Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Laurel ή Yanny, Πιστωτική Κάρτα IKEA, Φωτογραφίες Με Gameboy

Laurel ή Yanny, Πιστωτική Κάρτα IKEA, Φωτογραφίες Με Gameboy

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα κακά νέα είναι ότι ο Χάρρυ Κλυνν δεν είναι πια κοντά μας. Τα καλά νέα όμως είναι ότι βρήκαμε την απάντηση στο ερώτημα Laurel ή Yanny. Επίσης, η ΙΚΕΑ βγάζει πιστωτική κάρτα, και ένας φωτογράφος απαθανατίζει το Grand Prix στη Σαγκάη χρησιμοποιώντας ένα Gameboy. Αυτά και αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα νέα, στο ViralSteps αυτής της εβδομάδας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Laurel, Yanny, Yaurel ή Launny?

Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε την εμφάνισή του ένας ήχος, και από τότε όλος ο κόσμος είναι διχασμένος. Κάτι σαν το φόρεμα που ο ένας το έβλεπε λευκό/χρυσό, κι ο άλλος μπλε/μαύρο.

Αρχικά εμφανίστηκε το παρακάτω tweet που περιέχει μία ψηφοφορία από το Instagram. Στο βίντεο ακούγεται κάποια λέξη, και οι μισοί την ακούν ως “Laurel”, ενώ οι υπόλοιποι ως “Yanny”.

Το θέμα έγινε αμέσως viral, και όλοι άρχισαν τις υποθέσεις του γιατί οι μεν ακούνε “Laurel”, και οι δε “Yanny”. Είναι βρε παιδί μου ποιος σου μιλά στην καρδιά.

Κάποιοι υποθέτουν ότι τα νεότερα άτομα ακούνε “Yanny”, την ίδια στιγμή που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ακούν “Laurel”, σημειώνοντας ότι η αιτία αυτού του φαινομένου είναι η σταδιακή μείωση της ευαισθησίας του αυτιού σε υψηλές συχνότητες.

https://twitter.com/thedextriarchy/status/996494149275832321

Υπήρξαν αυτοί που το έριξαν στις δεισιδαιμονίες, έστω και για πλάκα.

https://twitter.com/LinzDeFranco/status/996577157429121031

“Εντάξει, είναι προφανές. Ο δαίμονας λέει Yanny. Ο άνθρωπος λέει Laurel.”

Το χιούμορ δεν έλειπε γενικότερα, κι εμείς έχουμε μία τάση προς το να συμφωνήσουμε με τον ακόλουθο χρήστη. Ξεκάθαρα το φόρεμα είναι Laurel.

https://twitter.com/PhillyD/status/996580115264909312

Όπως ήταν λογικό, όποιος ανακάλυπτε τον ήχο άρχιζε να κάνει δοκιμές σε φίλους, συγγενείς, τον σκύλο του, και όποιον έβρισκε εύκαιρο.

Η @allieyoung3 ρώτησε τη γιαγιά της, κι αυτή είπε ότι ακούει Sharon, ανατρέποντας τα δεδομένα.

Παρ’ όλα αυτά, η γιαγιά ήθελε να είναι σίγουρη, γι’ αυτό πήρε το τηλέφωνο και είπε με σιγουριά “Λέει Jerry”. Είχε απόλυτο δίκιο. Ίσως ο καθένας ακούει ό,τι θέλει.

Φυσικά δεν έλειψαν κι αυτοί που προσπάθησαν να κλέψουν λίγη από τη δόξα. Σαν τον Geοrge Aylett που κοινοποίησε ένα άλλο βίντεο, δίνοντας όμως μία διαφορετική οπτική στο θέμα.

Κατά κάποιο τρόπο, το να σκέφτεσαι συγκεκριμένη λέξη σε κάνει επίσης να την ακούσεις. Δεν ισχύει πάντα κάτι τέτοιο, αλλά έχει σχέση με την αυθυποβολή.

Έχουμε προκαταβληθεί ότι θα ακούσουμε Laurel, για παράδειγμα, και για αυτό το ακούμε.

Γενικότερα έγιναν πολλές ψηφοφορίες στα social media, και όλες οδηγούσαν στο ίδιο σχεδόν αποτέλεσμα. Το 50+% ακούει Laurel, και ό,τι περισσεύει ακούει Yanny.

Τελικά η λύση ίσως βρέθηκε. Κρύβεται στις συχνότητες του ήχου, κι αν τελικά το αυτί του ακροατή τις αντιλαμβάνεται.

Η ηλικία δεν παίζει απαραίτητα ρόλο, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να γεννηθεί με οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα στην ακοή.

Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε μία εκπληκτική ανάλυση του θέματος, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ήχος αντιστοιχεί στη λέξη Laurel, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι ακούνε Yanny έχουν κάποιο πρόβλημα.

Οι συνεργάτες του PCSteps το ψάξαμε μεταξύ μας, και κάποιοι εξ αυτών τη μία ημέρα άκουγαν Laurel, και την επόμενη Yanny. Βέβαια όπως μας είπαν είχαν καθαρίσει τα αυτιά τους ή είχαν κάνει μπάνιο.

Μάλλον ο Yanny έρχεται μόνο αν βρει καθαρό αυτί. Τη Laurel δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει και τόσο.

Πιστωτική Κάρτα Από τα IKEA

Τα IKEA έχουν περίεργη άποψη για το εμπόριο και το μάρκετινγκ. Πουλάνε έπιπλα, εργαλεία, και δίπλα στα σίδερα, φαγητό. Κάνουν διαφημίσεις με τεστ εγκυμοσύνης, και φτιάχνουν τα δικά τους εξωγήινα τρόφιμα.

ViralSteps#38 - Laurel ή Yanny, Πιστωτική Κάρτα Από τα ΙΚΕΑ, Φωτογραφίες Με Gameboy

Όχι καλέ, δεν έκαναν κάτι τόσο τρελό αυτή τη φορά. Απλά εξέδωσαν τη δική τους πιστωτική κάρτα.

Όπως βλέπουμε, η κάρτα έχει πρωτότυπο σχεδιασμό, καθώς είναι καλυμμένη με το μοτίβο του περίφημου Σουηδικού ξύλου.

Οι κάτοχοι της πιστωτικής IKEA θα κερδίζουν επιστροφή χρημάτων από τις αγορές τους.

Ειδικότερα, θα λαμβάνουν επιστροφή 5% από αγορές ΙΚΕΑ, 3% από εστιατόρια/σούπερ μάρκετ/συνδρομές σε Netflix/και άλλα, και 1% για οποιαδήποτε άλλη αγορά.

Παράλληλα, το επιτόκιο της κάρτας είναι 21.99% για όλους, και έρχεται χωρίς πάγιες χρεώσεις.

Τέλος, η ΙΚΕΑ προσφέρει ειδικά προνόμια στους κατόχους, όπως 25$ δώρο για την πρώτη τους αγορά, δωρεάν έξοδα αποστολής έως τον Αύγουστο, και 25$ μπόνους για τα πρώτα 500$ αγορών.

Φωτογράφος της F1 Με Gameboy Κάμερα

Ζούμε στην εποχή που η τεχνολογία αναπτύσσεται με τρελούς ρυθμούς, και ταυτόχρονα σκαλίζουμε κάθε τι παλιό, νοσταλγώντας το χθες. Ίσως για αυτό ο φωτογράφος αυτής της είδησης μετέτρεψε ένα Gameboy, και φωτογράφιζε την F1.

Ο Tim Binnion, ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, βρέθηκε στο Grand Prix στη Σαγκάη. Όπως ήταν λογικό, θέλησε να απαθανατίσει κάθε στιγμή, αλλά δεν το έκανε χρησιμοποιώντας το κινητό του.

Ξεκίνησε με ένα Gameboy Color του 1998, με κουμπωμένη πάνω του μία Gameboy Camera. Η κάμερα του Gameboy είχε τον τρομερό αισθητήρα των 0.016 Megapixels και ένα φακό αντίστοιχης ποιότητας. Ενώ ο αισθητήρας δεν αλλάζει, ο Binnion της φόρεσε έναν επιπρόσθετο φακό κάμερας κινητού, για καλύτερο αποτέλεσμα, όσο γίνεται.

Σχεδίασε μία βάση, την τύπωσε σε έναν 3D εκτυπωτή, και πρόσθεσε μία συσκευή ανάγνωσης καρτών SD για να αποθηκεύονται οι φωτογραφίες που τραβούσε.

Στην πράξη, μπορούσε να αποθηκεύσει μόλις 30 εικόνες. Γι' αυτό φρόντισε να σταθεί όσο πιο κοντά μπορούσε στην πίστα, και σε σημείο όπου τα οχήματα επιβραδύνουν.

Η μειωμένη ταχύτητα και η καλή οπτική γωνία επέτρεψαν στον Binnion να βγάλει μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες που πήρε μοιάζουν με screenshot από παλιά παιχνίδια.

Αυτό που κατάφερε ο Binnion είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αποδεικνύει ότι λίγη φαντασία και θέλησή φέρνουν τρομερά αποτελέσματα.

Χάρρυ Κλυνν

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο αγαπημένος κωμικός, και όχι μόνο, Χάρρυ Κλυνν, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Έπειτα από κάποιο σοκ που υπέστη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 78χρονος ηθοποιός γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, και το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης.

Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, και η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του έδωσε το εισιτήριο προς τη δόξα. Ο Γιώργος Οικονομίδης, που ήταν ο οικοδεσπότης της βραδιάς, εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο του νεαρού Βασίλη, και τον πήρε μαζί του στην Αθήνα.

Ο Οικονομίδης αποτέλεσε δάσκαλο και οδηγό του στα πρώτα του βήματα. Τον βοήθησε να σπουδάσει υποκριτική στη Σχολή Π. Kατσέλη, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε σε διάφορα επαγγέλματα για να βγάζει τα προς το ζην.

Ακολούθησαν χρόνια χαράς, επιτευγμάτων, και μεγάλης επιτυχίας σε πολλούς τομείς.

Ο Χάρρυ Κλυνν ασχολήθηκε με το θέατρο, την τηλεόραση, ακόμη και τη δισκογραφία. Σε συνεργασία με την EMI – Columbia, κυκλοφόρησε τον πρώτο του σατιρικό δίσκο.

Παράλληλα, ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης υπήρξε συγγραφέας, ζωγράφος, ποδοσφαιριστής, και πολιτικός.

Καλό ταξίδι Χάρρυ Κλυνν, και μη φοβάσαι, δε θα ξεχάσουμε ποτέ πως: “Ακόμα κι ένα κρεμμύδι μπορεί να σε κάνει να κλάψεις, αλλά μόνο ένας καλός κωμικός μπορεί να σε κάνει να γελάσεις.”

Για περισσότερα για τη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού, δείτε το αφιέρωμά μας στον Χάρρυ Κλυνν στο αδελφό site “LifeSteps”:

Ένα Μικρό Αφιέρωμα Στον Μεγάλο Χάρρυ Κλυνν

Το Μεγάλο Δίλημμα των Προγραμματιστών

Επιστρέφουμε στα της τεχνολογίας, και στο μεγαλύτερο δίλημμα της εποχής μας.

Έχει γεμίσει ο τόπος με battle royal παιχνίδια, και ο κάθε προγραμματιστής βγάζει και το δικό του. Σε άλλα χτίζεις, σε άλλα είσαι ζόμπι, και σε άλλα συμμετέχεις σε ταινία του ‘80.

Κάπως έτσι λοιπόν οδηγούμαστε στο ακόλουθο tweet, που έχει απόλυτο δίκιο.

Οι εταιρείες φυσικά μυρίζονται χρήμα, οπότε καλά κάνουν από πλευράς τους και τρέχουν να εκδώσουν το δικό τους battle royal πριν η φωτιά σβήσει και το μαρούλι γίνει κάρβουνο.

Εμείς τι φταίμε που μένουμε με τα σφάλματα να μας ταλαιπωρούν; Ε; Καμία απάντηση; Τώρα δεν μιλάς. Τι να πεις. Ντροπή σου.

Ο Πικάσο Δεν Πέρασε Καλά Μεγαλώνοντας

Δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη, και είναι πάνω από τριών χρονών, που δεν γνωρίζει τον Πικάσο. Εντάξει, ίσως να μην ξέρει ποιος ήταν, τι έκανε, και τα λοιπά, αλλά τον έχει ακουστά βρε παιδί μου.

Βλέποντας την Guernica, λες ας το δεχτώ, είχε μία άποψη, ένα συγκεκριμένο στιλ, του άρεσε η γεωμετρία. Έφτιαξε όλα αυτά τα περίεργα σχήματα ως έκφραση της απόγνωσής του απέναντι στον κόσμο και τα κακά που τον βαραίνουν.

Από την άλλη όμως, έρχεται ένα tweet και σου αλλάζει όλη την οπτική.

https://twitter.com/historylvrsclub/status/995677063163113472

Δεν μπορεί αυτός που ζωγράφισε την Guernica, να είναι ο ίδιος που δημιούργησε αυτό το πορτραίτο.

Θα πούμε κι εμείς ό,τι και μία χρήστης του Twitter. Ο Πικάσο μάλλον δεν γέρασε και πολύ καλά. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε το πώς εξελίχθηκαν οι πίνακές του.

Το “The Terminal” Έγινε Πραγματικότητα. Ξανά.

Ξέρουμε όλοι την ταινία “The Terminal” του 2004 με τον Tom Hanks; Όχι; Εντάξει, ας δώσουμε μία περίληψη.

Ο Βίκτορ Νοβάρσκι ταξιδεύει, και οι υπεύθυνοι ενός αεροδρομίου διαπιστώνουν ότι τα χαρτιά του δεν ισχύουν. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό, διότι η χώρα του βρίσκεται σε αναταραχή. Έτσι καταλήγει κολλημένος στο αεροδρόμιο, το οποίο και μετατρέπει σε σπίτι του.

Η ταινία ήταν εμπνευσμένη από την πραγματική ιστορία του Merhan Nasseri, ενός πολιτικού πρόσφυγα από το Ιράν που έζησε για 18 χρόνια στο αεροδρόμιο Charles DeGaulle, από το 1988 μέχρι και το 2006.

Όχι, στο παραπάνω tweet δεν βλέπουμε τον Βίκτορ ή τον Merhan, αλλά έναν νεαρό που έκανε κατάληψη σε μία οθόνη του αεροδρομίου.

Ο κύριος αυτός συνέδεσε μία κονσόλα στην οθόνη, το κινητό του στην κονσόλα για να έχει internet, και άρχισε να παίζει Fortnite.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τη συνέχεια της ιστορίας, αλλά σίγουρα η χρήση της οθόνης του αεροδρομίου δεν επιτρέπεται στον καθένα.

Όταν Είσαι Πραγματικός Εκπαιδευτής Pokemon

Το Pokemon GO είχε προκαλέσει πολλές αναταραχές από τις πρώτες κιόλας μέρες κυκλοφορίας του. Παρ’ όλα αυτά, ζει και βασιλεύει. Έχει ένα τεράστιο κοινό, και η Niantic συνεχίζει την ανάπτυξή του.

Μπορεί το Pokemon GO να μην είναι πλέον μόδα, αλλά φαίνεται πως όσοι παίζουν σήμερα, είναι ιδιαίτερα φανατικοί.

Στην εικόνα βλέπουμε έναν ηλικιωμένο να κυνηγά pokemon με το ποδήλατό του. Στο τιμόνι έχει προσαρτήσει έξι smartphones, τα οποία φορτίζουν από κάποια πηγή ενέργειας που έχει τοποθετήσει στο καλάθι του ποδηλάτου.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Το μυστήριο λύθηκε, ίσως με βουλωμένα αυτιά να ακούμε Yanny, αλλά η λέξη είναι Laurel.

Τώρα για τον φωτογράφο της F1 με το Gameboy, τι να πούμε, η νοσταλγία μπορεί να σε πάει πολύ μακριά. Η ζωή όμως συνεχίζεται.

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη, να θυμάστε να χαμογελάτε, κάνει καλό. Άλλωστε το χρωστάμε στον Χάρρυ Κλυνν, που τόσες φορές γέμισε με χαμόγελα το πρόσωπό μας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps