Home » Software » Παιχνίδια » Τι Είναι Τα Battle Royale Παιχνίδια, και Ποια Είναι Τα Καλύτερα

Τι Είναι Τα Battle Royale Παιχνίδια, και Ποια Είναι Τα Καλύτερα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα πιο γνωστά battle royale παιχνίδια είναι το Fortnite και το PlayerUnknown’s Battleground. Αρκετοί συγκρίνουν την επιτυχία του πρώτου με αυτή του Minecraft πριν αρκετά χρόνια. Ωστόσο, πολλοί θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα, και οι εταιρείες δημιουργούν το δικό τους battle royale η μία μετά την άλλη. Προφανώς χρησιμοποιούν διαφορετικό στιλ γραφικών, και προσθέτουν νέα στοιχεία. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι είναι τα battle royale παιχνίδια, και ποια είναι τα καλύτερα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι τα battle royale παιχνίδια;

Τα battle royale παιχνίδια είναι ένα είδος στο οποίο νικητής είναι ο τελευταίος παίχτης που θα επιβιώσει.

Τι Είναι Τα Battle Royal Παιχνίδια, και Ποια Είναι Τα Καλύτερα

Σε αυτό το παιχνίδι επιβίωσης συμμετέχουν δεκάδες παίκτες, σε χάρτες με έκταση χιλιομέτρων. Όλοι ξεκινάνε με ελάχιστο εξοπλισμό, και βρίσκουν περισσότερα καθώς εξερευνούν τον χάρτη.

Οι συμμετέχοντες δεν αντιμετωπίζουν μόνο τους αντιπάλους τους, αλλά και την “ομίχλη”. Πρόκειται για ένα στοιχείο που καλύπτει ένα κομμάτι του χάρτη, και μικραίνει ανά διαστήματα.

Οι παίχτες που βρίσκονται ή θα βρεθούν κάποια στιγμή στην πλευρά της ομίχλης, αρχίζουν να χάνουν υγεία σταδιακά. Αν δεν βγουν από αυτή, τότε αναπόφευκτα θα πεθάνουν.

Η ιστορία των battle royale παιχνιδιών

Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν οι περισσότεροι, το PlayerUnknown’s Battlegrounds δεν είναι το πρώτο παιχνίδι του είδους του.

Το πρώτο battle royale παρουσιάστηκε στο Counter Strike to 2011, ως είδος παιχνιδιού. Εκεί, οι παίκτες για να κερδίσουν έπρεπε να σκοτώσουν όλους τους υπόλοιπους, και να είναι οι μοναδικοί επιζώντες.

Δεύτερο κομμάτι στο παζλ των battle royale ήταν η πρώτη ταινία της σειράς Hunger Games.

Η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους τον Μάρτιο του 2012, και τότε έκαναν την εμφάνισή τους διάφοροι ιδιωτικοί servers για το Minecraft. Εκεί, οι παίχτες πολεμούσαν μέχρι θανάτου, ώστε να είναι οι μόνοι επιζώντες.

Λίγο αργότερα, η κοινότητα του ARMA 2 έφτιαξε το mod DayZ. Αυτό το mod μεταφέρει τους παίκτες σε μία περιοχή που έχει πληγεί από έναν ιό, και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει μετατραπεί σε ζόμπι.

Στόχος σου πλέον είναι να επιβιώσεις από τα ζόμπι, ή/και τους άλλους παίκτες.

Τον ίδιο χρόνο, ο Brendan Greene, γνωστός στο παιχνίδι ως PlayerUnknown, δημιούργησε το δικό του mod για το Arma II: DayZ Mod.

Εμπνεόμενος από τη Γιαπωνέζικη ταινία “Battle Royale”, πήρε το concept, και ονόμασε το δημιούργημά του “DayZ: Battle Royale”.

Το DayZ: Battle Royale πήγαινε πάρα πολύ καλά, και ο Brendan ανανέωσε το mod του για το ARMA 3. Το νέο mod το ονόμασε “PlayerUnknown’s Battle Royale”, και έγινε ακόμη πιο δημοφιλές.

Έπειτα, η σημερινή Daybreak Studios (EverQuest, PlanetSide) προσέλαβε τον Greene ως σύμβουλο. Ανέπτυξε το παιχνίδι H1Z1, που περιείχε το “PlayerUnknown’s Battle Royale” ως τύπο παιχνιδιού.

Τελικά, τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφόρησε το PlayerUnknown's Battleground, από την PUBG Corporation, θυγατρική της Bluehole.

Το PUBG βασίστηκε στα mods του Brendan “PlayerUnknown” Greene, και αναπτύχθηκε υπό τη επίβλεψη και καθοδήγησή του.

Ήταν λογικό το PUBG να γίνει γρήγορα δημοφιλές, και μέσα σε διάστημα ενός έτους πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.

Τα battle royale παιχνίδια έγιναν της μόδας, και σύντομα η Epic Games κυκλοφόρησε το Fortnite, έναν δωρεάν κλώνο του PUBG, όπως το χαρακτηρίζουν μερικοί.

Σε λιγότερο από έναν χρόνο, το Fortnite κατάφερε να έχει έσοδα μεγαλύτερα από το PUBG. Παράλληλα, ξεπέρασε κατά πολύ το PUBG σε πλήθος παικτών, έχοντας τον Μάρτιο του 2018 πάνω από 45 εκατομμύρια χρήστες.

Στην τεράστια επιτυχία του Fortnite βοήθησε και ο Twitch streamer Ninja. Τον Μάρτιο του 2018 έπαιξε ζωντανά με τον ράπερ Drake, και κατέγραψε το ρεκόρ των 667.000 θεατών.

PlayerUnknown’s Battleground

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20/12/2017 | Πλατφόρμα: Windows, Xbox One, Android, iOS | Τιμή: 29.99€ / Δωρεάν | Εκδότης: PUBG Corporation

Η αναφορά των παιχνιδιών θα γίνει με αλφαβητική σειρά. Παρ’ όλα αυτά, θα ξεκινήσουμε με τα τρία πιο γνωστά battle royale αυτή τη στιγμή.

Πρώτο είναι το PlayerUnknown’s Battleground που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017, και βγήκε από τη φάση του beta τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Επίσης, ήταν υποψήφιο για αρκετά βραβεία, ενώ πολλά από αυτά τελικά τα κέρδισε.

https://www.youtube.com/watch?v=m0Tnp-3W3z4

Σε μία περιοχή έκτασης χιλιομέτρων, έως 100 παίχτες επιλέγουν ένα σημείο για να πέσουν. Κατά την πτώση μπορούν να ανοίξουν το αλεξίπτωτό τους, ώστε να την επιβραδύνουν.

Οι παίχτες δημιουργούν ομάδες μέχρι τεσσάρων ατόμων, και ψάχνουν τριγύρω στον χάρτη για όπλα, ρούχα, πανοπλίες, και οχήματα.

Στόχος τους είναι να επιβιώσουν, με αντίπαλό τους τους υπόλοιπους παίκτες, και την ομίχλη που συνεχώς πλησιάζει.

Στο παιχνίδι προστίθεται νέο περιεχόμενο συνεχώς, όπως νέοι χάρτες, όπλα, και άλλα.

Επίσης, οι δημιουργοί του βάζουν κατά καιρούς διάφορα event, για να κρατάνε το PUBG φρέσκο και διασκεδαστικό.

Fortnite Battle Royale

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access – 26/9/17 | Πλατφόρμα: Windows, macOS, PS4, Xbox One, iOSΤιμή: Δωρεάν | Εκδότης: Epic Games

Το Fortnite Battle Royale θα μπορούσε να είναι το γνωστότερο παιχνίδι φέτος. Αν και βρίσκεται ακόμη σε early access, διαθέτει μεγάλο αριθμό παικτών, και έχει τραβήξει για τα καλά τα βλέμματα όλων στον κόσμο του gaming.

Το αρχικό mode του Fortnite ήταν το “Save the World”, και αργότερα η Epic Games, βλέποντας την επιτυχία του PUBG, πρόσθεσε το battle royale. Τελικά, επικράτησε το δεύτερο, και το “Save the World” καθαιρέθηκε από τον θρόνο του.

Πέρα από τη διαφορά στην τιμή από το PUBG, το Fortnite έχει άλλου στιλ γραφικά, και πρόσθεσε το στοιχείο του χτισίματος, που είναι το βασικό του χαρακτηριστικό.

Οι παίχτες μπορούν να καταστρέψουν τα περισσότερα αντικείμενα στον κόσμο για να αποκτήσουν υλικά. Έπειτα, χρησιμοποιώντας τα υλικά αυτά, μπορούν να χτίσουν οχυρά, σκάλες, τοίχους, και παγίδες.

Όπως σε όλα τα δωρεάν παιχνίδια, έτσι και σε αυτό υπάρχουν microtransactions. Ο παίκτης μπορεί να πληρώσει για ρούχα, skins για όπλα του παιχνιδιού, emotes, και άλλα πολλά.

H1Z1

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28/2/18 | Πλατφόρμα: Windows, PS4 | Τιμή: Δωρεάν | Εκδότης: Daybreak

Το παιχνίδι H1Z1 βρισκόταν σε early access από τις αρχές του ‘15, και μόλις πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε επίσημα για Windows. Παράλληλα, βγήκε από το Open Beta για PS4 στις 7 Αυγούστου.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, στηρίχθηκε στο PlayerUnknown’s Battle Royale, οπότε είναι λογικό να μας θυμίζει το PUBG σε πολλά σημεία.

Αρχικά, υπάρχουν μερικές διαφοροποιήσεις στο gameplay, όπως ότι είμαστε ζόμπι, και όχι ζωντανοί άνθρωποι.

Αυτό που ξεχωρίζει στο H1Z1 είναι το σύστημα κατασκευής αντικειμένων. Αν βρούμε κάποιο αντικείμενο που δεν χρειαζόμαστε, μπορούμε να το καταστρέψουμε με στόχο να φτιάξουμε καλύτερες πανοπλίες και όπλα.

Επίσης, στο H1Z1 θα βρούμε το Auto Roayle. Ουσιαστικά έχουμε ένα όχημα όπου εμείς και η ομάδα μας μένουμε μόνιμα μέσα.

Όπως σε ένα κλασικό battle royale παιχνίδι, στόχος μας είναι να επιβιώσουμε, όχι μόνο από τους αντιπάλους μας, αλλά και την “ομίχλη” που ολοένα πλησιάζει.

Battlerite Royale

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Καλοκαίρι 2018 | Πλατφόρμα: Windows | Τιμή: Δωρεάν | Εκδότης: Stunlock Studios

Το Battlerite είναι ένα δωρεάν MOBA παιχνίδι, στο οποίο ανακοινώθηκε η προσθήκη battle royale mode μέσα στο καλοκαίρι.

Το Battlerite Royale θα διαφέρει στο πλήθος των παικτών, καθώς θα μάχονται 20 παίχτες αντί για 100. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να είναι μόνος, ή ζευγάρι με κάποιον άλλο.

Παράλληλα, το Battlerite Royale στηρίζεται στους 27 ήρωες του βασικού παιχνιδιού. Όλοι τους έχουν διαφορετικά skills, αλλά οι βασικοί κανόνες των battle royale ισχύουν και εδώ.

Crazy Justice

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access – Καλοκαίρι 2018 | Πλατφόρμα: PC, PS4, Xbox One, Switch | Τιμή: 19.99€ | Εκδότης: Black Riddles Studios

Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο παιχνίδι, έχει δημιουργήσει ήδη όνομα στον χώρο των battle royale παιχνιδιών.

Όχι μόνο είναι το πρώτο και μοναδικό ως τώρα που θα κυκλοφορήσει στην κονσόλα της Nintendo, αλλά έχει αρκετά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Τα γραφικά στο Crazy Justice θυμίζουν αρκετά αυτά του Fortnite, ενώ διαθέτει πιο εξελιγμένο σύστημα κατασκευής.

Στο Crazy Justice μπορούμε να κατασκευάζουμε και να αναβαθμίσουμε τα δικά μας όπλα, ενώ δημιουργούμε ένα deck από skills, που βοηθά στο να φτιάξουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού.

Τέλος, οι τύποι παιχνιδιού που θα βρούμε στο Crazy Justice είναι αρκετοί: Ιστορία, co-op, και multiplayer σε πέντε χάρτες με διαφορετικά game mode ο καθένας.

Darwin Project

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access – 9/5/18 | Πλατφόρμα: Windows, Xbox One | Τιμή: Δωρεάν | Εκδότης: Scavengers Studio

Το Darwin Project είναι ένα metapocalyptic battle royale παιχνίδι το οποίο ξεχωρίζει διότι μοιάζει με TV show, και όλα γίνονται στο χιόνι.

Αν αναρωτιέστε πού είναι το ιδιαίτερο με το χιόνι, ο δημιουργός μας έχει την απάντηση έτοιμη. Με τη βοήθεια του χιονιού μπορούμε να ακολουθήσουμε τα χνάρια άλλων παιχτών, και να βρίσκουμε στοιχεία, αντί να τους πετυχαίνουμε τυχαία στον χάρτη.

Το εντυπωσιακό στοιχείο του παιχνιδιού είναι αυτό του σκηνοθέτη, και οι δυνατότητες που έχουν οι θεατές σε περίπτωση που το παιχνίδι γίνεται streaming στο Twitch ή το Mixer.

Όσοι παρακολουθούν ψηφίζουν για τις αποφάσεις του σκηνοθέτη, ο οποίος μπορεί να ελέγχει ποικίλες πτυχές του χάρτη.

Dying Light: Bad Blood

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Εντός του 2018 | Πλατφόρμα: Windows, PS4, Xbox One | Τιμή: Δωρεάν | Εκδότης: Techland

Αν και το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι ακριβώς battle royale, έχει κάποια σχετικά χαρακτηριστικά, και προσφέρει αντίστοιχη εμπειρία.

Το Dying Light: Bad Blood βασίζεται στον αρχικό τίτλο Dying Light. Παρ’ όλα αυτά, αποτελούν δύο διαφορετικά παιχνίδια.

Στο Bad Blood έχουμε μια ζωή, και το πλήθος των παικτών είναι μόλις έξι, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουμε και ζόμπι. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους δημιουργούς, ίσως να ήταν θετική μία συμμαχία με τους υπόλοιπους παίκτες.

Σκοπός μας στο παιχνίδι είναι να σκοτώσουμε τα ζόμπι, και να μαζέψουμε δείγματα ορού πριν νυχτώσει. Μόλις τα συλλέξουμε, πρέπει να πάμε στο ελικόπτερο για να μεταφερθούμε σε κάποιο ασφαλές μέρος.

Κάπου εδώ πρέπει να γίνει μία επιλογή, καθώς το ελικόπτερο δεν έχει θέσεις για όλους. Έτσι, κάποιος πρέπει να μείνει πίσω, και ο μόνος τρόπος να βρούμε το ποιος, είναι να “χτυπηθούμε” μεταξύ μας.

Το παιχνίδι προς το παρόν είναι δωρεάν, και βρίσκεται σε φάση περιορισμένων δοκιμών. Αν θέλουμε, μπορούμε να αποκτήσουμε κλειδί για το Steam από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Egress

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Εντός του 2018 | Πλατφόρμα: Windows, PS4, Xbox One | Τιμή: Άγνωστο | Εκδότης: Fazan

Το Egress ίσως είναι το πιο ξεχωριστό battle royale παιχνίδι που θα δούμε σε αυτή τη λίστα. Είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης με στοιχεία RPG, και διαδραματίζεται σε διαφορετική εποχή.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια που είδαμε, στο Egress βρισκόμαστε σε μία πόλη κατά τη διάρκεια της βικτοριανής εποχής. Εκεί μπορούμε να εξερευνήσουμε σπίτια, δρόμους, και υπονόμους.

Παράλληλα, εμείς διαλέγουμε τον ήρωά μας, και ο κάθε ένας έχει διαφορετικές ικανότητες, όπλα, και ρόλο.

Δεν γνωρίζουμε πολλά για το παιχνίδι, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2018.

Αν ενδιαφερόμαστε να λάβουμε μέρος στη δοκιμαστική έκδοση, μπορούμε να κάνουμε εγγραφή στη σελίδα του παιχνιδιού.

Europa

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Εντός του 2019 | Πλατφόρμα: Windows | Τιμή: Άγνωστη | Εκδότης: Tencent

Σχεδόν ποτέ ένα παιχνίδι δεν κυκλοφορεί από την ίδια εταιρεία στην Κίνα. Παράλληλα, αρκετές φορές παρουσιάζει διαφορές στα γραφικά, σε κείμενα, ονόματα, ακόμη και στο gameplay.

Για παράδειγμα, το PUBG δημοσιεύτηκε από την Tencent, η οποία τώρα στήνει το δικό της battle royale παιχνίδι.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια που παρουσιάσαμε, το Europa έχει δυναμικό σύστημα καιρού, κάτι που αναγκάζει τον παίκτη να προσαρμόζει το στιλ παιχνιδιού.

Ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Europa είναι η δυνατότητα να σκοτώνουμε τους αντιπάλους μας εκμεταλλευόμενοι το περιβάλλον.

Για παράδειγμα, μπορούμε να καταστρέψουμε τα σχοινιά που συγκρατούν μερικούς σωλήνες, και αυτοί να πέσουν πάνω στον αντίπαλό μας.

Προς το παρόν, ακόμη και η σελίδα του παιχνιδιού στο Steam είναι μόνο στα Κινέζικα. Παράλληλα, δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει διαθέσιμο εκτός Κίνας, αλλά με τη δημοτικότητα που έχουν τα battle royale, το θεωρούμε δεδομένο.

Islands of Nyne: Battle Royale

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access 12-7-18 | Πλατφόρμα: Windows, macOS, VR | Τιμή: 30€| Εκδότης: Define Human Studios

Το Islands of Nyne ξεκίνησε ως project στο Kickstarter αρκετά χρόνια πριν, και αποτελεί ένα battle royale με sci-fi θέμα.

Στο Islands of Nyne, όσο πιο καλά παίζουμε τόσο καλύτερες πανοπλίες και όπλα κερδίζουμε.

Επίσης, μπορούμε να βάλουμε στοιχήματα για το ποιος θα είναι ο νικητής, και να κερδίσουμε ακόμη περισσότερα αντικείμενα.

Το παιχνίδι βρίσκεται σε Early Access από τις 12 Ιουλίου του 2018.

Το Islands of Nyne προσφέρεται σε μορφή οπτικού δίσκου, και όλα τα αντίγραφα έχουν εξαντληθεί. Σύντομα αναμένεται να διατεθούν περισσότερα κομμάτια στη σελίδα του στο Kickstarter.

Maelstrom

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access – 11/4/18 | Πλατφόρμα: Windows | Τιμή: 16,79€ | Εκδότης: Gunpowder Games

Πρόσφατα είδαμε το Sea of Thieves, ένα MMO παιχνίδι με κύριο χαρακτηριστικό την θάλασσα και τα καράβια. Το Maelstrom είναι λοιπόν το αντίστοιχο Sea of Thieves για τα battle royale παιχνίδια.

Αντί για κάποιον ήρωα, έχουμε ένα πλοίο. Ανταγωνιζόμαστε με άλλους 15 παίχτες, και πρέπει να είμαστε το τελευταίο πλοίο που θα συνεχίσει να επιπλέει.

Εκτός των αντιπάλων, πολεμάμε NPC πλοία, και διάφορα τέρατα της θάλασσας που απειλούν να μας βυθίσουν.

Το Maelstrom είναι το πιο πρωτότυπο battle royale παιχνίδι που έχουμε δει, και διαθέτει συνολικά τρεις φυλές: ανθρώπους, ορκς, και νάνους.

Mavericks: Proving Grounds

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Beta – Καλοκαίρι 2018 | Πλατφόρμα: Windows | Τιμή: Δωρεάν | Εκδότης: Improbable

To Mavericks: Proving Grounds είναι ένα ακόμη shooter game ανοιχτού κόσμου που θα έχει battle royale mode.

Το Mavericks διαφέρει με τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους εξαιτίας του αριθμού των παικτών, και της έκτασης του χάρτη. Οι δημιουργοί αναφέρουν ότι θα γίνονται μάχες μεταξύ 400 παικτών, σε έναν δυναμικό χάρτη 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Έδωσαν μάλιστα παραδείγματα για τη λειτουργία του δυναμικού χάρτη. Ας πούμε θα μπορούμε να βάλουμε φωτιά σε κάποιο σημείο του κόσμου, και αυτή θα εξαπλωθεί. Με αυτό τον τρόπο, οι υπόλοιποι ίσως αποκοπούν ή καούν ζωντανοί.

Επίσης, έχουν προσθέσει τη δυνατότητα ιχνηλασίας, όπως είδαμε και στο Crazy Justice. Οπότε θα μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματα άλλων παιχτών, ώστε να τους εντοπίσουμε.

Προς το παρόν αναμένεται η κυκλοφορία της Closed Beta φέτος το καλοκαίρι, και μπορούμε να γραφτούμε από τη σελίδα του παιχνιδιού.

Paladins: Realm Royale

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access – 5/6/18 | Πλατφόρμα: Windows, PS4, Xbox One | Τιμή: Δωρεάν | Εκδότης: Hi-Rez Studios

Αν το όνομα σας φαίνεται γνωστό, η αιτία είναι το Paladins: Champions of the Realm, που είδαμε πρόσφατα.

Τα δύο παιχνίδια έχουν κοινά όπλα, ίδιες ικανότητες ηρώων, και οι χάρτες του αρχικού τίτλου συνδυάστηκαν για να δημιουργηθεί ο κόσμος του Realm Royale.

Το Realm Royale αρχικά εισήχθη ως τρόπος παιχνιδιού στο Paladins, αλλά εν τέλει η Hi-Rez αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό battle royale παιχνίδι.

Αυτό που κάνει το Realm Royale να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους, είναι το σύστημα κατασκευής θρυλικών όπλων, ικανοτήτων, και πανοπλιών.

Όπως σε κάθε battle royale, βρίσκουμε αντικείμενα στον χάρτη. Εδώ όμως τα αντικείμενα είναι κρυμμένα μέσα σε σεντούκια. Αν κάποιο αντικείμενο το έχουμε ήδη ή δεν το θέλουμε, μπορούμε να το καταστρέψουμε και να πάρουμε τα θραύσματά του.

Γενικότερα, στον χάρτη υπάρχουν μικρές πόλεις, και σχεδόν κάθε μία από αυτές έχει ένα σημείο σφυρηλάτησης. Εφόσον μαζέψουμε τον απαιτούμενο αριθμό θραυσμάτων, πηγαίνουμε σε ένα τέτοιο σημείο, και ξεκινάμε την κατασκευή.

Η κατασκευή θέλει τον χρόνο της, και όση ώρα εμείς περιμένουμε, μπορούμε να δεχθούμε κανονικά επίθεση. Αν πεθάνουμε, τότε το αντικείμενο ενδέχεται να το πάρει αυτός που μας σκότωσε, οπότε πρέπει να φυλάμε τα νώτα μας.

Στο παιχνίδι συμμετέχουν έως 100 παίκτες, και μπορούν να παίζουν μόνοι ή σε ομάδες των δύο και των τεσσάρων.

Το Realm Royale προσφέρει πέντε διαφορετικές κλάσεις, που η κάθε μία έχει διαφορετικές ικανότητες, και αποκλειστικά όπλα.

Ίσως το πιο αστείο στοιχείο του παιχνιδιού είναι ο τρόπος θανάτου των παικτών. Όταν κάποιος μας σκοτώσει, γινόμαστε υπερκινητικά αλλά ανυπεράσπιστα κοτόπουλα, και έχουμε στη διάθεσή μας 30 δευτερόλεπτα να επιβιώσουμε ή να μας αναβιώσει κάποιος σύμμαχος.

Το παιχνίδι βρίσκεται σε Early Access, λαμβάνει τακτικά αναβαθμίσεις, και η εταιρεία ανακοίνωσε την απουσία των microtransactions μέχρι να κυκλοφορήσει σε Beta. Αναμένονται λειτουργικές εκδόσεις για PS4 και Xbox One πολύ σύντομα.

Proxima Royale

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access – 2ο Τρίμηνο 2018 | Πλατφόρμα: Windows | Τιμή: 19.99€ | Εκδότης: Vulkan Society

Το Proxima Royale βρίσκεται σε Closed Alpha αυτή την περίοδο, και μπορούμε να το παίξουμε μόνο αν διαθέτουμε κάποιο κλειδί συμμετοχής.

https://www.youtube.com/watch?v=tmwYZ_1UyeY

Το Proxima Royale είναι ένα κλασικό battle royale, με sci-fi θέμα, στο οποίο είμαστε ρομπότ σε έναν εξωγήινο πλανήτη που λέγεται Proxima Centauri b.

Σε αυτό το παιχνίδι δεν θα βρούμε τίποτα το ιδιαίτερο. Στο μόνο που διαφέρει από τα υπόλοιπα είναι τα γραφικά, και ο αριθμός των παικτών, που είναι μόλις εξήντα.

Radical Heights

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access – 10/5/18 | Πλατφόρμα: Windows | Τιμή: Δωρεάν | Εκδότης: Boss Key Productions

Η Boss Key Productions είναι μία εταιρεία που βίωσε μόνο αποτυχίες. Όλα άρχισαν με το LawBreakers, ένα first person shooter αρένας, που δεν τα πήγε και τόσο καλά.

Όσο το LawBreakers βρίσκονταν σε Closed Beta, όλα ήταν καλά. Λίγο πριν κυκλοφορήσει επίσημα όμως, ήρθε ένα update, και όλα έγιναν κομμάτια. Οι servers είχαν προβλήματα, το παιχνίδι κολλούσε απίστευτα, και τελικά έχασε ένα μεγάλο μερίδιο από το κοινό του.

Η εταιρεία, για να μπορέσει να ανακάμψει, είπε να προσπαθήσει να δαγκώσει την πίτα των battle royale. Έτσι δημιούργησε το Radical Heights, ένα παιχνίδι με στιλ ‘80s, πολύχρωμο, με πολλά λαμπάκια, και σχετικά κωμικό.

Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε ένα παιχνίδι να καταγράφεται ως Extreme Early Access, κάτι που φαίνεται να ισχύει, διότι του λείπουν παράθυρα, ταπετσαρίες, και πολλά ακόμη.

Τελικά, η εταιρεία έκλεισε, μπήκε σε κατάσταση αναστολής, και αφαίρεσε ένα founder pack που πουλούσε εντός του παιχνιδιού, μαζί με όλα τα microtransactions.

Ο λόγος που το αναφέρουμε είναι διότι αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια, και είναι ακόμη διαθέσιμο στο Steam. Πραγματικά αξίζει να του δώσουμε μία ευκαιρία, και ίσως η εταιρεία βρει τα κεφάλαια για να συνεχίσει την ανάπτυξή του.

SOS

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access – 23/1/18 | Πλατφόρμα: Windows | Τιμή: 14,99€ | Εκδότης: Outpost Games, Inc.

Στο SOS, 32 παίχτες βρίσκονται σε ένα νησί γεμάτο τέρατα, και όλα δείχνουν πως συμμετέχουν σε ένα reality επιβίωσης.

Ακριβώς όπως και στο Darwin Project, οι θεατές μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για τον παίκτη, αν αυτός κάνει stream στο Twitch. Για παράδειγμα, επιλέγουν αν το κιβώτιο που θα πέσει από τον ουρανό θα περιέχει προμήθειες ή μία βόμβα.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να μαζέψουμε τέσσερα κειμήλια, που είναι διασκορπισμένα στον χάρτη. Όταν το καταφέρουμε, πρέπει να ζητήσουμε από το ελικόπτερο να έρθει να μας πάρει.

Προσοχή όμως, υπάρχουν ακόμη 31 παίκτες που μπορεί να είναι είτε εχθροί, είτε σύμμαχοί μας. Ό,τι κι αν είναι οι υπόλοιποι, στο τέλος επιβιώνει πάντα μόνο ένας, και για να νικήσουμε, πρέπει να είμαστε εμείς.

Το παιχνίδι ακούγεται πολύ ενδιαφέρον στα χαρτιά. Ωστόσο, η κοινότητά του είναι απίστευτα τοξική, και η τελευταία αναβάθμιση δεν απέσπασε τα καλύτερα σχόλια.

Stand Out: Battle Royale VR

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access – 9/12/17 | Πλατφόρμα: VR – HTC Vive, Oculus Rift, ή Windows Mixed Reality | Τιμή: 22,99€ | Εκδότης: raptor lab

Στο Stand Out δεν κερδίζουμε χρησιμοποιώντας ποντίκι ή χειριστήριο, αλλά τα χέρια μας και μία μάσκα VR.

Τα διάφορα αντικείμενα τα πιάνουμε τεντώνοντας τα χέρια μας, ενώ αμυνόμαστε σκύβοντας. Αν κάτι μας εμποδίζει να δούμε καθαρά, τότε θα πρέπει να κινηθούμε αριστερά ή δεξιά.

Τα γραφικά δεν είναι σίγουρα το δυνατό σημείο του Stand Out, αλλά αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσουμε, έστω μόνο για την εμπειρία.

Surviv.io

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2017 | Πλατφόρμα: Web | Τιμή: Δωρεάν | Εκδότης: Playable in development

Συνήθως, για να παίξουμε αξιοπρεπώς ένα battle royale, πρέπει να διαθέτουμε έναν σχετικά καλό υπολογιστή. Αν πάλι δεν έχουμε ένα σύστημα που αντέχει να τρέξει το PUBG, μπορούμε να παίξουμε το Surviv.io.

Σε αυτό το παιχνίδι, οι παίχτες είναι απλοί κύκλοι, και το κάθε match κρατάει μερικά λεπτά.

Στο Surviv.io θα βρούμε διάφορα όπλα, ποικιλία στον εξοπλισμό, και απόλυτα γεωμετρικά γραφικά.

Δείτε και άλλα παιχνίδια της κατηγορίας .io:

Οι πιο Έξυπνες και Πρωτότυπες Παραλλαγές του Agar.io

Αναζητώντας online παιχνίδια με πολλούς παίκτες, οι περισσότεροι από εμάς πιθανώς να έχουμε ακούσει το Agar.io, ή τουλάχιστον όσο ήταν στην ακμή του. Το παιχνίδι…

Survival Games

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Early Access – 11/5/18 | Πλατφόρμα: Windows | Τιμή: 7,99€ | Εκδότης: 2.0 Studios

Αναφέραμε ήδη ότι το Minecraft ήταν το πρώτο παιχνίδι που απέκτησε battle royale mod. Κάποιος λοιπόν εμπνεόμενος από αυτό δημιούργησε ολόκληρο παιχνίδι.

Στο Survival Games ερχόμαστε αντιμέτωποι με άλλους 63 παίχτες, την πείνα, και την αϋπνία.

Δεν πρόκειται για ένα απλό battle royale, αλλά για ένα πραγματικό παιχνίδι επιβίωσης. Απαιτείται να τρώμε και να κοιμόμαστε, ειδάλλως θα πεθάνουμε από την εξάντληση.

Παράλληλα, μπορούμε να παίζουμε ενάντια στο περιβάλλον (PvE), να βρεθούμε αντιμέτωποι με ζόμπι, είτε να παίξουμε ένα κλασικό FPS.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο του Survival Games είναι η δυνατότητα δημιουργίας χάρτη.

The Division: Survival

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22/11/16 | Πλατφόρμα: Windows, PS4, Xbox One | Τιμή: 14,99€ | Εκδότης: Ubisoft

Το Survival είναι ένα DLC για το shooter RPG “Tom Clancy’s The Division”. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, πρέπει να διαθέτουμε το βασικό παιχνίδι που κοστίζει 50 ευρώ, και να πληρώσουμε ακόμη δεκαπέντε για το battle royale mode.

Στο The Division: Survival, βρισκόμαστε στο Μανχάταν, που έχει καταστραφεί εξαιτίας ενός ιού.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αντιμετωπίζουμε άλλους παίκτες, καθώς και AI εχθρούς.

Επιπλέον, θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε στο ψύχος, τη δίψα, και τον ιό που συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Σε αντίθεση με άλλα battle royale, δεν απαιτείται να είμαστε ο μοναδικός επιζών, αλλά να καταφέρουμε να επιβιώσουμε. Το Tom Clancy’s The Division είναι ένας εξαιρετικός τίτλος, και το συγκεκριμένο DLC παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Γνωρίζατε τι είναι τα battle royale;

Νέα battle royale παιχνίδια ανακοινώνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα. Ο καθένας προσπαθεί να βάλει αυτό το κάτι, που θα κάνει το δικό του παιχνίδι επιβίωσης να ξεχωρίσει.

Ωστόσο, δεν έχουμε δει ακόμη καμία κίνηση από μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου. Η Blizzard σίγουρα θέλει κομμάτι από την πίτα, και είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα δούμε κάποια ανακοίνωση.

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτού του είδους τα παιχνίδια; Θεωρείτε ότι είναι μια τρέλα που θα περάσει, ή ήρθαν για να μείνουν;

Έχετε παίξει κάποιο battle royale παιχνίδι, κι αν ναι, ποιο ήταν αυτό; Μήπως γνωρίζετε κάποιο που δεν αναφέραμε;

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps