Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Τέρμα Οι Αντιδράσεις του Facebook, Το Διαδίκτυο Παχαίνει

Τέρμα Οι Αντιδράσεις του Facebook, Το Διαδίκτυο Παχαίνει

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Κάθε εβδομάδα διερωτόμαστε αν θα βρούμε κάτι νέο να σας προσφέρουμε, και τελικά βρίσκουμε τόσα πολλά virals που δεν ξέρουμε ποια να σας πρωτοπούμε. Αυτή την εβδομάδα, μεταξύ άλλων, έχουμε drones που φτιάχνουν εξώφυλλα περιοδικών, την Apple να χάνει από τη Microsoft, νέο βιβλίο του Game Of Thrones, και μία έρευνα που απέδειξε ότι το διαδίκτυο παχαίνει τα παιδιά.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Εξώφυλλο Περιοδικού Από Drones

Το να χρησιμοποιούνται drones σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι ενδιαφέρον. Όταν όμως ένα περιοδικό σηκώνει στον αέρα 958 drones, μόνο και μόνο για τη δημιουργία ενός εξωφύλλου, αυτό είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Το περιοδικό TIME, σε συνεργασία με την ομάδα Drone Light Show της Intel, την Astraeus Aerial Cinema Systems, και την ομάδα L.A. Drones, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν την πτήση των 958 drones.

Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν το πρώτο εξώφυλλο περιοδικού που σχεδιάστηκε από drones, καθώς αυτά είχαν τέτοια διάταξη ώστε να αναπαριστούν την κλασική όψη των εξώφυλλων του περιοδικού.

ViralSteps#40 - Τέρμα Οι Αντιδράσεις του Facebook, Το Διαδίκτυο Παχαίνει

Το επίτευγμά τους αποτελεί τη μεγαλύτερη πτήση με drones που πραγματοποιήθηκε ποτέ στις ΗΠΑ, και ήταν λογικό να τραβήξει τα βλέμματα.

Η φωτογραφία είναι έτοιμη, και όλοι περιμένουν την κυκλοφορία του νέου τεύχους του TIME.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε όλα τα παρασκήνια, και τη δυσκολία που παρουσιάζει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Το Facebook Καταργεί τον Μήνα Υπερηφάνειας LGBT

Το Facebook το 2017 παρουσίασε για πρώτη φορά τις επετειακές αντιδράσεις. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι αντιδράσεις είναι τα χαμόγελα, οι καρδούλες, και τα σχετικά, πέραν του like.

Η πρώτη επετειακή αντίδραση ήταν το “Pride reaction”, για τον εορτασμό του μήνα της LGBT κοινότητας, που είναι ο Ιούνιος.

Άλλες επετειακές αντιδράσεις που είδαμε ήταν για τα 50 χρόνια του Star Trek και τη γιορτή του Halloween, όπου άλλαξαν τη μορφή όλων των reactions.

Επίσης, στη γιορτή της Μητέρας, προστέθηκε ένα μοβ λουλούδι στις αντιδράσεις.

Ένα χρόνο μετά, το Facebook αποφάσισε να σταματήσει τις επετειακές αντιδράσεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέρειες για το πώς οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια εξαιτίας του Pride Month, καθώς αρκετοί ήλπιζαν στην επανεμφάνιση της σημαίας του Pride reaction.

“Συγνώμη Facebook αλλά που είναι το pride react μου. Είναι Ιούνιος 2018. Περηφάνια ή θάνατος. Δώσε μας τα pride reacts ή δώσε μας θάνατο κτλ. κτλ.”

Όχι μόνο δεν επέστρεψε το Pride reaction, αλλά έγινε και δήλωση από την Εκπρόσωπο Τύπου του Facebook, Lisa Stratton, που ενημέρωνε το κοινό ότι η εταιρεία σταματά την υποστήριξη γενικότερα των επετειακών αντιδράσεων.

Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία κυκλοφόρησε κανονικά ένα πλήρες πακέτο με φίλτρα και αυτοκόλλητα για το Facebook, το Messenger, και το Instagram. Μάλιστα θα είναι διαθέσιμα για ολόκληρο τον χρόνο, και όχι μόνο για τον Ιούνιο.

Νέο Βιβλίο Για το Game Of Thrones

O George R.R. Martin χρωστάει στους θαυμαστές του Game Of Thrones το έκτο βιβλίο της σειράς από το καλοκαίρι του 2015, όπου και ήταν η αρχική πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν “Οι Άνεμοι του Χειμώνα” πριν το τέλος τη σειράς. Πόσο μάλιστα “Το Όνειρο της Άνοιξης”, που θα είναι και το τελευταίο βιβλίο της.

Το ότι είναι αυθάδης, και βρίσκεται στον κόσμο του το ξέρουμε. Το ότι αναβάλει την ολοκλήρωση του έκτου βιβλίου χρόνια τώρα το γνωρίζαμε, και το έχουμε αποδεχθεί.

Αλλά δεν μπορείς κύριε Martin να κυκλοφορείς ανεξάρτητα βιβλία, ενώ δεν μας έχεις δώσει αυτό που περιμένουμε καρτερικά. Είναι σωστό να παίζεις με τα νεύρα μας; Όχι, δεν είναι!

https://www.facebook.com/georgerrmartinofficial/videos/1653745711408009/

Το παραπάνω βίντεο είναι ένα teaser trailer από το νέο βιβλίο του George R.R. Martin, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου 2018.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι “Φωτιά και Αίμα”, και μας περιγράφει την ιστορία του Westeros 300 χρόνια πριν το Game Of Thrones, τότε που κυβερνούσαν οι δράκοι.

Καλύπτει την ιστορία των βασιλιάδων Targaryen από τον Aegon τον Κατακτητή, μέχρι τον Aegon τον τρίτο.

Όσοι θέλουν να το αγοράσουν, μπορούν να το προπαραγγείλουν από το Amazon. Οι υπόλοιποι, υπομονή μέχρι την έβδομη σεζόν.

Το Διαδίκτυο Κάνει Παχύσαρκα τα Παιδιά

Είναι γελοίο να χάνονται πόροι για έρευνες που δεν οδηγούν πουθενά. Πόσο μάλιστα όταν αυτές οι έρευνες είναι από μεγάλα πανεπιστήμια, και απλώς τονίζουν πράγματα τα οποία ήδη γνωρίζαμε.

Το όλο θέμα γίνεται ακόμη χειρότερο όταν τα αποτελέσματα των ερευνών είναι πλασματικά, και αποκλειστικά για τη δημιουργία εντυπώσεων. Ακριβώς σαν τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε το Πανεπιστήμιο της Liverpool.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν, στο τρομερό δείγμα των 176 παιδιών, οι vloggers είναι υπαίτιοι που τα παιδιά τρώνε ό,τι ανθυγιεινό βρούνε μπροστά τους.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι οι διαφημίσεις στην τηλεόραση είναι μαζεμένες, με μικρά διαλείμματα. Την ίδια στιγμή που οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο είναι παντού, με αποτέλεσμα να ωθούν τα παιδιά στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.

Καθώς η έρευνα έγινε στην Αγγλία, ασχολήθηκαν με δύο διάσημους vlogger της χώρας. Ο ένας είναι ο Alfie Deyes, που έχει 4.6 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, και η άλλη είναι η κοπέλα του, Zoella, με 10.9 εκατομμύρια.

Σύμφωνα λοιπόν με τις διάνοιες, αυτές οι δύο διασημότητες των social media φταίνε που τα παιδιά καταναλώνουν ό,τι βρουν, κατά 26% περισσότερο.

Καθώς όπως λένε αποτελούν πρότυπα, και τα παιδιά που τους παρακολουθούν ταυτίζονται, και αφομοιώνουν τον τρόπο διατροφής τους.

Πολλά κενά η ιστοριούλα σας, λυπούμαστε. Αρχικά, τους περιγράφετε ως vloggers, αλλά δίνετε τα στοιχεία τους για το Instagram. Έπειτα, και οι δύο είναι ενήλικοι επιχειρηματίες και συγγραφείς.

Επιπλέον, η Zoella είναι vlogger ομορφιάς, άρα μάλλον τα παιδιά δεν επηρεάζονται από αυτή, εκτός κι αν τρέφονται με κραγιόν και πούδρες.

Τέλος, είναι λογικό άτομα με τόσο μεγάλο κοινό να ασκούν μεγάλη επιρροή, αλλά δεν νομίζουμε πως ο τρίχρονος ανιψιός μας ακολουθεί τον Alfie στο Instagram ή βλέπει την Zoella στο YouTube.

Το πρόβλημα σε όλο αυτό είναι ο ίδιος ο γονέας. Το παιδί θα ζηλέψει ό,τι δει, και θα το ζητήσει. Ο πατέρας ή η μητέρα όμως είναι αυτοί που θα του πουν τι θα φάει και τι όχι.

Άρα, τις σαβούρες στα παιδιά σας δεν τις σερβίρουν οι διασημότητες των social media, αλλά εσείς. Μην πετάμε το μπαλάκι σε όποιον μας βολεύει.

Έπειτα, υπάρχει και το θέμα τις ασφάλειας στο διαδίκτυο. Τόσους οδηγούς έχουμε γράψει στο PCsteps, δεν τους έχετε διαβάσει; Όταν εμείς ως γονείς ψάχνουμε για ποτά, και μετά δίνουμε το κινητό στο παιδί μας, λογικό είναι να βλέπει διαφημίσεις για ποτά.

Γι’ αυτό διαβάστε τους οδηγούς μας για τον γονικό έλεγχο σε κάθε συσκευή, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, ακόμη και για το πως να βγάλετε τη Google από τη ζωή σας.

Πώς Να Εμποδίσω Την Παρακολούθηση της Google

Είναι κοινό μυστικό το ότι οι ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε παρακολουθούν τις προτιμήσεις μας, τους συνδέσμους που ακολουθούμε, και γενικότερα τη δραστηριότητά μας. Όταν όμως μιλάμε…

Όσον αφορά τους τρομερούς ερευνητές, έπεσαν οι μάσκες με μία και μόνο δήλωσή τους.

“Τώρα που ξέρουμε πως τα παιδιά επηρεάζονται από τους διαδικτυακούς αστέρες, η επόμενη έρευνά μας θα επικεντρωθεί στο αν καταλαβαίνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις, οι διασημότητες πληρώνονται για να προωθούν προϊόντα.”

Άρα, το πρόβλημά σας είναι το χρήμα που βγάζουν, ότι η τηλεόραση χάνει έδαφος συνεχώς, οπότε και έσοδα. Δεν σας ενοχλούν αυτοί καθ’ αυτοί οι διάσημοι του διαδικτύου, αλλά τα λεφτά που χάνουν όσοι σας πληρώνουν για τις έρευνές σας.

Καλό θα ήταν να επικεντρωθείτε σε αυτό που είπε ο πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου για την Παχυσαρκία και την Υγεία των Παιδιών:

“Είναι αναγκαίο να προστατεύσουμε τα παιδιά από το μάρκετινγκ του κακού φαγητού, όχι μόνο από την τηλεόραση, αλλά και διαδικτυακά, όπου ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο.”

Για όσους δεν κατάλαβαν, να τονίσουμε το σημείο κλειδί, “όχι μόνο από την τηλεόραση”. Δεν φταίει η εξέλιξη για τα πάντα. Απλώς βγήκε από τις σπηλιές και δεχθείτε ότι η τεχνολογία πλέον κρατά τα χαλινάρια του κόσμου.

Η Apple Ηττήθηκε Από τη Microsoft

Θα αρχίσουμε με τον νέο τίτλο του Fallout, του οποίου το επίσημο teaser trailer κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, και ονομάζεται Fallout 76. Πολύ καλά καταλάβατε, από το 4 η Bethesda πήγε κατευθείαν στο 76.

Τώρα που απολαύσαμε το trailer, ήρθε η ώρα για το καλύτερο meme που κυκλοφόρησε ποτέ, και βάζει την Apple και τη Microsoft στο παιχνίδι.

https://twitter.com/ItMeIRL/status/1002566246632652800

Πρόκειται για μία εικόνα που δημοσιεύτηκε στο “me_irl” του reddit, και δείχνει ένα τραγελαφικό ανταγωνισμό.

Η εικόνα περιγράφει τα παρακάτω:

  • Apple: Θα προσπεράσουμε το iPhone 9, και θα κυκλοφορήσουμε τα 8 και 10.
  • Bethesda: Κράτα τη Nuka-Cola… από το Fallout 4 πάμε στο Fallout 76.
  • Microsoft: Αυτοί είναι μικροί αριθμοί! Μετά τα Windows 3.1 βγάλαμε τα Windows 95.
  • Warner Bros: Σας κερδίσαμε όλους, από το απλό Blade Runner στο Blade Runner 2049.
  • Games Workshop: Δεν πιάνετε μία μπροστά μας, μετά το Warhammer βγάζουμε το Warhammer 40.000.
  • 2K Games: Προσπαθήστε να μας κερδίσετε, από Bioshock 2 στο άπειρο.

Ο κάθε αριθμός αντικατοπτρίζει κάτι, αλλά το πόσο αστεία είναι αυτή η εικόνα δεν το χαλάει τίποτα.

Παντόφλες Πορτοφόλι

Ήρθε η ώρα της βαθιάς σκέψης και περισυλλογής, εκείνη η στιγμή που κατεβάζουμε μεγάλες ιδέες. Σε τέτοια ατμόσφαιρα, το συμβούλιο της Nike αποφάσισε να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο προϊόν.

Αν η σαγιονάρα και το τσαντάκι μέσης είχαν παιδί, τότε αυτό θα ήταν τα Benassi “Fanny Pack” Slides. Αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα. Βγαίνουν σε τρεις συνδυασμούς χρωμάτων, και κοστίζουν 50$.

Προς το παρόν, το απόθεμα της εταιρείας έχει εξαντληθεί, παρόλο που οι προπαραγγελίες είναι ανοιχτές μόνο για την Αμερική. Εμείς πάντως απορούμε γιατί κάποιος να τις αγοράσει, και ποια η χρησιμότητά τους.

Ανυπομονούμε πάντως να τις δούμε σε Γερμανούς τουρίστες, με την απαραίτητη άσπρη κάλτσα.

Κλάπηκε Ολόκληρη Βεράντα Σπιτιού

Σηκώνεσαι το πρωί, τεντώνεσαι, πλένεις το πρόσωπό σου, ντύνεσαι, τρως πρωινό, και ξεκινάς για τη δουλειά. Σιγά μην πας για δουλειά. Οι κλέφτες έχουν σχέδια για σένα, και θέλουν να σε στείλουν στο ΚΑΤ.

https://twitter.com/jaydakblack/status/1002287155174150145

Ο κακόμοιρος ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού πήγε να βγει από το σπίτι του, και έπεσε στο κενό. Ο λόγος; Απλά κάποιοι του έκλεψαν ολόκληρη τη βεράντα.

Στην είσοδο δεν υπήρχε απλά μία σκάλα, αλλά μία μικρή ξύλινη βεράντα, την οποία κάποιοι ξήλωσαν και έκλεψαν.

https://twitter.com/RJaee_Booker/status/1002432619726954496

Αν είναι δυνατόν δηλαδή, από τόσα πράγματα που κάποιος μπορεί να κλέψει, γιατί να καταλήξει στην κλοπή μία βεράντας; Επίσης, πώς την μετέφεραν ακριβώς, και πού την πήγαν; Τόσα πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Η τεχνολογία είναι σύμμαχος του ανθρώπου, όσο αυτός τη χρησιμοποιεί σωστά. Το σίγουρο είναι ότι δεν μας παχαίνει η τηλεόραση, ή οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, να χαμογελάτε γιατί κάνει καλό, και προσοχή στους vloggers γιατί μας παχαίνουν.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps