Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Μουντιάλ 2018, Ομοφυλόφιλοι, Gamers, και Αρχαία Ελλάδα

Μουντιάλ 2018, Ομοφυλόφιλοι, Gamers, και Αρχαία Ελλάδα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Για μία ακόμη εβδομάδα κάναμε την έρευνά μας και καταλήξαμε στα καλύτερα viral. Έχουμε και λέμε, το Assassin’s Creed Odyssey διδάσκει ιστορία στους gamers σχετικά με την ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα. Επίσης, η ΙΚΕΑ μπαίνει στα eSports, η Ε.Ε. καθιστά παράνομα τα memes, ενώ υπάρχουν εθισμένοι στο Fortnite. Τέλος, διαβάστε για τις καλύτερες στιγμές του φετινού Μουντιάλ, και το νέο Super Smash Bros Ultimate.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ομοφυλόφιλοι, Gamers, και Αρχαία Ελλάδα

Στην Ε3 ανακοινώθηκε ο νέος τίτλος του Assassin’s Creed, καθώς είδαμε και το πρώτο τρέιλερ του παιχνιδιού. Αναφερόμαστε στο Assassin’s Creed Odyssey, το οποίο διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα, και είναι εμπνευσμένο από την Οδύσσεια.

Η Ubisoft πρόσθεσε στο παιχνίδι τη δυνατότητα να μπορεί ο παίκτης να επιλέγει το φύλο του χαρακτήρα του, όπως επίσης και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Αυτό το στοιχείο προκάλεσε αναταραχή στο διαδίκτυο, και ειδικά στους gamers που φαίνεται να μην έχουν ιδέα από ιστορία.

ViralSteps#41 - Μουντιάλ 2018, Ομοφυλόφιλοι, Gamers, και Αρχαία Ελλάδα

“Αυτό λαμβάνει χώρα στην Αρχαία Ελλάδα, σωστά; Οι Έλληνες ακολουθούσαν θρησκευτικό δόγμα, οπότε θα σκότωναν όποιον είναι ομοφυλόφιλος. Επομένως, αν αυτή η σειρά, που υπερηφανεύεται για τον ιστορικό ρεαλισμό της προσθέσει κάτι τέτοιο, είναι λάθος.”

Λέει ο djharris10 που μάλλον διαπίστωσε τι μπαρούφες αραδιάζει, και διέγραψε το προφίλ του στο twitter.

“ΧΑΧΑ ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ”

Τονίζει ένας άλλος χρήστης, και ο djάσχετος του απαντά: “Ξέρω ότι στην Αρχαία Ελλάδα ακολουθούσαν τον Χριστιανισμό.”

Άρα, σύμφωνα με τον gamer, οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν Χριστιανοί, κι ας έζησαν εκατοντάδες χρόνια πριν τον Χριστό. Επίσης, για τον ίδιο λόγο σκότωναν όποιον ήταν gay, ακριβώς ό,τι κάνουν και οι Χριστιανοί σήμερα δηλαδή.

Ευτυχώς που δε βγάλαμε τα μάτια μας με όσα διαβάσαμε, και σας έχουμε ακόμη περισσότερα.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτή η προσθήκη.”, αναρωτιέται ο @TacoNamaco. “Διότι είναι ιστορικά ακριβές?”, του απαντά η @MaryLa95, και όλος του ο κόσμος κατέρρευσε.

Πριν πάθει εγκεφαλικό ο @TacoNamaco προσπάθησε να πει τα ακόλουθα: “Πώς η δυνατότητα επιλογής άνδρα ή γυναίκας δολοφόνου, και οι σεξουαλικές σχέσεις με τα δύο φύλα πριν το έτος 1000, στέκουν ιστορικά;”.

Καταλήγουμε λοιπόν ότι η ομοφυλοφιλία ανακαλύφθηκε μετά το 1000 π.Χ. Παρ’ όλα αυτά, οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν Χριστιανοί πριν καν την ύπαρξη του Χριστού, και τελικά σκότωναν τους ομοφυλόφιλους.

Πάλι καλά που υπήρξαν κάποιοι που γνώριζαν, και πληροφορούσαν τους άσχετους για την ιστορική ακρίβεια αυτής της επιλογής, καθώς τους παρότρυναν να διαβάσουν λίγο παραπάνω ιστορία.

https://twitter.com/TheHarperEXP/status/1007875648948490240

“Άκουσα κάποιον να διαμαρτύρεται για την επιλογή να είσαι ομοφυλόφιλος στο Assassin’s Creed Odyssey?

*κοπανάει ένα βιβλίο ιστορίας στο τραπέζι*”

Παράλληλα είχαμε κι αυτούς που έκαναν χιούμορ. Εδώ ας πούμε, βλέπουμε τον gamer να αδιαφορεί για την ιστορική ακρίβεια, αλλά να τα χάνει όταν βλέπει gay στην Αρχαία Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή κάποιοι έκαναν πιο πνευματώδεις δημοσιεύσεις, όπως την παρακάτω.

“Διανοούμενο αγόρι του διαδικτύου: “Το Assassin’s Creed Odyssey δεν πρέπει να έχει ομοφυλόφιλους, επειδή η ομοφυλοφιλία δεν υπήρχε στην Αρχαία Ελλάδα”
Την ίδια στιγμή στην Αρχαία Ελλάδα: (συνέβαινε ό,τι και στην εικόνα)”

Θέλουμε με τη σειρά μας να πληροφορήσουμε τους gamers όλου του κόσμου ότι η ομοφυλοφιλία υφίστανται στην Αρχαία Ελλάδα. Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν Χριστιανοί, αλλά πίστευαν στο Δωδεκάθεο.

Οπότε πριν ρίξει κανέναν κεραυνό ο Δίας και μας αποτελειώσει, πιάστε από ένα βιβλίο ή την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης, και διαβάστε λίγη ιστορία παραπάνω.

Η ΙΚΕΑ στα eSports

Ο κόσμος των eSports αναπτύσσεται συνεχώς, και γίνεται όλο ένα και περισσότερο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών. Οι εταιρείες φυσικά προσπαθούν να βρουν τρόπους για να γίνουν μέρος αυτού του νέου κερδοφόρου κόσμου.

Η ΙΚΕΑ δεν αποτελεί εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα, και ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Area Academy και την Unyq. Η πρώτη είναι Σουηδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης, και ειδικεύεται στα eSports.

Η δεύτερη από την άλλη είναι μία εταιρεία τρισδιάστατου σχεδιασμού, και τρισδιάστατης εκτύπωσης προσθετικών μελών, ορθοπεδικών ειδών, και άλλων αντικειμένων.

Οι τρεις εταιρείες θα συνεργαστούν με απώτερο σκοπό να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τα καλύτερα έπιπλα για gamers.

Ο Tommy “Potti” Ingemarsson, Διευθύνοντας Σύμβουλος της Area Academy, εξήγησε το σκεπτικό πάνω στο οποίο κινούνται.

“Όταν σχεδιάζεις για παίκτες των eSports, πρέπει να θυμάσαι ότι ένας παίκτης δεν είναι απαραίτητα νεαρός. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παίζουν στην ηλικία των 30. Η ιδέα και η συνεργασία με τη Unyq είναι ότι μπορείτε να σαρώσετε το σώμα σας, και να προσαρμόσετε τα έπιπλα για κάθε χρήστη χωριστά. Oι χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόζουν το χρώμα και την εμφάνιση.”

Ως πρώην παίκτης του CS:GO, o Ingemarsson είπε πως πέρασε αρκετά χρόνια καθισμένος σε μια “καρέκλα” παίζοντας, τονίζοντας στη συνέχεια πόσο σημαντικό είναι ένα καλά σχεδιασμένο έπιπλο όταν περνάς πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τη γραμμή επίπλων, τι θα επακολουθήσει, και πότε θα υπάρξουν τα πρώτα δείγματα. Το σίγουρο είναι ότι η ΙΚΕΑ είναι σαν τον μαϊντανό, φυτρώνει παντού.

Παράνομα τα Memes Σύμφωνα Με Νόμο της Ε.Ε.

Με στόχο την προστασία του περιεχομένου που ανεβάζουν οι χρήστες στο διαδίκτυο, η Ε.Ε. φαίνεται να προσπαθεί να περάσει έναν νόμο που θα καταστήσει παράνομα τα memes.

Όλα δείχνουν ότι ο νόμος αυτός θα απαιτεί την παρακολούθηση οποιουδήποτε περιεχομένου ανεβαίνει στο διαδίκτυο. Σε περίπτωση που αυτό αντιγράφει ή μοιάζει με οτιδήποτε μπορεί να προστατεύεται πνευματικά, τότε θα διαγράφεται.

Όσοι είναι ενάντια σε όλο αυτό προειδοποιούν ότι θα αλλάξει το internet όπως το ξέρουμε. Οι εταιρείες θα μειώσουν τα έσοδά τους για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τα ανάλογα μέτρα, ενώ θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν υποχείρια διάφορων κολοσσών.

Επίσης, αναφέρουν ότι ένας τέτοιος νόμος θα πλήξει τα memes, τις παρωδίες, ακόμη και τα remix. Την άποψη αυτή τη στηρίζουν στο γεγονός ότι πολλές φορές τα παραπάνω δημιουργούνται χωρίς άδεια από τον κάτοχο του αρχικού περιεχομένου.

Οι υποστηρικτές της μη εφαρμογής του νόμου είχαν στείλει ανοιχτή επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απορρίφθηκε.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε στα μέλη της εκστρατείας κατά του νόμου λέγοντας: “Η ιδέα πίσω από τις προτάσεις μας για τα πνευματικά δικαιώματα είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να ζουν από τις δημιουργικές τους ιδέες.”

Συμπληρώνοντας: “Οι προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ε.Ε. δεν θα βλάψουν την ελευθερία έκφρασης του διαδικτύου.”

Δεν γνωρίζουμε το όνομα του εκπροσώπου, αλλά δυστυχώς έχουμε μάθει ότι τα πολιτικά πρόσωπα ουδέποτε έχουν κάνει χρήση της λέξης “εκσυγχρονισμός” για καλό. Οτιδήποτε διέπεται από νομοθεσίες τέτοιας μορφής χάνει την ελευθερία του.

Ας ελπίσουμε ο νόμος αυτός να μην περάσει. Όχι για τα memes, τις παρωδίες, και τα λοιπά, αλλά για να παραμείνει το διαδίκτυο τόσο ελεύθερο όσο οι νομοθέτες και οι εταιρείες έχουν επιτρέψει να είναι.

Μονάδα Απεξάρτησης Για Το Fortnite

Στο PCsteps έχουμε μιλήσει για τον εθισμό στο διαδίκτυο, ακόμη και μεμονωμένα για το Facebook. Δεν φανταστήκαμε ποτέ όμως ότι κάποιος θα κατέληγε σε κέντρο απεξάρτησης εξαιτίας του Fortnite.

Αρκετοί εθισμένοι στο διαδίκτυο έχουν χάσει τη δουλειά τους ή έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας.

Εδώ έρχεται να προστεθεί το φαινόμενο “Εθισμός στο Fortnite”, με τελευταίο θύμα του ένα εννιάχρονο κορίτσι από τη Μεγάλη Βρετανία.

Οι γονείς της εννιάχρονης της αγόρασαν τον Ιανουάριο ένα Xbox One. Από τότε, το κορίτσι άρχισε να παραμελεί τα μαθήματά της, και να βρίσκει δικαιολογίες ώστε να απουσιάζει από τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να μην πηγαίνει καν τουαλέτα για να μην σταματήσει το παιχνίδι. Μέχρι και στον πατέρα της επιτέθηκε όταν προσπάθησε να της πάρει την κονσόλα.

Τελικά, οι γονείς της ζήτησαν βοήθεια από ψυχοθεραπευτή, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι δεν είναι το πρώτο κρούσμα εθισμού στο Fortnite. Έτσι, οι γονείς της μικρής την έκλεισαν σε κέντρο απεξάρτησης.

Η μητέρα της ανέφερε ότι πρέπει να γίνει κάτι ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, και δεν είναι η μόνη που ανησυχεί. Εδώ και μερικούς μήνες τρέχει μία εκστρατεία που απαιτεί τη διακοπή της διάθεσης του Fortnite, και έχει συγκεντρώσει 6000 υπογραφές.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι το παίζουν εκατομμύρια άνθρωποι, και σίγουρα οι περιπτώσεις των εθισμένων είναι οι εξαιρέσεις. Γι’ αυτό φροντίστε να ενημερωθείτε για τον εθισμό στο διαδίκτυο και τις μορφές του, πριν να είναι αργά.

Το Νέο Smash Bros Δεν Είναι Τόσο Ultimate

Στην E3 ανακοινώθηκαν πάρα πολλά νέα παιχνίδια, με τα περισσότερα από αυτά πολυαναμενόμενα. Ένα εξ αυτών ήταν το Super Smash Bros Ultimate, το οποίο τελικά αποδείχθηκε πως δεν είναι και τόσο Ultimate.

Η Nintendo παρουσίασε το παιχνίδι ως τη μεγαλύτερη, και πιο πλήρη έκδοση του Super Smash Bros. Επίσης, άφησαν να εννοηθεί ότι κανείς δεν θα λείπει από αυτή την Ultimate έκδοση.

Κάπου όμως έκαναν λάθος οι σχεδιαστές, καθώς όπως όλα δείχνουν, ο Waluigi θα απουσιάζει από το ρόστερ των βασικών ηρώων. Στο νέο Super Smash Bros Ultimate o Waluigi θα είναι ένα απλό Assist Trophy.

Το internet δεν αντέδρασε τόσο καλά σε αυτή την ανακοίνωση, και το δήλωσε με την απαραίτητη ένταση.

Παράλληλα, αρκετοί χρήστες δημοσίευσαν ενδιαφέροντα tweet όπως το παρακάτω.

“Ο Waluigi μετά την ανακοίνωση του Smash”

Ή αυτό, που ο δημιουργός του βίντεο έκανε με το έτσι θέλω τον Waluigi κύριο χαρακτήρα.

https://twitter.com/Got_Drums/status/1007670360618123264

Ειλικρινά κατανοούμε την αντίδραση του διαδικτύου, και συμφωνούμε απόλυτα. O Waluigi αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση, και πιο ενεργό ρόλο από αυτόν του Assist Trophy.

Οι Καλύτερες Στιγμές του Μουντιάλ 2018

Το Μουντιάλ είναι εδώ, και ο κόσμος έχει τρελαθεί. Εμείς πάλι όχι, δεν μας άρεσε ποτέ το ποδόσφαιρο, και προτιμούσαμε πάντα πιο τεχνολογικά παιχνίδια. Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα viral του Μουντιάλ, και σας τα παρουσιάζουμε.

Πρώτα από όλα, σας έχουμε τον καλύτερο τερματοφύλακα του φετινού Μουντιάλ. Είναι ένας υπέροχος σκύλος, που αν τον βάζαμε να φυλάει το τέρμα, σίγουρα θα τα κατάφερνε μία χαρά.

https://www.instagram.com/p/BkAiEUegXZ-/

Έπειτα, έχουμε την προστάτιδα της ομάδας του Μεξικού, καθώς είμαστε πεπεισμένοι πως οι ευλογίες της προσέφεραν τη νίκη στην ομάδα.

https://twitter.com/paolaa_janet/status/1008468354938605574

Βέβαια, η νίκη του Μεξικού ενάντια στη Γερμανία, που ήταν η περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια, προκάλεσε κυριολεκτικά σεισμό στην πόλη του Μεξικού. Μόλις ο Hirving Lozano έβαλε το μοναδικό γκολ του αγώνα, οι οπαδοί τρελάθηκαν.

Σύμφωνα με τη SIMMSA, που παρακολουθεί την περιοχή για πιθανές σεισμικές δονήσεις, τουλάχιστον δύο αισθητήρες αντέδρασαν. Πιθανολογούν ότι η αιτία των δονήσεων ήταν τα μαζικά αναπηδητά των οπαδών του Μεξικού.

Εμείς το μόνο που θα πούμε είναι συγχαρητήρια στο Μεξικό για την τρομερή νίκη.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι μία από τις πιο άσχημες μάστιγες της εποχής μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, και να αποφεύγουμε την υπερβολική χρήση του.

Ξέρουμε, είμαστε μέρος του internet, και της καθημερινής σας ρουτίνας σε αυτό. Παρ’ όλα αυτά, δεν αξίζει για ένα παιχνίδι ή άρθρο να μην ικανοποιείτε τις βασικές σας ανάγκες. Το άρθρο θα είναι εδώ κι αργότερα, το ίδιο κι εμείς να γράφουμε περισσότερα.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, να περνάτε καλά, και να χαμογελάτε γιατί κάνει καλό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps