Home » Smartphones-Tablets » Ποιες Είναι οι Χειρότερες Εφαρμογές Android και Γιατί

Ποιες Είναι οι Χειρότερες Εφαρμογές Android και Γιατί

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Android είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό με συνολικά εκατομμύρια εφαρμογές για κάθε χρήση. Όμως, ίσως να μη γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δημοφιλή apps που εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη μας και παραπλανούν, παραβιάζοντας ταυτόχρονα και το απόρρητό μας. Δείτε τη Blacklist με τις χειρότερες εφαρμογές Android, και γιατί πρέπει να τις αποφύγετε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για περισσότερες εφαρμογές που δεν έχουν θέση στο κινητό ή το tablet μας, δείτε τον οδηγό μας:

Αποφύγετε Αυτές τις 8 Δημοφιλείς Εφαρμογές Android

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά, το Google Play διαθέτει πάνω από 2 εκατομμύρια εφαρμογές. Άλλες είναι αρκετά διαδεδομένες, με εκατομμύρια λήψεις, ενώ άλλες περιορίζονται σε μερικές εκατοντάδες. Είναι όμως…

Τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τις χειρότερες εφαρμογές Android

Είναι έξι τα βασικότερα αρνητικά χαρακτηριστικά – ενδείξεις που καθορίζουν τις χειρότερες εφαρμογές Android. Τα παραθέτουμε συνοπτικά και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε με τη “μαύρη λίστα”, και την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά.

Παραπλάνηση: Η εφαρμογή δεν κάνει ακριβώς αυτά που αναφέρει στην περιγραφή της, ή δεν κάνει απολύτως τίποτε από αυτά που υπόσχεται.
Αμφισβητήσιμες άδειες: Μας ζητούνται δικαιώματα που δεν έχουν σχέση με τη λειτουργία της εφαρμογής.
Παραβίαση ιδιωτικότητας: Το app παραβιάζει το ιδιωτικό μας απόρρητο εν αγνοία μας, συλλέγοντας και πουλώντας τα προσωπικά δεδομένα μας σε εταιρείες.
Αναξιόπιστο ιστορικό: Αφορά εφαρμογές που φαίνονται αβλαβείς, αλλά έχουν δημιουργηθεί από προγραμματιστές που έχουν αμφιλεγόμενο ιστορικό, και δεν είναι απόλυτα αξιόπιστοι.
Επιθετικές διαφημίσεις: Η εφαρμογή έχει υπερβολικά πολλές διαφημίσεις με σκοπό το κέρδος, και τις εμφανίζει οπουδήποτε μέσα στη συσκευή.
Κακόβουλο λογισμικό: Το app εγκαθιστά ιούς στη συσκευή, ή λειτουργεί ως Trojan για να επιτρέψει την είσοδο άλλου κακόβουλου λογισμικού.

Χειρότερες Εφαρμογές Android 5

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι η Google με το Play Protect μπορεί να μας προστατεύσει από τις περισσότερες κακόβουλες εφαρμογές. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η εταιρεία για τα apps του Play Store.

Αυτός είναι και ο λόγος που κανένα από τα apps που θα δούμε δεν έχει την ένδειξη του κακόβουλου, και δεν θεωρείται επιβλαβές σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του κινητού μας. Άλλωστε στην πλειονότητά τους είναι δημοφιλή.

Οι περισσότερες από τις χειρότερες εφαρμογές Android ναι μεν μπορούν να προσφέρουν κάποια από αυτά που υπόσχονται, αλλά κάνουν και πολλά άλλα ακόμη χωρίς να μας ρωτήσουν, κυρίως μέσα από τα δικαιώματα που δώσαμε με κλειστά μάτια.

Τι Είναι τα Δικαιώματα Εφαρμογών στο Android και Τι να Προσέχουμε

Όταν εγκαθιστούμε μια εφαρμογή στην Android συσκευή, η Google μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε τις δυνατότητες και τις πληροφορίες στις οποίες θα έχει πρόσβαση…

GO Launcher (GO Launcher Z)

Βασική λειτουργία: Πρόκειται για γνωστό Launcher που αλλάζει την εμφάνιση της αρχικής οθόνης στην Android συσκευή.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραπλάνηση, παραβίαση ιδιωτικότητας, αμφισβητήσιμες άδειες, αναξιόπιστο ιστορικό, επιθετικές διαφημίσεις.

Χειρότερες Εφαρμογές Android 6

Ο γνωστός Launcher θεωρείται ως η “κορυφαία” από τις χειρότερες εφαρμογές Android. Το app ζητά όλων των ειδών τα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των επαφών και sms, δημιουργώντας σοβαρές αμφισβητήσεις σε ό,τι αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Επιπλέον, η εφαρμογή βρίθει από κάθε λογής διαφημίσεις, που εμφανίζονται είτε στην αρχική οθόνη, είτε οπουδήποτε αλλού μέσα στη συσκευή.

Ο σχεδιαστής GOMO Limited κρατά τα σκήπτρα σε ό,τι αφορά το αναξιόπιστο ιστορικό. Φημίζεται ιδίως για την παραπλάνηση που προκύπτει με τις διαφημίσεις του κλειδώματος οθόνης στον Launcher, αλλά και σε προηγούμενα apps.

Επιπλέον, ο Launcher περιλαμβάνει και ένα app καθαρισμού, τo οποίo είναι εντελώς άχρηστο και επιβαρύνει τη μπαταρία.

Εφόσον αποφασίσουμε να τον καταργήσουμε, θα μας αφήσει και μερικά κατάλοιπα σε ό,τι αφορά τις ταπετσαρίες της οθόνης. Απαιτείται ξανά η χειροκίνητη προσθήκη των προηγούμενων wallpapers της συσκευής.

Κορυφαία VPN όπως το πληρωμένο HotSpot Shield Elite, δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση του Launcher.

Εναλλακτικές λύσεις: Nova Launcher

CM Launcher 3D

Βασική λειτουργία: Αλλάζει την εμφάνιση της αρχικής οθόνης στην Android συσκευή.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Αναξιόπιστο ιστορικό, παραβίαση ιδιωτικότητας, αμφισβητήσιμες άδειες.

Η Cheetah Mobile είναι γνωστή για τα διάφορα apps που διαθέτει στο Play Store, αλλά και για το ότι συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών εν αγνοία τους.

Ένας launcher συνήθως απαιτεί πολλά δικαιώματα, αλλά δεν θα πρέπει να διαβάζει τα SMS ή τις επαφές μας. Το κερασάκι στην τούρτα είναι μία σουίτα καθαρισμού και ασφάλειας, πού επιβραδύνει ακόμα περισσότερο την Android συσκευή.

Purify – Speed & Battery Saver

Βασική λειτουργία: Πρόκειται για ένα γνωστό app καθαρισμού μνήμης και επιτάχυνσης συσκευής.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραβίαση ιδιωτικότητας, παραπλάνηση, αμφισβητήσιμες άδειες, επιθετικές διαφημίσεις.

Όσοι έχουμε κάνει root στη συσκευή στο παρελθόν με το αμφιλεγόμενο Kingroot, θα έχουμε εγκαταστήσει αυτήν την εφαρμογή, χωρίς να έχουμε ερωτηθεί.

Πώς Κάνω Root στο Android Και Για Ποιον Λόγο

Με το rooting απελευθερώνουμε την Android συσκευή και αποκτούμε τον απόλυτο έλεγχό της. Αν και είναι λιγότερο απαραίτητο σε σχέση με το παρελθόν, εξακολουθεί να…

Η εφαρμογή υπόσχεται πλήρη καθαρισμό και επιτάχυνση της συσκευής. Ωστόσο, ο κύριος σκοπός της λειτουργίας της είναι η συλλογή δεδομένων, αλλά και η προώθηση διαφημίσεων.

Τα κορυφαία πληρωμένα VPN δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση του Purify.

Εναλλακτικές λύσεις: Οι καθαριστές του Android είναι περιττοί, καθότι οι νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού κάνουν καθαρισμό από μόνες τους. Μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση είναι το CCleaner.

Z Camera – Photo Editor

Βασική λειτουργία: Είναι μια από τις πιο γνωστές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Αναξιόπιστο ιστορικό, επιθετικές διαφημίσεις.

Χειρότερες Εφαρμογές Android 16

Η Z κάμερα, η οποία ανήκε στο παρελθόν στην Zero Team και αγοράστηκε από την GOMO, είναι μια εφαρμογή που εμφανίζει διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος.

Στην πραγματικότητα, όλες οι εφαρμογές της Zero Team έχουν αρνητική προϊστορία με τις επιθετικές διαφημίσεις στους launcher.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να το προσθέσει η GOMO, η οποία φημίζεται για το αναξιόπιστο ιστορικό της. Είναι στα σίγουρα μια εφαρμογή που πρέπει να αποφύγουμε.

Εναλλακτικές λύσεις: Τα καλύτερα apps για φωτογραφίες στο Android.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Φωτογραφίες στο Android

Οι όμορφες στιγμές έρχονται και φεύγουν στη ζωή μας, και αυτό που μένει είναι οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις. Τα σύγχρονα κινητά έχουν τη δική τους…

Photo Editor – Photo Effects

Βασική λειτουργία: Πρόγραμμα που επεξεργάζεται τη φωτογραφία και μας επιτρέπει να προσθέσουμε ετικέτες και εφέ στις εικόνες.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραβίαση ιδιωτικότητας, αμφισβητήσιμες άδειες, επιθετικές διαφημίσεις.

Ένας επεξεργαστής εικόνων δεν πρέπει ποτέ να ζητάει δικαιώματα για να διαβάσει το ιστορικό της συσκευής μας, τα SMS, τις επαφές, και πληροφορίες σύνδεσης.

Το Photo Editor μπήκε στην Blacklist για την επιθετική συλλογή των προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου, καθότι ουδείς γνωρίζει σε ποιες εταιρείες καταλήγουν όλες αυτές οι ιδιωτικές πληροφορίες.

GO Weather Πρόγνωση & Widgets

Βασική λειτουργία: Παρέχει πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Αναξιόπιστο ιστορικό, επιθετικές διαφημίσεις, αμφισβητήσιμες άδειες.

Παρόλο που πρόκειται για μια δημοφιλή εφαρμογή, η έρευνα και η πρόσφατη προσθήκη του app στην Blacklist, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ένα app που πρέπει να αποφύγουμε.

Εκτός από τις διαφημίσεις, η εφαρμογή ζητάει πάρα πολλά δικαιώματα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθούν τέτοιες άδειες σε ένα app καιρού, που δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από την τοποθεσία και το WiFi.

Συν τοις άλλοις, οι σχεδιαστές είναι της GOMO, με το αναξιόπιστο ιστορικό που είδαμε προηγουμένως.

Εναλλακτικές λύσεις: Το προεπιλεγμένο app καιρού της Android συσκευής, ή ο καιρός της Yahoo.

AccuWeather

Βασική λειτουργία: Παρέχει πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραβίαση ιδιωτικότητας.

Το AccuWeather ενοχοποιήθηκε πρόσφατα, καθότι αποκαλύφθηκε ότι μοιράζεται τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών με τρίτους, ακόμα και αν επιλέξουμε να μην εμφανίζεται η τοποθεσία μας.

Μπήκε στην Blacklist με τις χειρότερες εφαρμογές Android, γιατί δεν χειρίζεται με ασφάλεια τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ως όφειλε.

Facemoji Emoji Keyboard

Βασική λειτουργία: Αντικαθιστά το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιό της Android συσκευής.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραβίαση ιδιωτικότητας, αμφισβητήσιμα δικαιώματα.

Το χαρακτηριστικό του Facemojis είναι ότι χρησιμοποιεί emojis, όπως βέβαια και πολλές άλλες εφαρμογές πληκτρολογίου στο Play Store.

Η διαφορά είναι ότι οι κατασκευαστές του app είναι νεοφερμένοι στη σκηνή, και δεν παρέχουν τα απαραίτητα εχέγγυα για μια ασφαλή εγκατάσταση της εφαρμογής.

Για την ακρίβεια, το Facemoji είναι μια εφαρμογή που απαιτεί πολλά δικαιώματα, προσφέροντας ως αντάλλαγμα τα έντονα φανταχτερά θέματα.

Στοχεύει σε πολύ νεαρές ηλικίες, που εξ ορισμού δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τι σημαίνει παραβίαση της ιδιωτικότητας, και συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Εναλλακτικές λύσεις: Τα apps της φωνητικής πληκτρολόγησης, Gboard, Swype, Swiftkey.

Φωνητική Πληκτρολόγηση στα Ελληνικά Σε Κινητό και Windows

Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε επιφανή στελέχη επιχειρήσεων, έτσι ώστε να έχουμε μία γραμματέα για να υπαγορεύουμε τα κείμενα. Όμως, και…

DU Battery Saver

Βασική λειτουργία: Πρόγραμμα που ισχυρίζεται ότι επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραπλάνηση, επιθετικές διαφημίσεις.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στην Android συσκευή, αλλά το συγκεκριμένο app δεν είναι ένας από αυτούς.

Στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγει να μειώνει τη διάρκεια της μπαταρίας, κάνοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υπόσχεται.

Η εφαρμογή μαστίζεται από διαφημίσεις και βομβαρδίζει τη συσκευή  με ειδοποιήσεις και ads οπουδήποτε, ακόμα και στο κλείδωμα οθόνης.

Ισχυρίζεται επίσης ότι μπορεί να επιταχύνει τον ρυθμό φόρτισης της συσκευής, το οποίο είναι εντελώς ψευδές. Η άνοδος στην φόρτιση υπαγορεύεται από το υλικό του κινητού, και από την ποιότητα του καλωδίου και του φορτιστή που χρησιμοποιούμε.

Εναλλακτικές λύσεις: Το Greenify, που παρότι είναι εφαρμογή για root, λειτουργεί και χωρίς, και το Hermit που κλωνοποιεί τις ενεργοβόρες εφαρμογές σε web apps, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια στην μπαταρία.

Πώς να Έχω Μεγαλύτερη Διάρκεια στη Μπαταρία του Κινητού

Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε επιφανή στελέχη επιχειρήσεων, έτσι ώστε να έχουμε μία γραμματέα για να υπαγορεύουμε τα κείμενα. Όμως, και…

Clean Master

Βασική λειτουργία: Πρόγραμμα που ισχυρίζεται ότι καθαρίζει τη μνήμη και επιταχύνει τη συσκευή.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραπλάνηση, επιθετικές διαφημίσεις, αναξιόπιστο ιστορικό.

Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι χρήστες που πιστεύουν ότι το Clean Master της Cheetah Mobile καθαρίζει και επιταχύνει την Android συσκευή.

Η αλήθεια είναι ότι το app δεν κάνει τίποτα χρήσιμο στη συσκευή, παρά μόνο εισπράττει από την ευγενική χορηγία μας.

Truecaller-Αναγνώριση & φραγή

Βασική λειτουργία: Εντοπίζει άγνωστους αριθμούς και αποκλείει τις spam κλήσεις

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραβίαση ιδιωτικότητας.

Πολλοί από μας αποδεχόμαστε με ελαφρά τη καρδία εφαρμογές που ζητούν άδειες για να μπορούν να διαβάσουν τον διακαή πόθο των περισσοτέρων κακών εφαρμογών του Android, που δεν είναι άλλος από τις επαφές μας.

Το Truecaller είναι ίσως ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα για το πώς μπορούν να είναι οι χειρότερες εφαρμογές Android.

Δεν είναι μόνο ότι μόλις εγκαταστήσουμε το app οικειοποιείται όλες τις επαφές μας, είναι και το ότι τις αποθηκεύει μαζί με τους αριθμούς τηλεφώνου σε άγνωστο σημείο.

Αν αυτό δεν ήταν αρκετό, στην έρευνα αναφέρεται ότι οι χρήστες λαμβάνουν πολλές ανεπιθύμητες κλήσεις spam επί παντός επιστητού, μετά την εγκατάσταση του Truecaller. Αυτό οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι τα δεδομένα πωλούνται σε εταιρείες.

Εναλλακτικές λύσεις: Ο οδηγός για την προστασία στο υπερευαίσθητο θέμα των προσωπικών μας δεδομένων.

Πώς Προστατεύω τα Προσωπικά Δεδομένα στο Κινητό (Android)

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Android κινητό είναι η πιο προσωπική συσκευή που διαθέτουμε. Την έχουμε πάντα μαζί μας και εκεί μέσα αποθηκεύουμε…

Messenger

Βασική λειτουργία: Κλώνος του Facebook Messenger και των υπολοίπων εφαρμογών του instant messaging.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραπλάνηση, επιθετικές διαφημίσεις, αναξιόπιστο ιστορικό

Όπως ήδη θα έχουμε αντιληφθεί, δεν πρόκειται για το γνωστό Messenger του Facebook. Αφορά τον Messenger by FORBIS, που ωστόσο πολλοί δεν το προσέχουν.

Εάν έχετε κατεβάσει αυτήν την εφαρμογή, πιθανώς να θέλατε το αυθεντικό Messenger του Facebook.

Παρ' όλα αυτά, είναι εκατοντάδες οι αρχάριοι χρήστες που νομίζουν ότι έχουν κατεβάσει την αυθεντική εφαρμογή, καθότι το ίδιο το app υποδύεται την εφαρμογή του Facebook.

Μάλιστα δεν είναι μόνο ότι το ενσωματώνει μέσα στο περιβάλλον του, αλλά και το ότι συγκεντρώνει παράλληλα και τις άλλες λειτουργίες των apps του instant messaging, ενθουσιάζοντας τους χρήστες.

Οι περισσότερες εφαρμογές του προγραμματιστή χρησιμοποιούν την ίδια τακτική της πολυσυλλεκτικότητας, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι γίνεται μαζική συλλογή προσωπικών δεδομένων. Σε συνδυασμό με τις επιθετικές διαφημίσεις, το app “κέρδισε” την καταχώρηση στη Blacklist.

Εναλλακτικές λύσεις: Τα καλύτερα apps για instant messaging και SMS.

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Μηνύματα στο Android

Στις μέρες μας τα γραπτά μηνύματα έχουν γίνει ο πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας. Είναι γρήγορα, στέλνουν σχεδόν τα πάντα, και πάνω από όλα δεν κοστίζουν….

Virus Cleaner, Booster

Βασική λειτουργία: Πρόγραμμα καθαρισμού και προστασίας από ιούς.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραπλάνηση, αναξιόπιστο ιστορικό.

Το συγκεκριμένο app είναι στα σίγουρα μία από τις χειρότερες εφαρμογές Android, και φαίνεται να παραπλανεί τους χρήστες με αρκετά προκλητικό τρόπο.

Οι σχεδιαστές ισχυρίζονται ότι έχουν “Double Engine Antivirus”, αλλά εκτός του ότι δεν εξηγούν τι είναι αυτή η εξωτική μηχανή ασφάλειας, είναι μια εταιρεία χωρίς καμία προϊστορία στην αντιμετώπιση του κακόβουλου λογισμικού. Για την ακρίβεια, ουδείς γνωρίζει ποια είναι η ενημερωμένη βάση των δεδομένων τους.

Σε αυτό το σημείο είναι καλό να θυμόμαστε ότι αν δεν κάνουμε λήψη εφαρμογών και πλάγια εγκατάσταση από εναλλακτικά καταστήματα, η πιθανότητα εμφάνισης ιού στο Android είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Χρειάζεται Antivirus για Android Κινητά και Tablet?

Είναι γεγονός πως το Android είναι σημαντικά πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα από τα Windows, για μια σειρά από λόγους. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει κακόβουλο…

Εναλλακτικές λύσεις: Το Malwarebytes for Android που έχει μία διαφορετική φιλοσοφία για την αντιμετώπιση των απειλών από κακόβουλο λογισμικό.

Mobdro

Βασική λειτουργία: Πειρατικό δημοφιλές πρόγραμμα για live sport στις Android συσκευές.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραπλάνηση, επιθετικές διαφημίσεις.

Το Mobdro είναι μία απαγορευμένη εφαρμογή στο Play Store, που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα, μαζί με ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις.

Ωστόσο, oι περισσότερες λειτουργίες της εφαρμογής είναι παραπλανητικές και γεμάτες από επιθετικές διαφημίσεις. Επιπλέον, γίνεται συλλογή των προσωπικών δεδομένων με σκοπό την πώλησή τους.

Εναλλακτικές λύσεις: Τα απαγορευμένα apps για κινηματογραφικό θέαμα και ζωντανές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Νέα Απαγορευμένα Apps Για Ταινίες & Ασύρματη Εγκατάσταση Σε TV Box
Νέες Android Εφαρμογές Για Ταινίες & Ασύρματη Μεταφορά Σε TV Box

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Google Play διαθέτει αναρίθμητα apps για κάθε χρήση. Όμως, υπάρχουν χρήσιμες εφαρμογές ψυχαγωγίας και θεάματος που η Google δεν τις δέχεται…

UC Browser

Βασική λειτουργία: Πρόκειται για ένα γνωστό πρόγραμμα περιήγησης.

Γιατί μπήκε στη Blacklist: Παραβίαση ιδιωτικότητας, αμφισβητήσιμες άδειες, επιθετικές διαφημίσεις.

Εκείνο που κατατάσσει τον UC στις χειρότερες εφαρμογές Android, είναι ότι μόλις εγκατασταθεί ο browser, απαιτεί κάθε λογής άδειες. Ακόμη και δικαιώματα για την διαχείριση των τηλεφωνικών κλήσεων.

Αυτό θεωρείται ως ενοχλητική πρόθεση για παραβίαση της ιδιωτικότητας με σκοπό την συλλογή προσωπικών δεδομένων και έσοδα από διαφημίσεις. Ιδίως όταν η λειτουργία του app δεν βασίζεται στις συνομιλίες και την άμεση επικοινωνία.

Το πρόγραμμα περιήγησης ενίοτε εμφανίζει και διαφημίσεις στο κλείδωμα οθόνης.

Εμείς οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πέρυσι τον είχαμε παρουσιάσει ως έναν από τους καλύτερους browser στο Android, λόγω του ότι συγκέντρωνε πολύ μεγάλο αριθμό λήψεων, μαζί με πολλές καλές κριτικές. Τώρα αναθεωρούμε.

Οι Πέντε Καλύτεροι Δωρεάν Browser στο Android

Στην εποχή μας, τα smartphone και τα tablet είναι οι πιο δημοφιλείς συσκευές για να πλοηγηθούμε στο διαδίκτυο. Τα έχουμε συνέχεια μαζί μας, και ανά…

Παρότι οι πρόσφατες έρευνες και εξελίξεις τον κατατάσσουν ψηλά στην Blacklist του Android, ωστόσο, φαίνεται ότι πολλοί χρήστες έχουν υψηλή ανεκτικότητα στις εφαρμογές, ανεξάρτητα αν συλλέγουν τα προσωπικά δεδομένα τους. Βέβαια ίσως να μην έχουν ενημερωθεί επαρκώς.

Ο συγκεντρωτικός πίνακας με όλα τα apps της Blacklist

Παραθέτουμε τον συγκεντρωτικό πίνακα των τριάντα τριών δημοφιλών apps που βρίσκονται στη “μαύρη λίστα” και θεωρούνται ως οι χειρότερες εφαρμογές Android, σύμφωνα με την πρόσφατη μεγάλη έρευνα του Android Blacklist.

Εσείς χρησιμοποιείτε κάποια από τις χειρότερες εφαρμογές Android?

Το Android ως ανοιχτό λογισμικό δίνει απόλυτη ελευθερία στον χρήστη. Γνωρίζοντας μόνο τα βασικά, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα στη συσκευή μας.

Όμως όπως είδαμε, οι εφαρμογές δεν είναι όλες και τόσο αθώες, και μπορούν να κάνουν και αυτές με τη σειρά τους τα πάντα στη συσκευή μας, αν τους το επιτρέψουμε.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για τις χειρότερες εφαρμογές Android, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps