Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Τα Καλύτερα Torrent Sites Του 2023 Στη Θέση Του RARBG
featured Τα Καλύτερα Torrent Sites Στη Θέση Του RARBG

Τα Καλύτερα Torrent Sites Του 2023 Στη Θέση Του RARBG

Ένα από τα μεγαλύτερα και μακροβιότερα torrent sites, το RARBG, σταμάτησε οριστικά τη λειτουργία του. Το δημοφιλές πειρατικό μέσο που ιδρύθηκε το 2008, ήταν σημαντικός κόμβος του torrenting, καθώς τροφοδοτούσε πολλά ακόμη σχετικά μέσα με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Στον οδηγό θα δούμε ποια είναι τα κορυφαία εναλλακτικά sites που παραμένουν πλήρως ενεργά και προσφέρουν τις ασφαλέστερες και πιο αξιόπιστες λήψεις torrent παιχνιδιών και ταινιών.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Να σημειώσουμε πως στον οδηγό αναφερόμαστε αποκλειστικά σε torrent sites που είναι ελεύθερα για όλους, όχι σε private trackers για τους οποίους χρειαζόμαστε πρόσκληση για να εγγραφούμε.

Γιατί έκλεισε το RARBG

Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το RARBG, ένα από τα μεγαλύτερα torrent sites στον κόσμο, είπε “αντίο” στους χρήστες του.

Το ιστορικό μέσο του torrenting προσέλκυε εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, και ήταν ένας σημαντικός κόμβος κυκλοφορίας torrent που τύγχανε καθολικής αναγνώρισης στο ευρύτερο πειρατικό κοινό, και όχι μόνο.

Torrent Sites Στη Θέση Του RARBG

Οι συντελεστές του RARBG ανάρτησαν ένα σχετικό μήνυμα που εξηγεί τους λόγους πίσω από την αιφνιδιαστική απόφαση, οι οποίοι δε σχετίζονται με δικαστικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρουν, οι κυριότεροι λόγοι είναι το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος αλλά και διάφορα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τον COVID και οδήγησαν στον τραγικό θάνατο ενός μέλους της ομάδας.

Το οριστικό κλείσιμο του RARBG είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία των torrent sites. Είναι επίσης το πρώτο μεγάλο κλείσιμο από την περίοδο 2015/2016, όταν οι KickassTorrents, Torrentz, και ExtraTorrent έφυγαν από τη σκηνή.

Φυσικά, θα υπάρξουν πολλοί επίδοξοι αντικαταστάτες που θα είναι πρόθυμοι να αντιγράψουν ή να αναλάβουν την επωνυμία RARBG. Ωστόσο, το πραγματικό RARBG δεν υπάρχει πλέον.

Τα καλύτερα torrent sites

Ενώ τα torrent και το P2P δεν είναι παράνομα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι στις περισσότερες χώρες, το κατέβασμα torrent ταινιών, παιχνιδιών, τηλεοπτικών σειρών, και μουσικής, που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, μπορεί να επιφέρει σοβαρά πρόστιμα.

Ως εκ τούτου, η χρήση των παρακάτω torrent sites για τους παραπάνω σκοπούς γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του χρήστη. Είναι προφανές ότι το PCsteps και οι συνεργάτες του δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν κυρώσεις που θα προκύψουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι λήψεις αρχείων από τα torrent sites πρέπει πάντα να γίνονται με ενεργό ένα ισχυρό VPN στο PC. Με αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν μπορεί να ανιχνεύσει τη δραστηριότητά μας.

Το πιο Ασφαλές, Σταθερό και Γρήγορο VPN στην Ελλάδα
Το Πιο Ασφαλές, Σταθερό, Και Γρήγορο VPN Στην Ελλάδα

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές μας στο ίντερνετ, όταν θέλουμε να προσπεράσουμε ανόητους γεωγραφικούς περιορισμούς. Υπάρχουν διάφορα δωρεάν VPN, αλλά περιορίζουν την ταχύτητα,…

Ας δούμε λοιπόν τα καλύτερα και πιο ασφαλή torrent sites του 2023. Η σειρά με την οποία τα παρουσιάζουμε είναι τυχαία.

FitGirl Repacks

Το FitGirl Repacks διαφέρει αρκετά από τα παραδοσιακά torrent sites. Ειδικεύεται αποκλειστικά με την κυκλοφορία σπασμένων και πολύ ελαφρών εκδόσεων δημοφιλών παιχνιδιών, γεγονός που περιορίζει τους χρόνους λήψης στο ελάχιστο.

Torrent Sites Στη Θέση Του RARBG 1αα

Από προσωπική εμπειρία μπορούμε να πούμε ότι όλα τα games είναι απόλυτα ασφαλή. Το FitGirl δημοσιεύει torrents και σε άλλα site και πλατφόρμες όπως το Zona που αναφέρουμε στο τέλος, αλλά προσφέρει και δικούς του magnet συνδέσμους.

Skidrow & RELOADED

Το Skidrow & RELOADED είναι από τα πιο εμβληματικά torrent sites σπασμένων παιχνιδιών. Θεωρείται ότι προσφέρει αξιόπιστο και ασφαλές torrenting στον τομέα του gaming.

Torrent Sites Στη Θέση Του RARBG 2α

Το μέσο πιθανότατα χρησίμευσε και ως έμπνευση για τα άτομα που τρέχουν το SkidrowreloadedGame, ένα site σε στυλ blog, το οποίο διαθέτει και αυτό δημοφιλείς εκδόσεις παιχνιδιών.

Ο λογαριασμός Twitter του Skidrow & RELOADED έχει απαγορευτεί, αλλά το domain παραμένει πλήρως ενεργό, κάνοντας μάλιστα την πρώτη του εμφάνιση στο top 10 των καλύτερων torrent sites παιχνιδιών στο έγκριτο TorrentFreak.

TorrentGalaxy

Το TorrentGalaxy κυκλοφόρησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, και θεωρείται ως ένα από τα πιο ανερχόμενα και φιλικά torrent sites.

Διαθέτει ενεργή κοινότητα και μια αποκλειστική ομάδα χρηστών που ανεβάζουν συνεχώς φρέσκο περιεχόμενο. Εκτός από τα torrents, το TorrentGalaxy προσφέρει και άμεσο streaming σε πολλές ταινίες και σειρές, αλλά και βίντεο για ενήλικες.

YTS.mx

Για πολλά χρόνια, η ομάδα από τη Νέα Ζηλανδία υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους του Χόλυγουντ. Μάλιστα, θεωρείται από πολλούς ως το πιο αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα των παράνομων ταινιών.

Λόγω των δικαστηρίων και των πολλών αγωγών, η υπηρεσία έχει διασπαστεί. Υπάρχουν κάποιες μικρές διαμάχες σχετικά με την πατρότητα του site.

Torrent Sites Στη Θέση Του RARBG 1α

Ωστόσο, το YTS.mx είναι ο πιο ασφαλής και δημοφιλής διάδοχος, και δε χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και αξιόπιστα torrent sites ταινιών. Περιλαμβάνει σχόλια χρηστών, και πολλές πληροφορίες για τους συντελεστές κάθε έργου.

1337X

Το 1337X.to διατηρεί τη θέση του στην κορυφή των καλύτερων και πιο αξιόπιστων torrent sites. Έχει επανασχεδιαστεί στα τέλη του 2016, και αναμφίβολα είναι το πιο βολικό και εύκολο εργαλείο για τα torrent όλων των ειδών.

Παρά το γεγονός ότι το 1337X είναι πολύ δημοφιλές, η Google ενίοτε του δημιουργεί προβλήματα στα αποτελέσματα της αναζήτησης, κατόπιν αιτημάτων των εταιρειών.

Το μέσο επικεντρώνεται και στην άποψη της κοινότητας σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι τα υπόλοιπα torrent sites. Παράλληλα, διαθέτει φρέσκο ​​περιεχόμενο σε καθημερινή βάση.

NYAA.si

Το NYAA.si είναι μια δημοφιλής αναβίωση του torrent anime NYAA.

Παρότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από εναλλακτικά πειρατικά μέσα streaming, το torrent site συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά και θεωρείται ως το πιο αξιόπιστο στο είδος του.

The Pirate Bay

Μετά από μια δεκαετία συνεχούς παρουσίας στις κορυφαίες θέσεις των torrent sites, το Pirate Bay έχει πλέον υποχωρήσει αρκετά. Ωστόσο, παρά τα ορισμένα τεχνικά προβλήματα και περιστασιακές διακοπές λειτουργίας, το δημοφιλές πειρατικό μέσο συνεχίζει να προσελκύει μεγάλο κοινό.

Το Pirate Bay συνεχίζει να λειτουργεί από τον τομέα του .org αλλά είναι επίσης διαθέσιμο μέσω πολλών proxies. Οι εγγραφές του site παραμένουν κλειστές και τα σχόλια εξακολουθούν να είναι απενεργοποιημένα.

IGGGAMES

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή torrent sites παιχνιδιών. Παρότι το IGG-Games δεν είναι νέος παίκτης στον τομέα του gaming, παραμένει στην κορυφή καθώς θεωρείται ότι προσφέρει ασφαλές και αξιόπιστο torrenting.

Zona

Το Zona Entertainment Space είναι ένα εντελώς διαφορετικό μέσο του torrenting το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη δομή και τη λειτουργία των παραδοσιακών torrent sites.

Πρόκειται στην ουσία για μια πλατφόρμα που διαθέτει μια μικρή εφαρμογή-client (30ΜΒ) για εγκατάσταση, και φιλοξενεί αναρίθμητα torrent, με έμφαση σε αυτά των παιχνιδιών. Διαθέτει λήψεις όχι μόνο για το PC αλλά και για κονσόλες.

Όπως έχουμε περιγράψει αναλυτικά σε παλαιότερο οδηγό, στο Zona θα βρούμε δωρεάν όλα τα games που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, ακόμη και τα νέα. Πολλά από αυτά προέρχονται από το FitGirl Repacks που αναφέραμε στην αρχή.

Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα είναι και ένας ταχύτατος torrent client, που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το πρωτόκολλο μεταφοράς και ανταλλαγής αρχείων (P2P) μεταξύ των χρηστών.

Το Zona είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, όχι μόνο στη Ρωσία από όπου προέρχεται, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελβετία. Σε αυτά τα κράτη υπάρχει νομοθεσία που καθιστά απόλυτα νόμιμη την ανταλλαγή αρχείων και το torrenting για προσωπική χρήση, ακόμη και αν πρόκειται για έργα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πώς να εντοπίσουμε ένα πλαστό torrent

Το torrenting δεν κρύβει κινδύνους μόνο σε ό,τι αφορά την παράβαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Μπορεί να γίνει περισσότερο επικίνδυνο από τους επιτήδειους που ανεβάζουν ψεύτικα torrent και κακόβουλο λογισμικό.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν μερικές προφανείς ενδείξεις, με τις οποίες μπορούμε να ανακαλύψουμε αν ένα αρχείο torrent είναι ψεύτικο, ή τουλάχιστον ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη προσοχή.

Παραθέτουμε συνοπτικά αυτά τα σημάδια, αλλά και τις εύκολες ενέργειες που θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε ένα πλαστό torrent.

  • Διαβάζουμε πάντα τα σχόλια
  • Αμφισβητούμε τα torrent με πολλά seeds που έχουν ελάχιστα ή καθόλου σχόλια
  • Ελέγχουμε πάντα αν υπάρχει η ένδειξη “Verified” ή “Trust” στο torrent
  • Εμπιστευόμαστε τα αρχεία AVI και MKV, αλλά αποφεύγουμε τα αρχεία WMA και WMV
  • Είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα αρχεία RAR, TAR, ACE
  • Αποφεύγουμε torrent που συμπεριλαμβάνουν οδηγίες για κωδικό πρόσβασης, και αρχεία EXE
  • Προσέχουμε με τους Trackers που δε βρίσκονται στην αναζήτηση της Google

Εσείς κάνετε λήψεις από torrent sites?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SL_x4 A2
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#335 - Ρυθμός Ανανέωσης, Always On Display, Και Χρόνος Ενεργής Οθόνης Android, Ένδειξη “Λείπω” Teams
QuickSteps
GamingSteps#20240713 - Αυξήσεις Τιμών Στο Xbox Game Pass, Επικό Mod Για Το The Witcher 3, Planet Coaster 2
GamingSteps