου, που φιλοτεχνήθηκε από το 1501 μέχρι το 1504 μ.Χ.

Επιπλέον, η εικόνα δεν ανήκει καν στους συντελεστές της εφημερίδας, καθώς έχει δημοσιευθεί πολλάκις σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

Κάπου εδώ λες “Ας το δεχτώ, οι ξένοι δεν ξέρουν”. Όπως λέει και το tweet, “Έτσι κι αλλιώς όλοι οι αρχαίοι ίδιοι είναι”. Αλλά εσείς της “Ελεύθερης Ώρας” που πάτε ωρέ παλικάρια;

Είναι δυνατόν να θέλετε να περάσετε τους εαυτούς σας ως την αληθινή πατριωτική εφημερίδα, και να μην αναγνωρίζετε ότι το άγαλμα είναι ο “Δαβίδ”; Ορίστε, δείτε στην παρακάτω εικόνα την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Βλέπουμε τη διαφορά; Το εντοπίζουμε το πρόβλημα; Ε; Ωραία! Την επόμενη φορά να είστε διαβασμένοι γιατί θα σας κόψω.

Γεννημένος Τζαμπατζής

Τα Media Markt έλεγαν “Ο τζάμπας ζει”, και οι Έλληνες έβριζαν τους Γερμανούς ιδιοκτήτες της αλυσίδας, και τα λοιπά. Μία διαφήμιση είναι παιδιά, ηρεμήστε. Τι να πει και το παιδάκι της ιστορίας μας, που μία ζωή “Τζάμπα” θα τον φωνάζουν;

Τη φωτογραφία αυτή τράβηξε ένας πολίτης που περίμενε στο σταθμό Auber του RER (του προαστιακού) στο Παρίσι. Η οθόνη δρομολογίων αναφέρει ότι η κυκλοφορία διακόπηκε σε ολόκληρη τη γραμμή, μετά την απροσδόκητη γέννηση ενός μωρού στο σταθμό.

Όπως όλα δείχνουν, μία έγκυος βρισκόταν στον σταθμό και έσπασαν τα νερά. Οι υπεύθυνοι σταμάτησαν την κυκλοφορία, και στο σημείο έφτασε η Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, που βοήθησε τη μητέρα να γεννήσει.

Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί χαίρουν άκρας υγείας, και η πρόεδρος της περιοχής Ile-de-France δημοσίευσε τα εξής: “Πολλά συμβαίνουν στο RER, κάποια από αυτά είναι πιο καλά από άλλα! Ευχόμαστε μία μακρά και χαρούμενη ζωή στο μωρό.”

Παράλληλα, η RER έκανε tweet ανακοινώνοντας ότι το νεογέννητο θα μπορεί να μετακινείται δωρεάν σε όλο το δίκτυο μέχρι να γίνει 25.

Αυτό θα πει τύχη, ειδικά αν χρησιμοποιείς συχνά τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ευτυχώς πάντως που δεν γεννήθηκε σε κανένα McDonalds. Πολύ πιθανό να κατέληγε παχύσαρκο.

Ο Salt Bae Ξαναχτυπά

Θυμάστε τον Salt Bae, κατά κόσμον Nusret Gökçe, που στις αρχές του 2017 ανέβασε στο Instagram το τρομερό βίντεο με το “πώς το ρίχνεις το αλάτι”; Σήμερα έχει εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη, το Ντουμπάι, στο Άμπου Ντάμπι, και τη Νέα Υόρκη.

Ο κόσμος μπορεί να μην τον θυμάται πλέον, ή τουλάχιστον δεν ασχολούνται μαζί του τόσο, αλλά κατάφερε να γίνει ξανά viral.

https://twitter.com/nusr_ett/status/1010782992854405122

Το παραπάνω tweet του ανήκει, και τον δείχνει να ψηφίζει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Προφανώς το διαδίκτυο ψοφάει για κάτι τέτοια, και για αυτό το συγκεκριμένο tweet έχει γίνει viral.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Δεν έχουν σημασία οι χώρες, οι γεωγραφικοί περιορισμοί, και η ιστορία. Η ιστορία είναι εκεί για να μας δείχνει πώς φτάσαμε ως εδώ. Ο καθένας έχει διαφορετική πορεία, γι’ αυτό πρέπει μόνοι μας να δημιουργούμε τη δική μας.

Να είστε πάντα καλά, να έχετε μία υπέροχη εβδομάδα, και να χαμογελάτε γιατί κάνει καλό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps