Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Αερόσακος Για Κινητά, Οδηγός ΚΤΕΛ Έχει Νησί, Στρώμα Για Μεγάλα Στήθη

Αερόσακος Για Κινητά, Οδηγός ΚΤΕΛ Έχει Νησί, Στρώμα Για Μεγάλα Στήθη

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα έχουμε αρκετά καλοκαιρινή διάθεση, κι ας τρέχει ο ιδρώτας λες και άνοιξαν τίποτα βρύσες. Όπως θα διαβάσετε, ένα κτίριο στη Γλασκόβη έλιωσε από τη ζέστη (σοβαρά τώρα). Σε άλλα νέα, ένας οδηγός λεωφορείου είναι ιδιοκτήτης νησιού στην Ελλάδα απέναντι από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, βγαίνει παιχνίδι AR με θέμα το The Walking Dead, μία εταιρεία δημιούργησε στρώμα θαλάσσης για γυναίκες με μεγάλα στήθη, και έγινε πραγματικότητα ο πρώτος καταζητούμενος στο Fortnite.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αερόσακοι Για Κινητά

Σήμερα τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει υπερβολικά ευαίσθητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μικρές πτώσεις να γίνονται αιτία καταστροφής τουλάχιστον του κρυστάλλου της οθόνης.

Αυτό σκέφτηκε ο Philip Frenzel, φοιτητής του Aalen University στη Γερμανία, και σχεδίασε την ADCASE. Πρόκειται για μία έξυπνη θήκη που ενεργοποιεί έναν “αερόσακο” άμεσα όταν αντιληφθεί ότι το τηλέφωνο πέφτει.

ViralSteps#44 - Στρώμα Για Μεγάλα Στήθη, Αερόσακος Για Κινητά, Οδηγός ΚΤΕΛ Έχει Νησί

Αρχικά, ο Frenzel δημιούργησε έναν μηχανισμό ενεργοποίησης με αισθητήρες. Οι αισθητήρες αυτοί εντοπίζουν πότε το τηλέφωνο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Έπειτα, έπρεπε να βρει τι θα ενεργοποιούν οι αισθητήρες, ώστε να προστατεύσουν το smartphone. Ξεκίνησε πειραματιζόμενος με αφρώδη υλικά, τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται στο εσωτερικό της συσκευής. Κάτι που δεν αποδείχθηκε τόσο πρακτικό.

Τελικά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ελάσματα, τα οποία θα κρύβονται μέσα στη θήκη, και θα επεκτείνονται μόνο όταν οι αισθητήρες δώσουν την εντολή.

Όπως βλέπουμε, τα ελάσματα επεκτείνονται με τέτοιο τρόπο που προστατεύουν απόλυτα τις άκρες του κινητού. Παράλληλα, λειτουργούν σαν “ελατήρια” που απορροφούν σταδιακά τους κραδασμούς, μειώνοντας την αναπήδηση της συσκευής.

Μόλις πάρουμε ξανά το τηλέφωνο στα χέρια μας, επαναφέρουμε τα ελάσματα στο εσωτερικό της θήκης, και όλα είναι όπως πριν.

https://youtu.be/mLoEcgAaRpI

Ο Frenzel και η ομάδα του χρειάστηκαν δύομισι χρόνια για τη δημιουργία της ADCASE. Σχεδιάζουν να την κάνουν συμβατή με τα νεότερα μοντέλα iPhone, ξεκινώντας από το iPhone 6.

Το προϊόν βρίσκεται στο Kickstarter, ενώ έχει ήδη κερδίσει βραβείο από τη German Society for Mechatronics.

Αν είμαστε από αυτούς που τους πέφτει το κινητό από τα χέρια με το παραμικρό, τότε χρειαζόμαστε την ADCASE. Ελπίζουμε να κυκλοφορήσει και για άλλες συσκευές πέραν των τηλεφώνων της Apple. Γιατί, μην ξεχνάμε πως…

Κτίριο Έλιωσε Στους 31 Βαθμούς Κελσίου

Η Μ.Βρετανία βιώνει ένα μεγάλο κύμα καύσωνα, με το θερμόμετρο να δείχνει 32°C εδώ και λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία δεν πρόκειται να πέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το διαδίκτυο έχει βουλιάζει, και δεν είναι παράλογο όλο αυτό. Το ρεκόρ ζέστης για την Μ.Βρετανία κρατά το Faversham, που στις 10 Αυγούστου του 2003 η θερμοκρασία σκαρφάλωσε στους 38.5 βαθμούς κελσίου.

Αρκετοί σχολιάζουν ότι ίσως σπάσουν το ρεκόρ του μακρύτερου σε διάρκεια καύσωνα που έχει ζήσει η Μ.Βρετανία. Ήταν το 1976 όπου η θερμοκρασία άγγιξε τους 32°C, και παρέμεινε εκεί για 15 συνεχόμενες ημέρες.

Δεν λείπουν βέβαια τα αστεία, ειδικά από κατοίκους άλλων χωρών, του στιλ “καλά έλιωσα στους 32 βαθμούς”. Αγνοούν ίσως το γεγονός ότι οι βρετανικές κατοικίες είναι κατασκευασμένες ώστε να διατηρούν υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό τους.

Επίσης, μάλλον αδιαφορούν για το ότι οι κάτοικοι της Μ.Βρετανίας ζουν όλο το χρόνο με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, σχεδόν μόνιμη συννεφιά, και τα λοιπά.

Οπότε, με δεδομένα τα παραπάνω, ναι, οι 32 βαθμοί είναι καταστροφικοί για τους οργανισμούς τους. Εδώ εμείς σκάμε σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Όπως φαίνεται, οι θερμοκρασίες δεν επηρέασαν μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα κτίρια.

Στη Γλασκώβη της Σκωτίας η θερμοκρασία ανέβηκε στους 31°C, και η σκεπή του Science Centre άρχισε να λιώνει, κυριολεκτικά όμως.

Η μαύρη ουσία που βλέπουμε είναι μία μεμβράνη αδιαβροχοποίησης. Φαίνεται πως εξαιτίας της ζέστης έλιωσε, κι άρχισε να τρέχει μεταξύ των πλακιδίων που καλύπτουν τη σκεπή.

Είναι εντυπωσιακό ως θέαμα, και ως απόδειξη του τι μπορεί να κάνει η φύση. Είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε, είτε όχι, όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς μας απέναντι στο περιβάλλον.

Παρ’ όλα αυτά, μας γεννήθηκε μία απορία. Ο σχεδιαστής του κτιρίου που επέλεξε το υλικό γιατί δεν υπολόγισε τις υψηλές θερμοκρασίες; Είχε μία θολούρα στο μυαλό από το σύννεφο πάνω στο κεφάλι του; Ή απλά σκέφτηκε σιγά μην κάνει ζέστη στη Γλασκώβη;

Έλληνας Οδηγός Λεωφορείου Με Ιδιωτικό Νησί

Το να έχει κάποιος ιδιωτικό νησί δεν είναι εύκολο, ούτε και κάτι συνηθισμένο, αν δεν είναι είτε δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας όπως ο Richard Branson του ομίλου Virgin, είτε υπέρ-σταρ του Hollywood, όπως οι Marlon Brando και Johnny Depp.

Ο Κώστας Σελίμης, όμως, είναι ένας οδηγός λεωφορείου που έχει το δικό του νησί. Και όχι, δεν έπιασε κάποιο τζακ ποτ στο Τζόκερ.

Το νησί Υδρούσα έχει έκταση 57 στρεμμάτων, βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από την ακτή της Βούλας, και δυόμισι χιλιόμετρα από τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Από το 19ο αιώνα ανήκε σε ιδιώτες, οι οποίοι το εκμίσθωναν για βόσκηση κοπαδιών.

Τον Αύγουστο του 1941, επί κατοχής, το αγόρασε ο Μιλτιάδης Αλαμάνης, με την απόφαση την απόφαση 65940/12.081941 του Υπουργού Γεωργίας της κατοχικής κυβέρνησης.

Τη δεκαετία του πενήντα και μετά το τέλος του ΒΠΠ, το Ελληνικό κράτος προσπάθησε να πάρει πίσω το νησί από αυτόν. Παρ’ όλα αυτά, μετά από χρόνια δικαστικών μαχών, το 1962 το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε κάθε αξίωση του κράτους προς το νησί.

Εν τέλει, και εξαντλημένος από τον δικαστικό αγώνα, ο κ. Αλαμάνης αποφάσισε να δωρίσει το νησί στον Κώστα Σελίμη. Έτσι άρχισε νέα σειρά αντιπαραθέσεων, αυτή τη φορά του κ. Σελίμη με το κράτος για τη νομιμοποίηση της παραχώρησης.

Έπειτα από 24 χρόνια, επίπονες προσπάθειες, κόπους, επαφές με δικηγόρους, έξοδα χιλιάδων ευρώ που προέρχονταν από το υστέρημα του κ. Σελίμη, και περισσότερες από 47 εγκρίσεις και άδειες, το νησί επιτέλους του ανήκει και έχει το δικαίωμα αξιοποίησης.

Ο Κώστας Σελίμης ίδρυσε την εταιρεία “Υδρούσα” με συνεργάτη τον επιχειρηματία Νικολόπουλο Νεκτάριο, που είναι ο σύζυγος της παρουσιάστριας Κατερίνας Λάσπα.

Στόχος τους είναι να μετατρέψουν το νησί σε ένα οικολογικό πάρκο, για παιδιά και τους λάτρεις της φύσης. Το νησί ομολογουμένως θα είναι ένας άριστος προορισμός απόδρασης για όσους ζουν σε αυτή την μουντή πόλη.

Μακάρι όλοι οι ιδιοκτήτες νησιών να ήταν τόσο καλοπροαίρετοι, και ας γινόταν viral μόνο επειδή είναι οδηγοί λεωφορείου. Όταν αυτό το έργο ολοκληρωθεί, εμείς θα το επισκεφθούμε, και ίσως διαβάσετε για την εμπειρία μας σε κάποιο άρθρο του LifeSteps.

Ο Πιο Pro Noob Του Fortnite

Στο Fortnite έλαβε χώρα ένα μοναδικό γεγονός. Ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε στον ουρανό, έπειτα κόκκινα λέιζερ σημάδεψαν την πόλη Tilted Towers, ο πύραυλος επέστρεψε με ορμή και, φάνηκε να σπάει μία νοητή ασπίδα στον ουρανό.

Τελικά ο πύραυλος εξαφανίστηκε ώστε να εμφανιστεί λίγο μετά σε μικρή απόσταση από το σημείο εκκίνησής του. Βρισκόταν εκτός ελέγχου, και καθώς ταξίδεψε προς τον ουρανό, έκανε ένα μεγάλο ρήγμα.

Το γεγονός αυτό ήταν γνωστό στους παίκτες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ουρές αναμονής προς σύνδεση την προγραμματισμένη ώρα. Αρκετοί μάλιστα δεν μπόρεσαν καν να δουν την εκτόξευση, καθώς δεν κατάφεραν να συνδεθούν.

Πολλοί παίκτες δημιούργησαν ομάδες, και φρόντισαν να κατασκευάσουν ράμπες, ώστε να δουν το φαινόμενο από ψηλά. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύτηκε ο παίκτης Elemental_Ray για να κάνει ρεκόρ εκτελέσεων σε solo παιχνίδι.

Ο Elemental_Ray είναι ένας παίκτης με σχετικά απογοητευτικά στατιστικά στο Fortnite. Ο τύπος έχει 0.47 K/D, που σημαίνει ότι έχει περίπου δύο θανάτους ανά kill.

Έπρεπε να κάνει κάτι λοιπόν ώστε να γυρίσει την παρτίδα προς το μέρος του. Πήγε σε μία από τις ράμπες, την οποία έχτιζαν δεκάδες παίκτες, και την κατεδάφισε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτώσει 48 παίκτες με μία μόνο κίνηση.

Κάπως έτσι, ο Elemental_Ray από noob έγινε ο νέος κάτοχος του ρεκόρ περισσότερων εκτελέσεων σε solo. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 33 εκτελέσεις, κάτι απόλυτα εντυπωσιακό γιατί ο κάτοχός του το είχε κάνει σκοτώνοντας όντως τίμια άλλους παίκτες.

Για την ιστορία, ο πύραυλος δεν εξαφανίστηκε. Τα συντρίμμια του βρίσκονται στο Anarchy Acres, και μπορεί να τα επισκεφτεί ο καθένας.

Όσο για σένα, Elemental_Ray, μάλλον θα πρέπει να σταματήσεις να παίζεις Fortnite, τουλάχιστον για ένα μικρό διάστημα. Βλέπεις, όλοι γνωρίζουν ποιος είσαι, και στα μάτια τους είσαι επικηρυγμένος.

Το The Walking Dead Γίνεται AR Παιχνίδι

Η Niantic ήταν η δημιουργός των AR παιχνιδιών, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Ξεκίνησε με το Ingress, και συνέχισε με το ιδιαίτερα γνωστό Pokemon GO.

Αρκετό καιρό αργότερα, η Warner Bros. με την Niantic και την Portkey Games ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Harry Potter: Wizards Unite.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι AR στο οποίο αναμένεται οι παίκτες να είναι μάγοι, και να κυνηγούν φανταστικά πλάσματα.

Εν αναμονή του Harry Potter: Wizards Unite, η Universal σε συνεργασία με την Ludia κυκλοφόρησαν το AR παιχνίδι δεινοσαύρων. Αναφερόμαστε στο Jurassic World Alive, στο οποίο ο παίκτης κυνηγά δεινοσαύρους. Μα τι έκπληξη, βρε παιδί μου.

Ε λοιπόν, μέσα σε αυτή την τρέλα, η AMC, παραγωγός του The Walking Dead, δημιούργησε με τη Next Games ένα AR παιχνίδι βασισμένο στη σειρά.

Θα σας αφήσουμε να μαντέψετε τι πραγματεύεται το παιχνίδι. Πολύ σωστά, στο παιχνίδι το avatar μας έχει τη μορφή των ηθοποιών, ενώ εμείς κυνηγάμε ζόμπι και σώζουμε επιζώντες.

https://twitter.com/TWDOurWorld/status/1011595091956334593

Άντε να δούμε τι άλλο θα βγάλουν. Ίσως το επόμενο AR παιχνίδι να αφορά σαλάτες, κι εμείς να κυνηγάμε λαχανικά, με στόχο να μεγαλώνουμε τη συλλογή μας.

Στρώμα Θαλάσσης Για Μεγάλα Προσόντα

Όλα ξεκίνησαν την Πρωταπριλιά του 2018, όπου η εταιρεία ρούχων Bravissimo έκανε ένα μικρό αστείο στις θαυμάστριές της.

https://twitter.com/lovebravissimo/status/980357862735138816

“Σε απάντηση στις καταπληκτικές ιστορίες σας σχετικά με τα πράγματα που ανακαλύπτετε στις διακοπές εάν έχετε μεγάλα στήθη… Ασχολούμαστε με την ανάπτυξη ενός Bravissimo στρώματος θαλάσσης για κορίτσια! Οι τρύπες για τα στήθη σημαίνουν ότι μπορείτε να χαλαρώσετε (ακόμη και να μαυρίσετε) με την άνεσή σας… ευτυχία!

Ποια θέλει ένα?! 😉”

Κι από ότι φαίνεται, πολλές ήθελαν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο στρώμα. Γι’ αυτό η Bravissimo το έκανε πραγματικότητα, του έδωσε ένα ωραίο ροζ χρώμα, έγραψε “ποτηροθήκες στο στιλ της Bravissimo” μέσα στη θήκη, και το πουλάει προς £25.

https://twitter.com/lovebravissimo/status/1012366295231320064

Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι για τον υπέροχο καιρό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα… ειδικά τώρα που μπορούμε να ξαπλώνουμε μπρούμυτα στην πισίνα χωρίς να συνθλίβουμε τα στήθη μας!

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε στις γυναίκες με μεγάλα στήθη κάτι που δεν βρίσκουν αλλού. Έτσι θεωρήσαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να έχουν κάτι τέτοιο στις διακοπές!”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Όπως όλα δείχνουν, η Bravissimo βρήκε φλέβα χρυσού, μιας που το στρώμα που δημιούργησε σπάει ταμεία.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Εμείς σοβαρά περιμένουμε να αρχίσουν τα έργα στην Υδρούσα, άντε να πάμε και κάπου διαφορετικά. Είναι σημαντικό να γίνονται τόσο μεγάλα βήματα στη χώρα μας, κι ας μην τα εκτιμούν οι θεσμοί.

Τώρα για το θέμα με τον τύπο στο Fortnite, για κανένα λόγο δεν αξίζει να καταστρέφεις το παιχνίδι των άλλων. Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για κάτι τόσο “μεγάλο”.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, να θυμάστε ότι πάνω από όλα fair play, στα παιχνίδια και τη ζωή. Να περνάτε καλά, και να χαμογελάτε γιατί κάνει καλό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps