Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Τα Υπέρ και τα Κατά των Private Trackers στα Torrent

Τα Υπέρ και τα Κατά των Private Trackers στα Torrent

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι αναρίθμητοι οι χρήστες του torrenting στο εξωτερικό που πιστεύουν ότι τα ιδιωτικά torrent sites είναι ασφαλέστερα και πολύ πιο γρήγορα από τα δημόσια. Δείτε την ελίτ των torrent, τους private trackers, που έχουν παραμείνει ανέγγιχτοι και είναι πράγματι ποιοτικοί και ταχύτατοι, και γιατί θέτουν τόσο αυστηρούς όρους για να τους χρησιμοποιήσουμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι οι private trackers

Τους αποκαλούν private trackers γιατί στην ουσία πρόκειται για κλειστούς και ελεγχόμενους server, εν είδει ιδιωτικής λέσχης, στην οποία δεν μπορεί να εισέλθει ο οποιοσδήποτε.

Αυτό εξ ορισμού δημιουργεί πάρα πολλά οφέλη, ενισχύοντας και την αίσθηση της ασφάλειας, σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και γίνονται μέλη.

Η βασικότερη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ισχυρή αφοσίωση στο torrenting από τον χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσφέρουμε ανελλιπώς seeding, ανεβάζοντας και ποιοτικά αρχεία, και όχι μόνο.

Private Trackers 6

Πώς λειτουργεί η ιδιωτική λέσχη των torrent

Ο καλύτερος τρόπος για να εισέλθει ο χρήστης σε έναν ιδιωτικό tracker, είναι να προσκληθεί από έναν φίλο ή γνωστό που έχει ήδη πρόσβαση σε κάποιον από τους private trackers.

Είσοδος με πρόσκληση

Στο ίντερνετ υπάρχουν ειδικά φόρουμ που ασχολούνται με τις προσκλήσεις. Δύο από τα καλύτερα σχετικά site για τέτοιου είδους προσκλήσεις είναι το Torrent-Invites και το Reddit.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η εμπορία ή η πώληση προσκλήσεων αντιβαίνει στους κανόνες, και απαγορεύεται αυστηρά. Ωστόσο, υπάρχουν “καλοθελητές” που εκμεταλλεύονται τους αρχάριους χρήστες που δεν έχουν γνωριμίες.

Είσοδος κατόπιν συνέντευξης

Είναι η πιο σύνθετη διαδικασία εισόδου, που ενδέχεται να γίνει ακόμα πιο δύσκολη για τους Έλληνες χρήστες, καθότι απαιτείται η γνώση της Αγγλικής. Τέτοιου είδους συνεντεύξεις γίνονται διαμέσου ενός chat room IRC.

Εκτός των άλλων, απαιτείται και υπομονή, καθότι ίσως να χρειαστεί να περιμένουμε πολύ καιρό έως ότου υλοποιηθεί η συνέντευξη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα μας κάνουν απλές ερωτήσεις σχετικά με τις συναφείς τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα την κωδικοποίηση των βίντεο και το bitrate της μουσικής.

Επιπλέον, γίνονται και ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την εμπειρία μας σε άλλους δικτυακούς τόπους.

Ανοικτή εγγραφή

Εφόσον δεν υπάρχει μία φιλική σχέση με χρήστη που είναι ήδη μέλος σε κάποιον από τους αρκετούς private trackers, ορισμένοι ιστότοποι μας προσφέρουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ευκαιρία να γίνουμε μέλη χωρίς πρόσκληση ή συνέντευξη.

Θα αναφερθούμε σε αυτούς τους private trackers των ανοιχτών εγγραφών, καθότι εκτός του ότι είναι η ευκολότερη διαδικασία, είναι και προφανές ότι για να διαβάζουμε αυτόν τον οδηγό, σημαίνει ότι δεν έχουμε ήδη κάποιον γνωστό για να μας δώσει μία πρόσκληση.

Συνήθως, η είσοδος σε αυτά τα μικρά club των ανοιχτών εγγραφών χρησιμοποιείται ως σκαλοπάτι για να κατανοήσουμε την πλήρη δομή των private trackers.

Επιπλέον, μας βοηθούν να προχωρήσουμε αργότερα διαμέσου των προσκλήσεων σε ακόμα πιο μικρές και αποκλειστικές ιδιωτικές λέσχες του torrenting.

Private Trackers 10α

Οι κανόνες των private trackers

Όπως είναι φυσικό, οι private trackers έχουν πολλούς κανόνες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του site.

Αυτοί οι κανόνες διαφέρουν από tracker σε tracker, αλλά τα παρακάτω είναι μια γενική ιδέα για το τι μπορούμε να περιμένουμε. Η παραβίαση αυτών των κανόνων μπορεί να επιφέρει τη διαγραφή του μέλους.

Ας δούμε λοιπόν τους κυριότερους όρους συνοπτικά:

  • Δεν μπορούμε να κατεβάζουμε τα torrent και μετά να τα διαγράφουμε
  • Θα πρέπει να κάνουμε seeding των αρχείων που κατεβάσαμε τουλάχιστον μέχρι το 100%, για να μπορούν να τα κατεβάσουν και άλλοι χρήστες
  • Πρέπει να  μεταφορτώνουμε αρχεία στο εκάστοτε site, τα οποία επιβάλλεται να έχουν πολύ καλή ποιότητα
  • Δεν ανεβάζουμε αυτά τα αρχεία και σε άλλους δημόσιους ή private trackers
  • Δεν επιτρέπεται η επιθετική συμπεριφορά και η αγένεια στα Forum
  • Απαγορεύεται δια ροπάλου οτιδήποτε έχει να κάνει με spam

Τα οφέλη των private trackers

Λόγω της φύσης τους, οι private trackers απαιτούν την προσπάθεια του χρήστη. Μόνο έτσι είναι εφικτή η χρήση τους.

Άλλωστε όπως προείπαμε, απευθύνονται ως επί το πλείστον σε χρήστες που είναι αφοσιωμένοι με το torrenting, και επιθυμούν περισσότερη ασφάλεια, ποιότητα, και ταχύτητα.

Τεράστια βιβλιοθήκη από αξιόπιστα torrent

Οι περισσότεροι από τους private trackers είναι υπερήφανοι για τις απεριόριστες επιλογές που προσφέρουν στα torrent. Οι κορυφαίοι και πιο κλειστοί, στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν σχεδόν όλα τα αρχεία που υπάρχουν και στους δημόσιους trackers.

Torrent υψηλής ποιότητας

Όλοι οι private trackers έχουν πολύ υψηλά πρότυπα ποιότητας. Αν ένα torrent που ανεβαίνει δεν έχει καλή ποιότητα, αμέσως διαγράφεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις στέλνεται ειδοποίηση στον uploader, ο οποίος κινδυνεύει με διαγραφή.

Για παράδειγμα, αν αναζητούμε μουσική χωρίς απώλειες, οι private trackers είναι το ιδανικότερο μέρος για να βρούμε αρχεία FLAC. Το ίδιο συμβαίνει και στα βίντεο, όπου μπορούμε να έχουμε τις περισσότερες επιλογές για ποιότητα Blu-Ray.

Μεγάλες ταχύτητες

Οι private trackers διαθέτουν τεράστια κοινότητα και προσφέρουν πολύ υψηλότερες ταχύτητες σε σύγκριση με τους δημόσιους trackers. Συνήθως απαιτείται πολύ λιγότερος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι λήψεις.

Ταυτόχρονα, αρκετοί χρήστες που συμμετέχουν σε private trackers νοικιάζουν servers ως seed-boxes για να κάνουν ταχύτερα seeding, με ταχύτητες upload μεγαλύτερες απ' ότι σε οποιαδήποτε οικιακή σύνδεση. Αυτό συνεισφέρει σημαντικά στο ταχύτερο download για εμάς.

Αυξημένη ασφάλεια και ιδιωτικότητα

Λόγω της ιδιωτικής φύσης τους και των αυστηρών κανόνων που είδαμε, οι περισσότεροι private trackers, πλην κάποιων εξαιρέσεων, δεν είναι καθόλου γνωστοί. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν ανέγγιχτοι σε μεγάλο βαθμό.

Για παράδειγμα δεν έχουν τη φήμη του Pirate Bay, του Kickass και των υπόλοιπων δημοσίων trackers που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό.

Τα Καλύτερα Torrent Sites στη Θέση του Pirate Bay

Το Pirate Bay είναι αναμφίβολα το δημοφιλέστερο από όλα τα torrent sites στο web. Ωστόσο, παρότι τα καταφέρνει πολύ καλά εδώ και χρόνια, βρίσκεται συνεχώς…

Ως εκ τούτου, αυτό τους καθιστά λιγότερο ευπαθείς στα troll των πνευματικών δικαιωμάτων, και έτσι μειώνονται πολύ οι πιθανότητες να παρακολουθούνται οι λήψεις μας.

Torrenting στο PC και με δωρεάν VPN

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, οι λήψεις αρχείων από τους private trackers είναι ιδανική όταν γίνεται με ενεργή μια υπηρεσία VPN.

Στο PC απαιτείται συνήθως μία πληρωμένη υπηρεσία VPN. Ωστόσο, μπορούμε και στον υπολογιστή να κάνουμε ταχύτατο και ανώνυμο torrenting με δωρεάν VPN, είτε πρόκειται για private trackers, είτε για δημόσιους.

Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε κάποιον κλώνο του Chrome, όπως ο Torch που ενσωματώνει torrent client…

…σε συνεργασία με μια δωρεάν VPN επέκταση, όπως το Zenmate VPN, ή το HotSpot Shield.

Διαλέγοντας Εναλλακτικό Browser: Οι Καλύτεροι Κλώνοι Chrome/Firefox
Ψάχνεις Εναλλακτικό Browser? Οι Καλύτεροι Κλώνοι Chrome/Firefox

Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούμε Chrome ή Firefox για την πλοήγηση στο Internet. Όμως υπάρχουν αρκετοί κλώνοι των δημοφιλών αυτών browsers που ενσωματώνουν διάφορες δυνατότητες και…

Επιπλέον, και στο Android μπορούμε να κάνουμε τη λήψη των torrent και με δωρεάν VPN. Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το λειτουργικό της Google για torrenting.

Αυτό επιτυγχάνεται διαμέσου ενός δωρεάν BitTorrent client, και με ταυτόχρονη χρήση κάποια από τις δωρεάν υπηρεσίες VPN, που έχουμε δει σε προηγούμενο οδηγό.

Πώς Φτιάχνω Δωρεάν Προσωπικό VPN Για Ανωνυμία & Λήψη Torrent
Πώς Φτιάχνω Δωρεάν Προσωπικό VPN Για Ανωνυμία & Λήψεις Torrent

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένη σε σοβαρότατους κινδύνους. Ιδίως αν χρησιμοποιούμε το streaming και είμαστε φίλοι των πειρατικών ταινιών,…

Μεγάλη κοινότητα

Όλοι οι χρήστες στους private trackers είναι πολύ πρόθυμοι για να απαντήσουν σε ερωτήσεις, και να βοηθήσουν προς πάσα κατεύθυνση. Ακόμα και να μεταφορτώσουν τα torrent που ζητάμε.

Τα αρνητικά των private trackers

Οι περισσότεροι χρήστες δίνουν σημασία μόνο στα οφέλη που παρέχουν οι private trackers. Ως αφοσιωμένοι χρήστες του torrenting, είναι φυσικό να αδιαφορούν για την πρόσθετη προσπάθεια που απαιτείται, και τα λίγα αρνητικά που υπάρχουν.

Ας τα δούμε λοιπόν συνοπτικά τα “κατά” των ιδιωτικών tracker:

  • Απαιτείται προσπάθεια και είναι δύσκολο να εισέλθουμε στη λέσχη.
  • Οι private trackers των ανοικτών εγγραφών έχουν περιορισμένη διαθεσιμότητα. Σήμερα είναι ανοικτοί, αύριο κλειστοί.
  • Χάνουμε άμεσα την πρόσβασή ή τα δικαιώματά μας αν παραβιάσουμε τους κανόνες.
  • Η αποπομπή μπορεί να επιφέρει την απώλεια της δυνατότητας για πρόσβαση και στους υπόλοιπους private trackers.
  • Οι προσκλήσεις που δίνουμε στους γνωστούς έχουν αντίκτυπο και σε εμάς. Η κακή χρήση από τους προσκληθέντες μπορεί να βλάψει και εμάς με διαγραφή.
  • Προτιμούν να έχουν μικρό αριθμό χρηστών, διατηρώντας χαμηλό προφίλ για να παραμείνουν εκτός των ραντάρ των αρχών.
  • Ενδέχεται να μην βρούμε αρκετά torrent που υπάρχουν στους δημόσιους trackers.
  • Διατηρούν βαθμολογία (ratio). Πρέπει να είναι ικανοποιητική για να παραμείνουμε μέλη.

H ιδανικότερη βαθμολογία

Στους private trackers τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το ratio. Μια ικανοποιητική αναλογία είναι το 1:1 (ή 1.0).

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι έχουμε κατεβάσει ακριβώς την ίδια ποσότητα των δεδομένων που ανεβάσαμε. Συνήθως η απόκτηση μιας αναλογίας άνω του 1.0 καθιστά το μέλος ιδιαίτερα αξιόπιστο.

Οι καλύτερες επιλογές για private trackers ανοικτών εγγραφών

Όπως είδαμε, οι private trackers είναι περιζήτητοι και δύσκολοι για να εισέλθουμε στην λέσχη τους.

Ωστόσο, στο ίντερνετ υπάρχουν μερικά πολύ χρήσιμα site, που μας ενημερώνουν πότε υπάρχουν ανοικτές εγγραφές για ελάχιστα νέα μέλη, και για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Bittorrent Trackers Automatic Checking System (BTRACS)

Είναι γνωστό ως BTRACS, και πρόκειται για μία ιστοσελίδα η οποία ελέγχει περιοδικά πότε υπάρχουν ανοιχτές εγγραφές για private trackers. Η ανανέωση γίνεται κάθε δέκα λεπτά, καθιστώντας το BTRACS ως ένα από τα πιο ενημερωμένα σχετικά sites.

Η εμφάνιση των trackers χωρίζεται σε δύο ενότητες. Η πιο κρίσιμη είναι η πρώτη, όπου εμφανίζονται οι πραγματικοί private trackers που συνήθως είναι κλειστοί τις περισσότερες φορές.

Η δεύτερη ενότητα εμφανίζει τους bittorrent trackers που έχουν και ιδιωτικό αλλά και δημόσιο χαρακτήρα, και συνήθως αρκετοί από αυτούς είναι ανοιχτοί τις περισσότερες φορές. Σε αυτή την ενότητα, θα εμφανίζονται ενίοτε και ελληνικοί private trackers.

Εδώ θα πρέπει να θυμόμαστε ότι απαιτείται αμέσως να κάνουμε την εγγραφή σε κάποιον από αυτούς τους private trackers, που είναι ανοιχτοί στην πρώτη κρίσιμη ενότητα. Ενδέχεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να μην είναι διαθέσιμοι.

Στις δοκιμές μας εμφανίστηκαν τέσσερις private trackers, και η εγγραφή έγινε σχετικά εύκολα με πιστοποίηση πρώτα στο e-mail μας.

Η εγγραφή και η σύνδεσή μας στον λογαριασμό είναι πανομοιότυπη σε όλους τους private trackers.

Πάντοτε θα εμφανίζονται κάποια σχετικά εικονίδια, όπου πρέπει πρώτα να επιλέξουμε αυτό που μας υποδεικνύει το site, και κατόπιν να εντοπίσουμε και να πατήσουμε το “Χ”. Αυτές οι δύο ενέργειες είναι η πιστοποίηση ότι δεν είμαστε ρομπότ.

Από κει και μετά θα μας έρθει ένα e-mail πιστοποίησης, όπου θα πρέπει να πατήσουμε στο σχετικό link για να ξεκινήσει η σύνδεσή μας στους private trackers, πάλι διαμέσου των εικονιδίων που είδαμε προηγουμένως.

Opentrackers.org

Το Opentrackers κυμαίνεται στο ίδιο μήκος κύματος. Μόλις εισέλθουμε στη σελίδα του, αμέσως θα βλέπουμε τους ελάχιστους private trackers που είναι διαθέσιμοι για μικρό χρονικό διάστημα.

Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα και να κάνουμε την εγγραφή σε αυτόν τον tracker που μας έκανε κλικ. Συνήθως υπάρχουν και σχόλια για την ποιότητά του σε αυτήν την καρτέλα.

Η εγγραφή και σε αυτήν την περίπτωση είναι πανομοιότυπη. Πρέπει να προχωρήσουμε στις ίδιες ακριβώς ενέργειες που είδαμε προηγουμένως.

Το μόνο πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο “Signup Link” του ανοικτού ιδιωτικού tracker, όπως παρατηρούμε στη φωτογραφία. Στη συνέχεια θα ανοίξει το site του tracker για να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας.

Το Opentrackers πριν εγγραφούμε μας ενημερώνει το είδος των torrent που εξειδικεύονται οι ανοιχτοί private trackers. Οι περισσότεροι έχουν όλων των ειδών τα αρχεία με έμφαση στις ταινίες, τη μουσική, και τα games.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί που εξειδικεύονται μόνο σε e-books, audiobooks, και animation.

Opentrackers/greek

Το Opentrackers διαθέτει και ειδική ενότητα για ελληνικούς private trackers. Όπως είδαμε και προηγουμένως, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στο “Signup Link¨ του ελληνικού ιδιωτικού tracker.

Έτσι αποκτούμε την ευκαιρία να μπορούμε να εισέλθουμε στις δικές μας κλειστές ελληνικές λέσχες του torrenting.

Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς τους ελληνικούς private trackers, δείχνουν να είναι ανοικτοί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανεβάζουν το επίπεδο του torrenting οι private trackers?

Οι private trackers σίγουρα δεν είναι για όλους τους χρήστες. Απαιτούν αφοσίωση στο torrenting και να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες. Ωστόσο, πουθενά αλλού δεν θα βρούμε τόσο ποιοτικά torrent σε βίντεο, μουσική, και παιχνίδια.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε και άλλες λύσεις για να μπούμε στις κλειστές λέσχες των private trackers, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps