Home » Smartphones-Tablets » Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Κάθε σύγχρονη μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί συγκεκριμένες φορές. Όταν ξεπεράσουμε αυτό το όριο, η χωρητικότητά της αρχίζει και μειώνεται κατακόρυφα. Δείτε πώς γίνεται η σωστή φόρτιση και εκφόρτιση των συσκευών σας, καθώς και κάποιες εφαρμογές που θα βοηθήσουν να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στο laptop, το κινητό, και το tablet.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η σωστή φόρτιση και εκφόρτιση για τη συντήρηση της μπαταρίας στις φορητές συσκευές

Κάθε μπαταρία έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό κύκλων φόρτισης, ο οποίος καθορίζεται από τον κατασκευαστή της.

Ένας πλήρης κύκλος φόρτισης είναι η χρήση και η πλήρης επαναφόρτιση του 100% της χωρητικότητας μιας μπαταρίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει μία και μοναδική φόρτιση.

Δηλαδή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μισή ενέργεια του κινητού, του laptop ή του tablet μας, και μετά να το φορτίσουμε πλήρως. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη ημέρα. Όλο αυτό θα μετρήσει σαν ένας κύκλος φόρτισης και όχι δύο.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 01

Κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένας κύκλος φόρτισης, η χωρητικότητα της μπαταρίας μειώνεται ελάχιστα.

Βέβαια μπορούμε να φορτίσουμε πάρα πολλές φορές τις συσκευές μας έως ότου να είναι αισθητή η μείωση της χωρητικότητας της μπαταρίας μας.

Επόμενο όμως είναι να χρειαστεί κάποια στιγμή να αγοράσουμε μία νέα μπαταρία.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 02

Σύμφωνα με μελέτες από την ιστοσελίδα Batteryuniversity.com, οι σύγχρονες μπαταρίες λιθίου διατηρούν τη μέγιστη χωρητικότητα τους συνήθως μέχρι τους πρώτους 250 κύκλους φόρτισης, ενώ μετά αρχίζει και πέφτει σιγά σιγά η απόδοση τους.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 03

Βέβαια η απόδοση της κάθε μπαταρίας επηρεάζεται και από πολλούς άλλους παράγοντες .

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζει τη διάρκεια μπαταρίας είναι η θερμοκρασία. Οι μπαταρίες είναι σαν τους ανθρώπους, λειτουργούν καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 04

Μετρήσεις έχουν δείξει ότι εάν αποθηκεύσουμε την μπαταρία μας φορτισμένη στο 100% στους 25°C, μέσα σε 3 μήνες θα έχει χάσει το 20% της χωρητικότητας της.

Αντίστοιχα εάν την αποθηκεύσουμε στους 40°C η χωρητικότητα της μπορεί να πέσει έως και 35%.

Επίσης παρατηρούμε ότι εάν την αποθηκεύσουμε φορτισμένη γύρω στο 40% οι απώλειες της μέσα στο χρόνο είναι μικρότερες.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 05

Θερμοκρασίες άνω των 30°C θεωρούνται υψηλές για τις μπαταρίες, ενώ η εκτεταμένη χρήση τους σε θερμοκρασίες άνω των 40°C για μεγάλα διαστήματα μπορεί να είναι καταστροφικές για τη διάρκεια μπαταρίας.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 06

Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν ομοίως τη λειτουργία των μπαταριών, αλλά οι επιπτώσεις τους είναι προσωρινές.

Επίσης μόνιμη ζημιά μπορούν να προκαλέσουν και ορισμένοι φορτιστές οι οποίοι αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα οι ασύρματοι φορτιστές ή οι ταχυφορτιστές.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 07

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια μπαταρίας είναι ο τρόπος φόρτισης. Παλαιότερα με τις μπαταρίες Νικελίου οι τεχνικοί μας συνιστούσαν να πραγματοποιούμε πλήρεις φορτίσεις και αποφορτίσεις.

Για τις σύγχρονες μπαταρίες όμως, μελέτες έχουν δείξει ότι μία μπαταρία που αποφορτίζεται πλήρως πριν επαναφορτιστεί χρειάζεται 300-500 κύκλους φόρτισης για να πέσει στο 70% της αρχικής της χωρητικότητας.

Αντίθετα η ίδια μπαταρία, εάν επαναφορτίζεται όταν βρίσκεται στο 50% χρειάζεται 1200-1500 κύκλους για να πέσει στο 70%.

Συνεπώς για να διατηρήσουμε τη μπαταρία μας στα καλύτερα δυνατά επίπεδα, θα πρέπει να πραγματοποιούμε συχνές φορτίσεις, ιδανικά από 40% μέχρι 80%.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 08

Οι περισσότερες μπαταρίες λιθίου χρησιμοποιούν ταχεία φόρτιση, ώστε η μπαταρία να φορτιστεί γρήγορα έως το 80% και στη συνέχεια, μεταβαίνουν σε μία συντηρητική φόρτιση.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 09

Πάντως συνιστάται μια πλήρη φόρτιση-αποφόρτιση την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε μία νέα μπαταρία ή αν δεν την έχουμε λειτουργήσει για καιρό.

Ολονύκτια Φόρτιση Μπαταρίας

Πολλοί από εμάς αφήνουμε τις συσκευές μας να φορτίζονται ολόκληρο το βράδυ. Αυτή η συνήθεια τελικά δεν είναι και τόσο καταστροφική για τη διάρκεια μπαταρίας των συσκευών μας.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 10

Το λογισμικό των συσκευών σε συνδυασμό με τους σύγχρονους φορτιστές, φροντίζει μόλις η μπαταρία της συσκευής μας φορτίσει πλήρως να διακόψει τη φόρτιση της και επιλέγει ως αποκλειστική πηγή ενέργειας το ρεύμα του φορτιστή.

Έτσι η μπαταρίας μας δεν υπερθερμαίνεται, δεν σπαταλάει άδικα κύκλους φόρτισης και είναι γεμάτη για να την χρησιμοποιήσουμε το επόμενο πρωί.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 11

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον καθώς σπαταλιέται “άδικα ενέργεια”.

Μεγιστοποίηση ζωής μπαταρίας σε φορητούς υπολογιστές.

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε φορητούς υπολογιστές για τις καθημερινές ψηφιακές μας ανάγκες.

Παρατηρούμε όμως ότι με το πέρασμα του χρόνου η διάρκεια μπαταρίας αρχίζει και μειώνεται αισθητά. Ειδικά αν είμαστε συνεχώς στο δρόμο και δεν έχουμε άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, είμαστε καταδικασμένοι είτε να αγοράσουμε νέα μπαταρία ή στη χειρότερη περίπτωση νέο φορητό υπολογιστή.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 12

Η αιτία αυτής της μείωσης της διάρκειας μπαταρίας είναι ότι συνήθως έχουμε πολλές ώρες τον υπολογιστή μας στη φόρτιση.

Αν και υποτίθεται ότι όταν η μπαταρία μας είναι στο 100% πρέπει να σταματήσει να φορτίζεται, στην πράξη υπερφορτίζεται ελαφρώς, κάτι που τελικά καταστρέφει τα στοιχεία της.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 13

Ένας άλλος παράγοντας που καταστρέφει την μπαταρία του φορητού μας είναι οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κοντά στην μπαταρία, αφού αρκετές βρίσκονται κοντά στον επεξεργαστή.

Μην ξεχνάμε ότι οι φορητοί υπολογιστές έχουν λιγότερες δυνατότητες ψύξης σε σχέση με τους σταθερούς, και μεγαλύτερο κίνδυνο υπερθέρμανσης.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 14

Η πιο απλή σκέψη που μπορεί να περάσει από το μυαλό μας για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας του φορητού μας είναι να την αφαιρέσουμε. Βέβαια, και εδώ οι απόψεις διίστανται.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 15

Η Acer, για παράδειγμα, συνιστά να αφαιρούμε την μπαταρία από τον φορητό μας υπολογιστή όταν δεν την χρησιμοποιούμε.

Αντίθετα η Apple στο παρελθόν συνιστούσε να μην τις αφαιρούμε, ενώ στα σύγχρονα Macbook και να θέλουμε, δεν μπορούμε να τις αφαιρέσουμε.

Βέβαια το να αφαιρέσεις την μπαταρία δεν είναι και η καλύτερη λύση, καθώς σε μία διακοπή ρεύματος, στην καλύτερη περίπτωση θα χάσουμε τα δεδομένα που δεν έχουν αποθηκευτεί και στην χειρότερη μπορεί να καταστραφεί ο φορητός μας.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 16

Μία λύση είναι η αγορά ενός UPS, το οποίο όμως είναι κάτι που κοστίζει.

Επίσης πολλά νέα laptop δεν δίνουν τη δυνατότητα άμεσης αφαίρεσης της μπαταρίας. Οπότε και εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 17

H λύση να αποσυνδέουμε τον φορητό μας μόλις φορτίσει δεν είναι και ότι καλύτερο, καθώς κάποιοι φορητοί δεν δίνουν μέγιστη ισχύ σε λειτουργία μπαταρίας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι καταναλώνουμε έτσι κύκλους φόρτισης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η λύση είναι μία. Χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας όπως θέλουμε, αλλά φροντίζουμε μία φορά τον μήνα να αποσυνδέουμε τον φορητό μας από το ρεύμα και να του αδειάσουμε την μπαταρία περίπου στο 20-30% της αρχικής της τιμής. Με αυτό τον τρόπο τα στοιχεία της μπαταρίας θα είναι σε εγρήγορση.

Παράλληλα καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε και μία βάση, η οποία θα εξασφαλίζει την ομαλότερη λειτουργία του φορητού μας και ταυτόχρονα θα προστατεύει την μπαταρία από υπερθέρμανση.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 18

Επίσης εάν σκεφτούμε να αποθηκεύσουμε την μπαταρία, φροντίζουμε πάντα να την φυλάμε σε δροσερό μέρος, περίπου 50% γεμάτη. Και εδώ θα πρέπει μία φορά το μήνα να την χρησιμοποιούμε.

Βέβαια, κάποιοι κατασκευαστές φορητών έχουν δώσει την ιδανική λύση. Με ένα συνδυασμό Software και Hardware, δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να αποκλείσει τη φόρτιση της μπαταρίας από το υπόλοιπο σύστημα χειροκίνητα.

Για παράδειγμα σε ορισμένα μοντέλα φορητών υπολογιστών της Dell μπορούμε να σταματήσουμε τη φόρτιση σε όποιο σημείο επιθυμούμε, προστατεύοντας την μπαταρία μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 19

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με κάποια μοντέλα φορητών της Lenovo, μόνο που εκεί έχουμε τη δυνατότητα να διατηρούμε την μπαταρία στο 55-60% της χωρητικότητας της.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 20

Δεν έχουν όμως όλοι οι φορητοί αυτή τη δυνατότητα, και εφόσον χρειάζεται ειδικό firmware στη μπαταρία, δεν μπορεί να προστεθεί αυτή η δυνατότητα σε κάθε υπολογιστή.

Εδώ έρχονται να δώσουν μερική λύση τρίτοι κατασκευαστές, οι οποίοι με το κατάλληλο λογισμικό συνήθως μας ενημερώνουν για το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας μας.

Δεν θα σταματήσουν σε καμία περίπτωση αυτόματα τη φόρτιση, αλλά ενημερώνοντας μας για τα σημαντικά ποσοστά, μπορούμε να λάβουμε ανάλογα τα μέτρα μας.

Battery Limiter

Το Battery limiter είναι ένα απλό, μικρό πρόγραμμα το οποίο μας ενημερώνει ηχητικά όταν η μπαταρία μας κοντεύει να φορτίσει. Έτσι, δεν θα ξεχνάμε ποτέ να αποσυνδέουμε το λάπτοπ μας από το ρεύμα.

Το προκαθορισμένο όριο της είναι 90%, αλλά μπορούμε να τροποποιήσουμε με μέγιστο όριο το 96%. Μόλις χτυπήσει ο ηχητικός συναγερμός το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποσυνδέσουμε τον φορητό υπολογιστή μας για να σταματήσει.

Το Battery limiter θα κρατήσει το laptop μας μακριά από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας, έτσι ώστε να ακούσουμε τον συναγερμό.

Για να το κατεβάσουμε αρκεί να επισκεφθούμε τη σελίδα http://www.robotonfire.com/bl/ όπου εκεί θα το βρούμε δωρεάν.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 21

Το αρχείο είναι σε συμπιεσμένη μορφή και θα πρέπει να το αποσυμπιέσουμε.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 22

H εγκατάσταση του είναι πάρα πολύ απλή και δεν θα μας δυσκολέψει. Απλά ακολουθούμε τα βήματα.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 23

Η εφαρμογή είναι πολύ λιτή και περιορίζεται στα βασικά. Μπορούμε να ρυθμίσουμε το ποσοστό της μπαταρίας που θέλουμε να μας ειδοποιήσει καθώς και την ένταση του συναγερμού.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 24

Διαθέτει επίσης και κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις που αφορούν τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 25

BatteryCare

Το BatteryCare είναι ένα άλλο λογισμικό το οποίο δημιουργήθηκε για να βελτιστοποιήσει τη χρήση, απόδοση και διάρκεια μπαταρίας των σύγχρονων φορητών υπολογιστών.

Παρακολουθεί την αποφόρτιση της μπαταρίας και βοηθά στην αύξηση της αυτονομίας και τη βελτίωση της ζωής της.

Για να την κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής θα πρέπει να επισκεφθούμε τη σελίδα http://batterycare.net/en/download.php

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 26

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης και portable έκδοση.

Η εγκατάσταση της κανονικής έκδοσης της εφαρμογής είναι απλή, απλά θα πρέπει να προσέξουμε το σημείο όπου μας ρωτάει εάν θέλουμε να εγκαταστήσουμε το “REACHit” και το οποίο δεν μας ενδιαφέρει.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 27

Μπορεί στη δική σας περίπτωση να είναι κάποιο άλλο περιττό λογισμικό, οπότε φροντίστε να το αποεπιλέξετε.

H εφαρμογή μας ενημερώνει για τη διάρκεια μπαταρίας, την κατάσταση της, το χρόνο που της απομένει καθώς και για το ποσοστό αποφόρτισής της.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 28

Επίσης μας δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας μας.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 29

Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει πολλές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα να ξεκινάει μαζί με τα Windows, να μας ενημερώνει όταν η φόρτιση φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, μετά από πόσους κύκλους φόρτισης θα κάνουμε καλιμπράρισμα, ενδείξεις CPU και HDD κ.α.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 30

Battery Health

Αντίστοιχες εφαρμογές υπάρχουν και για το λειτουργικό της Apple.

Μία από τις πιο γνωστές του είδους είναι το Battery Health, το οποίο θα το βρούμε δωρεάν από το iΤunes.

Με το Battery Health, μπορούμε εύκολα να δούμε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη μπαταρία μας στο MacBook, όπως το τρέχον επίπεδο φόρτισης, τη χωρητικότητα, την κατανάλωση ενέργειας, πόσες φορές έχει φορτιστεί και πολλά άλλα.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 31

Μέσα από την καρτέλα “Συμβουλές” της εφαρμογής μπορούμε να μάθουμε μία σειρά από χρήσιμους τρόπους για να βελτιώσουμε τη διάρκεια μπαταρίας του MacBook μας.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 32

Όμως η δωρεάν έκδοση δεν προβλέπει την ενημέρωση σε συγκεκριμένα ποσοστά φόρτισης. Για την ενημέρωση θα πρέπει να πληρώσουμε 5 δολάρια για το Power History.

Μεγιστοποίηση ζωής μπαταρίας σε Κινητά και Tablets

Μερικοί τρόποι που συμβάλουν ώστε καθημερινά η μπαταρία μας να διατηρείται ακμαία, είναι :

  • Να απενεργοποιούμε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιούμε (Wifi, Mobile Data, apps, bluetooth κ.α.)
  • Να μην έχουμε στο τέρμα την φωτεινότητα της οθόνης μας.
  • Να απενεργοποιούμε ειδοποιήσεις, δόνηση, συγχρονισμό δεδομένων κ.α.
  • Να έχουμε wallpaper ανάλογα με τον τύπο της οθόνης μας (για παράδειγμα οι Amoled οθόνες εξοικονομούν ενέργεια όταν έχουμε μαύρο φόντο)
  • Να χρησιμοποιούμε εφαρμογές τύπου Greenify που αποκλείουν εφαρμογές από το να τρέχουν στο παρασκήνιο κ.α.

Όλοι οι παραπάνω μέθοδοι συμβάλουν στο να κρατάμε περισσότερο την μπαταρία μας μέσα στην ημέρα με τελικό αποτέλεσμα λιγότερους κύκλους φόρτισης.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 33

Γενικά πάντως και εδώ ισχύει ότι αναφέραμε παραπάνω για τις μπαταρίες λιθίου.

Πέρα όμως από τη σωστή συμπεριφορά προς την μπαταρία μας υπάρχουν και εδώ εφαρμογές οι οποίες θα μας βοηθήσουν να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας για περισσότερο χρόνο.

Battery Life

Όσον αφορά το iOS μία από τις εφαρμογές που ξεχωρίζει είναι το Battery Life.

Το Battery Life μπορούμε να το βρούμε δωρεάν στο App Store.

Η εφαρμογή μετρά το επίπεδο φθοράς της μπαταρίας και μας ενημερώνει ανάλογα. Σύμφωνα με αυτό το επίπεδο, η εφαρμογή θα μας συμβουλεύσει εάν απαιτείται αντικατάσταση της μπαταρίας μας.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 34

Μεταξύ των πολλών πληροφοριών που μας δίνει, το Battery Life μπορεί να εμφανίσει τα runtimes της μπαταρίας μας και να μας δείξει τα ακατέργαστα δεδομένα της.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 35

Ampere

Αντίστοιχες εφαρμογές υπάρχουν βέβαια και για το Android. Μία από τις πιο αξιόλογες του είδους είναι το Ampere.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 36

To Ampere μπορούμε να το βρούμε δωρεάν στο Play Store.

H εφαρμογή μετράει το ρεύμα φόρτισης / αποφόρτισης της μπαταρίας μας. Εάν το τηλέφωνό μας δεν είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή, μπορούμε να δούμε την τρέχουσα αποφόρτιση, η οποία εμφανίζεται σαν αρνητική φόρτιση.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 37

Εάν συνδέσουμε ένα φορτιστή τότε το τρέχον ρεύμα που δίνει ο φορτιστής θα χρησιμοποιηθεί για να λειτουργήσει η συσκευή μας, ενώ το υπόλοιπο για να φορτιστεί η μπαταρία μας.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet 38

Έτσι εάν το τηλέφωνό μας καταναλώνει 300 mA χωρίς συνδεδεμένο φορτιστή , τότε μια φόρτιση με 600 mA θα φορτώσει την μπαταρία μας με 300 mA ρεύμα.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε εάν ο φορτιστής που χρησιμοποιούμε δίνει το αναγραφόμενο ρεύμα, εάν είναι ελαττωματικός ή ακόμα και εάν η μπαταρία μας έχει απώλειες.

Επίσης το Ampere μας δίνει βασικές πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας.

Έχετε άλλες προτάσεις για τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας;

Εάν συμφωνείτε με όσα γράφτηκαν παραπάνω για τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε φορητές συσκευές, εάν έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό ή κάποια άλλη αξιόλογη εφαρμογή του είδους, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps