Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Kodi 21 Portable: Έτοιμα Ελληνικά PCsteps Omega Builds Με Ένα Κλικ - Όλα Ρυθμισμένα
FEATURED Kodi 21 Portable Έτοιμα Ελληνικά PCsteps Omega Builds Με Ένα Κλικ Όλα Ρυθμισμένα x4α

Kodi 21 Portable: Έτοιμα Ελληνικά PCsteps Omega Builds Με Ένα Κλικ – Όλα Ρυθμισμένα

Με τα νέα PCsteps Omega builds, μπορούμε πλέον να έχουμε την υψηλότατη ποιότητα εικόνας και ήχου στο οικιακό μας σινεμά, χωρίς καν να εγκαταστήσουμε το Kodi. Αρκεί μόνο ένα κλικ για να μας ανοίξει το πανέτοιμο build με τα καλύτερα πρόσθετα ταινιών και σπορ. Δείτε πώς απογειώνουμε το θέαμα που προσφέρουν τα portable Kodi 21 builds του PCsteps με έτοιμα τα κορυφαία addons ταινιών και σπορ, και με αστραπιαίους υπότιτλους σε PC και Android TV.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ελληνικά PCsteps Kodi 21 builds

Αν θέλουμε να ανεβάσουμε και άλλο το επίπεδο του οικιακού μας σινεμά, όχι μόνο στο σπίτι, αλλά οπουδήποτε έξω από αυτό, μπορούμε πλέον να αξιοποιήσουμε τα πλήρως σεταρισμένα Kodi 21 portable builds του PCsteps. Διαθέτουν έτοιμα τα καλύτερα πρόσθετα ταινιών και σπορ, τις ρυθμίσεις των υποτίτλων, και όχι μόνο.

Σε ό,τι αφορά το Windows PC, δεν χρειάζεται να κάνουμε σχεδόν τίποτα, ούτε μεταφορές φακέλων κλπ, ούτε καν να έχουμε εγκατεστημένο το Kodi.

Ακόμη και αν έχουμε ήδη εγκατεστημένη μια έκδοση του Kodi, το portable build του PCsteps λειτουργεί γρήγορα και αυτόνομα χωρίς εγκατάσταση. Τόσο τοπικά στον υπολογιστή μας, όσο και από ένα USB φλασάκι σε οποιοδήποτε άλλο PC.

Απλά κατεβάζουμε κάποιο από τα zip που διαθέτουμε και αφού αποσυμπιέσουμε-εξάγουμε το περιεχόμενο του στον SSD του συστήματος ή στο USB στικάκι μας, κάνουμε ένα κλικ στο Kodi portable. Θα μας ανοίξει αμέσως το έτοιμο Kodi 21 με όλα σεταρισμένα, και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε παντού τις ταινίες, σειρές, σπορ, κλπ.

Μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, είτε έχουμε ενεργή συνδρομή στο Real-Debrid (RD), είτε όχι. Εν ολίγοις, το PCsteps Kodi Omega το διαθέτουμε σε δύο μορφές.

Στο κάτωθι GIF βλέπουμε το build με τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών που λειτουργούν αποκλειστικά με RD. Η ενεργοποίηση γίνεται αυτόματα πατώντας απλά μια φορά στις σχετικές ενδείξεις που έχουμε ετοιμάσει.

Ως κεντρικό πρόσθετο ταινιών/σειρών έχουμε ορίσει – τιμής ένεκεν- το Seren Omega που είναι το πιο φιλικό για Έλληνες χρήστες.

Δίπλα του έχουμε τα POV, Fen Light, Umbrella, και Jacktook (Torrentio Indexer), που αναπτύσσονται και ενημερώνονται συχνά-πυκνά, και είναι ακόμη πιο γρήγορα με περισσότερες ροές.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε ότι εδώ και πολύ καιρό το Seren φαίνεται να μην βρίσκεται σε ενεργή ανάπτυξη.

Ευτυχώς, όμως, ανανεώθηκε σε Omega από το δημοφιλές Diggz Team που μας έδωσε και το ελαφρύ κέλυφος του PCsteps build (Planet Diggz) και τον Omega Wizard. Όλα είναι μέσα στο ομώνυμο αποθετήριο.

Φυσικά, όλοι ελπίζουμε ότι το Seren θα επανέλθει και θα συνεχίσει να λειτουργεί καλά για πολύ καιρό.

Όμως, αν ο μη γένοιτο δούμε παρατεταμένα σημάδια κόπωσης και σφαλμάτων, ίσως θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να πάμε παρακάτω. Εν ολίγοις, στα πρόσθετα που έχουν ενεργή ανάπτυξη. Άλλωστε, όταν χρειάζεται θα διαθέτουμε ενημερώσεις με λήψεις και σχετικές ειδοποιήσεις για το τι πρέπει να κάνουμε.

Σε όλα τα PCsteps Kodi Omega builds έχουμε ορίσει ως προεπιλογή τα ειδικά διαμορφωμένα plugins των Οpensubtitles.

Με τη διαμόρφωση που έχουμε κάνει, οι υπότιτλοι εμφανίζονται αστραπιαία μόλις ξεκινάει το έργο. Υπάρχουν και κάποια κόλπα που τα περιγράφουμε στη σχετική ενότητα στο τέλος.

Σε ό,τι αφορά τα σπορ, έχουμε κάνει και εδώ ειδική διαμόρφωση, έτσι ώστε να έχουμε πολλές επιλογές μόνο με ένα κλικ. Τόσο για τους ζωντανούς αγώνες στα ελληνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, όσο και για τους αγώνες σε όλα τα αθλήματα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τώρα, αν για κάποιο λόγο δεν έχουμε συνδρομή στο Real-Debrid, τότε έχουμε ετοιμάσει το σχετικό PCsteps Omega build μόνο με τα τρία πρόσθετα ταινιών που λειτουργούν χωρίς RD. Τα έχουμε σετάρει έτσι, ώστε να μας δίνουν και αυτά αναρίθμητες 4K-1080p ροές.

Βέβαια, όχι με την ταχύτητα του RD, αλλά μικρό το κακό. Όλα τα άλλα, όπως Σπορ, Wizard, Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, κλπ, παραμένουν τα ίδια, όπως παρατηρούμε στο κάτωθι GIF.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα το πολύ φθηνό Real-Debrid γιατί εκτινάσσει το κινηματογραφικό θέαμα στο οικιακό μας σινεμά. Όπως ήδη θα γνωρίζουμε, έχει όλα σχεδόν τα έργα του Netflix, Disney+, Apple TV, Amazon, BBC, και όχι μόνο, σε 1080p-4K και 5.1-7.1 ήχο.

Αναμφίβολα, είναι μία εξαιρετική υπηρεσία που αξίζει με το παραπάνω την οικονομική συνδρομή που κοστίζει περί τα €0,7 – 0,10 ημερησίως, ανάλογα το πακέτο που θα επιλέξουμε.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πόσα έργα θα βλέπουμε εμείς και η οικογένεια μας σε όλες τις συσκευές μας. Ταυτόχρονα, προσφέρει και τα λεγόμενα Fidelity points, όπου όταν συμπληρώσουμε 1000, παίρνουμε έναν μήνα δωρεάν απεριόριστη χρήση. Αν δεν το έχουμε ήδη, μπορούμε να δούμε τις οδηγίες στον παλαιότερο οδηγό μας.

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους στην οθόνη της τηλεόρασης, πολλές φορές η ποιότητα της εικόνας και ήχου δεν είναι ό,τι καλύτερο. Στον οδηγό θα δούμε τις αλλαγές αλλά και τις βελτιώσεις που μπορούμε να κάνουμε στο Kodi και το Real-Debrid, τα μοναδικά μέσα που μπορούν να μας δώσουν όλες τις ταινίες και σειρές σε υψηλότατη ποιότητα, ακόμη και 4K και 5.1, χωρίς καθυστερήσεις.

Τέλος, τα τροποποιημένα μας build του Kodi 21 θα έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση σε αξιοπρεπή PC, ιδανικά με 8GB RAM και άνω. Φυσικά, και σε σύγχρονα TV Box με καλές προδιαγραφές.

Θα τρέξουν απροβλημάτιστα και σε συσκευές χαμηλότερων προδιαγραφών. Απλά, τα poster των ταινιών θα καθυστερούν λίγο στην αρχή να φορτώσουν.

Portable Kodi Omega για PC

Αρχικά, για να έχουμε πολύ πιο γρήγορα και αποδοτικά αποτελέσματα, πρέπει να είναι εγκατεστημένο το 7-zip στο PC. Αν δεν το έχουμε ήδη, το κατεβάζουμε από εδώ.

Στη συνέχεια, για να αποκτήσουμε το portable Kodi 21 του PCsteps, πρέπει να κατεβάσουμε κάποιο από τα zip που ετοιμάσαμε με τα έτοιμα ελληνικά Kodi Omega, πατώντας σε ένα από τα ακόλουθα link. Αν δούμε καθυστέρηση στη εμφάνιση του Mega, πατάμε ταυτόχρονα Ctrl Shift R στο πληκτρολόγιο.

Για το PC με συνδρομή Real-Debrid:

Για το PC χωρίς συνδρομή Real-Debrid:

Μόλις ολοκληρώσουμε τη λήψη του zip στο PC, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το μεταφέρουμε σε κάποια τοποθεσία του SSD δίσκου μας. Ιδανικά σε ένα νέο φάκελο με σχετικό όνομα.

Κατόπιν, εκεί μέσα αποσυμπιέζουμε-εξάγουμε από το zip, τους δύο φακέλους που περιέχει.

Εν ολίγοις, σε αυτόν τον κεντρικό φάκελο που δημιουργήσαμε, καλό είναι να έχουμε και το αρχικό zip του PCsteps, αλλά και τον αποσυμπιεσμένο φάκελο του Kodi portable από όπου θα τρέχουμε το έτοιμo PCsteps Kodi build.

Το DnsJumber που παρατηρούμε, το εξηγούμε στο τέλος στην ενότητα των υποτίτλων.

Εκτέλεση και αυτό ήταν όλο – Τέλος

Από εκεί και μετά, είμαστε πλέον έτοιμοι να τρέξουμε άμεσα το πλήρες και πανέτοιμο Kodi Omega του PCsteps χωρίς κόπο, εγκαταστάσεις, χρονοβόρες μεταφορές φακέλων, κλπ.

Απλά πατάμε αρχικά στον φάκελο KodiPortable και μετά στην εφαρμογή Kodi Portable.

Όπως είδαμε στο παραπάνω GIF, θα μας εμφανιστεί το γνωστό “Τα Windows προστάτευσαν τον υπολογιστή σας”, όπου απλά πατάμε στο “Περισσότερες πληροφορίες” και μετά στο Εκτέλεση. Τέλος, θα δούμε και την ειδοποίηση για τα δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα, όπου πατάμε στην Αποδοχή.

Kodi 21 Kodi Omega 5α

Τις ίδιες ακριβώς ενέργειες κάνουμε και στο portable Kodi 21 χωρίς RD.

Εδώ, εκτός από την ειδοποίηση για τα δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα, θα δούμε και για το Elementum όπου απλά πατάμε ξανά στην Αποδοχή.

Προαιρετικές ενέργειες στο PC

Ανάλογα το σύστημα μας, για να μην βλέπουμε τις δύο ειδοποιήσεις των Windows κάθε φορά που ανοίγουμε το έτοιμο Kodi 21 portable, απλά κάνουμε δεξί κλικ στο KodiPortable > Ιδιότητες > ‘Αρση αποκλεισμού.

Επίσης, μπορούμε πάντα να δημιουργήσουμε με δεξί κλικ μια συντόμευση του KodiPortable.exe στην Επιφάνεια εργασίας, και μετά από τις Ιδιότητες > Συντόμευση > Για προχωρημένους, να του ορίσουμε την Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Κατόπιν, μπορούμε να το καρφιτσώνουμε και στην Έναρξη ή και στην Γραμμή εργασιών.

Χρήση από USB

Αν το επιθυμούμε, μπορούμε πάντα να μεταφέρουμε στο USB στικάκι μας αυτόν τον κεντρικό φάκελο που δημιουργήσαμε, ο οποίος περιέχει το αποσυμπιεσμένο KodiPortable αλλά και το αρχικό zip του PCsteps.

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε παντού μαζί μας το Kodi Omega, συν του ότι το στικάκι θα είναι και το backup μας. Και στο USB drive το PCsteps Kodi 21 θα μας ανοίγει αμέσως με ένα κλικ.

Φυσικά, η μεταφορά στο USB drive ή αντίστροφα στο SSD, καλό είναι να γίνει αφού πρώτα ενεργοποιήσουμε το RD. Επιπλέον, και το Trakt αν το χρησιμοποιούμε και έχουμε δημιουργήσει λίστες. Για το build χωρίς RD, είναι προαιρετική μόνο η ενεργοποίηση του Trakt.

Προσοχή μόνο, αν έχουμε ενεργοποιημένο το Real-Debrid στο portable Kodi 21 του USB, μην ξεχαστούμε και δώσουμε αυτόν το φάκελο σε φίλους μας ή γνωστούς μας, για να έχουν και αυτοί το εύκολο Kodi στο στικάκι τους. Καλύτερα να κατεβάσουν το zip από το PCsteps, ή να τους το δώσουμε στην αρχική του μορφή (zip) χωρίς τις ενεργοποιήσεις μας.

Portable data – Backup

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να θυμόμαστε πως ο πιο κρίσιμος φάκελος του νέου Kodi μας, είναι ο Portable data. Όπως παρατηρούμε στο κάτωθι GIF, η διαδρομή είναι KodiPortable > App > Kodi > Portable data.

Μπορούμε να κάνουμε σε αυτόν τον φάκελο αντίγραφα ασφαλείας σε μια ασφαλή τοποθεσία όποτε θέλουμε. Έτσι, αν κάτι συμβεί να είμαστε σε θέση να τον επαναφέρουμε.

Επίσης, καλό είναι να κατεβάσουμε και το μικρό αρχείο του KodiPortable.paf, πατώντας εδώ. Μετά, μπορούμε να το μεταφέρουμε και αυτό στο USB που έχουμε και το KodiPortable, (στον κεντρικό φάκελο που δημιουργήσαμε), και το αφήνουμε στην ησυχία του, αχρείαστο να είναι.

Αυτή η λήψη είναι προαιρετική, αλλά μπορεί να μας χρησιμεύσει αν κάτι συμβεί και μας καταστραφεί το έτοιμο build.

Για παράδειγμα, αν για κάποιο λόγο μας κρασάρει το έτοιμο Kodi 21 Omega και δεν ανοίγει μετά απο 3-4 προσπάθειες μας, ούτε με δεξί κλικ ως διαχειριστής, απλά εκτελούμε το KodiPortable.paf σε ένα νέο άδειο φάκελο. Μετά, μεταφέρουμε στην διαδρομή που είδαμε προηγουμένως, τον Portable data που έχουμε κάνει backup.

Εναλλακτικά, και ίσως πιο εύκολα, μπορούμε πάντα να εκτελέσουμε ξανά σε νέο φάκελο το zip που κατεβάσαμε από το PCsteps, και να τρέξουμε εκ νέου το Kodi 21. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει πάλι να ενεργοποιήσουμε RD / Trakt και να κάνουμε ξανά τις έξυπνες ενέργειες για τους υπότιτλους που περιγράφουμε στο τέλος.

Ελληνικό Kodi Omega για Android TV

Όπως είναι φυσικό, σε ό,τι αφορά το TV Box / Android TV, πρέπει να έχουμε ήδη εγκατεστημένο το Kodi 21, έτσι ώστε να του περάσουμε κάποιο από τα δύο zip που διαθέτουμε. Πρέπει να είναι φρέσκια εγκατάσταση χωρίς άλλα πρόσθετα, δηλ. εντελώς άδειο. Ακριβώς όπως μας έρχεται όταν το κατεβάζουμε για πρώτη φορά.

Επίσης, η επαναφορά του PCsteps build είναι δοκιμασμένη εξαντλητικά σε TV Box με Android 11 και 12. Θεωρητικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα και στο Android 13, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά και για το Android 14.

Έτσι, αρχικά μέσα από τις ρυθμίσεις της Android TV πρέπει να δώσουμε την πλήρη άδεια για το Kodi (Εφαρμογές > Kodi > Αρχεία και μέσα > Άδειες).

Αν έχουμε συσκευή με Android 9.0, ενδέχεται να μην δούμε αυτή την άδεια και παρακάμπτουμε αυτό το βήμα.

Στη συνέχεια, για να αντικαταστήσουμε το άδειο Kodi 21 με αυτό του PCsteps για Android, πρέπει να κατεβάσουμε κάποιο από τα zip που ετοιμάσαμε με τα έτοιμα ελληνικά Kodi Omega, πατώντας σε ένα από τα ακόλουθα link.

Για TV Box με RD:

Για TV Box χωρίς RD:

Απαραίτητες προσθήκες υπηρεσιών & Wizard (και για τα 2 build):

Σε αυτά τα μικρά αρχεία, ίσως υπάρξει μια καθυστέρηση για να μας εμφανιστεί το πάνελ των λήψεων του Mega. Αν δεν βοηθήσει το Ctrl Shift R στο πληκτρολόγιο, απλά περιμένουμε λίγο, και μετά καλό είναι να επιλέξουμε το Standard download σε κάθε αρχείο ξεχωριστά.

Επαναφορά PCsteps Kodi 21 στο Android

Αφού έχουμε κατεβάσει το Kodi zip που θέλουμε και τις απαραίτητες προσθήκες, τα μεταφέρουμε όλα σε ένα USB φλασάκι. Καλό είναι να το έχουμε ήδη διαμορφώσει σε NTFS (Σύστημα αρχείων).

Έτσι, ανάλογα το build που θέλουμε, το περιεχόμενο στο φλασάκι μας στον explorer του TV Box / Android TV θα φαίνεται κάπως έτσι…

…ή έτσι:

Τα zip “Επαναφορά Kodi 21 Omega build” αφορούν το PCsteps Kodi build, ένα εκ των οποίων θα εγκαταστήσουμε στο TV Box μέσα από το άδειο μας Kodi. Αυτό θα μας το κάνει ο Omega Wizard (repository.diggz).

Έτσι, πριν πάμε στην κρίσιμη επαναφορά του PCsteps Kodi 21, πρέπει αρχικά να εγκαταστήσουμε τον Omega Wizard. Ανοίγουμε το άδειο Kodi, και από τα Πρόσθετα πατάμε στην Εγκατάσταση από zip

…εντοπίζουμε το USB στικάκι και το ανοίγουμε…

…και επιλέγουμε το repository.diggz-18.zip.

Μόλις δούμε ότι έγινε η εγκατάσταση, γυρνάμε πίσω και επιλέγουμε την Εγκατάσταση από αποθετήριο.

Μετά, επιλέγουμε το Diggz Repository > Πρόσθετες εφαρμογές > Chef Omega Wizard, και περιμένουμε λίγο να εγκατασταθεί.

Τώρα, ανοίγουμε τον Wizard, πατάμε στο Closed στην καρτέλα ενημέρωσης που θα δούμε και μετά στο Όχι για τα δικά του builds..

…και από το MaintenanceBackup/Restore Build ➜ Change Backups Folder Location, εντοπίζουμε το USB drive, και το ορίζουμε ως τοποθεσία backup.

Κατόπιν, πατάμε στο Εντάξει στα δεξιά.

Τέλος, πηγαίνουμε πάλι μια καρτέλα πίσω, πατάμε στο Restore Backup…

…και επιλέγουμε το zip της επαναφοράς του PCsteps Kodi που έχουμε επιλέξει να εγκαταστήσουμε στο TV Box, δηλ. με RD ή χωρίς RD.

Πατάμε στο Ναι και απλά περιμένουμε να ολοκληρωθεί η μεταφορά του έτοιμου Kodi 21 στο TV Box.

Μόλις ολοκληρωθεί, πατάμε στο Εντάξει για να κάνουμε την αναγκαστική επανεκκίνηση του Kodi.

Μόλις το ανοίξουμε ξανά, καλό είναι να του δώσουμε λίγο χρόνο χωρίς να κάνουμε κάποιες ενέργειες. Θα δούμε το νέο PCsteps Omega build με όλα τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών, σπορ, και υποτίτλων.

Ωστόσο, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για ταινίες, καθώς πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες προσθήκες που ακολουθούν, αλλιώς θα έχουμε σφάλματα.

Απαραίτητες ενέργειες στο TV Box

Αρχικά, καλό είναι να έχουμε συνδεδεμένο το TV Box / Android TV με το καλώδιο δικτύου κατά προτίμηση, και όχι ασύρματα μέσω Wi-Fi. Επίσης, αν δεν έχουμε κάποιον explorer όπως ο File Commander που είδαμε προηγουμένως…

…καλό είναι να τον εγκαταστήσουμε για να κάνουμε πιο εύκολα τις απαραίτητες προσθήκες που απαιτούνται για να μας λειτουργήσει το πλήρες Kodi Omega στο Android. Διατίθεται στο Play store του TV Box.

Αρχικά, πρέπει να εγκαταστήσουμε το dnschanger app που έχουμε κατεβάσει με το zip. Αυτή η εγκατάσταση είναι υποχρεωτική όποιο PCsteps Kodi build και αν επιλέξουμε στο TV Box.

Μόλις εγκατασταθεί, ανοίγουμε το app και του ορίζουμε τους Cloudflare DNS, και από τα Settings ορίζουμε να ξεκινάει αυτόματα κάθε φορά που ανοίγουμε το TV Box.

Εδώ τελειώσαμε με το PCsteps Kodi build που λειτουργεί μόνο με RD στην Android TV. Είμαστε πλέον έτοιμοι να απολαύσουμε ταινίες, σειρές, σπορ, και άλλα.

Αν έχουμε επιλέξει το build χωρίς RD, δηλ. με το Elementum, Torrentio no Debrid, και Scrubs v2, τότε πρέπει να εγκαταστήσουμε και το ElementumService.apk.

Όπως παρατηρούμε, έχουμε δύο αρχεία του Elementum, έτσι ώστε αν μας αστοχήσει το ένα, θα γίνει σίγουρα η εγκατάσταση με το άλλο. Εδώ τελειώσαμε και με τις απαραίτητες προσθήκες στο Kodi χωρίς RD στο TV Box. Είμαστε πλέον έτοιμοι για ταινίες, σειρές, και σπορ.

Χρήσιμες οδηγίες

Σε αυτή την ενότητα παραθέτουμε συμπληρωματικές πληροφορίες για τη χρήση των ελληνικών Kodi 21 builds του PCsteps. Οι περισσότερες είναι κοινές, τόσο για το PC όσο και την Android TV.

Ιδίως οι οδηγίες για τους ταλαιπωρημένους ελληνικούς υπότιτλους στο Kodi ίσως μας φανούν πολύ χρήσιμες.

Κόλπα για γρήγορους ελληνικούς υπότιτλους

Όπως αναφέραμε στην αρχή, σε όλα τα PCsteps Kodi Omega builds έχουμε ορίσει ως προεπιλογή τα ειδικά διαμορφωμένα plugins των opensubtitles. Με τη διαμόρφωση που έχουμε κάνει, οι υπότιτλοι εμφανίζονται αστραπιαία μόλις ξεκινάει το έργο.

Φυσικά, έχουμε και τους πάντα αξιόπιστους GreekSubs, αλλά ίσως θα έχουμε παρατηρήσει ότι ενίοτε υπάρχουν δραματικές καθυστερήσεις. Τόσο στην αναζήτηση, όσο και στη λήψη.

Λογικά, κάποια στιγμή θα διορθωθεί αυτό το ζήτημα και μπορούμε να βάλουμε αυτούς ως προεπιλογή αν το επιθυμούμε, από τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Αναπαραγωγή > Υπότιτλοι > Προεπιλεγμένη Υπηρεσία.

Όπως ίσως θα γνωρίζουμε, το OpenSubtitles.com και το OpenSubtitles.org είναι η ίδια εταιρεία, αλλά έχουν αλλάξει το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Το API στο .org έφτασε στο τέλος του, αλλά θα λειτουργεί μέχρι η πλειοψηφία των χρηστών μετακινηθεί στο νέο API του .com.

Αυτό σημαίνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας με τη διαμόρφωση της προεπιλογής των .org που έχουμε κάνει, καθώς σύμφωνα με τους σχεδιαστές θα χρειαστούν μερικά χρόνια μέχρι το οριστικό τέλος των OpenSubtitles.org.

Τα αναφέρουμε αυτά, λόγω του ότι οι OpenSubtitles.com απαιτούν λογαριασμό για να μας επιτρέψουν τη λήψη πέντε υποτίτλων ανά 24 ώρες. Πάνω από πέντε μόνο επί πληρωμή. Η αναζήτηση είναι χωρίς όρια.

Ωστόσο, η προεπιλογή μας που είναι οι OpenSubtitles.org είναι δωρεάν, δεν έχει περιορισμούς, ούτε το ενοχλητικό μήνυμα στην οθόνη για VIP κλπ. Εμφανίζονται αστραπιαία στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά αν δεν τους βλέπουμε πρέπει να ορίσουμε μια ρύθμιση όπως περιγράφουμε λίγο παρακάτω στην Επίλυση προβλημάτων.

Πάντως, αν θέλουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, εμείς προτείνουμε να ανοίξετε ένα λογαριασμό στους OpenSubtitles.com, πατώντας εδώ.

Από εκεί και μετά, βάζουμε τα συνθηματικά του λογαριασμού μας στo plugin των OpenSubtitles.com.

Αν ανοίξουμε στον browser και 2ο λογαριασμό στους .com με άλλο email, ακόμη καλύτερα, γιατί μπορούμε έτσι να έχουμε 10 ελληνικούς υπότιτλους το 24ωρο. Αυτή τη φορά βάζουμε τους κωδικούς στο plugin των OpenSubtitles.com dual subs.

Στο build χωρίς RD μπορούμε και 15 υπότιτλους των OpenSubtitles.com ανά 24ωρο, λόγω του ότι υπάρχει το Elementum. Αρκεί βεβαια να έχουμε τρείς λογαριασμούς στους .com.

Επίσης, στις ταινίες μπορούν να μας βοηθήσουν και οι νέοι Subsource.net που τροφοδοτούνται από τους OpenSubtitles. com χωρίς όρια. Στις σειρές δεν αποδίδουν καλά.

Τέλος, έχουμε βάλει και τους SubDL με όριο 2000 υποτίτλων ανά 24ωρο, αλλά απαιτείται εγγραφή για να αποκτήσουμε το API. Επιπλέον, πρέπει να παρέμβουμε σε αρχείο της Python, για να ορίσουμε ελληνικούς, αγγλικούς, ή άλλης γλώσσας υπότιτλους.

Ωστόσο, επί του παρόντος, οι δικοί μας δεν αποδίδονται καθόλου καλά στις ταινίες, και δεν λειτουργούν σχεδόν καθόλου στις σειρές.

Έτσι, ορίσαμε στα PCsteps Kodi builds μόνο αγγλικούς μήπως και τους χρειαστούμε ως εναλλακτική λύση σε κάποιο νέο έργο. Επιπλέον, το API με όριο 2.000 ημερησίως, που μας δόθηκε στον λογαριασμό που ανοίξαμε.

Οι χειροκίνητοι υπότιτλοι

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη δραστική λύση των χειροκίνητων υπότιτλων. Ειδικά οι OpenSubtitles μπορούν να μας δώσουν πολλές λύσεις όταν όλα τα άλλα plugin υπότιτλων αστοχούν.

Για παράδειγμα, αν πρόκειται για σειρά, απλά βάζουμε το όνομα της και μετά το S01E01. Στο παράδειγμα μας, βάλαμε τη σειρά Shogun, όπου αστοχούσαν όλοι, ή υπήρχε δραματική καθυστέρηση.

Επίλυση προβλημάτων στους υπότιτλους

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι αν στην αναζήτηση δεν μας εμφανίζονται καθόλου οι OpenSubtitles.org και αστοχούν συνεχώς στο PC, αντί να εμφανίζονται αστραπιαία όπως θα έπρεπε στις περισσότερες περιπτώσεις, τότε το πρόβλημα λύνεται με μια μικρή επέμβαση.

Πρέπει από τον Πίνακα Ελέγχου να απενεργοποιήσουμε το TCP/lPv6, μέσω της αλλαγής ρυθμίσεων προσαρμογέα της Ethernet, όπως παρατηρούμε στο κάτωθι GIF.

Μετά οπωσδήποτε επανεκκίνηση του υπολογιστή, ή εκκαθάριση DNS με το portable εργαλείο που διαθέτουμε. Στο TV Box όπως είδαμε πρέπει να εγκαταστήσουμε απλά το DNS changer app και να του ορίσουμε να ξεκινά αυτόματα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ήδη θα έχουμε παρατηρήσει, μέσα στο zip του portable Kodi για το PC, έχουμε και το portable DNS Jumper, για να κάνουμε αυτόματη επιλογή των ταχύτερων DNS αν τους χρειαστούμε. Το κυριότερο είναι ότι μας βοηθά να αλλάξουμε εύκολα τα DNS του παρόχου μας, καθώς μπορεί να μπλοκάρουν τους υπότιτλους.

Είναι ένα πολύ μικρό και εύκολο εργαλείο, αλλά αν θέλουμε οδηγίες μπορούμε να τις δούμε εδώ σε παλαιότερο οδηγό μας.

Τα πρόσθετα και οι ενεργοποιήσεις RD & Trakt

Παρότι έχουμε σε εμφανή θέση τα κουμπιά για την ενεργοποίηση του Real-Debrid και του Trakt, θα δείξουμε εν τάχει την ενεργοποίηση τους μέσα από το Kodi, ειδικά για τους αρχάριους.

Σε ό,τι αφορά τη σελίδα του RD στον browser, όπου βάζουμε τον κωδικό, πρέπει να πατάμε εδώ. Αντίστοιχα, η σελίδα ενεργοποίησης του Trakt στον browser, από εδώ. Καλό είναι να τις βάλουμε στα αγαπημένα μας, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη.

Μαζική ενεργοποίηση RD και Trakt:

Αυτή είναι η πιο γρήγορη μέθοδος για να ενεργοποιήσουμε μονομιάς το Real-Debrid και το Trakt σε όλα τα πρόσθετα.

Ωστόσο, μέχρι να εξοικειωθούμε είναι καλύτερα να κάνουμε μια προς μια τις αυτόματες ενεργοποιήσεις σε κάθε πρόσθετο, για να μην προκληθεί κάποια σύγχυση, ιδίως στους αρχάριους.

Seren Omega:

POV:

Fen Light:

Umbrella:

JackTook/Torrentio – Μόνο RD:

Elementum – Μόνο Trakt:

Scrubs v2 – Trakt:

Οι Trakt λίστες μου με αφίσες στο κεντρικό πάνελ

Αν το επιθυμούμε, μπορούμε να τροποποιήσουμε λίγο το PCsteps Omega Build, και να ορίσουμε να εμφανίζονται οι λίστες μας στο κεντρικό πάνελ, με τα έργα μας και τα πόστερ τους. Έτσι, σε κάποια πρόσθετα θα έχουμε και το infinite scroll στα πόστερ χωρίς βελάκια και σελίδες.

Για παράδειγμα, αν θέλουμε να μας εμφανίζεται στο κεντρικό πάνελ του γρήγορου POV, η καλύτερη λίστα τηλ. σειρών μας στο Trakt, κάνουμε τα ακόλουθα:

Παρομοίως , αν θέλουμε να μας εμφανίζεται στο κεντρικό πάνελ του Seren, η καλύτερη λίστα ταινιών μας στο Trakt, κάνουμε τα ακόλουθα:

Προσοχή όμως, καλό είναι να κάνουμε πρώτα ένα backup του Portable data φακέλου που είδαμε στην αρχή, έτσι ώστε αν κάτι κάνουμε λάθος, να μπορούμε να τον επαναφέρουμε με τον τρόπο που εξηγήσαμε. Ειδάλλως ξανά από την εύκολη αρχή με το PCsteps Kodi 21 zip που κατεβάσαμε.

Έναρξη έργου με διαφορετικά πρόσθετα & Info

Προαιρετικά, καλό είναι θυμόμαστε ότι αν ένα έργο δεν μας δίνει καλές ροές ή αστοχεί για κάποιο λόγο, μπορούμε με δεξί κλικ να το ανοίξουμε με άλλο πρόσθετο, αντί να το ψάχνουμε ξανά από εδώ και από εκεί.

Επίσης, με δεξί κλικ πάνω στην αφίσα του έργου μπορούμε να δούμε και τις πληροφορίες των ηθοποιών, έτσι ώστε να εντοπίσουμε και άλλα έργα που ίσως μας ενδιαφέρουν.

Γρήγορες λύσεις σε γνωστά ζητήματα

Παραθέτουμε συνοπτικά πιθανές λύσεις σε μικρά ζητήματα που μπορούν να μας προκύψουν κατα τη χρήση των Kodi Omega builds του PCsteps. Τα εντοπίσαμε μετά από εξαντλητικές δοκιμές που κάναμε για περισσότερο από ένα μήνα.

Σφάλμα Trakt ή Σφάλμα POV στην έναρξη του Kodi. Οφείλεται στις μικρογραφίες ταινιών/σειρών του πρόσθετου. Λύνεται κλείνοντας το Kodi πατώντας στο κουμπί Άμεσο Κλείσιμο Kodi (Ενότητα Wizard ή Αναζήτηση).

  • Σφάλμα υποτίτλων JackTook/Torrentio: Οι GreekSubs δεν λειτουργούσαν επί του παρόντος στις ταινίες, και ενίοτε στις σειρές. Μέχρι να διορθωθεί το ζήτημα, απαιτούνται οι OpenSubtitles.com.
  • JackTook Map Error: Αν μας εμφανιστεί, οφείλεται στα fanart του πρόσθετου και λύνεται αν κλείσουμε το Kodi πατώντας στο κουμπί Άμεσο Κλείσιμο Kodi.
  • JackTook διαθέσιμη ενημέρωση: Πρέπει για μια φορά να κάνουμε χειροκίνητα την ενημέρωση της v0.2.7 κατεβάζοντας το zip από εδώ. Μετά, μέσα από τα πρόσθετα εντοπίζουμε το JackTook και ενημερώνουμε σε τυχόν νέα έκδοση κάνοντας δεξί κλικ και μετά Πληροφορίες > Versions.
  • Ξαφνικά στο άνοιγμα πολλά σφάλματα από addon: Κλείνουμε άμεσα το Kodi από το σχετικό κουμπί στον Wizard και το ανοίγουμε σε λίγο.
  • To έργο στον player εμφανίζεται με περίεργες διαστάσεις: Τις αλλάζουμε από το σχετικό κουμπί του βίντεο player κάτω δεξιά. Επιλέγουμε 16:9, ή κανονικό, ή φυσιολογικό, κλπ.
  • Σφάλμα Elementum και δεν εμφανίζονται οι αφίσες των ταινιών στο κεντρικό πάνελ: Πρέπει μια φορά να αναπαράγουμε ένα έργο πατώντας στις ενδείξεις Ταινίες-Τάσεις & Σειρές Τάσεις, στο υπομενού κάτω τμήμα λωρίδας.
  • Κόλλημα ροής Elementum στο 0%: Πατάμε μια φορά στο Άκυρο και θα ξεκολλήσει.
  • Σφάλμα Daddylive: Είναι παροδικό, οφείλεται είτε στα fanart του πρόσθετου, είτε σε προσωρινή αστοχία ή updates του addon. Δεν θα λειτουργούν για λίγο τα live του Nova κλπ.
  • Σφάλμα Titan Sports ή Loop sports: Παρομοίως, οφείλεται στα fanart, ή σε προσωρινή αστοχία του addon. Δεν θα λειτουργούν για λίγο τα live.
  • Σφάλμα στο Backup του Wizard: Πρέπει να ελέγξουμε αν έχουμε βάλει παύλες, τελείες, κλπ στην ονομασία του backup και να τα αφαιρέσουμε.
  • Σφάλμα στο Backup και Επαναφορά του Wizard: Πρέπει να ελέγξουμε μήπως έχει αλλάξει η τοποθεσία backup (Change Backups Folder Location).
  • Τραύλισμα σε ροές 4Κ: Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η συσκευή μας είναι σε Ethernet, ή ότι υποστηρίζει αυτή την ανάλυση, αλλιώς επιλέγουμε 1080p.
  • Καθυστερήσεις στο TV Box: Κάνουμε επανεκκίνηση της συσκευής, κάτι που πρέπει να γίνεται συχνά ανάλογα τις δυνατότητες της. Για την εξοικονόμηση της RAM και γενικά στην επιτάχυνση του TV Box, εδώ το καλύτερο app.
  • Umbrella Re-authenticate Trakt Access: Οφείλεται στο ότι είναι ενεργό το Account Manager, το οποίο επί του παρόντος δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί γιατί χρησιμοποιείται από τον Chef Wizard. Αυτό μπορεί να επηρεάσει και το Fen Light μέχρι να υπάρξουν σχετικές ενημερώσεις εκατέρωθεν. Εναλλακτικά, καταργούμε Chef και μετά Account Manager για να έχουμε άμεση λύση στo πρόβλημα με το Trakt σε Umbrella και Fen Light.
  • Κάποια Bluetooth ακουστικά δεν λειτουργούν: Από τη διαδρομή Ρυθμίσεις> Σύστημα> Ήχος, πρέπει να αλλάξουμε τη Συσκευή εξόδου ήχου σε WASAPI: default.
  • Γενική αστοχία στο ΣπορGR/Κόσμος: Αυτό οφείλεται στο ότι το Daddylive addon είναι πρωτοβουλία του Grew repo, και όχι των διαχειριστών του original https://dlhd.so/ που διαθέτει με πιο αξιόπιστο τρόπο το streaming όλων των αγώνων, καθώς και τα premium αθλητικά κανάλια.

Έτσι, όταν βλέπουμε ότι δεν λειτουργεί το πρόσθετο του Daddylive addon, λόγω του ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμη από το Crew, αλλά και για να ενισχύσουμε την προσπάθεια του https://dlhd.so/ που συντηρείται από τις επισκέψεις μας στη σελίδα του, μπορούμε να δούμε το περιεχόμενο του ΣπορGR/Κόσμος, μέσω του 2ο υπομενού LIve TV στην ενότητα Live Σπορ που έχουμε στο Kodi build.

Κατόπιν, επιλέγουμε το DaddyLive το οποίο διαθέτει και εκεί όλα τα premium ελληνικά αθλητικά που τυχόν μας ενδιαφέρουν, όπως παρατηρούμε στο GIF.

Μόλις ξεκινήσει η αναπαραγωγή του αθλητικού καναλιού που επιλέξαμε, είναι σημαντικό να το βάλουμε επιτόπου στα αγαπημένα μας στον browser. Αυτό το κάνουμε για όλα τα κανάλια που μας ενδιαφέρουν, και αμέσως αφού δούμε ότι μας άνοιξε το κανάλι και λειτουργεί η αναπαραγωγή.

Ενδέχεται μερικές φορές να δούμε το Not Found όταν επιλέγουμε ένα κανάλι, αλλά θα μας εμφανιστεί μετά από μερικές προσπάθειες για να το βάλουμε στα Favorites του browser.

Εσείς θα αξιοποιήσετε το έτοιμο Kodi 21 Omega του PCsteps;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert aa_x4A
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#337 - Κωδικός Λογαριασμού Windows 11, Android Για Ηλικιωμένους, Προώθηση Κλήσεων Στο Android
QuickSteps
GamingSteps#20240726 - Δωρεάν Περιεχόμενο Stardew Valley, Τελικό Boss Shadow of the Erdtree, Ολυμπιακοί Αγώνες Esports
GamingSteps