Home » Internet » 10 Ενδιαφέροντα Site Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

10 Ενδιαφέροντα Site Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όλοι ξέρουμε ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατομμύρια ενδιαφέροντα site όλων των ειδών και για όλες τις ώρες. Όταν ψάχνουμε για κάτι συγκεκριμένο, είναι πολύ εύκολο να βρούμε την κατάλληλη ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας κάποια μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, τις σελίδες που θα παρουσιάσουμε παρακάτω είναι μάλλον απίθανο να τις αναζητήσετε στο Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αν θέλετε να δείτε ακόμα περισσότερα ενδιαφέροντα site, δείτε τον προηγούμενο οδηγό μας:

7 Ενδιαφέρουσες Ιστοσελίδες για να Περάσει η Ώρα

Πολλοί από εμάς θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί, και να μην χαζεύουμε άσκοπα στο Internet. Όμως το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά μέχρι ένα σημείο,…

Independence Day My Street

Η Ημέρα Ανεξαρτησίας ή Independence Day είναι μία εθνική γιορτή και αργία των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάθε 4η Ιουλίου οι Αμερικανοί γιορτάζουν τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που έλαβε χώρα το 1776.

Η σελίδα που θα δούμε, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με την παραπάνω γιορτή. Αντίθετα, αναφέρεται στην ομώνυμη ταινία του 1996, που έχει θέμα μια εξωγήινη εισβολή στη Γη.

Το Independence Day είναι μια ωραία ταινία για όσους δεν την έχουν δει και πρόσφατα κυκλοφόρησε και το sequel της, το οποίο ήταν και η αφορμή για τη δημιουργία της σελίδας που θα περιγράψουμε.

Στο Independence Day My Street, λοιπόν, μπορούμε να δούμε πώς θα ήταν η γειτονιά μας ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη, μετά από επίθεση εξωγήινων αεροσκαφών.

Αρκεί να εισάγουμε την επιθυμητή διεύθυνση…

…και η ιστοσελίδα θα μας “βομβαρδίσει”.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής, δεν χρειάζεται να φροντίσετε να λείπετε απ' το σπίτι σας την ώρα του βομβαρδισμού.

A Good Movie to Watch

Και μιας και μιλάμε για ταινίες και ενδιαφέροντα site, ας πάμε να δούμε το agoodmovietowatch.

10 Ενδιαφέροντα Site Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Αν ψάχνετε με τις ώρες να διαλέξετε ποια ταινία θα δείτε και θέλετε να πάρει κάποιος άλλος την απόφαση για εσάς, μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Πατώντας απλά στο κουμπί Random, η σελίδα μας προτείνει μία τυχαία ταινία για να δούμε, βασιζόμενη σε κανένα απολύτως κριτήριο.

Η προτεινόμενη ταινία επιλέγεται από μία λίστα ταινιών με υψηλές κριτικές, που όμως είναι λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να μην έχουμε δει την ταινία που θα μας προτείνει η σελίδα.

Για περισσότερες μεθόδους για να ανακαλύψετε νέες ταινίες, δείτε τον οδηγό μας:

Τι Ταινία να Δω Σήμερα? Τα Καλύτερα Site για Νέες Ταινίες

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι δωρεάν online ταινίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασκεδάσουμε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Το Kodi μας…

MT Everest in 3D

Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να ισχυριστούν ότι σκαρφάλωσαν στο Έβερεστ; Και όμως είναι πανεύκολο και μπορεί ο καθένας να το κάνει. Αρκεί να μπει στο MT Everest και να πατήσει Start the Climb.

Θα ξεκινήσει μία 3D “ξενάγηση” στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, στην οποία μπορούμε να δούμε τη διαδρομή που ακολουθούν οι ορειβάτες και να ακούσουμε τον ήχο του ανέμου.

Εμείς για τις ανάγκες του οδηγού χρειάστηκε να ανεβούμε το βουνό δύο φορές μέσα σε πέντε μόλις λεπτά, αλλά χαλάλι. Τουλάχιστον η θέα μας αποζημίωσε.

Εσείς το ξέρατε ότι μπορείτε να δείτε και την Κίνα από εκεί πάνω;

Time and Date

Αν θέλετε να δείτε ανά πάσα στιγμή τι μέρα και τι ώρα είναι, τότε μπορείτε πολύ απλά να κοιτάξετε κάτω δεξιά στον υπολογιστή σας – τουλάχιστον οι χρήστες Windows.

Αν όμως θέλετε έναν γρήγορο τρόπο να υπολογίσετε πόσες μέρες πέρασαν από ένα συγκεκριμένο γεγονός, θα χρειαστείτε το Time and Date.

Η εν λόγω ιστοσελίδα υπολογίζει με ακρίβεια πόσα χρόνια, μήνες, και μέρες απέχουν δύο ημερομηνίες μεταξύ τους, και έτσι κέρδισε μια θέση στα πιο ενδιαφέροντα site της λίστας μας.

Έτσι, αν θέλουμε να δούμε ακριβώς πόσες μέρες λειτουργίας μετράει το PCsteps μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εισάγουμε τις αντίστοιχες ημερομηνίες…

…και πατάμε Calculate Duration.

Το Time and Date μας πληροφορεί ότι το site μας λειτουργεί για 2902 ημέρες, ή αλλιώς 7 χρόνια, 11 μήνες, και 11 ημέρες. Έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να τα εκατοστήσουμε.

Στη δεξιά πλευρά μπορούμε να δούμε τον χρόνο σε δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες, και εβδομάδες.

Παράλληλα η σελίδα έχει επιλογή για καταμέτρηση μόνο των εργάσιμων ημερών. Αυτό μπορεί να μας φανεί χρήσιμο αν θέλουμε για παράδειγμα να υπολογίσουμε σε πόσες μέρες θα φτάσει κάποιο δέμα από το εξωτερικό.

10 Minute Mail

Όταν δημιουργούμε λογαριασμούς σε διάφορες ιστοσελίδες, τις περισσότερες φορές πρέπει να δώσουμε και ένα email, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουμε την εγγραφή μας.

Ωστόσο αρκετές φορές δεν θέλουμε να δώσουμε το βασικό μας email, είτε για να γλιτώσουμε το spam, είτε γιατί δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τη σελίδα στην οποία γραφόμαστε.

Το 10 Minute Mail λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείπει από μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα site, καθώς μας γλιτώνει από πολύ κόπο.

Πρόκειται για μια απλή ιστοσελίδα, που δημιουργεί μία προσωρινή διεύθυνση email, διάρκειας μόλις 10 λεπτών.

Μπορούμε να εισάγουμε το συγκεκριμένο mail οπουδήποτε θέλουμε, και μέσα στα επόμενα 10 λεπτά μπορούμε να λάβουμε μηνύματα και να επιβεβαιώσουμε τις εγγραφές μας σε διάφορα site.

Επιπλέον, μπορούμε και να απαντήσουμε στα εισερχόμενα μηνύματά μας, πατώντας στο κουμπί Reply.

Πριν τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση και αν δεν μας έφτασαν τα 10 λεπτά, ανανεώνουμε τον χρόνο για την ίδια διεύθυνση με το κουμπί που φαίνεται στην εικόνα.

Μετά το πέρας του χρόνου, η διεύθυνση email χάνεται για πάντα.

Για περισσότερα προσωρινά email, δείτε τον οδηγό μας:

Νέο Email Χωρίς Εγγραφή – 5 Υπηρεσίες για Καθαρό Inbox

Υπάρχουν αμέτρητες σελίδες στο Internet, διατεθειμένες να μας παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους… αρκεί να δώσουμε το email μας (πχ τα καλύτερα δωρεάν παιχνίδια). Αν…

Instructables

Το Instructables ανήκει στα χρήσιμα ενδιαφέροντα site, καθώς περιλαμβάνει μία τεράστια συλλογή με οδηγίες για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί να κατασκευάσουμε.

Εμείς απλώς πληκτρολογούμε το αντικείμενο της αναζήτησής μας στο αντίστοιχο πλαίσιο…

…και μας εμφανίζεται μία μεγάλη λίστα με DIY κατασκευές.

Πατώντας στην κατασκευή που μας ενδιαφέρει, θα βρούμε τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία που θα χρειαστούμε. Οι αναλυτικές οδηγίες θα μας καθοδηγήσουν βήμα προς βήμα στην DIY κατασκευή μας.

Geektyper

Το Geektyper είναι ένας τρόπος για να ψαρώσουμε γνωστούς και φίλους, παριστάνοντας ότι χακάρουμε συστήματα υψηλής ασφάλειας μέσα σε δευτερόλεπτα.

Για αρχή διαλέγουμε το επιθυμητό background…

…και απλά ξεκινάμε να πληκτρολογούμε με μανία. Δεν έχει σημασία το τι πληκτρολογούμε, η ιστοσελίδα συμπληρώνει μόνη της το περιεχόμενο με γραμμές κώδικα.

Αν πατήσουμε Enter οποιαδήποτε στιγμή, θα λάβουμε ένα μήνυμα άρνησης πρόσβασης.

Δεν πτοούμαστε όμως, συνεχίζουμε το χακάρισμα αλά Χόλιγουντ, κοπανώντας το πληκτρολόγιό μας με περισσότερη ένταση. Όταν ικανοποιηθούμε με όσα γράψαμε, πατάμε το πλήκτρο Shift.

Αποστολή εξετελέσθη.

Οι φάκελοι στη δεξιά πλευρά της σελίδας δίνουν μία ακόμα πιο μυστηριώδη νότα στο όλο σκηνικό.

Αν θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο πειστικοί, βάζουμε τον browser μας σε προβολή πλήρους οθόνης με το πλήκτρο F11.

Madeon

Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας ως DJ, μπορούμε να επισκεφτούμε το Madeon για να δημιουργήσουμε τις δικές μας μίξεις.

Ξεκινάμε πατώντας σε κάποιο απ' τα μπλε κουτάκια για το beat, και προχωράμε με τα κόκκινα και πράσινα κουτάκια.

Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να εναλλάξουμε τα κουτάκια, δημιουργώντας έτσι διαφορετικούς συνδυασμούς μουσικής. Με το κουμπί Share Mix από κάτω αριστερά, μπορούμε να μοιραστούμε το κομμάτι μας.

Fake Name Generator

Για όσους γράφουν μυθιστορήματα ή για όσους θέλουν ένα νέο όνομα για την πλαστή τους ταυτότητα, υπάρχει το Fake Name Generator.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εισάγουμε το επιθυμητό φύλο, την προέλευση του ονόματος, και τη χώρα που θέλουμε να κατοικεί ο φανταστικός μας χαρακτήρας. Έπειτα πατάμε Generate.

Η σελίδα συμπληρώνει αυτόματα όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες, όπως τηλέφωνο, ημερομηνία γέννησης, εξωτερικά χαρακτηριστικά, επάγγελμα, ακόμα και τον κωδικό για το φανταστικό mail του χαρακτήρα.

The Faces of Facebook

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα προέκυπτε αν ενώναμε όλες τις εικόνες προφίλ από το Facebook σε μία εικόνα; Ούτε κι εμείς.

Το Faces of Facebook όμως προνόησε και μας παρουσιάζει ακριβώς αυτό: όλα τα πρόσωπα του Facebook μαζί.

Όχι, δεν χάλασε η οθόνη σας και βλέπετε παράσιτα, έτσι ακριβώς μοιάζει μία εικόνα με όλες τις φωτογραφίες προφίλ του Facebook.

Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της σελίδας, η εικόνα θα μεγεθυνθεί και θα μπορούμε να δούμε καθαρά τις φωτογραφίες των χρηστών.

Με κλικ στην εκάστοτε φωτογραφία, μεταβαίνουμε στο αντίστοιχο προφίλ του Facebook. Όπως παρατηρούμε, καθώς περνάει η ώρα ο αριθμός χρηστών αυξάνεται συνεχώς.

Όσο κι αν σπάσαμε το κεφάλι μας, δεν βρήκαμε κάποια χρησιμότητα για αυτήν την ιστοσελίδα. Παρ' όλα αυτά, αναγνωρίζουμε ότι – αν μη τι άλλο – είναι κάτι πρωτότυπο.

Έχετε να μας προτείνετε άλλα ενδιαφέροντα site;

Σίγουρα υπάρχουν αμέτρητα άλλα ενδιαφέροντα site εκεί έξω, και είναι πρακτικά αδύνατον να τα παρουσιάσουμε όλα.

Πώς σας φάνηκε η λίστα μας; Ξεχωρίσατε κάποια από τις σελίδες που προτείναμε; Εσείς έχετε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια άλλη ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#315 - Αντίγραφο Ταυτότητας Gov.gr Wallet, Διαχειριστής Κωδικών Google, Πρόσφατα Αρχεία Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20240223 - Όσα Γνωρίζουμε Για Το PlayStation 5 Pro, Add-ons Στο Minecraft, Νέο AAA Crazy Taxi Παιχνίδι
GamingSteps