Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Τέλος Για Το FEN - Προσθέστε Το Ταχύτερο Premium Addon Ταινιών Του Kodi
Featured Τέλος Το FEN – Προσθέστε Δωρεάν Το Ταχύτερο Premium Addon Ταινιών Του Kodi

Τέλος Για Το FEN – Προσθέστε Το Ταχύτερο Premium Addon Ταινιών Του Kodi

Αυτές τις ημέρες, εκτός από την κυκλοφορία του Kodi v21 Omega RC2, είχαμε και ένα δυσάρεστο νέο. Το FEN, ένα από τα κορυφαία και δημοφιλή πρόσθετα ταινιών, έκλεισε οριστικά μετά από πολλά χρόνια προσφοράς περιεχομένου υψηλής ποιότητας στους χρήστες του Kodi. Δείτε τον καλύτερο αντικαταστάτη του FEN που αποδίδει εντυπωσιακά και δεν πρέπει να λείπει από το Kodi μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η οριστική διακοπή του FEN

Το κλείσιμο του FEN μετά από έξι χρόνια λειτουργίας είναι πραγματικά μια δυσάρεστη εξέλιξη για χιλιάδες χρήστες του Kodi. Ομολογουμένως και για εμάς που το χρησιμοποιούσαμε πάντα πρώτο από όλα τα πρόσθετα.

Το FEN στο εξωτερικό είχε καταταχθεί ως το νούμερο ένα πρόσθετο ταινιών μέσω Real-Debrid, και μαζί με το Seren ήταν αναμφίβολα το κορυφαίο addon του Kodi.

Το addon έχει αφαιρεθεί από το αποθετήριο και δεν είναι πλέον διαθέσιμο για εγκατάσταση. Το οριστικό κλείσιμο του FEN ανακοινώθηκε επίσημα από τον προγραμματιστή του στην επίσημη σελίδα του πρόσθετου στο GitHub.

Φυσικά, θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι νεωτέρας, αλλά καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε πρόσθετα που δεν υποστηρίζονται από τους σχεδιαστές τους. Εν ολίγοις, το καταργούμε.

Πάντως, ο προγραμματιστής θα συνεχίσει να υποστηρίζει το αδερφάκι Fen Light, αν και επί του παρόντος ίσως δούμε κάποια ζητήματα. Το βρίσκουμε στην ακόλουθη πηγή:

https://tikipeter.github.io/packages

Εγκατάσταση POV – Το καλύτερο addon ταινιών

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ίδιος ο σχεδιαστής του FEN, μετά το κλείσιμο του addon, προτείνει με θέρμη το εξαιρετικό POV.

Έχει βελτιωθεί θεαματικά και είναι το ταχύτερο premium πρόσθετο ταινιών που θα μπορούσαμε να έχουμε. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα και δεν πρέπει να απουσιάζει από το Kodi αν έχουμε Real-Debrid.

πρόσθετα ταινιών 2

Αν χρησιμοποιούμε το έτοιμο Kodi build του PCsteps, για ευκολία μπορούμε να πάμε για λίγο στο αρχικό κέλυφος του Kodi, πατώντας στις Ρυθμίσεις του build και μετά στη Διασύνδεση > Κέλυφος. Όταν ολοκληρώσουμε τα βήματα που ακολουθούν, επιστρέφουμε ξανά στο build και το POV θα λειτουργεί και εκεί.

featured Έτοιμο Ελαφρύ Kodi Nexus Για Όλους Με Ένα Κλικ Ρυθμισμένα Addon Για Ταινίες Σπορ Υπότιτλους A10
Έτοιμο Ελαφρύ Kodi Για Όλους Με Ένα Κλικ – Ρυθμισμένα Addons Για Ταινίες/Σπορ/Υπότιτλους

Αν μας αρέσει η υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου στο οικιακό μας σινεμά, δεν επιτρέπεται να μην αξιοποιούμε το εύκολο πλέον Kodi και τα καλύτερα … Συνεχίστε να διαβάζετε το Τέλος Για Το FEN – Προσθέστε Το Ταχύτερο Premium Addon Ταινιών Του Kodi.

  • Όνομα: Kodifitzwell Repository
  • URL: https://kodifitzwell.github.io/repo/
  • Συμβατότητα: Kodi v20 Nexus – Κodi v21 Omega
  • Έλεγχος zip: Καθαρό

  • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
  • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
https://kodifitzwell.github.io/repo/
  • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα Ctrl+V. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε Εντάξει.
  • Ονομάζουμε .kodifitzwell την πηγή, ή όπως αλλιώς θέλουμε, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το Εντάξει.
  • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα Πρόσθετα.
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
  • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .kodifitzwell➜repository.kodifitzwell-0.0.1.zip
  • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε Εγκατάσταση από αποθετήριο.
  • kodifitzwell Repository➜ Πρόσθετα βίντεο ➜ POV ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο Εντάξει μία φορά.
  • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του POV, το οποίο θα βρίσκεται στα ΠρόσθεταΠρόσθετα βίντεο.

πρόσθετα ταινιών

Ενεργοποίηση RD / Trakt / Ελληνικοί υπότιτλοι

Τα πράγματα είναι απλά όσον αφορά τις ενότητες και ρυθμίσεις του πρόσθετου. Φυσικά, πρέπει πρώτα να έχουμε εγγραφεί στο πολύ οικονομικό Real-Debrid εάν δεν έχουμε ήδη, για να μπορέσει το POV να μας δώσει όλα τα έργα σε 4Κ-1080p.

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους … Συνεχίστε να διαβάζετε το Τέλος Για Το FEN – Προσθέστε Το Ταχύτερο Premium Addon Ταινιών Του Kodi.

Παραθέτουμε συνοπτικά σε εικόνες τις βασικές ενότητες και τις λίγες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις ταινίες online που προσφέρει το add-on μέσω του Real-Debrid.

Αρχικά ανοίγουμε τις Ρυθμίσεις του πρόσθετου.

Στο Μy Services θα εντοπίσουμε το Real-Debrid για να το ενεργοποιήσουμε. Πατώντας στο Authorize, θα εμφανιστεί ένας κωδικός που τον επικολλούμε στη σχετική σελίδα του RD εδώ. Αν δεν γνωρίζουμε ήδη την απλή διαδικασία, οδηγίες εδώ.

Κάτω από το Μy Services θα δούμε το My Lists για να ενεργοποιήσουμε το Trakt.

Και εδώ θα μας εμφανιστεί ένας κωδικός που τον επικολλούμε στη σχετική σελίδα του Trakt εδώ. Αν δεν γνωρίζουμε ήδη την απλή διαδικασία, έχουμε οδηγίες εδώ.

Στα Metadata μπορούμε να ορίσουμε προαιρετικά τα ελληνικά.

Από το Playback ενεργοποιούμε τους ελληνικούς υπότιτλους, είτε να εμφανίζονται αυτόματα (Auto), είτε να μας ανοίγει η σχετική καρτέλα πρώτα (Select), Κατόπιν, είναι σημαντικό να πατήσουμε στο Εντάξει.

Σε αυτό το σημείο, καλό είναι θυμόμαστε ότι οι υπότιτλοι του πρόσθετου βασίζονται στους Opensubtitles. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε ενεργό το κεντρικό μας VPN.

Ωστόσο, αν δεν είναι ενεργό το VPN, μικρό το κακό. Έτσι και αλλιώς, θα μας εμφανιστούν άμεσα και αυτόματα οι ελληνικοί υπότιτλοι στο POV αν έχουμε το έτοιμο Kodi build του PCsteps, ή έχουμε ορίσει τους GreekSubs με ενεργό το Subloader που έχουμε περιγράψει εδώ. Ειδάλλως τους ανεβάζουμε χειροκίνητα.

Ελληνικοί Υπότιτλοι στο Kodi με το Καλύτερο Greek Subs Addon

Για πολλούς από εμάς, οι ελληνικοί υπότιτλοι στο Kodi είναι απαραίτητοι για να απολαύσουμε τις ταινίες και τις σειρές μας. Ενώ υπάρχουν υπηρεσίες που βρίσκουν … Συνεχίστε να διαβάζετε το Τέλος Για Το FEN – Προσθέστε Το Ταχύτερο Premium Addon Ταινιών Του Kodi.

Τέλος, αν για κάποιο λόγο δεν μας βρίσκει ροές το POV, ή δεν μας παίζει κάποιο επεισόδιο μιας σειράς ενώ έχει κυκλοφορήσει, πρέπει να κάνουμε δεξί κλικ στο συγκεκριμένο έργο, κατόπιν να πατήσουμε στο Options, και μετά στο Rescrape & Select Source, όπως παρατηρούμε στα κάτωθι στιγμιότυπα.

Αυτή η ενέργεια μας, θα λύσει τέτοια ζητήματα που αφορούν αστοχίες ροών. Επιπλέον, στο Options μέσω του δεξί κλικ θα δούμε και άλλες χρήσιμες δυνατότητες.

Εγκατάσταση Twilight – Κλώνος FEN

Αν ήμασταν φανατικοί χρήστες του FEN και θέλουμε ένα fork που έχει ακριβώς το ίδιο περιβάλλον και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, τότε μπορούμε να προσθέσουμε στο Kodi και το Twilight. Αρκεί να έχουμε Real-Debrid.

Το μόνο αρνητικό, τουλάχιστον για εμάς, είναι ότι οι σχεδιαστές του πρέπει να έχουν κάποια φανατική σχέση με το Ισραήλ. Μέσα στο πρόσθετο υπάρχουν ενότητες σε αυτή την άγνωστη γλώσσα και το repo έχει το όνομα της χώρας. Κατά τα άλλα, είναι ακριβώς ίδιο με το FEN με κάποιες βελτιώσεις.

Επίσης, οι ενεργοποιήσεις του Real-Debrid και Trakt γίνονται από το Meta Accounts και Provider Accounts, αντίστοιχα. Τέλος, οι ελληνικοί υπότιτλοι από την ενότητα Playback.

  • Όνομα: Kodi + Real Debrid Israel Repository
  • URL: https://kodi7rd.github.io/repository/
  • Συμβατότητα: Kodi v20 Nexus – Κodi v21 Omega
  • Έλεγχος zip: Καθαρό

Μόλις εγκαταστήσουμε το Twilight, πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσουμε και τους CocoScrapers για να εμφανιστούν ροές στο Real-Debrid. Η πηγή τους είναι η ακόλουθη:

https://cocojoe2411.github.io

Η διαδικασία για τους CocoScrapers είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που περιγράφουμε συνήθως για τα πρόσθετα.

Εν ολίγοις, τα γνωστά “Εγκατάσταση από αρχείο zip > repository.cocoscrapers- xxx.zip” και μετά “Εγκατάσταση από αποθετήριο > Πρόσθετες εφαρμογές > CocoScrapers Module”. Μόλις εγκατασταθούν, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο.

Χρειάζεται να έχουμε εναλλακτικές λύσεις στα πρόσθετα ταινιών;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps