Home » Hardware » Gadget » Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Ιανουάριος 2018

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα – Ιανουάριος 2018

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ήρθε η ώρα για μία νέα στήλη. Μία στήλη που συγκεντρώνει και παρουσιάζει τα πιο περίεργα, φθηνά, και αξιόλογα gadget του μήνα. Αν είμαστε geek, μας αρέσουν οι κατασκευές, η διακόσμηση, ή απλά το να συλλέγουμε αχρείαστα αντικείμενα, τότε εδώ θα τα βρούμε όλα. Η στήλη αυτή θα είναι μηνιαία, και θα την δημοσιεύουμε στο τέλος του προηγούμενου μήνα, για να μας προετοιμάσει για τον επόμενο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Κρυστάλλινη “Σφαίρα” Πρόγνωσης Καιρού

Την ονομάζουν ως Weather Forecast Crystal Drop, και δεν είναι η πρώτη κρυστάλλινη κατασκευή του είδους της. Την πρώτη μας την είχε παρουσιάσει το Banggood, και ήταν η Storm Glass Crystal, με σχήμα διαμαντιού.

Αυτές η κρυστάλλινες “σφαίρες” μας ενημερώνουν για τις αλλαγές του καιρού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που τα καταστήματα πώλησης προσφέρουν, δείχνουν αν θα βρέξει, αν έρχεται καταιγίδα, χιονοθύελλα, και τα λοιπά.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Δεκέμβριος 2017

Δεν γνωρίζουμε αν όντως κάνουν ότι υπόσχονται, αλλά οι χρήστες στα σχόλιά τους λένε ότι λειτουργούν. Παράλληλα, κάποιοι αναφέρουν πως δεν δουλεύουν καν, ή απλώς αναφέρονται στην ομορφιά τους.

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε κι εσείς τη δική σας κρυστάλλινη “σφαίρα” καιρού, αγοράστε την από το GearBest προς €8.54, είτε από το Banggood για €6.73.

Ψηφιακό Θερμόμετρο Νερού για το Τηλέφωνο του Μπάνιου

Πρέπει να το παραδεχθούμε, όλοι μας έχουμε ανοίξει το νερό στο μπάνιο, και πάθαμε είτε εγκαύματα ή κρυοπαγήματα. Επίσης, δεν έχουν όλοι τα λεφτά για ντουζιέρες πολυτελείας. Ε, λοιπόν αυτό το κενό καλύπτει αυτό εδώ το gadget.

Το ψηφιακό θερμόμετρο που εντοπίσαμε στο GearBest, τοποθετείται μεταξύ του τηλεφώνου και του σπιράλ. Η λειτουργία του είναι απλή, ανοίγουμε τη βρύση, και περιμένουμε να μας πει τη θερμοκρασία του νερού.

Αντέχει σε θερμοκρασίες από 0°C έως 60°C, αναγνωρίζει άμεσα τις αλλαγές ζεστού/κρύου που πραγματοποιούμε, και διαθέτει LCD οθόνη στην οποία προβάλει τα αποτελέσματα.

Τέρμα πλέον στις εκπλήξεις εξαιτίας της λάθος θερμοκρασίας του νερού. Με μόλις €7.58, μπορείτε να αγοράσετε το ψηφιακό θερμόμετρο από το GearBest.

Φωτιστικά “Τριών” Διαστάσεων

Εδώ και λίγους μήνες, έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάτι φωτιστικά, τύπου ολόγραμμα. Ουσιαστικά είναι κατασκευασμένα από ακριλικό πλαστικό, και μπορούν να έχουν κάθε είδους μορφή.

Λειτουργούν με μπαταρίες, την παροχή ρεύματος, ακόμη και μέσω USB.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τον καταπληκτικό BB-8, που κοστίζει €15.82. Επίσης, θα βρείτε καρδιές, λύκους, τον Batman, και αρκετά ακόμη σχέδια, οι τιμές των οποίων ποικίλουν.

DIY Αυτοκινητάκι με Ενέργεια Μέσω Ηλιακού Συλλέκτη

Ένα μοτέρ, τέσσερις ρόδες, ένας ηλιακός συλλέκτης, και ιδού το απόλυτο DIY gadget για τους απανταχού geek. Εντάξει, όχι και για όλους, αλλά είναι μία πολύ απλή κατασκευή, κοστίζει μόλις €4.11, συναρμολογείται εύκολα, και δεν θέλει μπαταρίες.

Παγίδα Ανδρικών Τριχών για το Ξύρισμα

Κάποιοι “τρώνε παντόφλα”, άλλοι είναι ψυχαναγκαστικοί, και δεν τους αρέσει ο χαμός στο νιπτήρα. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε, το συγκεκριμένο χαζό gadget ίσως μας λύσει τα χέρια.

Πρόκειται για ένα απλό πανί με δύο βεντούζες. Η χρήση του είναι πανδύσκολη και απαιτεί τουλάχιστον διδακτορικό στην πυρηνική φυσική. Με άλλα λόγια, κολλάμε τις βεντούζες στον καθρέφτη, το κρεμάμε στον λαιμό μας, και αρχίζουμε το ξύρισμα. Στο τέλος, απλά αδειάζουμε τις τρίχες στον κάδο των σκουπιδιών.

Το Man Hair Beard Shaving Catcher κοστίζει μόλις €1.70, οπότε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε δοκιμάζοντάς το. Ίσα-ίσα, ίσως γλιτώσουμε την παντόφλα. Σίγουρα είναι φθηνότερο από το να αγοράζαμε βεντούζες και πανί για να φτιάξουμε ένα μόνοι μας.

Ξύλινη Αντιστατική Χτένα Από την Xiaomi

Έχουμε δει τη Xiaomi να κατασκευάζει τα πάντα, ακόμα και έξυπνα καπάκια τουαλέτας. Σίγουρα δεν περιμέναμε να μας παρουσιάσει μία ξύλινη χτένα.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Δεκέμβριος 2017

Αυτή η χτένα δεν πρόκειται να κάνει τίποτα έξυπνο, δεν θα σας πει πόσες τρίχες έχετε στο κεφάλι σας, ή πόσες χάσατε μόλις με το χτένισμα. Δεν συνδέεται με το smartphone σας για να δείτε πόσες φορές χτενίζεστε τη μέρα, δεν σας λέει καν την ώρα.

Η χτένα αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία απλή, χειροποίητη χτένα για τα μαλλιά. Η εταιρεία αναφέρει πως είναι φτιαγμένη από αυθεντικό ξύλο, κατάλληλη για κάθε τύπο μαλλιών, και με αντιστατικές ιδιότητες.

Το κόστος της είναι €20.88, κι αν θέλετε να αγοράσετε μία χειροποίητη, κινέζικη, ξύλινη χτένα, κάντε κλικ εδώ.

Βούρτσα για Ίσιωμα Μαλλιών

Μιας και λέμε για τρίχες, εφόσον πιάσαμε τις χτένες, ας δούμε και μια βούρτσα για το ίσιωμα των μαλλιών.

Η συγκεκριμένη βούρτσα συνδέεται στο ρεύμα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή θερμαίνεται σε μόλις 60 δευτερόλεπτα, και ισιώνει τα μαλλιά με ένα απλό βούρτσισμα.

Εμείς δεν τη δοκιμάσαμε, αλλά οι χρήστες που την έχουν αγοράσει λένε ότι δουλεύει τέλεια.

Εφόσον την κάνει τη δουλειά βρε αδερφέ, τι είναι τα €19.79 που κοστίζει, και με ευρωπαϊκή πρίζα; Θα βρείτε τη βούρτσα εδώ.

Χειροκίνητος Φορτιστής Τηλεφώνου

Κάποτε οι μηχανές των αυτοκινήτων έπαιρναν μπροστά με τη γνωστή μανιβέλα. Τώρα που η τεχνολογία εξελίσσεται με τρελούς ρυθμούς, ήρθε η ώρα να φορτίζουμε το κινητό μας με τη βοήθεια ενός δυναμό.

Στη φωτογραφία βλέπουμε μία συσκευή χειροκίνητης φόρτισης. Χρειάζεται απλά να συνδέσουμε το καλώδιο του κινητού μας, και να αρχίσουμε το γύρισμα.

Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να φορτίσουμε το smartphone μας, ούτε και ο πιο γρήγορος. Παρ’ όλα αυτά, είναι οικολογικός, και ό,τι πρέπει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ή στο κάμπινγκ.

Κοστίζει €2.67, και μπορείτε να το αγοράσετε από αυτόν τον σύνδεσμο.

Θερμάστρα Χεριών και Power Bank

Τι να τα κάνουμε τα power bank; Ξεπερασμένες συσκευές. Εδώ υπάρχουν πολυσυσκευές που φορτίζουν και ταυτόχρονα ζεσταίνουν τα χέρια μας.

Το συγκεκριμένο power bank είναι στα 5200mAh, που σημαίνει ότι φορτίζει σχεδόν δύο smartphone χωρίς πρόβλημα. Το μεγάλο του ατού όμως, είναι πως ζεσταίνει τα χέρια μας. Ναι, κι όμως είναι ταυτόχρονα θερμάστρα χεριών.

Ο κατασκευαστής λέει πως φορτίζει μέσα σε δύο ώρες, και μετά μπορεί να μας ζεστάνει για δέκα ώρες. Εντυπωσιακό, άσε που βγαίνει σε τέσσερα χρώματα, και κοστίζει μόλις €12.09.

Κουμπαράς Κλέφτης

Εδώ έχουμε τον πιο γλυκό κλέφτη του κόσμου, ένα πάντα κλεισμένο μέσα σε ένα κουτί. Ποτέ δεν καταλάβαμε τη χρήση αυτών των κουτιών, αλλά έχει την πλάκα του να βάζεις ένα νόμισμα, και να το “κλέβει” ένα ζωάκι.

Τα νομίσματα βγαίνουν από το κάτω μέρος του κουτιού, και η χρήση του είναι πολύ απλή. Τοποθετούμε το κέρμα, πιέζουμε το κουμπί, και το μικρό αρκουδάκι βγάζει το χέρι του και το κλέβει.

Σαν παιχνίδι, κουμπαράς, ή αντικείμενο χωρίς ιδιαίτερη χρησιμότητα, δεν το λες φθηνό. Αν έχουμε όμως €13.10 για ξόδεμα, ή ίσως για δώρο στο ανιψάκι μας, μπορούμε να το αγοράσουμε από εδώ.

Βέβαια αν το ανιψάκι μας θελήσει να αποθηκεύσει τα χρήματα που μάζεψε στα κάλαντα, ίσως του πάρει μέρες για να βάζει τα κέρματα ένα-ένα, να πατάει το κουμπί, και να περιμένει το πάντα να του το κλέψει. Από την άλλη, είναι ένας καλός τρόπος για να το κρατήσουμε απασχολημένο μέσα στις γιορτές.

DIY Σετ Ενός Άχρηστου Κουτιού

Μιας και μιλάμε για άχρηστα κουτιά, να ένα ακόμη. Βασικά, το παραπάνω ήταν έστω κουμπαράς, αυτό εδώ δεν χρησιμεύει σε τίποτα απολύτως.

Είναι απλά ένα σετ που σου παρέχει τα πάντα για να φτιάξεις αυτό το κουτί. Το οποίο κουτί έχει μία και μοναδική λειτουργία, γυρνάς τον διακόπτη, ανοίγει το καπάκι, και βγαίνει ένα “δάχτυλο” που το επαναφέρει. Τρομερό; Το ξέρουμε, και κοστίζει κάτι παραπάνω από δέκα ευρώ στο Banggood.

Σετ Ψηφιακού Ρολογιού που Λειτουργεί με Πατάτες

Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το γνωστό πείραμα με τις πατάτες και τον ηλεκτρισμό; Όχι. Χαιρόμαστε. Εδώ λοιπόν, σας παρουσιάζουμε ένα σετ που μας παρέχει ένα ψηφιακό ρολόι, και τα απαραίτητα καλώδια για να φτιάξουμε ένα ρολόι πατάτας.

Τα Καλύτερα και Πιο Περίεργα Gadget του Μήνα - Δεκέμβριος 2017

Προσοχή, οι πατάτες της φωτογραφίας δεν παρέχονται, θα πρέπει να τις αγοράσουμε χωριστά. Φθηνό βγαίνει, οι πατάτες θα είναι κανένα κιλό, το σετ κοστίζει €2.81, μια χαρά.

Πέραν από την πλάκα, το συγκεκριμένο πείραμα έχει ενδιαφέρον. Ίσως να μην μπορούμε να παρέχουμε ενέργεια σε όλη τη γη, αλλά ένα ρολογάκι άνετα το βάζουμε μπροστά.

Αν ενδιαφέρεστε για κάποια από τα gadget που είδατε, κάντε μία λίστα, διαβάστε τον οδηγό μας για αποφυγή του τελωνίου, και αγοράστε τα άφοβα.

Κινέζικα Κινητά & Τι Αλλάζει Στην Αγορά Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο

Από την 1η Ιουλίου 2021 αλλάζει το καθεστώς ΦΠΑ για ηλεκτρονικές αγορές μικρής αξίας που κάνουμε από την Κίνα καθώς και για αγορές προϊόντων υψηλότερης…

Πώς σας φάνηκαν τα Gadget του Ιανουαρίου;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Πείτε μας στα σχόλια, κι εσείς γνωρίζεται κάποιο που δεν αναφέραμε, γράψτε το μας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps