Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » Να Τι Φταίει Με τα Τελωνεία, Σκαθαρομπιφτέκια, Εκτύπωση Sushi

Να Τι Φταίει Με τα Τελωνεία, Σκαθαρομπιφτέκια, Εκτύπωση Sushi

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα ΙΚΕΑ ξαναχτυπούν, κι αυτή τη φορά φτιάχνουν τρόφιμα από έντομα, περίεργα υλικά, και παγωτά από βότανα. Παράλληλα, οι Ιάπωνες εκτυπώνουν 8-bit sushi, και ο Homer Simpson συλλαμβάνεται για οδικές παραβάσεις στους δρόμους της Αγγλίας. Ανάμεσα στα άλλα που θα διαβάσετε, έβρεξε διαμάντια στη Ρωσία, ενώ μπορεί να βρήκαμε κάποια εξήγηση για τις καθυστερήσεις στα τελωνεία της Ελλάδας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Σκαθαρομπιφτέκια και Παγωτό Βοτάνων Από τα ΙΚΕΑ

Τα ΙΚΕΑ διατηρούν ένα εργαστήριο καινοτομίας, το οποίο ονομάζεται SPACE10. Παράξενο όνομα, αλλά δε βαριέσαι, όπως τη βρίσκει ο καθένας.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο, και γενικά η ίδια η ΙΚΕΑ, δεν τα πάνε και πολύ καλά. Το SPACE10 ήταν που έφτιαξε τους περιβόητους κεφτέδες του IKEA. Παράλληλα, το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας αποφάσισε να ενσωματώσει τεστ εγκυμοσύνης σε διαφημιστικό κουπόνι.

To SPACE10 το έκανε το θαύμα του πάλι. Όπως όλα δείχνουν, το εργαστήριο εργάζεται στη δημιουργία του γρήγορου φαγητού του μέλλοντος.

Ήδη έχουν αναπτύξει πέντε προϊόντα, και το ένα είναι πιο αηδιαστικό από το άλλο.

Για παράδειγμα, το hot dog περιέχει συστατικά όπως κέτσαπ από παντζάρια και μούρα, κρέμα από κουρκούμη, και μείγμα βοτάνων. Το αποκορύφωμα βέβαια είναι το ψωμάκι, που είναι φτιαγμένο από σπιρουλίνα.

ViralSteps#29 - Βρήκαμε Τι Φταίει Με τα Τελωνεία, Σκαθαρομπιφτέκια, Εκτύπωση Sushi

Αν το hot dog φαίνεται χάλια, που να πούμε τι περιέχει το μπιφτέκι τους. Έχουμε και λέμε, παντζάρια, παστινάκι, πατάτες, και φυσικά, μαύρο σκαθάρι.

Εμείς θα κλείσουμε το θέμα αυτό με το παγωτό βοτάνων, που μπορεί να περιέχει ζάχαρη, χυμό μήλου, μήλα, και χυμό λεμονιού. Μια χαρά φαίνεται, ε; Δεν θα το λέγαμε.

Στα συστατικά που μπορεί να περιέχει συμπεριλαμβάνονται βότανα. Μερικά από αυτά είναι η ασπερούλα, το κόλιανδρο, το μυρώνι, και το ξινόχορτο.

Καλή μας όρεξη λοιπόν. Ευτυχώς που φαγητό ψωνίζουμε από σούπερ μάρκετ, φαγάδικα, ή το φτιάχνουμε μόνοι μας.

Τι Κοινό Έχουν το Fortnite, τα eSports, ο Drake, ένας Ninja, ο Kim Jong, και ο Elon Musk;

Θα λέγαμε ψέματα στον εαυτό μας αν δεν παραδεχόμασταν την άνοδο των eSports. Ομοίως αν επιμέναμε ότι το gaming είναι απλά μόδα, γιατί απλά κανένα από τα δύο δεν ισχύει.

Το gaming συντηρεί πλέον πολλούς, και η βιομηχανία των eSports αποφέρει τεράστια κέρδη στις εταιρείες. Παράλληλα, το Twitch είναι η πρώτη πλατφόρμα streaming στον τομέα αυτό, και οι επαγγελματίες streamers ζουν αρκετά άνετα.

Πριν λίγες ημέρες, στο Twitch σημειώθηκαν δύο νέα ρεκόρ, ίσως και τρία, ή και τέσσερα, κάπου χάσαμε το λογαριασμό.

Το πρώτο ήταν αυτό του streamer με τους περισσότερους ακολούθους, καθώς ο Ninja έσπασε το φράγμα των 3.000.000, και πλέον πλησιάζει τα τέσσερα εκατομμύρια.

Έπειτα, για να γιορτάσει το επίτευγμά του, αποφάσισε να κάνει ένα stream, παίζοντας Fortnite με τον Drake.

Το stream αυτό, σύμφωνα με το ίδιο το Twitch, παρακολούθησαν 628.000 άνθρωποι. Ναι, αυτό ήταν το δεύτερο ρεκόρ που έκανε, και πριν το κατείχε ο Dr. Disrespect με 388.000.

Προχωράμε στο τρίτο ρεκόρ, και είναι αυτό των νέων συνδρομητών στη διάρκεια ενός stream. Ο Ninja, κατά τη διάρκεια του stream με τον Drake, φαίνεται να απέκτησε σχεδόν 15.000 νέους συνδρομητές.

Τέλος, το ίδιο το Twitch ανακοίνωσε ότι ο Ninja κατέχει το ρεκόρ του streamer με τους περισσότερους συνδρομητές, και ανέρχονται στους 180.000.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος ο steamer είναι απίστευτα ταπεινός, και σέβεται τους ανθρώπους που τον ακολουθούν.

“Δεν έχω γράψει τίποτα μετά τη χθεσινοβραδινή τρέλα. Είμαι απίστευτα ευλογημένος και ευγνώμων από όλη την επευφημία και την καλοσύνη που έχω δει σε όλη μου την πορεία.

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη. Θα συνεχίσω να κάνω απίστευτα streams και περιεχόμενο <3 Τόσο εξωπραγματικό.”

Όπως ήταν λογικό, το θέμα αυτό έγινε viral, και το Twitter γέμισε με tweets κάθε είδους.

“Ο Drake καθώς δίνει αντικείμενα στον Ninja.”

https://twitter.com/htcesports/status/974154633936433154

Ο Drake φαίνεται να αγαπά το Fortnite, και να αδιαφορεί για το PlayerUnknown's Battlegrounds.

https://twitter.com/_xSojin/status/974188948988678144

“Ακόμη και ο Kim Jong βλέπει τον Ninja αυτήν τη στιγμή.”

“Τώρα πρέπει ο Elon Musk να στείλει τον Ninja με πύραυλο να κάνει stream Fortnite στο διάστημα. Όλα είναι πιθανά.”

Ώπα, τώρα που είπαμε Elon Musk, θυμηθήκαμε ένα tweet που είδαμε, και όλα δείχνουν ότι ο Musk παίζει Overwatch.

timthetatman: Elon Musk, από περιέργεια, παίζεις Overwatch;
Elon Musk: Ναι. Το βρίσκω χαλαρωτικό.

Επίσης, φαίνεται πως στην Ε3 φέτος, θα δούμε κόντρα διάσημων με επαγγελματίες παίκτες του Fortnite.

“50 διάσημοι θα αντιμετωπίσουν 50 επαγγελματίες παίκτες στο Fortnite Battle Royale στην Ε3 – κανένα στοίχημα για το συνδυασμό των ομάδων;”

Σας κουράσαμε, το ξέρουμε, αλλά δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε. Το gaming ανήκει στο σήμερα, και τα eSports είναι το παρόν και το μέλλον.

Καράβια Βγήκαν Στη Στεριά Και Αεροπλάνα Στους Δρόμους

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενδέχεται ένα αεροσκάφος να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο συμβατικό οδικό δίκτυο.

Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά στην Αμερική, αλλά σίγουρα κανείς δεν περιμένει να δει κάτι τέτοιο.

Όπως λέει και ο χρήστης που δημοσίευσε το βίντεο, μάλλον κίνηση στο Λος Άντζελες σημαίνει να αντιμετωπίζεις και αεροπλάνα.

Η Άδεια Οδήγησης του Homer Simpson

Βρε, λέτε ο πιλότος του παραπάνω αεροπλάνου να πήρε το δίπλωμα από την ίδια αρχή με τον τύπο παρακάτω;

Το δίπλωμα του Homer Simpson προσπάθησε να το περάσει ως νόμιμο ένας οδηγός στο Μίλτον Κέινς της Αγγλίας.

Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και του ζήτησαν άδεια, δίπλωμα, και τα σχετικά. Τότε ο οδηγός παρουσίασε ως άδεια οδήγησης αυτή της εικόνας.

Προφανώς το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, και ο οδηγός πήρε κλήση για οδήγηση χωρίς ασφάλεια και κατάλληλη άδεια οδήγησης.

Τρισδιάστατο 8-bit Βρώσιμο Sushi

Μία Ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία παρουσίασε ένα πολύ περίεργο εκτυπωτή στο φετινό SXSW. Τι κάνει αυτός ο εκτυπωτής; Χαιρόμαστε που ρώτησες.

Αρχικά, μέσω της βάσης δεδομένων που η εταιρεία έχει φτιάξει, επιλέγουμε χρώματα, τρόφιμα, γεύσεις, και τα λοιπά.

Στη συνέχεια, ο εκτυπωτής αναλαμβάνει να τυπώσει το φαγητό. Ουσιαστικά δημιουργεί μικρούς κύβους με τη γεύση, το χρώμα, και στη θέση που πρέπει.

Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον οπτικά, είναι ενδιαφέρον. Μοιάζει με την τρισδιάστατη απεικόνιση, ενός 8-bit sushi.

Αν και οι κύβοι φτιάχνονται από βρώσιμο τζελ, δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα δοκιμάζαμε. Βέβαια, πόσο πιο χάλια από τα φαγητά της ΙΚΕΑ να είναι;

Το Snapchat Σε Νέα Ελεύθερη Πτώση

Θυμάστε που πρόσφατα το Snapchat άλλαξε το περιβάλλον χρήσης του; Επίσης, θυμάστε ότι δεν άρεσε σε κανέναν; Ε, δεν μπορεί να ξεχάσατε πως η Kylie Jenner με ένα της tweet κατρακύλησε τη μετοχή της εταιρείας.

Παράλληλα, το Snapchat αντί να προσπαθεί να φτιάξει τα πράγματα, μάλλον το αντίθετο κάνει.

Αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε τον ξυλοδαρμό που πριν χρόνια είχε δεχθεί η Rihanna από τον τότε σύντροφο της για μία διαφήμιση.

Λίγο πολύ, το Snapchat ρωτάει αν προτιμάς να χαστουκίσεις τη Rihanna, ή να ρίξεις μπουνιά στον Chris Brown.

Κάπου εδώ η Rihanna τα πήρε στο κρανίο, και με το δίκιο της, και παρόλο που το Snapchat απολογήθηκε, αυτή είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σκέφτομαι όλες τις γυναίκες, τα παιδιά, και τους άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν, και ιδίως όλους όσους δεν έχουν ακόμα μιλήσει. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε! Ντροπή σας.”

Έτσι απλά λοιπόν, η μετοχή του Snapchat έκανε μία πτώση 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ειλικρινά, το να αλλάξεις κάτι που τελικά δεν αρέσει στον κόσμο και να υπερασπίζεσαι τη θέση σου, είναι αποδεκτό. Παρ’ όλα αυτά, η εκμετάλλευση τέτοιων περιστατικών για τη δημιουργία εντυπώσεων ή/και κέρδους, είναι κατακριτέα.

Βρέχει Παράδες

Έλα Snapchat, μιας και για το χρήμα που χάνεις φταις εσύ, πήγαινε στη Ρωσία μήπως προλάβεις καμιά ράβδο χρυσού.

Με χιούμορ, η Siberian Times αναφέρει: “Η θερμοκρασία στη Yakutia είναι -21℃, ο καιρός είναι ηλιόλουστος, και αναμένουμε βροχή διαμαντιών, χρυσού, και πλατίνας.”

Ένα αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, καθώς για άγνωστο λόγο άνοιξε τρύπα στο κάτω μέρος του χώρου αποσκευών. Έχουμε μια υποψία ότι έφταιγε το φορτίο, αλλά δε βαριέσαι.

Ξαφνικά άρχισε να βρέχει διαμάντια και πολύτιμα μέταλλα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αξία τους ξεπερνά τα 368.000.000 δολάρια.

Ο κάτοχος του φορτίου δεν έχει γίνει γνωστός, ούτε και οι λόγοι που οδήγησαν στο ατύχημα. Πάντως, οι αρχές το ψάχνουν, και με βεβαιότητα σας λέμε ότι κανείς δεν θα κλέψει τίποτα. Είναι βαριά βρε αδερφέ μία καταραμένη πλάκα χρυσού.

Τα Δέματα Στα Τελωνεία της Ελλάδας

Η κατάσταση με τα τελωνεία και τα δέματα από το εξωτερικό έχει παραγίνει. Μήνες περιμένουμε οτιδήποτε σχεδόν έχουμε παραγγείλει από καταστήματα εκτός Ελλάδας.

Φυσικά, δεν αποτελεί εναλλακτική το να αγοράσουμε κάτι από τη χώρα μας. Εδώ μία απλή θήκη σιλικόνης για το κινητό μας, έξω κάνει 1-2 ευρώ, και στο φθηνότερο skroutzομάγαζο θες 5 στην καλύτερη.

Επειδή όμως δε θα τρελαθούμε εμείς, κύριοι των τελωνείων, ας απολαύσουμε το παραπάνω βίντεο.

Σκεφτείτε λίγο ότι η διαδρομή που κάνει το οποιοδήποτε δέμα μέχρι τη χώρα μας είναι από το σημείο εισόδου στον ιμάντα και πάνω.

Ε, μετά όταν εισέλθει στα τελωνεία μας, κολλάει όπως το λευκό δέμα στον πάτο.

Ίσως βρε παιδί μου και οι τελωνειακοί υπάλληλοι να προσπαθούν όσο καλύτερα μπορούν, αλλά να μην τα καταφέρνουν. Ακριβώς όπως τα λέει και το tweet.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Εμείς πιστεύουμε ότι τα eSports είναι πολύ καλύτερα από τα κοινά αθλητικά δρώμενα. Ειδικά αν σκεφτούμε πώς έχει καταντήσει το ποδόσφαιρο, με διαιτησίες, βία, και όπλα στα γήπεδα.

Πάντως σας υποσχόμαστε ότι δεν θα δοκιμάσουμε ούτε τρισδιάστατο sushi, ούτε σκαθαροκεφτέδες από τα ΙΚΕΑ. Εδώ θα είμαστε ζωντανοί και υγιείς, για να σας γράφουμε περισσότερα άρθρα.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, σας ευχόμαστε να περνάτε καλά, και να θυμάστε πάντα να γελάτε.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps