Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Ρεζίλι της Xiaomi, Αυτοκίνητα και Κουλούρια Στο Διάστημα

Ρεζίλι της Xiaomi, Αυτοκίνητα και Κουλούρια Στο Διάστημα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Έχουμε και λέμε, Doritos φιλικά προς τις γυναίκες, και μπόλικη τεχνολογία στο ViralSteps αυτής της εβδομάδας. Θα διαβάσετε για αυτοκίνητα στο διάστημα, κουλούρια-δορυφόρους, εντυπωσιακούς άθλους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ψέματα από τη Xiaomi, και ακόμα και την έκδοση παιχνιδιού για το Sega Mega Drive μετά από 20 χρόνια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Γυναικεία Doritos

Οι μεγάλες εταιρείες ψάχνουν αυτό το κάτι διαφορετικό, που θα τραβήξει τα βλέμματα πάνω τους. Αναζητούν τρόπους να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, κι ενίοτε να “καινοτομήσουν”.

Άλλες φορές τα καταφέρνουν, κι άλλες όχι. Οι λόγοι που οδηγούν στο ένα ή το άλλο αποτέλεσμα διαφέρουν. Στην περίπτωση όμως της PepsiCo, οι λόγοι ήταν οι λάθος χειρισμοί και οι απαρχαιωμένες απόψεις, ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε.

Η PepsiCo είναι η ανάδοχος εταιρεία της Doritos, που βγάζει τα γνωστά τραγανά τρίγωνα σνακ. Τα Doritos έχουν δοκιμάσει να κυκλοφορήσουν σε αμέτρητες γεύσεις, γι' αυτό ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η CEO της PepsiCo, Indra Nooyi, ανακοίνωσε ότι εξετάζουν τη δημιουργία Doritos αποκλειστικά για γυναίκες.

ViralSteps#24 - Εξευτελισμός της Xiaomi, Tesla και Κουλούρια Θεσσαλονίκης Στο Διάστημα

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως στους άνδρες αρέσει να τρώνε τραγανά σνακ. Tα δαγκώνουν χωρίς να ενδιαφέρονται για το χαρακτηριστικό “κρατσάνισμα”, στο τέλος γλείφουν από τα δάχτυλά τους τα υπολείμματα, ενώ αναποδογυρίζουν τη σακούλα απολαμβάνοντας τα απομεινάρια.

Αντίθετα με τα γουρούνια… συγγνώμη, τους άνδρες, οι γυναίκες, αν και θέλουν να συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο, δεν το κάνουν. Πρωτίστως είναι πιο εκλεπτυσμένες, και έπειτα υποθέτουμε πως είναι κατακριτέο;

Με βάση αυτή τη λογική, σκέφτηκε τη δημιουργία μιας ειδικής εκδοχής των τρίγωνων σνακ. Τα νέα πατατάκια καλαμποκιού, θα έκαναν λιγότερο κρατς, ενώ δεν θα άφηναν υπολείμματα στο χέρι.

Επίσης, αξίζει να ειπωθεί πως θα είχαν συσκευασία που θυμίζει γυναικεία τσάντα, γιατί αυτό ήταν που μας έλλειπε.

Όπως ήταν λογικό, δέχθηκε σκληρή κριτική από οργανώσεις, αλλά και από απλούς χρήστες ανεξαρτήτως φύλου. Από τη μία για τις απόψεις της, και από την άλλη για την πάγια τακτική των εταιρειών που θεωρούν τις γυναίκες το αδύναμο φύλο.

Εντέλει, η PepsiCo ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο για γυναικεία Doritos. Εδώ που τα λέμε, και καλά έκανε. Τώρα, όσον αφορά το τι θα συμβεί με τη CEO, κανείς δεν ξέρει. Εμείς περιμέναμε πιο “ανοιχτές” απόψεις από ένα άτομο που ανήκει σε έναν λαό που υποβιβάζει τόσο τις γυναίκες.

Παράλληλα, έγινε προσπάθεια από πλευράς της εταιρείας να ελαφρύνει το κλίμα.

“Έχουμε ήδη Doritos για γυναίκες — τα αποκαλούν Doritos, και τα λατρεύουν όλοι.”

Ένα Tesla Roadster στο διάστημα

Στο προηγούμενο ViralSteps, είδαμε τον Mr.PayPal να δίνει μαθήματα για το πώς γίνεσαι viral. Ο Elon Musk συνεχίζει να απασχολεί τα social media, τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης, και τις ιστοσελίδες ειδησεογραφίας.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, πήρε ένα αυτοκίνητο της κατασκευάστριας εταιρείας που του ανήκει, το “έδεσε” σε έναν πύραυλο τελευταίας τεχνολογίας, και το έστειλε στο διάστημα.

Τόσο το Tesla Roadster, που πλέον ταξιδεύει στο άγνωστο, όσο και ο πύραυλος Falcon Heavy, του ανήκουν. Οι εταιρείες Tesla Motors και SpaceX είναι δικές του, άρα το θέμα πήγε κάπως “Δικά μου είναι τα λεφτά, τα κάνω ό,τι θέλω”.

Το αυτοκίνητο θα οδηγεί αιώνια μία κούκλα, ο Starman, που αράζει άνετα με το χέρι χαλαρά στην πόρτα, ενώ ακούει το “Life on Mars?” ή το “Space Oddity” του David Bowie. Ακούστηκαν και οι δύο τίτλοι, όμως εμείς επιλέγουμε τον πρώτο, όπως κάνουν οι περισσότεροι χρήστες.

Το “Space Oddity” μιλάει για έναν αστροναύτη που απλά ξέμεινε στο διάστημα, χωρίς επιλογή, δίχως τρόπο να γυρίσει πίσω. Παράλληλα, το “Life on Mars?” ακουγόταν στο βίντεο προσομοίωσης, πέραν του ότι περιγράφει έναν άνθρωπο που θέλει απλά να ξεφύγει από την καθημερινότητά του.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν το χιούμορ του Elon Musk, καθώς ο τίτλος του τραγουδιού μεταφράζεται ως “Η ζωή στον Άρη?”. Το πιασατε; Το αμάξι είναι στο διάστημα, κάποιος το οδηγεί, ακούει το “Η ζωή στον Άρη?”, άρα πάει στον Άρη για να ζήσει εκεί; Τι, όχι; Καλά, αφήστε το.

https://twitter.com/TwitterMoments/status/961276902274158593

Ταυτόχρονα, στο ταμπλό του οχήματος υπάρχει μία οθόνη με το μήνυμα “DON’T PANIC!”. Το μήνυμα αυτό είναι φόρος τιμής στον Βρετανό Συγγραφέα Douglas Adams, που παρουσίαζε τη ραδιοφωνική εκπομπή “The Hitchhiker's Guide to the Galaxy” και έγραψε και την ομώνυμη σειρά βιβλίων.

Αργότερα, ο Neil Gaiman έγραψε ένα βιβλίο για τον Douglas Adams και την εκπομπή του. Το δημιούργημά του το ονόμασε “Don't Panic: The Official Hitchhiker's Guide to the Galaxy Companion”.

https://twitter.com/betsyxhubbard/status/961019815413600256

Να αναφέρουμε ότι το Tesla τέθηκε σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Η τροχιά του είναι τέτοια, που του επιτρέπει να περνά από αυτή της Γης και του Άρη.

Όπως ήταν λογικό, το θέμα έγινε viral, και μπήκε στις καλύτερες στιγμές του Twitter.

Παρακάτω μπορούμε να απολαύσουμε το ειδικό βίντεο προσομοίωσης, το οποίο σχεδίασαν οι άνθρωποι του SpaceX.

Επίσης, το National Geographic δημοσίευσε ένα βίντεο από τα παρασκήνια. Στο βίντεο αυτό βλέπουμε τον Elon Musk να έχει τη χαρά ενός παιδιού που έφτιαξε τον πρώτο του πύργο από ξύλινα τουβλάκια.

Όσο για αυτούς που έχουν όρεξη για ένα τετράωρο θέαμα, εδώ θα βρείτε λίγη από τη ζωή του Starman στο διάστημα.

Κουλούρι-δορυφόρος

Ο Elon Musk έστειλε στο διάστημα ένα αυτοκίνητο, αλλά ο Θανάσης Φούκης εκτόξευσε ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες δουλειάς, υπομονή, και ξενύχτια. Παρ’ όλα αυτά, ο ήρωας αυτός τα κατάφερε. Έστειλε ένα κουλούρι στη στρατόσφαιρα.

Για να επιτευχθεί ο στόχος χρησιμοποιήθηκε ένα μπαλόνι υδρογόνου, πάνω στο οποίο δέθηκε το κουλούρι.

Στόχος ήταν το αρτοσκεύασμα να φτάσει στη στρατόσφαιρα, και το κατάφερε. Ιδού και το βίντεο από την ειδικά προσαρμοσμένη GoPro που προστέθηκε στην κατασκευή.

https://www.facebook.com/thanasis.fkiss/videos/pcb.1812317932114536/1812315252114804/

Τώρα, δεν ξέρουμε κατά πόσο το κουλούρι θα αντέξει, πάντως το ταξίδι του το ξεκίνησε από την Πτολεμαΐδα. Αν σας πέσει καμιά μπουκιά στο κεφάλι, φάτε τη, και θα μπορείτε να λέτε ότι γευτήκαμε το διάστημα.

Τουλάχιστον θα έχει κάτι να τρώει ο StarMan εκεί πάνω.

MIUI vs Android One, Σημειώσατε 2

Η Xiaomi, όπως αρκετές άλλες εταιρείες κατασκευής smartphone, δημιουργεί τη δική της διανομή Android. Επίσης, έχει φτιάξει το δικό της περιβάλλον εργασίας, το οποίο ονομάζεται MIUI, και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Ο διαχειριστής του επίσημου λογαριασμού της Xiaomi στο Twitter αποφάσισε να θέσει ένα ερώτημα. Ήθελε να μάθει αν οι χρήστες προτιμούν το MIUI, ή το καθαρό Android της Google. Κακώς, απ’ ό,τι αποδείχθηκε.

Τα αποτελέσματα δεν άρεσαν στην εταιρεία, και γι’ αυτό έσπευσε να διαγράψει το tweet με την ψηφοφορία. Παρ’ όλ’ αυτά, στο διαδίκτυο τίποτα δεν χάνεται, και τίποτα δεν κρύβεται.

Ένας χρήστης πήρε screenshot, το οποίο δημοσίευσε, ξεμπροστιάζοντας έτσι την εταιρεία.

Αγαπάμε την Xiaomi, μιας και προσφέρει ποιότητα σε καλές τιμές. Το MIUI είναι ένα περιβάλλον που είτε θα το λατρέψεις, είτε θα το μισήσεις. Ωστόσο, αυτό ήταν μεγάλο φάουλ εκ μέρους της εταιρείας.

1200 drones στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018

Φέτος λαμβάνουν χώρα οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, στην Πιόνγκτσανγκ (Pyeongchang) της Νότιας Κορέας. Οι Ασιάτες είναι γνωστοί για τις τρομερές τους επιδείξεις, που χαρακτηρίζονται από καταπληκτικό συγχρονισμό.

Όταν πρόκειται για ανθρώπους, χορευτές, στρατιώτες, και τα λοιπά, το θέμα είναι πιο απλό. Στην περίπτωση της τελετής έναρξης όμως, οι Νοτιοκορεάτες έδωσαν ρέστα.

Έκαναν ολόκληρη επίδειξη με ένα σμήνος 1200 drones, τα οποία χειρίζονταν άνθρωποι από το έδαφος.

Το θέαμα που προσέφεραν ήταν ανεπανάληπτο. Για να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ των drones, απαιτήθηκε λίγη βοήθεια από κώδικα και ειδική τεχνολογία.

Δημιουργός των drones ήταν η Intel, η οποία μπορεί να αισθάνεται περήφανη που έκανε δυνατή την πρώτη πτήση τέτοιους είδους.

https://www.youtube.com/watch?v=fCd6P7Ya160

Νέο παιχνίδι για το Sega Mega Drive (Genesis)

Τα geeks των παιχνιδιών κονσόλας γνωρίζουν τι θα πει Sega Mega Drive (Genesis). Το έχουν λατρέψει, αν θέλουμε να είμαστε ακριβής. Επίσης, μετά λύπης δέχονται πως έχουν περάσει 20 χρόνια από τη διακοπή κυκλοφορίας του Genesis.

Κανείς δεν ξεχνά όμως ό,τι αξίζει, κι αυτό το απέδειξε ο Matt Phillips, ένας Βρετανός προγραμματιστής που δημιούργησε το TANGLEWOOD.

Το TANGLEWOOD ξεκίνησε στο Kickstarter, όπου ο Matt ζητούσε 48,000 λίρες Αγγλίας για τη δημιουργία ενός αυθεντικού παιχνιδιού του Sega Mega Drive. Τελικά, κατάφερε να συγκεντρώσει 54,830 λίρες, και η κυκλοφορία του παιχνιδιού αναμένεται σύντομα.

Η είδηση αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου, ο κόσμος τρελάθηκε, και όλοι θέλουν να δοκιμάσουν το TANGLEWOOD. Ακόμη και το BBC παρουσίασε το παιχνίδι, παίρνοντας παράλληλα συνέντευξη από τον δημιουργό του.

Ο Matt Phillips δημιούργησε το παιχνίδι χρησιμοποιώντας τον αυθεντικό κώδικα που χρησιμοποιούσαν και οι προγραμματιστές τη δεκαετία του ‘90.

Ήθελε να το κάνει με τον αυθεντικό τρόπο: Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που οι προγραμματιστές αντιμετώπιζαν τότε.

Στόχος του ήταν να φτιάξει ένα παιχνίδι με τον αυθεντικό εξοπλισμό, με τον ίδιο τρόπο που γίνονταν δεκαετίες πίσω. Ο λόγος; Γιατί απλά είχε βαρεθεί να χρησιμοποιεί υψηλή τεχνολογία. Τελικά τα κατάφερε, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του TANGLEWOOD, μπορούμε να το προπαραγγείλουμε από την επίσημη σελίδα του, με κόστος γύρω στα 60€.

Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε μία DEMO ROM, κι αν θέλουμε κάνουμε μία δωρεά. Παράλληλα, κυκλοφορεί μία Flash εκδοχή του για όσους δεν διαθέτουν κονσόλα, ή δεν θέλουν να τρέχουν προσομοιωτές.

Παιχνίδι εξουσίας

Το δισκάκι του παιχνιδιού The Bard’s Tale για το PlayStation 2, στην εμπρόσθια όψη του έχει το μήνυμα “For A Really Disturbing Image… Flip Disc Over” ή “Για μία πραγματικά ανατριχιαστική εικόνα… Γύρνα ανάποδα το δισκάκι”.

https://twitter.com/TwitterMoments/status/962631260416995334

Το μήνυμα “ανακάλυψε” ένας χρήστης του Twitter, και βλέποντάς το, έκανε αυτό που προστάζει το μήνυμα. Έπειτα, δημοσίευσε τα αποτελέσματα. Στο πίσω μέρος του δίσκου ήταν φυσικά η φάτσα του.

https://twitter.com/alejansolo/status/962093776343744512

“Αυτό το παιχνίδι του PS2 μου την είπε άσχημα.”

Δεν ξέρουμε το σκεπτικό που οδήγησε στο μήνυμα πάνω στο δισκάκι, αλλά ένας χρήστης αναφέρει ότι ταιριάζει στο χιούμορ του παιχνιδιού.

“Ήμουν 95% σίγουρος ότι είναι το Bard's Tale, διότι ταιριάζει απόλυτα με το χιούμορ του παιχνιδιού XD”

Ό,τι και να λέει το μήνυμα, εμάς δεν μας καίγεται καρφί. Η αντανάκλαση στο πίσω μέρος του δίσκου θα ήταν υπέροχη.

Πώς παίρνω τηλέφωνο με την αριθμομηχανή μου;

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσο αυτονόητη είναι η γνώση της τεχνολογίας σήμερα. Εμείς πάλι, γνωρίζουμε καλά πως δεν είναι όλοι γνώστες, γι' αυτό και γράφουμε πάντα με απλά βήματα.

Αυτό που είδαμε όμως στο Twitter, δεν το περιμέναμε στα σίγουρα. Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο ανεξοικείωτοι με την τεχνολογία, που αδυνατούν να αναγνωρίσουν μία αριθμομηχανή.

Ο μεσήλικας που βλέπουμε στο tweet πήγε σε ένα κατάστημα τεχνολογίας, διότι βρήκε ένα “τηλέφωνο”. Ζήτησε από τους υπαλλήλους να τον βοηθήσουν με την ενεργοποίηση και τη χρήση του κινητού.

Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς πως είναι μία απλή αριθμομηχανή. Παρ’ όλα αυτά, ο υπάλληλος έδειξε σεβασμό και κατανόηση. Βοήθησε τον πελάτη του να ενεργοποιήσει τη συσκευή, και να τη χρησιμοποιήσει.

Η τεχνολογία εξελίσσεται, όμως δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να την αποκτήσουν, έστω κι αν πρόκειται για μία απλή αριθμομηχανή. Γι' αυτό, όταν κάποιος σου ζητά βοήθεια, αν γνωρίζεις, οπλίσου με υπομονή και βοήθησέ τον.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Είναι κρίμα να βλέπουμε πρακτικές που στηρίζουν απόψεις του τύπου “ο άντρας είναι γουρούνι, και η γυναίκα από γυαλί”. Προφανώς είναι δομημένες στις αντιδράσεις της κοινωνίας, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις.

Τώρα για την τεχνολογία, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Είδαμε τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση. Πήραμε μία ιδιαίτερα μεγάλη γεύση σε αυτό το ViralSteps, ακόμη κι από έναν άνθρωπο που μπερδεύει την αριθμομηχανή με κινητό.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα. Τετάρτη πλέον, έτσι; Μην ξεχνιόμαστε. Μέχρι τότε, να χαμογελάτε πλατιά, και να βοηθάτε όποιον το χρειάζεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps