Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » ViralSteps » 25η Μαρτίου Με Τζιχαντιστές, Η Κρήτη Σαχάρα, Κέτσαπ Σε Φέτες

25η Μαρτίου Με Τζιχαντιστές, Η Κρήτη Σαχάρα, Κέτσαπ Σε Φέτες

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα έχουμε να δούμε από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, μέχρι περίεργα φαγητά. Η Κρήτη μπήκε σε μόνιμη σέπια. Αφρικανική σκόνη σου λέει, φίλε μου. Επίσης, τι σχέση μπορεί να έχουν οι τζιχαντιστές με την 25η Μαρτίου, και ποιος σκέφτηκε να κάνει το κέτσαπ φέτες; Πριν σας αφήσουμε να διαβάσετε αναλυτικά, θα σας πούμε ένα τελευταίο. Η Huawei τρολάρει την Apple και τη Samsung.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ατελείωτη Σέπια Στη Κρήτη

Την προηγούμενη εβδομάδα τα πάντα έγιναν κίτρινα στην Κρήτη. Μετά πορτοκαλί, και στο τέλος μπορεί να έγιναν και κόκκινα. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, και θα έλεγε κανείς ότι βρισκόμασταν στον πλανήτη Άρη.

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για τα φαινόμενα, αν και μάλλον κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τις πρωτοφανείς εικόνες.

https://twitter.com/NikSfikas/status/976880020475011075

Ακόμη και ξένα ειδησεογραφικά μέσα έγραψαν για την αφρικανική σκόνη που κάλυψε το νησί.

Προφανώς υπήρξαν σχετικές προειδοποιήσεις για αποφυγή κυκλοφορίας και τα λοιπά. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι τολμηροί βγήκαν στους δρόμους, και έβγαλαν φωτογραφίες και βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=bPoIqgJ-Z4w

Εντυπωσιακές εικόνες και πρωτόγνωρη εμπειρία. Πάντως, καλό είναι σε τέτοιες περιστάσεις να προσέχουμε αρκετά, και να μη βγαίνουμε από το σπίτι.

25η Μαρτίου και Τζιχαντιστές

Έλα τώρα, το ήξερες, απλά δεν ήθελες να το παραδεχθείς. Σιγά μη δεν είχαμε κάτι για την 25η Μαρτίου. Σίγουρα όμως δεν φαντάστηκες ότι θα την ανακατεύαμε με τους τζιχαντιστές.

Βασικά, δεν την μπλέξαμε εμείς, αλλά ένα βίντεο και μία αρθρογράφος. Ας δούμε το βίντεο πριν συνεχίσουμε το θέμα μας.

Στο βίντεο βλέπουμε ένα μικρό παιδί, ντυμένο με παραλλαγή, και έχοντας επ’ ώμου ένα όπλο, να ανοίγει τη στρατιωτική παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη.

Αρχικά, συγχαρητήρια για την πρωτοτυπία. Και σε περίπτωση που δεν το πιάσατε, σαρκαστικά το είπαμε. Απλώς χαιρόμαστε λίγο που για μία ακόμη χρονιά δεν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τα μίνι και οι αλλοδαποί σημαιοφόροι.

Η αρθρογράφος της The Huffington Post Ελλάδας, Αθανασία Κουλέτα, έβαλε στο ίδιο καζάνι ένα παιδί που παρελαύνει, με τα παιδιά που μυήθηκαν για να σκοτώνουν. Κάπου εκεί έχασε το δίκιο της, γιατί υπάρχουν διαφορές.

ViralSteps#30 - 25η Μαρτίου Με Τζιχαντιστές, Η Κρήτη Σαχάρα, Κέτσαπ Σε Φέτες

Το παιδάκι του βίντεο κάποιοι το έντυσαν ως φαντάρο, του έδωσαν ένα όπλο, και του είπαν περπάτα. Το είδε κάπως σαν παιχνίδι βρε αδερφέ. Τα παιδιά-τζιχαντιστές, κάποιοι τα προσηλυτίζουν, και τα μετατρέπουν σε ψυχρούς εκτελεστές.

Οπότε μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Προφανώς και ήταν λάθος η κίνηση των υπευθύνων, αλλά αυτό δεν κάνει ένα παιδί δολοφόνο. Απλώς το έβαλαν να παρελάσει πριν την ώρα του.

Σε ένα πράγμα έχει δίκιο η συνάδελφος, πάντως.  Ένα παιδί πρέπει να παίζει με παιχνίδια, και όχι να κάνει παρελάσεις. Πρέπει πρώτα να μάθει να ζει, και μετά θα επιλέξει μόνο του αν θα τιμά τους προγόνους του.

Η Huawei Σαμποτάρει Apple και Samsung

Δυστυχώς, η Huawei δεν κατάφερε να μπει επίσημα στην Αμερικανική αγορά. Το πρώτο χτύπημα ήταν η ακύρωση της συμφωνίας της με την AT&T, και έπειτα η διακοπή της συνεργασίας τους από το BestBuy.

Κάτι πρέπει να κάνει λοιπόν, ώστε να ενισχύσει τη θέση της στις υπόλοιπες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Έτσι, άρχισε με την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, και πραγματικά έδωσε ρέστα.

Σε αρκετές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου ξεπρόβαλαν φορτηγά με διαφημίσεις της εταιρείας. Οι διαφημίσεις αφορούσαν τη νέα ναυαρχίδα της Huawei, το P20 Pro.

Το θέμα όμως δεν είναι οι διαφημίσεις, ούτε τα φορτηγά, αλλά το πού πάρκαραν. Όπως βλέπουμε στην εικόνα, τα φορτηγά της Huawei στάθμευσαν μπροστά σε καταστήματα της Apple και της Samsung.

Τελικά, μεγάλο troll αυτή η Huawei. Βγάζει το άχτι της ενάντια στα χτυπήματα που δέχθηκε από τους Αμερικάνους πρώην συνεργάτες της.

Α, παραλίγο να το ξεχάσουμε. Παράλληλα με τα φορτηγά, σε αρκετά σημεία βρέθηκαν γκράφιτι.

Τα γκράφιτι ήταν όλα σαν το από πάνω, και γράφουν: “Η αναγέννηση έρχεται HUAWEI #HuaweiP20 27.3.18”, όπου η ημερομηνία αφορά την ημέρα της επίσημης παρουσίασης του P20.

Καλά τα πήγε, το παραδεχόμαστε, αν και όχι τόσο καλά όσο η Samsung με το βίντεό της για τα κινητά της Apple.

#DeleteFacebook και Elon Musk

Ο Elon Musk με τον Mark Zuckerberg έχουν εδώ και χρόνια βεντέτα. Προσωπικό τους θέμα, εμάς δεν μας ενδιαφέρει, και δεν θα ασχοληθούμε με αυτό. Θα ασχοληθούμε όμως με το #DeleteFacebook, και τον σάλο που έχει προκληθεί.

Πρόσφατα, το Facebook διέρρευσε σε μεγάλη εταιρεία πολιτικών αναλύσεων τα στοιχεία 50 εκατομμυρίων χρηστών του. Έτσι, γεννήθηκε το #DeleteFacebook, και όλοι άρχισαν να ασχολούνται με τη διαγραφή των λογαριασμών τους σε αυτό.

“[x]Ξυπνάω
[x]Διαγράφω το Facebook
[ ]Τρώω πρωινό”

Κάπου εδώ στην ιστορία μας έρχεται να μπει ο Elon Musk, και ένας χρήστης του Twitter, ο Brian Acton. Ο ποιος; Μα αυτός είναι ο πρώην ιδιοκτήτης του WhatsApp, που το πούλησε το Facebook; Για μερικά ψωροδισεκατομμύρια; Άντε επιτέλους, ξύπνησες, σβήσε το Facebook τώρα.

“Είναι η ώρα να διαγράψουμε το Facebook”, δηλώνει o Acton, και ο Musk ρωτά: “Τι είναι το Facebook?”.

Απάντηση στο σχόλιό του ο Musk έλαβε από έναν χρήστη ο οποίος του είπε να σβήσει τη σελίδα της SpaceX στο Facebook. Φυσικά, ο Elon απάντησε πολύ άνετος, ότι δεν ήξερε καν πως υπήρχε μία τέτοια σελίδα, και πως θα το κάνει.

Ενώ λίγο αργότερα σε έναν άλλον χρήστη, απάντησε ότι δεν είχε δει ποτέ ξανά αυτή τη σελίδα.

Στη συνέχεια, η σελίδα της SpaceX, μαζί με τη σελίδα της Tesla, διαγράφηκαν από το Facebook. Αξίζει να σημειώσουμε πως και οι δύο είχαν πάνω από πέντε εκατομμύρια likes.

Το όλο θέμα τελειώνει με το σχόλιο ενός χρήστη για το Instagram, το οποίο επίσης κατέχει το Facebook.

Μετά από ένα tweet του Elon Musk που περιείχε σύνδεσμο του Instagram, κάποιος του λέει: “Το Instagram είναι θυγατρική του Facebook. Πρόσεχε”.

Τότε ο Musk απάντησε και πάλι άνετα, λέγοντας ότι κινείται στα όρια, και πως το Facebook εισχωρεί σταδιακά σε αυτό.

Όπως και να το δούμε το θέμα, ο Musk έχει τα δίκια του, και ξέρει να ελίσσεται. Το Facebook για μία ακόμα φορά την έκανε τη λαδιά του, και το πληρώνει.

Φέτες Κέτσαπ Για Τοστ

Πριν πάρα πολύ καιρό, ένας τύπος, σε κάποιο εστιατόριο, σέρβιρε το κέτσαπ σε φέτες. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα. Να, δες το παρακάτω tweet.

Τώρα, μία εταιρεία αποφάσισε να κάνει τις φέτες του κέτσαπ προϊόν, και να τις πουλάει στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

“Μία εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το κέτσαπ, σερβίροντάς το σε φέτες”, αναφέρει το Life Akua, και δίνει έναν σύνδεσμο του KickStarter.

Εννοείται ότι θα ασχολούνταν όλοι με αυτήν την είδηση, και εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα tweets χρηστών.

https://twitter.com/molratty/status/976887341968175104

“Το χειρότερο fruit rollup στον κόσμο.” (είδος ζαχαρωτού με γεύση φρούτο)

“Δεν ξέρω γιατί αυτή η φέτα μου θυμίζει το αποξηραμένο κέτσαπ που περισσεύει στα τοιχώματα του καπακιού.”

“Ο αστεροειδής δεν έρχεται αρκετά σύντομα.”

Αηδία το λες, βλακεία το λες, ότι θα πουλήσει τρελά για ακριβώς αυτούς τους λόγους; Το λες! Εμείς πάντως ελπίζουμε να μην έρθει σύντομα ο αστεροειδής, μιας και έχουμε πολλά να κάνουμε για να σώσουμε τον κόσμο.

SOS Για Την Πάπια Daphne

Η Daphne είναι μία φουσκωτή κίτρινη πάπια που αποτελεί τη μασκότ του Αυστραλιανού συλλόγου κολύμβησης Perth's Cockburn Masters.

Αυτή η σημαντική πάπια, λοιπόν, χάθηκε μεσοπέλαγα, και αγνοούνταν για περίπου μία εβδομάδα.

Ο σύλλογος ανέφερε το γεγονός μέσω του Facebook, και ζητούσαν βοήθεια, ώστε να εντοπίσουν την αγαπητή τους Daphne.

https://www.facebook.com/coogeejettytojetty/photos/a.1379571282307613.1073741829.1375157289415679/2057915001139901/

Τελικά όλα καλά, η Daphne βρέθηκε, χαίρει άκρας υγείας, και πλέον είναι με τους φίλους της.

Λίγη Σημασία Δώστε Στο Σκύλο Αυτό Καλέ Κυρία

Οι γάτες είναι ζηλιάρες, μοχθηρές, αλλά και ναζιάρες. Είναι ικανές να σου βγάλουν τα μάτια, αρκεί να λάβουν την ελάχιστη προσοχή. Ευτυχώς, τα σκυλιά είναι λίγο καλύτερα. Μπορεί να καταστρέψουν τίποτα, αλλά δε βαριέσαι.

Το σκυλάκι από πάνω ονομάζεται Stella, και έχει μία ιδιαίτερη συνήθεια. Όταν η Stella θέλει να της δώσουν σημασία, κρατά στο στόμα της ό,τι βρει μπροστά της.

Έχει κυριολεκτικά παρουσιαστεί ενώπιον των ιδιοκτητών της με τηλεκοντρόλ, γυαλιά, ακόμη και κουτάκι αναψυκτικού.

Ώρες ώρες, είναι εντυπωσιακό τι μπορεί να κάνει ένα κατοικίδιο για λίγη προσοχή.

Ανθρώπινοι Γερανοί Για Λιχουδιές

Το ότι ο κόσμος δεν πάει καλά, δεν είναι μυστικό. Πως οι φίλοι μας από την ανατολή το έχουν χάσει, αυτό κι αν δεν είναι κρυφό.

Όχι, δεν είμαστε ρατσιστές. Αλλά βρε συ, όταν βουτάς σε ένα κουτί με γλυκά σαν να είσαι γάντζος από παιχνίδι με κουκλάκια με απώτερο σκοπό να πάρεις όσα περισσότερα γλυκά μπορείς, έ, κάτι πάει στραβά.

Στις Φιλιππίνες, λοιπόν, υπάρχει μία ετήσια γιορτή που ονομάζεται Snacktacular.

Στη διάρκεια της γιορτής, αν θες φυσικά, σε δένουν με σχοινιά πάνω από μία τεράστια πισίνα με λιχουδιές.

Έπειτα, σε πετάνε μέσα, και άμεσα σε τραβάνε έξω. Στόχος σου φυσικά είναι να πιάσεις όσα περισσότερα μπορέσεις, εφόσον θα τα πάρεις δωρεάν σπίτι σου.

“Επιτέλους ένα παιχνίδι στο οποίο μπορώ να κερδίσω.”

Εντάξει, κι εμάς μας αρέσουν οι λιχουδιές, αλλά δεν κάνουμε κι έτσι. Πάμε μέχρι το περίπτερο, και παίρνουμε μερικά.

Πώς σας φάνηκαν τα ViralSteps της εβδομάδας;

Λοιπόν, τι έχετε να πείτε για τα viralsteps της εβδομάδας; Μείνατε άφωνοι, ε; Αναμενόμενο, άλλωστε ήταν ο στόχος μας.

Ελπίζουμε να γελάσατε έστω και λίγο, είτε με τη βλακεία του κόσμου, είτε με τη γλυκιά Stella.

Εμείς σας ευχόμαστε να περνάτε καλά, και να χαμογελάτε πλατιά. Τα λέμε την επόμενη Τετάρτη.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps